זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

סוג: פרווה

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

1 ביצה גדולה

בננה גדולה בשלה מעוכה למחית

שליש כוס (80 מ”ל) שמן קנולה

רבע כוס (60 מ”ל) סילאן

שליש כוס (80 מ”ל) מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק לשתיה קלה)

1 כוס (140 ג’) קמח תופח

חצי כפית (3 ג’) אבקת קינמון

שליש כפית (3 ג’) אבקת סודה לשתיה

רבע כוס (30 ג’) אגוזי מלך/פקאן קצוצים דק




אופן הכנה:

-מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים את כל החומרים בקערה (בעזרת מטרפה ידנית או כף) לפי הסדר בו רשומים.

-יוצקים לתבנית איגליש קייק משומנת ואופים במשך כ-30 דקות עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
אורז עם תירס ואפונהאורז עם תירס ואפונה
פטריות ממולאות בשר פטריות ממולאות בשר
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
שרון (07:55 15.12.2021)

אפרת המקסימה!הכנתי אתמול ויצאה טעימה מאוד אבל קצת יבשה ופחות עסיסית.שמתי 2 ביצים M ורבע כוס שמן (זאת כמות השמן ששמה תמיד בכל העוגות שלך ויוצאות רכות ועסיסיות).מה מציעה לעשות שתצא רכה ועסיסית?תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:35 15.12.2021)

היי שרון,
כשמפחיתים בכמות השמן תמיד יש סיכוי שהמרקם ייעשה יבש מעט. ממליצה לך לנסות את האפשרויות הבאות:
-לאפות על חום נמוך קצת יותר- בסביבות 170 מעלות
-להוסיף לקמח כרבע כפית אבקת סודה לשתייה
-להוסיף כף גדושה אחת של רסק תפוחים- כפיצוי על כמות השמן

avatar
שרון (11:40 15.12.2021)

כדאי גם לעטוף בניילון נצמד כשיוצאת מהתנור חמה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:46 15.12.2021)

זה גם אפשרי,
רק שלפעמים בעוגות המכילות פירות (בננה, רסק תפוחים) העיטוף המיידי בניילון נצמד גורם להן להיות רטובות מדי מבפנים.

avatar
שרון (19:54 20.12.2021)

הכנתי עם שליש כוס שמן וחצי כפית אבקת סודה לשתייה ויצא מרקם כל כך עסיסי.מאמצת בחום!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:59 20.12.2021)

איזה כיף שיצא מוצלח! תודה על השיתוף❤

avatar
הדס (14:54 6.11.2021)

תודה רבה על המתכון! הכנתי כמאפינס, בגירסה הטבעונית, יצא מעולה! אוורירי וטעים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:01 6.11.2021)

איזה כיף שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח גם בגרסה טבעונית! תודה שחזרת לשתף❤

avatar
מיכל (22:35 19.05.2021)

היי יקרה,
האם אפשר בלי שמן?
בכללי בעוגות בחושות מה אפשר במקום שמן, ולא שמן קוקוס. אלא משהו אחר…?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:15 19.05.2021)

היי מיכל,
באופן כללי ניתן להפחית רבע מכמות השמן כמעט בכל המתכונים.
אם רוצים להפחית יותר מכך- אפשר להחליף עד 3/4 מכמות השמן ברסק תפוחים ורצוי להוסיף רבע כפית אבקת סודה לשתייה.
מקווה שעזרתי:)

avatar
מיכל (16:11 20.05.2021)

תודה!!❤

avatar
מורן (09:26 16.05.2021)

תודה! מתכון מעולה ללא תוספת סוכר שגם ילדים אוהבים. הכפלתי כמויות והכנתי בשתי תבניות כי מתחסל מהר 😉

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:15 16.05.2021)

איזה כיף לשמוע 🙂
תודה מורן וחג שמח ❤️

avatar
שירי (21:34 1.02.2021)

יצא מעולה, רך, נימוח, לא מתוק מדי, בדיוק כמו שצריך, תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:33 2.02.2021)

איזה כיף לשמוע!! תודה רבה❤️

avatar
שירה (16:57 27.01.2021)

הי אפשר להשתמש בקמח מלא במקום חיטה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:02 27.01.2021)

בהחלט אפשר רק כדאי לשלב עם קמח רגיל כדי שלא ייצא דחוס מידי.
אל תשכחי להוסיף כפית אבקת אפיה.

avatar
טל דרור (18:15 18.05.2020)

האם אני יכולה להחליף את מיץ התפוזים במים?
את שמן הקנולה ניתן להחליף בשמן קוקוס?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:35 18.05.2020)

אפשר למרות שהמיץ מוסיף טעם לעוגה.
אפשר לשים שליש כוס שמן קוקוס נוזלי.

avatar
מאי (23:07 2.10.2020)

היי, מאוד אוהבת את המתכונים שלך 🙂
מה זה חצי כפית (3 ג’) אבקת קינמון? האם אפשר לוותר על זה ועל הסודה לשתייה? תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:54 4.10.2020)

