זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 12-14 דקות
מס’ מנות: 8-10 מאפינס
סוג: חלבי
מצרכים:
1 ביצה גדולה
שליש כוס (66 ג’) סוכר
שליש כוס (66 ג’) שמן
מעדן מילקי בטעם שוקולד עם קצפת (170 מ”ל)
חצי כוס (120 מ”ל) מים חמים
כף מלאה (12 ג’) אבקת קקאו
כוס (140 ג’) קמח תופח
לקצפת: חצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ”ל), 2 כפות גדושות (30 ג’) אבקת אינסטנט פודינג וניל, 4 כפות (40 מ”ל) חלב קר
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל175 מעלות ומשמנים תבנית שקעים/מאפינס.
-מערבבים בעזרת כף או מטרפה את הביצה עם הסוכר. מוסיפים שמן, מילקי ומערבבים. מוסיפים מים חמים ומערבבים.
-מוסיפים קמח תופח ואבקת קקאו ומערבבים עד לתערובת אחידה.
-יוצקים את התערובת לתבניות מאפינס משומנות ואופים במשך 12-14 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
-בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הקצפת: מקציפים חצי שמנת מתוקה במשך כדקה. מוסיפים חלב ופודינג וניל וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. מעבירים את הקצפת לשקית זילוף ושומרים במקרר.
-לאחר שהעוגות התקררו, מזליפים מעל את הקצפת.
*שומרים בקופסה סגורה במקרר.
- עוגת אספרסו |
- עוגת ביסקוויטים והשחר |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת בישקוטים
הי אפרת אפשר לעשות את הקצפת בלי חלב זאת אומרת שהמתכון יהיה פרווה?
היי,
אפשר להשתמש בחלב סויה ובקצפת צמחית- פרווה.
בעוגה עצמה אפשר להחליף את המילקי בכף- שתיים של ממרח שוקולד או במעדן סויה בטעם שוקולד.
המילקי בכל מקרה חלבי
היי
1. אם יש לי קמח רגיל אז להוסיף א. אפייה?אם כן, כמה?
2.כמה זמן ניתן לשמור במקרר? או לחילופין האם ניתן להקפיא?
תודה רבה!
היי שירה,
תוסיפי כפית אבקת אפייה. מומלץ לשמור במקרר 5 ימים- שבוע, ובמקפיא גם שבועיים-שלושה בתנאי שאת לא מקפיאה עם הקצפת…
חג שמח😊
היי אפרת תוכלי בבקשה לרשום לי כמויות ל40 קאפקייקס?
תודה 🙏❣️
היי ליטל,
כמויות ל-40 יחידות:
4 ביצים גדולה
כוס ושליש סוכר
כוס ושליש שמן
4 מעדן מילקי בטעם שוקולד עם קצפת (680 מ”ל)
2 כוסות (480 מ”ל) מים חמים
4 כפות מלאות אבקת קקאו
4 כוסות קמח תופח
לקצפת: 2 מיכלי שמנת מתוקה , 8 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל, 16 כפות (160 מ”ל) חלב קר
תודה רבה❤️
היי אפרת בוקר טוב
יש לי 2 שאלות:
1. אם אני שמה קמח רגיל (4 כוסות) כמה אבקת אפייה להשים (בגר’)?
2. אני רוצה להוסיף ציפוי שוקולד לפי המתכון שלך לציפוי הפשוט תוכלי בבקשה לרשום לי כמויות מתאימות ל40 קאפקייקס?
תודה רבה ,🌺💕
היי ליטל,
ל-4 כוסות קמח שימי 4 כפיות אבקת אפייה.
ל-40 קאפקייקס כדאי להכפיל כמויות של הציפוי פי 1.5 או 2, כדי שיהיה בנדיבות.
בהצלחה😊
היי אפרת תוכלי לרשום לי בבקשה כמויות לתבנית מלבנית 32*20 ?
