זמן הכנה: 10 דקות
סוג: פרווה/חלבי
תבנית אינגליש קייק
33 גרם שוקולד מריר (שליש חבילה)
חצי כוס (120 מ”ל) שמן
2 ביצים M
חצי כוס (100 ג’) סוכר
שקית (10 ג’) סוכר וניל
חצי כוס (120 ג’) נס קפה (*מערבבים כפית וחצי נס קפה מגורען עם 4 כפות מים רותחים ומוסיפים חלב או מים פושרים עד חצי כוס)
כוס (140 ג’) קמח תופח (*אפשר לערבב כוס קמח רגיל עם כפית אבקת אפיה)
רבע כפית אבקת סודה לשתיה
שליש כוס (40 ג’) אגוזי פקאן קצוצים
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מניחים בקערית את קוביות השוקולד עם חצי כוס שמן וממיסים במיקרוגל במשך כ-30 שניות. מוציאים ומערבבים לתערובת חלקה ומניחים בצד.
-מערבבים את הביצים עם הסוכר וסוכר הוניל (בעזרת מטרפה ידנית או מיקסר). מוסיפים את תערובת השוקולד (לאחר שהתקררה מעט) ומערבבים.
-מוסיפים נס קפה ומערבבים. מוסיפים קמח תופח, אבקת סודה לשתיה ומערבבים עד לאיחוד חומרים. בסוף מוסיפים פקאן ומערבבים קלות.
-מכניסים לתנור ואופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
- עוגת שוקולד עסיסית ואוורירית |
- עוגת מייפל |
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה
הכנתי את העוגה הזאת ויצא מושלםםםםםם😋😋
העוגה אוורירית וטעימה בטירוף ❤️❤️❤️
מתכון קל ומהיר
תודה על המתכונים באתר זה אתר המתכונים הכי טוב
תודה לך על השיתוף❤️
יש לך אולי רעיון לשדרוג העוגה?
אולי פירורים טעימים מעל או ציפוי טוב?
תודה רבה!
אפשר להכין ציפוי שוקולד ולהמיס 50 גרם שוקולד מריר עם רבע כוס שמנת מתוקה/קצפת צמחית ולהוסיף חצי כפית אבקת נס קפה.
או שאפשר להכין קרמאבל כמו במתכון הזה- עוגת קראמבל קקאו
יצא נחמד מאוד 🙂
תודה על השיתוף❤️
עוגה חביבה,
לא מספיק מתוקה,
הייתי מוסיפה לה קרם כלשהו.
תודה רבה
תודה צביה.
יצא פצצה , הייתי ממליצה להוסיף עוד סוכר
שמחה לשמוע! תודה על השיתוף0🙂
היי אפשר במקום פקאן פקאן טחון ??פשוט אין לי פקאן ותודה על האתר😀 אשמח לתשובה מהירה
היי,
אפשר להשתמש באגוזי מלך קצוצים. עם פקאן טחון יצא שונה מעט.
יש אפשרות לוותר על השוקולד או לפחות להקטין את הכמות?
[אולי לשים במקום קקאו וסוכר? באיזה מינון?]
תודה מראש
היי,
השוקולד בכמות יחסית קטנה כך שלא ניתן להקטין עוד יותר את כמותו.
מניחה שאפשר לשים כף גדושה ממרח שוקולד במקום.
בהצלחה!
היי אפרת אין לי אגוזי פקאן בדיוק אני יכולה להשתמש בשקדים?
ותודה רבה על כל המתכונים המושלמים שלך
היי נטלי,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר להשתמש בשקדים קצוצים או בכל אגוז אחר במקום פקאן.
שבת שלום🌺
אני רוצה להכין את העוגה בתבנית בנונית, השאלה אם זה יצא טוב וכמה להוסיף מכל מצרך? אם מישהו יכול לענןת מממממש דחוף!!!!!!!!!!!!!
לתבנית בינונית קטנה 22*31 יש להכפיל כמויות פי 2.
בהצלחה!
היי,
תודה על המתכונים באתר.. תמיד מחפשת דבר ראשון באתר שלך!!
רציתי לשאול- אפשר לוותר על הסודה לשתיה?
היי,
לא כדאי לוותר על סודה לשתייה משום שהיא מעניקה לעוגה מרקם רך יותר. אבל אפשר לוותר עליה אם אין לך(:
היי
רציתי לשאול האם העוגה תהיה טובה
בהקפאה עד שבוע הבא [סוכות]?
ואם כן איך כדאי לארוז אותה?
[הכנתי עוגות לראש השנה כמה ימים קודם ושמרתי
במקפיא בנייר כסף וניילון נצמד שלא יהיה טעם לוואי
והעוגה נהיתה יבשה…]
האם לא לכסות?
ועל איזה עוד עוגות באתר את ממליצה שטובות בהקפאה?
היי שירי,
העוגה תשמר היטב בהקפאה עד סוכות(:
באופן כללי עוגות בחושות נשמרות הכי טוב בהקפאה מבין כל שאר סוגי העוגות. אפשר להקפיא עוגות שוקולד, עוגות טורט וכל עוגה בחושה שלא מכילה פירות.
יש להקפיד על הקפאת העוגות כשהן עטופות היטב. לפני ההגשה יש להפשיר כמה שעות על השיש.
תודה אפרת
בזכות האתר שלך התחלתי לאפות
שמחה מאד לשמוע❤
הי אפרת, הגיוני שאחרי שאני מוסיפה את הקמח עם האבקת אפייה המרקם נהייתה קשה כזה קצת?
היי,
מה הכוונה קשה? אם המרקם נהיה סמיך יחסית זה בסדר(:
חשוב להשתמש בכוס מדידה כדי שכמות הקמח תהיה נכונה ולא גדולה מדי.
עוגה מושלמת!
הכנתי עם קמח נטול גלוטן ויצא מושלם!
מאמצת את המתכון הזה.
תודה
איזה כיף שיצא מוצלח גם בגרסה ללא גלוטן! תודה שחזרת לעדכן🌺
אם אין לי פקאנים אפשרי אגוזי מלך?
כן , אפשר😊
היי, אהבתי ממש!! יש אפשרות להכפיל כמויות? שיצא יותר מתבנית אינגליש אחת?
היי הילה,
בוודאי! את יכולה להכפיל כמויות בשביל שתי תבניות אינגליש קייק.😊
היי אפרת מה שלומך? רציתי לשאול יש לי כרגע בביית ביצים גודל L או S.(במתכון הנוכחי כתבת לשים 2 של M) במה כדאי לי להשתמש ממה שכרגע יש לי בביית וכמה ביצים לשים?
2 ביצים S 🙂
תודה רבה רבה ושבת שלום!
הכנתי ויצא ממש טעים אבל לא ממש הורגש טעם של מוקה או שוקולד וקפה… איך אפשר להדגיש את הטעם?
היי נאוה:)
יכולה לשים 2 כפיות קפה במקום כפית וחצי, או להשתמש בנוסף בטיפת תמצית קפה לאפייה.
שבת שלום
אם אין לי מיקרוגל איך אני יכולה להמיס את השוקולד?
אפשר להמיס את השוקולד עם שמן במחבת קטנה על אש הכי נמוכה.
תודה רבה, מעולה,
אני כבר הולכת להכין את זה נעדכן אח”כ איך היה.
כשאני מחפשת מתכון טוב וקל להכנה אני ניגשת לאתר הזה ומחפשת – אין על המתכונים האלופים פה באתר.
תודה אפרת
❤️
היי רציתי לשאול כתוב אגוזי פקאן הכוונה אגוזי פקאן מסוכרים?
אם לא אפשר להחליף במקום אגוזי פקאן לאגוזי פאקן מסוכרים?
תודה מראש על כל המתכונים המתוקים והטובים😊
היי רחלי,
הכוונה לרגילים אבל אפשר גם מסוכרים, אולי הייתי מורידה קצת מכמות הסוכר במתכון 🙂
לילה נפלא❤️
את מושלמת חבל על הזמן אני הולכת להכין את זה וגם מתכון נוסף שראיתי אצלך מממש שלמות של אתר אני שומרת אותו בדף הבית
תודה רחלי ❤️
הי,
לאיז כמות סוכר הפחתת?
היי
לא בדיוק זוכרת אבל כמדומני בערך 2 – 3 כפות
הי אפרת,
אם יש לי ביצים L, כמה לשים?
ותודה על כל המתכונים המעולים שלך 🙏
שימי 2 ביצים.
