שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

סוג: פרווה

רכיבים

*תבנית אינגליש קייק

2 ביצים

שליש כוס (66 ג’) סוכר

שליש כוס (80 מ”ל) שמן

כוס דחוסה גזר קלוף מגורד בפומפיה דקה, עם הנוזלים (כ-2 גזרים בינוניים)

רבע כוס (60 מ”ל) מים

כוס (140 ג’) קמח רגיל

כפית (5 ג’) אבקת אפיה

חצי כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה

חצי כפית אבקת קינמון

שליש כוס (40 ג’) אגוזי פקאן טחונים/ קצוצים

30 גרם שוקולד מריר קצוץ

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים בקערה: קמח לבן, אבקת אפיה, אבקת סודה לשתיה ואבקת קינמון.

-בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, גזר, מים ומערבבים. מוסיפים את הקמחים ומערבבים עד לאיחוד חומרים (אין לערבב יותר מידי אחרת המרקם ייצא דחוס). מוסיפים אגוזי פקאן ושוקולד קצוץ ומערבבים ערבוב קל.

-יוצקים לתבנית משומנת ואופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

ראו גם
חזה עוף עם פטריות וגמבהחזה עוף עם פטריות וגמבה
מרק עדשים כתומות וירוקות מרק עדשים כתומות וירוקות
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
ברכה כהן (01:40 25.08.2024)

הכנתי את העוגה הזו לפני ימים ספורים. לא היו לי אגוזי פקאן וכן היו לי אגוזי מלך טחונים, אז חשבתי שזה לא ממש משנה (בתגובות לא היה כתוב על זה כלום ולא היה לי זמן לשאול), והכנתי עם אגוזי מלך במקום פקאן.
אז מתברר שזה דווקא כן משנה, כי אגוזי מלך הם יותר מרירים ויותר שומניים, וכך העוגה יצאה מעט מרירה ודי שמנונית (לי זה היה טעים, אבל הילדים התלוננו).
למי שחושב כמוני להחליף את הפקאן באגוזי מלך, אני ממליצה להשתמש בפחות אגוזים ויותר סוכר, ואולי גם פחות שמן.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:32 25.08.2024)

תודה שחזרת לשתף💜

avatar
כלנית (22:20 19.09.2024)

ייתכן פשוט שאותם אגוזי מלך שהשתמשת בהם היו מרירים- מקולקלים, גם זה קורה. אגוזי מלך טריים ממש לא מרירים.

avatar
רוני (18:04 4.01.2025)

אני מכינה את המתכון הזה כבר הרבה זמן (תודה אפרת❤️), לפעמים מחליפה עם אגוזי מלך (כי לדעתי יותר מתאים לגזר) וזה יוצא סבבה. אולי אצלך הייתה בעיה באגוזים.

avatar
שני (11:08 28.01.2024)

האם אפשרי לעשות את העוגה חלבית ע”י החלפת המים באותו נפח של חלב?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:39 28.01.2024)

כן🙂

avatar
טל (19:57 17.01.2021)

ערב טוב אפרת,
אין לי סודה לשתייה. ראיתי בתגובות שכתבת שאפשר בלי. אם ארצה לוודא שהעוגה אוורירית, האם יש מרכיב שאוכל להוסיף כתחליף לסודה לשתייה?
תודה 🙂

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:50 17.01.2021)

היי טל,
אפשר להוסיף חצי כפית שטוחה אבקת אפיה.
מומלץ לערבב את התערובת כמה שפחות לאחר הוספת הקמח לכן כדאי להשתמש במיקסר או מטרפה ידנית (ערבוב יתר יכול לגרום לעודה לצאת דחוסה).

avatar
ענבר (12:56 3.07.2020)

תודה על מתכונים הכי טעימים וקלילים שאפשר להכין גם עם ילדים שמתרוצצים בבית 🙂
האם אפשר לוותר על הסודה לשתיה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:17 3.07.2020)

כן אפשר 🙂

avatar
שירה (11:49 25.06.2020)

דבר ראשון את פשוט אלופה !!
ובזכותך אני מחכה ליום חמישי כדי לראות מה הפעם אכין מהמתכונים של אפרת …. תבורכי !!
ולשאלתי, יש מצב להכין את העוגה בתבניות אישיות קטנות (קאפקייס )?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:06 25.06.2020)

