שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

סוג: פרווה

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

שליש כוס (66 ג’) סוכר

2 כפות (40 ג’) דבש

שליש כוס (66 ג’) שמן

שליש כוס (80 מ”ל) מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתיה קלה)

כוס (140 ג’) קמח תופח (או כוס קמח לבן מעורבב עם כפית אבקת אפיה)

שליש (2 ג’) כפית אבקת קינמון

2 כפות (14 ג’) קוקוס טחון (לא חובה)

שליש כוס (35 ג’) אגוזי מלך חתוכים גס

שליש כוס תערובת של פירות יבשים קצוצים: צימוקים, תמרים מגולענים, שזיפים, משמשים וכו’

לקישוט: שקדים פרוסים (לא חובה)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים בעזרת כף/מטרפה את הביצים עם הסוכר. מוסיפים דבש, שמן ומיץ ומערבבים. מוסיפים קמח תופח, אבקת קינמון וקוקוס ומערבבים.

-מקמחים את האגוזים ותערובת פירות יבשים בכפית שטוחה קמח ומוסיפים לתערובת. מערבבים ערבוב קל.

-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ומפזרים מעל שקדים פרוסים.

-אופים בתנור במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

עוגת פירות יבשים

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוף שלם ברוטב תפוזים
מרק ירקות עם גריסים ועדשים

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
רות יהל (12:24 27.05.2021)

הכנתי את עוגת פרי יבש. יצאה מצויינת. תודה רבה🙏🥰

מתכונים ב-10 דקות (12:30 27.05.2021)

שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף😊

גל (23:47 30.01.2021)

היי אפרת 🙂
זו השנה השנייה שאני מכינה את המתכון הנפלא הזה. כל מי שאוכל מהעוגה הזו משתאה לנוכח הטעם ופשטות המרכיבים.
תודה רבה.
לטובת הבשלנים שקוראים תגובות ונעזרים בהן (כמוני) אציין:
1. שלוקח לי רבע שעה נוספת על חום מעט יותר נמוך להשלמת אפיית העוגה (כלומר לאחר חצי שעה מנמיכה ל160-170 מעלות למשך 10- 15 דק’ נוספות)
2. ציפוי שקדים כמו שהמלצת נהדר. ניסיתי גם ע”פ מתכון עוגת הקימון שלך לצפות במקום בשקדים- בקינמון ובסוכר וגם יצא נפלא.

מתכונים ב-10 דקות (07:35 31.01.2021)

היי גל, תודה רבה על השיתוף😃
שיהיה לך שבוע טוב ותמשיכי לאפות ולהנות❤️

ענבל (12:32 28.01.2021)

יצא מעולה. הכנתי לטו בשבט (החלפתי את מיץ התפוזים בתירוש), הוצאתי מהתבנית והגשתי על מגש מלבני יפה. יצא מאוד אסתטי וחוסל תוך כמה דקות! החבר’ה שלי מאוד בררנים, ובכל זאת כולם נהנו ממנה.

מתכונים ב-10 דקות (14:27 28.01.2021)

כיף לשמוע, תהנו🙂

אריאלה (13:18 26.01.2021)

הי אפרת,
האם ניתן להשתמש בקמח כוסמין? אותן כמויות?
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (14:17 26.01.2021)

היי בהחלט, רק אל תשכחי להוסיף כפית אבקת אפייה.
בהצלחה❤️

מור (20:37 17.01.2021)

אפשר להכין את העוגה עם זה?

מתכונים ב-10 דקות (21:48 17.01.2021)

כן. יש למלא תערובת פירות יבשים קצוצים עד שליש כוס. 😄

Morin (14:17 18.01.2021)

את יכולה לרשום לי מתכון ל2 שקיות כאלה תודה

מתכונים ב-10 דקות (18:42 18.01.2021)

היי מורין,
הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק חד פעמית (10X31).
ל-2 תבניות יש להכפיל כמויות.

קרן (12:28 10.02.2020)

היי, אפשר להמיר את הסוכר בדבש/סילאן? אם כן, מה הכמויות?
תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:00 10.02.2020)

כן, אני חושבת שאפשר לשים סה”כ חצי כוס דבש לכל המתכון.

