זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
2 ביצים
שליש כוס (66 ג’) סוכר
שליש כוס (66 ג’) שמן
חצי כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתיה קלה)
¾ כוס (105 ג’) קמח תופח (או ¾ כוס קמח רגיל מעורבב עם ¾ כפית אבקת אפיה)
100 גרם ערמונים קלופים קלויים ומוכנים לאכילה (ניתן לקנות בסופר)
4 קוביות שוקולד מריר (15 ג’) מגורדות בפומפיה
-מחממים תנור מראש ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-טוחנים את הערמונים במעבד מזון עד לקבלת תערובת פירורית אחידה. מעבירים לקערה, מוסיפים קמח תופח ושוקולד מריר ומערבבים.
-בקערה אחרת, מערבבים את הביצים עם הסוכר (אפשר לערבב ידנית עם מטרפה או במיקסר ידני). מוסיפים שמן ומיץ תפוזים ומערבבים. מוסיפים את הקמחים ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים.
-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
¾ כוס ערמונים טחונים = 100 גרם.
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית
שלום אפרת.ראשית תודה על מתכונים טעימים ומוצלחים! תמיד יוצאה מוצלח !! רציתי לשאול האם ניתן להכין עוגה עם ממרח ערמונים?
היי ילנה🙂
לא ניסיתי אבל יכול להיות שאפשר לשים 2-3 כפות ממרח ערמונים.
האם אפשר להכפיל כמויות ולעשות בתבנית עגולה?
אם זו תבנית עגולה בקוטר 24 אז כן:)
טעים 😋 מאוד! תודה❤️
איזה כיף שיצא מוצלח, נראה מעולה! תודה ששיתפת❤
הי אפרת, אין לי מעבד מזון. חשבתי לקצוץ את הערמונים עם סכין אבל אז זה לא ייצא טחון כמו אבקה. האם זה מספיק טוב לצורך העוגה או שזה משנה את המרקם/הטעם שלה?
היי מיכל,
אם את מצליחה לקצוץ לתערובת פירורית אחידה אז אפשר עם סכין🙂
האם חשוב שחלק מהקמח יהיה תופח וחלק רגיל פלוס אבקת אפיה? אני בדרך כלל משתמשת בבחושות רק בתופח.
טעות!!! לא קראתי נכון!!
תתעלמי מהשאלה שלי
שלום, האם אפשר להמיר את המיץ תפוזים בחלב אורז שקדים?
כן אפשר למרות שהמיץ מוסיף טעם לעוגה.
הי, האם אפשר לשים שוקולד צ’יפס במקום הקוביות שוקולד? מהכמות שרשומה במתכון כמה תבניות אינגליש קייק יוצאות?
תודה רבה!
תבנית אינגליש קייק חד”פ אחת.
אפשר לשים שוקולד צ’יפס.
היי אפרת המקסימה,
האם ניתן להמיר את מיץ התפוזים ברסק תפוחים או במים?
בנוסף, ניתן לטחון את הערמונים במזלג?
תודה!
היי גלוריה,
אפשר לשים מים למרות שהמיץ מוסיף טעם.
לא בטוחה לגבי מעיכה עם מזלג כי אמורה לצאת תערובת פירורית אחידה ולא מחית.
תודה 🙂
האם מדובר על הערמונים בשקית שקונים? הם רכים כאלו..
כן.