הכוונה לתבלין קינמון.
אם אין לך אפשר להכין בלי.

avatar
חנה (22:29 6.05.2020)

היי, האם אפשר במקופ קמח תופח להשתמש בקמח כוסמין לבן ואבקת אפייה? תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:29 7.05.2020)

כן. אפשר לשים כוס קמח כוסמין + כפית אבקת אפיה.

avatar
ענבל (17:12 3.04.2020)

היי, אפשר לשים במקום האגוזים צימוקים או חמוציות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:13 3.04.2020)

כן. עדיף צימוקים.

avatar
לי (15:19 25.02.2020)

האם אפשר לוותר על סודה לשתייה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:20 25.02.2020)

כן.

avatar
טליה (17:20 12.02.2020)

מתכון מעולה!! תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:44 12.02.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה טליה

avatar
מרינה (21:17 18.10.2019)

הכנתי כמאפינס עם חלב סויה במקום התפוזים
קמח כוסמין מלא+א.אפייה
הוספתי מעט קוקוס

יצא מעולה!!!! מאמצת את המתכון! תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:48 21.10.2019)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן

avatar
מירי (10:21 13.09.2019)

יופי של עוגה. קלה להכנה וטעימה. האם אפשר להפוך אותה לחלבית עם חלב במקום מיץ תפוזים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:45 16.09.2019)

כן אפשר.

avatar
ליאור (14:10 3.05.2019)

הי אפרת
יצא כרגיל מעולה!
איך מאחסנים למחר? מקרר?
תודה על עוד מתכון שהולך להכנס לתפריט הקבוע בבית 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:38 3.05.2019)

היי ליאור 🙂
אפשר לשמור מחוץ למקרר. יש לעטוף בניילון נצמד.

avatar
שני (15:03 30.03.2019)

היי אפרת
תודה על המתכון
אם אין לי מיץ תפוזים בבית.. במה כן אפשר להחליף?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:39 30.03.2019)

היי שני,
במקום מיץ תפוזים אפשר להכין לימונדה ולערבב: כף וחצי מיץ לימון, למלא מים עד שליש כוס ולהמתיק בכפית סוכר או דבש.

avatar
רווית (08:05 14.03.2019)

שלום אפרת , רציתי לדעת אם אפשר להשתמש בקמח חיטה מלא במקום קמח רגיל ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:00 14.03.2019)

היי רווית,
אפשר להשתמש בכוס קמח כוסמין מלא + כפית אבקת אפיה
או
בחצי כוס קמח מלא + חצי כוס קמח לבן + כפית אבקת אפיה.
יום מקסים 🙂

avatar
ליה (20:23 6.02.2019)

היי אפרת, אפשר להכין כמאפינס? בתבנית מאפינס מסיליקון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:07 6.02.2019)

כן אפשר. זמן האפיה עשוי להתקצר ל 15-20 דקות.

avatar
שרה (13:09 20.01.2019)

היי אפרת
האם אפשר להחליף את הסילאן בדבש או משהו אחר?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:59 20.01.2019)

כן אפשר.

avatar
נירית (07:47 16.01.2019)

היי עים אני רוצה להכין 4עוגות מה הכמויןת

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:36 16.01.2019)

היי נירית,
בגדול יש להכפיל כמויות ב-4. כדי שהמרקם יהיה מוצלח יותר מומלץ להכין בפעמיים ולהכפיל כל פעם כמויות ב-2.

avatar
דינה (08:57 7.01.2019)

במה אפשר להחליף את הביצה כדי להפוך את העוגה לטבעונית?
ניסיתי להחליף 1 ביצה ברבע כוס רסק תפוחים וזה השתלט על הטעם והיה מאוד חמוץ ולא מוצלח בכלל…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:56 7.01.2019)

היי דינה,
גרסה טבעונית:
שליש כוס סילאן (רצוי לשלב סילאן ומייפל)
בננה גדולה מעוכה למחית
שליש כוס שמן
חצי כוס מיץ תפוזים (*אם זה לא מיץ טבעי יש להוסיף כף לימון סחוט)
כוס ורבע קמח רגיל
כפית גדושה אבקת אפיה
שליש כפית אבקת סודה לשתיה
חצי כפית אבקת קינמון
רבע כוס שוקולד צ’יפס או אגוזי מלך/פקאן קצוצים דק

avatar
לירון (17:54 4.01.2019)

הי אפשר קמח כוסמין ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:40 5.01.2019)

כן, אפשר לשים כוס קמח כוסמין + כפית אבקת אפיה.

avatar
עינת (14:37 2.01.2019)

היי אפרת

האם אפשרי במקום שמן קנולה אפשרי שמן זרעי ענבים או שמן זית מה לגביהם ?

