זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 25 דקות
סוג: חלבי/ פרווה
תבנית עגולה בקוטר 22.5
מצרכים:
לעוגה:
3 ביצים
שליש כוס (66 ג’) סוכר
חצי כוס (100 ג’) שמן
חצי כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים (לא בהכרח טבעי, אפשר מבקבוק לשתיה קלה)
4 כפות (80 ג’) דבש
כוס וחצי (210 ג’) קמח תופח (או כוס וחצי קמח רגיל + כפית וחצי אבקת אפיה)
*להרטבת העוגה: כף וחצי (30 ג’) דבש + 4 כפות (40 מ”ל) מים רותחים
לקרם הוניל והדבש:
מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (250 מ”ל)
3 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
רבע כוס (60 מ”ל) חלב / חלב סויה/ חלב קוקוס (או 5 כפות מים קרים)
כפית גדושה דבש
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל170 מעלות ומשמנים היטב תבנית עגולה 24.
–הכנת העוגה: מקציפים במיקסר את הביצים עם הסוכר במשך 2 דקות, עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. מוסיפים את השמן, מיץ תפוזים והדבש ומערבבים. מערבבים את הקמח עם אבקת האפיה ומוסיפים לתערובת. מערבבים קלות עד לאיחוד חומרים.
-יוצקים את הבלילה לתבנית המשומנת ואופים במשך כ-25 דקות.
-מערבבים כף וחצי דבש עם 4 כפות מים רותחים ומרטיבים את העוגה בעודה חמה (בעזרת כף שופכים על החלק העליון של העוגה באופן שווה).
–הכנת הקרם: מקציפים שמנת במשך כדקה עד לקבלת קצפת רכה. מוסיפים אינסטנט וניל, חלב וכפית דבש וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.
-לאחר שהעוגה התקררה לטמפ’ החדר, מורחים את הקרם מעל העוגה באופן אחיד. עוטפים את העוגה היטב (אחרת היא עלולה להתקשות ולהתייבש) ושומרים במקרר לפחות 3-4 שעות לפני ההגשה (מי שרוצה- ניתן להזליף דבש מעל הקצפת).
יקירה, חוזרת לעדכן – עשיתי את העוגה ב-2 תבניות אינגליש קייק שבוע קודם והקפאתי.
אתמול הוצאתי שעתיים לפני מהמקפיא. יצא מושלם !!!
לא נשאר פירור אחד ומאוד נוח ואלגנטי לפריסה והגשה. את ממש גאון תודה!!!
וכמובן שנה טובה ומבורכת
שמחה שיצא טעים:)
שנה טובה ומבורכת❤️
רוצה לקשט את העוגה במשהו עדין שיתאים לטעם ויתן מראה יפה, מה את ממליצה?
את יכולה לזלף מעל ממרח לוטוס.
אם זה יכול להיות חלבי אפשר להמיס שוקולד לבן ולערבב עם קצת אבקת נס קפה בשביל הצבע ולזלף פסים.
תודה רבה! שבת שלום
שנה טובה 🍎🍯
נראה מושלם! שנה טובה🥰
אפשר להכין עוגת טורט רגילה
אח”כ לשפוך את הדבש עם המים הרותחים כשהיא חמה
ולהכין את הקרם שבמתכון?
תודה רבה ושנה טובה ומתוקה מדבש:)
היי
אפשר(:
שנה טובה!
חג שמח
יש לי ביצים M , האם עלי להשתמש בכמויות כפי שהן או להגדיל אותן?
3 ביצים הכוונה ל L או M ?
היי
ניתן להשתמש בביצים M.
מה אפשר לשים במקום חלב?
כדי שהעוגה תיהיה פרווה
חלב סויה או מים.
שאלה כללית:
כשרוצים להמיר במתכונים מקמח לבן רגיל לקמח כוסמין 80% או מלא האם יש שינוי בכמות המים?
היי
אין שינוי בכמות המים במתכוני עוגות ועוגיות. במתכוני שמרים יש להוסיף את המים בהדרגה ולפי הצורך כי לפעמים יש צורך בפחות מים.
היי אפרת 🙂
יש לי שאלה.
בתחילת המתכון רשום תבנית בקוטר 22.5 ובאופן ההכנה רשום לשמן תבנית בקוטר 24 ס”מ..
לאיזה תבנית המתכון מתאים?
ובמידה ויש לי תבנית בקוטר 20 סמ עם שוליים גבוהים, זה יכול להתאים?
ועוד שאלה לגבי המתיקות של העוגה, כמה הבסיס עצמו של העוגה מתוק? אפשר להפחית קצת מכמות הסוכר או שזה ישפיע על מרקם העוגה?
תודה מראש על המענה!
היי
אם רוצים שהעוגה תצא גבוהה מומלץ להכין בתבנית 22.5.
תבנית 20 קטנה מדי.
בסיס העוגה לא מתוק מדי. אפשר להפחית מעט מכמות הדבש.
מהמם וטעים מאוד!!
הכנתי גם לחברה בהריון, אז בזכותך עשיתי גם חסד 🙂
איזה כיף שאהבתן את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי אפרת
יש אפשרות להכין את העוגה עם קמח כוסמין לבן? או שזה אותו דבר כמו כוסמין מלא?
אפשר עם קמח כוסמין לבן, המרקם יהיה מעט יותר כבד מאשר קמח לבן. קמח כוסמין מלא פחות מומלץ.
האם אפשר להכין את העוגה בלי הקרם שמעל?
היי
אפשר(:
וואו, ממש תודה על המענה המהיר!
השאלה אם אצטרך להוסיף מתיקות כלשהיא בעיסה עצמה, מאחר ואני מחסירה את המתיקות שציפוי? (רוצה למנוע עיקומי אף מהזוללים חובבי הסוכר…).
את יכולה להוסיף עוד כף שתיים סוכר, העוגה מתוקה מספיק(:
תודה רבה!
במתכון של עוגת דבש עם קרם וניל :
האם אפשר להמיר את החלב לחלב שקדים או למים?
