זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
סוג: חלבי
תבנית אינגליש קייק
2 ביצים M
שליש (66 ג’) כוס סוכר
שקית סוכר וניל (10 ג’)
25 גרם חמאה מומסת
רבע כוס (60 מ”ל) שמן
חצי כוס (120 מ”ל) חלב או מים חמימים (לא רותחים)
כוס (140 ג’) קמח לבן
כף גדושה קורנפלור (*אם אין אפשר להמיר בקמח רגיל)
כפית מלאה (6 ג’) אבקת אפיה
רבע כוס (22 ג’) קוקוס
למילוי: 3-4 כפות ריבת חלב, 4 כפות קוקוס
לציפוי: 3 כפות ריבת חלב, 3 כפות קוקוס
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים (בעזרת מטרפה ידנית או מיקסר) את הביצים עם הסוכר וסוכר הוניל. מוסיפים חמאה מומסת, שמן, חלב ומערבבים.
-בקערה נפרדת מערבבים קמח, קורנפלור, אבקת אפיה וקוקוס. מוסיפים לקערת הרטובים ומערבבים קלות עד לקבלת תערובת אחידה.
-יוצקים את הבלילה לתבנית משומנת ומכניסים לתנור החם. אופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
-מוציאים את העוגה מהתנור ומניחים לה להתקרר לטמפ’ החדר.
-לאחר שהעוגה התקררה חותכים אותה בעדינות לרוחב לשני חלקים שווים ומורחים באמצע ריבת חלב ומפזרים קוקוס. גם בחלק העליון מורחים ריבת חלב ומפזרים קוקוס.
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית |
- עוגה ללא אפייה
המתכון נראה מעולה. רק חוששת שלא אצליח לחצות את העוגה לרוחב. האם את ממליצה לערבב את הריבת חלב בבלילה עצמה? שימנע ממני לחצות את העוגה? תודה מראש
את יכולה לצקת שני שליש מכמות הבלילה לתבנית ואז לשים ריבת חלב ומעל לכסות בשליש בלילה (גם אם זה לא יכסה לגמרי את ריבת החלב זה בסדר).
הי
תודה רבה על מתכונים טעימים וקלים
אפשר בבקשה כמויות לתבנית עגולה גדולה
תודה רבה
היי מוריה
מה קוטר התבנית?
זו תבנית מתכת או חד פעמית?
היי
אפשר לשים את הריבת חלב שבאמצע לפני האפייה או שחייבים לחתוך את העוגה אחרי האפייה?
אשמח לתגובה מהירה ותודה על כל המתכונים שלך תמיד מכינה ויוצא מושלםם!!
אפשר לצקת חצי כמות בלילה לתבנית ואז לשים כמה כפות ריבת חלב ואז להוסיף את יתר הבלילה ולאפות אבל צריך לקחת בחשבון שריבת החלב תשקע לתחתית במהלך האפיה.
הכנתי ויצא אליפות עולם.
רוצה להכין בתבניות אינגלישקייק קטנות (אישיות). אשמח לכמויות עבור 5-6 עוגות מיני.
היי לידור,
אם אלה התבניות הקטנטנות שאני חושבת שהן אז הכמות במתכון אמורה להספיק.
הי,
תודה על כל המתכונים הנהדרים שלך, אני נעזרת בהם המון!
רציתי לשאול לגבי העוגה הזאת האם אפשרי להכין ברביעי בלילה או בחמישי, ולתת אותה בראשון בבוקר? ישמר עדיין טרי? אם כן, מה עדיף במקרר או במקפיא?
היי נעמי,
עדיף להקפיא ולהפשיר על השיש בראשון בבוקר.
תודה!!
תודה רבה, יצא טעים!!!
האם אפשר להקפיא?
כן אפשר:)
היי, יש לי רק ביצה אחת L. אפשרי להסתפק בה?
היי
לא מומלץ(:
הי אפרת
רציתי לשאול אם אפשר לעשות את העוגה פרווה?!
תודה על כל המתכונים שבאתר!!!
היי
אפשר לשים מחמאה וריבת חלב פרווה.
הי אפרת
תודה על התגובה המהירה!!
הכנתי את העוגה ויצא טעיםםםםםםם
לא נשאר ממנה כלום………..
יום טוב!!
תודה רבה רבה העוגה פשוט טעימה!
יצא לי מושלם! נהנים מהמתכונים שלך!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
תודה רבה על הסבלנות לענות לכל אחד😉
מתכון שחוזרים עליו שוב ושוב!
תודה רבה
האם אפשר לשמור יום אחד בחוץ? או חייב מקרר?
היי,
איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה מעולה!
אפשר לשמור יום אחד מחוץ למקרר, אבל מומלץ (בייחוד בקיץ) לשמור במקרר גם אם מדובר על יום אחד.
