זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
סוג: פרווה
*תבנית אינגליש קייק
2 ביצים
שליש כוס (66 ג’) סוכר
שליש כוס (80 מ”ל) שמן
כוס דחוסה גזר קלוף מגורד בפומפיה דקה, עם הנוזלים (כ-2 גזרים בינוניים)
רבע כוס (60 מ”ל) מים
כוס (140 ג’) קמח רגיל
כפית (5 ג’) אבקת אפיה
חצי כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
חצי כפית אבקת קינמון
שליש כוס (40 ג’) אגוזי פקאן טחונים/ קצוצים
30 גרם שוקולד מריר קצוץ
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים בקערה: קמח לבן, אבקת אפיה, אבקת סודה לשתיה ואבקת קינמון.
-בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, גזר, מים ומערבבים. מוסיפים את הקמחים ומערבבים עד לאיחוד חומרים (אין לערבב יותר מידי אחרת המרקם ייצא דחוס). מוסיפים אגוזי פקאן ושוקולד קצוץ ומערבבים ערבוב קל.
-יוצקים לתבנית משומנת ואופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
הכנתי את העוגה הזו לפני ימים ספורים. לא היו לי אגוזי פקאן וכן היו לי אגוזי מלך טחונים, אז חשבתי שזה לא ממש משנה (בתגובות לא היה כתוב על זה כלום ולא היה לי זמן לשאול), והכנתי עם אגוזי מלך במקום פקאן.
אז מתברר שזה דווקא כן משנה, כי אגוזי מלך הם יותר מרירים ויותר שומניים, וכך העוגה יצאה מעט מרירה ודי שמנונית (לי זה היה טעים, אבל הילדים התלוננו).
למי שחושב כמוני להחליף את הפקאן באגוזי מלך, אני ממליצה להשתמש בפחות אגוזים ויותר סוכר, ואולי גם פחות שמן.
תודה שחזרת לשתף💜
ייתכן פשוט שאותם אגוזי מלך שהשתמשת בהם היו מרירים- מקולקלים, גם זה קורה. אגוזי מלך טריים ממש לא מרירים.
אני מכינה את המתכון הזה כבר הרבה זמן (תודה אפרת❤️), לפעמים מחליפה עם אגוזי מלך (כי לדעתי יותר מתאים לגזר) וזה יוצא סבבה. אולי אצלך הייתה בעיה באגוזים.
האם אפשרי לעשות את העוגה חלבית ע”י החלפת המים באותו נפח של חלב?
כן🙂
ערב טוב אפרת,
אין לי סודה לשתייה. ראיתי בתגובות שכתבת שאפשר בלי. אם ארצה לוודא שהעוגה אוורירית, האם יש מרכיב שאוכל להוסיף כתחליף לסודה לשתייה?
תודה 🙂
היי טל,
אפשר להוסיף חצי כפית שטוחה אבקת אפיה.
מומלץ לערבב את התערובת כמה שפחות לאחר הוספת הקמח לכן כדאי להשתמש במיקסר או מטרפה ידנית (ערבוב יתר יכול לגרום לעודה לצאת דחוסה).
תודה על מתכונים הכי טעימים וקלילים שאפשר להכין גם עם ילדים שמתרוצצים בבית 🙂
האם אפשר לוותר על הסודה לשתיה?
כן אפשר 🙂
דבר ראשון את פשוט אלופה !!
ובזכותך אני מחכה ליום חמישי כדי לראות מה הפעם אכין מהמתכונים של אפרת …. תבורכי !!
ולשאלתי, יש מצב להכין את העוגה בתבניות אישיות קטנות (קאפקייס )?
תודה שירה ❤️
אפשר להכין בתבניות אישיות. זמן האפיה עשוי להתקצר ל 17-20 דקות.
מתכון מעולה! אפרת אני מעריצה גדולה. תודה על כל המתכונים…
תודה קרן ❤️
עוגה מעולה!
הכנתי בפסח עם קמח שקדים במקום קמח רגיל. עוגה עסיסית, טעימה ומפנקת
תודה נילי 🙂
כתוב במתכון כוס קמח 140 ג\’, אבל בלינק שנמצא מתחת לכל מתכון, כתוב שאת משתמשת בכוס עם ידית בנפח של 240 גרם..
אז במה להשתמש?
בכוס בנפח 240 מ”ל.
140 גרם זה למי שמשתמש במשקל.
היי
אפשרי דבש במקום סוכר וקמח ללא גלוטן?
אפשר דבש במקום סוכר וקמח ללא גלוטן כמו כרגיל או תמי.
אחלה מתכון, הייתי רק מוסיפה קצת יותר סוכר כי היא לא כל כך מתוקה
תודה ילנה 🙂
היי,
אפשר להשים קמח תופח ולוותר על הסודה לשתייה ואבקת האפייה? ואם כן מה הכמות של הקמח התופח?
אפשר לשים קמח תופח ולוותר על אבקת האפיה.
אם יש לך סודה לשתיה כדאי לשים בכל מקרה.
הכמות של הקמח נשארת אותו הדבר?
כן.
תודה רבה 🙂
מעולה
היי אפרת,
האם ניתן לוותר או להשתמש באבקת אפייה במקום סודה לשתייה?? אני באמצע ההכנה וגיליתי שאין לי..
אפשר לוותר.
יצא ממש טעים. תודה
שמחה לשמוע 🙂
מה אפשר לשים במקום סוכר ובמקום קמח לבן ? תודה !
לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר לשים כרבע כוס מייפל טבעי. זה ייצא במתיקות מעודנת.
במקום קמח לבן אפשר לשים קמח כוסמין מלא אבל המרקם ייצא מעט דחוס.
חבל שזה לא טבעוני שני ביצים קשה למצוא תחליף
היי דפנה,
יש מתכון לעוגת גזר טבעונית.
במקום שתי ביצים, שימי כוס רסק תפוחים ללא סוכר.
יוצא אותו דבר בדיוק, מניסיון.
ברכות על האתר החדש.
כמה נורא יהיה לא לשלב את הפקאן?
הילדים לא מתחברים אליו באפייה לצערי
תודה 🌺
אפשר לוותר על הפקאן.
הי אפרת,מה שלומך?
תתחדשי על האתר, מושלם💫
וגם העוגה הזו נראית מושלמת🌟
האם אפשר לשים פקאן קצוץ ולא טחון לאבקה?
תודה ענת ❤️
וכן, אפשר.
אין כמוך🙏