זמן הכנה: 10 דקות
סוג: פרווה/חלבי
רכיבים
תבנית אינגליש קייק
33 גרם שוקולד מריר (שליש חבילה)
חצי כוס (120 מ"ל) שמן
2 ביצים M
שליש כוס (66 ג') סוכר
שקית (10 ג') סוכר וניל
חצי כוס (120 ג') נס קפה (*מערבבים כפית וחצי נס קפה מגורען עם 4 כפות מים רותחים ומוסיפים חלב או מים פושרים עד חצי כוס)
כוס (140 ג') קמח תופח (*אפשר לערבב כוס קמח רגיל עם כפית אבקת אפיה)
רבע כפית אבקת סודה לשתיה
שליש כוס (40 ג') אגוזי פקאן קצוצים
אופן ההכנה
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מניחים בקערית את קוביות השוקולד עם חצי כוס שמן וממיסים במיקרוגל במשך כ-30 שניות. מוציאים ומערבבים לתערובת חלקה ומניחים בצד.
-מערבבים את הביצים עם הסוכר וסוכר הוניל (בעזרת מטרפה ידנית או מיקסר). מוסיפים את תערובת השוקולד (לאחר שהתקררה מעט) ומערבבים.
-מוסיפים נס קפה ומערבבים. מוסיפים קמח תופח, אבקת סודה לשתיה ומערבבים עד לאיחוד חומרים. בסוף מוסיפים פקאן ומערבבים קלות.
-מכניסים לתנור ואופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
- עוגת ריבה ופירורים |
- עוגת שמנת חמוצה |
- עוגה במילוי טחינה ואגוזים |
- עוגת בננה מקמח כוסמין |
- מאפינס חלב |
- עוגת שוקולית קפה
תגובות
היי רציתי לשאול כתוב אגוזי פקאן הכוונה אגוזי פקאן מסוכרים?
אם לא אפשר להחליף במקום אגוזי פקאן לאגוזי פאקן מסוכרים?
תודה מראש על כל המתכונים המתוקים והטובים😊
היי רחלי,
הכוונה לרגילים אבל אפשר גם מסוכרים, אולי הייתי מורידה קצת מכמות הסוכר במתכון 🙂
לילה נפלא❤️
את מושלמת חבל על הזמן אני הולכת להכין את זה וגם מתכון נוסף שראיתי אצלך מממש שלמות של אתר אני שומרת אותו בדף הבית
תודה רחלי ❤️
הי אפרת,
אם יש לי ביצים L, כמה לשים?
ותודה על כל המתכונים המעולים שלך 🙏
שימי 2 ביצים.
היי אפרת, מה שלומך? אשמח לעזרתך. האם אפשר להשתמש בנס קפה הפשוט, באבקה? זה מה שיש לי. תודה מראש
היי רותי,
אין בעיה להשתמש באבקה פשוט הטעם שלה חלש יותר לעומת המגורען
תוסיפי 2 וחצי כפיות נס במקום.
יום מקסים ♥
ערב טוב. אני מעוניינת לעשות כמות כפולה ב-2 אינגליש קייק. יש לי ביצים L. כמה ביצים צריך3 או 4? והאם יש שינוי השאר המצרכים.
אפשר לשים 3 ביצים L.
אין שינוי ביתר המוצרים.
היי, העוגה התבקעה , הקיסם היה רטוב, והייתי צריכה לשים עוד 20 דקות. התנור היה מחומם מראש על 180 מעלות. מה הסיבה?
זאת אומרת שאפית 50 דקות?
הכנת בתבנית אינגליש קייק?
העוגה תפחה יפה?
אפיתי בתבנית 24, היא אפתה יפה, אבל התבקעה באמצע,בדקתי ים קיסם ולא היתה אפויה מספיק , לכן הוספתי עוד 20דק,בכל זאת יצא טעים מאד
תבנית 24 מצריכה זמן אפיה ארוך יותר אז טוב שהמשכת לאפות.
זה קורה שהעוגה מתבקעת באמצע במיוחד בתנורים חזקים.
היי, האם יתאים לעשות ציפוי גנאש שוקולד לעוגה הזו?
כן.
תודה
אפשר עם אגוזי מלך?
כן.
אני מכפילה את המתכון ואין לי סוכר וניל אז אני יכולה לשים במקום תמצית וניל?
לכמות כפולה שימי 2 כפות סוכר + כפית וחצי תמצית וניל.
אפשרי עם נס קפה רגיל?
כן.
אפשר לשים תמצית וניל במקום סוגר וניל?
אפשר לשים כפית תמצית וניל + כף סוכר.
היי אפרת! אתר מעולה!
אפשר להחליף את הקמח בקמח כוסמין לבן? ואיזו כמות אבקת אפיה צריך לקמח זה?
כן, אפשר לערבב כוס קמח כוסמין לבן + כפית אבקת אפיה.
אפרת יקרה, הכנתי לשבת את עוגת הוניל שלך והחבאתי – אבל מצאו אותה וחיסלו בשישי. אז הכנתי את זו – גם אהבו מאד! מסקנה: לשבת הקרובה לעשות כמות כפולה!
רציתי לכתוב לך כבר בשבת אבל האופציה להוסיף תגובה נעלמה. זה ייתכן?
בכל אופן תודה! על עוד מתכון נהדר.
היי פנינה,
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
*זה בגלל שלא הייתי זמינה להשיב אבל כעת האופציה קיימת:)
ששששבבבבבתתתת
אפשר לוותר על הפקאן,ועדיין זה יצא טעים?
כן.
שמתי במקום ,אגוזי מלך
פקאן מסוכר או טבעי?
טבעי.
אפשר לקצוץ אגוזי מלך או בונדוק?
כן.
אם אני מכינה כמות כפולה ,כמה ביצים בגודל L צריך?
היי אורית,
אפשר לשים 3 ביצים L אבל אם את רוצה שהעוגה תהיה יותר יציבה שימי 4 ביצים.
יצא ממש טעים! תודה על המתכון
שמחה לשמוע 🙂
האם אפשרי אם קמח ללא גלוטן או קמח שקדים
אפשר לשים כוס קמח תמי או "כרגיל" + כפית אבקת אפיה.
הקצפתי את הביצים עם הסוכר למשך 5 דקות ואז הוספתי את שאר המצרכים
העוגה יצאה אוורירית וטעימה בטירוף!!!
מעולה 🙂
תודה עדינה
אפשר להכין עם קמח כוסמין 80%?
כן.
הכנתי!! יצא מווושש…. !!!
תודה אורית 🙂