זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 ביצים
חצי כוס (100 ג’) סוכר
שליש כוס (66 ג’) שמן
חצי כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים (מבקבוק לשתיה קלה)
כוס (140 ג’) קמח תופח (או כוס קמח רגיל מעורבב עם כפית אבקת אפיה)
חצי כפית (2.5 ג’) אבקת קינמון
רבע כוס (22 ג’) קוקוס טחון
*לפיזור מעל: רבע כפית אבקת קינמון + חצי כפית סוכר
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים (בעזרת מטרפה או כף) את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת אחידה.
-יוצקים לתבנית משומנת. מערבבים רבע כפית אבקת קינמון עם חצי כפית סוכר ומפזרים מעל הבלילה.
-אופים בתנור במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לעוגות
היי אפשרי לשין קינמון וסוכר מיד לאחר האפיה?
לשים? כי שכחתי לשים לפני
כבר שמתי לקראת סוף האפינ, יצא מעולה תודה
מעולה🙂
מתכון מעולה! השתמשתי בגרסת התה (חצי כוס תה רותח) כי לא היה לי מיץ תפוזים. אי אפשר להפסיק לאכול את העוגה הזו! מתוקה במידה, נימוחה ומעודנת. השילוב של הקינמון עם הקוקוס – מטריף. בראוו!
שמחה שיצא טעים💙
מתכון מעולה, עשיתי עם תפוז סחוט וללא קוקוס יצא פצצה. חילקתי לקאפקייקס נייר קטנים ושמתי רבע שעה
תודה נטע❤️
הכנתי היום פעם ראשונה.
יצאה מושלמת וכל כך טעימה! ממש אהבתי. לא הפסקתי ליישר אותה. מאמצת את המתכון. גם פרווה, גם קל להכנה, גם טעים בטירוף וממרכיבים שתמיד יש בבית.
שמחה שיצא מוצלח💜
תודה שחקרת לשתף!
עוגה מיוחדת בטעם ובמרקם!!!!!!!
הכנתי אותה לשבת פעם ראשונה – היה שווה!
תודה על הכל.
תודה שרה💜
במה אפשר להחליף את מיץ התפוזים חוץ מתה?
האם אפשרי ללא קוקוס?
תודה מראש
אפשר לשים מים עם כף מיץ לימון.
אפשר לוותר על הקוקוס.
היי קודם כל הכנתי את המתכון הזה 3 פעמים ואין עליו!!!!
אם אני רוצה להכין בתבנית עגולה 24 בכמה צריך להכפיל כמויות?
איזה כיף שנהנית מהמתכון❤️
לתבנית 24 יש להכפיל כמויות פי 2.
הכנתי את העוגה עם לימונדה שהכנתי בבית- כמו שכתבת במתכון אחר במקום מיץ תפוזים ויצאה עוגה מושלמת!!
אין על המתכונים שלך!
שמחה כל כך לשמוע(:
תודה על הפרגון❤
היי אפרת, שאלה שלא קשורה דווקא למתכון הזה ספציפית.
האם יש אפשרות להמיר קמח לבן בקמח שיבולת שועל (שיבולת שועל טחונה)?
ואם כן, האם זה משנה משהו ביחסיות? האם צריך אבקת אפייה?
היי,
המרת קמח לבן בקמח ללא גלוטן כמו קמח שיבולת שועל לא תמיד מוצלחת.
ברוב המתכונים ניתן להמיר חצי מכמות הקמח בקמח שיבולת שועל, ללא שינוי נוסף.
המתכון מעולה! הכנתי עם המיץ תפוזים ויצא מושלם
היום הכנתי עם תה במקום תפוזים והעוגה יצאה מאוד מאוד מאוד דחוסה.. ממליצה לדבוק במיץ תפוזים🧡
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה על השיתוף החשוב בתוצאות❤
אפקת היקרה!!
אני חייבת להגיד לך תודה ענקית על האתר!!
אני עןשה מלא מלא מתכונים מהאתר שלך והם ממש מוצלחים
העוג הזאת יוצאת מושלמת
אני מכינה אותה כבק כמה שבתות ברצף ויוצא לי ממש טובב!!
שמחה ממש שאהבת את המתכון ושאת נהנית מהאתר❤
תודה על הפרגון😊
האם אפשר להשתמש בחלב סויה במקום מיץ תפוזים?
תודה
היי,
אפשר(:
תבניות יש כל מיני מידות… עכשיו אחרי שכבר התבאסתי ראיתי שהתבנית בתמונה היא מהסוג הקטן.
בבקשה לציין במתכון גודל תבנית.
יקירה, סוג התבנית כתוב מעל לרכיבים- תבנית אינגליש קייק.