3 ביצים M
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
2 מעדני מילקי בטעם שוקולד עם קצפת (170X2 ג’)
כוס מים חמים
2 כפות מלאות אבקת קקאו
2 כוסות קמח תופח
לקצפת: מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל), 4 כפות גדושות אבקת אינסטנט פודינג וניל, 8 כפות חלב קר
תודה יקירה
אני עובדת עם משקל אז רציתי לשאול :
1. כמה גר’ זה 4 כפות אינסטנט וניל ?
2. 2 כפות קקאו זה 20 גר’?
3.כמה אבקת אפיה להשים על 2 כוסות קמח רגיל?
4. ביצים L להשים 2 או 3?
סליחה על כל השאלות. . .. 🙏
היי ליטל,
1. 60 גר׳.
2.כן 20 גר׳.
3.לשים 2 כפות אבקת אפייה שזה 10 גר׳.
4. 2 ביצים L.
שיהיה לך בהצלחה ושבוע טוב
יצא טעים מאד 😋 תודה !
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
אנו משתמשים בתנור או לבשרי או לחלבי והתנור שלי בשרי לכן ההיתי רוצה בלי מילקי אפשר ?
כן כמובן, אפשרי.☺️
זה יצא טוב מבחינת הטעם, כלומר רק הקקאו מספיק?
כן, אומנם יותר טעים עם המילקי אבל אפשר גם בלי.
אפשר גם במקרה כזה להוסיף כף- שתיים של ממרח שוקולד לתערובת:)
בוקר טוב, האם ביצה אחת מספיקה לתבנית אינגליש קייק? ראיתי במתכון אחר שהגבת שרצוי להוסיף 2 ביצים ברגע שמגדילים ממאפיס לתבנית
רצוי לשים 2 ביצים לאינגליש קייק כדי שהעוגה תצא יציבה יותר.
אין לנו בשוויץ מילקי אפשר גם לעשות את זה עם יוגורט רגיל
אני חושבת שכן, הטעם יהיה פחות שוקולדי.
יש לשים כ-100 מ”ל ושליש כוס מים.
היי.. כמה יוצא מהמתכון שכתבת? ואת המילקי צריל לערבב לפני?
8-10 יחידות.
אין צורך לערבב לפני, זה מתערבב בתערובת.
כן לעוגה קרה עם שמנת מוקצפת
היי מלכי,
אני ממליצה להסתכל כאן – עוגות ללא אפיה.
תודה רבה
מתכונים מעולים ומלא רעיונות כל הכבוד את ממש יצירתית מתה על המתכונים כשאני מכינה תוך 5 דקות זה ניגמר אפילו הבת שלי מכינה ויוצא ממש טעים והיא רק בת 10
תודה רבה וחג שמח 💖
יש מצב לעוגת שמנת קרה ואוכמניות אני רוצה מתכון תודה רבה ואין על המתכונים שלך
הכוונה לעוגה בחושה עם שמנת או עוגה שמבוססת על שמנת מוקצפת (ללא אפיה)?
מילקי הוציאו עכשיו שמנת להקצפה בטעם של השמנת של מילקי אז שמתי את הקצפת הזאת על העוגה וכשקניתי מילקי לעוגה קניתי פשוט את המילקי עם התוספות ושמתי מעל הקצפת וזה יצא ממש דומה למילקי💗
רעיון מעולה 🙂
תודה תאיר
היי, אמנם לא קשור למתכון, אבל היות ואני לוקחת ממך מתכונים מאת באופן קבוע (אין חג שאת לא מככבת אצלי 😉) אשמח שתעני לי… קצפת צמחית של קיץ, עדיפה על החלבית 38% של השף הלבן? מבחינת זה שתחזיק לי לעוגה ליום הולדת?
היי שלי,
מבחינת טעם – שמנת חלבית עדיפה. מבחינת הקצפה יציבה יותר – קצפת צמחית של ריץ’ קלה יותר להקצפה משמנת חלבית.
בכל מקרה, גם אם תשתמשי בחלבית 38% זה בסדר כי אחוזי השומן שלה גבוהים ולכן ההקצפה אמורה להיות יציבה.
