שום דבר לא נמצא
ספרי מתכונים ב10 דקות

עוגת לימון בחושה עסיסית בשילוב קמח שקדים

עוגת לימון ושקדים

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

חצי כוס (100 ג') סוכר

שליש (80 מ"ל) כוס שמן

3 כפות (30 מ"ל) מיץ לימון

רבע כוס (60 מ"ל) מים

כפית קליפת לימון מגורדת (רק החלק הצהוב)

¾ כוס (105 ג') קמח לבן

חצי כוס (50 ג') קמח שקדים או שקדים טחונים דק

כפית (5 ג') אבקת אפיה

סירופ: רבע כוס מים רותחים + כף מיץ לימון + כף סוכר

*לקישוט: 2 כפות שקדים פרוסים/מולבנים (לא חובה)

אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל-170 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים את הביצים עם הסוכר (בעזרת מיקסר או מטרפה ידנית). מוסיפים שמן, מיץ לימון, מים וגרידת לימון ומערבבים.

-בקערה נפרדת מערבבים קמח לבן, קמח שקדים ואבקת אפיה. מוסיפים לתערובת הנוזלים ומערבבים עד לאיחוד החומרים.

-יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת, מפזרים מעל שקדים פרוסים ואופים במשך 30-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

-מכינים את הסירופ: מערבבים רבע כוס מים רותחים עם כף סוכר וכף מיץ לימון ויוצקים על העוגה (באופן אחיד) בעודה חמה. 

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
אורז בנוסח איטלקי
עוגיות מלוחות ללא גלוטן

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
תמר (13:56 22.05.2020)

אחת העוגות הכי טעימות מבחינתי. וגם הכי קלות. הפכה להיות עוגת הבית הקבועה של שבת. עשינו פעם עם הסירופ ופעם בלי – אנחנו מעדיפים בלי…(עניין של טעם ומרקם כמובן) .
אז נותר רק לומר – תודה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:36 22.05.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה לך יקרה.

Avatar
הילה (09:48 19.11.2019)

היי אפרת. אם אני משנה את המיץ והגרידת לימון לתפוז, תצא לי עוגת תפוזים טובה? ואם כן אז איך להרטיב אותה לאחר האפיה?
תודה. הילה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:54 19.11.2019)

כן, זה ייצא טעים.
במקום רבע כוס מים ו3 כפות מיץ לימון אפשר לשים מיץ תפוזים.
לסירופ להרטבת העוגה אפשר לשים: רבע כוס מים רותחים + כף מיץ תפוזים + כף סוכר

Avatar
הודיה (13:29 13.10.2019)

תודה על המתכון, באמת ממש קליל.
הכנתי לאבא שלי, מקווה שזה יהיה לו טעים 🙂
קצת מבאס שהיא קצת נסדקה באמצע, ועוד אפיתי על פחות מ170.. לא נורא.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:27 13.10.2019)

זה קורה שהעוגה נסדקת. ממש לא נורא.
חג שמח 🌸

Avatar
אפרת (00:11 25.06.2020)

ווא וואו
יצא לך טוב!
ריגשת אותי עם אבא שלך, לא יודעת למה… (:

Avatar
ב (14:06 5.09.2019)

הי,
זה נראה טוב,
יש לי שקדים פרוסים אבל לא קמח שקדים,
ילך להחליף בקורנפלור?
תודה רבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:23 5.09.2019)

אם יש לך איך לטחון את השקדים הפרוסים אז אפשר לטחון לאבקה ולהשתמש בזה בתור קמח שקדים (לא בטוחה לגבי קורנפלור).
אם לא, אפשר להכין עוגת לימון בחושה רגילה ולשים מעל שקדים פרוסים.

Avatar
רחל (20:13 22.08.2019)

אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא? או לבן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:56 22.08.2019)

במקום קמח לבן אפשר לשים ¾ כוס קמח כוסמין לבן.

Avatar
מוריה (20:55 8.08.2019)

תודה אפרת, מתכון מעולה ממש!
העוגה אורירית וטעימה מאד, גם בלי הסירופ מעל!
הכנתי לשבת גם את העוגה עם ממרח התמרים והאגוזים, יצא מושלם!

תודה ושבת שלום

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:32 8.08.2019)

מעולה 🙂
תודה מוריה

Avatar
מיכח (09:30 21.06.2019)

עוגה סופר מוצלחת !!איך עושים עוגה גדולה יותר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:25 21.06.2019)

היי מיכל,
אפשר להכפיל כמויות ולהכין ב-2 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות או תבנית מלבנית בגודל 22X31:
4 ביצים
כוס סוכר
שני שליש כוס שמן
6 כפות מיץ לימון
חצי כוס (120 מ"ל) מים
2 כפיות קליפת לימון מגורדת (רק החלק הצהוב)
כוס וחצי (210 ג') קמח לבן
כוס (100 ג') קמח שקדים או שקדים טחונים דק
שקית (10 ג') אבקת אפיה
סירופ: חצי כוס מים רותחים + 2 כפות מיץ לימון + 2 כפות סוכר
*לקישוט: 4 כפות שקדים פרוסים/מולבנים (לא חובה)

Avatar
CHAGITB (21:55 23.05.2019)

הי אפרת, אפשר לוותר על הגרידת לימון?
תודה רבה ושבת שלום.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:07 23.05.2019)

כן.
שבת שלום🌷

Avatar
אסתי (14:24 22.05.2019)

מתכון מעולה !!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:50 22.05.2019)

שמחה שאהבת 🙂

Avatar
נדיה (17:32 27.01.2019)

מה אפשר לשים במקום שקדים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:16 27.01.2019)

היי נדיה,
אם אין לך קמח שקדים כדאי להכין עוגת לימון בחושה.

Avatar
זיוית בן - שיטרית (12:30 16.01.2019)

הי אפרת, המתכון נראה אחלה . אבל, אבא שלי "עורג" לפאי לימון פרווה (הוא לא אוכל מוצרי חלב). אשמח אם תוכלי לשלוח לי מתכון כזה או אפילו להעלות באתר המקסים שלך.
המון תודה ויום מקסים וחמים .

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:18 16.01.2019)

היי זיוית,
אין לי מתכון לפאי לימון אבל אשתדל להכין ולהעלות בהמשך 🙂

Avatar
רבקה (14:27 27.12.2018)

חיי אפרת

כשאת רושמת כוס האם הכונה לכוס אחת פעמית לשתיה קרה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:49 27.12.2018)

לא. הכוונה לכוס זכוכית עם ידית בנפח של 240 מ"ל.
ראי תמונה של הכוס בלינק המצורף – המרת מידות אפיה.

Avatar
אלה (23:49 26.11.2018)

היי אפרת, ברשותך סיפור קטן:
מאז ומתמיד רציתי להכין עוגת לימון אבל משום מה כל המתכונים שנתקלתי בהם היו מתכוני עוגת גבינה ולימון או עוגת לימון וקצפת ולי באופן אישי עוגות כאלה עושות פחות טוב על הבטן. עם הזמן זנחתי את הרעיון להכין עוגת לימון, זנחתי אפילו את הרעיון לאכול עוגת לימון כי בכל בתי הקפה עוגות הלימון הם בסגנון שמנת קצפת..
***
ביום חמישי האחרון כשהייתי באתר שלך וחיפשתי מה להכין לשבת נתקלתי במתכון לעוגת לימון בלי קצפת ובלי שמנת. לא האמנתי לנס הזה אבל היה אבל מאוד גדול – בן זוגי! בבן זוגי המדהים הוא סופר מפרגן לי בכל תחום גם בתחום הבישול (שבו אני די מתחילה) אבל כשזה מגיעה לקינוחים הפרגון נגמר.. מה לעשות שאחותו היא מלכת הקינוחים ולכן כל קינוח שאני עושה מבחינתו הוא נפילה.. את רוב הקינוחים אני באמת קצת מפקששת אבל גם כשיוצא לי קינוח טוב מבחינת בו זוגי זה עדיין לא משהו בהשוואה לאחותו. לכן גם כשמצאתי את המתכון שלך ביום חמישי החלטתי לוותר הרי גם אם במקרה תצא לי עוגה טובה עדיין בן זוגי לא יאהב כי זה לא כמו של אחותו
***
בעיה נוספת זה שאני לא אוכלת גלוטן ולכן כשביום שישי כבר שכנעתי את עצמי להכין את העוגה בשבילי גם אם היא לא תהיה מושלמת כמו של אחותו של בן זוגי אז עלתה בעיית הגלוטן. בדיוק כשבאתי לשאול אותך האם יש דרך להכין את העוגה ללא גלוטן ראיתי שמישהי כבר שאלה וענית לה שאת "מניחה שאפשר להשתמש בקמח כרגיל באותו יחס". התשובה הזאת לא ממש עודדה אותי. הבנתי מהתשובה שאת בעצמך לא ניסית להכין את העוגה ללא גלוטן ככה שזה הולך להיות בכלל סוג של הימור והלטתי שוב לרדת מהנושא
***
במוצש דיברתי עם ידיד שלי בטלפון והוא בדיוק היה בסופר והיה אמור לבוא אלינו אחרי. בגחמה רגעית ביקשתי ממנו שיקנה לי קמח שקדים, החלטתי כן להכין את העוגה. כשהוא בא אלינו ושאלתי אותו כמה אני חייבת לו על הקמח כמעט התעלפתי – שקית קטנה של קמח שקדים עלתה 29 שקל! יופי חשבתי לעצמי, שרפתי 29 שקל על עוגה שבכלל לא ברור אם אפשר לעשות אותה ללא גלוטן ושבן זוגי בכל מקרה לא יאהב כי אחותו היא מלכת העוגות.
***
כמה שכבר לא היה לי חשק להכין את העוגה היה חבל לי על ה29 שקל שהלכו על קמח השקדים והחלטתי לתת צ'אנס. בלב ידעתי שזה יהיה כשלון גם כי אני בשלנית ממש לא משהו (חדשה בתחום), גם כי זה יהיה ללא גלוטן, ובכלל כנראה שיש סיבה למה כולם מכינים עוגות לימוון חלביות
***
אז קודם כל חיכתה לי הפתעה ענקית כשהעוגה לא התפקששה אלא הצליחה והיא לא סתם הצליחה אלא הצליחה ובגדול. מסתבר שעוגות לימון פרווה זה הדבר!!! כן גם בגרסה הללא גלוטן היא הייתה מדהימה!!! כל כך שמחתתי אני הצלחתי להכין עוגת לימון!!! אני!!! בלי גלוטן!!! החלטתי "להסתיר" את העוגה מבן זוגי כדי שלא יבאס את השמחה הקטנה שלי..
***
בערך שעתיים אחרי שהעוגה יצאה מהתנור קפצה אלי חברה. ישבנו על כוס תה עם העוגה ונהנינו מכל רגע ופתאום בן זוגי חזר הביתה ובום תפס אותנו על חם עם העוגה.. נאלצתי לתת לו חתיכה וכבר חיכיתי להשוואה לאחותו מלכת העוגות.. בן זוגי אמר שהעוגה מדהימה אבל הבנתי שהוא סתם נחמד אלי ליד חברה שלי
***
בשלב מסויים יצאתי מהמטבח ואני שומעת את בן זוגי אומר לחברה שלי "נו את רואה, זה טוב שאני תמיד מעביר ביקורת על העוגות שלה, עובדה זה גורם לה להשתפר, העוגה הזאת טובה כמעט כמו העוגה של אחותי". בתרגום לעברית "עוגה כמעט טובה כמו של אחותי" = עוגה מושלמת ברמות היסטריות
***
אז תודה רבה לך אפרת על האתר המדהים!! המתכונים המקוריים! על זה שאת נותנת תקווה גם לבשלנים מתחילים ולא כל כך מוכשרים! על זה שיש לך פתרונות גם למי שלא אוכל גלוטן!! תודה על הכל

נ.ב במציאות היא פי אלף מאשר בתמונות

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:54 27.11.2018)

אסכם במילה אחת – וואו 😍
אני ממש שמחה שהעוגה יצא מוצלחת!
תודה רבה שחזרת לשתף ❤️

Avatar
רות (01:53 10.07.2020)

ואו!
אהבתי את הסיפור
הצחיק אותי משום מה:)
חמודה

Avatar
אביחי (20:37 26.11.2018)

היי אפרת
האם אפשר לשים ממרח שקדים במקום שקדים טחונים דק ? האם אפשר לשים קמח תופח במקום רגיל ? נודה עולנו לקבלת תגובות במייל. כבר כמה שנים שאנו מבקשים וטרם קרה.תודה. חוץ מזה האתר מופלא

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:11 26.11.2018)

היי אביחי,
ממרח שקדים לא מתאים. צריך שקדים טחונים דק או קמח שקדים.
אפשר לשים ¾ כוס קמח תופח במקום קמח רגיל. במקום כפית אבקת אפיה יש לשים שליש כפית.
לגבי תגובות במייל, כל השדרוגים והבקשות יעשו ויענו כשהאתר החדש יעלה. כרגע יש בעיה לעשות זאת באתר הנוכחי.
בינתיים אפשר לבקש לשלוח מייל בתגובה.

Avatar
רחל (22:03 25.11.2018)

קצת חששתי להכין את העוגה, כל העוגות תמיד יוצאות לי נורא יבשות. החלטתי לתת צאנס למתכון שלך ויצאה עוגה מדהימה וממש לא יבשה. תודה רבה לך על המתכון הנפלא

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:04 25.11.2018)

שמחה שיצא מוצלח 🙂

Avatar
אלה (22:06 24.11.2018)

הכנתי כמה מתכונים שלך אבל אף פעם לא עוגה
מחר הולכת לתת לזה צ'אנס
רציתי לוודא כמה דברים:
1. את השקדים הפרוסים שמים לפני שהעוגה נכנסת לתנור?
2. כדי שאדע לתכנן זמנים – כמה זמן לוקח לעוגה להתקרר ובעצם כמה זמן בערך מרגע היציאה מהתנור אפשר לאכול אותה?
3. את הסירוף יוצקים על העוגה איך שהיא יוצאת מהתנור?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:14 25.11.2018)

היי אלה,
1. כן.
2. לאחר כחצי שעה ניתן לאכול את העוגה.
3. נכון.
בהצלחה ושבוע נפלא 🌷

Avatar
ציפי זיימן (15:52 23.11.2018)

אני משתמשת בחלק ניכר מהמתכונים שלך והם ממש מוצלחים.אשמח אם תצרפי אותי לרשימת התפוצה שלך
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:59 23.11.2018)

היי ציפי 🙂
אני רואה שאת כבר רשומה. את מקבלת את הניוזלטרים שנשלחים בימי חמישי?

Avatar
ורדי (15:11 23.11.2018)

היי אפרת, הכנתי אתמול ויצא מצויין! תודה על האתר המעולה שלך

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:30 23.11.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

Avatar
קטיה (10:38 22.11.2018)

היי אפרת
איזה כיף לראות מתכון לעוגת לימון!
אם יש לי גם קמח שקדים וגם שקדים טחונים (קנויים) במה עדיף להשתמש?
לגבי קישוט העוגה – אם השקדים הפרוסים הם שקדים מולבנים- זה בסדר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:49 22.11.2018)

היי קטיה,
עדיף קמח שקדים.
אפשר להשתמש בשקדים מולבנים.
יום מקסים 🙂

Avatar
זואי (10:29 22.11.2018)

בוקר טוב אפרת
רציתי לשאול באיזה שמן כדאי להשתמש לתערובת ולשימון וכמו כן האם ניתן להשתמש בקמח ללא גלוטן ואם כן אז האם המרכיבים וחום התנור וזמני האפייה נשארים כרגיל?
כמו כן רציתי לשאול כמה זמן אחרי מזיגת הסירופ על העוגה ניתן לאכול אותה ואיך ולמשך כמה זמן שומרים אותה?
שיהיה ייום נפלא

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:54 22.11.2018)

שמן קנולה.
אני מניחה שאפשר להשתמש בקמח כרגיל באותו יחס. אין שינוי בחום וזמן אפיה.
לאחר שהעוגה מתקררת לטמפ' החדר ניתן לאכול אותה.
עוטפים את העוגה היטב בניילון נצמד ושומרים מחוץ למקרר.

Avatar
אסי (01:22 22.11.2018)

היי אפרת כמה שאלות
מיץ לימון משומר זה בסדר?
למה הכוונה גרידת לימון? פשוט לגרד לימון על פומפייה? על הצדר הגס?
לגבי שימון התבנית בכמה שמן לשמן והאם לשמן גם את הדפנות
תודה רבה לך

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:24 22.11.2018)

היי אסי,
מיץ לימון משומר זה בסדר.
יש לגרד את קליפת הלימון (רק החלק הצהוב) בפומפיה דקה.
אפשר לשים כחצי כפית שמן ולמרוח בתחתית ובדפנות.
יום מקסים 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.