זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 ביצים
חצי כוס (100 ג’) סוכר
שליש (80 מ”ל) כוס שמן
3 כפות (30 מ”ל) מיץ לימון
רבע כוס (60 מ”ל) מים
כפית קליפת לימון מגורדת (רק החלק הצהוב)
¾ כוס (105 ג’) קמח לבן
חצי כוס (50 ג’) קמח שקדים או שקדים טחונים דק
כפית (5 ג’) אבקת אפיה
סירופ: רבע כוס מים רותחים + כף מיץ לימון + כף סוכר
*לקישוט: 2 כפות שקדים פרוסים/מולבנים (לא חובה)
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל-170 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים את הביצים עם הסוכר (בעזרת מיקסר או מטרפה ידנית). מוסיפים שמן, מיץ לימון, מים וגרידת לימון ומערבבים.
-בקערה נפרדת מערבבים קמח לבן, קמח שקדים ואבקת אפיה. מוסיפים לתערובת הנוזלים ומערבבים עד לאיחוד החומרים.
-יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת, מפזרים מעל שקדים פרוסים ואופים במשך 30-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
-מכינים את הסירופ: מערבבים רבע כוס מים רותחים עם כף סוכר וכף מיץ לימון ויוצקים על העוגה (באופן אחיד) בעודה חמה.
הכנתי את העוגה רק עם קמח שקדים ויצא מדהים. כמו פיננסייר. שינויים נוספים שעשיתי: 70 ג חמאה מומסת (במקום שמן), מעט יותר מיץ לימון, 3/4 כוס סוכר (במקום חצי כוס)
וגם, אהבלה שכמותי, שמתי רבע כוס מים בבלילה של העוגה כי לא קראתי טוב את המתכון… בכל מקרה יצאה עוגה מדהימה. בפעם הבאה אכפיל כמויות ואפחית סוכר.
תודה אפרת 🤩
תודה לך שחזרת לשתף❤️
בוקר טוב, יש לי בבית אגוזי מלך טחונים. האם אפשר במקום שקדים טחונים? תודה
זה לא ייצא בדיוק אותו דבר אבל אפשר.
תוסיפי עוד כף קמח (בנוסף ל3/4 כוס).
העוגת לימון הכי טעימה שהכנתי בחיי!!!
איזה כיף לשמוע❤️
האם אפשר להמיר את השמן בחמאה מומסת? אם כן, כמה גרם? תודה.
כן. אפשר לשים 70 גרם חמאה מומסת.
שלום
אחרי האפיה שומרים אותה במקרר ? או שאפשר להשאיר אותה בחוץ ?
תודה !!
היי
העוגה נשמרת על השיש כיומיים ובמקרר כ-4 ימים.
הכנתי לסופשבוע ובטעות הכנתי עם רבע כוס שמן ועדיין יצא ממש טעים
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
עוגה ממש ממש טעימה. השקדים הטחונים מוסיפים המון. והלימון עדין ונותן ארומה מיוחדת. הוספתי גם קצת גרידת תפוז.
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤️
הי אפרת..קודם על תודה. האתר שלך מדהים ומשתמשת בו לא מעט
האם ניתן להמיר הכל בקמח שקדים? אני רוצה עוגה ללא גלוטן ויש לי רק קמח שקדים בבית. שבת שלום💖
היי,
לא ניסיתי בעצמי אבל יתכן ואפשר לשים רק קמח שקדים.
מצרפת לך מתכון לעוגה מקמח שקדים שהיא לל”ג (תוכלי לשים בה שליש כוס סוכר לבן במקום ממתיק).
בהצלחה!
תודה רבה רבה על המענה המהיר. ותודה על אתר נפלא💜
האם אפשר להמיר את קמח השקדים בקמח רגיל?
היי,
אפשר להמיר את קמח השקדים בקוקוס. אם אין לך קמח שקדים כדאי להכין עוגת לימון בחושה.
לא ניסיתי בעצמי, אבל מניחה שכאן אפשר לוותר על קמח השקדים ולהגדיל את כמות הקמח לכוס אחת.
האם אפשר להשתמש במקום בקמח תופח?
היי,
אפשר להשתמש בקמח תופח במקום קמח+ אבקת אפייה.
אלופה
תודה רבה
שכחתי לשים שמן 🤦♀️
אעדכן עוד חצי שעה 😁
השמן הוא מרכיב קריטי, אך בכל מקרה אשמח לשמוע איך יצא(:
האמת שיצא עדיין טעים, קצת יבש
עם שמן מן הסתם טעים יותר..
