זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 ביצים
2 כפות (25 ג’) סוכר
שליש כוס (80 מ”ל) שמן
שליש כוס (80 מ”ל) סילאן
חצי כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים
כוס (140 ג’) קמח תופח (או כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה)
כפית וחצי אבקת קקאו
רבע כפית אבקת סודה לשתיה
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים את כל החומרים לפי הסדר הרשום עד לקבלת תערובת אחידה (ניתן לערבב ידנית או במיקסר).
-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
*מומלץ לעטוף את העוגה עם ניילון נצמד כ-5 דקות לאחר שהיא יוצאת מהתנור (האדים שמצטברים מרככים אותה והופכים אותה לעסיסית יותר).
הערה: העוגה יוצאת במתיקות מתונה. לחיזוק המתיקות ניתן להוסיף 1-2 כפות סוכר נוספות.
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית
היי אפרת
להניח את תבנית הזכוכית שלי
על גבי רשת התנור או תבנית התנור
מה יותר מועיל?
תודה מראש
היי
על הרשת(:
שאלה
1. האם העוגה יוצאת בדרך כלל תפוחה או שטוחה?
2. אפשר להכין כמות כפולה בתבנית מלבנית גדולה?
היי,
העוגה יוצאת בגובה סטנדרטי.
אפשר להכפיל כמויות פי 2 ולהכין בתבנית 22*31.
תודה!
יצא מעולה, מכינה שוב:)
כיף לשמוע🩷
הכנתי את העוגה. האם אפשר להקפיא חלק מהעוגה וכמה זמן היא נשמרת במקפיא? תודה רבה
היי,
אפשר להקפיא את העוגה, היא נשמרת במיטבה במקרר כ-4-5 ימים ובמקפיא אפילו 3-4 שבועות.
עוד שאלה אין לי מיץ תפוזים. מה עדיף להשים מים או חלב סויה?
תודה רבה.
עדיף חלב סויה(:
אני ממש רוצה להכין היום לפני שבת. רציתי לדעת כמה אני צריכה להשים בשביל תבנית אורך 31.5 רוחב 21.5 וגובה 4.5? תודה
היי,
לתבנית כזו יש להכפיל את כל הכמויות פי 2.
בהצלחה(:
האם אפשר להשים שוקולית במקום הקקאו? ואם כן אז כמה?
תודה רבה.
מומלץ להמיר רק חצי מכמות הקקאו ולשים כפית שוקולית וכפית קקאו.
שלום אפרת, בעוגה הזו לשם מה משתמשים בקקאו? זה נותן טעם או לצבע? אפשר להשתמש בשוקולית במקום? האם ניתן להוסיף קצת קמנון או שהוא לא משתלב בטעמים?
היי,
הקקאו מוסיף צבע וגם טעם.
פחות מומלץ לשים שוקולית אבל אפשר.
אפשר גם להוסיף קינמון.
ערב טוב
באיזה סילאן להשתמש? עם תוספת סוכר או טבעי? ( או שזה לא משנה…)
היי,
אפשר להשתמש בסילאן טבעי ואפשר גם עם תוספת סוכר- לבחירתך(:
יצאה מהמם! הוספתי סוכר למתיקות,כפי שכתבת בהוראות ויצאה סוף! טעם של עוגת שוקולד. אולי פעם הבאה אנסה לראות איך זה עם מתיקות מעודנת.. תודה לך!
איזה כיף שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח(:
תודה שחזרת לשתף❤
הי הכנתי לאמא שלי (באה להתארח)שוחרת הבריאות והיא התלהבה במיוחד
הכנתי כמובן עוד כמה דברים(סלטים) -והכל מהאתר המדהים שלך בזכותך גם נשות 2022 מצליחות לבשל לארח ולהנות את היקרים להם -אלפי תודות!
איזה כיף שנהניתן מהמתכונים! תודה על הפרגון🌺
הי אפרת, במה להחליף את המיץ תפוזים כדי שהעוגה תצא הכי טובה?
( חלב, מים חמימים עם כפית סוכר או מיץ ענבים)
ממש תודההה!!!!!!!!!!!!!!!!!!
הכי מומלץ- חלב(:
היי אפרת בוקר טוב
אני ממש אוהבת את המתכונים שלך 🙂
אני רוצה להכין 2 תבניות ואחת מהן להקפיא. האם אפשר להקפיא את העוגה? תודה רבה וגמר חתימה טובה!
מתנצלת על העיכוב בתשובה.
אפשר להקפיא 🙂
העוגה שאני הכי אוהבת!!! מתחסלת בשניות…
אפשר להכין אותה גם במאפינס? יתאים את חושבת ?
