זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 ביצים
שליש כוס (66 ג’) סוכר
שליש כוס (66 ג’) שמן
חצי כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים
3 כפות (45 ג’) סירופ מייפל
חצי כפית (2.5 מ”ל) תמצית וניל
כוס (140 ג’) קמח תופח (או קמח קמח רגיל מעורבב עם כפית אבקת אפיה)
שליש (30 ג’) כוס קוקוס
לזיגוג מעל: 2-3 כפות סירופ מייפל
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים (ידנית או במיקסר) ביצים עם סוכר. מוסיפים שמן, מיץ תפוזים, סירופ מייפל, תמצית וניל ומערבבים. מוסיפים קמח תופח וקוקוס ומערבבים עד לאיחוד החומרים (אין לערבב יותר מידי אחרת זה עלול לפגוע באווריריות העוגה).
-יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ומכניסים לתנור למשך 30-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
-כשהעוגה חמה, יוצקים מעל סירופ מייפל באופן שווה.
הערה: ניתן להכפיל כמויות ולהכין בתבנית עגולה בקוטר 24 או מלבנית בגודל 22X31. זמן האפיה עשוי להתארך ל 40-45 דקות.
ערב טוב!
מתאים לתבנית קוגלהוף 24?
היי חנה,
יש להכפיל כמויות.
מה גודל ה’כוס’ שלך? 180 מ”ל או 200 מ”ל?
240 מ”ל
יש לי מתכון אחר לעוגת מייפל בו לפני האפיה אני מפזרת סוכר חום, קינמון ואגוזי מלך קצוצים מעל העוגה. אני רוצה לנסות את המתכון שלך. האם כדאי להוסיף רכיבים אלו?
כן אפשר:)
הכנתי את העוגה מתוך שילוב של שעמום ורעב ורציתי להכין משהו מחומרים שהיו לי בבית… חוץ ממיץ תפוזים שלא היה אז החלפתי במים עם לימון כמו שיעצת בתגובות. יצא מעולה!!! לא האמנתי שמתכון כל כך פשוט ייצא כל כך טוב
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤
היי אפרת
אשמח לדעת אם מתאים לשים מעל קצפת
מכורה לאתר שלך:)
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים באתר!
אפשר לצפות בקצפת (ולוותר על ציפוי במייפל כמובן).
תודה על המענה המהיר
אין עליך 🙂
היי יקרה,
אשמח לדעת אם אפשר (ויישאר טעים וטוב) להמיר את הסוכר בסוכר חום ואת הקמח בקמח מלא?תודה רבה!!!
היי יעלי,
אפשר להשתמש בסוכר חום וגם בקמח מלא(:
המרקם עשוי להשתנות מעט אבל עדיין יצא מצוין.
שלום אפרת,
האם ניתן להמיר את מיץ התפוזים במים או בחלב?
תודה רבה!
היי יעל,
במקום מיץ אפשר לשים חלב או לערבב 2 כפות מיץ לימון, להשלים לחצי כוס מים ולהוסיף כפית גדושה סוכר.
יום מקסים:)
היי האם ניתן תה במקום?
כן אפשר.
היי אפרת,
הכנתי את העוגה ויצא טעים מאוד!
משום מה גם לאחר 40 דקות היא לא נאפתה לגמרי אלא יצאה רכה יותר מידי ואפילו מאוד משומנת (הכפלתי כמויות, ושמתי בקומה השניה מלמטה בתנור)
אשמח לדעת מדוע זה קרה לי?
תודה על כל המתכונים המדהימים אחד אחד!!! 😋
היי אושרת,
האם דייקת בכמויות החומרים? אפית בתבנית מתאימה? יכול להיות גם שבגלל שהכפלת כמויות העוגה צריכה עוד זמן אפייה. מציעה לך תמיד לבדוק אם העוגה אפויה בעזרת שיפוד/קיסם.
בהצלחה🙂
אפרת היקרה, תודה על תגובתך!
אני טעמתי מהעוגה בעודנה חמה.. וכנראה זה מה שגרם לי לחשוב שהיא איננה אפויה דיה..
אחרי שהיא התקררה טעמנו כולנו ואני ממש חוזרת בי!
