זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25-30 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 ביצים
חצי כוס (100 ג’) סוכר
שליש כוס (80 מ”ל) שמן
4 כפות (40 מ”ל) מיץ לימון
חצי (120 מ”ל) כוס מים
רבע כוס עלי נענע שלמים בלי הגבעול (לא לדחוס)
כפית שטוחה גרידת קליפת לימון (לא חובה)
כוס (140 ג’) קמח תופח
2 כפות (20 ג’) קורנפלור
לזיגוג: 3 כפות (24 ג’) אבקת סוכר + כף (10 מ”ל) מיץ לימון
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-טוחנים בבלנדר את עלי הנענע עם המים ומיץ הלימון עד למרקם אחיד.
-מערבבים את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, מיץ לימונענע, גרידת לימון ומערבבים. מוסיפים קמח תופח וקורנפלור ומערבבים לתערובת אחידה.
-מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים במשך 25-30 דקות עד שקיסם יוצא יבש.
-מערבבים בכוס 3 כפות אבקת סוכר עם כף מיץ לימון עד לקבלת סירופ לבן סמיך. לאחר שהעוגה התקררה מזלפים פסים בעזרת כפית.
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית
שלום
יש לי מיץ לימונענע קנוי, האם אפשר להשתמש בו במקום מיץ לימון ומים?
כן
שליש כוס שמן זה 120 מ”ל?!? לא קרוב יותר ל-70 מ”ל?
(עוגת לימונענע)
צודקת. זה 80 מ”ל. תיקנתי.
אפרת, עוגה נהדרת.
לא כתבתי עד כה באתר זה, אבל אני משתמש בו הרבה.
תודה על המתכונים הקלים.
המשפחה שלי תמיד נהנת מהם
איזה כיף שיצא מוצלח ושאתם נהנים מהמתכונים באתר!
נראה מעולה, תודה על השיתוף🌺
שלום אפרת, האם אפשר להחליף את הקמח התופח בקמח רגיל או כוסמין לבן/מלא? וכמה אבקשת אפיה? תודה
היי יעל,
אפשר לשים כוס קמח+ כפית אבקת אפייה, ואפשר גם להחליף את הקמח בקמח כוסמין רק שהמרקם יהיה דחוס יותר. עדיף להחליף רק חצי מכמות הקמח בקמח כוסמין והשאר קמח רגיל.
יום מקסים😊
תודה רבה על התגובה המהירה. אפשר להוסיף לעוגה גם קוקוס טחון? או שלא קשור בכלל…?
כן, לדעתי מאד יוסיף! אפשר להוסיף כשליש כוס קוקוס.
הי, העוגה יצאה מצוין! מיוחדת מאד. שילבתי קמח כוסמין מלא ולבן, הוספתי קוקוס טחון. יש אפשרות להחליף את הסוכר בדבש בפעם הבאה? כמה כדאי לשים? אגב, הסירופ יצא מימי מאד (טעים מאד אבל נספג בעוגה), איך אני יכולה להסמיך אותו עוד? תודה רבה
שמחה שאהבת!
כדי להסמיך את הסירופ אפשר להוסיף עוד קצת אבקת סוכר.
אפשר להחליף מחצית מכמות הסוכר בדבש- 1/5 כוס דבש + רבע כוס סוכר.😊
הי אפרת, סליחה אם השאלה נשאלה כבר (זוכרת שכן, אבל לא מוצאת את תשובתך) – ב- 180 מעלות הכוונה ללא טורבו, נכון? תודה רבה
היי,
כן- בתכנית קו עליון ותחתון(:
תודה! ושאלה אחרונה :-)…. יש לי בבית סוכר חום כהה (הדביק הזה) – כמה לשים ממנו (שמה גם שליש כוס קוקוס)? יום נעים שיהיה
סוכר חום כהה פחות מוצלח בעוגות, יש לקחת זאת בחשבון(:
אפשר לשים 2/3 כוס סוכר חום כדי שתהיה מתיקות בעוגה.
