זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 ביצים
שליש כוס (66 ג’) סוכר
חצי כוס (100 ג’) שמן
חצי כפית (2.5 מ”ל) תמצית וניל
כפית קליפת לימון מגורדת
חצי כוס (120 מ”ל) מים
כוס פחות כף (125 ג’) קמח תופח
שליש כוס (30 ג’) קוקוס
75 גרם שוקולד צ’יפס (כשליש כוס)
כפית (6 ג’) קמח
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים את כל החומרים בקערה לפי הסדר הרשום: מתחילים בביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, תמצית וניל, גרידת לימון ומים. מוסיפים קמח תופח וקוקוס ומערבבים עד לאיחוד החומרים. מקמחים את השוקולד צ’יפס עם כפית קמח (מערבבים את השוקולד צ’יפס עם כפית קמח ומסננים את עודפי הקמח). מוסיפים לבלילה ומערבבים ערבוב קל (מומלץ להשאיר 2 כפות שוקולד צ’יפס לפיזור מעל הבלילה לאחר שיוצקים אותה לתבנית).
-מעבירים לתבנית משומנת ואופים בתנור במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
*יש להניח לעוגה להתקרר לגמרי לפני החיתוך.
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית
היי, האם אפשר לעשות במקום קאפקייקס?במידה וכן כמה זמן בתנור?
כן אפשר.
זמן אפיה 20-23 דקות.
תודה רבה🙏
האם ניתן להשתמש בקמח לבן % 80?
אפשר אבל פחות מומלץ כי זה משנה את המרקם לקצת “כבד” ודחוס יותר.
יש לי רק קמח לבן 80 אחוז.
איזה מתכון לעוגה את ממליצה לקמח הזה?
זה לא משנה איזו עוגה, זה בכל מקרה ישנה קצת את המרקם.
אבל זה לא כזה נורא. תנסי להכין את העוגה הזאת.
הי, אם אין לי תמצית וניל אפשר להחליף הגובר וניל?
בסוכר וניל
כן
שלום.
מה עניין הקוקוס לכאן,
ומה יקרה בהיעדרו?
בתודה על כל המתכונים המצוינים…
היי
אין בעיה לוותר על קוקוס למרות שהוא מוסיף(:
האם אפשר להכין עם קמח תפוח אדמה
לא, אבל אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן כמו תמי/כרגיל/מולינו וכדומה.
העוגה יצא טעימה בטרוף עשיתי לשבת התחסלה בדקה ממש אהבו תודה ושבוע טוב!!
נעמי
שמחה שאהבתם את המתכון😊
תודה שחזרת לשתף!
הי אפרת
אני מתה על האתר שלך ועל המתכונים הקלים
תודה רבה לך!
האם ניתן לעשות בקמח רגיל ולא תופח?
ואם כן מה עדיף קמח לבן או כוסמין?
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהאתר!
אפשר לשים כוס פחות כף קמח+ כפית אבקת אפייה.
עם קמח לבן יוצא יותר אוורירי מאשר עם קמח כוסמין.
הי אפרת. עוגה נהדרת שכבר אפיתי בעבר. נתקעתי בלי לימונים. אפשרי בלי גרידת לימון?
היי,
איזה כיף שאהבת את המתכון🌺 אפשר לוותר על גרידת לימון.
הי אפרת,
הכנתי את העוגה והיא יצאה מעולה!!
תודה על המתכונים הנפלאים, תענוג שהם קלים ומהירים והכל יוצא מוצלח וטעים!
שמחה מאד שיצא מוצלח!
תודה על הפרגון❤
יצא ממש מגרה אבל העוגה נבקעה לאורך כל הפס מלמעלה עמוק. למה? דייקתי בכמויות והעוגה לא נאפתה יותר מידי
היי,
שמחה שיצא טעים(:
הבעיה הזו קורית המון- לפעמים גם כשעושים הכל מצוין ולפעמים מכמה סיבות:
-אפייה בתבנית שונה מהדרוש למתכון
-חום אפייה גבוה מדי
-פתיחת דלת התנור או הזזת העוגה במהלך האפייה
-חוסר דיוק בכמויות/ אי שימוש בכוס מדידה
-כמות אבקת אפייה גדולה מהדרוש למתכון
יצא מעד!!! כולם טרפווווווו
פעם ראשונה שאני מכינה עוגה באמת טעימה{והכנתי המון עוגות}
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף❤
עשיתי עם שוקולד צ’יפס קרמל, יצא ממש טעים, אבל עם בועות (בולענים?).