היי
אפשר(:
שלום אפרת היקרה
האם יש לך טיפים ומתכון להכנת קציצותאפויות של סלקא וכרתי? תודה על הכל. תבורכי ושנה טובה.
היי
חשוב לסנן היטב את עלי הסלק וכן לדחוס היטב את הקציצות.
אין לי מתכון לקציצות סלק(:
יצא נהדר ,כולם אהבו ועוד ממני שלא יודעת לבשל ,מצילה אותי בחגים
שמחה מאד שאהבו את המתכון ושיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף🌺
היי שלום אפרת יש לי שאלה אם אין לי מיץ תפוזים לא להכין את העוגה?
היי,
אפשר להחליף את מיץ התפוזים בחלב/חלב סויה/תה חלש מתיון ומים.
אוקי תודה רבה על התגובה המהירה שיהיה לך שנה טובה ומתוקה.
שנה טובה🍯
הכנתי עם לימונדה במקום תפוזים ויצא טעים מאוד
היי אפרת,
יש לי 2 שאלות-1. מה זה נקרא לעטוף היטב אץ העוגה בסיום? בשקית קשורה טוב? 2. אני רוצה את זה בתבניות אינגלש קייק, כמה את מעריכה שייצא לי?
תודה רבה!!
היי,
1. אפשר לעטוף את התבנית עם ניילון נצמד עבה או נייר כסף או להעביר לתבנית אחסון ייעודית עם מכסה.
2. מהכמות אמורות לצאת 2 אינגליש קייק אך בגובה יותר נמוך. לכן פחות מומלץ לאפות באינגליש.
תודה! אך גם נילון נצמד וגם נייר כסף ייצמדו לציפוי, לא?
במתכון הזה אם אין לך תבנית ייעודית לאחסון עדיף לעטוף בנייר כסף, גם הוא יידבק אבל פחות מאשר ניילון נצמד.
אוקי, אני באמצע להכין ורואה שאין לי דבש, סילאן גם זורם?
מניחה שאפשר אך לטעמי זה פחות טעים, ממליצה לקנות דבש(:
היי אפרת
מה הכמוית לתבנית אינגלישקייק אחת?
היי מיכל,
כמויות לתבנית אינגליש קייק אחת:
2 ביצים
רבע כוס סוכר
רבע כוס שמן
רבע כוס מיץ
2 כפות דבש
3/4 כוס קמח תופח
להרטבת העוגה: כף שטוחה דבש + 2 כפות מים רותחים
לקרם:
שליש מיכל שמנת מתוקה
כף גדושה אבקת אינסטנט פודינג וניל
4 כפות חלב
כפית שטוחה דבש
היי אפרת
העוגה יצאה לי רוטטת באמצע. מה הסיבה לכך?
היי מיכל,
זה יכול לקרות בגלל אי דיוק בכמויות או שימוש בכוס שאינה כוס מדידה. זה גם יכול לקרות כשאופים בתנור שלא חומם מספיק מראש או שפשוט היה צריך עוד כמה דקות אפייה(:
הכוס מדידה שלך היא 240 מיל?
כן, וכך גם ברוב המתכונים בארץ. באיזו כוס השתמשת? (גם כוס חד פעמי לשתייה חמה טובה)
חד פעמית שקופה. אבל אני שוקלת במשקל מטבח. עשיתי 0.7 מהכמות בכל המצרכים כי יש לי תבנית קטנה.
בעיקרון זה מעולה שאת משתמשת במשקל, אבל אם את משתמשת למדידת הנוזלים בכוס חד פעמית שתייה קרה ולא במשקל- זו כבר בעיה…
לא. אני משתמשת בה רק לצורך שקילה.
אז כשאומרים כוס זה או כוס אוניברסלית או כוס שתיה חמה חד פעמית. נכון?
נכון מאד(:
אז בכמות של 0.7 צריך להוריד את זמן האפיה/מעלות? התבנית שלי היא 16*16 עומק 5
אין צורך לשנות את חום האפייה.
זמן האפייה עשוי להתקצר בכמה דקות (לא משהן משמעותי- אבל ממליצה לבדוק כמה דקות לפני כן סיום האפייה עם שיפוד).
עוגה מעולה!! טעם כמו של סברינה
איזה כיף שאהבת את המתכון❤
אם אני אופה בתבנית עם מכסה, עדיין צריך לעטוף את העוגה לפני שמכניסים למקרר או שמספיק לכסות במכסה? תודה.
אם מדובר בתבנית אטומה אין צורך לעטוף את העוגה.
שנה טובה(:
תודה! שנה טובה.
האם העוגה צריכה להישמר במקרר?
והעוגה יצאה טעימה בטירוף!!!
שמחה מאד לשמוע! חג שמח(:
היי רבקה,
כן, במקרר.
מה הכמויות לתבנית בקוטר 25?
תודה רבה
היי ענת,
הכמות כפולה פי 2:
6 ביצים
שני שליש כוס סוכר
כוס שמן
כוס מיץ תפוזים (לא בהכרח טבעי, אפשר מבקבוק לשתיה קלה)
8 כפות דבש
3 כוסות קמח תופח
אחרי שהוצאתי את העוגה מהתנור ושמתי את הדבש עם המים, האמצע של העוגה נפלה…. מה הסיבה נראה לך? שאני אדע לנגלה הבאה
היי,
שתי הסיבות הנפוצות ביותר לכך הן חוסר דיוק בכמויות (האם השתמשת בכוס מדידה?) וזמן אפייה קצר מהדרוש. יכול להיות שהיה צריך לתת עוד כמה דקות אפייה(:
השתמשתי בכוסות מדידה כמובן, ושמתי את העוגה 30 דק בתנור….. לא ודעת מה לא עשיתי טוב :/
מעולה שהשתמשת בכוס מדידה(:
אם כך, יתכן שבאמת הסיבה היחידה היא שהיה צריך עוד קצת לאפות את העוגה (זמן האפייה עשוי להשתנות בין תנורים).
עוד סיבות שאני יכולה לחשוב עליהן: שימוש בביצים גדולות, שימוש בתבנית בקוטר קטן יותר, שימוש בקמח מלא או כוסמין, ערבוב יתר של הבלילה אחרי הוספת הקמח, ושימוש בדבש מסוג נוזלי מדי (פחות נפוץ).
