זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 35 דקות

סוג: חלבי/ פרווה

רכיבים

תבנית אינגליש קייק

ביצה גדולה או 2 ביצים M

שליש כוס (66 ג’) סוכר

שקית (10 ג’) סוכר וניל

שליש כוס (80 מ”ל) שמן

בננה וחצי בשלות מעוכות (*בננות קטנות)

שליש כוס (80 מ”ל) מיץ תפוזים

כוס (140 ג’) קמח לבן

כפית (5 ג’) אבקת אפיה

רבע כפית אבקת סודה לשתיה

2 כפות ממרח נוטלה או ממרח אגוזי לוז או כל ממרח שוקולד שאוהבים (חלבי או פרווה)

אופן ההכנה

-מחממים תנור מראש ל-175 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים בקערה (בעזרת מטרפה ידנית): ביצה, סוכר, סוכר וניל. מוסיפים שמן, בננה מעוכה ומיץ ומערבבים.

-מערבבים בקערית נפרדת: קמח, אבקת אפיה וסודה לשתיה. מוסיפים לקערת הרטובים ומערבבים קלות עד לאיחוד חומרים (יש להמנע מערבוב יתר שעשוי לפגוע במרקם העוגה).

-יוצקים לתבנית משומנת כ¾ מכמות הבלילה. מערבבים 2 כפות ממרח שוקולד עם  2-3 כפות מים (כדי לדלל את הממרח) ומוסיפים מעל הבלילה. מכסים ביתרת הבלילה שנותרה.

-מכניסים את התבנית לתנור החם ואופים במשך כ-35 דקות, עד שקיסם יוצא נקי.

הפעל טיימר (35 דק’)
+
טיימר פועל
ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
תפוחי אדמה בסגנון איטלקיתפוחי אדמה בסגנון איטלקי
קינואה עם פטריות קינואה עם פטריות
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
מיכל (19:41 15.11.2021)

היי אפרת
האם אפשר לשים סירופ שוקולד במקום הנוטלה? ככה זה לא ידבק על הכפית וכו׳

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:21 15.11.2021)

היי מיכל,
אני חוששת שסירופ שוקולד נוזלי מדי עבור העוגה (וישקע לתחתית).

avatar
מיכל (20:22 15.11.2021)

כן זה מה שחשבתי

avatar
שיר (21:27 13.11.2021)

הי אפרת, הכנתי את העוגה אתמול לקידוש והיה מדהים! וברור לי שהכל בזכותך! אני לא יודעת בדרך כלל לבשל כל כך מוצלח אבל כל מתכון שאני מכינה מהאתר שלך תמיד גורם לכולם ללקק את האצבעות! את פשוט מושלמת, לא יודעת מה הייתי עושה בלעדייך כל ארוחה שאני מכינה את תמיד מצילה אותי😊

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:08 13.11.2021)

תודה על הפרגון(:

avatar
מיכל (16:52 13.11.2021)

היי אפרת, אפיתי את העוגה היום. יש לה טעם מושלם. השאלה שלי היא: הרבה מהשוקולד ירד לקרקעית התבנית ונדבק. השתמשתי בשוקולד מילקה למריחה. יש לך מושג למה זה קרה?

עוגת בננה נוטלה
avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:51 13.11.2021)

היי מיכל,
זו בעיה נפוצה שקורית לרוב או בגלל שימוש בממרח סמיך מדי, או בגלל תערובת נוזלית יחסית.
אם השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות המרכיבים הייתי ממליצה לך לדלל את השוקולד בפעם הבאה עם מעט יותר מים.
תודה על השיתוף❤

avatar
גיטל טופז (23:36 8.11.2021)

פשוט נהנתי מכל ביס, כמה פשוט ככה טעים
תודה לך על החסד שאת עושה עם כל כך הרבה אנשים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:53 8.11.2021)

איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על הפרגון❤

avatar
צופית (17:37 4.11.2021)

אפרת אני מאוהבת באתר שלך, איזה מתכונים מעולים, הכל פשוט ותמיד יוצא טעים😍
מה אפשר לשים במקום מיץ תפוזים? ואפשר להחליף לקמח כוסמין?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:18 4.11.2021)

היי צופית,
שמחה לשמוע שאת נהנית מהמתכונים באתר!
במקום מיץ תפוזים אפשר לשים חלב/חלב סויה/שמנת מתוקה. אפשר להשתמש בקמח כוסמין אך יש לקחת בחשבון שהמרקם משתנה.

avatar
אלישבע (16:36 4.11.2021)

אפשר להמיר את הביצים במשהו אחר ויצא טוב?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:07 4.11.2021)

היי אלישבע,
לא מומלץ לוותר על הביצה, אבל אפשר לנסות להמיר אותה לפי אחד מהיחסים הבאים:
 ביצה = חצי בננה מעוכה + רבע כפית אבקת אפיה (עוגיות, לחמים, פנקייק, מאפינס)
1 ביצה = רבע כוס רסק תפוחים לא ממותק  (לחם, עוגות, מאפינס)
1 ביצה = רבע כוס יוגורט על בסיס סויה + רבע כפית אבקת אפיה (עוגות מסוימות)
1 ביצה = 2 כפות טחינה גולמית (בעיקר עוגיות וחטיפי בריאות. עוגות מסוימות).

avatar
אילנה (21:17 3.11.2021)

עשית בכוונה תחילה פרצוף מחייך בתוך העוגה? חחחחח

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:51 3.11.2021)

חחח אהבתי ששמת לב😉❤

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות