זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

סוג: פרווה

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

שליש כוס (66 ג’) סוכר

2 כפות (40 ג’) דבש

שליש כוס (66 ג’) שמן

שליש כוס (80 מ”ל) מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתיה קלה)

כוס (140 ג’) קמח תופח (או כוס קמח לבן מעורבב עם כפית אבקת אפיה)

שליש (2 ג’) כפית אבקת קינמון

2 כפות (14 ג’) קוקוס טחון (לא חובה)

שליש כוס (35 ג’) אגוזי מלך חתוכים גס

שליש כוס תערובת של פירות יבשים קצוצים: צימוקים, תמרים מגולענים, שזיפים, משמשים וכו’

לקישוט: שקדים פרוסים (לא חובה)




אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים בעזרת כף/מטרפה את הביצים עם הסוכר. מוסיפים דבש, שמן ומיץ ומערבבים. מוסיפים קמח תופח, אבקת קינמון וקוקוס ומערבבים.

-מקמחים את האגוזים ותערובת פירות יבשים בכפית שטוחה קמח ומוסיפים לתערובת. מערבבים ערבוב קל.

-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ומפזרים מעל שקדים פרוסים.

-אופים בתנור במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

עוגת פירות יבשים

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוף שלם ברוטב תפוזיםעוף שלם ברוטב תפוזים
מרק ירקות עם גריסים ועדשים מרק ירקות עם גריסים ועדשים
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
מיכל (19:55 23.01.2022)

יצא מעולה ! עשינו פעמיים . שמתי שמן זית והתאים בטעם וגם לטו בשבט . בפעם השנייה גם הוספתי קצת שוקולד קצוץ . מתכון ממש טוב ופשוט , כיף שכל ביס בטעם אחר !

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:23 23.01.2022)

שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף❤

avatar
רות (20:49 16.01.2022)

תודה אפרת העוגה יצאה מעולה
הייתה ממש מרכז השולחן

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:55 17.01.2022)

שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף🌺

avatar
רחל (20:44 12.01.2022)

אפרת שלום,
העוגה יצאה מושלמת!
רציתי לשאול אם ניתן להקפיא או שלא כדאי בגלל הפירות היבשים.
תודה וט”ו בשבט שמח!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:54 12.01.2022)

היי רחל,
שמחה שיצא מוצלח(:
אפשר להקפיא את העוגה.
טו בשבט מתוק!

avatar
מיכל (20:23 24.12.2021)

היי אפרת, שכחתי לשים אבקת אפיה. שמתי כוס קמח מנופה רגיל. העוגה בתנור. זה לפח?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:55 25.12.2021)

היי,
העוגה תצא שונה באופן משמעותי מבחינת המרקם, אבל חבל לזרוק. את יכולה לחתוך אותה לריבועים ולאחסן בקופסה כמו חיתוכיות.

avatar
מיכל (15:17 8.12.2021)

היי אפרת, עשיתי את העוגה הפעם במיקסר והיא קצת מתפוררת כשאוכלים אותה. יש לך מושג למה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:53 8.12.2021)

היי מיכל,
אני לא חושבת שזה קשור למיקסר אלא אם כן ערבבת יותר מדי לאחר הוספת הקמח.
זה יכול להיות קשור לאפיית יתר או חוסר דיוק בכמויות/ שימוש בכוס לא נכונה במקום כוס מדידה.
אגב, העוגה אמורה לצאת קצת מתפוררת כך שיכול להיות שדווקא עשית הכל טוב(:

avatar
מיכל אדרי (13:00 1.12.2021)

היי אפרת
עשיתי את העוגה הזו כבר 10 פעמים לפחות והיא טעימה מאוד. הבעיה היא שאפילו שאני מקמחת את התערובת של הפירות היבשים הם צונחים באפיה לקרקעית. למה זה קורה?