אפשר להכין את הבלילה לעוגה ביד ולא במיקסר? תודה
היי אפרת,
רצוי במיקסר, אבל אפשר גם ידנית עם מטרפה. חשוב רק להקפיד על הקצפה ידנית טובה.
לבמה תבניות אינגלישקיק זה יספיק???
היי רייזי,
הכמות מספיקה ל-2 תבניות אינגליש קייק. העוגה יוצאת נמוכה יחסית אבל יש עוד שכבת קרם ששמים מעליה(:
היי אפרת,
תוכלי בבקשה לכתוב לי מה הכמויות לתבנית מרובעת ענקית (בגודל של תבנית התנור)- 34X40 (עומק – 5 ס”מ)
ומה הכמויות של הקרם?
תודה רבה ושבוע טוב
היי חגית,
5 ביצים גדולות
כוס סוכר
כוס ורבע שמן
כוס וחצי מיץ תפוזים (לא בהכרח טבעי, אפשר מבקבוק לשתיה קלה)
שני שליש כוס דבש
3+3/4 כוסות קמח תופח
*להרטבת העוגה: 3 כפות דבש + 8 כפות מים רותחים
לקרם הוניל והדבש:
2 מיכלי שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (סה”כ 500 מ”ל)
חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
חצי כוס חלב / חלב סויה/ חלב קוקוס
2 כפות דבש
שבוע נפלא 🌺
תודה רבה, העוגה יצאה מושלמת!
שמחה לקרוא שיצא מוצלח חגית ❤️
חייבת לפרגן לך שפשוט יצא מדהים. הילדים אוהבים מאד! תודה רבה😘
שמחה לשמוע ❤️
תודה!
מדהים! פעם ראשונה שיוצאת לי עוגת שיש אוורירית שכזו! והקרם ממש שדרוג! למרות ששכחתי לחכות שהעוגה תתקרר.. התחסלה ע”י 2 אנשים בלבד במהלך החג…
תודה!
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה אלמוג
הי אפרת איך אפשר לעשות את הקרםפרווה בלי חלב קוקוס?
כן, אפשר להוסיף 3 כפות מים קרים.
גם אני רוצה להכין את הקרם פרווה עם מים. הכוונה למים קרים מהמקרר או מהברז? תודה ושנה טובה!
היי אפרת,
רצוי מים קרים מהמקרר, אבל אפשר גם מהברז.
היי,
יש לך אולי מתכון טוב עם גבינת עיזים? ושלא ככ ישימו לב לגבינה כי אמא שלי לא סובלת גבינת עיזים🙁
כי בטעות קניתי……🙈
תודה💖
היי חני,
יש את המתכון של הכנאפה שמשלב גבינת עיזים.
תודה🤗
אני רוצה להכין אותה גבוהה
ולשים קרם באמצע וגם למעלה
בתבנית 24 מה הכמויות?
היי אהובה,
אלה הכמויות המומלצות:
4 ביצים
חצי כוס סוכר
3/4 כוס שמן
3/4 כוס מיץ
6 כפות דבש
2 ורבע כוסות קמח תופח (או שתיים ורבע כוסות קמח רגיל + שתיים ורבע כפיות אבקת אפיה)
להרטבת העוגה: 2 כפות גדושות דבש + 6 כפות מים
לקרם הוניל:
מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
שליש כוס חלב
כפית גדושה דבש
שכחתי לציין, שבאלה, אני לא מרטיבה אותם ולא שמה קרם מעל, הם מיועדים לילדים מחר להוספת בצק סוכר מעל.
השאלות על הקרם וההרטבה היו לכמות נוספת שחשבתי לעשות בחג
ובטוח שאעשה בהמשך.
תודה
נראה מעולה 🙂
הי אפרת, חג שמח,
עשיתי את המאפינס גם במנג’טים וגם בקאפקייקס מקרטון ויצא מעולה,
הקפאתי אותם והוצאיתי אותם עכשיו להפשרה, כי אני צריכה אותם למחר בבוקר,
איך הכי טוב לשמור אותם עד מחר? בחוץ? במקרר? מכוסה ? ועם כן איך ועם מה הכי טוב לכסות אותם?
אשמח לתשובה מהירה, תודה 🙏
בחוץ מכוסים בניילון נצמד או סגורים בתוך קופסה אטומה.
הי אפרת, תודה על תשובתך המהירה, אני לא יודעת באמת למה לא ראיתי בכלל בהתחלה, גם לא שגוללתי למעטה,
בכל אופן רציתי גם לשאול:
מה הכמות שאני אמורה למלא את הקאפקייקס/המנג’טים? לגמרי/ רק 3/4/ חצי?
במידה ואני עושה קאפקייקס/מנג’טים, מקפיאה אותם ומפשירה, משהו יכול לקרות למרקם של העוגה? האם היא תהיה יותר רטובה/מתפוררת?
וגם אם אני מפשירה ורוצה לעשות עליהם את הקרם, אפשר להרטיב את הקאפקייקס לפני הקרם?
כמה זמן אפייה וכמה מעלות אם זה קאפקייקס ולא עוגה שלמה?
ולגבי השמירה של הקאפקייקס/העוגה במקרר במידה ויש קרם מעל, אם אני שמה אותם בסטנד של עוגה או מגש עם מכסה, זה בסדר? לא יתייבש ויתקשה?
וגם הבנתי פעם שיש איזה שיטה לשים את הנייר אלומיניום עם קיסמים, את יודעת? מכירה איך עושים את זה?
תודה רבה על העזרה, את מקסימה ועוזרת לי המון, אשמח לתשובה מהירה, חג שמח!!!
אם אלה קוקטים (מקרטון קשיח) אפשר למלא עד גובה 2/3 או 3/4.
אם אלה מנג’טים (מנייר דק) כדאי למלא עד גובה 3/4 וכדאי להניח אותם קודם בתוך תבנית מאפינס כדי שיהיו יציבים.
המרקם לא אמור להפגע לאחר הפשרה.
אפשר להרטיב לפני הקרם. בכל מקרה כדאי להרטיב אותם רק לאחר הפשרה.
זמן אפיה 16-20 דקות.
לגבי האחסון במקרר, כל עוד הכיסוי אטום אין בעיה.
לגבי האלומיניום, לא מכירה.
אני בודקת אם התגובה שלי מלפני כמה דקות נשלחה
היי ענת,
התגובה שלך מופיעה למטה ויש לגלול כדי לראות אותה.
אעתיק לך את תשובתי כאן:
אם את לא מכינה עם הקרם אז אפשר להוסיף קינמון.
אפשר להכין בקאפקייקס/מנג’טים.
אם את לא מכינה את הקרם לא חייב להרטיב.
אפשר להכין מראש ולהקפיא.
אני מציעה להכין בפעמיים כדי לא לפגוע במרקם העוגה. אם הכמות שבמתכון תספיק ל-12 מנג’טים אז מעולה. אם הכמות תספיק לפחות, תכיני בפעם הבאה את הכמות הזו:
4 ביצים
חצי כוס סוכר
3/4 כוס שמן
3/4 כוס מיץ
6 כפות דבש
2 כוסות ורבע קמח תופח (או שתיים ורבע כוסות קמח רגיל + שתיים ורבע כפיות אבקת אפיה)
הי
העיסה היתה אוורירית,העוגה עלתה בתנור, ובדקתי במספר מקומות, והקיסם היה יבש.
אחרי שהתקררה, נפלה לא מעט, מלטה נראה שכביכול לא עלתה,
מלמעלה נוצרה קרום רטוב, ומתחתיו העוגה ממש רטובה, במירקם של עוגת סולת.
בקיצור: הלכה לפח
באיזה תבנית השתמשת וכמה זמן אפית את העוגה?
לפי מה שאת מתארת העוגה הוצאה מהתנור לפני שנאפתה לגמרי.
גם אצלי אותו דבר😏
הייי. אפשר להכין את העוגה יום אחד מראש?
כן. יש לשמור במקרר.
היי, אפשר בלי סוכר בכלל? או להשתמש בסטיביה ללא סוכר?
אפשר לשים סטיביה ללא סוכר או להמיר את הסוכר בדבש.
הי אפרת
מה
אפשר במקום מיץ תפוזים?
תודה לך יקירה
במקום מיץ תפוזים אפשר לסחוט לכוס 2 כפות מיץ לימון, למלא מים עד חצי כוס, להוסיף כפית מלאה סוכר ולערבב.
אפרת המקסימה!הכנתי כפרווה ויצאה עוגה מעולה!מאוד עדינה בטעמה ומיוחדת!תודה רבה ושתהיה לכולנו שנה טובה ומתוקה!
תודה שרון יקרה!
שנה טובה ❤️
העוגה יצאה נפלאה, ממש קלילה, נעימה וטעימה(: תודה רבה ושנה טובה!
איך אני מוצאת עוד מתכונים שלך?
תודה נעמי, שמחה שאהבת!
כל המתכונים באתר הם שלי 🙂 ואם תרצי אני יכולה לרשום אותך לניזולטר.
שנה טובה 🌷
וואוווו!(:
אשמח מאוד להיות מכותבת לניוזלטר, סימנתי את הבקשה להצטרף לרשימת התפוצה בסוף התגובה.
תודה רבה אפרת
מצוין 🙂
יום מקסים!
שלום, אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא? אם כן, מה אמור להיות היחס של הנוזלים? תודה רבה!
בגדול אפשר, באותה כמות (כוס וחצי קמח כוסמין + כפית וחצי אבקת אפיה).
לדעתי יוצא יותר מוצלח עם קמח רגיל בשילוב עם הקרם.
שנה טובה 🌺
ואוו איזה טעים וקל😋
הכנתי מאפינס.
טעים, טעים, טעים
שנה טובה 😊
שמחה לשמוע!
תודה דנה.
שנה טובה ומתוקה ❤️
אפרת שלום
איפה אפשר לראות את הכמויות לתבנית 26?
היי ניצן,
כמויות לתבנית 26:
4 ביצים
חצי כוס סוכר
3/4 כוס שמן
3/4 כוס מיץ
6 כפות דבש
2 ורבע כוסות קמח תופח (או שתיים ורבע כוסות קמח רגיל + שתיים ורבע כפיות אבקת אפיה)
להרטבת העוגה: 2 כפות גדושות דבש + 6 כפות מים
לקרם הוניל:
מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
שליש כוס חלב
כפית גדושה דבש
תודה רבה! אני אופה חדשה 🙂 עד היום כל מתכון שעשיתי מכאן הצליח בגדול !!
איזה כיף לשמוע!
תודה ניצן.
יום נפלא 🌷
וואוו, יצא מעולה !! טעם הדבש עדין, לא כבד, העוגה יצאה רטובה (מפיזור הדבש עם המים בסוף) ואוורירית, מתכון מנצח!
שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
הי,
מה דעתך על הוספה של תפוחי עץ לעוגה?
מה כדי -להוסיף תפוחי עץ לעודה עצמה, או לקשא בתפוחי עץ שבושלו בסירופ מעל הקרם?
נראה לי שעדיף לקשט מעל הקרם.
אפרת המקסימה!אפשר להכין כמות לתבנית 26 בשתי תבניות:אינגליש ומלבנית 22×31 שתיהן חד פעמיות?ולהכניס את שתיהן לתנור במקביל? כמה זמן אפייה?
כן אפשר.
העוגה באינגליש קייק אמורה להיות מוכנה לפני. אחרי 17-20 דקות. תשימי אותה יותר קרוב לדלת התנור כדי שתוכלי להוציא אותה ולהשאיר את התבנית הגדולה יותר להמשך אפיה.
אפרת המקסימה!אפשר להכפיל כמויות ולהכין בשתי תבניות חד פעמיות 31×22 ולהכניס לתנור במקביל?
כן אפשר. מספיק להשתמש ב-5 ביצים גדולות.
היי אפרת האהובה!
