זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 ביצים
שליש כוס (66 ג’) סוכר (מי שאוהב יותר מתוק אפשר להגדיל את כמות הסוכר לחצי כוס)
שליש כוס (80 מ”ל) שמן
כוס גזר קלוף מגורד בפומפיה דקה, עם הנוזלים (100 גרם)
חצי כפית תמצית וניל
רבע כוס (60 מ”ל) מיץ תפוזים
כוס (140 ג’) קמח רגיל
כפית (5 ג’) אבקת אפיה
חצי כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
חצי כפית אבקת קינמון
שליש כוס (30 ג’) קוקוס
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים בקערה: קמח לבן, אבקת אפיה, אבקת סודה לשתיה, אבקת קינמון וקוקוס.
-בקערה נפרדת מערבבים את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, גזר, תמצית וניל ומיץ תפוזים ומערבבים. מוסיפים את הקמחים ומערבבים עד לאיחוד חומרים (אין לערבב יותר מידי אחרת המרקם ייצא דחוס).
-יוצקים לתבנית משומנת ואופים במשך כ- 30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית
מעולה !!! ממש ממש טעים 💙
תודה רבה על המתכון !
תודה לך שחזרת לשתף❤️
שלום אפרת אני רוצה לעשות את העוגה לפסח.
האם אפשר להמיר בקמח תפוח אדמה/קמח מצה/שקדים טחונים?
לא יודעת, לא ניסיתי.
היי, האם יש אפשרות להמיר את הקוקוס במשהו אחר? במה?
היי,
אפשר להמיר את הקוקוס בקמח שקדים באותה כמות, או לוותר על הקוקוס.
היי אפרת. לתבנית 22X31 פשוט להכפיל ב-2? אני משתמשת בביצים L. לשים 4? כמה גזרים בערך זה שתי כוסות? תודה מראש
היי רימה,
לתבנית כזו יש להכפיל כמויות פי 2.
אפשר לשים 4 ביצים L.
2 כוסות= כ-200 גרם גזר= כ-4 גזרים.
בהצלחה!
הכפלתי גם כמויות אבל שמתי 200 גרם גזר ולא 260 גרם כי במתכון כתוב שכוס גזר זה 100 גרם. קצת מבלבל.
ה-60 גרם לא קריטי, זה תלוי בגודל הגזר.
בכל מקרה אעדכן את התגובה(:
הי’
קודם כל רציתי להודות לך על קיומך כאן…לומדת ממך המון!!!
רציתי לדעת אם לעוגה יש טעם של גזר והאם אפשר להקפיא אותה?
תודה רבה💞
היי דניאל,
תודה על הפרגון!
לעוגה יש טעם של גזר בשילוב עדין של קוקוס והיא ממש מוצלחת(:
אפשר להקפיא אותה.
בהצלחה.
אני חושבת שבטעות שמתי 2.5 כוסות במקום 3.5. אני באמת לא זוכרת.
הבצק יצא קצת דביק אבל כשפתחתי עם מערוך שמתי קמח וזה הסתדר, למרות שאני זוכרת אותו פחות דביק מהפעם הקודמת שהכנתי.
כמה זה נורא?
מצרפת תמונה מהנגלה הראשונה שהוצאתי עכשיו מהתנור…
אופס בטעות שלחתי כאן במקום במתכון של ה”מאפה זעתר”.
תוכלי בכל זאת לענות לי?🙏💜
היי הודיה,
בתמונה זה נראה ממש מעולה!
אני די בטוחה שלא אמורה להיות בעיה בטעם או במרקם אם הוספת קמח לאחר מכן.
איך יצא?
אפשר במקום סוכר לשים מייפל?
ובמקום קמח רגיל קמח כוסמין?
היי הודיה,
אפשר להשתמש בקמח כוסמין, אבל אני לא בטוחה שיצא מוצלח אם תמירי את כל כמות הסוכר במייפל. את כמובן יכולה לנסות ולראות איך יוצא😊, יש לשים 1/4 כוס מייפל.
בסוף האפיה כשמכניסים קיסם הוא יוצא מעט לח, לא רטוב בצקי אבל לח, האם זה תקין או להשאיר עוד קצת בתנור?
היי חנה,
כדאי לאפות עוד מספר דקות עד שהקיסם יוצא יחסית יבש😊
אפשר קמח מלא?
רצוי לשלב חצי כמות קמח לבן כדי שהעוגה לא תצא במרקם דחוס מידי.
אפשר להמיר את המיץ תפוזים במים??
כן 🙂
תודה אפרת, על האתר ועל העוגה הקלילה והטעימה הזו.
היא יצאה לי אחלה, חוץ מזה שהיא קצת מתפוררת.
מה יכולה להיות הסיבה?
תודה מראש
היי דינה,
עוגה יכולה לצאת מתפוררת אם חסר ביצים (שמת 2 ביצים?) או אם חסרים נוזלים בתערובת.
השתמשת בכוס בנפח 240 מ”ל?
שלום אפרת,
ניתן להחליף את הביצים לרסק תפוחי עץ? ואם כן כמה לשים ? תודה רבה
לא ניסיתי אבל לדעתי זה ייצא קצת דחוס.
אין לי סודה לשתיה. מה אפשר לשים במקום?
אפשר לוותר.
היי. אני חייבת לציין את העוגה הזו. כבר הכנתי מספר פעמים,
ואפילו עם תפוחי עץ בתוספת, וכל פעם זו הייתה הצלחה ענקית.
תודה רותי 🙂
היי אפרת
אז אני מבינה שפה לא כדאי רסק תפוחים כתחליף חלקי לשמן
אבל רוצה להבין תגובה שרשמת שאפשר חצי כוס קמח רגיל וחצי כוס קמח כוסמין מלא
קמח רגיל הכוונה פה קמח חיטה רגיל ? או גם קמח כוסמין לבן חצי כוסו חצי כוס קמח כוסמין מלא?
וחצי כוס 70אחוז כוסמין או חצי כוס 80 אחוז כוסמין עם חצי כוס כוסמין לבן גם הולך?
תודה .
הכוונה לקמח חיטה לבן רגיל או קמח כוסמין לבן.
כן, גם חצי כוס קמח כוסמין 70% או 80% עם כוסמין לבן הולך.
שלום אפרת
פעם ראשונה באתר.
רוצה לנסות את העוגה הזאת.
נשמעת לי מצוין.
אם אני רוצה להוריד מכמות השמן, זה אפשרי?
מה לשים במקום?
היי אסתי,
אפשר להפחית לרבע כוס שמן (לא ממליצה להפחית יותר מזה).
יש עוגות שניתן להמיר חלק מהשמן ברסק תפוחים אבל בעוגה הזאת זה עלול לגרום למרקם דחוס ולכן פחות מומלץ.
מה יכול להחליף את ציץ התפוזים? אין לי כוח (; אולי יין/ תירוש)?
אפשר לשים מים.
שלום אפרת.
האם אני רוצה להשתמש בקמח כוסמין – לשים כוס מלא או חצי כוס קמח רגיל וחצי כוס קמח כוסמין?
תודה רבה.
אם זה קמח כוסמין לבן אפשר לשים כוס.
אם זה קמח כוסמין מלא מומלץ לשלב חצי כוס קמח רגיל וחצי כוס קמח כוסמין.
מה יכול להחליף את הסודה לשתיה?
אם אין, תכיני בלי.
בוקר טוב אפרת
רסק תפוחים במקום השמן? אפשרי? עם מיץ התפוזים יכול להשתלב או שיהרוס?
תודה ויום טוב
לדעתי זה ייצא קצת “כבד”. אולי כדאי להחליף רק חלק מכמות השמן ולא את הכל.
