זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
1 ביצה גדולה
בננה גדולה בשלה מעוכה למחית
שליש כוס (80 מ”ל) שמן קנולה
רבע כוס (60 מ”ל) סילאן
שליש כוס (80 מ”ל) מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתיה קלה)
1 כוס (140 ג’) קמח תופח
חצי כפית (3 ג’) אבקת קינמון
שליש כפית (3 ג’) אבקת סודה לשתיה
רבע כוס (30 ג’) אגוזי מלך/פקאן קצוצים דק
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים את כל החומרים בקערה (בעזרת מטרפה ידנית או כף) לפי הסדר בו רשומים.
-יוצקים לתבנית איגליש קייק משומנת ואופים במשך כ-30 דקות עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לעוגות
אפרת המקסימה!הכנתי אתמול ויצאה טעימה מאוד אבל קצת יבשה ופחות עסיסית.שמתי 2 ביצים M ורבע כוס שמן (זאת כמות השמן ששמה תמיד בכל העוגות שלך ויוצאות רכות ועסיסיות).מה מציעה לעשות שתצא רכה ועסיסית?תודה!
היי שרון,
כשמפחיתים בכמות השמן תמיד יש סיכוי שהמרקם ייעשה יבש מעט. ממליצה לך לנסות את האפשרויות הבאות:
-לאפות על חום נמוך קצת יותר- בסביבות 170 מעלות
-להוסיף לקמח כרבע כפית אבקת סודה לשתייה
-להוסיף כף גדושה אחת של רסק תפוחים- כפיצוי על כמות השמן
כדאי גם לעטוף בניילון נצמד כשיוצאת מהתנור חמה?
זה גם אפשרי,
רק שלפעמים בעוגות המכילות פירות (בננה, רסק תפוחים) העיטוף המיידי בניילון נצמד גורם להן להיות רטובות מדי מבפנים.
הכנתי עם שליש כוס שמן וחצי כפית אבקת סודה לשתייה ויצא מרקם כל כך עסיסי.מאמצת בחום!
איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף❤
תודה רבה על המתכון! הכנתי כמאפינס, בגירסה הטבעונית, יצא מעולה! אוורירי וטעים
איזה כיף שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח גם בגרסה טבעונית! תודה שחזרת לשתף❤
היי יקרה,
האם אפשר בלי שמן?
בכללי בעוגות בחושות מה אפשר במקום שמן, ולא שמן קוקוס. אלא משהו אחר…?
היי מיכל,
באופן כללי ניתן להפחית רבע מכמות השמן כמעט בכל המתכונים.
אם רוצים להפחית יותר מכך- אפשר להחליף עד 3/4 מכמות השמן ברסק תפוחים ורצוי להוסיף רבע כפית אבקת סודה לשתייה.
מקווה שעזרתי:)
תודה!!❤
תודה! מתכון מעולה ללא תוספת סוכר שגם ילדים אוהבים. הכפלתי כמויות והכנתי בשתי תבניות כי מתחסל מהר 😉
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה מורן וחג שמח ❤️
יצא מעולה, רך, נימוח, לא מתוק מדי, בדיוק כמו שצריך, תודה!
איזה כיף לשמוע!! תודה רבה❤️
הי אפשר להשתמש בקמח מלא במקום חיטה?
בהחלט אפשר רק כדאי לשלב עם קמח רגיל כדי שלא ייצא דחוס מידי.
אל תשכחי להוסיף כפית אבקת אפיה.
האם אני יכולה להחליף את מיץ התפוזים במים?
את שמן הקנולה ניתן להחליף בשמן קוקוס?
אפשר למרות שהמיץ מוסיף טעם לעוגה.
אפשר לשים שליש כוס שמן קוקוס נוזלי.
היי, מאוד אוהבת את המתכונים שלך 🙂
מה זה חצי כפית (3 ג’) אבקת קינמון? האם אפשר לוותר על זה ועל הסודה לשתייה? תודה
הכוונה לתבלין קינמון.
