זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25-30 דקות
סוג: חלבי
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 ביצים
שליש כוס (65 ג’) סוכר
75 גרם חמאה מומסת
כפית תמצית וניל
שני שליש כוס (160 מ”ל) חלב
כף קליפת לימון מגורדת (רק החלק הצהוב)
כוס ורבע (175 ג’) קמח תופח
לזיגוג (לא חובה): 3 כפות (24 ג’) אבקת סוכר + כף (10 מ”ל) מיץ לימון
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל170 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים בעזרת מטרפה את הביצים עם הסוכר. מוסיפים חמאה מומסת ותמצית וניל ומערבבים. מוסיפים חלב וגרידת לימון ומערבבים. בסוף מוסיפים את הקמח התופח ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים.
-מכניסים לתנור ואופים במשך 25-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
-מוציאים מהתנור ועוטפים בניילון נצמד (לא חובה אבל מומלץ – האדים שמצטברים מרטיבים את העוגה והופכים אותה לעסיסית יותר).
-הכנת הזיגוג: מערבבים בכוס 3 כפות אבקת סוכר עם כף מיץ לימון עד לקבלת סירופ לבן סמיך. לאחר שהעוגה התקררה מזלפים פסים בעזרת כפית או שקית זילוף.
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית |
- עוגה ללא אפייה
היי אפרת, מה בעצם ההבדל בין העוגה הזו לעוגת הלימון הבחושה, בהנחה שגם אותה אני מכינה עם חמאה במקום שמן? תודה רבה 🙂
היי ליאת,
העוגה הבחושה שונה מעט מהעוגה עם החמאה בכמה דברים- שימוש בחמאה, כמות הסוכר, שימוש במיץ לימון, קוקוס, ועוד…😊
הכנתי את העוגה בעבר ויצא נפלא, אבל הפעם אני רוצה להכין עוגה עגולה (בתבנית “קפיצית” אם זכרתי את השם נכון) האם זה אפשרי לאפות את העוגה הזו בתבנית עגולה? כמובן שאני אגדיל את כמות הרכיבים לפי הצורך
היי יובל,
אפשר בהחלט להכין בתבנית עגולה. הכמויות במתכון מתאימות לתבנית עגולה קוטר 20. את יכולה להכין גם בתבנית יותר גדולה ולהגדיל כמויות.
כמויות לתבנית עגולה 26:
5 ביצים
כוס סוכר (200 ג’)
195 גרם חמאה מומסת
כף תמצית וניל
1+3/4 כוסות (210 מ”ל) חלב
2 כפות מלאות קליפת לימון מגורדת (רק החלק הצהוב)
3+1/4 כוסות (450 ג’) קמח תופח
קצפת: מיכל שמנת מתוקה/קצפת צמחית (125 מ”ל) + 3 כפות אינסטנט פודינג וניל + רבע כוס חלב (או חלב סויה/קוקוס).
התחלתי להכין את העוגה ונתקעתי בלי תמצית וניל וסוכר וניל מה אפשר לשים במקום?
אפשר להכין בלי.
אפרת יקרה,
בא לי להפוך אותה למעט יותר “לימונית” כמה מיץ לימון אם בכלל את מציעה לשים? כמה סוכר כדיי לאזן?
תודה רבה ושבת שלום!
האתר שלך מהמם, לא היה דבר שהכנתי מפה ולא יצא טעים בטירוף.
היי רלי,
אפשר להוסיף 2 כפות מיץ לימון ולהגדיל את כמות הסוכר לחצי כוס.
ולא כדאי לוותר על גרידת הלימון, זה מוסיף המון טעם לימוני.
שבת שלום 🌺
תודה רבה היא כבר בתנור 🙂 ככה עשיתי..אני רק לא בטוחה לגביי הביצים, בגלל שהיו לי מדיום ואני רגילה ללארג’ הוספתי אחת. מקווה שלא טעיתי.
סליחה על הבורות, איך מגרדים גרידת לימון. זה לא בעיה מבחינה אסתטית להשתמש בחלק החיצוני של הלימון?אפשר לוותר על זה ופשוט לשים את המיץ?
היי ליאת,
מגרדים את החלק החיצוני הצהוב של הלימון עם פומפיה דקה (רק הצהוב, לא הלבן הפנימי).
אח”כ אפשר להשתמש בלימון למה שרוצים (סלט וכו’).
אפשר לוותר על זה למרות שלטעמי זה מקפיץ את הטעם של העוגה.