מתכון מעולה! תודה רבה
שמחה שאהבת! תודה על השיתוף❤
היי אפרת, האם אפשר להשתמש בקמח תופח במקום קמח רגיל?
היי,
אפשר להשתמש בקמח תופח וכמובן לוותר על אבקת אפייה(:
ואוווו
זה פשוט דבר מדהיםםם
עשיתי כפול 3 והתחסל בשניותתת 😋
תודה ענקית
איזה כיף שיצא מוצלח והתחסל במהירות! תודה שחזרת לשתף🌺
היי אפרת 🙂 הכנתי את העוגה הבוקר.
האם כדאי לשמור אותה במקרר או בחוץ? תודה מראש
היי גל,
העוגה נראית מושלם, איזה כיף ששיתפת!
מומלץ לשמור במקרר.
תודה ותודה 😊
היי אפרת, יש לי מס׳ שאלות
עשיתי את העוגה והיא יצאה הפעם עם גבעה למעלה ולא שטוחה. מה לא בסדר?
האם אפשר להבא לשים קצת יותר חחאה שתהיה יותר רכה?
האם אפשר במקום החלב שמנת מתוקה?
היי,
בעוגות בחושות זו תופעה שקורית המון- נוצרות בליטות או “קרעים” בעוגה וזה בסדר, ניתן ליישר את העוגה עם סכין לפני האפייה כדי להפחית את זה.
לא ממליצה לשחק עם כמויות החמאה או כל מרכיב אחר. הפתרון הכי פשוט- לאפות כמה דקות פחות או על חום נמוך יותר ב-10 מעלות.
אפשר להמיר את החלב בשמנת מתוקה.
היי, ניתן לאפות את העוגה בתבנית אינגלייש קייק חד פעמית?
שאלה נוספת, אם יש לי ריבת חלב שבעוד כמה ימים יפוג התוקף שלה, זה בסדר לאפות איתה עד אז?
תודה מראש 🙂
היי,
אפשר לאפות בתבנית אינגליש קייק חד פעמית.
לגבי ריבת חלב- האם היא נפתחה כבר או שעדיין לא? אם לא היא אמורה להיות בסדר, אבל בכל מקרה כדאי להריח ולטעום ממנה כדי לוודא שהיא אכן טובה.
היא נפתחה די ממזמן. טעמתי אותה ומרגישה לי בסדר. על הקופסה רק כתוב לשמור בקירור לאחר הפתיחה ולא כתוב כמה ימים אפשר לצרוך. זה בסדר להשתמש בה? פשוט נשארה לי חצי קופסה.
בעיקרון לא מומלץ לצרוך ריבת חלב שנפתחה לפני הרבה זמן, אבל אם טעמת אותה והטעם והריח תקינים- אני לא חושבת שיש בעיה.
תודה על אחלה של אתר ומתכונים מעולים!
האם אפשר להשתמש בקמח קוקוס במקום הקוקוס הטחון? (מה זה בעצם קמח קוקוס?.. זה מה שיש לי בבית פשוט..)
היי,
קמח קוקוס שונה מקוקוס טחון (קמח קוקוס מיוצר בתהליך הכנת שמן קוקוס, ואילו קוקוס טחון הוא תוך הפרי קצוץ ומיובש), אבל במתכון הזה ספציפית אני חושבת שאפשר לשים 2-3 כפות קמח קוקוס במקום הקוקוס הטחון.
במילוי ובציפוי קמח קוקוס לא יתאים.
העוגה יצאה שלמות עשיתי אותה כפול 4 ויצאה ממש טובה מרוב שטרפו אותה לא הספקתי לצלם תודה
שמחה מאד לשמוע! תודה שחזרת לשתף🌺
היי אפרת,
העוגה יצאה טעימה מאו ורכה, משום מה יום למחרת היא הייתה ממש קשה ברמה שלא היה ניתן לאכול ממנה, איחסנתי אותה עטופה במקרר בגלל הריבת חלב… מה יכולה להיות הסיבה ואיך ניתן למנוע זאת להבא?
היי,
זה יכול לקרות כשלא מדייקים בכמויות או לא משתמשים בכוס מדידה, ולאחר קירור הדבר ניכר במרקם קשה.
זה גם יכול לקרות בגלל משך אפייה ארוך מהדרוש, או אחסון העוגה כשהיא אינה עטופה לחלוטין.
הי
במקום חמאה אפשר לשים שמן?
היי,
אפשר לשים סה”כ שליש כוס שמן, אך ממליצה שלא לוותר על החמאה(:
ווואווווו העוגה יצא נדיר ממש נטרפה!!
שמחה מאד לשמוע!
