שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 25-30 דקות

סוג: פרווה

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

חצי כוס (100 ג’) סוכר

שליש כוס (120 מ”ל) שמן

4 כפות (40 מ”ל) מיץ לימון

חצי (120 מ”ל) כוס מים

רבע כוס עלי נענע שלמים בלי הגבעול (לא לדחוס)

כפית שטוחה גרידת קליפת לימון (לא חובה)

כוס (140 ג’) קמח תופח

2 כפות (20 ג’) קורנפלור

לזיגוג: 3 כפות (24 ג’) אבקת סוכר + כף (10 מ”ל) מיץ לימון




אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-טוחנים בבלנדר את עלי הנענע עם המים ומיץ הלימון עד למרקם אחיד.

-מערבבים את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, מיץ לימונענע, גרידת לימון ומערבבים. מוסיפים קמח תופח וקורנפלור ומערבבים לתערובת אחידה.

-מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים במשך 25-30 דקות עד שקיסם יוצא יבש.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

-מערבבים בכוס 3 כפות אבקת סוכר עם כף מיץ לימון עד לקבלת סירופ לבן סמיך. לאחר שהעוגה התקררה מזלפים פסים בעזרת כפית.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
עוף בשום ועשבי תיבולעוף בשום ועשבי תיבול
סלט חצילים בטעם כבד סלט חצילים בטעם כבד
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
רונן (15:41 14.05.2022)

אפרת, עוגה נהדרת.
לא כתבתי עד כה באתר זה, אבל אני משתמש בו הרבה.
תודה על המתכונים הקלים.
המשפחה שלי תמיד נהנת מהם

עוגת לימונענע
avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:19 14.05.2022)

איזה כיף שיצא מוצלח ושאתם נהנים מהמתכונים באתר!
נראה מעולה, תודה על השיתוף🌺

avatar
יעל (07:27 20.05.2021)

שלום אפרת, האם אפשר להחליף את הקמח התופח בקמח רגיל או כוסמין לבן/מלא? וכמה אבקשת אפיה? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:08 20.05.2021)

היי יעל,
אפשר לשים כוס קמח+ כפית אבקת אפייה, ואפשר גם להחליף את הקמח בקמח כוסמין רק שהמרקם יהיה דחוס יותר. עדיף להחליף רק חצי מכמות הקמח בקמח כוסמין והשאר קמח רגיל.
יום מקסים😊

avatar
יעל (09:05 20.05.2021)

תודה רבה על התגובה המהירה. אפשר להוסיף לעוגה גם קוקוס טחון? או שלא קשור בכלל…?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:20 20.05.2021)

כן, לדעתי מאד יוסיף! אפשר להוסיף כשליש כוס קוקוס.

avatar
יעל (13:56 21.05.2021)

הי, העוגה יצאה מצוין! מיוחדת מאד. שילבתי קמח כוסמין מלא ולבן, הוספתי קוקוס טחון. יש אפשרות להחליף את הסוכר בדבש בפעם הבאה? כמה כדאי לשים? אגב, הסירופ יצא מימי מאד (טעים מאד אבל נספג בעוגה), איך אני יכולה להסמיך אותו עוד? תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:05 21.05.2021)

שמחה שאהבת!
כדי להסמיך את הסירופ אפשר להוסיף עוד קצת אבקת סוכר.
אפשר להחליף מחצית מכמות הסוכר בדבש- 1/5 כוס דבש + רבע כוס סוכר.😊

avatar
יעל (21:45 23.11.2021)

הי אפרת, סליחה אם השאלה נשאלה כבר (זוכרת שכן, אבל לא מוצאת את תשובתך) – ב- 180 מעלות הכוונה ללא טורבו, נכון? תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:26 23.11.2021)

היי,
כן- בתכנית קו עליון ותחתון(:

avatar
יעל (06:40 24.11.2021)

תודה! ושאלה אחרונה :-)…. יש לי בבית סוכר חום כהה (הדביק הזה) – כמה לשים ממנו (שמה גם שליש כוס קוקוס)? יום נעים שיהיה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:26 24.11.2021)

סוכר חום כהה פחות מוצלח בעוגות, יש לקחת זאת בחשבון(:
אפשר לשים 2/3 כוס סוכר חום כדי שתהיה מתיקות בעוגה.

avatar
אביגיל (13:43 7.03.2021)

העוגה לא תפחה יצאה ממש נמוכה והטעם לא משהו בכלל…

עוגת לימונענע
avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:00 7.03.2021)

היי אביגיל,
העוגה אמורה לתפוח כמובן…
מהתיאור שלך נראה שהייתה בעיה- או עם הקמח התופח (זה כבר קרה לי בעבר) או עם אבקת האפייה במידה והשתמשת בקמח רגיל.
בנוסף יתכן ששמת קצת יותר מדי נענע ולכן התקבל טעם כזה, או שהתנור לא חומם מספיק זמן מראש.