האם זה בגלל הקרמל או שיש משהו אחר שיכול לגרום לזה?
היי,
שמחה שיצא טעים!
בועות הכוונה לכעין גבעות בעוגה?
זה יכול לקרות בגלל הקרמל, אבל גם בגלל חוסר דיוק בכמויות. את משתמשת בכוס מדידה?
לא ממש גבעות. יותר בקעות. חורים כאלה מסביב לשוקולד צ’יפס. מנסה לצרף תמונה
אני רואה עכשיו למה התכוונת… כמעט בטוחה שזה בגלל הקרמל.
היי
הכנתי את העוגה ויצאה טעימה, רק מרקם יותר דחוס, למה זה קרה?
עבדתי בדיוק לפי ההוראות.
היי רחלי,
הנה כמה סיבות שיכולות לגרום למרקם דחוס:
1. חוסר דיוק בכמויות- אי שימוש בכוס מדידה.
2. אי הקפדה על סדר הכנסת המרכיבים לקערה
3. ערבוב יתר אחרי הוספת הקמח
4. חום אפייה נמוך מהדרוש
5. זמן אפייה ארוך מהדרוש
6. שימוש בתבנית שונה מהכתוב במתכון
מקווה שעזרתי(:
הכנתי את העוגה היא יצאה מעולה ונטרפה בדקה.
השוקולד צ’יפס ששמתי שקע למטה( עירבבתי את זה עם הקמח) את יודעת למה זה קרה
היי עדי,
קודם כל- העוגה נראית מעולה ממש!
מה שתיארת קורה הרבה בעוגות בחושות היות והשוקולד כבד יותר מתערובת העוגה.
לכן כדאי לפזר את רוב השוקולד צ’יפס מעל העוגה בתבנית.
הי שלום
איך אפשר לעשות צורות פסים לעוגה {כמו בתמונה}
תודה רבה!
היי אמונה,
השתמשתי בתבנית אינגליש קייק מסיליקון שיש בה דוגמה. צירפתי תמונה של התבנית🙂
אה תודה רבה!!
תודה על המתכונים הנהדרים. האם במקום קמח תופח אפשר לשים קמח שקדים?
פחות מומלץ.
יש את העוגה הזאת עם קמח שקדים – עוגת תפוזים מקמח שקדים.
שלום אפרת תודה על האתר המקסים והמתכונים המוצלחים.אם אני לא רוצה להוסיך קוקוס מה כדאי לשים במקום?
היי אפרת,
אפשר לוותר על הקוקוס ולהגדיל את כמות הקמח התופח לכוס (140 גרם).
במקום מים מומלץ לשים מיץ תפוזים, זה מוסיף טעם.
יצא ממש יפה וטעים…😋
מסכימה איתך 😉
הי אפרת. קודם כל תודה ענקית. אני חדשה במטבח ונעזרת במתכונים שלך המון…את נהדרת.
העוגה נבקעה למעלה ממש. למה?
מה אפשר לעשות כדי שלא יקרה שוב?
היי אילנית,
זו תופעה טבעית. אי אפשר למנוע אותה לגמרי אבל כדי להפחית את התופעה אפשר לאפות להבא בטמפ’ של 170 מעלות.
העוגה יצאה יבשה. אפשר להמיר המיים במיץ תפוחים? או במשהו אחר פרווה? על מה תמליצי?
אפשר לשים מיץ תפוחים או מיץ תפוזים.
העוגה לא אמורה לצאת יבשה בכלל. שמת חצי כוס שמן? אולי אפית אותה קצת יותר מידי?
היי אפרת!