כן, אפשר להכין כמאפינס.
זמן האפיה יתקצר ל 15-20 דקות.
שלום אפרת! קודם כל תודה רבה על כל המתכונים המקסימים והטעימים שבאתר שלך, את מאוד עוזרת לי 😘♥️
שאלה קטנטונת, אני רוצה בעז״ה בלי נדר להכין את זה מחר, בחמישי, בשביל שבת. אני לא מכינה בשישי כי אני עובדת ואני לא אספיק להכין כשאחזור מהעבודה. אז כשאני מכינה אותה בחמישי, איך לשמר אותה? במקרר? בטמפרטורת החדר..? גם כמה ימים היא נשמרת לערך? אם הכנתי בחמישי. תודה רבה ויום טוב 😍💕
היי שלי,
אפשר להכין את העוגה מחר (עדיף בערב) בשביל שבת, לעטוף אותה היטב בניילון נצמד ולשמור על השיש.
העוגה נשמרת 3-4 ימים.
יום מקסים 🌺
היי אפרת,
איך עשית את הפסים בעוגה שצילמת?
השתמשתי בתבנית סיליקון שיש בה דוגמה של פסים 🙂
היי אפרת,ניתן להמיר לקמח כוסמין מלא ?
והאם את הסוכר בדבש וכמה?
תודה🙏
כן אפשר.
אפשר לשים 25 כפות דבש.
אפשר עם קמח מלא ודבש לפי הטעם המתיקות שלך .פשוט תוסיפי ותטעמי
האם ניתן להכין ללא ביצים? תודה!
לא ניסיתי בעוגה הזאת. יש מתכון לעוגת שוקולד טבעונית. אולי אפשר להמיר חלק מכמות הסוכר לסילאן.
מניסיון עוגות ללא ביצים יוצאים דחוסים מאד .אם אתם לא אוכלים ביצים בכלל אז להגיד לך שאין תחליף לביצים בעוגות. או לאכול דחוס או ביצים אורגניות ועוד טיפ יפה תוסיפי טפיוקה כף ממש גדושה לעיסה המתכון ללא שינוי עוזר לאווריריות של העוגה ולא מזיק ובריא . לא לגעת בקורנפלאור. בהצלחה
מניסיון….
כל העוגות פה טובענו אצלי ללא ביצים. מעלה תמיד תמונות.
ניתן לטבען די בקלות עוגות בחושות עם מעט ביצים. יש תחליפים מהטבע.
העוגה יוצאת גבוהה, אוורירית. מדהימה.
לא מאמינים שזה לא ביצים.
אם לא טעמת, אל תגידי אי אפשר…
הכנו אתמול ויצא כ”כ מוצלח שהכנו גם היום! עם קמח כוסמין. טעים טעים וממש רכה! תודה רבה! ☺
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה נעמי
האם אפשר להמיר את מיץ התפוזים בחלב?
כן.
שלום
רציתי לשאול בבקשה האם יש מתכון דומה לעוגת תמרים שנשמרת רכה ומאוד טעימה כמו העוגה הזו (וגם העוגה סילאן ודבש)
תודה רבה תבואי שמחה להכין תמיד מהמתכונים היקרים שלך תודה שאת חולקת אותם איתנו
היי שילת,
יש מתכון לעוגת תמרים ואגוזים.
שבוע נפלא 🌷
עוגה מצוינת וממש מעודנת ורכה. עשיתי עם קמח כוסמין, באותן כמויות תודה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שיר
אני רוצה להכין בתבנית עגולה {סטנדרטית} בכמה אני צריכה להכפיל את הכמויות???
אם הכוונה לתבנית בקוטר 24 יש להכפיל ב-2.
אם הכוונה לתבנית בקוטר 26 יש להכפיל ב-3.
עוגה מעולה, עדינה מבחינת המתיקות.
תודה לך
שמחה שאהבת 🙂
היי, אפשר להמיר את הקמח לרצח כוסמין ואת המים לשמנת מתוקה? כדי לאפות עוגת שוקולד.
אני חושבת שכן.
בוקר טוב, עוגה מעולה!!! הכנתי כבר כמה פעמים עם קמח מלא. את חושבת שאפשר להכין אותה לפסח עם קצמח מצה/קמח תפ”א? תודה רבה וחג כשר ושמח
אין לי מושג, לא ניסיתי.