חשוב להשתמש בתבנית המצוינת במתכון על מנת שיצא מוצלח.
מידע נוסף על תבניות תוכלי למצוא כאן:המרת תבניות.
מושלם ❣️
שמחה שיצא מוצלח, נראה מעולה! תודה ששיתפת🌺
תודה על המתכון המצוין.
האם אני יכולה לבקש כמויות ל-3 תבניות אינגליש קייק?
תודה.
היי,
אלה הכמויות:
5 ביצים L או 6 M
כוס וחצי סוכר
כוס שמן
כוס וחצי מיץ תפוזים (מבקבוק לשתיה קלה)
3 כוסות קמח תופח
כפית וחצי אבקת קינמון
¾ כוס קוקוס טחון
*לפיזור מעל: כפית שטוחה אבקת קינמון + כפית וחצי סוכר
תודה רבה! מעריכה מאוד.
האם אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן?
האם אפשר להשתמש בסוכר דמררה?
אם כן- האם הכמויות משתנות?
היי,
אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן. אפשר להשתמש גם בסוכר דמררה אך זה פחות מוצלח כי המרקם מושפע.
אין שינוי נוסף במתכון(:
האם אפשר להוסיף קצת תפוח מגורד? איך ומתי? לא בא לי שהוא יהיה מודגש מידי
היי הודיה,
הוספת תפוח עלולה לגרום לעוגה לצאת רטובה מדי.
אם את בכל זאת רוצה לנסות- כדאי להתחיל מכמות קטנה של חצי תפוח קטן מגורד. יש להוסיף אותו לפני הקמח.
היי גם כאן יש לי שאלה 🙂
אני רוצה להכין ציפוי שנאפה עם העוגה. אני חושבת שזה מורכב מסוכר חום וקינמון שמפזרים מעל לפני האפיה ??
תודה!!
היי,
אני חושבת שהתכוונת לציפוי שמורכב מאגוזים קצוצים, סוכר חום וקינמון, שנאפה יחד עם העוגה.
אין לי מתכון ספציפי לזה, אבל אני מניחה שחצי כוס סוכר+ חצי כוס אגוזים+ כפית קינמון יספיקו.
היי אפרת
הכפלתי כמויות כדי לקבל 2 אנגליש קייק
העוגה מעולה רכה וטעימה!!
שידרוג קטנציק: חצי כוס סוכר חום + כפית קקאו + כפית קינמון = לערבב
פיזרתי מתחת ומעל לפני האפיה…
יצא מצוין !
תודה לך על עוד מתכון שאימצנו 🙂
איזה כיף שאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף❤
הי אפרת רציתי לשאולהעוגה יצאה לי לחה . איך זה קרה? אפשר לתקן אם כן אז איך?
תודה רבה🤩🤩
היי מרים,
זה יכול לקרות בגלל כמה סיבות:
-חוסר דיוק במרכיבים (או אי שימוש בכוס מדידה)
-אפיה בחום נמוך מהדרוש או בתנור שלא חומם מראש
– אפייה זמן קצר מהדרוש- כדאי תמיד לבדוק עם שיפוד שהעוגה אפויה מבפנים.
אפשר לאפות את העוגה עוד כמה דקות(:
סליחה רק אם אפשר לא הבנתי ממש במקום תפוזים אפשר לשים תה אם תה אז קר או חם?
לא חם, קר.
אם אין לי מיץ אמרת לעשות תה.
ושאלתי היא כזאת- התה צריך להיות חם או קר. תודה רבה רבה…..
היי אביטל,
התה צריך להיות קר/פושר.
בהצלחה!
היי אפרת
לבנית עגולה קוטר 26 סמ, האם זה בסדר פשוט להכפיל כמות? או שיש שינוי כלשהו בכמויות?
בנוסף האם זמן האפייה משתנה?
תודה 🙂
היי איילה,
לתבנית בקוטר 26 יש להכפיל את כמויות כל המצרכים פי 3.
זמן האפייה עשוי להתארך ב-5 דקות נוספות. כדאי לבדוק עם שיפוד שננעץ בעוגה שהיא אכן מוכנה.
בהצלחה🌺
תודה רבה
מתכון מעולה. הכנתי ויצאה ממש טובה.
תודה רבה ❤
שמחה מאד לשמוע! תודה ששיתפת ושבוע טוב😍
עוגה מאוד קלה וטעימה קוצרת מחמאות שמגיעות לך 🙂
איזה כיף שאהבת! תודה לך מעין יקרה😊
אפשר להחליף תפוזים במשהו אחר???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
אפשר לשים כף מלאה מיץ לימון, למזוג מים עד חצי כוס, להוסיף כפית סוכר ולערבב. אפשר גם להמיר בחצי כוס חלב או תה שמכינים מתיון.
