שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

סוג: פרווה

רכיבים

תבנית אינגליש קייק

2 ביצים

שליש כוס (66 ג’) סוכר

שליש כוס (66 ג’) שמן

חצי כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתיה קלה)

¾ כוס (105 ג’) קמח תופח (או ¾ כוס קמח רגיל מעורבב עם ¾ כפית אבקת אפיה)

100 גרם ערמונים קלופים קלויים ומוכנים לאכילה (ניתן לקנות בסופר)

4 קוביות שוקולד מריר (15 ג’) מגורדות בפומפיה

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-טוחנים את הערמונים במעבד מזון עד לקבלת תערובת פירורית אחידה. מעבירים לקערה, מוסיפים קמח תופח ושוקולד מריר ומערבבים.

-בקערה אחרת, מערבבים את הביצים עם הסוכר (אפשר לערבב ידנית עם מטרפה או במיקסר ידני). מוסיפים שמן ומיץ תפוזים ומערבבים. מוסיפים את הקמחים ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים.

-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

 

טיפים והערות

¾ כוס ערמונים טחונים = 100 גרם.

ראו גם
ספגטי עם חזה עוףספגטי עם חזה עוף
גרנולה ביתית גרנולה ביתית
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
ילנה (16:05 8.11.2024)

שלום אפרת.ראשית תודה על מתכונים טעימים ומוצלחים! תמיד יוצאה מוצלח !! רציתי לשאול האם ניתן להכין עוגה עם ממרח ערמונים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:02 8.11.2024)

היי ילנה🙂
לא ניסיתי אבל יכול להיות שאפשר לשים 2-3 כפות ממרח ערמונים.

avatar
לי (09:16 12.12.2023)

האם אפשר להכפיל כמויות ולעשות בתבנית עגולה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:38 12.12.2023)

אם זו תבנית עגולה בקוטר 24 אז כן:)

avatar
ג'ני סלומון (22:20 31.12.2021)

טעים 😋 מאוד! תודה❤️

עוגת ערמונים בחושה
avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:21 1.01.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח, נראה מעולה! תודה ששיתפת❤

avatar
מיכל (12:08 27.02.2021)

הי אפרת, אין לי מעבד מזון. חשבתי לקצוץ את הערמונים עם סכין אבל אז זה לא ייצא טחון כמו אבקה. האם זה מספיק טוב לצורך העוגה או שזה משנה את המרקם/הטעם שלה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:48 27.02.2021)

היי מיכל,
אם את מצליחה לקצוץ לתערובת פירורית אחידה אז אפשר עם סכין🙂

avatar
אורה (18:02 13.08.2020)

האם חשוב שחלק מהקמח יהיה תופח וחלק רגיל פלוס אבקת אפיה? אני בדרך כלל משתמשת בבחושות רק בתופח.

avatar
אורה (18:05 13.08.2020)

טעות!!! לא קראתי נכון!!
תתעלמי מהשאלה שלי

avatar
אביב (17:19 15.07.2020)

שלום, האם אפשר להמיר את המיץ תפוזים בחלב אורז שקדים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:17 15.07.2020)

כן אפשר למרות שהמיץ מוסיף טעם לעוגה.

avatar
אביגיל (17:31 2.07.2020)

הי, האם אפשר לשים שוקולד צ’יפס במקום הקוביות שוקולד? מהכמות שרשומה במתכון כמה תבניות אינגליש קייק יוצאות?
תודה רבה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:55 2.07.2020)

תבנית אינגליש קייק חד”פ אחת.
אפשר לשים שוקולד צ’יפס.

avatar
גלוריה (19:51 25.06.2020)

היי אפרת המקסימה,
האם ניתן להמיר את מיץ התפוזים ברסק תפוחים או במים?
בנוסף, ניתן לטחון את הערמונים במזלג?
תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:59 25.06.2020)

היי גלוריה,
אפשר לשים מים למרות שהמיץ מוסיף טעם.
לא בטוחה לגבי מעיכה עם מזלג כי אמורה לצאת תערובת פירורית אחידה ולא מחית.

avatar
גלוריה (23:03 25.06.2020)

תודה 🙂

avatar
עדי (08:35 25.06.2020)

האם מדובר על הערמונים בשקית שקונים? הם רכים כאלו..

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:16 25.06.2020)

כן.

לקריאת כל התגובות