זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25-30 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 ביצים
חצי כוס (100 ג’) סוכר
שליש כוס (120 מ”ל) שמן
4 כפות (40 מ”ל) מיץ לימון
חצי (120 מ”ל) כוס מים
רבע כוס עלי נענע שלמים בלי הגבעול (לא לדחוס)
כפית שטוחה גרידת קליפת לימון (לא חובה)
כוס (140 ג’) קמח תופח
2 כפות (20 ג’) קורנפלור
לזיגוג: 3 כפות (24 ג’) אבקת סוכר + כף (10 מ”ל) מיץ לימון
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-טוחנים בבלנדר את עלי הנענע עם המים ומיץ הלימון עד למרקם אחיד.
-מערבבים את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, מיץ לימונענע, גרידת לימון ומערבבים. מוסיפים קמח תופח וקורנפלור ומערבבים לתערובת אחידה.
-מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים במשך 25-30 דקות עד שקיסם יוצא יבש.
-מערבבים בכוס 3 כפות אבקת סוכר עם כף מיץ לימון עד לקבלת סירופ לבן סמיך. לאחר שהעוגה התקררה מזלפים פסים בעזרת כפית.
- עוגת טחינה וסילאן |
- עוגת שמנת, שוקולד וקוקוס |
- עוגת קוקוס ולימון |
- עוגת ריבה ופירורים |
- עוגת שמנת חמוצה |
- עוגת מוקה ופקאן
תגובות
העוגה לא תפחה יצאה ממש נמוכה והטעם לא משהו בכלל…
היי אביגיל,
העוגה אמורה לתפוח כמובן…
מהתיאור שלך נראה שהייתה בעיה- או עם הקמח התופח (זה כבר קרה לי בעבר) או עם אבקת האפייה במידה והשתמשת בקמח רגיל.
בנוסף יתכן ששמת קצת יותר מדי נענע ולכן התקבל טעם כזה, או שהתנור לא חומם מספיק זמן מראש.
תנסי לשים פעם הבאה את העוגה למטה יותר בתנור היה לי את הבעיה הזאת וזה פתר את זה
היי…אפרת רציתי לשאול באופן כללי באיזה גודל של ביצים את משתמשת במתכונים שלך של העוגות הבחושות? אני לרוב עושה עם גודל L השאלה אם גם ב- M יוצא אותו דבר?
היי עדי,
אם לא ציינתי במתכון באיזה גודל זה אומר שזה לא קריטי. אפשר להשתמש גם בM וגם בL.
אני משתמשת בדר”כ במה שיש לי באותו רגע.
הי אפרת,
אפשר להשתמש בלימונענע קפוא של פריגת?
אני חושבת שכן.
היי אפרת אפשר להגדיל את כמת הקמח במקום קורנפלור?
שיר
כן. שימי רק כף אחת קמח.
קמח תמי תופח ללא גלוטן יכול להשתלב כאן?
נראה לי שכן.
הי, אפשר להחליף את הקורנפלור בקמח תפוחי אדמה? תודה!
ממליצה לשים רק כף אחת של קמח תפו”א וכף שטוחה נוספת קמח תופח.
אין שמן ??
יש שליש כוס שמן. זה רשום במצרכים שורה 3.
ערב טוב אפרת,
מעט דחוף.
בקשר לעוגה שאני אופה:
האם יש משמעות להשארת תערובת עוגה במקרר לאפיה מחר?
יש הקצפה בשלבי ההכנה, זה ירד – יתקלקל?
תודה רבה!
היי, רצוי לאפות מיד בסיום הכנת התערובת אחרת התפיחה תפגע והעוגה עלולה לצאת דחוסה.
תודה על תשובה במהירות הבזק!
אם אין אבקת סוכר ויש רק סוכר דמררה מה אפשר לשים בזיגוג?
תודה
ודרך אגב הלזניה קצרה תשבוחות
היי זהבה,
סוכר דמררה קצת פחות מתוק מסוכר לבן לכן אם את אוהבת מתוק כדאי להגדיל את כמות הסוכר לשני שליש כוס (במקום חצי).
אפשר לוותר על הזיגוג.
הכנתי את העוגה וגם את עוגת הסילאן🤗🤗נפלאות שתיהן. קלות הכנה. טעימות .ומה נותר לומר לך תודה רבה..🤗אין עליך..
תודה יקירה ❤️
היי!
1. האם ניתן להשתמש במיץ לימון משומר
2. ובתבלין נענע במקום מיץ קל ונענע טרי? או בתה נענע? פשוט אין לי עלי נענע אלא רק תבלין יבש או תה.
נראה טעים ממש המתכון וחדשני!
היי,
1. אני חושבת שכן.
2. מומלץ להכין עם עלי נענע טריים אבל אם אין לך אז נראה לי שעדיף תה נענע במקום המים.
יום מקסים 🙂
בוקר טוב אפרת
מתכון מעניין שודאי איעזר בו
האם אפשר לוותר על הנענע? או המעיט בכמות?
בוקר טוב יעקב,
אפשר לוותר על הנענע.
דרך אגב המיים באיזה טמפרטורה??חמים/קרים/חמימים??
תודה יקירה 🙂
מים רגילים מהברז.
איזה רעיון מדהים של עוגה ינוסה במיידית ואדווח. תודה רבה על השפע ברעיונות ובמתכונים הנפלאים והמוצלחים💐💐