עוגה מעולה. למי שאוהב קינמון וקוקוס אני ממליצה לשים בעיסה כפית גדושה קינמון וחצי כוס קוקוס, לפחות 🙂
תודה גל:)
אפשר לוותר על המיץ תפוזים?
אפשר להמיר בתה (פשוט להכין תה רגיל).
עם סוכר?🤔
ללא סוכר(:
עוגה מעולה ממש!! תודה!!:)
עשיתי במיקסר את כל השלבים בעוצמה בינונית
תודה שחזרת לעדכן אלישבע 🙂
שבת שלום❤️
שלום
יש לי סוכר קינמון האם אני יכולה להשתמש במקום קינמון רגיל?
אפשר להשתמש במקום הסוכר והקינמון.
יצא לעוגה טעם ממש ממש חזק של תפוזים. לא מרגישים בכלל קינמון..
מוזר. השתמשת במיץ תפוזים טבעי או מבקבוק לשתיה קלה?
בוקר טוב אפרת
לערבב לפי הסדר הכוונה להוסיף רכיב וכל פעם לערבב אחריו אחרי כל הוספת רכיב אחד?
תודה מראש ויום נפלא
כן, הוסיף רכיב וכל פעם לערבב אחריו.
וואי אני בהתחלה עשיתי ככה.. אבל אחרי 2 חומרים בערך שמתי הכל לפי סדר ואז ערבבתי הכל בבלנדר. זה ישנה משהו? יקרה לעוגה משהו?
תודה רבה🌹
היי מרים,
זה בסדר לא לערבב אחרי הוספת כל מרכיב (מלבד אחרי הוספת הביצים והסוכר שאז יש לערבב היטב). מה שכן, אין צורך בבלנדר אלא בערבוב ידני או מיקסר.
יש מצב להכין בלי סוכר ובלי תחליף סוכר?
נגיד עם דבש?
כמו כן, אשמח לקבל כמות של 4 אינגליש קייק
תודה על המתכונים המאלפים!
היי מיכל,
אני מניחה שאפשר לשים דבש במקום סוכר.
כמויות ל-4 תבניות אינגליש קייק חד”פ:
5 ביצים גדולות
2 כוסות סוכר (או דבש) *אפשר להפחית לכוס ושני שליש דבש אבל העוגה תצא במתיקות מעודנת.
כוס ושליש שמן
2 כוסות מיץ תפוזים (מבקבוק לשתיה קלה)
4 כוסות קמח תופח
2 כפיות אבקת קינמון
כוס קוקוס טחון
*לפיזור מעל: כפית אבקת קינמון + 2 כפיות סוכר
כיצד ניתן להפוך את העוגה לאוורירית?
חשוב לערבב כמה שפחות לאחר הוספת הקמח כי זה מה שיכול להפוך את העוגה לפחות אוורירית.
אפשר גם להשתמש במיקסר ולהקציף את הביצים עם הסוכר במשך כ-2 דקות ואז להוסיף את יתר החומרים.
והכי חשוב להשתמש בכוס הנכונה – כוס זכוכית עם ידית בנפח 240 מ”ל. שימוש בכוס אחרת יכול להשפיע על המרקם.
תודה רבה!
היי
העוגה נפלאה אך לצערי בכל פעם שהכנתי אותה היא \”נפלה\” לי בגובה. אני כמובן הולך לפי המתכון ומחליף את התפוזים בתה.
איך אני שומר על הגובה של העוגה גם אחרי שהיא יוצאת מהתנור?
משתמש בקמח עם אבקת אפיה של אסם, יכולה להיות שזה משפיע?
היי שלמה,
אם העוגה נופלת זה אומר שהיא עדיין לא אפויה לגמרי. עוגה אפויה אמורה לשמור על הגובה שלה.
אתה אופה בתוכנית רגילה של חום עליון וחום תחתון?
אתה זוכר כמה זמן בדיוק אפית את העוגה?
אולי אתה פותח את דלת התנור לפני שחלפו 30 דקות?
אין בעיה להשתמש בקמח תופח של אסם.
הכנתי מספר פעמים עם ובלי קוקוס. עם קוקוס מושלם!
תודה עדי 🙂
היי:) רציתי להבין בדיוק איך אני אמורה לערבב את החומרים? רק את הנוזלים ביחד קודם ואז את היבשים, או להקציף את הביצים והסוכר ואז את היתר?
לפי הסדר הרשום במתכון. קודם את הביצים עם הסוכר. אח”כ שמן ומיץ ובסוף קמח, קינמון וקוקוס.