רותם (12:27 9.02.2020)

אני לא הבנתי מזה 1/3 כוס תערובת פירות .כי לי יצא כמות יותר

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:51 9.02.2020)

כן. יש למלא תערובת פירות יבשים קצוצים עד שליש כוס.
שמת יותר משליש כוס?

רותם (11:45 9.02.2020)

אם בצדדים יבש ובאמצע רטוב מה עושים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:06 9.02.2020)

ממשיכים לאפות עד שהאמצע אפוי לגמרי. יש לנעוץ קיסם במרכז העוגה ולוודא שיוצא יבש.

ליאורה בן (20:25 8.02.2020)

נשמע טוב, אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית גדולה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:05 8.02.2020)

כן, אפשר להכפיל כמויות ולאפות בתבנית מלבנית בגודל 22X31.

הנא (16:23 18.11.2019)

אני מאוד אוהבת א העוגה וכבר עשיתי אותה כמה פעמים , שאלתי עכשיו.. האם אפשר להשתמש בה כעוגת יומהולדת ? כלומר, אני רוצה לשים ציפוי מתאים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:35 18.11.2019)

אם אוהבים אז כן. אפשר להכפיל כמויות ב-2 ולהכין בתבנית מלבנית בגודל 22X31 או תבנית עגולה בקוטר 24.
אפשר לצפות בקצפת וניל ולפזר מעל הקצפת אגוזים גרוסים.

ציפי (14:58 2.02.2019)

אפיתי אתמול עם כל הפירות היבשים שנשארו לי ויצא מאד מוצלח וטעים,תודה על כל המתכונים הקלים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:31 3.02.2019)

תודה ציפי, שמחה לשמוע 🙂
שבוע נפלא

שמרית (17:20 21.01.2019)

היי אפרת ערב טוב,

האם אפשר לעשות את העוגה הזו עם פירות יער?

תודה רבה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:22 21.01.2019)

היי שמרית,
יש מתכון לעוגה בחושה עם פירות יער.

מאיה (15:08 18.01.2019)

האם אפשר כמאפינס?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:06 18.01.2019)

כן. זמן האפיה עשוי להתקצר ל 15-20 דקות.

רחלפתאל (17:44 17.01.2019)

אפרת היקרה היכנתי היום תודה על המתכונים הטובים והידודיתיים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:15 17.01.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה רחל

נטלי (21:37 14.01.2019)

שכחתי לשים את האגוזים כמה זה קריטי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:20 14.01.2019)

לא נורא.

רעות (17:23 18.12.2018)

מאד טעימה ! החלפתי דבש בסילאן , יצא מעולה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:20 18.12.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂

סיון (17:22 13.09.2018)

אפשר במקום מיץ תפוזים שמנת מתוקה או מיץ ענבים תירוש?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:25 13.09.2018)

אפשר לשים חצי כוס שמנת מתוקה או שליש כוס תירוש.

אושרה (10:32 1.02.2018)

תודה אפרת עוגה רכה וטעימה מאוד

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:55 1.02.2018)

שמחה שאהבת 🙂
תודה ויום מקסים

רונית (11:50 30.01.2018)

איזה גודל תבניות אינגליש קייק ניתן להשתמש? והאם המתכון מתאים ל 2 תבניות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:01 30.01.2018)

היי רונית,
הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק חד פעמית (10X31).
ל-2 תבניות יש להכפיל כמויות.

כרמית (17:11 29.01.2018)

שלום,
אפשר להכפיל את הכמות ולשים במגש עגול?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:58 29.01.2018)

אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית עגולה בקוטר 24 (או תבנית קרטון שרשום עליה קוטר 22.5).

מיטל (08:55 26.01.2018)

חייבת לציין שאני כל כך נהנית מהמתכונים שלך!! בגלל רגישות לגלוטן אני ממירה במתכונים בקמח ללא גלויה כמו בעוגה הזאת ויוצא פשוט נפלא. בעוגה הזאת בשרתי קודם את הפרות היבשים בקצת רום וזה הפך אותם למעדן. תודה:)

מיטל (08:57 26.01.2018)

כמובן בקמח ללא גלוטן. והשרתי את הפרות היבשים:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:11 26.01.2018)

שמחה מאוד לשמוע!
תודה מיטל 🙂

אבי (21:48 10.06.2017)

שבוע טוב.
אפרת יש לך מתכון לעוגת טורט / עוגת ספוג גבוהה ורכה?
תודה מראש.

