זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35 דקות
סוג: חלבי/ פרווה
תבנית אינגליש קייק
ביצה גדולה או 2 ביצים M
שליש כוס (66 ג’) סוכר
שקית (10 ג’) סוכר וניל
שליש כוס (80 מ”ל) שמן
בננה וחצי בשלות מעוכות (*בננות קטנות)
שליש כוס (80 מ”ל) מיץ תפוזים
כוס (140 ג’) קמח לבן
כפית (5 ג’) אבקת אפיה
רבע כפית אבקת סודה לשתיה
2 כפות ממרח נוטלה או ממרח אגוזי לוז או כל ממרח שוקולד שאוהבים (חלבי או פרווה)
-מחממים תנור מראש ל-175 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים בקערה (בעזרת מטרפה ידנית): ביצה, סוכר, סוכר וניל. מוסיפים שמן, בננה מעוכה ומיץ ומערבבים.
-מערבבים בקערית נפרדת: קמח, אבקת אפיה וסודה לשתיה. מוסיפים לקערת הרטובים ומערבבים קלות עד לאיחוד חומרים (יש להמנע מערבוב יתר שעשוי לפגוע במרקם העוגה).
-יוצקים לתבנית משומנת כ¾ מכמות הבלילה. מערבבים 2 כפות ממרח שוקולד עם 2-3 כפות מים (כדי לדלל את הממרח) ומוסיפים מעל הבלילה. מכסים ביתרת הבלילה שנותרה.
-מכניסים את התבנית לתנור החם ואופים במשך כ-35 דקות, עד שקיסם יוצא נקי.
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית
הכפלתי כמויות וערבבתי את השוקולד על כל הבלילה+אבקת סוכר. חצי כבר נטרפה לאחר צינון 😋 עוגה כיפית. תודה!
נראה מעולה! שמחה שאהבת את המתכון❤️
הי אפרת,
זה נראה כמו עוגת שיש? או שטעיתי שניסיתי לערבב את זה?
מקווה שבעזרת השם ייצא טעים לכבוד שבת..
תודה רבה ושבת שלום
היי
העוגה מעט דומה לעוגת שיש, אפשר לערבב קלות.
שבת שלום🙂
שלום אפרת היקרה, אני רוצה להכין את המתכון הזה במנג’טים, כדי שיהיה אישי בבוקר, לילדים. כמה זמן אפיה צריך במנג’טים? תודה רבה
היי,
זמן האפייה במנג’טים יהיה כ-15-25 דקות.
הכמות במתכון מתאימה לכ-10-12 מנג’טים (תלוי בגודלם).
היי אפרת,תודה רבה על המתכונים הנהדרים!
אפשר להשתמש בשוקולד השחר במקום נוטלה?(יש לנו רגישות בבית)
תודה❤
היי,
איזה כיף שאתם נהנים מהמתכונים❤️
אפשר להשתמש בשוקולד השחר.
תודה❤
אכין מחר ואעדכן איך יצא!
היי, אפשר להחליף את מיץ התפוזים בחלב?
היי,
אפשר(:
הי
האם אפשר להחליף אתהביצה במשהו טבעוני?
תודה
היי,
במתכון הזה לא מומלץ לוותר על הביצה, אבל אפשר לנסות להמיר אותה לפי אחד מהיחסים הבאים:
1 ביצה = חצי בננה מעוכה + רבע כפית אבקת אפיה (עוגיות, לחמים, פנקייק, מאפינס)
1 ביצה = רבע כוס רסק תפוחים לא ממותק (לחם, עוגות, מאפינס)
1 ביצה = רבע כוס יוגורט על בסיס סויה + רבע כפית אבקת אפיה (עוגות מסוימות)
1 ביצה = 2 כפות טחינה גולמית (בעיקר עוגיות וחטיפי בריאות. עוגות מסוימות).
היי אפרת, במה אפשר להחליף את הסודה לשתייה? תודה רבה
היי,
אין תחליף טוב לסודה לשתיה, אפשר לוותר עליה אך המרקם ישתנה מעט.
תודה רבה 🙏🏻
היי, במידה ואין לי אינגליש קייק אפשר בתבנית מלבנית/ עגולה? תודה רבה
היי,
אפשר להכין בתבנית עגולה בקוטר 18 או בתבניות מאפינס.