אם אין לך אפשר להכין בלי.
היי, האם אפשר במקופ קמח תופח להשתמש בקמח כוסמין לבן ואבקת אפייה? תודה!
כן. אפשר לשים כוס קמח כוסמין + כפית אבקת אפיה.
היי, אפשר לשים במקום האגוזים צימוקים או חמוציות?
כן. עדיף צימוקים.
האם אפשר לוותר על סודה לשתייה?
כן.
מתכון מעולה!! תודה
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה טליה
הכנתי כמאפינס עם חלב סויה במקום התפוזים
קמח כוסמין מלא+א.אפייה
הוספתי מעט קוקוס
יצא מעולה!!!! מאמצת את המתכון! תודה
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן
יופי של עוגה. קלה להכנה וטעימה. האם אפשר להפוך אותה לחלבית עם חלב במקום מיץ תפוזים?
כן אפשר.
הי אפרת
יצא כרגיל מעולה!
איך מאחסנים למחר? מקרר?
תודה על עוד מתכון שהולך להכנס לתפריט הקבוע בבית 🙂
היי ליאור 🙂
אפשר לשמור מחוץ למקרר. יש לעטוף בניילון נצמד.
היי אפרת
תודה על המתכון
אם אין לי מיץ תפוזים בבית.. במה כן אפשר להחליף?
היי שני,
במקום מיץ תפוזים אפשר להכין לימונדה ולערבב: כף וחצי מיץ לימון, למלא מים עד שליש כוס ולהמתיק בכפית סוכר או דבש.
שלום אפרת , רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בקמח חיטה מלא במקום קמח רגיל ?
היי רווית,
אפשר להשתמש בכוס קמח כוסמין מלא + כפית אבקת אפיה
או
בחצי כוס קמח מלא + חצי כוס קמח לבן + כפית אבקת אפיה.
יום מקסים 🙂
היי אפרת, אפשר להכין כמאפינס? בתבנית מאפינס מסיליקון?
כן אפשר. זמן האפיה עשוי להתקצר ל 15-20 דקות.
היי אפרת
האם אפשר להחליף את הסילאן בדבש או משהו אחר?
תודה
כן אפשר.
היי עים אני רוצה להכין 4עוגות מה הכמויןת
היי נירית,
בגדול יש להכפיל כמויות ב-4. כדי שהמרקם יהיה מוצלח יותר מומלץ להכין בפעמיים ולהכפיל כל פעם כמויות ב-2.
במה אפשר להחליף את הביצה כדי להפוך את העוגה לטבעונית?
ניסיתי להחליף 1 ביצה ברבע כוס רסק תפוחים וזה השתלט על הטעם והיה מאוד חמוץ ולא מוצלח בכלל…
היי דינה,
גרסה טבעונית:
שליש כוס סילאן (רצוי לשלב סילאן ומייפל)
בננה גדולה מעוכה למחית
שליש כוס שמן
חצי כוס מיץ תפוזים (*אם זה לא מיץ טבעי יש להוסיף כף לימון סחוט)
כוס ורבע קמח רגיל
כפית גדושה אבקת אפיה
שליש כפית אבקת סודה לשתיה
חצי כפית אבקת קינמון
רבע כוס שוקולד צ’יפס או אגוזי מלך/פקאן קצוצים דק
הי אפשר קמח כוסמין ?
כן, אפשר לשים כוס קמח כוסמין + כפית אבקת אפיה.
היי אפרת
האם אפשרי במקום שמן קנולה אפשרי שמן זרעי ענבים או שמן זית מה לגביהם ?
תודה רבה רבה
אני חושבת שבעוגות עדיף שמן זרעי ענבים. זה יותר מתאים מבחינת הטעם.
היי אפרת אפשר לשים 2 ביצים במקום אחת?
כן.
היי אפרת היקרה(: תודה על המתכונים הטעימים והמוסברים היטב..
רציתי לשאול אם אני רוצה להכין את העוגה בתבנית מלבנית חד פעמית בכמה הכמויות משתנות?
ב. מה אפשר לשים במקום מיץ תפוזים אם אין לי?
היי חן,
אם הכוונה לתבנית בגודל 22X31 יש להכפיל כמויות ב-2.
במקום מיץ תפוזים אפשר להכין לימונדה ולערבב: כף וחצי מיץ לימון, למלא מים עד שליש כוס ולהמתיק בכפית סוכר או דבש. כמובן שאם מכינים כמות כפולה יש להכפיל גם את כמות הלימונדה.
היי אפרת
קמח כוסמין מלא או קמח כוסמין 70 אחוז מנופה אפשרי? ואותן הוראות?
במקום קמח רגיל? איזה עדיף שעדיין יצא טעים ?
ואבקת אפייה אני מבינה שהכרחי ? שלא כמו הסודה
תודות מראש.
הייתי הולכת על ה-70% כדי שהמרקם לא ייצא דחוס מידי. כוס קמח + כפית אבקת אפיה.
סודה לשתיה אפשר לוותר למרות שדווקא בגלל שאת משתמשת בקמח מלא, זה יכול להוסיף לאווריריות.
היי אפרת
נשמע טעים המתכון .
העיניין הוא שאני מכינה לילדיי הפעוטות מה אפשרי במקום אגוזים קצוצים שיתאים לבני שנתיים ועדיין יהיה קרוב לטעם המקורי?
ומה תפקיד סודה לשתייה ? האם הכרחי?
הרבה תודה לך .
אפשר להכין בלי אגוזים.
סודה לשתיה מעניקה אווריריות לעוגה. אפשר להכין בלי.
הי, מחשש לאלרגיה (לא שלי, של אחד האורחים)) אני אוריד את הפקאן.אפשר לשים במקומו שוקולד מפורר או שזה לא הולך?
תודה
כן אפשר.
וואו זה יצא מדהים! אפילו יותר ממה שציפיתי. העוגה חוסלה במהירות על ידי ילדים ומבוגרים (-:
ממש אוהבת את המתכונים שלך- תמיד יוצאים לי טעימים ממש.
שמחה לשמוע 🙂
תודה נעה ושבוע נפלא 🌺
הי אפרת, תודה על עוד מתכון שנראה מדהים, אין על העוגות שלך, תמיד מליחות לי
כמה שאלות:
1. אם ממש ממש אוהבים טעם מודגש של בננה, אפשר לשים בננה וחצי?
2. לגרסה ללא גלון אפר להשתמש בקמח “כרגיל”? או קמח אחר? כמה קמח לשים? האם להוסיף אבקת אפיה ואם כן אז כמה?
3. למה הכוונה אבקת קינמון? לקינמון הרגיל הטחון שקונים במחלקת תבלינים?
4. אין לי מעבד מזון בשביל לקצוץ פקאן, האם אפשר להשתמש בשקד טבעי גרוס או אולי בשקד טבעי טחון או באגוז מלך טחון או משהו אחר? יש גם שקד מולבן גרוס וטחון.. מה עדיף? כמה לשים? אגב סתם לסקרנות – יש לך מושג למה לא מוכרים פקאן קצוץ?
המון המון תודה לך
1. כן
2. כוס קמח כרגיל + כפית אבקת אפיה
3. כן
4. אגוזי מלך טחונים. אין לי מושג מדוע לא מוכרים.
עוגה רכה וטעימה! תודה
איך להבריא מבחינת הקמח? קמח כוסמין או מלא? כמויות?
אפשר לשים כוס קמח כוסמין + כפית אבקת אפיה.
היי, האם אפשר להשתמש בחמאה במקום שמן? אם כן, מה הכמות? תודה
כן. אפשר לשים 70 גרם חמאה מומסת.
בקר טוב,
תודה על המתכון שנראה מעולה.
אשמח לדעת מה ניתן לשים במקום סילאן ( עקב רגישות).
היי גבי,
אפשר לשים דבש או סירופ מייפל.