זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 ביצים
שליש כוס (66 ג’) סוכר
2 כפות (40 ג’) דבש
שליש כוס (66 ג’) שמן
שליש כוס (80 מ”ל) מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתיה קלה)
כוס (140 ג’) קמח תופח (או כוס קמח לבן מעורבב עם כפית אבקת אפיה)
שליש (2 ג’) כפית אבקת קינמון
2 כפות (14 ג’) קוקוס טחון (לא חובה)
שליש כוס (35 ג’) אגוזי מלך חתוכים גס
שליש כוס תערובת של פירות יבשים קצוצים: צימוקים, תמרים מגולענים, שזיפים, משמשים וכו’
לקישוט: שקדים פרוסים (לא חובה)
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים בעזרת כף/מטרפה את הביצים עם הסוכר. מוסיפים דבש, שמן ומיץ ומערבבים. מוסיפים קמח תופח, אבקת קינמון וקוקוס ומערבבים.
-מקמחים את האגוזים ותערובת פירות יבשים בכפית שטוחה קמח ומוסיפים לתערובת. מערבבים ערבוב קל.
-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ומפזרים מעל שקדים פרוסים.
-אופים בתנור במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית
היי אפרת, רוצה לעשות את העוגה בתבנית סיליקון קוגלהוף, כמה זמן לשים את זה בתנור? וגם אני מכורה לאתר שלך
היי קרן🙂
לא יודעת מה קוטר התבנית אבל כנראה שתצרכי להכפיל כמויות (אם זו תבנית 23-24).
זמן אפיה כ-45 דקות.
הי אפרת תודה על התשובה המהירה.. עשיתי בסוף בקוגלהוף ולא הכפלתי כמויות ועדיין יצא מעולה חיסלו חצי עוגה .
מעולה❤️
תודה שחזרת לעדכן
היי, אין לי תפוזים ולא מיץ תפוזים
מה אפשר לשים במקום?
היי,
המיץ מוסיף טעם אבל אם אין לך שימי כף מיץ לימון, מלאי עד שליש כוס מים וערבבי עם כפית סוכר.
אפשר גם לשים חלב או שמנת מתוקה במקום.
נראה מאוד טעים רוצה להכין … אבל אם אני רוצה להכין בתבנית לב או עגולה … מה הכמות של כל דבר ?
היי עדי,
המתכון מתאים לתבנית עגולה בקוטר 20, אם התבניות שלך גדולות מכך יש להכפיל כמויות בהתאם(:
תודה רבה יצא טעים והתחסל ברגע ….
שמחה שיצא מוצלח, תודה על השיתוף🌺
יצא מעולה ! עשינו פעמיים . שמתי שמן זית והתאים בטעם וגם לטו בשבט . בפעם השנייה גם הוספתי קצת שוקולד קצוץ . מתכון ממש טוב ופשוט , כיף שכל ביס בטעם אחר !
שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף❤
תודה אפרת העוגה יצאה מעולה
הייתה ממש מרכז השולחן
שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף🌺
אפרת שלום,
העוגה יצאה מושלמת!
רציתי לשאול אם ניתן להקפיא או שלא כדאי בגלל הפירות היבשים.
תודה וט”ו בשבט שמח!
היי רחל,
שמחה שיצא מוצלח(:
אפשר להקפיא את העוגה.
טו בשבט מתוק!
היי אפרת, שכחתי לשים אבקת אפיה. שמתי כוס קמח מנופה רגיל. העוגה בתנור. זה לפח?
היי,
העוגה תצא שונה באופן משמעותי מבחינת המרקם, אבל חבל לזרוק. את יכולה לחתוך אותה לריבועים ולאחסן בקופסה כמו חיתוכיות.
היי אפרת, עשיתי את העוגה הפעם במיקסר והיא קצת מתפוררת כשאוכלים אותה. יש לך מושג למה?
היי מיכל,
אני לא חושבת שזה קשור למיקסר אלא אם כן ערבבת יותר מדי לאחר הוספת הקמח.
זה יכול להיות קשור לאפיית יתר או חוסר דיוק בכמויות/ שימוש בכוס לא נכונה במקום כוס מדידה.
אגב, העוגה אמורה לצאת קצת מתפוררת כך שיכול להיות שדווקא עשית הכל טוב(:
היי אפרת
עשיתי את העוגה הזו כבר 10 פעמים לפחות והיא טעימה מאוד. הבעיה היא שאפילו שאני מקמחת את התערובת של הפירות היבשים הם צונחים באפיה לקרקעית. למה זה קורה?