קודם רציתי להגיד שהאתר שלך מהמהם ואני נעזרת בו המון והעוגות יוצאת מהמהם!!!!!!!
רציתי לשאול אם חייבים כפית קליפת לימון מגורד?
תודה רבה ושבת שלום!
אפשר לוותר.
שבת שלום ❤️
אני חובבת עוגות בחושות. (ובנינו כמה אפשר להכין את אותן עוגות שנים רבות). הגעתי אל האתר שלך השבוע, ומאותו הרגע, ישבתי ורשמתי לי מעל 10 מתכוני עוגות חדשים בבת אחת. הספקתי כבר להכין 3, וזו אחת מהן. חייבת לומר לך שהמתכונים נפלאים, טעימים ומגוונים, בשימוש בכוס של 250 מיל (כלי ל-מידה בכל חנות של סטוק) העוגות יוצאות גבוהות ויפות בתבנית טפלון בסיסית. עוגת השוקו הטבעונית הטריפה גם את ההורים שלי. אני אישית משתמשת רק בקמח מלא והתוצאה נהדרת. תודה רבה על השפע העצום שהבאת כאן באתר המקסים שלך.(כמובן שיתפתי למשפחה וחברות) שבת מבורכת.
תודה רבה נגה ❤️
שבת שלום
היי תודה על כל המתכונים המעולים משתמשת הרבה דברים מפה..
רציתי לדעת איך אני מכינה את המתכון בתבנית 32/40 ואם אפשר שתצא גבוהה כמה שאפשר
בכללי הייתי רוצה מתכוני עוגות לגודל הזה ולא מוצאת הרבה ולא יודעת להמיר.. אם יש איזה טריק אשמח לדעת
היי נטלי,
אני ממליצה לך לקרוא כאן – המרת תבניות.
כמויות לתבנית ענקית בגודל 32X40:
6 ביצים גדולות
כוס ושליש סוכר
כוס וחצי שמן
כפית וחצי תמצית וניל
2 כפות קליפת לימון מגורדת
2+1/4 (שתיים ורבע) כוסות מים
4 כוסות פחות 4 כפות קמח תופח
כוס ושליש קוקוס
כוס ושליש שוקולד צ’יפס
2 כפות שטוחות קמח (*לערבוב עם השוקולד צ’יפס)
*כדי שהעוגה תצא גבוהה חשוב להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל.
כמובן שזמן האפיה מתארך.
אין לי כוס זכוכית כמו שהארת בתמונה, יש לי כוס חד פעמי שקופה או כוס חד פעמי לשתיה חמה- במה עדיף שאשתמש?
אז עדיף בכוס לשתיה חמה.
שלום אפרת זו מיכל
מה הסיבה שחום עליון תחתון לא אופה לי
בעוד שהתנור מצויין עם טורבו
היי מיכל,
אולי התוכנית הזאת לא עובדת טוב בתנור שלך. לפעמים תוכנית מסוימת מתקלקלת.
אם אופים בטורבו כמה מעלות
בדר”כ יש להפחית ב 10-15 מעלות אבל לא מומלץ לאפות בטורבו, זה עלול לייבש את העוגה.
כדאי לאפות בחום עליון וחום תחתון.
ערב טוב אפרת
תבורכי! יצאה לי עוגה מקסימה אוורירית ונימוחה(:
שמתי קמח מלא 80% ופצפוצי שוקולד לבן
טעים עד מאוד תודה וחודש טוב ומבורך!
שמחה לשמוע 🙂
תודה וחודש טוב ומבורך ❤️
הי אפרת,
האם העוגה מתאימה לתבנית חד פעמית רגילה או הביתית הגדולה יותר ?
תודה.
תבנית אינגליש קייק חד פעמית.
הכפלתי כמויות כפי שהצעת, לשני אינגליש קייק,
העוגה יצאה נמוכה יחסית (ערבבתי את אבקת האפייה עם הקמח), לבנה אבל קיסם יצא יבש ולא יכולתי להשאיר יותר, ולבסוף, לא ככ טעימה…
אולי השתמשת בכוס חד פעמית?
השתמשת בתבניות אינגליש קייק חד פעמיות או רגילות?
