תבנית אינגליש קייק
1 ביצה גדולה
רבע כוס (50 ג’) סוכר
שליש כוס (80 מ”ל) שמן קנולה
רבע כוס (60 מ”ל) סירופ מייפל טבעי
2 בננות קטנות מעוכות למחית
רבע כוס (60 מ”ל) מיץ תפוזים או מים
¾ כוס (100 ג’) קמח כוסמין מלא
¼ כוס (35 ג’) קמח כוסמין לבן (או קמח לבן רגיל)
כפית (5 ג’) אבקת אפיה
שליש כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
חצי כוס (45 ג’) קוקוס
לפיזור מעל: 1-2 כפות שוקולד צ’יפס או שוקולד מריר קצוץ (לא חובה)
-מחממים תנור ל170 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים בקערה את הקמחים עם אבקת אפיה, סודה לשתיה וקוקוס.
-בקערה נפרדת מערבבים (בעזרת כף/מטרפה) את הביצה עם הסוכר. מוסיפים שמן, מייפל, מחית בננה ומיץ/מים ומערבבים. מוסיפים את קערת הקמחים ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים (אין לערבב יותר מידי אחרת מרקם העוגה עלול להיפגע). מוסיפים את השוקולד הקצוץ ומערבבים ערבוב קל.
-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים במשך 40 דקות, עד שקיסם יוצא נקי.
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית
האם הקוקוס שאת מוסיפה ממותק?וגם האם היתן להמיר את הקוקוס בשוקולד צ’פס מריר ?
המון תודה אפרת, לא יודעת מה הייתי עושה בלעדייך
הקוקוס לא ממותק. קוקוס טחון רגיל.
אפשר להמיר בשוקולד צ’יפס🙂
היי! אפשר להמיר את כל כמות הקמחים לקמח כוסמין לבן?
כן
הי,
במה אפשר להחליף את השמן? בכללי בעוגות – האם זה אפשרי?
היי
ניתן להחליף חצי עד 3/4 מכמות השמן ברסק תפוחים.
תודה! מחשבים את זה 1:1 למשל כוס שמן שווה לכוס רסק תפוחים?
כשממירים שמן ברסק תפוחי עץ מומלץ להמיר עד חצי מכמות השמן.
1/2 כוס שמן = 1/2 כוס רסק תפוחים
האם אפשר להחליף את הביצה?
במתכון הזה לא ניסיתי, כך שאני לא בטוחה אם יצא מוצלח.
מצרפת לך מתכון לעוגת בננות טבעונית.
הכנתי ויצא נפלא!! תודה רבה לך
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף🌺
היי אפרת יש לך רעיון לציפוי מעל העוגה? (לא שוקולד)
היי,
אפשר לצפות בסירופ מייפל או פשוט לפזר אבקת סוכר.
אפשר להוריד את הקוקוס?
היי,
כן, אפשר לוותר על קוקוס.
היי 🙂
אפשר להכין רק עם קמח כוסמין מלא? ממ זה מה שנשאר לי לבנתיים..
היי,
אפשר אך המרקם ישתנה מעט וייעשה יותר כבד.
תודה!!
הכנתי ויצא נדיר!! תודה על המתכון!!
שמחה שאהבת! תודה על השיתוף בר😊
היי הכנתי ויצא טעים בטירוףף תודה על המתכון המהמם והקל!
שמחה שיצא מוצלח! תודה על השיתוף ושבת שלום😊
הכנתי ויצא מושלםם!!! והכי חשוב דיאטטי…עוד מתכונים כאלה בקשהההה
שמחה שאהבת!😊
היי אם יש לי רק ביצים קטנות בבית כמה להשים?
היי דוד,
יש לשים 2 ביצים קטנות.😊
תודה על התגובה המהירה!
עוגה טעימה מאוד מאוד מאוד נהננו ממנה כולנו… רק שהיא יצאה מתפוררת מעניין מה הסיבה..אבל הטעם סוף הדרך! ועוד דבר כמה זמן העוגה צריכה להיות בתנור 30 או 40דקות? כי במתכון כתוב 40 ובטיימר מופיע 30דקות?
היי רחל,
העוגה מעט מתפוררת, אבל לא מאד.
האם השתמשת בכוס בנפח 240 מ”ל? שילבת קמח כוסמין ולבן או רק כוסמין?
ולגבי הטיימר- צודקת, אני אסדר את העניין🌷
האמת הישתמשתי רק בקמח כוסמין 80 אחוז ובכוס של 240 זכוכית עם ידית כמו שלך
מצוין שהשתמשת בכוס מתאימה, ולגבי הקמח- כנראה זו הסיבה שיצא מתפורר, כיוון שהשתמשת רק בקמח כוסמין.
יום מקסים😊
האם אפשר להחליף את הבננות במשהו אחר? אולי אפרסקים או אננס מקופסת שימורים? והאם אפשר להחליף את המייפל בדבש?
אני נהנית מהמתכונים שלך בלי סוףףףףףףףף!!! אלפי תודות!!!
היי שירה,
אני חושבת שפחות כדאי להחליף את הבננות בפרי אחר, מבחינת המרקם שיצא.