היי אפרת
נשמע מתכון מעולה. אם אני רוצה להכין כעוגת יומולדת ולא קאפקייקס מה הכמויות של המצרכים?
היי רות,
מה גודל התבנית שאת רוצה להכין בה?
תבנית עגולה גדול סטנדרטי של עוגת יומולדת אני לא יודעת מידה
ליום הולדת משתמשים בדר”כ בתבניות בקוטר 24 או בקוטר 26. ממליצה שתמדדי עם סרגל את הקוטר בחלק העליון.
אם זה קוטר 24 יש להכפיל כמויות ב-2. אם זה קוטר 26 יש להכפיל כמויות ב-3.
לגבי הקצפת- יש להכפיל כמויות ב-2 בכל מקרה (גם אם זו תבנית 26).
היי מה הכמות של 5 מאפינים
ביצה קטנה
רבע כוס סוכר
רבע כוס שמן
3/4 מיכל מעדן מילקי (130 מ”ל)
שליש כוס מים חמים
כף שטוחה אבקת קקאו
3/4 כוס קמח תופח
קצפת כדאי להשאיר את הכמות שבמתכון כי יהיה לך קשה להקציף כמות קטנה יותר.
האם אפשר להשתמש בספריי של קצפת שקונים בסופר במקום להקציף שמנת מתוקה עם פודינג וניל?
כן אפשר.
הי אפרת, אם רוצים להכין בתבנית עגולה 22 מה הכמויות הנדרשות?
היי עדי,
מומלץ להכפיל כמויות ב-2.
היי
אין לי קצפת, מה אני יכולה לעשות?
את יכולה להכין ציפוי שוקולד, לא חייב קצפת.
שלום, ניתן לוותר על הקקאו?
היי שני,
הקקאו מחזק את הטעם השוקולדי. אם יש לך שוקולית אפשר לשים במקום. אם לא, אפשר להכין בלי, פשוט הטעם השוקולדי יהיה מעודן יותר.
הי אפרת.
אפשר כמות ל6 קאפקייס בבקשה?
היי שירן,
1 ביצה קטנה
רבע כוס סוכר
רבע כוס שמן
3/4 מעדן מילקי בטעם שוקולד עם קצפת (128 מ”ל)
שליש כוס מים חמים
3/4 כף אבקת קקאו
3/4 כוס קמח תופח
לקצפת: שליש מיכל שמנת מתוקה, כף וחצי אבקת אינסטנט פודינג וניל, 3 כפות חלב קר
שלום אני בת 12 ואני מכינה מלא אוכל ואני אוהבת לבשל אני רציתי לדעת עם העוגות האישיות מתאימות לשבועות
היי לישי,
קודם כל, כל הכבוד לך 🌷
בטח, הן חלביות וטעימות ומתאימות מאוד לשבועות 🙂
הוספתי מעדן מילקי וניל במקום שוקולד,
זה לא יצא כזה טעים למה לדעתך זה יצא ככה????
היי רחל,
לדעתי זה בגלל שהשתמשת במילקי וניל. זה יוצא טעים עם המילקי הרגיל בטעם השוקולד.
היי אפרת,
הכנתי כמאפינס ויצא רך ויצאו לי שישה מאפינס גדולים ו2 קטנים הקטנים יצאו יפים עם גיבעה יפה ולא סדוקה והגדולים היתנפחו יותר מידי וניקרעו מלמעלה האם יש סיבה לזה ? מילאתי עד חצי גובה…ואני רוצה לחתוך את הגיבעה להזליף קרם עם חלב כחוש שהכנתי כי נישאר לי וחבל ולפורר את הגיבעה ולשים מעל הקרם ניראה לי יהיה טוב…
תודה רבה על המתכונים פעם הבאה אכין בתור אינגליש קייק.
היי קרינה,
אני לא יודעת מדוע דווקא הגדולים נקרעו, במיוחד אם מילאת עד חצי גובה. אולי הם היו במיקום כזה בתנור שהטמפ’ היתה גבוהה מידי.