עוגת פירות יבשים
avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:52 1.12.2021)

היי,
זו תופעה מאד שכיחה (גם בממרחים שונים כמו ריבה וגם בתוספות שונות כמו שוקולד צ’יפס).
הטריק היחיד שבאמת עובד הוא לקצוץ את התוספות ממש דק ואז הן אמורות שלא לשקוע כי הן קלות יותר ממסת הבלילה…

avatar
מיכל (08:47 31.10.2021)

זו שוב אני😄 העוגה יצאה מדהימה בטעם. 2 שאלות:
1. למה זה התבקע באמצע (ראי בתמונה)?
2. מה אפשר לפזר מעל אפ לא שמתי שקדים קלופים? אבקת סוכר מתאים?

avatar
מיכל (08:49 31.10.2021)

מצרפת את התמונה

עוגת פירות יבשים
avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:21 31.10.2021)

היי,
1. זה קורה הרבה פעמים בעוגות בחושות מכל מיני סיבות(: אפשר לאפות על חום נמוך מעט יותר למשך זמן ארוך יותר ואפשר להקפיד לנפות את הקמח אל תוך הקערה אבל שני הדברים לא תמיד עוזרים…
2. אפשר אבקת סוכר.
בכל מקרה העוגה נראית מעולה!

avatar
מיכל (10:23 31.10.2021)

היא נראית מעולה וטעימה להפליא😄
תודה רבה

avatar
מיכל (21:43 30.10.2021)

היי אפרת
כמה גרם פירות יבשים?
האם אפשר להוסיף עוד כף דבש (אני אוהבת טעם של דבש בעוגות)?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:09 30.10.2021)

היי מיכל,
שליש כוס פירות יבשים קצוצים= 50 גרם.
אפשר להוסיף עוד כף דבש אך הטעם יהיה מתוק יותר בהתאם…

avatar
מיכל (22:17 30.10.2021)

תודה רבה על התשובות המהירות🙏
מתחילה לאפות עכשיו

avatar
רות יהל (12:24 27.05.2021)

הכנתי את עוגת פרי יבש. יצאה מצויינת. תודה רבה🙏🥰

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:30 27.05.2021)

שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף😊

avatar
גל (23:47 30.01.2021)

היי אפרת 🙂
זו השנה השנייה שאני מכינה את המתכון הנפלא הזה. כל מי שאוכל מהעוגה הזו משתאה לנוכח הטעם ופשטות המרכיבים.
תודה רבה.
לטובת הבשלנים שקוראים תגובות ונעזרים בהן (כמוני) אציין:
1. שלוקח לי רבע שעה נוספת על חום מעט יותר נמוך להשלמת אפיית העוגה (כלומר לאחר חצי שעה מנמיכה ל160-170 מעלות למשך 10- 15 דק’ נוספות)
2. ציפוי שקדים כמו שהמלצת נהדר. ניסיתי גם ע”פ מתכון עוגת הקימון שלך לצפות במקום בשקדים- בקינמון ובסוכר וגם יצא נפלא.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:35 31.01.2021)

היי גל, תודה רבה על השיתוף😃
שיהיה לך שבוע טוב ותמשיכי לאפות ולהנות❤️

avatar
מיכל (22:12 30.10.2021)

אז כמה זמן לאפות? האם צריך את ה 15 דק הנוספות על טמפרטורה נמוכה יותר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:25 30.10.2021)

זמן האפייה משתנה בין תנורים, לכן לא בטוח שגם את תצטרכי לאפות עוד 15 דקות. לאחר כ-30 דקות תוכלי לבדוק עם שיפוד אם העוגה אפויה ובהתאם להחליט אם צריך עוד כמה דקות אפייה.

avatar
ענבל (12:32 28.01.2021)

יצא מעולה. הכנתי לטו בשבט (החלפתי את מיץ התפוזים בתירוש), הוצאתי מהתבנית והגשתי על מגש מלבני יפה. יצא מאוד אסתטי וחוסל תוך כמה דקות! החבר’ה שלי מאוד בררנים, ובכל זאת כולם נהנו ממנה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:27 28.01.2021)

כיף לשמוע, תהנו🙂

avatar
אריאלה (13:18 26.01.2021)

הי אפרת,
האם ניתן להשתמש בקמח כוסמין? אותן כמויות?
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:17 26.01.2021)

היי בהחלט, רק אל תשכחי להוסיף כפית אבקת אפייה.
בהצלחה❤️

avatar
מור (20:37 17.01.2021)

אפשר להכין את העוגה עם זה?