היא יצאה מוצלחת וטעימה בטרוף שאני כמעט חיסלתי את כולה…😉
איזה כיף לשמוע:) תודה על העדכון אושרת😊
יצא מעולה ממש! הכנתי פעמיים בעלי ממש אהב והוא לא אוהב כל עוגה והילדים כמובן!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
יצא מושלם!!!!!
שמחה לשמוע 🙂
עוגה שקוצרת מחמאות!!!!
תודה על המתכון!!!!
שמחה לשמוע 🙂
היי
הסתבכתי עם הערבוב וכנראה בגלל זה העוגה לא צולחת. האם לערבב את הקמח והקוקוס בקערה נפרדת מהבלילה ואחכ להוסיף לבלילה – ולערבב קצת הכל יחד? ושאלה נפרדת, האם גם בהכנת מאפים (מאפינס וכו) צריך להפריד בהתחלה את הקמח וחומרי התפיחה (תופח או רגיל) מיתר החומרים ורק אחכ לערבב הכל יחד? אשמח אם תעשי לי קצת סדר 🙂
ממליצה לך לקרוא את זה – ערבוב עוגות בחושות 🙂
הי אפרת,
אפשר להחליף חצי מכמות הקמח בסולת? אני מאוד אוהבת עוגות סולת אבל לא מוצאת מתכון טוב לעוגת סולת עשירה במייפל כמו במאפיות 🙂
תודה מראש!
היי הדר,
אפשר להכין את העוגה הזאת – עוגת סולת תפוזים ולשים 3 כפות מייפל + רבע כוס סוכר (במקום שליש כוס סוכר).
אחרי ששמת את הסירופ על העוגה אפשר להוסיף גם 2-3 כפות מייפל.
יצא מדהים! תודה רבה
מהמם 😍
האם ניתן להשתמש במיץ תפוזים סחוט טבעי? בכל המתכונים שרשום מיץ תפוזים..
ותפוז אחד בערך כמה זה בכוס?
תודה!
כן, אפשר להשתמש במיץ תפוזים סחוט טבעי או במיץ תפוזים מבקבוק לשתיה קלה.
תפוז יכול לצאת בין רבע לשליש כוס (יש תפוזים עם יותר מיץ ויש כאלה שפחות).
אם אני רוצה להכין ב2 תבניות אינגליש אלומיניום הסטנדרטיות, ויש לי קמח רגיל לא תופח, מה הכמויות?
יש להכפיל את כל הכמויות ב-2.
במקום קמח תופח לערבב 2 כוסות קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפיה.
היי אפרת,
האם ניתן להכין כמאפינס אישי? אם כן כמה מאפינסים יתקבלו והאם זמן האפייה יתקצר?
כן אפשר. אמורים לצאת מהכמות כ-10 מאפינס.
זמן האפיה 15-20 דקות.
אפשר להוסיף אגוזים מעל?
תודה:)
כן.
בסוף אני רואה שכן כתוב שמן משום מה במתכון שהדפסתי היה חסר שמן. אז סליחה
אוקי 🙂
היי
כתוב באופן ההכנה מוסיפים שמן ובמצרכים לא כתוב שמן? אז כמה שמן צריך אם בכלל?
הי אפרת
האם אפשר להשתמש ב 100% מייפל אמיתי במקום הסירופ? ואם כן מה הכמויות?
בטח 🙂 אותן כמויות.
היי לפי איזה כוס המידות במתכון? זכוכית/כוס חד פעמי לשתייה חמה וכ”ו..?
כוס זכוכית עם ידית (240 מ”ל)
תודה רבה!
היי אפרת,
אפשר במקום תפוזים לשים קלמנטינות?
כן.
עשיתי
יצא מושלם
תבורכי על כל הידע והיכולת שאת מוסרת
תודה סיגל 🙂
מה הסיכויים שאוכל להשתמש במיץ אפרסק מבקבוק במקום?…
נראה לי שיעבוד.
היי אפרת! אז סוף סוף מצאתי סירופ מייפל טבעי בכשרות מהודרת! הכוונה לזה? כי לשם שינוי זה מה שיש לי כרגע! תודה רבה 🙂
כן, זה מצוין 🙂
יופי – תודה רבה ושבת שלום 🙂
העוגה מריחה וטעימה ונראת מעולה😀
תודה רבה לך על כל המתכונים
תודה רותם! 🙂
שלום אפרת,
תודה רבה על האתר המושקע…
רציתי לשאול במה אפשר להשתמש אם אין לי מיץ תפוזים?
מיץ אחר בא בחשבון?
תודה רבה!
מעיין
היי מעיין,
במקום מיץ אפשר לערבב 2 כפות מיץ לימון, להשלים חצי כוס מים ולהמתיק בכפית גדושה סוכר.
הי אפרת, אני יודעת שזאת עוגת מייפל, אבל אני לא אוהבת, במה אפשר להחליף? תודה
היי רבקה,
אפשר לשים דבש במקום.
תודה אך מעדיפה משהו מהיר יתר. יש לך אולי מתכון שמתאים לכמה תבניות אינגליש קייק לעוגות?
אין לי מתכון שמתאים ליותר מ-4 תבניות אינגליש קייק מאחר וזה לא מומלץ.
אם את רוצה לחסוך בזמן תכיני רק בפעמיים. פעם אחת את הכמות של 3 תבניות ופעם שניה תכיני כמות של 4 תבניות אינגליש קייק:
7 ביצים גדולות
כוס וחצי סוכר
כוס וחצי שמן
2 כוסות מיץ תפוזים
12 כפות סירופ מייפל
2 כפיות תמצית וניל
4 כוסות קמח תופח
כוס ושליש כוס קוקוס
לזילוף מעל: 11-12 כפות סירופ מייפל
היי אפרת, אני צריכה כמות שתספיק ל-7 תבניות אינגליש קייק (למשלוחי מנות…)
מה הכמויות?
היי רינת,
בגלל שזו כמות גדולה אני ממליצה להכין ב-3 פעמים כדי שהתוצאה תצא הכי מוצלחת (הסיבה היא שככל שמכינים כמות גדולה יותר המרקם של העוגה נפגע):
פעם אחת תכיני כמות של 3 תבניות:
5 ביצים גדולות
כוס (200 ג’) סוכר
כוס (200 ג’) שמן
כוס וחצי (360 מ”ל) מיץ תפוזים
9 כפות (135 ג’) סירופ מייפל
כפית וחצי (7.5 מ”ל) תמצית וניל
3 כוסות (420 ג’) קמח תופח
כוס (90 ג’) קוקוס
לזילוף מעל: 7-8 כפות סירופ מייפל
פעמיים תכיני כמות של 2 תבניות:
4 ביצים
3/4 כוס (150 ג’) סוכר
3/4 כוס (150 ג’) שמן
כוס (240 מ”ל) מיץ תפוזים
6 כפות (90 ג’) סירופ מייפל
כפית (5 מ”ל) תמצית וניל
2 כוסות (280 ג’) קמח תופח
שני שליש (60 ג’) כוס קוקוס
לזילוף מעל: 5-6 כפות סירופ מייפל
פורים שמח 🙂
קל,פשוט וטעים!תודה
יצאה אחלה עוגה,פשוטה, מהירה וטעימה, תודה!
תודה יפעת! 🙂
תודה רבה! ממש טעים!
איך אפשר לעשות את העוגה ללא גלוטן?
במקום קמח רגיל אפשר לשים כוס קמח כרגיל או תמי ולהוסיף כפית אבקת אפיה.
אוהבת את האתר הזה!!!
הכנתי פעם ראשונה את העוגה תוך פחות מיום היא נגמרה יום אחרי הכנתי בתבנית יותר גדולה הכפלתי כמויות ויצא מושלם
לא מאכזבת כל פעם מחדש יוצאת טעים.
אציין שבפעם הראשונה שהכנתי לא היה לי תפוזים שמתי מים והוספתי עוד מייפל וזה לא שינה בכלל.
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי אפרת!!
תודה רבה על כל המתכונים הנפלאים שלך!!
רציתי לשאול, האם ניתן להחליף את המיץ תפוזים במיץ שאסחט מקלמנטינות? והאם הכמויות משתנות?
תודה מראש!!
היי שרית,
את יכולה לשים מיץ קלמנטינות סחוט באותה כמות.
