זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25-30 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 ביצים
חצי כוס (100 ג’) סוכר
חצי כוס (100 ג’) שמן
חצי כוס (120 ג’) מים חמימים
2 כפות טחינה גולמית (*יש לערבב לפני שימוש)
כוס (140 ג’) קמח תופח
כפית שטוחה אבקת נס קפה
חצי כפית (2.5 ג’) אבקת קינמון
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים את הביצים עם הסוכר (בעזרת מטרפה ידנית או מיקסר). מוסיפים שמן, מים וטחינה ומערבבים. מוסיפים קמח תופח, אבקת נס קפה וקינמון ומערבבים עד לאיחוד חומרים.
-מכניסים לתנור ואופים במשך 25-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל
*מומלץ לעטוף את העוגה עם ניילון נצמד כ-5 דקות לאחר שהיא יוצאת מהתנור (האדים שמצטברים מרככים אותה והופכים אותה לעסיסית יותר).
ראו גם
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לעוגות
הכנתי אתמול פעם ראשונה ויצא פשוט מצוין!תודה לך על מתכונים והסברים כל כך מעולים
תודה לך על השיתוף💜
אם מכסים כשהעוגה עדיין חמה, זה לא גורם לה להזיע? ואז כל החלק העליון שלה נהיה רטוב?
כן אבל זה גם מוסיף לחות לעוגה ואז היא יותר עסיסית.
בכל מקרה לא חייבים לכסות.
כוס קמח זה 140 גרם או 240 גרם??
כוס קמח= 140 גרם.
כוס מדידה היא תמיד בנפח 240 מ”ל (זו מידת נפח ולא מידת משקל כמו גרם).
הבנתי, תודה רבה
יצאה מצויינת!! בטעם ובמרקם מושלם
הוספתי אגוזי בולדוק שבורים וזה ממש התאים
תודה רבה
היי אפרת, אשמח לדעת אם אפשר להשתמש בטחינה גולמית משומשום מלא? האם זה משנה את הטען?
היי,
אפשר, הטעם של הטחינה יהיה קצת יותר מודגש.
תודה רבה יצא מוצלח!
כיף לשמוע🙂
היי אפרת,
אפשר להשתמש בטחינה מלאה? זה ישפיע על הטעם?
היי,
אפשר להשתמש בטחינה מלאה, יתכן שינוי ממש קטן בטעם.
מושלםםםםםםםםםם
שבת שלום!
שמחה מאד שאהבת את המתכון(: שבת שלום🌺
הכנתי כמות כפולה כי מהניסיון שלי המתכונים פצצה והתבנית מתחסלת ברגע! ויצא מושלם, מרקם מושלם!!!!
תודה אפרת
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה על השיתוף❤
היי אפרת, ערב טוב
במידה ויש רק ביצה אחת ואין זמן לרוץ לקנות😂😂😂, מה אפשר לשים או לשנות?
תודה:)
היי,
אני מניחה שיעבוד גם עם ביצה אחת + כף גדושה רסק תפוחים ורבע כפית אבקת סודה לשתייה.
אם אין לך- את יכולה לנסות להגדיל את כמות הטחינה ל-3 כפות ולהכין עם ביצה אחת.
בהצלחה!
הוספתי עוד כף גדושה טחינה וסביב החצי כפית סודה לשתיה ועוד קצת מים חמימים ויצא אחלה.
תודה רבה על העזרה ועל האתר המושלם!! שבת שלום🌸
שמחה לשמוע! תודה שחזרת לעדכן🙂
כל שבוע אנו מכינים לכבוד שבת עוגה אחרת מתוך האתר המושלם הזה.
השבוע הכנו את העוגה הזאת.
פשוט מדהימה.
מלאת טעם. עשירה ומשובחת!!!!!!.
הכנו בריא מכוסמין שמונים אחוז.
תודה ענקית
היי שני,
שמחה מאד שאהבתם את המתכון, ובכלל שאתם נהנים מהאתר!
שנה טובה🍯
יאמוששששששש
!!!
תודה!!!!
זה לא יוצא מתוק למי שרוצה לדעת:)
תודההה
תודה על השיתוף מיכל, שמחה שיצא מוצלח. נראה מעולה!😊
שלום אפרת
אפשר להחליף את הטחינה במשהו אחר עם טעם דומה או חזק?
מכיוון שיש לי ילד אלרגי לטחינה בבית…
היי אפרת,
את יכולה לשים ממרח חלבה או ממרח שקדים או פשוט להכין בלי.
בוקר טוב,
אפשר להוסיף תפוחי עץ או אגסים?
היי שלומית,
אין בעיה לגרד תפוח עץ או אגס לבלילה
אך הייתי מורידה מכמות המים ל-1/3 כוס מים חמימים
בהצלחה♥
וואו, נדלקתי על העוגה הזאת קשות..מכינה אותה כל יומיים בערך. פשוט פצצה! תודה על מתכון מושלם 🙂
שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת,איךמאחסנים את העוגה לטווח הרחוק?