אני עושה אותה הרבה ומכפילה כמויות כמובן
אבל סך הכל טעים
תודה!☺️☺️☺️☺️!
אהלן, יש לי בבית שקדים טחונים עם קליפה. זה יכול לעבוד לדעתך?
היי,
זה יכול לעבוד, אבל פחות מוצלח כי הקליפות מעט תורגשנה.
היי אפרת,
הכנתי את העוגה לאמא שלי ויצא פשוט מושלם!! תודה רבה ❤
וואו נראית טעימה ברמות! איזה כיף ששיתפת❤
היי
אם אין לי קמח שקדים? אני יכולה להוסיף קמח רגיל ואם כן, כמה?
היי רחלי,
אם אין לך קמח שקדים כדאי להכין עוגת לימון בחושה.
במתכון הזה לא ניסיתי, אבל מניחה שאפשר לוותר על קמח השקדים ולהגדיל את כמות הקמח לכוס אחת.
חג שמח!
יצא טעים מאד מאד!!
עשיתי בלי קמח שקדים ויצא טעים!!
זכית לענג לנו את השבת!!
אשרייך!
איזה כיף לשמוע! תודה רחלי על השיתוף ושבוע מקסים❤
שלום אפרת
האתר שלך מצוין ואני וביתי נהנות ממנו מאד. האם ניתן להקפיא את העוגה הזו? תודה רבה!
שמחה שאתן נהנות מהמתכונים! אפשר להקפיא את העוגה😊
עוגה נהדרת, עשיתי אותה מס’ פעמים, במידה ורוצה להרגיש יותר טעם לימוני, האם להוסיף עוד לימון וגרידת לימון בלבד, או שצריך להוסיף עוד מרכיב, כמו כן אם משתמשים בביצה מס’ s, כמה ביצים צריך?
היי חגית,
איזה כיף שאהבת את המתכון(:
לטעם לימוני עוד יותר אפשר להוסיף יותר גרידת לימון, ואפשר להוסיף עוד כף מיץ לימון על חשבון המים- לשים רבע כוס פחות כף מים.
כדאי לשים 3 ביצים S.
בהצלחה!
עוגה מיוחדת במינה. טעם אחר של לימון חזק- קצת גיוון מכל השוקולדים. אני מאד אהבתי, הילדים והאורחים מעדיפים כנראה קצת יותר שוקולדי. נראה לי שפעם הבאה אשלב שוקולד כציפוי או משהו כזה במקום עוד לימון. אבל היה מדהים. והדבר היפה באמת- לא נפלה, לא שקעה, לא התחוררה כלום. פשוט עוגה מושלמת.
ד.א. רציתי לצלם במוצאי שבת, אבל למרות שהכנתי כפול הילדות חיסלו את זה בשבת בבוקר לפני שאני התעוררתי וכבר לא היה מה לצלם…
שמחה שהעוגה יצאה מוצלח והתחסלה😊 תודה על השיתוף יונית:)
היי,
במה אפשר להמיר את הקמח כדי שהמתכון יהיה מתאים לפסח?
תודה רבה ופסח כשר ושמח!
היי חגית,
אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן כשר לפסח, כמו קמח תמי או כרגיל, באותה כמות:)
היי האם ניתן להחליף בקמח 1 ל1 ללא גלוטן של בוב גובס הזה?
היי דוראל,
אפשר להחליף בקמח ללא גלוטן:)
עוגה מושלמת!!!!
הכנתי בלי הסירופ ונזללה 😋
תודה רבה רבה!
איזה כיף לשמוע:)
עוגה טעימה ממש!!!! מומלץ מאד!!
תודה רבה רבה!
תודה אלישבע 🙂
היי אפרת 🙂
העוגה יצאה נהדרת, עם זאת חסר לי טעם לימוני.
האם נכון יהיה לסחוט לימון, לחורר מעט את העוגה ולשפוך לתוכה? (היא כבר מוכנה)
תודה מראש
כן אפשר רק יהיה כדאי להוסיף למיץ הלימון 2 כפות מים ואבקת סוכר.
אחת העוגות הכי טעימות מבחינתי. וגם הכי קלות. הפכה להיות עוגת הבית הקבועה של שבת. עשינו פעם עם הסירופ ופעם בלי – אנחנו מעדיפים בלי…(עניין של טעם ומרקם כמובן) .
אז נותר רק לומר – תודה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה לך יקרה.
היי אפרת. אם אני משנה את המיץ והגרידת לימון לתפוז, תצא לי עוגת תפוזים טובה? ואם כן אז איך להרטיב אותה לאחר האפיה?
תודה. הילה
כן, זה ייצא טעים.
במקום רבע כוס מים ו3 כפות מיץ לימון אפשר לשים מיץ תפוזים.
לסירופ להרטבת העוגה אפשר לשים: רבע כוס מים רותחים + כף מיץ תפוזים + כף סוכר
תודה על המתכון, באמת ממש קליל.
הכנתי לאבא שלי, מקווה שזה יהיה לו טעים 🙂
קצת מבאס שהיא קצת נסדקה באמצע, ועוד אפיתי על פחות מ170.. לא נורא.
זה קורה שהעוגה נסדקת. ממש לא נורא.
חג שמח 🌸
ווא וואו
יצא לך טוב!
ריגשת אותי עם אבא שלך, לא יודעת למה… (:
הי,
זה נראה טוב,
יש לי שקדים פרוסים אבל לא קמח שקדים,
ילך להחליף בקורנפלור?
תודה רבה.
אם יש לך איך לטחון את השקדים הפרוסים אז אפשר לטחון לאבקה ולהשתמש בזה בתור קמח שקדים (לא בטוחה לגבי קורנפלור).
אם לא, אפשר להכין עוגת לימון בחושה רגילה ולשים מעל שקדים פרוסים.
אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא? או לבן?
במקום קמח לבן אפשר לשים ¾ כוס קמח כוסמין לבן.
תודה אפרת, מתכון מעולה ממש!
העוגה אורירית וטעימה מאד, גם בלי הסירופ מעל!
הכנתי לשבת גם את העוגה עם ממרח התמרים והאגוזים, יצא מושלם!
תודה ושבת שלום
מעולה 🙂
תודה מוריה
עוגה סופר מוצלחת !!איך עושים עוגה גדולה יותר?
היי מיכל,
אפשר להכפיל כמויות ולהכין ב-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות או תבנית מלבנית בגודל 22X31:
4 ביצים
כוס סוכר
שני שליש כוס שמן
6 כפות מיץ לימון
חצי כוס (120 מ”ל) מים
2 כפיות קליפת לימון מגורדת (רק החלק הצהוב)
כוס וחצי (210 ג’) קמח לבן
כוס (100 ג’) קמח שקדים או שקדים טחונים דק
שקית (10 ג’) אבקת אפיה
סירופ: חצי כוס מים רותחים + 2 כפות מיץ לימון + 2 כפות סוכר
*לקישוט: 4 כפות שקדים פרוסים/מולבנים (לא חובה)
הי אפרת, אפשר לוותר על הגרידת לימון?
תודה רבה ושבת שלום.
כן.
שבת שלום🌷
מתכון מעולה !!!
שמחה שאהבת 🙂
מה אפשר לשים במקום שקדים?
היי נדיה,
אם אין לך קמח שקדים כדאי להכין עוגת לימון בחושה.
הי אפרת, המתכון נראה אחלה . אבל, אבא שלי “עורג” לפאי לימון פרווה (הוא לא אוכל מוצרי חלב). אשמח אם תוכלי לשלוח לי מתכון כזה או אפילו להעלות באתר המקסים שלך.
המון תודה ויום מקסים וחמים .
היי זיוית,
אין לי מתכון לפאי לימון אבל אשתדל להכין ולהעלות בהמשך 🙂
חיי אפרת
כשאת רושמת כוס האם הכונה לכוס אחת פעמית לשתיה קרה?
לא. הכוונה לכוס זכוכית עם ידית בנפח של 240 מ”ל.
ראי תמונה של הכוס בלינק המצורף – המרת מידות אפיה.
היי אפרת, ברשותך סיפור קטן:
מאז ומתמיד רציתי להכין עוגת לימון אבל משום מה כל המתכונים שנתקלתי בהם היו מתכוני עוגת גבינה ולימון או עוגת לימון וקצפת ולי באופן אישי עוגות כאלה עושות פחות טוב על הבטן. עם הזמן זנחתי את הרעיון להכין עוגת לימון, זנחתי אפילו את הרעיון לאכול עוגת לימון כי בכל בתי הקפה עוגות הלימון הם בסגנון שמנת קצפת..
***
ביום חמישי האחרון כשהייתי באתר שלך וחיפשתי מה להכין לשבת נתקלתי במתכון לעוגת לימון בלי קצפת ובלי שמנת. לא האמנתי לנס הזה אבל היה אבל מאוד גדול – בן זוגי! בבן זוגי המדהים הוא סופר מפרגן לי בכל תחום גם בתחום הבישול (שבו אני די מתחילה) אבל כשזה מגיעה לקינוחים הפרגון נגמר.. מה לעשות שאחותו היא מלכת הקינוחים ולכן כל קינוח שאני עושה מבחינתו הוא נפילה.. את רוב הקינוחים אני באמת קצת מפקששת אבל גם כשיוצא לי קינוח טוב מבחינת בו זוגי זה עדיין לא משהו בהשוואה לאחותו. לכן גם כשמצאתי את המתכון שלך ביום חמישי החלטתי לוותר הרי גם אם במקרה תצא לי עוגה טובה עדיין בן זוגי לא יאהב כי זה לא כמו של אחותו
***
בעיה נוספת זה שאני לא אוכלת גלוטן ולכן כשביום שישי כבר שכנעתי את עצמי להכין את העוגה בשבילי גם אם היא לא תהיה מושלמת כמו של אחותו של בן זוגי אז עלתה בעיית הגלוטן. בדיוק כשבאתי לשאול אותך האם יש דרך להכין את העוגה ללא גלוטן ראיתי שמישהי כבר שאלה וענית לה שאת “מניחה שאפשר להשתמש בקמח כרגיל באותו יחס”. התשובה הזאת לא ממש עודדה אותי. הבנתי מהתשובה שאת בעצמך לא ניסית להכין את העוגה ללא גלוטן ככה שזה הולך להיות בכלל סוג של הימור והלטתי שוב לרדת מהנושא
***
במוצש דיברתי עם ידיד שלי בטלפון והוא בדיוק היה בסופר והיה אמור לבוא אלינו אחרי. בגחמה רגעית ביקשתי ממנו שיקנה לי קמח שקדים, החלטתי כן להכין את העוגה. כשהוא בא אלינו ושאלתי אותו כמה אני חייבת לו על הקמח כמעט התעלפתי – שקית קטנה של קמח שקדים עלתה 29 שקל! יופי חשבתי לעצמי, שרפתי 29 שקל על עוגה שבכלל לא ברור אם אפשר לעשות אותה ללא גלוטן ושבן זוגי בכל מקרה לא יאהב כי אחותו היא מלכת העוגות.
***
כמה שכבר לא היה לי חשק להכין את העוגה היה חבל לי על ה29 שקל שהלכו על קמח השקדים והחלטתי לתת צ’אנס. בלב ידעתי שזה יהיה כשלון גם כי אני בשלנית ממש לא משהו (חדשה בתחום), גם כי זה יהיה ללא גלוטן, ובכלל כנראה שיש סיבה למה כולם מכינים עוגות לימוון חלביות
***
אז קודם כל חיכתה לי הפתעה ענקית כשהעוגה לא התפקששה אלא הצליחה והיא לא סתם הצליחה אלא הצליחה ובגדול. מסתבר שעוגות לימון פרווה זה הדבר!!! כן גם בגרסה הללא גלוטן היא הייתה מדהימה!!! כל כך שמחתתי אני הצלחתי להכין עוגת לימון!!! אני!!! בלי גלוטן!!! החלטתי “להסתיר” את העוגה מבן זוגי כדי שלא יבאס את השמחה הקטנה שלי..
***
בערך שעתיים אחרי שהעוגה יצאה מהתנור קפצה אלי חברה. ישבנו על כוס תה עם העוגה ונהנינו מכל רגע ופתאום בן זוגי חזר הביתה ובום תפס אותנו על חם עם העוגה.. נאלצתי לתת לו חתיכה וכבר חיכיתי להשוואה לאחותו מלכת העוגות.. בן זוגי אמר שהעוגה מדהימה אבל הבנתי שהוא סתם נחמד אלי ליד חברה שלי
***
בשלב מסויים יצאתי מהמטבח ואני שומעת את בן זוגי אומר לחברה שלי “נו את רואה, זה טוב שאני תמיד מעביר ביקורת על העוגות שלה, עובדה זה גורם לה להשתפר, העוגה הזאת טובה כמעט כמו העוגה של אחותי”. בתרגום לעברית “עוגה כמעט טובה כמו של אחותי” = עוגה מושלמת ברמות היסטריות
***
אז תודה רבה לך אפרת על האתר המדהים!! המתכונים המקוריים! על זה שאת נותנת תקווה גם לבשלנים מתחילים ולא כל כך מוכשרים! על זה שיש לך פתרונות גם למי שלא אוכל גלוטן!! תודה על הכל
נ.ב במציאות היא פי אלף מאשר בתמונות
אסכם במילה אחת – וואו 😍
אני ממש שמחה שהעוגה יצא מוצלחת!
תודה רבה שחזרת לשתף ❤️
ואו!
אהבתי את הסיפור
הצחיק אותי משום מה:)
חמודה
כ”כ נהניתי לקרוא את התגובה שלך
היי אפרת
האם אפשר לשים ממרח שקדים במקום שקדים טחונים דק ? האם אפשר לשים קמח תופח במקום רגיל ? נודה עולנו לקבלת תגובות במייל. כבר כמה שנים שאנו מבקשים וטרם קרה.תודה. חוץ מזה האתר מופלא
היי אביחי,
ממרח שקדים לא מתאים. צריך שקדים טחונים דק או קמח שקדים.
אפשר לשים ¾ כוס קמח תופח במקום קמח רגיל. במקום כפית אבקת אפיה יש לשים שליש כפית.
לגבי תגובות במייל, כל השדרוגים והבקשות יעשו ויענו כשהאתר החדש יעלה. כרגע יש בעיה לעשות זאת באתר הנוכחי.
בינתיים אפשר לבקש לשלוח מייל בתגובה.
קצת חששתי להכין את העוגה, כל העוגות תמיד יוצאות לי נורא יבשות. החלטתי לתת צאנס למתכון שלך ויצאה עוגה מדהימה וממש לא יבשה. תודה רבה לך על המתכון הנפלא
שמחה שיצא מוצלח 🙂
הכנתי כמה מתכונים שלך אבל אף פעם לא עוגה
מחר הולכת לתת לזה צ’אנס
רציתי לוודא כמה דברים:
1. את השקדים הפרוסים שמים לפני שהעוגה נכנסת לתנור?
2. כדי שאדע לתכנן זמנים – כמה זמן לוקח לעוגה להתקרר ובעצם כמה זמן בערך מרגע היציאה מהתנור אפשר לאכול אותה?
3. את הסירוף יוצקים על העוגה איך שהיא יוצאת מהתנור?
תודה
היי אלה,
1. כן.
2. לאחר כחצי שעה ניתן לאכול את העוגה.
3. נכון.
בהצלחה ושבוע נפלא 🌷
אני משתמשת בחלק ניכר מהמתכונים שלך והם ממש מוצלחים.אשמח אם תצרפי אותי לרשימת התפוצה שלך
תודה
היי ציפי 🙂
אני רואה שאת כבר רשומה. את מקבלת את הניוזלטרים שנשלחים בימי חמישי?
היי אפרת, הכנתי אתמול ויצא מצויין! תודה על האתר המעולה שלך
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
היי אפרת
איזה כיף לראות מתכון לעוגת לימון!
אם יש לי גם קמח שקדים וגם שקדים טחונים (קנויים) במה עדיף להשתמש?
לגבי קישוט העוגה – אם השקדים הפרוסים הם שקדים מולבנים- זה בסדר?
היי קטיה,
עדיף קמח שקדים.
אפשר להשתמש בשקדים מולבנים.
יום מקסים 🙂
בוקר טוב אפרת
רציתי לשאול באיזה שמן כדאי להשתמש לתערובת ולשימון וכמו כן האם ניתן להשתמש בקמח ללא גלוטן ואם כן אז האם המרכיבים וחום התנור וזמני האפייה נשארים כרגיל?
כמו כן רציתי לשאול כמה זמן אחרי מזיגת הסירופ על העוגה ניתן לאכול אותה ואיך ולמשך כמה זמן שומרים אותה?
שיהיה ייום נפלא
שמן קנולה.
אני מניחה שאפשר להשתמש בקמח כרגיל באותו יחס. אין שינוי בחום וזמן אפיה.
לאחר שהעוגה מתקררת לטמפ’ החדר ניתן לאכול אותה.
עוטפים את העוגה היטב בניילון נצמד ושומרים מחוץ למקרר.
היי אפרת כמה שאלות
מיץ לימון משומר זה בסדר?
למה הכוונה גרידת לימון? פשוט לגרד לימון על פומפייה? על הצדר הגס?
לגבי שימון התבנית בכמה שמן לשמן והאם לשמן גם את הדפנות
תודה רבה לך
היי אסי,
מיץ לימון משומר זה בסדר.
יש לגרד את קליפת הלימון (רק החלק הצהוב) בפומפיה דקה.
אפשר לשים כחצי כפית שמן ולמרוח בתחתית ובדפנות.
יום מקסים 🙂