את יכולה לחתוך את הגבעה ולשים קרם. לגבי פיזור פירורי העוגה מעל, לשיקולך ולטעמך 🙂
היי .אני רוצה להשתמש לקרם הזה בעוגה אחרת .אני רוצה שיצא לי קרם קשה שאוכל לזלף ולא ינזל. האם אני יכולה להשתמש במה שאמרת או שיש מתכון אחר עבור קרם זילוף? קרם כמו בתמונה המצורפת
היי קרן,
קודם כל חייבת להגיד שזה נראה מצוין.
אפשר להשתמש בקרם של המילקי כקרם זילוף רק חשוב להקציף אותו עד שמתקבלת קצבת יציבה ונוקשה.
כדאי גם להעביר את הקרם למקרר למשך כשעתיים לפחות לפני הזילוף.
הי,
אני רוצה להכין בתור עוגה, כמה זמן האפיה?
היי ליאורה,
אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק. זמן האפיה עשוי להיות 25-30 דקות.
יום מקסים 🙂
היי אפרת. אין לי אפשרות להכין קצפת… אוכל להשתמש בקצפת של המילקי לזילוף? אשמח לתשובה לפני שבת…
היי עפרי,
לא בטוחה שאפשרי יהיה לזלף את הקצפת של המילקי (היא רכה ועדינה).
אפשר פשוט להכין ציפוי שוקולד רגיל ולוותר על הקצפת.
שבת שלום 🙂
הי אפרת, אני רוצה להכין את המתכון למחר בבוקר לילדים, ואין לי קקאו רק שוקולית.
מה עלי לעשות?
אין בעיה, שימי שוקולית במקום.
היי אפרת
יש תחליף לכוס קמח תופח?
אפשר לשים כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה. אם הכוונה לתחליף ללא גלוטן אז אפשר לשים תערובת קמחים ללא גלוטן (כמו קמח תמי, כרגיל וכו’) + כפית אבקת אפיה.
היי עשיתי את המתכון שלך וטעמתי אחד ויצא מאוד מאוד טעים וגם נראה מעולה (: הוספתי סוכריות לשיפור הטעם וגם שיראה יותר יפה מחכה לתגובתך…..
וואו נראה מהמם!
תודה חגית על השיתוף 🙂
וואי נשמע פשוט מגניב!! כבר בדרך 🙂
אין עלייך 😉
בהצלחה 😉
כשאת אומרת לשים מעדן מילקי..זה כולל את הקפת אור רק את החלק של השוקולד?
גם את הקצפת.
תודה..בעזרת השם אעדכן…נשמע מסקרן
שלום לך !
במה ניתן להמיר את מעדן המילקי על אף שזוהי עוגת מילקי ?
היי אלייה,
אני חושבת שזה יעבוד גם עם כל מעדן שוקולד אחר.
היי אפרת
מדהים אותו כל פעם מחדש הפשטות שבמתכונים שאת מפרסמת.
האם אפשר לפרט בבקשה כמה זמן לערבב? הרבה פעמים שמעתי שיש לערבב מעט,בתנוחות קיפול וכולי.
אפשר לשים משהו אחר במקום אבקת קקאו? אשמח לתשובה במייל
היי אבי,
מערבבים את הביצים עם הסוכר במשך כחצי דקה. מוסיפים שמן, מערבבים 5 שניות, מילקי, מערבבים 10 שניות. מים חמים- מערבבים 10 שניות, קמח תופח ואבקת קקאו – מערבבים 20-30 שניות, עד לאיחוד התערובת.
מערבבים רגיל. אין צורך לערבב בתנועות קיפול במקרה הזה.
במקום אבקת קקאו אני מניחה שאפשר לשים שוקולית.
כמו”כ, יש פתרון אחר לשקית הזילוף?
היי אבי,
לגבי הזילוף, אפשר גם לא לזלף ולשים את הקצפת ישירות עם כף על המאפינס. אפשרות נוספת ועדיפה לדעתי היא לשים את הקצפת בתוך שקית אוכל רגילה, לגזור את הקצה ולזלף.