מה שכן, במקום בננות אני מניחה שאפשר להוסיף ביצה נוספת ולהגדיל את כמות הנוזלים לכחצי כוס.
אפשר גם להמיר את המייפל בדבש.
בהצלחה!
אחת המעולות!!
תודה על המתכון
משום מה תמיד נוצר לי “שבר” של פס במרכז העוגה שפוגע קצת ביופי.
יש שיטה למנוע את זה?
היי לילך, זו תופעה טבעית.
אפית ב170 מעלות?
עוגה סוף! מריץ אותה כל שבת.
נגמרת במהירות…
מחפש עוד מתכונים לעוגות כוסמין בחושות ולא מצאתי באתר.
יש רעיונות לעוד סגנונות על בסיס אותה עוגת כוסמין בחושה?
תודה
היי,
כמעט כל עוגה בחושה אפשר להכין עם קמח כוסמין. ראה כאן – עוגות בחושות.
רצוי להשתמש בקמח כוסמין לבן או 70% כדי שהתוצאה תצא מוצלחת.
היי מה שלומך אתמול הכנתי את העוגה והיא הייתה די הרבה זמן התנור ולא נאפתה מבפנים אבל נשרפה מבחוץ את יודעת אולי מה הייתה הבעיה שזה קרה? אני רוצה לנסות להכין עוד אחת
היי תהילה,
1. כמה זמן חיממת את התנור מראש?
2. התנור היה מכוון לשני קווים עליון ותחתון?
3. הנחת את העוגה ישירות על רשת התנור שהיתה מונחת במדף השני מלמטה?
4. היתה במקרה תבנית נוספת בתנור? אולי תבנית של התנור?
5. הכנת בתבנית אינגליש קייק חד פעמית?
1 התנור היה חם כבר כי היה לפני עוד עוגה אז היא הייתה כבר ממש חמה
2 מה זאת אומרת אני שמתי באמצע התנור את העוגה
3 כן
4 הייתה עוד תבנית של עוגה הכנתי כפול
5 כן
ותודה רבה על התגובה המהירה
העוגה צריכה להיות מונחת במדף השני מלמטה על רשת התנור.
אין לשים תבנית נוספת בתנור שמונחת בקומה אחרת. כאן הבעיה.
תודה רבה רבה אין עליך
יצא מושלם! ממש אוורירי וקליל!
שמחה לשמוע😘
יצא פגזזזז היה חסר לי כוסמין מלא החלפתי בחיטה מלא .
מתכון מעולה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
אם אני לא צוצאת בננה, ניתן לוותר? להחליף בפרי אחר?
במקום בננות אני מניחה שאפשר להוסיף ביצה נוספת ולהגדיל את כמות הנוזלים לשליש-חצי כוס.
תודה, עוגה מצויינת! הורדתי את הסוכר לחלוטין, מבחינתנו השילוב של המייפל והבננות מספיק מתוק,
אפילו עבור הילדים 🙂
מעולה ענת 🙂
תודה על הטיפ ועל שחזרת לעדכן
שבוע נפלא❤️
שלום תודה על המתכונים הם יוצאים כל כך מוצלחים!
האם שמעת על מתוקל של b&d האם אפשר להשתמש במתכון וכמה?
האם יש לך מתכונים עם מתוקל?
היי שפרה,
סורי אבל לא יצא לי לנסות את הממתיק הזה כך שאני לא יודעת לומר מינונים.
בעבודה הגדירו אותה כעוגת מלט. ציינו שהיא דחוסה וכבדה מאוד. תוהה אם זה המרקם בגלל הכוסמין וזה מה יש או שאוהבים או שלא או שמשהו השתבש. עשיתי לפי המתכון עם כמויות עם כוס אוניברסלית. מה דעתך? זה עניין של טעם?
היי נטלי,
העוגה לא אמורה להיות דחוסה וכבדה מידי.
שילבת קמח כוסמין מלא עם לבן?
ידוע לך אם הכוס שהשתמשת בה היא בנפח 240 מ”ל?
אולי ערבבת יותר מידי אחרי הוספת הקמחים?
אפשר לוותר על הסוכר או להחליף אותו בדבש/סילאן/מייפל? אם כן, כמה? תודה
תוכלי להחליף ב2 כפות דבש
אפשר להשתמש בבננות קפואות?
אני חושבת שכן אבל כדאי להפשיר אותן לפני.
היי אפרת, אני מעוניינת להכין כקאפקייקים. מניחה שרק זמן האפייה יתקצר? לכמה?
תודה ושבת שלום
זמן האפיה עשוי להתקצר ל17-22 דקות.
העוגה יוצאת רכה ועסיסית?
אם את מכינה עם קמח כוסמין המרקם יוצא פחות עסיסי אבל עדיין רך וטעים.
היי אפרת,
במה אפשר להחליף את הקוקוס ?
תודה רבה 🙏
אפשר לוותר על הקוקוס.
עוגה נהדרת
הכנתי כבר 3 פעמים לבקשת הקהל בבית
שמחה לשמוע ❤️
היי ! במה אפשר להחליף את המייפל?
דבש או סוכר.