עכשיו העוגה בתנור,
תמיד המתכונים שלך יוצאים פשוט משגע
(וחמתי אוכלת את הכובע כל פעם מחדש P: )
חח
תודה לך אפרת!!!
שמחה לשמוע! 😉
תודה יקירה
היי אפרת,
עוגה מהממת!! הכנתי לשבת והיא כמובן נעלמה…
אם אני רוצה שתצא עוגה גבוהה מאד יש מצב להכין כמות של תבנית 26 (כמו שהשבת בנ”ל) בתבנית 24?
ושוב תודה על הסבלנות.
היי ליאת,
שמחה שאהבת את העוגה 🙂
וכן, אפשר להכין את הכמות של תבנית 26 בתבנית 24 כדי שהעוגה תצא גבוהה.
שבוע נפלא🌺
היי אפרת,
יש אפשרות לפרוס את העוגה באמצע ולמלא בקצפת עם מלית כלשהיא?
אני מחפשת עוגת שכבות ליומהולדת (לא שוקולד ולא קנוי)
והאם יש למרוח סירופ על העוגה לפני המילוי בקצפת? אם כן איזה?
תודה
כן ליאת, אפשר. חשוב רק להניח לעוגה להתקרר לגמרי לפני שפורסים אותה באמצע.
מומלץ להרטיב ממש מעט את העוגה בדבש ומים (כמו שרשום במתכון).
הי
חזרתי לעדכן, הכנתי את העוגה לחג והיא יצאה פשוט מדהים ,כל כך טעימה שלא נשאר כלום
הכנתי אותה פרווה ולא הורגש כלל. עשיתי כמויות לתבנית 26 אבל אפיתי בתבנית 25 והיא יצאה גבוהה ועסיסית
תודה על המתכון הנפלא
שנה טובה ומתוקה
שמחה לשמוע 🙂
תודה סילבי ושנה טובה!
💗
מהמם! תודה יקירה 🙂
עוגה מעולה.עשיתי אתמול.לא נשאר דבר…
עשיתי עם סילאן וחצי קמח מלא.
תודה רונית, שנה טובה ומתוקה 🙂
וואו. אחת העוגות המצוינות!! כל שנה אני מכינה עוגת דבש צולעת, השנה העוגה יצאה מדהים. גם נראת יפה וגם טעימה בטירוף!! ממליצה בחום למי שעדיין לא ניסה!
תודה רחל 🙂
חג שמח ושנה טובה!
אפשר להכין את זה בתבנית אלומניום בינוני ? (במקום תבנית עגולה)
כן, תבנית מלבנית 31X22.
שנה טובה 🙂
הי, אם אני מעוננית לאפות קאפייקס מהמתכון לכמה זה יספיק? ולכמה זמן לאפות ועל איזו טמפ’? תודה 🙂
היי אורלי,
הכמות אמורה להספיק ל15-18 יחידות.
יש לאפות על 170 מעלות במשך 10-15 דקות.
שנה טובה 🙂
יצא נהדר תודה.
תודה שחזרת לעדכן 🙂
איך מזלפים את הבגד על הקרם?
היי שרון,
זה עניין של טעם. לדעתי זה יוצא טעים גם בגרסת הפרווה.
לגבי הדבש, אני השתמשתי בדבש במיכל לחיץ אז היה לי קל לזלף. אם אין אפשר לשים בשקית זילוף/אוכל או לזלף בעזרת כפית.
אפרת המקסימה!טעם הלוואי של הקצפת הצמחית לא מורגש?מכינה בגירסת הפרווה עם חלב סויה
שלום,רציתי לשאול מדוע לפעמים המרקם החיצוני של העוגה יוצא סדוק ושבור באפיה? ומה צריך לעשות שלא יופיע?
תודה על המתכונים הנהדרים והפשוטים, מרגישים שהנתינה מכל הלב 🙂
היי אביגיל,
יש עוגות שזאת תופעה טבעית. בכל מקרה, אפשר להפחית את התופעה באפיה ב 10-20 מעלות פחות ממה שרשום במתכון. יכול להיות שזמן האפיה מעט יתארך בעקבות זאת אבל העוגה פחות תתבקע ותסדק.
שבת שלום 🙂
שלום אפרת
אם אני רוצה להכין את העוגה היום ואת הקצפת מחר, לשמור בינתיים במקרר?
תודה =]
היי ענת,
את יכולה להשאיר את העוגה בחוץ עד מחר עטופה בניילון נצמד. אל תשכחי להרטיב אותה לפני שאת מוסיפה את הקצפת. אם הרטבת כבר זה גם בסדר.
היי אפרת!
הכנתי את העוגה הזאת לראש השנה, עם תה חלש במקום המיץ כמו שהצעת פה באחת התגובות, ויצא פשוט מדהים סוף!! תודה רבה לך עשית לנו את החג!
איזה כיף לשמוע!
תודה ענת יקירה ושנה טובה 🙂
תודה רבה הבנתי כניראה החלב קוקוס בפחית היה חמוץ קצת…ואיך אפשר להכין קרם פרווה רק עם קצפת צימחית ופודינג וניל בלי חלב קוקוס או סויה?
ת6דה רבה על המתכונים:)
היי קרינה,
את יכולה להכין באותו אופן ופשוט לוותר על החלב. הקצפת פשוט תהיה קצת יותר סמיכה.
היי אפרת,
הכנתי את העוגה הזאת והיא יצאה טעימה רק שהקרם יצא טיפה חמוץ ולא מתוק ייתכן שזה ביגלל חלה הקוקוס בקופסא שקניתי ואיך להבא אפשר יהיה להכין קרם טיפה יותר מתוק תודה רבה על המתכונים.
היי קרינה,
אני מניחה שהיתה בעיה עם אחד המצרכים שהשתמשת בהם כי הקרם אמור לצאת מתוק ובלי טעם חמוץ בכלל.
אולי השמנת/קצפת צמחית לא הייתה טובה? אולי חלב הקוקוס? משהו בטח גרם לטעם הזה. החג במקרה יצא לי להכין את העוגה הזאת 3 פעמים ובכל פעם הקרם יצא מתוק 🙂
היי!
אפשר להוריד את החלב?
