זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות
סוג: פרווה
1 ביצה
שליש כוס תחליף סוכר סוויטאנגו
שליש כוס שמן קנולה
בננה וחצי בשלות מעוכות
שליש כוס (80 מ”ל) מים מעורבבים עם כף מיץ לימון טרי
כוס (140 ג’) קמח כוסמין לבן
כפית (5 ג’) אבקת אפיה
רבע כפית אבקת סודה לשתיה
רבע כוס (25 ג’) אגוזי מלך קצוצים
רבע כוס שוקולד צ’יפס ללא סוכר (סוויטאנגו)
-מחממים תנור ל175 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים את הקמח היטב עם אבקת האפיה והסודה לשתיה.
-בקערה נפרדת מערבבים את הביצה עם הממתיק. מוסיפים שמן ובננה מעוכה ומערבבים.
-מוסיפים את הקמח ומערבבים קלות עד לאיחוד חומרים. בסוף מוסיפים את השוקולד והאגוזים ומערבבים ערבוב קל (ניתן להשאיר קצת שוקולד צ’יפס לפיזור מעל).
-יוצקים את התערובת לתבנית משומנת ואופים במשך 30-35 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
- סופלה ללא תוספת סוכר |
- שבלולי וניל ללא תוספת סוכר |
- קינוח ג’לי ללא סוכר |
- עוגת שמרים ללא תוספת סוכר |
- כדורי שקדים |
- עוגת שוקו ללא תוספת סוכר
שאלתי איפה מזמינים או קונים תחליף סוכר ?
ניתן למצוא בשופרסל, רמי לוי, ויקטורי, יוחחנוף, חצי חינם, יש חסד, ניצן הדובדבן.
היכן קונים את הסוויטאנגו באזור “מכון מור” רחוב ז’בוטינסקי -בני ברק ?
צירפתי את החנויות שבהן ניתן למצוא סוויטאנגו (לקחתי מהאתר שלהם)
היי קניתי את סוויטאנגו והכנתי את העוגה. הייתי המומה מהתוצאה. ממש כמו סוכר. בעלי לא האמין. מרינה
היי,
אפשר להחליף את הקמח כוסמין לבן בקמח כוסמין מלא?
אפשר אבל יכול להיות שהמרקם ייצא קצת פחות מוצלח כי זה קמח מלא.
אפשר לשלב חצי כמות עם קמח רגיל
וואו זה נראה טוב. המזנתי את הסוויטגו הזה. תודה על ההמלצה!
❤️