שבת שלום 🙂
הכנתי בדקות ויצא ממש ממש מעולה! תודה רבה!!
תודה אביה, שמחה שאהבת 🙂
היי! עוגה מושלמת! אוהבת להכין אותה כל שישי!
יש לי שאלה, אם אני רוצה במקום מייפל להכין אותה עם טחינה.. מה ניתן לעשות?
אבל שתהיה בחושה בדיוק כמו זו
היי חלי,
לא ניסיתי אבל זה יכול להיות מעניין. אני מניחה שהיא תצא בטעם של חלבה. אם כן, כדאי להגדיל את כמות הסוכר לחצי כוס לפחות.
שבת שלום 🙂
את כזו מדהימה אפרת! תודה על המענה המהיר..
אז כמה לדעתך טחינה? אולי במקום התפוזים?
הייתי שמה במקום המייפל בסביבות 4 כפות מלאות טחינה גולמית.
את חושבת שהשילוב של התפוזים מתאים לטחינה? אפשר להחליף בחלב?
כן, תפוזים דווקא משתלב עם טחינה (יש לי עוגה חלבה באתר שהיא עם טחינה ותפוזים).
בכל מקרה, אפשר גם לשים חלב.
היי יש לי שאלה
אפשר לעשות את עוגת המייפל בלי קוקוס?
כן, אפשר.
תודה
היי אפרת
אני לקראת סיום האפיה והגובה של העוגה אינו זהה בקצוות יש מין נפילה כזו . כיצד מונעים את התופעה.
זו הפעם הראשונה שאני אופהץ
אודה לתגובתך
משה
היי משה,
העוגה לא אמורה להיות סמטרית/בגובה אחיד. בדר”כ יש בטן לעוגה או סדקים.
אתה יכול לצלם לי את העוגה בסיום האפיה שאראה על מה מדובר? כך אוכל להבין יותר טוב אם יש בעיה ומהי (יש אפשרות לצרף תמונה לתגובה אך היא צריכה להיות פחות מ2M).
שלום רב, רציתי לשאול לכמה ימים ניתן לשים את העוגה במקרר? תודה
היי אבי,
את העוגה מומלץ לשמור עטופה בניילון נצמד מחוץ למקרר כיומיים. לאחר מכן מומלץ להעביר אותה למקרר ל2-3 ימים נוספים.
הכפלתי את הכמויות השתמשתי בתבנית 24 ויצא פשוט חלום של עוגה. (בתנור שלי) הנמכתי את המעלות ל-150 למשך 40 – 45 דקות.
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן ויום מקסים!
שלום,
האם ניתן להחליף את הסירופ מייפל שבא לאחר האפייה, בסירופ של מים וסוכר? (כמו של עוגת סולת)
תודה רבה על המתכונים.
כן, אפשר.
הי,
אם מכינים בתבנית אינגליש קייק של 30 ס”מ, לא חד פעמית, צריך להוסיף כמויות?
תודה רבה
היי מיכל,
אם זו תבנית אינגליש קייק שאינה חד פעמית, היא בדר”כ קצת יותר גדולה ולכן כדאי להכפיל כמויות ב1.5.
3 ביצים
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
3/4 כוס מיץ תפוזים
4.5 כפות סירופ מייפל
חצי כפית תמצית וניל
כוס וחצי קמח תופח
חצי כוס קוקוס
לזילוף מעל: 3-4 כפות סירופ מייפל
לא אוהבים אצלי קוקוס.. אפשר בלי או שזה מהותי לעוגה?
היי אפרת,
אפשר לוותר על הקוקוס.
שבת שלום
חייב מיץ תפוזים?
אני חיבת תשובה במהרה!!
היי מאור,
במקום מיץ אפשר לערבב 2 כפות מיץ לימון, להשלים חצי כוס מים ולהמתיק בכפית גדושה סוכר.
שלום, הכוונה לפירורי קוקוס? הזה היבש הגרוס או לקרם?
הכוונה לקוקוס טחון, הפירורי היבש (לא קרם).