כי אני רוצה שהעוגה תצא פרווה.
כן מעיין אפשר.
שנה טובה 🙂
שלום!
במה ניתן להחליף את המיץ? באותה כמות של חלב?
תודה!
אירה
היי אירה,
אפשר להכין עם חלב באותה כמות (למרות שלדעתי עם מיץ זה יוצא יותר טעים).
חג שמח ושנה טובה 🙂
מתכון אליפות!!! כול חג אני רק מחכה להכין אותו.
מה שאני הכי אוהבת לעשות זה לאפות אותו ב2 תבניות אינגליש קייק. להקפיא אותם מייד ולהוציא מההקפאה עשר דקות לפני ההגשה.
מעולה 🙂
תודה תהילה ושנה טובה!
חושבת להכין אינגליש קייק אחת מה כמויות כל אחד מהמרכיבים?רוצה שתצא עסיסית ורכה
היי,
כמויות לתבנית אינגליש קייק אחת:
2 ביצים
רבע כוס סוכר
רבע כוס שמן
רבע כוס מיץ
2 כפות דבש
3/4 כוס קמח תופח
להרטבת העוגה: כף שטוחה דבש + 2 כפות מים רותחים
לקרם:
שליש מיכל שמנת מתוקה
כף גדושה אבקת אינסטנט פודינג וניל
4 כפות חלב
כפית שטוחה דבש
שלום,
אם אני רוצה לעשות את הקרם פרווה ואין לי חלב סויה או קוקוס יש אפשרית לתחליף אחר? והאם צריך לשנות משו מהמתכון בגלל זה?
היי שיר,
במקום חלב אפשר לשים רבע כוס מים קרים.
שנה טובה 🙂
היי אפרת
ראיתי את הכמויות שרשמת פה לתבנית אינגלישקייק אחת. תוכלי בבקשה לרשום כמה זמן אפיה זה ובכמה מעלות. בנוסף רשמת במונחים של כוס מדידה. איך אני מתרגמת לגרמים ומ״ל?
תודה
היי מיכל,
החום אינו משתנה, וזמן האפייה עשוי להתקצר בכמה דקות (לא משהו משמעותי).
לגבי הכמויות:
רבע כוס סוכר= 50 גרם
רבע כוס שמן=200 גרם (או 60 מ”ל- אם משתמשים בכוס מדידה)
רבע כוס מיץ= כנ”ל
3/4 כוס קמח= 105 גרם
שליש מיכל שמנת מתוקה= 80 מ”ל
בהצלחה!
אפרת המקסימה מתכוונת להכין בתבנית 26.רוצה לשים מיכל שמנת מתוקה מה כמות שאיר מרכיבי הקרם?הכנתי בראש השנה הקודם את עוגת הדבש העסיסית והיתה מופלאה!איזו מבין השתיים נחשבת טובה יותר?תודה רבה
היי שרון,
חייבת לציין שזאת אחת העוגות האהובות עליי 🙂 בכל אופן שתי העוגות מאוד טעימות. אם את רוצה עוגה בחושה רגילה לכי על עוגת הדבש העסיסית אבל אם בא לך לשלב גם קצפת לכי על העוגה הזאת.
כמויות לתבנית 26:
4 ביצים
חצי כוס סוכר
3/4 כוס שמן
3/4 כוס מיץ
6 כפות דבש
2 כוסות ורבע קמח תופח (או שתיים ורבע כוסות קמח רגיל + שתיים ורבע כפיות אבקת אפיה)
להרטבת העוגה: 2 כפות גדושות דבש + 6 כפות מים
לקרם הוניל:
מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
שליש כוס חלב
כפית גדושה דבש
העוגה פשוט מעולה!! אני השתמשתי בדבש סילאן ובמקום מיץ שמתי חלב קוקוס וגם בקצפת ויצא מדהים! כל המתכונים באתר מוצלחים תודה!
מעולה!
תודה ענבר ושבת שלום 🙂
שלום
תודה רבה על המתכון הפשוט והמוצלח.
(רק הכפלתי את כמות הקרם)
העוגה רק נאפתה לפני כמה ימים וכבר כמעט נעלמה מהמקרר
שוב תודה
אירנה
שמחה לשמוע 🙂
תודה אירנה ושבוע נפלא!
מה התחליף הכי נכון למיץ תפוזים? אסור לי אבל לא רוצה לפגוע במרקם ובטעם העוגה. האם חלב שקדים או אורז עם כפית מיץ לימון יכול להיות תחליף טוב? או אולי תה, כמו בעוגת דבש הקלאסית? תודה מראש. ממש מתחשק לי להכין אותה היום. 🙂
היי דינה,
כל האפשרויות שהצעת הן מתאימות 🙂 אם את שמה תה אז חלש.
שבת שלום!
מקום העוגה במקרר? או רק לשלוש שעות ולהוציא?
היי רחלי,
העוגה נשמרת במקרר כל הזמן. מומלץ לשים אותה במקרר 3 שעות לפחות לפני שמגישים. לאחר מכן העוגה חוזרת למקרר 🙂
היי אפשר במקום מיץ תפוזים לגרד תפוז??
לא חגית, כי אז יהיו חסרים נוזלים בתערובת. אפשר לסחוט תפוזים בכמות של חצי כוס.
אפשר לשים חלב שקדים במקום חלב רגיל?
כן רחל, אפשר.
הכנתי את העוגה בתבנית 24 ולא תפח ככ׳ עד הסוף יצא דיי נמוך והשתמשתי בקמח תופח ועשיתי כל מה שכתוב במתכון אחד לאחד
היי ג’ני,
זה בסדר 🙂 העוגה לא אמורה לצאת גבוהה מאחר ואמורים לשים עליה קצפת.
עוגה ממש טעימה וקלה ממליצה!!!!!!!
תודה רבה על כל המתכונים ! אתר מושלם!!
אני שמחה לשמוע רותי!
תודה שחזרת לעדכן ולהמליץ 🙂
כמה זמן אפיה?
כ- 25 דקות.
amazing cake…made it yesterday for Rosh Hashanah dinner and nothing left
love this web site …thanks
Thank you Dorit!