העוגה לא תפחה יצאה ממש נמוכה והטעם לא משהו בכלל…
היי אביגיל,
העוגה אמורה לתפוח כמובן…
מהתיאור שלך נראה שהייתה בעיה- או עם הקמח התופח (זה כבר קרה לי בעבר) או עם אבקת האפייה במידה והשתמשת בקמח רגיל.
בנוסף יתכן ששמת קצת יותר מדי נענע ולכן התקבל טעם כזה, או שהתנור לא חומם מספיק זמן מראש.
תנסי לשים פעם הבאה את העוגה למטה יותר בתנור היה לי את הבעיה הזאת וזה פתר את זה
היי…אפרת רציתי לשאול באופן כללי באיזה גודל של ביצים את משתמשת במתכונים שלך של העוגות הבחושות? אני לרוב עושה עם גודל L השאלה אם גם ב- M יוצא אותו דבר?
היי עדי,
אם לא ציינתי במתכון באיזה גודל זה אומר שזה לא קריטי. אפשר להשתמש גם בM וגם בL.
אני משתמשת בדר”כ במה שיש לי באותו רגע.
הי אפרת,
אפשר להשתמש בלימונענע קפוא של פריגת?
אני חושבת שכן.
היי אפרת אפשר להגדיל את כמת הקמח במקום קורנפלור?
שיר
כן. שימי רק כף אחת קמח.
קמח תמי תופח ללא גלוטן יכול להשתלב כאן?
נראה לי שכן.
הי, אפשר להחליף את הקורנפלור בקמח תפוחי אדמה? תודה!
ממליצה לשים רק כף אחת של קמח תפו”א וכף שטוחה נוספת קמח תופח.
אין שמן ??
יש שליש כוס שמן. זה רשום במצרכים שורה 3.
ערב טוב אפרת,
מעט דחוף.
בקשר לעוגה שאני אופה:
האם יש משמעות להשארת תערובת עוגה במקרר לאפיה מחר?
יש הקצפה בשלבי ההכנה, זה ירד – יתקלקל?
תודה רבה!
היי, רצוי לאפות מיד בסיום הכנת התערובת אחרת התפיחה תפגע והעוגה עלולה לצאת דחוסה.
תודה על תשובה במהירות הבזק!
אם אין אבקת סוכר ויש רק סוכר דמררה מה אפשר לשים בזיגוג?
תודה
ודרך אגב הלזניה קצרה תשבוחות
היי זהבה,
סוכר דמררה קצת פחות מתוק מסוכר לבן לכן אם את אוהבת מתוק כדאי להגדיל את כמות הסוכר לשני שליש כוס (במקום חצי).
אפשר לוותר על הזיגוג.
הכנתי את העוגה וגם את עוגת הסילאן🤗🤗נפלאות שתיהן. קלות הכנה. טעימות .ומה נותר לומר לך תודה רבה..🤗אין עליך..
תודה יקירה ❤️
היי!
1. האם ניתן להשתמש במיץ לימון משומר
2. ובתבלין נענע במקום מיץ קל ונענע טרי? או בתה נענע? פשוט אין לי עלי נענע אלא רק תבלין יבש או תה.
נראה טעים ממש המתכון וחדשני!
היי,
1. אני חושבת שכן.
2. מומלץ להכין עם עלי נענע טריים אבל אם אין לך אז נראה לי שעדיף תה נענע במקום המים.
יום מקסים 🙂
בוקר טוב אפרת
מתכון מעניין שודאי איעזר בו
האם אפשר לוותר על הנענע? או המעיט בכמות?
בוקר טוב יעקב,
אפשר לוותר על הנענע.
דרך אגב המיים באיזה טמפרטורה??חמים/קרים/חמימים??
תודה יקירה 🙂
מים רגילים מהברז.
איזה רעיון מדהים של עוגה ינוסה במיידית ואדווח. תודה רבה על השפע ברעיונות ובמתכונים הנפלאים והמוצלחים💐💐