מעולה. הסירופ ממש ממש מוסיף. תודה על המתכונים הטעימים והמפורטים.
שמחה שאהבת 🙂
תודה ליאת ושבוע נפלא
כרגע הכנתי ושמתי להתקרר על השיש…איזה ריח טוב.בהמשך אעדכן איך יצא.
ובהזדמנות זו ,רציתי להודות לך על המתכונים המעולים שלך!
כל מה שאני מכינה מהאתר שלך תמיד יוצא טעים והכי חשוב קליל גם מבחינת ההכנה.
שמחה לשמוע 🙂
תודה נטלי 💜
היי אפרת רוצה להכין אותה אבל שתיהיה פרווה אפשרי ?
אם כן במה ניתן להחליף את החמאה והחלב ?
במקום החמאה מחמאה/שמן ובמקום החלב מים ?
תודה 🙂
היי תמר,
במקום חמאה אפשר לשים שליש כוס שמן.
במקום חלב עדיף להכין לימונדה ולשים בכוס 2 כפות מיץ לימון, למלא במים עד שני שליש כוס, להוסיף כף מלאה סוכר ולערבב.
יום מקסים 🌷
הוספתי גם מעט מיץ מהלימון והעוגה יצאה מהממת
מעולה 🙂
תודה אורנה.
היי
עם מה ניתן להחליף את החמאה ?
אפשר לשים שליש כוס שמן.
היי כמה קמח רגיל במקום תופח ?
כוס ורבע קמח רגיל + כפית ורבע אבקת אפיה.
תיקון: במקום שני שליש חלב. תודה
כן רותי אפשר.
האם אפשר מיץ תפוזים במקום חצי כוס חלב ? לא שותים חלב.
תודה על התשובה
עוגה עדינה וטעימה 🙂 תודה!
תודה אפרת 🙂
עוגה מאוד טעימה ופשוטה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה על העדכון.
העוגה שלי יצאה טעימה מאוד והמתכון היה לי קל וכיף.
העוגה שלי יצאה טעימה מאוד והמתכון היה לי קל וכיף. העוגה הזאת זאת עוגה שמשמשת ונשנוש ליד הקפה ולא לקינוח מיוחד למסיבה.
אפשר להקפיא? אם כן, איך, מתי להקפיא ואיך להפשיר?
תיהיה בריאה 🙂
ועוד שאלה: איזה עוד זיגוג אפשר לעשות? אין ברשותי אבקת סוכר… אני יודעת שזה לא הכרחי אבל זה מוסיף…
היי אילנה,
אפשר לעטוף היטב בניילון נצמד ולהקפיא. להפשיר על השיש עם הניילון הנצמד.
לגבי הזיגוג, אם יש לך אבקת אינסטנט פודינג וניל אני חושבת שאת יכולה לשים במקום אבקת הסוכר.
אוקי אבל מתי להקפיא? ישר אחרי התנור או לתת לו להגיע לטמפ’ החדר?
אחרי שהעוגה מתקררת לטמפ’ החדר.
אפרת
אפשר במקום הזיגוג
לשים קצפת במקום?
ודבר שני – אני רוצה להכין בתבנית עגולה 26
מה הכמות??
ו
אפשר לשים קצפת במקום הזיגוג.
כמויות לתבנית 26:
5 ביצים
כוס סוכר (200 ג’)
195 גרם חמאה מומסת
כף תמצית וניל
1+3/4 כוסות (210 מ”ל) חלב
2 כפות מלאות קליפת לימון מגורדת (רק החלק הצהוב)
3+1/4 כוסות (450 ג’) קמח תופח
קצפת: מיכל שמנת מתוקה/קצפת צמחית (125 מ”ל) + 3 כפות אינסטנט פודינג וניל + רבע כוס חלב (או חלב סויה/קוקוס).
יום מקסים 🙂
היי אילנה,
אפשר לשים בבלילה עצמה 2 כפות מיץ לימון ולהגדיל את כמות הסוכר לחצי כוס (כי הלימון מוסיף חמיצות).
פורים שמח! 🙂
וואו נראה ליגה!!!
אני לא נוהגת להשתמש בקליפות הדרים מחשש מתולעים. אני רואה שבמתכון אין שימוש במיץ לימון חוץ מהזיגוג.
אפשר לשים מיץ לימון במקום הקליפה?
תודה רבה רבה ופורים שמח 🙂