למי ששאל על סדר הפעולות במתכון, בכל עוגה בחושה מומלץ להקציף הביצים עם הסוכר, אח\”כ להוסיף השומן (חמאה מומסת/שמן) ואחריו את הנוזל (מיץ/ חלב/ שמנת חמוצה וכד\’) ואז להפסיק את פעולת ההקצפה במיקסר ואת הקמח להוסיף בקיפול ידני. עוגת הקינמון יצאה מצוין! הכפלתי כמויות ואפיתי בתבנית עגולה עם חור באמצע.
הכנתי בלי קוקוס, יצא מושלם! טעים לאללה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה לימור
אם אני רוצה להכין ב2 תבניות אז להכפיל כמויות?
כן.
אפשר להוסיף משהו מעניין לעוגה? אגוזים, שקדים, מייפל?
אם כן מה הכמויות?
תודה
בטח. אפשר להוסיף שליש כוס אגוזים קצוצים דק (חלק כדאי לפזר מעל הבלילה).
לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור אפשר להוסיף מעל כ-2 כפות מייפל.
אפשר להחליף את המיץ תפוזים במשהו אחר?
אפשר להמיר בתה (פשוט להכין תה רגיל).
תודה רבה מוווווושלם
שמחה שאהבת 🙂
תודה רבה רבה רבה!!!
תמיד אפיתי על טורבו ורק פתאום אתמול בלילה נפל לי האסימון שכנארה בגלל זה לא מצליח לי..
טורבו לפעמים מייבש את העוגות. מזל ששאלת 🙂
ועוד שאלה…
הרבה פעמים אני אוהבת להחליף מקמח לבן לכוסמין ומסוכר לבן לחום..
הכמויות לא משתנות נכון? לא ספציפי על המתכון הזה…בכללי..
תודה רבה רבה את לא יודעת כמה כיף שאפשר להתכתב עם השפית(האלופה, היקרה והנחמדהההה!!!)
הכמויות לא משתנות. הסוכר החום קצת פחות מתוק אבל אם את אוהבת מתיקות מעודנת אז אין בעיה.
היי אפרת,
שאלה אחת קטנה:
באיזו תכנית אפיה את משתמשת לכל העוגות הבחושות?
אין על האתר שלך!!!!
תודה רבה!
תמיד בתוכנית הרגילה של קו עליון וקו תחתון (בלי מאוורר).
האם ניתן להכין את העוגה הזו עם קמח ללא גלוטן? אותה כמות קמח?
אני חושבת שאפשר להכין עם קמח תמי או כרגיל ולשים כוס קמח + כפית אבקת אפיה.
הי מה הכמות לתבנית בגודל31×25?
היי רונית,
אלה הכמויות:
5 ביצים
כוס ושליש סוכר
כוס שמן
כוס וחצי מיץ תפוזים (מבקבוק לשתיה קלה)
3 כוסות קמח תופח
כפית וחצי אבקת קינמון
¾ כוס קוקוס טחון
*לפיזור מעל: כפית שטוחה אבקת קינמון + כפית וחצי סוכר
מעולההה,טעימה בטירוף מהעונג אפשר ממש לעוף ,נאכלה בתאוה ואני חשה ממש גאוה.
שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
דחוףף!! מה אפשר לשים במקום מיץ תפוזים?
אפשר להמיר בתה (פשוט להכין תה רגיל).
היי אפרת
דחוף להיום!:)
האם אפשר 200 גר’ שמנת חמוצה במקום מיץ התפוזים? האם זה יעשיר אותה יותר?
והאם לוותר על הקוקוס או שהוא מוסיף וכדאי
היי דורית,
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר.
הקוקוס מוסיף אם אוהבים קוקוס. בכל מקרה אפשר להכין גם בלי.
יום מקסים 🙂
עוגה ממש מעולה וקלה להכנה…
אי אפשר להפסיק ליישר אותה
שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
הי הרעיון של מתכונים מהירים הוא פשוט גאוני לקחתי מכאן מס’ מתכונים ותמיד עם תוצאות ריחניות טעימות ובעיקר הכנה מהירה תודה רבה לך
תודה אלה, כיף לשמוע 💜
יום מקסים
צודקת במאה אחוז, אחלה מתכונים.
תודה שרית ❤️
ערב טוב!
איך אפשר להפוך את העוגה לעוגה ללא גלוטן? באיזה קמח להשתמש? תודה מראש
אני מניחה שאפשר לשים תערובת קמחים ללא גלוטן כמו קמח תמי או קמח כרגיל ולשים כוס קמח + כפית אבקת אפיה.
אפרת תודה רבה לך.
אין עלייך ועל האתר שלך.
העוגה יצאה מהתנור והיא רכה טעימה וקלה להכנה.
תודה תודה תודה!!!
שמחה לשמוע!
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
אפרת תודה רבה על התגובות.