אפשר לעטוף את העוגה היטב בניילון נצמד ולשמור על השיש כ-3 ימים.
אם רוצים לשמור ליותר זמן, אפשר להקפיא.
היי אפרת
אפשר להחליף את הקמח בקמח שקדים?
וסילאן במקום סוכר?
לא בטוחה כי קמח שקדים מצריך שינוי בכמויות הנוזלים שיש במתכון.
לגבי סילאן אני חושבת שאפשר.
מתכון לעוגה נהדרת !!
הוספתי סילאן מעל העוגה לאחר שיצאה מהתנור, כבר חוסלה
מחר אני אעשה עושה שתי תבניות
🙂
מעולה 🙂
תודה עדי ויום מקסים
היי אפרת,
האם ניתן בקמח כוסמין מלא?
כמה דבש במקום סוכר.
והאם יש שינוי נוסך בעקבות הדבש?
תודה🙏
אפשר לשים כוס קמח כוסמין מלא וכפית אבקת אפיה.
במקום הסוכר- שליש כוס דבש. אין שינוי.
עוגה פשוט מעולה. תודה
שמחה שאהבת 🙂
תודה איילת
הי רוצה להחליף את הסכר בדבש או סילאן – איזה התאמות לעשות במתכון? תודה
היי ענת,
אפשר להמיר בדבש.
מים חמימים- שימי שליש כוס.
הי אני רוצה להכין את העוגה ב3 תבניות אנגליש מה הכמויות לזה?
תכיני את הכמויות האלה:
5 ביצים גדולות
כוס וחצי סוכר
כוס ושליש שמן
כוס וחצי מים חמימים
6 כפות טחינה גולמית (*יש לערבב לפני שימוש)
3 כוסות קמח תופח
כפית וחצי אבקת נס קפה
כפית וחצי אבקת קינמון
*יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל (כוס זכוכית רגילה עם ידית).
היי. פעמיים ניסיתי להכין את העוגה ופעמיים נשאר לי מלא שמן בידיים כשלוקחת חתיכה. אמור להיות כך?
לא, זה לא אמור להיות כך.
באיזה כוס השתמשת?
לאורך כל ההכנה אפשר לערבב במקסר? או רק בהתחלה ואז עוברים לכף?
כן. לאורך כל ההכנה.
אני עושה את העוגה הזו כבר כמה פעמים לשבת..היא ממש טעימה וקלה.ואני פשוט נהנית לעשות אותה☺תודהההה💜
שמחה לשמוע 🙂
תודה אלה
היי אפרת, האם אפשר להחליף את הקפה באספרסו? יותר אוהב את הטעם..
תודה!
נראה לי שכן.
היי אפרת, אוהבת את המתכונים שלך מאוד 🙂
רציתי לדעת למה הכוונה בלערבב את הטחינה לפני השימוש. לערבב אותה עם עצמה שלא תהיה גושית?
כן, לערבב אותה שתהיה אחידה ולא גושית.
היי אפרת
אפשר להוסיף מעל מייפל לשידרוג??
כן אפשר בהחלט.
טעים מאוד! עוגת ה”צריך להביא עוגה” החדשה שלנו
שמחה לשמוע 🙂
תודה יעל
שבוע טוב
האם אפשר לאפות את העוגה במאפינס?
כן אפשר. יש לשמן את השקעים לפני. זמן אפיה מוערך – 15-20 דקות.
שבוע נפלא 🙂
ערב טוב
הכנתי את העוגה. מאוד טעימה.
חלק מהטועמים אמרו שקצת תפלה. מה לדעתך אפשר להוסיף ? אגוזים שוקולד חמאת בוטנים אולי יותר נס קפה או קינמון. מה דעתך?
היי נטלי,
אפשר לשדרג אותה עם שליש כוס אגוזים טחונים ורבע כוס קוקוס. לחיזוק הטעם של הקינמון והקפה אפשר להגדיל את הכמות בעוד רבע כפית מכל אחד.
במה אפשר להחליף את הטחינה?
אפשר לשים ממרח חלבה או ממרח שקדים או פשוט להכין בלי.
אפרת יקרה,
לא מתחילה לבשל לפני שמחפשת מתכונים חדשים באתר שלך.
הכל תמיד מצליח, קל להכנה וטעים להפליא.
הפכתי גם את חברותיי למעריצות שך.
תודה רונית ❤️
היי אפרת, שנה טובה וחג שמח!
אני מתכננת להכין היום את העוגה הנפלאה הזאת..
רציתי לשאול – קניתי תבניות קרטון בצורת לב – של השופרסל
הן טיפה יותר גדולות מאינגלש קייק – המידות שלהן 23*23 והגובה 5 ס”מ
האם להכפיל את הכמויות ב-1.5 פשוט ?
כן.
חג שמח 🌺
מעולה, תודה! חג שמח :))
שלום
תודה על המתכונים .