עוגת פירות יבשים
avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:48 17.01.2021)

כן. יש למלא תערובת פירות יבשים קצוצים עד שליש כוס. 😄

avatar
Morin (14:17 18.01.2021)

את יכולה לרשום לי מתכון ל2 שקיות כאלה תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:42 18.01.2021)

היי מורין,
הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק חד פעמית (10X31).
ל-2 תבניות יש להכפיל כמויות.

avatar
קרן (12:28 10.02.2020)

היי, אפשר להמיר את הסוכר בדבש/סילאן? אם כן, מה הכמויות?
תודה רבה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:00 10.02.2020)

כן, אני חושבת שאפשר לשים סה”כ חצי כוס דבש לכל המתכון.

avatar
רותם (12:27 9.02.2020)

אני לא הבנתי מזה 1/3 כוס תערובת פירות .כי לי יצא כמות יותר

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:51 9.02.2020)

כן. יש למלא תערובת פירות יבשים קצוצים עד שליש כוס.
שמת יותר משליש כוס?

avatar
רותם (11:45 9.02.2020)

אם בצדדים יבש ובאמצע רטוב מה עושים

עוגת פירות יבשים
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:06 9.02.2020)

ממשיכים לאפות עד שהאמצע אפוי לגמרי. יש לנעוץ קיסם במרכז העוגה ולוודא שיוצא יבש.

avatar
ליאורה בן (20:25 8.02.2020)

נשמע טוב, אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית גדולה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:05 8.02.2020)

כן, אפשר להכפיל כמויות ולאפות בתבנית מלבנית בגודל 22X31.

avatar
הנא (16:23 18.11.2019)

אני מאוד אוהבת א העוגה וכבר עשיתי אותה כמה פעמים , שאלתי עכשיו.. האם אפשר להשתמש בה כעוגת יומהולדת ? כלומר, אני רוצה לשים ציפוי מתאים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:35 18.11.2019)

אם אוהבים אז כן. אפשר להכפיל כמויות ב-2 ולהכין בתבנית מלבנית בגודל 22X31 או תבנית עגולה בקוטר 24.
אפשר לצפות בקצפת וניל ולפזר מעל הקצפת אגוזים גרוסים.

avatar
ציפי (14:58 2.02.2019)

אפיתי אתמול עם כל הפירות היבשים שנשארו לי ויצא מאד מוצלח וטעים,תודה על כל המתכונים הקלים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:31 3.02.2019)

תודה ציפי, שמחה לשמוע 🙂
שבוע נפלא

avatar
שמרית (17:20 21.01.2019)

היי אפרת ערב טוב,

האם אפשר לעשות את העוגה הזו עם פירות יער?

תודה רבה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:22 21.01.2019)

היי שמרית,
יש מתכון לעוגה בחושה עם פירות יער.

avatar
מאיה (15:08 18.01.2019)

האם אפשר כמאפינס?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:06 18.01.2019)

כן. זמן האפיה עשוי להתקצר ל 15-20 דקות.

avatar
רחלפתאל (17:44 17.01.2019)

אפרת היקרה היכנתי היום תודה על המתכונים הטובים והידודיתיים.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:15 17.01.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה רחל

avatar
נטלי (21:37 14.01.2019)

שכחתי לשים את האגוזים כמה זה קריטי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:20 14.01.2019)

לא נורא.

avatar
רעות (17:23 18.12.2018)

מאד טעימה ! החלפתי דבש בסילאן , יצא מעולה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:20 18.12.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂

avatar
סיון (17:22 13.09.2018)

אפשר במקום מיץ תפוזים שמנת מתוקה או מיץ ענבים תירוש?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:25 13.09.2018)

אפשר לשים חצי כוס שמנת מתוקה או שליש כוס תירוש.

avatar
אושרה (10:32 1.02.2018)

תודה אפרת עוגה רכה וטעימה מאוד

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:55 1.02.2018)

שמחה שאהבת 🙂
תודה ויום מקסים

avatar
רונית (11:50 30.01.2018)

איזה גודל תבניות אינגליש קייק ניתן להשתמש? והאם המתכון מתאים ל 2 תבניות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:01 30.01.2018)

היי רונית,
הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק חד פעמית (10X31).
ל-2 תבניות יש להכפיל כמויות.

avatar
כרמית (17:11 29.01.2018)

שלום,
אפשר להכפיל את הכמות ולשים במגש עגול?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:58 29.01.2018)

אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית עגולה בקוטר 24 (או תבנית קרטון שרשום עליה קוטר 22.5).

avatar
מיטל (08:55 26.01.2018)

חייבת לציין שאני כל כך נהנית מהמתכונים שלך!! בגלל רגישות לגלוטן אני ממירה במתכונים בקמח ללא גלויה כמו בעוגה הזאת ויוצא פשוט נפלא. בעוגה הזאת בשרתי קודם את הפרות היבשים בקצת רום וזה הפך אותם למעדן. תודה:)

avatar
מיטל (08:57 26.01.2018)

כמובן בקמח ללא גלוטן. והשרתי את הפרות היבשים:)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:11 26.01.2018)

שמחה מאוד לשמוע!
תודה מיטל 🙂

avatar
אבי (21:48 10.06.2017)

שבוע טוב.
אפרת יש לך מתכון לעוגת טורט / עוגת ספוג גבוהה ורכה?
תודה מראש.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:40 10.06.2017)

היי אבי,
אם הכוונה לעוגת טורט אוורירית (עם הפרדת ביצים) שמיועדת למילוי עם קצפת אז אין לי מתכון. אשתדל להעלות בהמשך.
אם הכוונה לעוגת טורט בחושה אז אני ממליצה על העוגה הזאת – עוגת דבש עם קרם. זאת עוגה מצוינת והטעם של הדבש עדין ולא מאוד מורגש.
שבוע טוב 🙂

avatar
אלה (23:31 29.03.2017)

היי.
אני רוצה להוסיף קליפות הדרים מסוכרים במקום פירות יבשים .
זה מתאים לעוגה זו ?
צריך לשנות מינון של נוזלים או קמח, אם כן?
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:09 30.03.2017)

כן, אני חושבת שאפשר באותה כמות.
רצוי רק לקצוץ אותן לפני שמוסיפים לתערובת.
אין צורך לשנות דבר.

avatar
ליאל (19:57 21.02.2017)

אני חייבת תשובה דחוף . סליחה שאני נודניקית

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:47 21.02.2017)

היי ליאל,
סורי, ראיתי רק עכשיו.
לגבי עוגת אפרסקים אני חושבת שאפשר להכין את עוגת אננס ובמקום אננס לשים אפרסקים משומרים.
לגבי עוגה הפוכה, לא ניסיתי להכין אבל בגדול מומלץ לרפד תבנית בנייר אפיה (אפשר פשוט לגזור את נייר האפיה בצורת עיגול בקוטר התבנית ולהניח בתחתית), עליו לסדר פרוסות חצאי אפרסקים דקות, ולפזר כף וחצי סוכר (אפשר להוסיף גם כחצי כפית אבקת קינמון אם אוהבים). אח”כ לצקת את הבלילה.
אם את מכינה את עוגת האננס יש להכפיל את כל הכמויות ב-2 כדי שיתאימו לתבנית עגולה בקוטר 24. מבחינת כמות ביצים ממליצה לשים 3 ביצים.
*יש להפוך את העוגה רק אחרי שהיא מתקררת לגמרי.
בהצלחה ומזל טוב 🙂

avatar
ליאל (17:57 21.02.2017)

תודה

avatar
ליאל (17:47 21.02.2017)

היי אפרת
יש לאחי יום הולדת ורציתי להכין לא עוגת אפרסקים משומרים הפוכה .
יש לך אולי מתכון להמליץ לי (יש מלא מתכונים באינטרנט אבל אני לא סומכת אליהם ) המתכונים שלך הכי טובים !!!

avatar
מלי (06:38 19.02.2017)

שלום אפרת, אפיתי את העוגה ביום שישי, היה מאוד טעים ועוגה נשרפה תוך דקות ספורות מהשולחן. תודה רבה על המתכון

avatar
מלי (06:39 19.02.2017)

נטרפה במקום נשרפה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:51 19.02.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה מלי ושבוע נפלא

avatar
miryam (00:39 12.02.2017)

שלום אפרת
האם החומרים מספיקים לתבנית אינגליש קייק אחת??

תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:26 12.02.2017)

כן

avatar
קרינה (00:26 12.02.2017)

עוגה מומלצת תודה רבה על המתכונים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:26 12.02.2017)

תודה קרינה 🙂

avatar
רונה (23:47 11.02.2017)

עוגה מעולה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:50 11.02.2017)

תודה רונה, שמחה שאהבת.
שבוע טוב 🙂

avatar
הילה ביטון (06:09 11.02.2017)

היי יקירה,הכנתי את העוגה היום והיא יצאה פשוט מושלמת!!חוסלה תוך דקות ספורות וקצרה כל כך הרבה מחמאות,וואו!
רוצה להודות לך על אתר מדהים ויעיל לאחת כמוני שגרה בנכר ומנסה ליצור אוויה של בית❤️❤️❤️

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:02 11.02.2017)

תודה הילה! כיף גדול לשמוע 🙂
טו בשבט שמח:)

avatar
ספיר (17:52 10.02.2017)

האם אפשר להחליף את המיץ תפוזים במים? תודה מראש וחג שמח! 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:14 10.02.2017)

אפשר למרות שעם מיץ העוגה יוצאת יותר טעימה.
שבת שלום וטו בשבט שמח 🙂

avatar
שם *דנה (10:58 10.02.2017)

היי

האם אפשר לשים סילאן במקום דבש? רוצה להכין אותה עכשיו :)

avatar
שם *דנה (11:02 10.02.2017)

ועוד שאלה..אם אפשר לגרד תפוח באותה כמות של המיץ תפוזים במקום?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:05 10.02.2017)

זה ישנה את המרקם ואני לא יודעת לומר בודאות איך זה ייצא. עדיף לשים מיץ תפוזים.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:03 10.02.2017)

כן, אפשר.

avatar
אולגה (20:35 9.02.2017)

הכנתי את העוגה היא כל כך טעימה, אכלתי כבר חצי. היו לי רק צימוקים ואגוזים. תודה על האתר הנפלא!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:58 9.02.2017)

תודה אולגה, שמחה לשמוע 🙂

avatar
ענת (15:50 9.02.2017)

זה יצא טעים גם אם יש לי רק צימוקים? או חמוציות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:12 9.02.2017)

כן, שימי צימוקים.
אם יש לך גם אגוזים מכל סוג כדאי להוסיף וגם אם לא, זה בסדר.

avatar
חדוה (13:11 9.02.2017)

שאלה,
אפשר להמיר את השמן במחית תפוחי עץ ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:53 9.02.2017)

היי חדוה,
כדי שהעוגה תשאר עסיסית וטריה יותר זמן אני ממליצה להשאיר רבע כוס שמן והשאר להשלים עם רסק תפוחים.

avatar
קרינה (13:11 9.02.2017)

ועוד איזו עוגה אפשר להכין לגן ילדים כדי שהילדים יואהבו ושתיהיה מתיקות מעודנת וטעים.
תודה רבה:)

avatar
קרינה (12:48 9.02.2017)

היי אפרת,
נישארתי ללא מיץ תפוזים במה אפשר להחליף?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:52 9.02.2017)

היי קרינה,
המיץ מוסיף טעם אבל אם אין לך שימי כף מיץ לימון, מלאי עד שליש כוס מים וערבבי עם כפית סוכר.

avatar
לימור (11:37 9.02.2017)

אשמח לעזרתך להמיר לקמח ללא גלוטן לצליאקים
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:54 9.02.2017)

היי לימור,
אפשר להשתמש בכוס קמח “כרגיל” או קמח תמי או לשים 2/3 כוס קמח קונדיטור + שליש כוס קמח אורז.
לכל אחת מהאופציות יש להוסיף כפית אבקת אפיה.

avatar
אולגה (09:59 9.02.2017)

בוקר טוב. תודה לך על המתכונים הנפלאים. יש לי שאלה כללית. מה הבדל בטעם/במרקם של עוגה אם משתמשים בחמאה ובשמן?
תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:23 9.02.2017)

היי אולגה,
עוגות שמכינים עם שמן בדר”כ אווריריות ורכות יותר ופחות מתפוררות. הן גם נשמרות יותר זמן.
לעומת זאת, עוגות שמכינים עם חמאה הן בדר”כ עסיסיות אך מתפוררות יותר. בנוסף יש להן טעם צפוף וקרמי יותר.
אני מעדיפה עוגות על בסיס שמן אבל בסופו של דבר זה עניין של טעם אישי 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות