זמן הכנה: 10 דקות
סוג: חלבי
מצרכים:
2 בסיסי עוגת טורט בטעם שוקולד (לקנות מוכן בסופר או בקונדיטוריה)
כוס (240 מ”ל) נס קפה מוכן ללא חלב (כפית נס קפה עם מים)
2 כוסות (480 מ”ל) חלב
2 מיכלי שמנת מתוקה (500 מ”ל)
2 חבילות אינסטנט פודינג וניל (סה”כ 160 גרם)
לציפוי: 100 גרם שוקולד מריר + רבע כוס שמנת מתוקה
אופן הכנה:
-מרטיבים את הטורט בנס קפה באמצעות כף עד שנספג היטב בטורט (הערה: לא חייבים להשתמש בכוס מלאה, שלא יהיה רטוב מידי).
-מקציפים 1 כוס חלב + 1 שמנת מתוקה + פודינג וניל ומורחים על הטורט.
-מניחים מעל את הטורט הנוסף.
-מקציפים שוב 1 כוס חלב + 1 שמנת מתוקה + פודינג וניל ומורחים על הטורט.
-מניחים מעל טורט נוסף ומכינים ציפוי שוקולד: ממיסים קוביות שוקולד מריר עם רבע כוס שמנת מתוקה ומורחים מעל העוגה.
-מכניסים למקרר לפחות ל- 4 שעות (רצוי להכין יום קודם כדי שהטעמים יספגו בטורט).
עוגת שכבות, מתכון לעוגת טורט, מתכון לעוגת יום הולדת
איפה אפשר לרכוש בסיס מוכן לטורט?
היי,
ניתן למצוא ברוב רשתות השיווק(:
נראה מעולה! רציתי לשאול היכן קונים את בסיסי עוגת הטורט?
תודה
היי,
ניתן למצוא בסיסי טורט ברוב רשתות השיווק (במחלקת מוצרי אפייה).
זהו שאני מחפשת ולא מוצאת בשום רשת, בגלל זה שאלתי.
תודה!
שלום לך, אפרת. יש לך עוד מתכונים לעוגות ללא אפיה כמו זו בה משתמשים בשכבות טורט מוכנות? מנסה להפעיל כמה שפחות את התנור בתקופה זו. לא עוגות שכוללות ביסקוויטים. תודה רבה. ועוד שאלה של בורות. האם צריך לשטוף את הקערה בין שתי הקצפות?
היי רימה,
לא חייב לשטוף את קערת המיקסר בין ההקצפות, אך רצוי שתהיה יחסית ללא שאריות קצפת.
מצרפת קישור למתכוני עוגות ללא אפייה(:
המון תודות לך.
אפרת שלום
האם יש בעוגה 3 בסיסי טורט? האם צריך להרטיב כל טורט לפני הקצפת?
האם מרטיבים בקפה גם את השכבה העליונה שעליה מורחים שוקולד?
אם את מוצאת בסיסי טורט דקים אז אפשר להשתמש ב-3 בסיסים אבל אם לא אז מספיק להשתמש ב-2 בסיסי טורט רגילים.
כדאי להרטיב כל טורט לפני ששמים מעל את הקצפת. את הטורט העליון שעליו שמים ציפוי (בהנחה ומכינים עם 3 בסיסים) אין צורך להרטיב.
ממש תודה על המתכונים הם יוצאים לי ממש טוב, ורציתי לשאול האם אפשר להכין את העוגה בבית, ואם יש לך מתכון בשביל זה?
יש את המתכון הזה- עוגת טורט.
אם את רוצה עוגת שוקולד אז אפשר להכין את המתכון הזה- עוגת שוקולד עם קצפת.
היי אפרת, שאלה קצת טפשית אבל האם ניתן לצפות את כל העוגה (לא רק למעלה)? רוצה ליצור עוגת שכבות גבוהה. תודה! 🙂
כן אפשר 🙂
האם אפשר להכניס למקיא ולא למקרר אם כן כמה זמן צריך להיות במקפיא?
אפשר לשים במקפיא שעתיים ואח”כ להעביר למקרר שלא יקפא לגמרי.
היי, האם אפשר להשתמש באספרסו במקום נס קפה?
אפשר אבל יש לדלל את האספרסו עם כוס מים כדי שהטעם לא יהיה חזק מידי.
חובה לספוג את הטורט לפני זה בקפה? או שאפשר לוותר על זה וישר להניח את הטורט? תודה!
מומלץ להרטיב את העוגה. לא חייבים עם קפה, אפשר גם עם חלב או שוקולית.
היי,לעוגת פרווה ניתן להשתמש בריץ צמחי וחלב סויה?
כן, אפשר בהחלט.
שלום רב וחג אורים שמח !
רציתי לדעת אם אני משתמשת בשתי שמנת מתוקה , כמה עלי לשים פודינג וניל וחלב במילוי ?
היי אלייה,
כמו שרשום במתכון. 2 כוסות חלב ו 2 חבילות אינסטנט פודינג וניל.
חג חנוכה שמח 💛
היי, האם זה קריטי להשהות את העוגה במקרר? אני צריכה להכין עוגת יום הולדת ואין לי מספיק זמן :/
רצוי מאוד כי העוגה משביחה במקרר.
האם חייבים להכין את העוגה בתבנית? או שאפשר על משטח ישר ללא שוליים ופשוט להניח זה על זה ולצפות בקרם? (קניתי בסופר את 3 השכבות בטעם וניל).תודה!
היי נטע,
לא חייבים להכין בתבנית. אפשר להכין גם על משטח ישר.
היי אפרת
באיזה גודל תבנית להכין את העוגה ? 24?
היי רוזי,
זה תלוי בגודל של הטורט שאת קונה. בדר”כ זה בקוטר 24.
שלום
אפשרי להכין בבית עוגה?
יש לך אולי מתכון מתאים?
תודה
היי מרים,
אין לי מתכון לטורט. את יכולה להכין עוגת דבש עם קרם שהיא מאוד טעימה או עוגת שוקולד עם קצפת.
אפשר לעשות את זה עם עוגת שוקולד רגילה??
אגב בגלל האתר שלכם למדתי לאפות זה פשוט אתר מדהים
היי רינה,
אני שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
עוגת שוקולד רגילה נחשבת עוגה “כבדה” בשביל למלא אותה בשכבות של קצפת.
עוגת טורט לעומת זאת היא אוורירית וקלילה יותר כי היא מיועדת למילוי.
אם את רוצה להכין בעצמך את עוגת השוקולד יש מתכון לעוגת שוקולד עם קצפת שהקצפת היא רק בשכבה העליונה של העוגה – עוגת שוקולד עם קצפת.
בהצלחה והמשך יום נפלא!
נשמע מצוין, האם אפשר להניח מעל כל שכבת קרם דובדבנים משומרים? או שכבת ריבה מעל שכבת הקרם?
יוסיף לדעתך או יהרוס? תודה(:
היי אנה,
אם אוהבים אז למה לא 🙂 אפשר גם לטחון את הדובדבנים עם מעט מים כדי לקבל ממרח/סירופ ואותו לזלף מעל כל שכבת קרם.
ערב טוב והיי ברוכה על שיתוף המתכונים !
האם אפשר לקבל מתכון לעוגת טורט תוצרת בית ?
היי אליה,
עוגת טורט היא עוגה אוורירית ויחסית יבשה ולכן היא מעולה כעוגת שכבות.
הסיבה שאין מתכון לעוגת טורט באתר היא שהכנת העוגה היא קצת יותר מורכבת מעוגות אחרות וצריך לעשות את זה בצורה נכונה.
מתכון לעוגת טורט (תבנית 24 או 26):
6 ביצים בטמפ’ החדר
כוס סוכר
רבע כוס שמן
כוס קמח תופח
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל170 מעלות.
-מפרידים חלבונים לחוד וחלמונים לחוד (חשוב שלא תיפול טיפת חלמון-צהוב בקערת החלבונים- הלבן, אחרת ההקצפה לא תצליח).
-מקציפים את החלבונים במשך כחצי דקה-דקה עד שנוצר קצף. מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב.
-בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים (הצהוב) עם השמן. מוסיפים את הקצף ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול עד לאיחוד התערובות.
-בסוף מוסיפים את הקמח התופח ומערבבים קלות עד שהקמח נטמע בתערובת.