מתכונים ב-10 דקות (23:40 10.06.2017)

היי אבי,
אם הכוונה לעוגת טורט אוורירית (עם הפרדת ביצים) שמיועדת למילוי עם קצפת אז אין לי מתכון. אשתדל להעלות בהמשך.
אם הכוונה לעוגת טורט בחושה אז אני ממליצה על העוגה הזאת – עוגת דבש עם קרם. זאת עוגה מצוינת והטעם של הדבש עדין ולא מאוד מורגש.
שבוע טוב 🙂

אלה (23:31 29.03.2017)

היי.
אני רוצה להוסיף קליפות הדרים מסוכרים במקום פירות יבשים .
זה מתאים לעוגה זו ?
צריך לשנות מינון של נוזלים או קמח, אם כן?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (11:09 30.03.2017)

כן, אני חושבת שאפשר באותה כמות.
רצוי רק לקצוץ אותן לפני שמוסיפים לתערובת.
אין צורך לשנות דבר.

ליאל (19:57 21.02.2017)

אני חייבת תשובה דחוף . סליחה שאני נודניקית

מתכונים ב-10 דקות (20:47 21.02.2017)

היי ליאל,
סורי, ראיתי רק עכשיו.
לגבי עוגת אפרסקים אני חושבת שאפשר להכין את עוגת אננס ובמקום אננס לשים אפרסקים משומרים.
לגבי עוגה הפוכה, לא ניסיתי להכין אבל בגדול מומלץ לרפד תבנית בנייר אפיה (אפשר פשוט לגזור את נייר האפיה בצורת עיגול בקוטר התבנית ולהניח בתחתית), עליו לסדר פרוסות חצאי אפרסקים דקות, ולפזר כף וחצי סוכר (אפשר להוסיף גם כחצי כפית אבקת קינמון אם אוהבים). אח”כ לצקת את הבלילה.
אם את מכינה את עוגת האננס יש להכפיל את כל הכמויות ב-2 כדי שיתאימו לתבנית עגולה בקוטר 24. מבחינת כמות ביצים ממליצה לשים 3 ביצים.
*יש להפוך את העוגה רק אחרי שהיא מתקררת לגמרי.
בהצלחה ומזל טוב 🙂

ליאל (17:57 21.02.2017)

תודה

ליאל (17:47 21.02.2017)

היי אפרת
יש לאחי יום הולדת ורציתי להכין לא עוגת אפרסקים משומרים הפוכה .
יש לך אולי מתכון להמליץ לי (יש מלא מתכונים באינטרנט אבל אני לא סומכת אליהם ) המתכונים שלך הכי טובים !!!

מלי (06:38 19.02.2017)

שלום אפרת, אפיתי את העוגה ביום שישי, היה מאוד טעים ועוגה נשרפה תוך דקות ספורות מהשולחן. תודה רבה על המתכון

מלי (06:39 19.02.2017)

נטרפה במקום נשרפה

מתכונים ב-10 דקות (08:51 19.02.2017)

שמחה לשמוע 🙂
תודה מלי ושבוע נפלא

miryam (00:39 12.02.2017)

שלום אפרת
האם החומרים מספיקים לתבנית אינגליש קייק אחת??

תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (11:26 12.02.2017)

כן

קרינה (00:26 12.02.2017)

עוגה מומלצת תודה רבה על המתכונים.

מתכונים ב-10 דקות (11:26 12.02.2017)

תודה קרינה 🙂

רונה (23:47 11.02.2017)

עוגה מעולה!!