avatar
מישהו (11:34 9.04.2021)

תנסי לשים פעם הבאה את העוגה למטה יותר בתנור היה לי את הבעיה הזאת וזה פתר את זה

avatar
עדי (00:24 7.02.2020)

היי…אפרת רציתי לשאול באופן כללי באיזה גודל של ביצים את משתמשת במתכונים שלך של העוגות הבחושות? אני לרוב עושה עם גודל L השאלה אם גם ב- M יוצא אותו דבר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:31 7.02.2020)

היי עדי,
אם לא ציינתי במתכון באיזה גודל זה אומר שזה לא קריטי. אפשר להשתמש גם בM וגם בL.
אני משתמשת בדר”כ במה שיש לי באותו רגע.

avatar
לימור (10:55 15.11.2019)

הי אפרת,
אפשר להשתמש בלימונענע קפוא של פריגת?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:35 15.11.2019)

אני חושבת שכן.

avatar
שיר (08:24 12.04.2019)

היי אפרת אפשר להגדיל את כמת הקמח במקום קורנפלור?
שיר

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:35 12.04.2019)

כן. שימי רק כף אחת קמח.

avatar
דגנית (16:57 27.01.2019)

קמח תמי תופח ללא גלוטן יכול להשתלב כאן?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:07 27.01.2019)

נראה לי שכן.

avatar
דבורה (10:36 8.11.2018)

הי, אפשר להחליף את הקורנפלור בקמח תפוחי אדמה? תודה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:43 8.11.2018)

ממליצה לשים רק כף אחת של קמח תפו”א וכף שטוחה נוספת קמח תופח.

avatar
לי (09:46 21.10.2018)

אין שמן ??

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:51 21.10.2018)

יש שליש כוס שמן. זה רשום במצרכים שורה 3.

avatar
דבי (22:32 15.08.2018)

ערב טוב אפרת,

מעט דחוף.

בקשר לעוגה שאני אופה:

האם יש משמעות להשארת תערובת עוגה במקרר לאפיה מחר?

יש הקצפה בשלבי ההכנה, זה ירד – יתקלקל?

תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:35 15.08.2018)

היי, רצוי לאפות מיד בסיום הכנת התערובת אחרת התפיחה תפגע והעוגה עלולה לצאת דחוסה.

avatar
דבי (22:40 15.08.2018)

תודה על תשובה במהירות הבזק!

avatar
זהבה (21:18 3.08.2018)

אם אין אבקת סוכר ויש רק סוכר דמררה מה אפשר לשים בזיגוג?
תודה
ודרך אגב הלזניה קצרה תשבוחות

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:14 4.08.2018)

היי זהבה,
סוכר דמררה קצת פחות מתוק מסוכר לבן לכן אם את אוהבת מתוק כדאי להגדיל את כמות הסוכר לשני שליש כוס (במקום חצי).
אפשר לוותר על הזיגוג.

avatar
Zipi (11:32 31.07.2018)

הכנתי את העוגה וגם את עוגת הסילאן🤗🤗נפלאות שתיהן. קלות הכנה. טעימות .ומה נותר לומר לך תודה רבה..🤗אין עליך..

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:53 31.07.2018)

תודה יקירה ❤️

avatar
ortkiss (10:17 26.07.2018)

היי!
1. האם ניתן להשתמש במיץ לימון משומר
2. ובתבלין נענע במקום מיץ קל ונענע טרי? או בתה נענע? פשוט אין לי עלי נענע אלא רק תבלין יבש או תה.

נראה טעים ממש המתכון וחדשני!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:44 26.07.2018)

היי,
1. אני חושבת שכן.
2. מומלץ להכין עם עלי נענע טריים אבל אם אין לך אז נראה לי שעדיף תה נענע במקום המים.
יום מקסים 🙂

avatar
יעקב (08:58 26.07.2018)

בוקר טוב אפרת
מתכון מעניין שודאי איעזר בו

האם אפשר לוותר על הנענע? או המעיט בכמות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:18 26.07.2018)

בוקר טוב יעקב,
אפשר לוותר על הנענע.

avatar
Zipi (08:20 26.07.2018)

דרך אגב המיים באיזה טמפרטורה??חמים/קרים/חמימים??

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:18 26.07.2018)

תודה יקירה 🙂
מים רגילים מהברז.

avatar
Zipi (08:17 26.07.2018)

איזה רעיון מדהים של עוגה ינוסה במיידית ואדווח. תודה רבה על השפע ברעיונות ובמתכונים הנפלאים והמוצלחים💐💐

לקריאת כל התגובות