-אופים בתנור כ-30 דקות עד שהעוגה מוכנה (ניתן לנעוץ קיסם במרכז העוגה. אם יוצא נקי- העוגה מוכנה).
-מניחים לעוגה להתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה לרוחב אחרת היא עלולה להתפרק.
*אם רוצים טורט שוקולד יש להוריד מכמות הקמח כף אחת ובמקום זה לשים כף אבקת קקאו.
בהצלחה 😉
היי אני מצאתי ב סופר טורט בטעם וניל ויש ביום ראשון יום הולדת לאחותי ורוצה לנסות להכין עוגה אפשר כמה הצעות ?? תודה רבה
היי גדא,
עם טורט וניל את יכולה להכין את אותו מתכון רק להשתמש באינסטנט פודינג בטעם שוקולד או ריבת חלב. אפשר גם לגוון ולהכין כל שכבת קרם בטעם אחר. במקום כוס נס קפה מומלץ לשים מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק של שתיה קלה ולא צריך מיץ טבעי).
שיהיה המון מזל טוב! 🙂
הי.
הטורטים מעט התפרקו בתבנית מכיוון שהיו רטובים…
זה נורא?
תודה!
לא נורא בכלל כי את גם ככה מכסה אותם בקצפת. לאחר קירור העוגה תתייצב ותהיה בסדר 🙂
שלום!
מצאתי בסופר חבילה של 3 טורטים בהירים…
סהכ 400 גרם.
האם מתאים ב 3 שכבות?
תודה!
כן זה מצוין 🙂
יכול להיות שתצטרכי להכין יותר קצפת כי זה 3 שכבות, זאת אומרת שיהיה צורך בעוד מיכל שמנת + אינסטנט פודינג וניל/שוקולד לפי הטעם. אני מציעה שתתחילי בכמות שרשומה במתכון ומקסימום תקציפי אחר כך כמות נוספת לפי מידת הצורך.
הי!
מה זה גודל כוס 210 מ”ל?
יותר גדולה מהרגילה, הזכוכית עם הידית?
תודה (:
הי לירז,
זאת הכוס זכוכית הרגילה עם הידית.
הי, העוגה מיועדת לילדים קטנים- האם טעם הקפה מורגש? האם ניתן להרטיב במשהו אחר מלבד קפה?
תודה רבה.
הי סיון,
טעם הקפה לא ממש מורגש. את יכולה להכין את הקפה חלש- לשים חצי כפית אבקת נס קפה עם מים ואז בקושי ירגישו בטעם. אם את רוצה להימנע לגמרי מקפה, תרטיבי את הטורט עם חלב.
מה אפשר לשים במקום חלב שיהיה פרווה?
היי נעמה,
אפשר לשים חלב קוקוס או לוותר על החלב בכלל ולהשתמש רק בקצפת צמחית/ ריץ’.
האם חייב לקנות שכבות טורט שוקולד או שאפשר את הרגילות? ועם מה יוצא טעים יותר
היי מרים, לא חייב. אפשר גם לקנות טורט רגיל בהיר ולהרטיב אותו במיץ תפוזים (במקום נס קפה). בשני המקרים זה יוצא טעים.
להרטיב בכוס נס קפה חם או קר לא כתוב….יש לי כוסות מדידה האם אפשר להשתמש בכוס כזו כי יש הרבה גדלים של כוסות רגילות…. והאם אפשר להשתמש בתבנית חד פעמית? ואם כן באיזה גודל….. תודה רבה.
היי שרון, יש להרטיב את הטורט בכוס נס קפה פושר. גודל הכוס היא 210 מ”ל.
אפשר להשתמש בתבנית חד פעמית אך גודלה תלוי בגודל הטורט שאת קונה. לרוב הטורט הוא עגול בגודל 26 אך לא תמיד. שבת שלום 🙂
אחד הרעיונות הטובים להשתמש בטורטים קנויים! כל שנותר הוא רק להכין את הקרם! והעוגה יוצאת מהממת ומצוינת ושלא נדבר על המחמאות שקיבלתי
לא האמינו לי שאמרתי שאני הכנתי את זה!! היו בטוחים שזה מקונדיטורייה, נשבעת.
עוגה מהממת, טעימה בטירוף וקלה כל כך להכנה!