היי אפרת
הכנתי את העוגה פעמיים ואני רוצה להכין אותה שוב
אבל בפעמיים שהכנתי אותה היא יצאה קצת דחוסה בתחתית שלה (הישתמשתי בקמח רגיל + א. אפיה)
מה אפשר לעשות
היי רחל,
ערבבת את הקמח עם אבקת האפיה לפני שהוספת לבלילה?
לאחר הוספת הקמח והקוקוס חשוב לערבב כמה שפחות מאחר וערבוב יתר עלול לגרום לעוגה לצאת דחוסה.
אפרת,
תודה רבה אין לי מילים!!
מאוד מעריכה,
שבת שלום!
היי, וגם רציתי לשאול אם יש שוקולד צ’יפס שאת ממליצה עליו במיוחד?
יש נטיפי שוקולד גדולים ויש קטנים. אני אוהבת את הסוג הקטן ולכן אני משתמשת בדר”כ בשוקולד צ’יפס של מימונס 65% או 48%.
הי אפרת יקרה!
מה שלומך?
רציתי לברר אם המתכון מתאים גם לתבנית עגולה?
ואם כן אני רוצה להכין בתבנית גודל 26 בכמה לדעתך צריך להכפיל? (אל תטרחי לכתוב את המתכון מחדש רק תכתבי לי בכמה להכפיל את גם ככה עושה מעל ומעבר!!)
תודה רבה מראש!
היי רעות,
אני בכל זאת ארשום לך כדי שלא תתבלבלי 🙂
אפשר להכפיל כמויות ב-2 ולהכין בתבנית עגולה 24.
כמויות לתבנית 26:
5 ביצים
כוס סוכר
כוס ושליש שמן
כפית ושליש תמצית וניל
כף מלאה קליפת לימון מגורדת
כוס וחצי (360 מ”ל) מים
¾+2 כוסות פחות 3 כפות (385 ג’) קמח תופח
כוס קוקוס
¾ כוס שוקולד צ’יפס (150 ג’)
כפית גדושה קמח
היי אפרת
השתמשתי בכמויות שרשמת כאן לתבנית 26. תודה רבה 🙂
האם זמן האפייה משתנה?
יתכן שזמן האפייה יתארך ב-5-10 דקות. כדאי לבדוק עם שיפוד אם העוגה מוכנה כבר לאחר 30 דקות😊
תודה רבה:)
ואם ארצה לעשות בתבנית מרובעת
המתכון נשאר דומה?
אם כן תוכלי להגיד לי מה צריך להוסיף
כמויות לתבנית מלבנית בגודל 22X31:
4 ביצים
שני שליש כוס סוכר
כוס שמן
כפית תמצית וניל
2 כפיות קליפת לימון מגורדת
כוס (240 מ”ל) מים
2 כוסות פחות 2 כפות קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפיה.
שני שליש כוס קוקוס
150 גרם שוקולד צ’יפס (3/4 כוס)
כפית גדושה קמח
*זמן האפיה עשוי להתארך ל 40 דקות. בכל מקרה יש לבדוק עם קיסם ולהשאיר בתנור עד שקיסם יוצא יבש.
תודה רבה על מתכונים כל כך טובים ומוצלחים.
רציתי רק לדעת אם אין ברשותי קמח תופח מה אוכל לשים במקום?
היי שרית,
אפשר לערבב כוס פחות כף קמח רגיל עם כפית אבקת אפיה.
היי אפרת,
הרבה זמן לא כתבתי.אך בטח לא נטשתי..את מלווה אותי בכל יום ..
האם יהיה טעים לדעתך להחליף את כוס המים במיץ תפוזים?
תודה רבה
💖
היי דקלה 🙂
כן. זה יכול להוסיף טעם.
יום מקסים וחג שמח ❤️
שלום רב
באחת התגובות ענית שאפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא בכמות של כוס. האם הכוונה גם ל 125 גרם קמח (הכמות של הקמח התופח)?
תודה רבה
כן.
אפשר בבקשה מתכון ל3/4 אינגלישקייק?