היי,
זו תופעה מאד שכיחה (גם בממרחים שונים כמו ריבה וגם בתוספות שונות כמו שוקולד צ’יפס).
הטריק היחיד שבאמת עובד הוא לקצוץ את התוספות ממש דק ואז הן אמורות שלא לשקוע כי הן קלות יותר ממסת הבלילה…
זו שוב אני😄 העוגה יצאה מדהימה בטעם. 2 שאלות:
1. למה זה התבקע באמצע (ראי בתמונה)?
2. מה אפשר לפזר מעל אפ לא שמתי שקדים קלופים? אבקת סוכר מתאים?
מצרפת את התמונה
היי,
1. זה קורה הרבה פעמים בעוגות בחושות מכל מיני סיבות(: אפשר לאפות על חום נמוך מעט יותר למשך זמן ארוך יותר ואפשר להקפיד לנפות את הקמח אל תוך הקערה אבל שני הדברים לא תמיד עוזרים…
2. אפשר אבקת סוכר.
בכל מקרה העוגה נראית מעולה!
היא נראית מעולה וטעימה להפליא😄
תודה רבה
היי אפרת
כמה גרם פירות יבשים?
האם אפשר להוסיף עוד כף דבש (אני אוהבת טעם של דבש בעוגות)?
היי מיכל,
שליש כוס פירות יבשים קצוצים= 50 גרם.
אפשר להוסיף עוד כף דבש אך הטעם יהיה מתוק יותר בהתאם…
תודה רבה על התשובות המהירות🙏
מתחילה לאפות עכשיו
הכנתי את עוגת פרי יבש. יצאה מצויינת. תודה רבה🙏🥰
שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף😊
היי אפרת 🙂
זו השנה השנייה שאני מכינה את המתכון הנפלא הזה. כל מי שאוכל מהעוגה הזו משתאה לנוכח הטעם ופשטות המרכיבים.
תודה רבה.
לטובת הבשלנים שקוראים תגובות ונעזרים בהן (כמוני) אציין:
1. שלוקח לי רבע שעה נוספת על חום מעט יותר נמוך להשלמת אפיית העוגה (כלומר לאחר חצי שעה מנמיכה ל160-170 מעלות למשך 10- 15 דק’ נוספות)
2. ציפוי שקדים כמו שהמלצת נהדר. ניסיתי גם ע”פ מתכון עוגת הקימון שלך לצפות במקום בשקדים- בקינמון ובסוכר וגם יצא נפלא.
היי גל, תודה רבה על השיתוף😃
שיהיה לך שבוע טוב ותמשיכי לאפות ולהנות❤️
אז כמה זמן לאפות? האם צריך את ה 15 דק הנוספות על טמפרטורה נמוכה יותר?
זמן האפייה משתנה בין תנורים, לכן לא בטוח שגם את תצטרכי לאפות עוד 15 דקות. לאחר כ-30 דקות תוכלי לבדוק עם שיפוד אם העוגה אפויה ובהתאם להחליט אם צריך עוד כמה דקות אפייה.
יצא מעולה. הכנתי לטו בשבט (החלפתי את מיץ התפוזים בתירוש), הוצאתי מהתבנית והגשתי על מגש מלבני יפה. יצא מאוד אסתטי וחוסל תוך כמה דקות! החבר’ה שלי מאוד בררנים, ובכל זאת כולם נהנו ממנה.
כיף לשמוע, תהנו🙂
הי אפרת,
האם ניתן להשתמש בקמח כוסמין? אותן כמויות?
תודה רבה
היי בהחלט, רק אל תשכחי להוסיף כפית אבקת אפייה.
בהצלחה❤️
אפשר להכין את העוגה עם זה?
כן. יש למלא תערובת פירות יבשים קצוצים עד שליש כוס. 😄
את יכולה לרשום לי מתכון ל2 שקיות כאלה תודה
היי מורין,
הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק חד פעמית (10X31).
ל-2 תבניות יש להכפיל כמויות.
היי, אפשר להמיר את הסוכר בדבש/סילאן? אם כן, מה הכמויות?
תודה רבה
כן, אני חושבת שאפשר לשים סה”כ חצי כוס דבש לכל המתכון.
אני לא הבנתי מזה 1/3 כוס תערובת פירות .כי לי יצא כמות יותר
כן. יש למלא תערובת פירות יבשים קצוצים עד שליש כוס.
שמת יותר משליש כוס?
אם בצדדים יבש ובאמצע רטוב מה עושים
ממשיכים לאפות עד שהאמצע אפוי לגמרי. יש לנעוץ קיסם במרכז העוגה ולוודא שיוצא יבש.