עוגה ממש קלה וטובה
טעימה ברמות,השוקולד יוצא ממש עסיסי
שמחה שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף🌺
כמה זמן העוגה יכולה להיות בחוץ?
היי,
מומלץ להשאיר לא יותר מיום בחוץ.
היי, תודה על מתכונים מופלאים! מה אפשר לשים במקום סוכר וניל?
היי ענבל,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים(:
אפשר להוסיף כפית תמצית וניל, ואם אוהבים עוגות מתוקות- להוסיף כף סוכר (כ’פיצוי’ על סוכר הווניל).
היי אפרת
האם אפשר להקפיא את העוגה הזו? הכנתי עכשיו שתיים ואני רוצה להקפיא אחת
היי,
אפשר להקפיא וחשוב שהעוגה תהיה עטופה לחלוטין.
היי, במה אפשר להחליף את ממרח השוקולד שקדיה? טחינה וסילאן?
היי אירית,
לא הייתי ממירה את השוקולד בשקדיה, אבל אפשר לערבב טחינה וסילאן/דבש ולהשתמש בזה, או להשתמש בממרח טחינה ושוקולד או אפילו חמאת בוטנים.
היי אפרת
האם אפשר לשים סירופ שוקולד במקום הנוטלה? ככה זה לא ידבק על הכפית וכו׳
היי מיכל,
אני חוששת שסירופ שוקולד נוזלי מדי עבור העוגה (וישקע לתחתית).
כן זה מה שחשבתי
הי אפרת, הכנתי את העוגה אתמול לקידוש והיה מדהים! וברור לי שהכל בזכותך! אני לא יודעת בדרך כלל לבשל כל כך מוצלח אבל כל מתכון שאני מכינה מהאתר שלך תמיד גורם לכולם ללקק את האצבעות! את פשוט מושלמת, לא יודעת מה הייתי עושה בלעדייך כל ארוחה שאני מכינה את תמיד מצילה אותי😊
תודה על הפרגון(:
היי אפרת, אפיתי את העוגה היום. יש לה טעם מושלם. השאלה שלי היא: הרבה מהשוקולד ירד לקרקעית התבנית ונדבק. השתמשתי בשוקולד מילקה למריחה. יש לך מושג למה זה קרה?
היי מיכל,
זו בעיה נפוצה שקורית לרוב או בגלל שימוש בממרח סמיך מדי, או בגלל תערובת נוזלית יחסית.
אם השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות המרכיבים הייתי ממליצה לך לדלל את השוקולד בפעם הבאה עם מעט יותר מים.
תודה על השיתוף❤
פשוט נהנתי מכל ביס, כמה פשוט ככה טעים
תודה לך על החסד שאת עושה עם כל כך הרבה אנשים
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על הפרגון❤
אפרת אני מאוהבת באתר שלך, איזה מתכונים מעולים, הכל פשוט ותמיד יוצא טעים😍
מה אפשר לשים במקום מיץ תפוזים? ואפשר להחליף לקמח כוסמין?
היי צופית,
שמחה לשמוע שאת נהנית מהמתכונים באתר!
במקום מיץ תפוזים אפשר לשים חלב/חלב סויה/שמנת מתוקה. אפשר להשתמש בקמח כוסמין אך יש לקחת בחשבון שהמרקם משתנה.
אפשר להמיר את הביצים במשהו אחר ויצא טוב?
היי אלישבע,
לא מומלץ לוותר על הביצה, אבל אפשר לנסות להמיר אותה לפי אחד מהיחסים הבאים:
ביצה = חצי בננה מעוכה + רבע כפית אבקת אפיה (עוגיות, לחמים, פנקייק, מאפינס)
1 ביצה = רבע כוס רסק תפוחים לא ממותק (לחם, עוגות, מאפינס)
1 ביצה = רבע כוס יוגורט על בסיס סויה + רבע כפית אבקת אפיה (עוגות מסוימות)
1 ביצה = 2 כפות טחינה גולמית (בעיקר עוגיות וחטיפי בריאות. עוגות מסוימות).
עשית בכוונה תחילה פרצוף מחייך בתוך העוגה? חחחחח
חחח אהבתי ששמת לב😉❤