חג שמח 💗
הכנתי ויצא מעולה!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה על המתכון המעולה
השתמשתי בסילאן ללא סוכר
אז הוספתי 2 כפות סוכר אני משתמשת בסוכר קוקוסאמונה
השתמשתי בקמח קוסמין מלא
כול השאר לפי ההוראות
אחרי ההוצאה מהתנור עטפתי בניילון נצמד ואכן העוגה עסיסית ורכה
למחרת אפילו יותר טעימה
:-))
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
בסוף עשיתי עם כוס קמח מלא 80 אחוז והוספתי עוד חצי כפית אבקת אפיה, יצא מצויין!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
תודה רבה על כל המתכונים!
תמיד יוצא טוב!
שאלה קטנה, האם מתאים להשתמש בקמח מלא?
היי חנה,
אפשר לשים כוס קמח כוסמין מלא + כפית אבקת אפיה
או
חצי כוס קמח מלא + חצי כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה
האם אפשר שוקולית במקום קקאו?
כן. אפשר לשים כף מלאה שוקולית.
היי,
כמה שוקולד מריר במקום קקאו? ואיך?
תודה!
אפשר להמיס 50 גרם שוקולד מריר עם שליש כוס שמן.
חוזרת לעדכן, אפרת.
לטעמי יצאה עוגה טעימה וכמו שכתבת, מתיקות מעודנת. לא תעשייתית סוכרתית חונקת.
אממה, בעלי פחות אהב..
מסקנה: להכין בלי להגיד שהיא מכילה סילאן! 🙂
הכנתי מסילאן טבעי (ללא תוספת סוכר), 50 גרם שוקולד מריר ו2 כפות סוכר.
שבת שלום, יקרה!
ברור, אני תמיד מגלה לבעלי רק אחרי שטעם ואמר שזה טעים 🙂
תודה ושבת שלום!
היי, מה אפשר במקום מיץ תפוזים?
תודה!
אפשר לערבב חצי כוס מים חמימים עם כפית סוכר.
האם אפשרי להוסיף שוקולד ציפס לתוך העוגה
כן, אפשר בהחלט. כדאי לפזר גם מלמעלה לאחר שיוצקים את הבלילה לתבנית.
הכנתי את העוגה עם קמח כוסמין לבן, עוגה מעולה שקצרה מחמאות והשיטה עם הניילון הנצמד עבדה מעולה.
אני מכינה עוגות רק עם קמח כוסמין מלא/לבן האם השיטה של לעטוף את העוגה עם ניילון נצמד תמיד עובדת ומתאימה לכל עוגה כדי שלא תהיי יבשה?
שמחה שיצא טעים 🙂
וכן, השיטה מתאימה לכל עוגה בחושה ועם כל סוג קמח.
יש משהו אחר שאפשר לשים במקום סודה לשתייה?
תכיני בלי הסודה לשתיה.
אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן?
כן. יש להוסיף כפית אבקת אפיה.
אני השתמשתי, יוצא מעולה
העוגה יצאה מעולה!!!
התבנית נגמרה…
אפשר לצפות למעלה עם שוקולד?
אם כן, יש לך מתכון?
תודה!!!!
שמחה שיצא טעים 🙂
אפשר. מצורף מתכון – ציפוי שוקולד לעוגה. לעוגת אינגליש קייק אחת מספיק להכין מחצית כמויות של הציפוי.
הי,
אפשר לשים דבש במקום הסילאן?
אם כן, כמה?
אפשר לשים שליש כוס דבש ולהפחית לכף סוכר אחת.
הכנתי לשבת.
יצא פצצה כמו כל המתכונים שלך.
תודה.
תודה שושי 🙂
שבוע נפלא
יצא ממש טעים. אהבתי את זה שהעוגה לא מתוקה מידי.
תודה רוז 🙂
התכוונתי אחרי.
שמתי בחלק.
יצא טעים ומתוק מאופק.
מתאים לצפות בשוקולד?
הרבה תודה!
העוגה אמורה לצאת במתיקות מעודנת.
ובטח, אפשר לצפות בשוקולד.
היי אפרת,
העוגה בתנור.
יתאים להכניס קוביית שוקולד בתבניות אישיות?
אם כן מה עם הנילון הנצמד?
תודה!
את מתכוונת לשים קובית שוקולד לפני האפיה נכון? כן אפשר.
גם אם הכנת בתבניות אישיות את יכולה לעטוף בניילון נצמד כל יחידה או לשים הכל בתבנית ולעטוף את התבנית.
האם אפשר במקום סוכר סטיביה? (אבקת סטיביה)
ואם כן מה הכמות שצריך לשים?
כן אפשר.
לגבי כמות כדאי להסתכל מה רשום על גבי האריזה לגבי מינון.
אין לי שום מיץ בבית מה ניתן לשים במקום?
אפשר לערבב חצי כוס מים חמימים עם כפית סוכר.
האים אפשר מיץ ענבים במקום מיץ תפוזים?
כן אפשר.