שאלה אחרונה אם אני מורידה את הקוקוס אני מבינה שיתר המצרכים נשארים בדיוק כפי שרשום במתכון,
אם אני מוותרת על הקוקוס העוגה תצא גם יותר רכה נכון כי זה פחות משקל לא יהיה כל כל מה שיתפוס את העוגה?
תודה
נכון, אפשר לוותר על הקוקוס מבלי להוסיף או לשנות דבר.
העוגה יוצאת רכה גם עם קוקוס אבל אולי היא תצא אוורירית יותר בלי.
כדאי לשים 3 ביצים אני יכולה? רוצה שתצא אוורירית, אני מתכוונת להקציף
אם הביצים גדולות אז מספיק להקציף 2 ביצים. אם הן קטנות את יכולה לשים 3.
בדיוק אופה,
חייבת את הקוקוס?
תודה
אפשר לוותר על הקוקוס.
שני שליש כוס מיץ תפוזים זה 3/4 כוס?
זה 2/3. טיפה פחות מ 3/4.
אפרת במה אני יכולה להמיר שמנת חמוצה אחת 200 מל של 15 אחוז שומן בחצי כוס מיץ תפוזים או 3/4 כוס?
ביצים מידה L.
במקום שמנת חמוצה שמתי 3/4 כוס מיץ תפוזים .
כוס וחצי קמח תןפח
הכנת כמויות גדולות יותר?
את מתכוונת ששמת במקום מיץ שמנת חמוצה? כי במתכון רשום מיץ.
לגבי המרה של שמנת חמוצה, אפשר לשים במקום כשני שליש כוס מיץ תפוזים.
שבוע טוב.
אם אפיתי עוגת קינמון והיא יצאה לי אוורירית מאד אבל התפוררה לי מה לא היה בסדר?
היי שרית,
בדר”כ הביצים הן אלה שקושרות את החומרים ומייצבות את העוגה. השתמשת במקרה בביצים קטנות?
שבוע טוב 🙂
תודה.
כמה זה 200 גרם קמח?
תודה
200 גרם = כוס וחצי קמח פחות כף שטוחה.
היי.
אם אקציף העוגה תצא רכב ואוורירית יותר?
ההקצפה אמורה להוסיף לה נפח וכתוצאה מכך אווריריות.
הכנתי עכשיו מקמח כוסמין.
יצא מעולה!
קל וטעים!
תודה רבה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שרית.
שלום.
אפשר להחליף את המיץ תפוזים בתה?
כן, אפשר.
הי אפרת, אני מודה לך על מתכוני העוגות הנפלאות שתמיד תמיד יוצאות לי מוצלחות וטעימות מאוד. הגעתי לאתר שלך במקרה לפני כחודשיים בלבד ומאז אני אלופה בהכנת עוגות מהירות ומדהימות הכל בזכותך. הרגע הכנתי את עוגת הקינמון הזאת וגם היא כמו האחרות יצאה נהדרת. שתהיה לך שנה חדשה נפלאה ומוצלחת
ג’ודי
תודה ג’ודי היקרה! כיף לשמוע 🌺
היי, האם העוגה מספיקה לתבנית אינגליש קייק אחת או שתיים? אני רוצה להכין בתבנית חד פעמית
תבנית אינגליש קייק אחת.
בוקר טוב,
הכנסתי את העוגה לתנור, האם לשים על טורבו או 2 פסים רגילים?
שבת שלום 🙂
קו עליון וקו תחתון (לא טורבו).
שבת שלום 🙂
שלום אפרת
אפשר להשתמש בתחליף סוכר?
היי רחל,
אם הכוונה לתחליף מלאכותי והוא מתאים לאפיה אז אפשר.
הי אפרת,
הכפלתי כמויות ואפיתי בפיירקס מלבני.
העוגה מוצלחת! קלה להכנה וכל כך טעימה ורכה!
כיף גדול 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה אורנה
אפשר להכין בתבנית עגולה?
הכמות מתאימה לתבנית עגולה בקוטר 20. אפשר להכפיל כמויות ב-2 ולהכין בתבנית עגולה 24.
שנה טובה 🙂
היי רציתי חדעת אם אפשר להוריד את הקוקוס או להחליף אותו במשהו?
היי טוהר,
אפשר לוותר על הקוקוס.
שבת שלום 🙂
היי 🙂 אני מעוניינת להכין את העוגה הזאת השבת, הכנתי אותה פעם לפי המתכון והיא יצאה מעולה. רציתי לשאול אם החלפת המיץ תפוזים בחלב זה יכול לצאת מוצלח? מנסה למצוא דרכים לגוון..
זאת ההזדמנות להגיד לך תודה על המתכונים והאתר! פשוט מצויין.
היי שירה,
אפשר להמיר בחלב אבל לדעתי עם מיץ תפוזים העוגה יוצאת יותר טעימה.
אפשר לגוון בהוספת אגוזים קצוצים (עד שליש כוס) או שוקולד צ’יפס.
שבת שלום 🙂
שלום אפרת,
יש לך מתכון לעוגה רכה ועסיסית אך לא שוקולד. וחשוב לי שתהיה פרווה.
המתכון שפה קראתי שהעוגה דיי רכה.
וגם יש את העוגת שיש קינמון.(לפי תגובות הקוראים)
אבל מה את הכי ממליצה כעוגה רכה ועסיסית?
או אולי עוגת טורט
תודה.
היי נתי,
יש הרבה עוגות פרווה טעימות, מצרפת לינק לכל העוגות- עוגות פרווה. גם השיש קינמון מעולה. יש את עוגת המיץ, עוגת אגוזים וקינמון, עוגת שכבות בחושה ועוד.
ואו איזה מתכון יצאה לי עוגת סוף כל כך טעימה רכה ומגרה שנגמר מהר חחח לא התאפקנו עד שבת
תודה שלהבת, שמחה לשמוע 🙂
הכנתי וכל כך טעימה ופשוטה להכנה!! תודה לך על מתכון נפלא!
תודה ליאת, שמחה שאהבת 🙂
אפרת יקרה!
העוגה יצאה משגעת!
רכה וכל כך טעימה!
תודה על המון מתכונים טעימים וקלים(:
שמחה לשמוע 🙂
תודה לירז ושבוע נפלא!
nמה ההבדל בינה לבין העוגת שיש קינמון? מתלבטת איזו אחת להכין..מה את ממליצה?
בעוגה הזאת הקינמון מפוזר בתוך העוגה באופן שווה ובעוגת קינמון שיש מוסיפים את אבקת הקינמון רק לחלק מהבלילה.
האמת ששתיהן טעימות. עוגת השיש אולי עדיפה רק מבחינת מראה.
היי,
ניתן להקפיא את העוגה?
היא תצא טעים לאחר ההפשרה?
כן, אפשר להקפיא רק חשוב לעטוף היטב בניילון נצמד.
להפשיר על השיש עם הניילון הנצמד.
היי רוצה להחמיא על המתכונים המגוונים וכל עוגה טעימה במיוחד.
יישר כוח
תודה אביבה!
שבת שלום וחג פורים שמח 🙂
יקירתי!!! העוגה יצא משגעת: רכה וטעימה
תודה לך!!!
שמחה לשמוע!
תודה לך על העדכון 🙂
שלום אפרת היקרה,
אני בדרך כלל לא מהמגיבות והשואלות אבל חייבת לומר לך שאת פשוט מקסימה.
דרך הכתיבה שלך רואים כמה הארת פנים יש בך וזה שאת חולקת איתנו את הכישרון שבורא עולם נתן לך מעיד על הנתינה שבך. אז קודם כל תודה לך.
שנית רציתי לומר לך שבלי קשר לשאר המתכונים המעולים והמוצלחים שבזכותם אני מקבלת פירגונים המתכון הנוכחי משובח חיפשתי משהו פשוט וזריז, קינמון וקוקוס הולך חזק אצלינו, והכנתי אותו למשפחה שלי כשהתארחנו שם, כולם השתגעו עליו ואמא שלי כבר הזמינה שוב לכן רציתי לשאול אם יש אפשרות להכין אותו בתבנית חד פעמית בינונית ואם כן מה הכמויות?
תודה רבה על הכל.
היי שירן,
קודם כל תודה רבה!
לגבי העוגה, אפשר להכפיל את כל הכמויות ב-2 ולהכין בתבנית מלבנית בגודל 22×31 או עגולה בקוטר 24. אני מניחה שזמן האפיה יתארך ל40-45 דקות.
יום מקסים 🙂
היי, חשבתי להשתמש בעוגה כבסיס לעוגת תפוחים. מה את אומרת? האם תצא טוב בתבנית אחרת? עגולה למשל?
תוודה :))
היי יולי,
מה הכוונה כבסיס לעוגת תפוחים?
הי שבת שלום ותודה על מתכונים נפלאים!!! במה אפשר להחליף את מיץ התפוזים? נתקעתי בלי… והאם בכלל כדאי? תודה!
היי רוית,
מיץ התפוזים מוסיף טעם לעוגה אבל אבל אם אין לך אפשר לשים כף מלאה מיץ לימון, למזוג מים עד חצי כוס, להוסיף כפית סוכר ולערבב.
אפרת המקסימה נתקעתי בלי קמח לבן אפשרי להכין מקמח מלא ולהוסיף כפית א. אפייה?
היי שרון,
אם זה לא קמח כוסמין מלא לדעתי העוגה תצא דחוסה מידי.