תודה על השיתוף🌺
אפרת שלום ! תודה על המתכונים המוצלחים.העוגה כבר בתנור וריבת החלב היתה במקרר והיא קצת קשה.האם אפשר להמיס אותה ? אולי כדאי להוסיף מים רותחים ?
היי,
כדאי להוציא את ריבת החלב להפשרה במקום חמים יחסית. לא כדאי לערבב עם מים, אבל אם אין זמן אפשר לערבב עם כפית מים רותחים.
רק רציתי להודות לך על המתכונים המוצלחים!!! הכנתי את העוגה ליום הולדת של בעלי והעוגה יצאה מושלמת ! תודה
וואו העוגה נראית מושלם! שמחה מאד שאהבתם את המתכון ומזל טוב ליום ההולדת😊
הי אפרת,
אשמח למתכון לתבנית 3/4 אינגלישקייק
תודה.
היי שירן,
כמויות:
ביצה+חצי ביצה M או ביצה אחת L
רבע (50 ג’) כוס סוכר
3/4 שקית סוכר וניל (7 ג’)
19 גרם חמאה מומסת
חמישית כוס (45 מ”ל) שמן
שליש כוס (90 מ”ל) חלב או מים חמימים (לא רותחים)
3/4 כוס (105 ג’) קמח לבן
3/4 כף קורנפלור (*אם אין אפשר להמיר בקמח רגיל)
3/4 כפית (4 ג’) אבקת אפיה
1/5 כוס (16 ג’) קוקוס
למילוי: 2-3 כפות ריבת חלב, 3 כפות קוקוס
לציפוי: 2 כפות ריבת חלב, 2 כפות קוקוס
תודה רבה.
היי! האם ניתן לשים חלב סויה במקום חלב רגיל?
היי רינת,
כן, אפשר(:
היי אפרת…
תודה על מתכונים מהירים וטעימים !!!
שאלה קטנה האם צריך לשים את עוגה במקרר או להשאיר אותה בחוץ בטמפרטורת החדר?
גמר חתימה טובה!!!❤️
היי שרית,
כדאי לשמור במקרר, כך העוגה נשמרת במיטבה.
גמר חתימה טובה🌺
היי
אפשר לעשות עוגה זו במאפינסים קטנים ולשים באמצע או למעלה ריבת חלב יצא טוב?
אתר מקסים עם מתכונים מעולים
היי שרה,
זה גם אפשרי.
זמן האפייה עשוי להתקצר במקרה כזה ב5-10 דקות.
היי, יש לי חבל כחוש מרוכז. אפשר להשתמש בו במקום ריבת חלב?
היי אירית,
במתכון הזה לא מתאים להשתמש בחלב מרוכז(:
יש משהו אחר לשים במקום ריבת חלב?
אפשר לשים ריבה או ממרח שוקולד או לוטוס.
שלום אפרת שבוע טוב אני רוצה להכין את העוגה הזו ליום הולדת של בעלי ורוצה להשתמש בתבנית קפיצית 26 ורוצה שהיא תהיה גבוהה.. יש לך אפשרות עזור לי ולומר לי איזה כמויות אני צריכה אם אני רוצה להשתמש במתכון זה? העוגה נראית טעימה ואוורירית מאוד..
תודה רבה לך,, תבורכי
היי,
לתבנית 26 יש להכפיל כמויות פי 3:
6 ביצים M
כוס סוכר
3 שקיות סוכר וניל
75 גרם חמאה מומסת
3/4 כוס (60 מ”ל) שמן
כוס וחצי (360מ”ל) חלב או מים חמימים (לא רותחים)
3 כוסות (420 ג’) קמח לבן
3 כפות גדושות קורנפלור (*אם אין אפשר להמיר בקמח רגיל)
3 כפיות מלאות אבקת אפיה
3/4 כוס קוקוס
למילוי: 10-12 כפות ריבת חלב, 12 כפות קוקוס
לציפוי: 9 כפות ריבת חלב, 9 כפות קוקוס
בהצלחה ומזל טוב ליום ההולדת😊
תודה רבה !!!!!
אעדכן איך יצא
היי אפרת
נראה ממש טעים!!
יש לי רק ביצה S
לשים 2 או 3?
תודה רבה
היי שרה,
אפשר לשים 2 ביצים S.
שבת שלום!
היי, ל2 תבניות אינגליש קייק פשוט להכפיל כמויות? אשמח לתשובה מהירה כי מרוצה להכין היום. תודה 🙂
היי שירן,
כן, להכפיל פי 2.
שבת שלום😊
הכנתי לשבת, חוסלה! ממש מזכירה טעם של אלפחורס!
נראה מעולה ממש! שמחה שאהבתם את המתכון ותודה על השיתוף🌺
האם היא טובה בהקפאה
ואם כן באיזה אופן להקפיא
היי אתי,
אפשר להקפיא אבל פחות כדאי. עדיף לשמור במקרר.