כמויות לתבנית 3/4 אינגליש קייק:
ביצה גדולה
רבע כוס סוכר
שליש כוס שמן
רבע כפית תמצית וניל
חצי כפית קליפת לימון מגורדת
שליש כוס מים
3/4 כוס קמח תופח פחות כפית
רבע כוס קוקוס
50 גרם שוקולד צ’יפס (כרבע כוס)
חצי כפית קמח
היי, העוגה יצאה ממש טעימה אבל מאוד נמוכה.. שמתי קמח ואפקת אפייה בכמות שצריך. מה הבעיה?
היי מאי,
באיזה כוס השתמשת?
ערבבת את הקמח עם אבקת האפיה לפני שהוספת לתערובת?
לא ערבבתי לפני שהוספתי לתערובת, צריך?
השתמשתי בכוס של חד”פ שתייה קרה.
אז כאן הבעיה 🙂
כוס חד פעמית היא קטנה מידי. יש להשתמש בכוס בנפח של 240 מ”ל כמו זו שבתמונה שצירפתי (זה נכון לכל המתכונים באתר). בנוסף, יש לערבב את הקמח עם אבקת האפיה ואז להוסיף לתערובת (תמיד).
תודה על המענה המהיר
שלום אפרת
קודם כל תודה על אתר מקסים ויעיל כל כך.
רציתי להכפיל כמויות. האם להכפיל את כל המוצרים ב-2?
תודה שוב
גלית
היי גלית,
כן, אפשר להכפיל את כל הכמויות ב-2 ולהכין ב-2 תבניות אינגליש קייק או תבנית מלבנית בגודל 31X22.
היי!
נראה מעולה, הולכת להכין.. כמה זמן אפשר לשמור אותה? והאם cמקום סגור או במקרר? ואם מקפיאים זה נשאר עדיין טוב?
תודה!! חייבת להוסיף שאין כמו האתר שלך, בזכותך למדתי אשכרה לבשל… ממש ככה.
היי חיה,
שמחה האתר מועיל 🙂
העוגה נשמרת מחוץ למקרר עטופה היטב בניילון נצמד, במשך 3 ימים.
אפשר להקפיא את העוגה.
גמר חתימה טובה 🌺
היי,
האם אפשר לשים במקום מים חלב?
כן.
שנה טובה 🌷
העוגה יצאה מדהימה, המון תודה על המתכון
תודה לילי, שמחה לשמוע 🙂
שנה טובה 🌺
היי
עדיף להכין את העוגה עם מיקסר או לערבב את כל המוצרים ידני מה טוב יותר?
האתר שלך מקסים
תודה
היי שרה,
אפשר לערבב כך או כך. עדיף עם מיקסר.
שלום,
הייתי מעוניינת להשתמש בשמן קוקוס במקום שמן רגיל.
האם היחס נשמר?
חצי כוס שמן קוקוס?
אותו יחס. חצי כוס שמן קנולה = חצי כוס שמן קוקוס מומס.
העוגה יצאה טוב מאוד טעימה מאוד. תודה רבה לאפרת
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
היי,
אם אני משתמשת בקאפקייקס צריך לשמן אותם לפני האפייה?
עדן
לא חובה אבל מומלץ.
אני הולכת להכין לצאת הצום את העוגה. חיבת לציין שהאתר מדהיםםם. פשוט וטעים. הוא האתר הבלעדי שלי למתכונים… כבר לא פותחת אחרים….
איזה כיף לשמוע!
תודה שרה ❤️
ללא שוקולד בכלל זה יצא טוב?
כן. זאת תצא עוגת קוקוס לבנה.
היי אפרת,
איזו כמות יוצאת במידה ואכין בשקעים של קאפקייקס?
כ-10 יחידות, תלוי בגודל השקעים.
היי במידה ונתקעתי בלי שוקולד ציפס אפשר לחתוך שוקולד מריר ולהוסיף לעיסה או שהוא ימס ולא יורגש?
כן, אפשר לקצוץ שוקולד מריר.
יום מקסים 🙂
הי…
קודם כל מודה לך על האתר, כל המתכונים פשוטים ומוצלחים!!
