זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
סוג: חלבי
תבנית אינגליש קייק
2 ביצים M
חצי כוס פחות כף שטוחה (90 ג’) סוכר
שקית (10 ג’) סוכר וניל
שליש כוס (80 מ”ל) שמן
חצי מיכל (100 מ”ל) יוגורט (או שמנת חמוצה)
רבע כוס (60 מ”ל) מיץ תפוזים
¾ כוס קמח (105 ג’) לבן
1 כפית מלאה (6 ג’) אבקת אפיה
חצי כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
חצי כוס (50 ג’) פרג טחון (חשוב מאוד שהפרג יהיה טרי)
2 כפות מלאות שוקולד צ’יפס
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים (בעזרת מיקסר או מטרפה ידנית) את הביצים עם הסוכר וסוכר הוניל. מוסיפים שמן, יוגורט, מיץ ומערבבים.
-מערבבים בקערה נפרדת: קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה ופרג טחון ומוסיפים לתערובת הרטובים. מערבבים עד לאיחוד חומרים (מתקבלת תערובת נוזלית).
-יוצקים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת ומפזרים מעל שוקולד צ’יפס. מכניסים לתנור ואופים במשך כ-30 דקות (עד שקיסם שננעץ יוצא יבש).
*יכול להיות שהשוקולד צ’יפס ישקע לתחתית וזה בסדר.
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית |
- עוגה ללא אפייה
היי
תודה על המתכונים שלך תמיד יוצאים מעוליים
רק שאלה יש אפשרות להוריד את השמנת החמוצה או שיש תחליף לפרווה
תודה רבה
היי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים🙂
אפשר לשים 100 מ”ל שמנת צמחית או חלב סויה/שקדים. המרקם מעט ישתנה בהתאם(:
שלום אפרת אני רוצה להכפיל כמויות ויש לי רק ביצים L. כמה לשים?
היי,
אפשר לשים גם 4 ביצים L לכמות הכפולה.
היי, אפרת. תודה על עוד מתכון נהדר. מה אפשר לשים במקום מיץ תפוזים?
תודה
היי,
שמחה שאהבת את המתכון(:
אפשר להמיר את המיץ בחלב/חלב סויה/שמנת מתוקה. אם אין אפשרות אחרת אפשר מים.
תודה רבה
אפשר עם קמת כוסמין?
היי,
אפשר להכין עם קמח כוסמין אך המרקם ישתנה מעט.
שלום וברכה
האם ניתן להשתמש במעדן סויה במקום היוגורט? והאם אותה כמות?
היי אופק,
לא ניסיתי בעצמי, אבל אפשר להשתמש במעדן סויה באותה כמות(:
אשמח לשמוע איך יוצא אם את מנסה!
יש לך רעיון במה להחליף את הביצים?
היי,
לא ניסיתי כך שאני לא בטוחה איך יצא, אבל אפשר להמיר את הביצים בבננה מעוכה או חצי כוס רסק תפוחים או 2 כפות זרעי צ’יה טחונים + 6 כפות מים – יש לערבב ולהשרות למשך כ-15 דקות לפני השימוש.