Shana Tova 🙂
עשיתי את העוגה היום, עשיתי בשתי תבניות של אינגליש קייק עם הקרם
אחת הבאתי לחברים ואחת לקחתי לארוחת ערב
גם החברים ממש אהבו וגם בארוחת ערב, יש כאלה שאפילו אכלו שתי חתיכות מרוב שהיה להם טעים
קיבלתי הרבה מחמאות על העוגה
היא יצאה ממש טעימה, עסיסית ואוורירית והקרם והרוטב על העוגה ממש מוסיף, בנוסף עשיתי זילוף מעל
בקיצור עוד מתכון מנצח
תודה
ושנה טובה ☺
איזה כיף לשמוע מיכל 🙂 אני שמחה שכולם נהנו.
תודה שחזרת לעדכן.
חג שמח ושנה טובה ומתוקה!
שלום
רציתי לישאול העם אפשר במתכון הזה לעסות אותם בתבנים אינגליש קאיק?
היי תהילה,
אפשר להכין ב-2 תבניות אינגליש קייק. תחלקי את הבלילה באופן שווה בין שתי התבניות. הבלילה אמורה להיות נמוכה. העוגה אח”כ תופחת ויש גם שכבת קרם לשים.
חג שמח ושנה טובה 🙂
היי
האם אפשר להמיר את הדבש בסילאן או מייפל? אם כן מה עדיף?
אפשר להכין את הכמויות בכוס חד פעמית?
היי שלומית,
אפשר ועדיף להמיר במייפל.
כוס חד פעמית מפלסטיק היא קטנה מידי. עדיף להשתמש בכוס זכוכית רגילה (זאת עם הידית).
חג שמח ושנה טובה 🙂
היי,
אם עוטפים את העוגה הקרם לא נדבק לניילון?
היי שירי,
אפשר לעטוף בנייר כסף ולא להצמיד אותו מאוד בחלק העליון. גם אם זה נוגע מעט בקרם, זה לא נורא 🙂
חג שמח ושנה טובה!
האם עלי להכפיל כמויות לתבנית 26 ? תודה רבה וחג שמח !!!
המתכון נראה מדהים,אם אני רוצה לאפות בתבנית מספר 26 ,האם עלי להכפיל כמויות?
היי ריקי,
אלה הכמויות לתבנית 26:
4 ביצים
חצי כוס סוכר
3/4 כוס שמן
3/4 כוס מיץ
6 כפות דבש
2 כוסות ורבע קמח תופח (או שתיים ורבע כוסות קמח רגיל + שתיים ורבע כפיות אבקת אפיה)
להרטבת העוגה: 2 כפות גדושות דבש + 6 כפות מים
לקרם הוניל:
3/4 כוס שמנת מתוקה/ קצפת צמחית
3 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
שליש כוס חלב
כפית גדושה דבש
חג שמח ושנה טובה 🙂
עוד שאלונת
במידה ואני עושה את העוגה בשתי אינגליש קייק עם הקרם איך לעטוף אותה? הרי אם אני ישים עליה ניילון נצמד למקרר או נייר אלומיניום זה יהרוס את הקרם
שאלונת לגבי הרטבת העוגה
האם הכוונה לשפוך את זה על כל העוגה שהיא חמה?
ובמידה ועושים בלי קרם ובתבנית אינגליש קייק אחת היא יוצאת גבוהה?
היי מיכל,
אם את מכינה את העוגה ב2 תבניות אינגליש קייק תעטפי בנייר אלומיניום בלי שהנייר יהיה ממש צמוד לקרם. גם אם זה נוגע בקרם, זה לא כזה נורא.
לגבי הרטבת העוגה- בעזרת כף מזליפים על כל העוגה באופן שווה, כשהיא חמה.
אם תחליטי להכין את העוגה בלי הקרם אז הכמות במתכון תספיק לתבנית אינליש קייק אחת + כ3 תבניות שקעים (תמלאי את תבנית האינגליש קייק עד 3/4 גובה ואת שאר הבלילה תצקי לתבניות מאפינס בודדות). ואז כן, העוגה אמורה לצאת גבוהה.
חג שמח ושנה טובה! 🙂
הי
כמה ימים לפני החג אפשר להכין אותה?
תודה
היי הדר,
עדיף בבוקר של אותו יום או יום לפני.
שנה טובה 🙂
רוצה עוגה פרווה.מה במקום החלב?
היי נור,
במקום חלב רגיל אפשר להשתמש בחלב קוקוס או חלב סויה.
ואם אין (עדיפות אחרונה) – אפשר לשים מים קרים.
יום נפלא 🙂
הכנתי את העוגה ביום שישי,
טעימה מאודדדד!
תודה ושנה טובה עם המון מתכונים חדשים וטעימים…
שמחה לשמוע עינת!
תודה ושנה טובה ומתוקה 🙂
הי לאתר ששינה את חיי….:-)
אפשר לעדכן את הכמויות ל 2 תבניות אינגליש?
חג שמח
היי דרור 🙂
הכמויות במתכון מתאימות ל 2 תבניות אינגליש קייק. פשוט תחלק את הבלילה באופן שווה לשתי תבניות וגם אם זה נראה נמוך, זה בסדר כי העוגה תופחת במהלך האפיה והיא גם לא אמורה לצאת מאוד גבוהה בגלל ששמים עליה קרם.
חג שמח ושנה טובה!
הי אפרת,
האם אפשר להוסיף קינמון לעוגה, או שלא מתאים?
האם אפשר לעשות את המתכון הזה בקאפקייקס/מנג’טים לילדים, ללא הקרם מעל?
ואם כן, אשמח לכמויות מתאימות ל24 מנג’טים גדולים.וגם האם במקרה הזה להרטיב את הקאפקייקס כשהם יוצאים מהתנור?
(אני רוצה שהילדים יעשו מעל עבודה עם בצק סוכר)
והאם אפשר להכין כשבוע מראש, להקפיא ולהפשיר?
אם את לא מכינה עם הקרם אז אפשר להוסיף קינמון.
אפשר להכין בקאפקייקס/מנג’טים.
אם את לא מכינה את הקרם לא חייב להרטיב.
אפשר להכין מראש ולהקפיא.
אני מציעה להכין בפעמיים כדי לא לפגוע במרקם העוגה. אם הכמות שבמתכון תספיק ל-12 מנג’טים אז מעולה. אם הכמות תספיק לפחות, תכיני בפעם הבאה את הכמות הזו:
4 ביצים
חצי כוס סוכר
3/4 כוס שמן
3/4 כוס מיץ
6 כפות דבש
2 כוסות ורבע קמח תופח (או שתיים ורבע כוסות קמח רגיל + שתיים ורבע כפיות אבקת אפיה)
עוגה משגעת, קלה להכנה וטעימה בטירוף!!!
תודה ליסה! שמחה שאהבת 🙂
שבת שלום
נראה מדהים!
אין כמו האתר שלכם !
שאלה : היכן מונח חלב הסויה בחנות ? במקרר או על המדף ? וליד מה ? אני פשוט לא קניתי ולא השתמשתי בו מעולם .
איך הוא נראה ?
תודה רבה מראש
תודה אתי 🙂
יש חלב סויה עמיד שנמצא על המדף (הוא פחות טעים) ויש חלב סויה במקררים, ליד החלב הרגיל.
הוא מגיע בקופסת קרטון דומה לחלב הרגיל רק שרשום עליו “חלב סויה”.
שבת שלום!
ברשימת החומרים לקרם כתוב 1 כפית דבש, באופן ההכנה של הקרם כתוב להוסיף 1 כף דבש. העוגה ממש יפה ונראית מדהימה בטעמה, אני רוצה להכין מחר אבל רוצה לדעת בדיוק כמה להוסיף. תודה.
מדובר בכפית, תיקנתי 🙂
סופשבוע נעים
תודה
סוף שבוע נעים גם לך
אני רוצה להכין את העוגה בתבנית אינגליש קייק. האם זמן האפייה זהה?
האם הכמות מתאימה לתבנית אחת או שתיים?
האם העוגה תהייה טעימה ועסיסית גם בלי קרם?
כמה זמן לפני ההגשה(ימים) אפשר להכין? וכיצד לשמור?
היי דורית,
אפשר להכין את העוגה גם בלי הקרם. היא עדיין תהיה טעימה ועסיסית.
אם את מוותרת על הקרם, אפשר גם לא להרטיב את העוגה בכלל או שמספיק שתרטיבי אותה בכף דבש + 2 כפות מים רותחים (כי אם את לא מכניסה את העוגה למקרר, היא נשארת עסיסית).
אם את מכינה אותה עם קרם תכיני ב2 תבניות אינגליש קייק כי אז העוגה אמורה לצאת מעט נמוכה (זה בכוונה). אם את מכינה אותה בלי קרם, תכיני בתבנית אינגליש קייק אחת + 3 תבניות שקעים/מאפינס.
מומלץ שתבדקי את העוגה כבר אחרי 20 דקות של אפיה.
עוגה עם קרם- אפשר להכין גם יום לפני ולשמור במקרר. היא טעימה גם אחרי יום-יומיים אבל לטעמי היא הכי טעימה ועסיסית באותו היום (כי ככל שהיא נמצאת יותר זמן במקרר, העסיסיות שלה פוחתת).
עוגה בלי קרם- אין בעיה להכין יום לפני ולשמור אותה בחוץ, עטופה בניילון נצמד.
אפשר להקפיא ואחרי ההפשרה לשים קרם?
אני מניחה שאפשר להקפיא (אם אפשר להמנע מזה אז עדיף כמובן).
אם את מקפיאה אז נראה לי שעדיף להרטיב את העוגה לאחר ההפשרה ורק אז לשים את הקרם.
שאלה לגבי השמנת בקרם
מצד אחד רשום חצי כוס שמנת מתוקה ומצד שני רשום קצפת צמחית 250 מ”ל (שזה קופסה שלמה של קצפת צמחית)
כמה צריך לשים אם אני עושה את זה עם קצפת צמחית?
ועוד שאלונת, רשמת לעטוף את העוגה אחרי הקרם, עם מה לעטוף? וזה לא ידבק לקרם ויהרוס את הצורה שלו?
תודה
היי מיכל,
זה הראש שלי שלא עבד באותו רגע 🙂 הכוונה ל125 מ”ל, תוקן:)
ניתן לעטוף את העוגה בנייר כסף. אם מכינים בתבנית עגולה חד פעמית בדר”כ הקרם לא מגיע עד הסוף ואפשר לעטוף את העוגה מבלי שהקרם יפגע.
אני טבעונית.. מעוניינת להכין עם מוצרים טבעים. . בלי ביצים… בלי קצפת כלל למה אפשר להמיר?
היי מלי,
לא ניתן להמיר את החומרים כי זה ישנה ויפגע לגמרי בעוגה. בלי ביצים, קצפת ודבש זאת לא תהיה עוגת דבש וקצפת 🙂
אני אשתדל להעלות בהמשך גם מתכונים לעוגות טבעוניות.
ערב נעים
אם אני אופה בטוסטר אובן לאפות ב-170 מעלות כמו שכתוב במתכון?
היי שלומית,
תאפי איך שאת אופה תמיד עוגות בחושות רק חשוב לבדוק את העוגה ולהוציא אותה בזמן כדי שלא תייבש. אם בדר”כ את אופה באותה טמפ’ שרשומה במתכון אז תאפי גם עכשיו. קשה לי לומר מאחר וזה משתנה בין טוסטר אחד לשני וצריך להכיר את הטוסטר.
בהצלחה 😉
אפשר להחליף את מיץ התפוזים בחלב או במים ?
היי שירלי,
אפשר למרות שלדעתי מיץ התפוזים מוסיף טעם.
העוגה נראית ממש טובה. הבעיה היא שאין עכשיו תפוזים. אז מאיפה לקחת מיץ תפוזים?
תודה צילה 🙂
אפשר להשתמש במיץ תפוזים לשתיה קלה (מהבקבוק הקנוי).
וואו נראה מעולה!
תודה מיטל 🙂