תודה שירה ❤️
אפשר להכין בתבניות אישיות. זמן האפיה עשוי להתקצר ל 17-20 דקות.

avatar
קרן (18:51 19.06.2020)

מתכון מעולה! אפרת אני מעריצה גדולה. תודה על כל המתכונים…

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:04 19.06.2020)

תודה קרן ❤️

avatar
נילי (19:23 12.04.2020)

עוגה מעולה!
הכנתי בפסח עם קמח שקדים במקום קמח רגיל. עוגה עסיסית, טעימה ומפנקת

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:58 12.04.2020)

תודה נילי 🙂

avatar
אורית (10:17 18.02.2020)

כתוב במתכון כוס קמח 140 ג\’, אבל בלינק שנמצא מתחת לכל מתכון, כתוב שאת משתמשת בכוס עם ידית בנפח של 240 גרם..
אז במה להשתמש?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:39 18.02.2020)

בכוס בנפח 240 מ”ל.
140 גרם זה למי שמשתמש במשקל.

avatar
נסיה (12:23 17.02.2020)

היי
אפשרי דבש במקום סוכר וקמח ללא גלוטן?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:32 17.02.2020)

אפשר דבש במקום סוכר וקמח ללא גלוטן כמו כרגיל או תמי.

avatar
ילנה (20:24 13.02.2020)

אחלה מתכון, הייתי רק מוסיפה קצת יותר סוכר כי היא לא כל כך מתוקה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:20 14.02.2020)

תודה ילנה 🙂

avatar
חן (09:24 21.01.2020)

היי,
אפשר להשים קמח תופח ולוותר על הסודה לשתייה ואבקת האפייה? ואם כן מה הכמות של הקמח התופח?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:24 21.01.2020)

אפשר לשים קמח תופח ולוותר על אבקת האפיה.
אם יש לך סודה לשתיה כדאי לשים בכל מקרה.

avatar
חן (10:30 21.01.2020)

הכמות של הקמח נשארת אותו הדבר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:36 21.01.2020)

כן.

avatar
חן (11:26 21.01.2020)

תודה רבה 🙂

avatar
רותם (15:39 20.01.2020)

מעולה

avatar
נועה (15:36 17.01.2020)

היי אפרת,
האם ניתן לוותר או להשתמש באבקת אפייה במקום סודה לשתייה?? אני באמצע ההכנה וגיליתי שאין לי..

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:14 17.01.2020)

אפשר לוותר.

avatar
רוז (13:37 17.01.2020)

יצא ממש טעים. תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:38 17.01.2020)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
ג'וסט (13:15 16.01.2020)

מה אפשר לשים במקום סוכר ובמקום קמח לבן ? תודה !

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:52 16.01.2020)

לא ניסיתי אבל אני חושבת שאפשר לשים כרבע כוס מייפל טבעי. זה ייצא במתיקות מעודנת.
במקום קמח לבן אפשר לשים קמח כוסמין מלא אבל המרקם ייצא מעט דחוס.

avatar
דפנה (12:59 16.01.2020)

חבל שזה לא טבעוני שני ביצים קשה למצוא תחליף

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:31 16.01.2020)

היי דפנה,
יש מתכון לעוגת גזר טבעונית.

avatar
יפעת (16:28 18.01.2020)

במקום שתי ביצים, שימי כוס רסק תפוחים ללא סוכר.
יוצא אותו דבר בדיוק, מניסיון.

avatar
גורית (12:48 16.01.2020)

ברכות על האתר החדש.
כמה נורא יהיה לא לשלב את הפקאן?
הילדים לא מתחברים אליו באפייה לצערי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:30 16.01.2020)

תודה 🌺
אפשר לוותר על הפקאן.

avatar
ענת (08:31 16.01.2020)

הי אפרת,מה שלומך?
תתחדשי על האתר, מושלם💫
וגם העוגה הזו נראית מושלמת🌟

האם אפשר לשים פקאן קצוץ ולא טחון לאבקה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:56 16.01.2020)

תודה ענת ❤️
וכן, אפשר.

avatar
ענת (11:08 16.01.2020)

אין כמוך🙏

לקריאת כל התגובות