שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 25-30 דקות

סוג: פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

חצי כוס (100 ג’) סוכר

שליש כוס (120 מ”ל) שמן

4 כפות (40 מ”ל) מיץ לימון

חצי (120 מ”ל) כוס מים

רבע כוס עלי נענע שלמים בלי הגבעול (לא לדחוס)

כפית שטוחה גרידת קליפת לימון (לא חובה)

כוס (140 ג’) קמח תופח

2 כפות (20 ג’) קורנפלור

לזיגוג: 3 כפות (24 ג’) אבקת סוכר + כף (10 מ”ל) מיץ לימון

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-טוחנים בבלנדר את עלי הנענע עם המים ומיץ הלימון עד למרקם אחיד.

-מערבבים את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, מיץ לימונענע, גרידת לימון ומערבבים. מוסיפים קמח תופח וקורנפלור ומערבבים לתערובת אחידה.

-מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת ואופים במשך 25-30 דקות עד שקיסם יוצא יבש.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

-מערבבים בכוס 3 כפות אבקת סוכר עם כף מיץ לימון עד לקבלת סירופ לבן סמיך. לאחר שהעוגה התקררה מזלפים פסים בעזרת כפית.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוף בשום ועשבי תיבול
סלט חצילים בטעם כבד

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
יעל (07:27 20.05.2021)

שלום אפרת, האם אפשר להחליף את הקמח התופח בקמח רגיל או כוסמין לבן/מלא? וכמה אבקשת אפיה? תודה

מתכונים ב-10 דקות (08:08 20.05.2021)

היי יעל,
אפשר לשים כוס קמח+ כפית אבקת אפייה, ואפשר גם להחליף את הקמח בקמח כוסמין רק שהמרקם יהיה דחוס יותר. עדיף להחליף רק חצי מכמות הקמח בקמח כוסמין והשאר קמח רגיל.
יום מקסים😊

יעל (09:05 20.05.2021)

תודה רבה על התגובה המהירה. אפשר להוסיף לעוגה גם קוקוס טחון? או שלא קשור בכלל…?

מתכונים ב-10 דקות (09:20 20.05.2021)

כן, לדעתי מאד יוסיף! אפשר להוסיף כשליש כוס קוקוס.

יעל (13:56 21.05.2021)

הי, העוגה יצאה מצוין! מיוחדת מאד. שילבתי קמח כוסמין מלא ולבן, הוספתי קוקוס טחון. יש אפשרות להחליף את הסוכר בדבש בפעם הבאה? כמה כדאי לשים? אגב, הסירופ יצא מימי מאד (טעים מאד אבל נספג בעוגה), איך אני יכולה להסמיך אותו עוד? תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (15:05 21.05.2021)

שמחה שאהבת!
כדי להסמיך את הסירופ אפשר להוסיף עוד קצת אבקת סוכר.
אפשר להחליף מחצית מכמות הסוכר בדבש- 1/5 כוס דבש + רבע כוס סוכר.😊

אביגיל (13:43 7.03.2021)

העוגה לא תפחה יצאה ממש נמוכה והטעם לא משהו בכלל…

מתכונים ב-10 דקות (14:00 7.03.2021)

היי אביגיל,
העוגה אמורה לתפוח כמובן…
מהתיאור שלך נראה שהייתה בעיה- או עם הקמח התופח (זה כבר קרה לי בעבר) או עם אבקת האפייה במידה והשתמשת בקמח רגיל.
בנוסף יתכן ששמת קצת יותר מדי נענע ולכן התקבל טעם כזה, או שהתנור לא חומם מספיק זמן מראש.

מישהו (11:34 9.04.2021)

תנסי לשים פעם הבאה את העוגה למטה יותר בתנור היה לי את הבעיה הזאת וזה פתר את זה

עדי (00:24 7.02.2020)

היי…אפרת רציתי לשאול באופן כללי באיזה גודל של ביצים את משתמשת במתכונים שלך של העוגות הבחושות? אני לרוב עושה עם גודל L השאלה אם גם ב- M יוצא אותו דבר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:31 7.02.2020)

היי עדי,
אם לא ציינתי במתכון באיזה גודל זה אומר שזה לא קריטי. אפשר להשתמש גם בM וגם בL.
אני משתמשת בדר”כ במה שיש לי באותו רגע.

לימור (10:55 15.11.2019)

הי אפרת,
אפשר להשתמש בלימונענע קפוא של פריגת?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:35 15.11.2019)

אני חושבת שכן.

שיר (08:24 12.04.2019)

היי אפרת אפשר להגדיל את כמת הקמח במקום קורנפלור?
שיר

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:35 12.04.2019)

כן. שימי רק כף אחת קמח.

דגנית (16:57 27.01.2019)

קמח תמי תופח ללא גלוטן יכול להשתלב כאן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:07 27.01.2019)

נראה לי שכן.

דבורה (10:36 8.11.2018)

הי, אפשר להחליף את הקורנפלור בקמח תפוחי אדמה? תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:43 8.11.2018)

ממליצה לשים רק כף אחת של קמח תפו”א וכף שטוחה נוספת קמח תופח.

לי (09:46 21.10.2018)

אין שמן ??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:51 21.10.2018)

יש שליש כוס שמן. זה רשום במצרכים שורה 3.

דבי (22:32 15.08.2018)

ערב טוב אפרת,

מעט דחוף.

בקשר לעוגה שאני אופה:

האם יש משמעות להשארת תערובת עוגה במקרר לאפיה מחר?

יש הקצפה בשלבי ההכנה, זה ירד – יתקלקל?

תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:35 15.08.2018)

היי, רצוי לאפות מיד בסיום הכנת התערובת אחרת התפיחה תפגע והעוגה עלולה לצאת דחוסה.

דבי (22:40 15.08.2018)

תודה על תשובה במהירות הבזק!

זהבה (21:18 3.08.2018)

אם אין אבקת סוכר ויש רק סוכר דמררה מה אפשר לשים בזיגוג?
תודה
ודרך אגב הלזניה קצרה תשבוחות

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:14 4.08.2018)

היי זהבה,
סוכר דמררה קצת פחות מתוק מסוכר לבן לכן אם את אוהבת מתוק כדאי להגדיל את כמות הסוכר לשני שליש כוס (במקום חצי).
אפשר לוותר על הזיגוג.

Zipi (11:32 31.07.2018)

הכנתי את העוגה וגם את עוגת הסילאן🤗🤗נפלאות שתיהן. קלות הכנה. טעימות .ומה נותר לומר לך תודה רבה..🤗אין עליך..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:53 31.07.2018)

תודה יקירה ❤️

ortkiss (10:17 26.07.2018)

היי!
1. האם ניתן להשתמש במיץ לימון משומר
2. ובתבלין נענע במקום מיץ קל ונענע טרי? או בתה נענע? פשוט אין לי עלי נענע אלא רק תבלין יבש או תה.

נראה טעים ממש המתכון וחדשני!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:44 26.07.2018)

היי,
1. אני חושבת שכן.
2. מומלץ להכין עם עלי נענע טריים אבל אם אין לך אז נראה לי שעדיף תה נענע במקום המים.
יום מקסים 🙂

יעקב (08:58 26.07.2018)

בוקר טוב אפרת
מתכון מעניין שודאי איעזר בו

האם אפשר לוותר על הנענע? או המעיט בכמות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:18 26.07.2018)

בוקר טוב יעקב,
אפשר לוותר על הנענע.

Zipi (08:20 26.07.2018)

דרך אגב המיים באיזה טמפרטורה??חמים/קרים/חמימים??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:18 26.07.2018)

תודה יקירה 🙂
מים רגילים מהברז.

Zipi (08:17 26.07.2018)

איזה רעיון מדהים של עוגה ינוסה במיידית ואדווח. תודה רבה על השפע ברעיונות ובמתכונים הנפלאים והמוצלחים💐💐

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.