תודה רבה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:47 2.01.2019)

אני חושבת שבעוגות עדיף שמן זרעי ענבים. זה יותר מתאים מבחינת הטעם.

avatar
גליה (13:54 28.12.2018)

היי אפרת אפשר לשים 2 ביצים במקום אחת?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:14 28.12.2018)

כן.

avatar
חן (12:24 27.12.2018)

היי אפרת היקרה(: תודה על המתכונים הטעימים והמוסברים היטב..
רציתי לשאול אם אני רוצה להכין את העוגה בתבנית מלבנית חד פעמית בכמה הכמויות משתנות?
ב. מה אפשר לשים במקום מיץ תפוזים אם אין לי?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:43 27.12.2018)

היי חן,
אם הכוונה לתבנית בגודל 22X31 יש להכפיל כמויות ב-2.
במקום מיץ תפוזים אפשר להכין לימונדה ולערבב: כף וחצי מיץ לימון, למלא מים עד שליש כוס ולהמתיק בכפית סוכר או דבש. כמובן שאם מכינים כמות כפולה יש להכפיל גם את כמות הלימונדה.

avatar
עינת (11:14 26.12.2018)

היי אפרת

קמח כוסמין מלא או קמח כוסמין 70 אחוז מנופה אפשרי? ואותן הוראות?

במקום קמח רגיל? איזה עדיף שעדיין יצא טעים ?
ואבקת אפייה אני מבינה שהכרחי ? שלא כמו הסודה

תודות מראש.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:22 26.12.2018)

הייתי הולכת על ה-70% כדי שהמרקם לא ייצא דחוס מידי. כוס קמח + כפית אבקת אפיה.
סודה לשתיה אפשר לוותר למרות שדווקא בגלל שאת משתמשת בקמח מלא, זה יכול להוסיף לאווריריות.

avatar
עינת (11:40 24.12.2018)

היי אפרת

נשמע טעים המתכון .

העיניין הוא שאני מכינה לילדיי הפעוטות מה אפשרי במקום אגוזים קצוצים שיתאים לבני שנתיים ועדיין יהיה קרוב לטעם המקורי?

ומה תפקיד סודה לשתייה ? האם הכרחי?

הרבה תודה לך .

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:16 24.12.2018)

אפשר להכין בלי אגוזים.
סודה לשתיה מעניקה אווריריות לעוגה. אפשר להכין בלי.

avatar
נעה (14:05 21.12.2018)

הי, מחשש לאלרגיה (לא שלי, של אחד האורחים)) אני אוריד את הפקאן.אפשר לשים במקומו שוקולד מפורר או שזה לא הולך?
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:10 21.12.2018)

כן אפשר.

avatar
נעה (14:35 23.12.2018)

וואו זה יצא מדהים! אפילו יותר ממה שציפיתי. העוגה חוסלה במהירות על ידי ילדים ומבוגרים (-:
ממש אוהבת את המתכונים שלך- תמיד יוצאים לי טעימים ממש.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:48 23.12.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה נעה ושבוע נפלא 🌺

avatar
אלה (23:26 20.12.2018)

הי אפרת, תודה על עוד מתכון שנראה מדהים, אין על העוגות שלך, תמיד מליחות לי
כמה שאלות:
1. אם ממש ממש אוהבים טעם מודגש של בננה, אפשר לשים בננה וחצי?
2. לגרסה ללא גלון אפר להשתמש בקמח “כרגיל”? או קמח אחר? כמה קמח לשים? האם להוסיף אבקת אפיה ואם כן אז כמה?
3. למה הכוונה אבקת קינמון? לקינמון הרגיל הטחון שקונים במחלקת תבלינים?
4. אין לי מעבד מזון בשביל לקצוץ פקאן, האם אפשר להשתמש בשקד טבעי גרוס או אולי בשקד טבעי טחון או באגוז מלך טחון או משהו אחר? יש גם שקד מולבן גרוס וטחון.. מה עדיף? כמה לשים? אגב סתם לסקרנות – יש לך מושג למה לא מוכרים פקאן קצוץ?
המון המון תודה לך

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:18 21.12.2018)

1. כן
2. כוס קמח כרגיל + כפית אבקת אפיה
3. כן
4. אגוזי מלך טחונים. אין לי מושג מדוע לא מוכרים.

avatar
דנה (19:11 20.12.2018)

עוגה רכה וטעימה! תודה

avatar
רוני (14:42 20.12.2018)

איך להבריא מבחינת הקמח? קמח כוסמין או מלא? כמויות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:48 20.12.2018)

אפשר לשים כוס קמח כוסמין + כפית אבקת אפיה.

avatar
מעיין (12:05 20.12.2018)

היי, האם אפשר להשתמש בחמאה במקום שמן? אם כן, מה הכמות? תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:27 20.12.2018)

כן. אפשר לשים 70 גרם חמאה מומסת.

avatar
גבי (11:03 20.12.2018)

בקר טוב,
תודה על המתכון שנראה מעולה.
אשמח לדעת מה ניתן לשים במקום סילאן ( עקב רגישות).

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:29 20.12.2018)

היי גבי,
אפשר לשים דבש או סירופ מייפל.

לקריאת כל התגובות