אם מקפיאים חשוב לכסות היטב את התבנית.
היי אפרת יקירה, בוקר טוב, כמה שאלות קטנות..
1. אם אני רוצה להכין את העוגה בתבנית 26, פשוט להכפיל כמויות?
2. העוגה מכילה חלב, לשמור אותה במקרר לאחר ההכנה?
רוצה להכין לכבוד שבת בעזרת השם, תודה 😊😊
היי מעיין,
1. כמות כפולה מתאימה לתבנית 24. אם את מעוניינת להכין בתבנית 26 יש להכפיל כמויות פי 3.
2. כן, לשמור במקרר מכוסה היטב.
בהצלחה ושבת שלום🌺
היי אפרת שאלה
לחתוך את העוגה ברוחב ולהחזיר את החצי זא להדביק בינהם?
היי נחמי,
כן, חוצים את העוגה רק כדי למלא אותה ואז מחזירים את החצי השני.
האם חייבים לחתוך אותה באמצע ורק להשאיר אותה כמו שהיא אשמח לתשובה תודה shila
היי,
אפשר להשאיר את העוגה כמות שהיא ללא מילוי ריבת חלב.
אפשר גם למרוח מעל העוגה ריבת חלב ולפזר קוקוס אם כך קל יותר.
הי אפרת,
האם אפשר להכין עם קמח כרגיל ללא גלוטן?
מיתכוונת גם להחליף את החמאה בשמן… יצא לי טוב?
אם לא איזה עוגה אחרת את ממליצה? (באלי משהוא מיוחד:) )
תודה ממש על הסבלנות!!!
היי עדי,
אני מניחה שאפשר להכין עם קמח כרגיל. אפשר גם להמיר את החמאה בשמן.
מצרפת לך על כל מקרה עוד מתכונים מעולים ללא גלוטן:
עוגת שוקולד עם קרם,עוגת טריקולד,
רולדה ללא גלוטן.
הי עדי, ניסית עם קמח כרגיל?
אם כן – איך יצא?
באיזה קמח ניתן להמיר כדי שיתאים לצליאקים?
לא ניסיתי, אבל אני מניחה שיעבוד מצוין גם עם קמח ללא גלוטן כמו קמח תמי או כרגיל.
היי, נראית מעולה אני בדרך להכין.
יש לי ביצים L זה קריטי? להוריד מהם טיפה?
תודה.
היי חן,
אין צורך להפחית מכמות הביצים, זה בסדר(:
בהצלחה!
שלום אפרת,
קודם כל תודה רבה על הכל המתכונים.
אני גולש נאמן לאתר שלך.
בקשר למתכון הזה, האם ניתן להמיר את שבבי הקוקוס במשהו אחר (או פשוט לוותר עליהם)?
תודה רבה 🙂
היי טל,
שמחה שאתה נהנה מהמתכונים באתר!
*שים לב שבמתכון הנוכחי אין צורך להשתמש בשבבי קוקוס אלא פשוט בקוקוס טחון.
אם אין- אפשר לוותר על הקוקוס בציפוי, ואפשר להמיר את הקוקוס שבתערובת בשקדים טחונים או להוסיף 2 כפות קמח נוספות. במילוי ריבת חלב אפשר לוותר על הקוקוס או להחליף בשקדים טחונים.
אפשר להחליף את מילוי ריבת החלב בריבה למשל?
כן, אפשר(:
שלום אפרת,
את כותבת שבכל המתכונים את משתמשת בכוס זכוכית סטנדרטית רגילה (עם ידית) בנפח של 240 מ”ל
במתכון שכתבת 1 כוס קמח 140 גרם זה לא בדיוק כמות של כוס זכוכית או שאני תועה.
היי אתי,
כוס מדידה סטנדרטית בנפח 240 מ”ל אכן מכילה 140 גרם קמח. (יכולים להיות שינויים מזעריים בכמות בין כוסות מדידה, לא משהו קריטי).
שלום אפרת אפשר לשים משהו אחר במקום החמאה שיהיה פרווה?
היי,
אפשר לשים סה”כ שליש כוס שמן, אך ממליצה שלא לוותר על החמאה(:
היי, מה לעשות אם יש לי רק ביצים L ? 🤔
היי נועה,
אפשר לשים 2 ביצים L, זה בסדר(:
היי אפרת,
האם אפשר לשים במקום קורנפלור קמח תפו”א או שעדיף קמח רגיל?
היי רבקה,
אפשר גם קמח תפו”א, אך עדיף קמח רגיל.
בהצלחה!
היי אפרת,
האם אני יכולה להמיר את הקמח לבן בקמח מלא?
היי יעל,
המרקם עשוי להשתנות מעט, אבל אפשר😊