זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 18-20 דקות
מס’ מנות: 10-12 עוגיות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 חלבונים (הלבן-שקוף של הביצה)
כף גדושה (17 ג’) סוכר
2 כפות (16 ג’) שמן
כוס (110 ג’) שיבולת שועל עבה
2 כפות (14 ג’) קוקוס
30 גרם שוקולד מריר קצוץ
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.
-מקציפים את החלבונים בעזרת מיקסר כ-20 שניות. מוסיפים סוכר ומקציפים כדקה עד לתערובת תפוחה ולבנה.
-מוסיפים שמן ומערבבים. מוסיפים שיבולת שועל, קוקוס ושוקולד מריר ומערבבים עם כף עד לתערובת אחידה.
-בעזרת כף מניחים עוגיות על נייר האפיה. משטחים קלות בעזרת הידיים לעוגיות בקוטר של כ-5 ס”מ.
-אופים בתנור במשך 18-20 דקות, עד שהקצוות מעט מזהיבים. מוציאים ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות מתקשות לאחר צינון).
*הערה: העוגיות נוטות לאבד מפריכותן ביום למחרת. ניתן להחזיר להן את הפריכות על ידי חימום חוזר בתנור שחומם מראש ל100 מעלות במשך כ-20 דקות. לאחר החימום יש להניח להן להתקרר לגמרי.
האם אפשר להכין את העוגיות מגרונולה קנויה או שצריך דווקא שיבולת שועל??
השאלה גם לגבי חטיף גרנולה??
תודה ענקית…
פחות מומלץ להשתמש בגרנולה קנויה, עדיף שיבולת שועל כדי שיצא הכי מוצלח(:
היי, ניסיתי היום את המתכון שלך,
במקום ביצים שמתי 2 כפות ממרח תמרים.
הורדתי את השוקולד המריר אבל שמתי קצת חלב ודבש.
אלה כמה טיפים למי שמחפשים תחלופות;)
תודה רבהעל המתכון!
תודה רבה על השיתוף והעדכון מיקה,
בטוחה שיעזור לעוד הרבה
שיהיה לך סופ”ש נעים♥
——-
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/
היי האם אפשר בלי סוכר? תודה(:
אפשר אבל קחי בחשבון שהמתיקות תהיה רק מהשוקולד המריר.
בהחלט אפשר בלי סוכר – אני שמתי רסק תפוחים (כף יותר) ויצא פצצה. גם החלפתי את השוקולד בצימוקים באותה כמות.
בעצם לא מתוק מספיק.. אפשר להוסיף יותר מ3 כפות רסק תפוחים 😁
האם ניתן להחליף את חלבון הביצה במשהו שאינו מהחי?
אין לי רעיון שידביק את החומרים במקרה הזה.
היי,
האם אפשר לוותר על הקוקוס? 🙂
אתר מעולה אגב!
כן אפשר 🙂
במה ניתן להחליף את החלבון?
סורי, אין לי רעיון שידביק את החומרים במקרה הזה.
אני שמעתי פעם שאפשר להקציף את המים של השימורי חומוס ולהוסיף לזה קצת אבקת סוכר כדי שיהיה לזה טעם טוב יותר
שלום
האם ניתן להחליף את השמן בטחינה?
אפשר אבל השאלה אם זה יפגע בפריכות. לא ניסיתי אז אין לי מושג.
היי, רציתי לשאול האם אפשר להחליף את השוקולד המריר במצרך אחר?
על מה חשבת?
אפשר לשים חמוציות, צימוקים, שוקולד צ’יפס.
האם ניתן להחליף את הסוכר בתחליף סוכר
כן אפשר.
היי,
האם אפשר לשים גם שוקולד וגם צימוקים?
האם אפשר לשים צימוקים במקום שוקולד?
כן אפשר.
תודה
היי
האם אפשר להשתמש בסוכר חום או מה אפשר במקום סוכר ?
היי עינת,
אפשר בעזרת מטרפה ידנית אבל לדעתי ההקצפה תהיה פחות תפוחה.
אפשר לשים סוכר חום.
היי אפרת
האם יש דרך אחרת להקציף את החלבונים במקום מיקסר ?
הי, האם ניתן להחליף או להוסיף חמאה כדי שפריכות העוגיות תישמר מעבר ליממה? אחרת חבל כל פעם לחמם לפני האכילה בשביל עוגיה אחת או שתיים…
אפשר לנסות לשים 40 גרם חמאה מומסת במקום השמן. מקווה שזה אכן יעזור.
כמה שאני אוהבת את המתכונים שלך!!! מחכה לאימייל שלך כל שבוע 😊
תודה על המדריך לחלקי בשר 👍🏻👍🏻👍🏻
מלכה
תודה מלכה היקרה, כיף לשמוע 🌷
שלום
במה אפשר להחליף את הקוקוס? קוקוס לא אהוב אצלינו.
תודה
במקום הקוקוס אפשר לשים שומשום או אגוזים טחונים דק.
שבוע נפלא 🌷
היי, רציתי לדעת האם שיבולת שועל היא ללא גלוטן? או שיש סוגים שיוצרו במיוחד? לדוגמא כמו בקמח שמיוצר במיוחד ללא גלוטן. תודה מראש. ספיר
היי ספיר,
יש סוגים שהם ללא גלוטן. צריך להיות רשום על האריזה “ללא גלוטן”.
שבוע מקסים 🌷
שלום רב האם אפשר להשתמש בביצים שלמות? אפשר קוואקר דק? תודה רבה
היי מיטל,
במקום 2 חלבונים אפשר לשים ביצה אחת גדולה אבל אז יהיה כדאי להגדיל את כמות השמן לרבע כוס.
קוואקר דק פחות מומלץ.
ניתן להכין עם שיבולת שועל לא עבה? האחת שנמכרת בקופסאות, קוויקאר?
או זה לא יתפוס? אני ממש לא רוצה להכין להתאכזב ולזרוק.
ואם כן, אותן כמויות?
לדעתי פחות מומלץ אם חשוב לך שזה ייצא פריך.