נשמע טוב, אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית גדולה?
כן, אפשר להכפיל כמויות ולאפות בתבנית מלבנית בגודל 22X31.
אני מאוד אוהבת א העוגה וכבר עשיתי אותה כמה פעמים , שאלתי עכשיו.. האם אפשר להשתמש בה כעוגת יומהולדת ? כלומר, אני רוצה לשים ציפוי מתאים
אם אוהבים אז כן. אפשר להכפיל כמויות ב-2 ולהכין בתבנית מלבנית בגודל 22X31 או תבנית עגולה בקוטר 24.
אפשר לצפות בקצפת וניל ולפזר מעל הקצפת אגוזים גרוסים.
אפיתי אתמול עם כל הפירות היבשים שנשארו לי ויצא מאד מוצלח וטעים,תודה על כל המתכונים הקלים
תודה ציפי, שמחה לשמוע 🙂
שבוע נפלא
היי אפרת ערב טוב,
האם אפשר לעשות את העוגה הזו עם פירות יער?
תודה רבה 🙂
היי שמרית,
יש מתכון לעוגה בחושה עם פירות יער.
האם אפשר כמאפינס?
כן. זמן האפיה עשוי להתקצר ל 15-20 דקות.
אפרת היקרה היכנתי היום תודה על המתכונים הטובים והידודיתיים.
שמחה לשמוע 🙂
תודה רחל
שכחתי לשים את האגוזים כמה זה קריטי?
לא נורא.
מאד טעימה ! החלפתי דבש בסילאן , יצא מעולה
שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר במקום מיץ תפוזים שמנת מתוקה או מיץ ענבים תירוש?
אפשר לשים חצי כוס שמנת מתוקה או שליש כוס תירוש.
תודה אפרת עוגה רכה וטעימה מאוד
שמחה שאהבת 🙂
תודה ויום מקסים
איזה גודל תבניות אינגליש קייק ניתן להשתמש? והאם המתכון מתאים ל 2 תבניות?
היי רונית,
הכמות מתאימה לתבנית אינגליש קייק חד פעמית (10X31).
ל-2 תבניות יש להכפיל כמויות.
שלום,
אפשר להכפיל את הכמות ולשים במגש עגול?
אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית עגולה בקוטר 24 (או תבנית קרטון שרשום עליה קוטר 22.5).
חייבת לציין שאני כל כך נהנית מהמתכונים שלך!! בגלל רגישות לגלוטן אני ממירה במתכונים בקמח ללא גלויה כמו בעוגה הזאת ויוצא פשוט נפלא. בעוגה הזאת בשרתי קודם את הפרות היבשים בקצת רום וזה הפך אותם למעדן. תודה:)
כמובן בקמח ללא גלוטן. והשרתי את הפרות היבשים:)
שמחה מאוד לשמוע!
תודה מיטל 🙂
שבוע טוב.
אפרת יש לך מתכון לעוגת טורט / עוגת ספוג גבוהה ורכה?
תודה מראש.
היי אבי,
אם הכוונה לעוגת טורט אוורירית (עם הפרדת ביצים) שמיועדת למילוי עם קצפת אז אין לי מתכון. אשתדל להעלות בהמשך.
אם הכוונה לעוגת טורט בחושה אז אני ממליצה על העוגה הזאת – עוגת דבש עם קרם. זאת עוגה מצוינת והטעם של הדבש עדין ולא מאוד מורגש.
שבוע טוב 🙂
היי.
אני רוצה להוסיף קליפות הדרים מסוכרים במקום פירות יבשים .
זה מתאים לעוגה זו ?
צריך לשנות מינון של נוזלים או קמח, אם כן?
תודה
כן, אני חושבת שאפשר באותה כמות.
רצוי רק לקצוץ אותן לפני שמוסיפים לתערובת.
אין צורך לשנות דבר.
אני חייבת תשובה דחוף . סליחה שאני נודניקית
היי ליאל,
סורי, ראיתי רק עכשיו.
לגבי עוגת אפרסקים אני חושבת שאפשר להכין את עוגת אננס ובמקום אננס לשים אפרסקים משומרים.
לגבי עוגה הפוכה, לא ניסיתי להכין אבל בגדול מומלץ לרפד תבנית בנייר אפיה (אפשר פשוט לגזור את נייר האפיה בצורת עיגול בקוטר התבנית ולהניח בתחתית), עליו לסדר פרוסות חצאי אפרסקים דקות, ולפזר כף וחצי סוכר (אפשר להוסיף גם כחצי כפית אבקת קינמון אם אוהבים). אח”כ לצקת את הבלילה.