הכנתי עם חלב במקום מיץ תפוזים לשמור במקרר?
בגלל שזה לא קיץ אפשר להשאיר בחוץ כ-24 שעות.
אפרת המקסימה העוגה יצאה מדהים!כל כך מתאים עכשיו לימים הקרים עם כוס תה חם.תודה רבה על הסבלנות לכל השאלות שלי.הבנתי שצריך להוציא עוגה מתבנית הסיליקון ולא לחתוך עם סכין כדי שהתבנית לא תיהרס.צריך לעשות זאת כשהיא חמה או אפשר לחלץ אותה כשהיא מצטננת לטמפ’ החדר?
שמחה שהעוגה יצאה מוצלחת 🙂
יש להמתין עד שהעוגה תתקרר לטמפ’ החדר ואז להפוך אותה בעדינות על צלחת ארוכה או מגש.
שבוע נפלא
היי אפרת , תודה על המתכונים הנהדרים.
שאלה אפשר להשתמש במיץ תפוזים סחוט או שזה יצא פחות מתוק?
כן שרון, אפשר.
אם התפוזים חמצמצים אפשר להוסיף עוד כף גדושה סוכר.
שבת שלום 🙂
תודה רבה על הסבלנות הרבה!מבטיחה לעדכן איך יצא
תודה רבה!הקינמון והסוכר שמפזרים מעל העוגה נשארים באותה כמות?
לדעתי כן.
תודה אפרת וזמן האפייה בתבנית הסיליקון משתנה?
לא כל כך. תבדקי אחרי 30 דקות. יכול להיות שזה ייקח עוד 5-7 דקות נוספות אבל גם לא בטוח.
אפרת,מדדתי והמידות הן: 30X10X6 כש-6 ס”מ זה גובה.מה כמויות המרכיבים?תודה!
לדעתי כדאי להכין את הכמויות האלה:
2 ביצים גדולות
2/3 כוס סוכר
חצי כוס שמן
3/4 כוס מיץ תפוזים (מבקבוק לשתיה קלה)
כוס וחצי קמח תופח (או כוס וחצי קמח רגיל מעורבב עם כפית וחצי אבקת אפיה)
3/4 כפית אבקת קינמון
רבע כוס קוקוס טחון
אפרת המקסימה קיבלתי במתנה תבנית אינגליש מסיליקון.צריך לשמן גם אותה?תבנית חד פעמית מאלומיניום נכנסת בתוכה ואפילו נשאר רווח.נראה לי ששקולה במידה כמעט ל2 אינגליש קייק.מה כמות כל אחד מהמרכיבים?חשוב לי שתהיה עסיסית ורכה.זמן האפייה משתנה?תודה!
תתחדשי 🙂
כן, מומלץ לשמן גם תבניות מסיליקון. את יכולה למדוד את האורך, רוחב והגובה של התבנית? את הארך והגובה תמדדי מהשוליים העליונים. גובה- מהתחתית עד לשוליים העליונים.
עשיתי את העוגה היום בערב
כל הבית הריח מקינמון
היא יצאה מעולה, טעימה חבל על הזמן, אוורירית ונמסה בפה
אי אפשר היה להפסיק לאכול
אכלתי 3 חתיכות 🙂
שמחה לשמוע 🙂
תודה מיכל ויום מקסים
סליחה, שכחתי לשאול, כמה זמן העוגה יכולה להחזיק מעמד בחוץ עם ניילון נצמד?
3-4 ימים.
הכנתי עם 3/4 כוס קמח מלא ורבע כוס קמח עוגות והפחתתי את הסוכר לקצת יותר משליש כוס ויצאה עוגה מדהימה! האתר הזה הוא פשוט תענוג:)
שמחה לשמוע 🙂
תודה דורית ויום נפלא
היי
המתכונים שלך מדהימים! עוגת הבננות הבחושה הפכה מזמן לעוגת הבית.. האם ניתן להכין את העוגה מ3/4 כוס קמח מלא ורבע כוס קמח עוגות (כמובן עם כפית אבקת אפיה)? כמו כן אפשר להפחית את הסוכר לשליש כוס? מנסה שהבית ישמור על בריאות, מבלי לוותר על תענוגות:)
מתכונים נהדרים. את אלופת האלופות.
אני אוכלת ללא גלוטן. האם כל פעם שיש במתכון קמח רגיל אני יכולה להחליף אותו לקמח ללא גלוטן?
בדיוק באותו אופן ועם כל שאר המצרכים?
כמו כן מעוניינת במאפינס מקמח תירס.
האם אפשר לקחת חצי קורנפלור וחצי פולנטה?
תודה
היי יהודית,
ניתן להשתמש בתערובת קמחים מוכנות כמו קמח תמי או קמח “כרגיל” שאפשר להמיר באותה כמות של קמח לבן רגיל. קמח ללא גלוטן (קונדיטור) לבדו לא נותן תוצאה מוצלחת.
לגבי מאפינס תירס עדיף להשתמש בקמח תירס טחון דק. לפי התגובות של מי שניסה- את קמח תפו”א אפשר להמיר בקמח ללא גלוטן או קמח חומוס. לגבי קורנפלור, אני לא בטוחה איך זה ייצא.
יום נפלא 🙂
מאוד מאוד מאוד אוהבת, נהנית וממליצה בחום בכל הזדמנות!
ועכשיו לשאלה – אפשר להחליף תפוזים בחלב סויה?
תודה רבה!!
תודה מיכל 🙂
אפשר אבל יותר טעים עם מיץ תפוזים.
יצא מעדן!!
עוגה מושלמת קלה וטעימה
כולם חגגו עליה!
תודה שרה 🙂
יום נפלא!
הי, אני מאוד אוהבת את האתר שלך 🙂
רציתי לדעת.. האם אפשר להחליף את המיץ תפוזים במים?
היי ספיר,
אפשר לשים מים למרות שעם מיץ תפוזים זה יוצא יותר טעים.
שבוע נפלא 🙂
אפשר להתשמש במיץ תפוז סחוט טרי?
כן נחמה, אפשר.
שבוע נפלא 🙂
בוקר טוב
תודה על המתכון הנפלא.
שאלתי היא מהי הכמות לשתי תבניות מאורכות? להכפיל את הכמויות פשוט?
תודה ושבת שלום
היי עינת,
נכון, להכפיל את כל הכמויות ב-2 ולחלק את הבלילה באופן שווה בין שתי התבניות.
שבת שלום 🙂
יש לי מתכון די דומה לעוגה אבל שלך ניראה יותר טוב חוץ מהציפוי.
אני שמה 3 כפות קמח, 5 כפות סוכר 2.5 כפות קינמון ושמן.
ככה הציפוי יוצא קשה טעים כזה ואני ממאאדד ממליצה על הציפוי.
אולי תשני במתכון???? קינמון וסוכר ניראה לי הרבה פחות טעים!!!
ועוד משהו, העוגה יוצאת רטובה?
היי דבורי,
הציפוי הוא קרמבל פירורים או שאת ממיסה את החומרים? לא ממש הבנתי.
העוגה יוצאת רכה ועסיסית. לא רטובה ממש.
מה ממיסה עכשיו???
ניראה לך שיש לי זמן…..?????
אני מפזרת את זה על העוגה ואז אופה וזה יוצא קצת קראנצ’י
ממליצה מאד!!!!
אז הכוונה לקרמבל. נשמע טוב. אנסה פעם הבאה שאכין את העוגה.
הי. בעלי לא אוהב קוקוס במה ניתן להחליף את הרבע כוס?
אפשר פשוט לוותר על הקוקוס.
היי.
תודה על האתר הוא מדהים!!!
מה ניתן לשים בעוגה במקום קוקוס??
לתשובתך אודה.
יום טוב.
היי אפרת,
אפשר לוותר על הקוקוס.
יום נפלא 🙂
היי שבוע שעבר הכנתי את החמין יצא מהמם רק במקום בשר עשיתי עם שוקיים התחלתי ישר משחב הכנת החמין לאחר הרתיחה השארתי רק עוד חצי שעה על אש נמוכה ושמתי בלילה בתנור יצא מאוד טעים מחר נעשה את עוגת הקינמון מאמין שתצא טוב.
שבת שלום
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה איציק ושבת שלום
העוגה ניראת מעול הועסיסית . אני אופה עוגות בחושות 160 שהאפיה מתארכת עוד 10 דקות אבל יוצאת למעלה ללא סדקים.חייבת לנסות אותה.תודה על מתכונים נפלאים.
מעולה 🙂
תודה ענתי ויום מקסים
אלפי תודות על המתכונים הטובים וקלי ההכנה.האם הקינמון דומיננטי בטעם העוגה, ואם כן איך ניתן להפחיתו ????העם ניתן להוסיפ פירות יבשים חמוציות,צמוקים??
הקינמון בטעם טוב, הכוונה לא חזק מידי אבל עדיין מרגישים את הטעם שלו. אם את אוהבת פחות קינמון אז אפשר להפחית את הכמות לרבע כפית.
אפשר להוסיף לתערובת בסוף פירות יבשים קצוצים או צימוקים ולערבב ערבוב קל.
יום מקסים 🙂
איך הופכים את העוגה לטבעונית ללא ביצים ?
היי רוני,
יש מתכון לעוגת מייפל טבעונית עם קינמון.
יום נפלא 🙂