מתכונים ב-10 דקות (23:50 11.02.2017)

תודה רונה, שמחה שאהבת.
שבוע טוב 🙂

הילה ביטון (06:09 11.02.2017)

היי יקירה,הכנתי את העוגה היום והיא יצאה פשוט מושלמת!!חוסלה תוך דקות ספורות וקצרה כל כך הרבה מחמאות,וואו!
רוצה להודות לך על אתר מדהים ויעיל לאחת כמוני שגרה בנכר ומנסה ליצור אוויה של בית❤️❤️❤️

מתכונים ב-10 דקות (10:02 11.02.2017)

תודה הילה! כיף גדול לשמוע 🙂
טו בשבט שמח:)

ספיר (17:52 10.02.2017)

האם אפשר להחליף את המיץ תפוזים במים? תודה מראש וחג שמח! 🙂

מתכונים ב-10 דקות (19:14 10.02.2017)

אפשר למרות שעם מיץ העוגה יוצאת יותר טעימה.
שבת שלום וטו בשבט שמח 🙂

שם *דנה (10:58 10.02.2017)

היי

האם אפשר לשים סילאן במקום דבש? רוצה להכין אותה עכשיו :)

שם *דנה (11:02 10.02.2017)

ועוד שאלה..אם אפשר לגרד תפוח באותה כמות של המיץ תפוזים במקום?

מתכונים ב-10 דקות (11:05 10.02.2017)

זה ישנה את המרקם ואני לא יודעת לומר בודאות איך זה ייצא. עדיף לשים מיץ תפוזים.

מתכונים ב-10 דקות (11:03 10.02.2017)

כן, אפשר.

אולגה (20:35 9.02.2017)

הכנתי את העוגה היא כל כך טעימה, אכלתי כבר חצי. היו לי רק צימוקים ואגוזים. תודה על האתר הנפלא!

מתכונים ב-10 דקות (20:58 9.02.2017)

תודה אולגה, שמחה לשמוע 🙂

ענת (15:50 9.02.2017)

זה יצא טעים גם אם יש לי רק צימוקים? או חמוציות?

מתכונים ב-10 דקות (16:12 9.02.2017)

כן, שימי צימוקים.
אם יש לך גם אגוזים מכל סוג כדאי להוסיף וגם אם לא, זה בסדר.

חדוה (13:11 9.02.2017)

שאלה,
אפשר להמיר את השמן במחית תפוחי עץ ?

מתכונים ב-10 דקות (13:53 9.02.2017)

היי חדוה,
כדי שהעוגה תשאר עסיסית וטריה יותר זמן אני ממליצה להשאיר רבע כוס שמן והשאר להשלים עם רסק תפוחים.

קרינה (13:11 9.02.2017)

ועוד איזו עוגה אפשר להכין לגן ילדים כדי שהילדים יואהבו ושתיהיה מתיקות מעודנת וטעים.
תודה רבה:)

קרינה (12:48 9.02.2017)

היי אפרת,
נישארתי ללא מיץ תפוזים במה אפשר להחליף?

מתכונים ב-10 דקות (13:52 9.02.2017)

היי קרינה,
המיץ מוסיף טעם אבל אם אין לך שימי כף מיץ לימון, מלאי עד שליש כוס מים וערבבי עם כפית סוכר.

לימור (11:37 9.02.2017)

אשמח לעזרתך להמיר לקמח ללא גלוטן לצליאקים
תודה

מתכונים ב-10 דקות (11:54 9.02.2017)

היי לימור,
אפשר להשתמש בכוס קמח “כרגיל” או קמח תמי או לשים 2/3 כוס קמח קונדיטור + שליש כוס קמח אורז.
לכל אחת מהאופציות יש להוסיף כפית אבקת אפיה.

אולגה (09:59 9.02.2017)

בוקר טוב. תודה לך על המתכונים הנפלאים. יש לי שאלה כללית. מה הבדל בטעם/במרקם של עוגה אם משתמשים בחמאה ובשמן?
תודה!

מתכונים ב-10 דקות (10:23 9.02.2017)

היי אולגה,
עוגות שמכינים עם שמן בדר”כ אווריריות ורכות יותר ופחות מתפוררות. הן גם נשמרות יותר זמן.
לעומת זאת, עוגות שמכינים עם חמאה הן בדר”כ עסיסיות אך מתפוררות יותר. בנוסף יש להן טעם צפוף וקרמי יותר.
אני מעדיפה עוגות על בסיס שמן אבל בסופו של דבר זה עניין של טעם אישי 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.