אם את מכינה את עוגת האננס יש להכפיל את כל הכמויות ב-2 כדי שיתאימו לתבנית עגולה בקוטר 24. מבחינת כמות ביצים ממליצה לשים 3 ביצים.
*יש להפוך את העוגה רק אחרי שהיא מתקררת לגמרי.
בהצלחה ומזל טוב 🙂
תודה
היי אפרת
יש לאחי יום הולדת ורציתי להכין לא עוגת אפרסקים משומרים הפוכה .
יש לך אולי מתכון להמליץ לי (יש מלא מתכונים באינטרנט אבל אני לא סומכת אליהם ) המתכונים שלך הכי טובים !!!
שלום אפרת, אפיתי את העוגה ביום שישי, היה מאוד טעים ועוגה נשרפה תוך דקות ספורות מהשולחן. תודה רבה על המתכון
נטרפה במקום נשרפה
שמחה לשמוע 🙂
תודה מלי ושבוע נפלא
שלום אפרת
האם החומרים מספיקים לתבנית אינגליש קייק אחת??
תודה רבה
כן
עוגה מומלצת תודה רבה על המתכונים.
תודה קרינה 🙂
עוגה מעולה!!
תודה רונה, שמחה שאהבת.
שבוע טוב 🙂
היי יקירה,הכנתי את העוגה היום והיא יצאה פשוט מושלמת!!חוסלה תוך דקות ספורות וקצרה כל כך הרבה מחמאות,וואו!
רוצה להודות לך על אתר מדהים ויעיל לאחת כמוני שגרה בנכר ומנסה ליצור אוויה של בית❤️❤️❤️
תודה הילה! כיף גדול לשמוע 🙂
טו בשבט שמח:)
האם אפשר להחליף את המיץ תפוזים במים? תודה מראש וחג שמח! 🙂
אפשר למרות שעם מיץ העוגה יוצאת יותר טעימה.
שבת שלום וטו בשבט שמח 🙂
היי
האם אפשר לשים סילאן במקום דבש? רוצה להכין אותה עכשיו :)
ועוד שאלה..אם אפשר לגרד תפוח באותה כמות של המיץ תפוזים במקום?
זה ישנה את המרקם ואני לא יודעת לומר בודאות איך זה ייצא. עדיף לשים מיץ תפוזים.
כן, אפשר.
הכנתי את העוגה היא כל כך טעימה, אכלתי כבר חצי. היו לי רק צימוקים ואגוזים. תודה על האתר הנפלא!
תודה אולגה, שמחה לשמוע 🙂
זה יצא טעים גם אם יש לי רק צימוקים? או חמוציות?
כן, שימי צימוקים.
אם יש לך גם אגוזים מכל סוג כדאי להוסיף וגם אם לא, זה בסדר.
שאלה,
אפשר להמיר את השמן במחית תפוחי עץ ?
היי חדוה,
כדי שהעוגה תשאר עסיסית וטריה יותר זמן אני ממליצה להשאיר רבע כוס שמן והשאר להשלים עם רסק תפוחים.
ועוד איזו עוגה אפשר להכין לגן ילדים כדי שהילדים יואהבו ושתיהיה מתיקות מעודנת וטעים.
תודה רבה:)
היי אפרת,
נישארתי ללא מיץ תפוזים במה אפשר להחליף?
היי קרינה,
המיץ מוסיף טעם אבל אם אין לך שימי כף מיץ לימון, מלאי עד שליש כוס מים וערבבי עם כפית סוכר.
אשמח לעזרתך להמיר לקמח ללא גלוטן לצליאקים
תודה
היי לימור,
אפשר להשתמש בכוס קמח “כרגיל” או קמח תמי או לשים 2/3 כוס קמח קונדיטור + שליש כוס קמח אורז.
לכל אחת מהאופציות יש להוסיף כפית אבקת אפיה.
בוקר טוב. תודה לך על המתכונים הנפלאים. יש לי שאלה כללית. מה הבדל בטעם/במרקם של עוגה אם משתמשים בחמאה ובשמן?
תודה!
היי אולגה,
עוגות שמכינים עם שמן בדר”כ אווריריות ורכות יותר ופחות מתפוררות. הן גם נשמרות יותר זמן.
לעומת זאת, עוגות שמכינים עם חמאה הן בדר”כ עסיסיות אך מתפוררות יותר. בנוסף יש להן טעם צפוף וקרמי יותר.
אני מעדיפה עוגות על בסיס שמן אבל בסופו של דבר זה עניין של טעם אישי 🙂