הכנתי את העוגה שיצאה טעימה להפליא אך נשרפה מלמעלה (והיא היתה בערך 20,25 ד’) יש לך מושג אולי למה? הכנתי כמות כפולה ב2 אינגליש קייק, ושמתי במקום מים מיץ תפוזים
אפית על טורבו או על תוכנית רגילה של קו עליון וקו תחתון?
העוגה היתה במרכז התנור?
היי.
האם יש תחליף לקליפת הלימון?
תודה
אפשר לוותר על קליפת הלימון.
מושלםםם
חבל שלא הכפלתי כמויות. לא נשאר פירור
שמחה שאהבת 🙂
תודה שרה.
שבוע נפלא 🌺
יצא לי ממש טעים
זה נראה טעים 🙂
תודה דליה.
העוגה היתה מעולה וטעימה מאוד!!! תודה רבה!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
שלום אפרת האם אפשר לוותר על השוקולד צ’יפס?
אפשר אבל אני חייבת לציין שהוא מאוד מוסיף.
שבת שלום 🙂
הכנתי את העוגה אבל כל השוקולד ציפס ירד למטה והפך לשכבת שוקולד מה אפשר לעשות כדי שהשוקולד ציפס ישאר במקום שלום?????
דרך אגב יצא ממש טעים
היי אוריה,
השוקולד צ’יפס נוטה לשקוע באפיה ולכן מומלץ לקמח אותו, זה אמור למנוע מעט את שקיעתו לתחתית. פעם הבאה אפשר גם להשאיר שליש מכמות השוקולד צ’יפס לפיזור בחלק העליון של העוגה.
תודה נראה ממש מגרה
חייבים עם קמח תופח או שאפשר קמח רגיל?
היי ציפי,
לא חייבים גרידת לימון אבל אם מוותרים עליה אז מומלץ להשתמש במיץ תפוזים במקום מים.
במקום קמח תופח אפשר לשים כוס קמח רגיל פחות כף + כפית אבקת אפיה.
האם בכל מתכון שכתוב בו קמח תופח אפשר להחליף את זה עם קמח רגיל רק להוסיף אבקת אפיה ?????
כן, כוס קמח תופח = כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה.
חייבים אם לימון?
אם אין לי למון וגם לא תפוזים?
אז תכיני בלי.
נראית מעולה, הולכת להכין 😋רק אחליף לקמח אחר ללא גלוטן….
מצוין, עדכני איך יצא.. 🙂
היוששששששש
אני הולכת להכין עוד מעט ואז יאמר איך יצא
מעולה, בהצלחה 😉
האם הכוונה לתבנית אנגלייש חד פעמית ?
כן.
העוגה נראית מושלמת
אני רוצה להכין אבל אין לי קמח תופח אפשר להכין עם קמח רגיל?
כן, אפשר לערבב כוס קמח רגיל פחות כף + כפית אבקת אפיה.
שלום, התחלתי להכין את העוגה והתברר שאין לי קמח תופח. מה עושים? מה היחס של קמח רגיל עם אבקת אפיה במקום התופח?
סורי, ראיתי רק עכשיו.. מקווה שהסתדרת.
בכל אופן יש לשים כוס קמח רגיל פחות כף + כפית אבקת אפיה.
שבוע טוב אפרת! הכנתי לשבת ויצא טעים בטירוף!! אז קודם כל תודה רבה! רק בעיה אחת שכל שהשוקולד צ’יפס שקעו למטה למרות שקימחתי אותם. טוב שפיזרתי גם למעלה ואז יצא מן סנדוויץ’ עם העוגה באמצע חחח. יש לך רעיון מה אפשר לעשות בפעם הבאה? תודה רבה 🙂
שבוע טוב 🙂
לפעמים קורה שהשוקולד צ’יפס שוקע למרות שמקמחים אותו.
אפשר פעם הבאה לשים רק רבע כמות בתוך הבלילה עצמה וחלק לפזר לאחר שיוצקים לתבנית שני שליש מהבלילה ואת היתר מעל כמו שעשית.
אנסה, תודה רבה 🙂
עשיתי טויסט קטן והחלפתי את החצי כוס שמן ב1/4 כוס שמן קוקוס ו1/4 כוס שמן
ובמקום החצי כוס מים שמתי חצי כוס תפוזים שסחטתי…ויצא מדהים!!!
תודה לך על כל המתכונים..אני נכנסת לכאן קבוע ונהנת מכל מתכון שלך !!!!!
פשוט אתר מנצח!! אלופה!!!!
נשמע מצוין!
תודה יפית 🙂
יצא ממש טעים! תודה רבה על המתכון!
פעם הבאה אני אוסיף יותר סוכר אני אוהבת מתוק:)
תודה שחזרת לעדכן 🙂
שבוע נפלא
יאמי ביותר! תודה על המתכונים המדהימים, אמא שלי הזמינה ממני כזה כל שבוע…
תודה לאה, שמחה לשמוע 🙂
שלום אפרת. אין על האתר שלך. אני משתמשת כמעט אך ורק במתכונים המעולים שלך.
לגבי המתכון, ניתן לעשות מהלילה מאפינס, במרום עוגה? ואם כן, כמה מאפינס את חושבת שייצאו לי בערך? תודה רבה😊
תודה איילת, כיף לשמוע 🙂
כן בטח, אפשר להכין כמאפינס. חשוב רק לשמן את השקעים לפני.
מהכמות אמורים לצאת 8-10 מאפינס, תלוי בגודל שלהם.
הכנתי העוגה פשוט נפלאה. שידרגתי במעט זריתי מעליה מעט סוכר לפני האפיה ויצאה גם קרנצ’.👏תודה רבה אין עליך…
מצוין 🙂
תודה ציפי ויום מקסים
אם אני רוצה להכין את העוגה פי 3 (לתבנית אחת ענקית) פשוט להכפיל את הכמויות פי 3?
תודה רבה
היי הדר,
הכוונה לתבנית ענקית בגודל של התנור (32X40) או תבנית מלבנית גדולה בגודל 25X32?
לתבנית בגודל 25X32 יש להכפיל כמויות ב-3. לתבנית הענקית יש להכפיל כמויות ב-4.
אם מכפילים כמויות אז כדאי לרשום קודם את הכמויות על דף לפני שמכינים כדי לא להתבלבל.
ראיתי באחת התגובות שכדאי במקום המים לשים מיץ תפוזים. יש לי תפוזים חמצמצים – כדאי לסחוט אותם ולהוסיף כף סוכר ולערבב?
כן, אפשר בהחלט.
אפרת המקסימה!שתי כפות השוקולד שמפזרים על הבלילה גם מקומחות?יש לי ביצים M מספיק 2 כדי שהעוגה תהיה רכה ועסיסית?
היי שרון,
השוקולד צ’יפס שמפזרים מעל לא חייבים להיות מקומחים.
לתבנית אינגליש קייק אחת 2 ביצים M מספיקות.
יום נפלא 🙂
שלום, כל השוקולד ציפס שקע לתחתית העוגה. לא ברור לי מדוע? תוכלי לעזור?
היי אסתי,
לשוקולד צ’יפס יש נטייה לשקוע במהלך האפיה. זאת הסיבה שמומלץ לקמח אותו לפני הוספתו לבלילה. קימחת?
תודה אפרת העוגה ממש טעימה וקלה להכנה ,לא היה לי פצפוצי שוקולד אז שברתי לחתיכות שוקולד מריר ויצא טעים.
מצוין 🙂
תודה שרון.
חבל על הזמן!
כמה קל ככה טעים!!
תודה על המתכון המעולה.
תודה רחל, שמחה שאהבת 🙂
ווואווווווווו איזה פצצה יצא לי. הכפלתי כמויות ושמתי תבנית 24.. אי אפשר להפסיק לאכול ממנה.נ
אחד האתרים! לא יודעת מה הייתי עושה בלי המתכונים שלך.
המון תודה.
תודה גליה, כיף לשמוע 🙂
היי אפרת,
אם אין לי תמצית וניל כדאי לשים משהו אחר במקום?
תודה רבה על המתכונים!
מיכל
היי מיכל,
אפשר לשים שקית סוכר וניל או פשוט לוותר על זה.
הייי
אם אני לא רוצה להשתמש בקמח תופח ולא בקוקוס?
במקום קמח תופח אפשר לשים קמח רגיל באותה כמות ולערבב אותו עם כפית אבקת אפיה.
אפשר לוותר על הקוקוס.
שלום
אני רוצה להכין את העוגה עם קמח מלא ומעט סוכר מה היחסים .תודה
היי פרידה,
אם את משתמשת בקמח כוסמין מלא שימי כוס קמח + כפית אבקת אפיה.
אם את משתמשת בקמח מלא רגיל אז אני ממליצה לשים את כמות הקמח הרשומה במתכון אבל לשלב חצי כמות קמח לבן כדי שהעוגה לא תצא מידי דחוסה. יש להוסיף כפית אבקת אפיה.
לגבי סוכר, יחסית העוגה לא מכילה הרבה סוכר אבל אני חושבת שתוכלי להפחית לרבע כוס ואז המתיקות תהיה מעודנת.
הי אפרת,
הכנתי הערב 2 עוגות – את זו עם השוקולד צ’יפס ואת עוגת הדבש, קפה והל.
יצאו שתיהן מ ע ו ל ו ת1!!!!!
תודה ענקית!
תודה יעל, כיף לשמוע 🙂
יום מקסים!
האם חייבית להשתמש בגרידת לימון? מה אפשר לשים במקום?
לא חייבים.
להעשרת הטעם אפשר להשתמש במיץ תפוזים (מבקבוק לשתיה קלה) במקום מים.
הכנתי העוגה🤗פשוט נהדרת🤗טעימה בטירוף הכנתי כפולה.השניה הגיעה ישירות להקפאה.💐💐💐
תודה ציפי, שמחה שאהבת 🙂
האם 1/3כוס של סוכר זה מספיק??
היי אילנה,
לטעמי כן אבל אם את אוהבת יותר מתוק את יכולה להגדיל את הכמות לחצי כוס או שני שליש כוס סוכר.
מה אפשר לשים במקום קוקוס?
היי צילה,
אפשר לוותר על הקוקוס ולהגדיל את הכמות לכוס קמח תופח (140 גרם). ראי המלצה שרשמתי בתגובה קודמת.
היי,
תודה רבה.
יש לך רעיון במקום קוקוס למי שלא אוהב??
הקוקוס מורגש בטעמו או רק מעשיר?
היי מירב,
הקוקוס מעשיר את המרקם והטעם אבל אם לא אוהבים אז אפשר לוותר ולהגדיל את כמות הקמח התופח לכוס (140 גרם).
במקום מים מומלץ לשים מיץ תפוזים.
תודה, תודה ושוב תודה!!
האתר משמש אותי המון!!!
כמה אבקת אפיה??
היי ברכה,
אם את משתמשת בקמח רגיל אז כמות הקמח נשארת אותו הדבר רק שיש להוסיף כפית אבקת אפיה.
שבוע נפלא 🙂
אפשר להשתמש בקמח רגיל במקום התופח? ובאיזה כמויות?
כן, אפשר לשים כוס קמח רגיל פחות כף + כפית אבקת אפיה. יש לערבב קודם את הקמח עם אבקת האפיה ורק אז להוסיף לבלילה.
איך נוצרה הדוגמא למעלה?
היי אתי,
השתמשתי בתבנית אינגליש קייק מסיליקון שיש בה דוגמה. צירפתי תמונה של התבנית.
בוקר טוב
למה נועד הקימוח של השוקולד?
יש אפשרות להחליף את המים במיץ תפוזים זה אולי יתן טעם יותר טוב?
תודה ויום טוב
היי שלי,
הקימוח של השוקולד צ’יפס נועד למנוע ממנו לשקוע לתחתית במהלך האפיה.
אפשר להמיר במיץ תפוזים, זה רק יכול להוסיף לטעם.
יום מקסים 🙂