מכינה עכשיו עם קמח מלא…מקווה שייצא טעים😊
היי אסתי,
אם זה קמח כוסמין מלא אין בעיה. אם זה קמח מלא רגיל אני ממליצה לשלב חצי כמות קמח לבן כדי שהמרקם לא ייצא דחוס מידי.
חג שמח 🙂
עוגה נהדרת! הכנתי לא מעט עוגות מייפל אבל זאת מנצחת – רכה וטעימה והתפוזים והקוקוס מוסיפים המון. הכנתי לשבירת הצום ונהננו מאד
תודה אדוה, שמחה שיצא טעים 🙂
היי אפרת,
אני רוצה להכין את העוגה כמאפינס בלבד – אני צריכה 31 חתיכות ל31 ילדי הגן – איזו כמות עליי להכין? האם יש לך רעיון מה לשים על העוגה במקום קינמון ואגוזים?
תודה!
התכוונתי לעוגת מייפל הרגילה ולא לזו… 🙁
עניתי לך בעוגת מייפל 🙂
היי אפרת
האם הכוונה היא להקציף את הביצים והסוכר או לערבבב
אפשר לערבב באופן ידני או להקציף במיקסר, מה שנוח לך.
שנה טובה 🙂
היי
עשיתי פעמיים את העוגה לפי המתכון בדיוק והיא לא עולה
אשמח לדעת מדוע בבקשה
היי גלית,
השתמשת בתבנית אינגליש קייק חד פעמית? אם השתמשת בשני המקרים באותו קמח תופח יכול להיות שמשהו לא בסדר עם הקמח.
ראי סיבות נוספות לעוגה שלא תופחת בלינק המצורף.
שנה טובה 🙂
אפרת היקרה!!!
ברכותיי לרגל ספרך החדש!!!
הזמנתי אותו הבוקר, איזה כיף!
מאחלת לך שבוע נפלא(:
תודה לירז!
שבוע מקסים 🙂
יצא מהמם!!! לא נשאר פרור!! תודה רבה על ממתכונים המצוינים!!!
תודה שירה 🙂
שבוע טוב!
אפשר להמיר לקמח ללא גלוטן ?
איזה ?
האתר מקסים ומועיל
תודה
היי לימור,
אני חושבת שאפשר להשתמש בכל תערובת קמחים כמו קמח תמי, כרגיל, בר-אל וכו’ ולשים כוס קמח + כפית אבקת אפיה.
או שאפשר לשים שני שליש כוס קמח קונדיטור + שליש כוס קמח אורז + כפית אבקת אפיה.
הכנתי העוגה עם חלב במקום המיץ. יצאה מעולה טעימה טעימה מורגש הקוקוס והמייפל. תודה רבה
תודה ציפי, שבת שלום 🙂
מתכון מצוין! מעט עבודה ותוצאה מעולה
לדעתי, לאוהבי הקוקוס (כמוני למשל) אפשר להוסיף עוד קצת.
כשאין לי מיץ תפוזים אני מוסיפה כל מיץ בהיר אחר או מים עם מעט רום או תמצית שקדים
שבת שלום
תודה מיכל 🙂
הכנתי עם קמח כוסמין ויצא מעולה!!!
מעולה, תודה שחזרת לעדכן 🙂
האם ניתן לשדרג לקמח בריא יותר כמו מלא או כוסמין ? ובמה זה משנה את המתכון ?
אפשר להכין מכוס קמח כוסמין + כפית מלאה אבקת האפיה.
יתר הכמויות אינן משתנות.
באם אפשר במקום מיץ תפוזים חלב? תודה למתכון
אפשר אבל עם מיץ זה יוצא יותר טעים.
שלום רב אפרת
מה אפשר לשים במקום מייפל?
מה אפשר לשים במקום התפוזים?
תודה
היי מיטל,
זאת עוגת מייפל ולכן רצוי לא לוותר על המייפל. אם בכל זאת את רוצה להכין אז יכול להיות שאפשר לשים דבש.
מיץ התפוזים מוסיף טעם. אם בכל זאת את מוותרת אז אפשר להכין לימונדה – לערבב 2 כפות מיץ לימון, להשלים חצי כוס מים ולהמתיק בכפית גדושה סוכר.
היי
מה אפשר לשים במקום קוקוס?
אפשר לוותר על הקוקוס.