יש לי שאלה כללית בנוגע לאפייה . האם הטמפרטורה של הביצים ( מקרר /טמפרטורת החדר ) חשובה כאן ? האם בהקצפה יש לה חשיבות . תודה מראש וחג שמח
היי עליזה,
בגלל שאין צורך להפריד ביצים אז הטמפרטורה אינה משמעותית.
חג שמח 🌺
חג שמח!!!!!
תודה רבה על מתכונים נפלאים.
האם יש אפשרות להכין מראש ולהקפיא את העוגה?
תודה רבה שוב
גלית
כן אפשר.
חג שמח ❤️
היי,
איזה גודל ביצים ? לארג’ או מדיום ?
אם לא ציינתי אז זה לא משנה.
יום מקסים 🙂
היי האם אפשר מתכון ללא גלוטן? לצליאקים
היי אביחי,
אני מניחה שאפשר להשתמש בתערובת קמחים ללא גלוטן כמו קמח תמי או כרגיל ולשים כוס קמח + כפית אבקת אפיה.
היי,
האם אפשרי לשים במקום אבקת הנס קפה קפה מגורען כמו קפה ג’ייקובס?
כן. בגלל שהוא יותר חזק מספיק לשים חצי כפית שטוחה ולהמיס במים רותחים לפני (אפשר להמיס ברבע כוס מים רותחים ולהוסיף על זה רבע כוס מים קרים ולהשתמש בזה למתכון).
קודם כל רציתי להגיד תודה!
את ממש קוסמת בעיני! המתכונים שלך כל כך טעימים וקלים להכנה שזה פשוט קסם!
ולשאלה – האם ניתן להכין בלי ביצים, ואם כן במה ובכמה להחליפן?
שוב תודה וחג שמח מאד!
תודה אור ❤️
לגבי תחליף לביצים, אני חושבת שאפשר להוסיף חצי כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה ורבע כוס רסק תפוחים. במקום חצי כוס מים אני ממליצה לשים שליש כוס מיץ תפוזים או שליש כוס מים מעורבב עם כפית מיץ לימון.
היי
האם אפשר להכין כמות כפולה בתבנית חד פעמית גדולה ולא בתבנית אינגלישקייק
היי אריאל,
אם מכפילים כמויות ב-2 אפשר להכין בתבנית מלבנית בגודל 22X31.
אם מכפילים כמויות ב-3 אפשר להכין בתבנית מלבנית בגודל 32X25.
הי אפרת
העוגה נכנסה לתנור בתוך 3 דק כולל שטיפת הקערה 😉
מריח מעולה, בול לטעמו של בעלי ( מת על קינמון וטחינה)
תודה!
חג שמח ושנה טובה!
שמחה לשמוע!
תודה מיכל ושנה טובה ❤️
היי אפרת,
אין לי קמח תופח???איך אפשר אחרת
אפשר לשים כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.
היי, המתכונים שלך תמיד מעולים!!! את מתחילה אותי המון פעמים.
האם יש אפשרות להחליף את הקמח הקמח כוסמין ?
תודה רבה ושנה טובה🌺
היי אביטל,
אפשר לשים כוס קמח כוסמין וכפית אבקת אפיה.
שנה טובה 🌷
אנא! האם אפשר מידי פעם להציע לטובת סוכרתיים ובכלל למאותגרי פחמיימות תחליפים לקמח ולסוכר? למשל לעוגה הנ”ל: ניתן להחליף קמח תופח בקמח שקדים+אבקת אפייה? וסיכרלוז במקום הסוכר???
היי אבנר,
לא בכל עוגה ניתן להמיר את הקמח בקמח שקדים.
מצרפת מתכון לעוגה מקמח שקדים ללא סוכר.
הי אפרת, אין לי מיקסר או מטרפה
יצא לי טוב עם מזלג? אדאג שלא ישאר גושים
כן 🙂
מאחלת לך ולבני ביתך גמר חתימה טובה ושנה טובה ונפלאה 🍍🍌🍋🍊תודה רבה
תודה יקרה! גמר חתימה טובה ❤️
וואו נראה מעולה! מתאים מאוד לשבירת הצום 🙂 שאלה מצחיקה – קניתי בפעם הראשונה תבניות אינגליש קייק מקרטון (בדרך כלל קונה מאלומיניום) – האם גם מקרטון צריך לשמן? האם יש משהו אחר שצריך לקחת בחשבון כשמכינים בקרטון? תודה רבה, אכין מחר ואעדכן בע”ה. גמר חתימה טובה וצום קל 🙂
מצוין, יוצא לי הרבה להשתמש בתבניות אינגליש מקרטון. מומלץ לשמן את התבנית לפני.
גמר חתימה טובה וצום קל 🌺
היי אפרת, העוגה יצאה אחלה! כמובן שטעמנו ממנו גם לפני הצום 🙂 הכנתי אתמול גם את העוף המבושל ברוטב עגבניות לסעודת המפסקת והיה ממש טעים! תודה רבה וחתימה טובה 🙂
שמחה לשמוע!
תודה וחתימה טובה ❤️
אפרת אפשר לוותר על הקינמון?
הקינמון מוסיף אבל אפשר להכין גם בלי.