היי אפרת, מה שלומך? אשמח לעזרתך. האם אפשר להשתמש בנס קפה הפשוט, באבקה? זה מה שיש לי. תודה מראש
היי רותי,
אין בעיה להשתמש באבקה פשוט הטעם שלה חלש יותר לעומת המגורען
תוסיפי 2 וחצי כפיות נס במקום.
יום מקסים ♥
ערב טוב. אני מעוניינת לעשות כמות כפולה ב-2 אינגליש קייק. יש לי ביצים L. כמה ביצים צריך3 או 4? והאם יש שינוי השאר המצרכים.
אפשר לשים 3 ביצים L.
אין שינוי ביתר המוצרים.
האם לא צריך להכפיל את הכמויות של השמן הסוכר והקמח אם עושים ב-2 תבניות?
אם עושים ב2 תבניות יש להכפיל את כול המצרכים.
בהצלחה😃
תודה רבה ממש על מהירות התשובה. תבורכי. שבת שלום יקרה
היי, העוגה התבקעה , הקיסם היה רטוב, והייתי צריכה לשים עוד 20 דקות. התנור היה מחומם מראש על 180 מעלות. מה הסיבה?
זאת אומרת שאפית 50 דקות?
הכנת בתבנית אינגליש קייק?
העוגה תפחה יפה?
אפיתי בתבנית 24, היא אפתה יפה, אבל התבקעה באמצע,בדקתי ים קיסם ולא היתה אפויה מספיק , לכן הוספתי עוד 20דק,בכל זאת יצא טעים מאד
תבנית 24 מצריכה זמן אפיה ארוך יותר אז טוב שהמשכת לאפות.
זה קורה שהעוגה מתבקעת באמצע במיוחד בתנורים חזקים.
היי, האם יתאים לעשות ציפוי גנאש שוקולד לעוגה הזו?
כן.
תודה
אפשר עם אגוזי מלך?
כן.
אני מכפילה את המתכון ואין לי סוכר וניל אז אני יכולה לשים במקום תמצית וניל?
לכמות כפולה שימי 2 כפות סוכר + כפית וחצי תמצית וניל.
אפשרי עם נס קפה רגיל?
כן.
אפשר לשים תמצית וניל במקום סוגר וניל?
אפשר לשים כפית תמצית וניל + כף סוכר.
היי אפרת! אתר מעולה!
אפשר להחליף את הקמח בקמח כוסמין לבן? ואיזו כמות אבקת אפיה צריך לקמח זה?
כן, אפשר לערבב כוס קמח כוסמין לבן + כפית אבקת אפיה.
אפרת יקרה, הכנתי לשבת את עוגת הוניל שלך והחבאתי – אבל מצאו אותה וחיסלו בשישי. אז הכנתי את זו – גם אהבו מאד! מסקנה: לשבת הקרובה לעשות כמות כפולה!
רציתי לכתוב לך כבר בשבת אבל האופציה להוסיף תגובה נעלמה. זה ייתכן?
בכל אופן תודה! על עוד מתכון נהדר.
היי פנינה,
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
*זה בגלל שלא הייתי זמינה להשיב אבל כעת האופציה קיימת:)
ששששבבבבבתתתת
אפשר לוותר על הפקאן,ועדיין זה יצא טעים?
כן.
שמתי במקום ,אגוזי מלך
פקאן מסוכר או טבעי?
טבעי.
אפשר לקצוץ אגוזי מלך או בונדוק?
כן.
אם אני מכינה כמות כפולה ,כמה ביצים בגודל L צריך?
היי אורית,
אפשר לשים 3 ביצים L אבל אם את רוצה שהעוגה תהיה יותר יציבה שימי 4 ביצים.
יצא ממש טעים! תודה על המתכון
שמחה לשמוע 🙂
האם אפשרי אם קמח ללא גלוטן או קמח שקדים
אפשר לשים כוס קמח תמי או “כרגיל” + כפית אבקת אפיה.
הקצפתי את הביצים עם הסוכר למשך 5 דקות ואז הוספתי את שאר המצרכים
העוגה יצאה אוורירית וטעימה בטירוף!!!
מעולה 🙂
תודה עדינה
אפשר להכין עם קמח כוסמין 80%?
כן.
הכנתי!! יצא מווושש…. !!!
תודה אורית 🙂