היי . הכנתי את העוגה. במרקם היא מעולה אבל חסר בה המון סוכר. היא לא מתוקה בכלל מרגיש כמו לחם .
ממליצה להוסיף סוכר.. אולי אפילו סוכר חום
שמת שליש כוס סוכר? השתמשת בכוס בנפח 240 מ”ל?
גם לי יצא מרקם טוב אך לא מספיק מתוק
הוספתי הערה במתכון לגבי כמות הסוכר.
תודה שחזרת לעדכן.
אם אני רוצה להכין בתבנית קאפקייקס. החום של התנור והזמן אפייה משתנים?
הטמפ’ לא משתנה אבל זמן האפיה עשוי להתקצר ל 18-20 דקות.
אפשר להוסיף צימוקים ואם כן כמויות
אפשר להוסיף כרבע כוס צימוקים.
היי
אפשרי לאפות עם ביצה אחת? או תחליף לפחות לאחת?
תודה
אפשר.
שלום
כמה זה גזרים בארך
2 גזרים בינוניים.
שאת רושמת אינגליש קייק? מה מידת התבנית אינגליש קייק?
הכוונה לתבנית אינגליש קייק חד פעמית (מנייר או אלומיניום) בגודל 31X10.
ואו נכון שכחתי לשים קינמון ועדיי זה מדהים.
שמחה שיצא טעים 🙂
היי אפרת,התמכרתי למתכונים שלך מכינה אותם כל סופ”ש 🙂
רציתי לדעת האם אפשר לוותר על הקינמון?
תודה 🙂
כן אפשר 🙂
אפשר לוותר על הקוקוס?
אם כן מה לשים במקום? אם בכלל….
תודה על מתכונים הטעימים והקלים.
כן אפשר. אין צורך לשים משהו במקום.
אהלן! תקשיבי, העוגה יצאה פשוט נהדרת! לא מאוד מתוקה,כמו שאני אוהבת, אפשר לשים לדעתי איזה קמח שרוצים, נכון?
הוספתי אגוזי מלך, ואפשר לדעתי להוסיף איזה אגוזים שרוצים…
תודה לך על המתכונים הקלילים, הכיפים והטעימים! אני תמיד מחפשת מתכונים בריאים יותר…
היי אביטל,
שמחה שהעוגה יצאה טעימה 🙂
אפשר לשים גם קמח כוסמין.
נראה טעים.
באיזה שמן את משתמשת?
שמן קנולה
שלום אפרת,
העוגה יצאה מדהים!
למרות שפחדתי מהגזר, הילדים אהבו
והעודה יפה כמו בתמונה.
תודה!!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה מנוחה
היי אפרת הנהדרתת (מה הילדים שלי היו עושים בלעדיך מה?!)
מה זאת אומרת אבקת קינמון? הכוונהה לקינמון רגיל, התבלין? לא מצאתי אבקת קינמון …
בתודה מראש
כן, הכוונה לתבלין 🙂
אפשר לוותר על מיץ תפוזים?
אפשר לשים מים במקום.
העוגות הבחושות שלך נהדרות. אפשר להחליף מיץ תפוזים בחלב?
כן אפשר.
נראה מתכון טוב. בטוח אנסה בקרוב👍🏻 תודה אפרת.
היי אפרת, איך מכפילים כמויות לתבנית עגולה קוטר 26?
כמויות לתבנית 26:
5 ביצים
כוס סוכר
כוס שמן
3 כוסות גזרים קלופים מגורדים בפומפיה דקה, עם הנוזלים
כפית תמצית וניל
3/4 כוס מיץ תפוזים
3 כוסות קמח רגיל
3 כפיות אבקת אפיה
כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
כפית וחצי אבקת קינמון
כוס קוקוס
*יש להשתמש בכוס בנפח 240 מ”ל (כוס זכוכית רגילה עם ידית)
האם אפשר קמח קוסמין?
כן.