שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 18-20 דקות

מס’ מנות: 10-12 עוגיות

סוג: פרווה

מצרכים:

2 חלבונים (הלבן-שקוף של הביצה)

כף גדושה (17 ג’) סוכר

2 כפות (16 ג’) שמן

כוס (110 ג’) שיבולת שועל עבה

2 כפות (14 ג’) קוקוס

30 גרם שוקולד מריר קצוץ




אופן הכנה:

-מחממים תנור מראש ל175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפיה.

-מקציפים את החלבונים בעזרת מיקסר כ-20 שניות. מוסיפים סוכר ומקציפים כדקה עד לתערובת תפוחה ולבנה.

-מוסיפים שמן ומערבבים. מוסיפים שיבולת שועל, קוקוס ושוקולד מריר ומערבבים עם כף עד לתערובת אחידה.

-בעזרת כף מניחים עוגיות על נייר האפיה. משטחים קלות בעזרת הידיים לעוגיות בקוטר של כ-5 ס”מ.

-אופים בתנור במשך 18-20 דקות, עד שהקצוות מעט מזהיבים. מוציאים ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי (העוגיות מתקשות לאחר צינון).

הפעל טיימר (18 דק’)
+
טיימר פועל

*הערה: העוגיות נוטות לאבד מפריכותן ביום למחרת. ניתן להחזיר להן את הפריכות על ידי חימום חוזר בתנור שחומם מראש ל100 מעלות במשך כ-20 דקות. לאחר החימום יש להניח להן להתקרר לגמרי.

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
כדורי עוף ברוטב דבש וצ’יליכדורי עוף ברוטב דבש וצ’ילי
תבשיל קולורבי ושעועית ירוקה תבשיל קולורבי ושעועית ירוקה
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
efrat (11:13 8.12.2022)

האם אפשר להכין את העוגיות מגרונולה קנויה או שצריך דווקא שיבולת שועל??
השאלה גם לגבי חטיף גרנולה??
תודה ענקית…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:48 8.12.2022)

פחות מומלץ להשתמש בגרנולה קנויה, עדיף שיבולת שועל כדי שיצא הכי מוצלח(:

avatar
מיקה שלו (00:51 5.11.2020)

היי, ניסיתי היום את המתכון שלך,
במקום ביצים שמתי 2 כפות ממרח תמרים.
הורדתי את השוקולד המריר אבל שמתי קצת חלב ודבש.
אלה כמה טיפים למי שמחפשים תחלופות;)
תודה רבהעל המתכון!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:04 5.11.2020)

תודה רבה על השיתוף והעדכון מיקה,
בטוחה שיעזור לעוד הרבה
שיהיה לך סופ”ש נעים♥

——-
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/

avatar
חנה (18:17 19.03.2020)

היי האם אפשר בלי סוכר? תודה(:

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:40 19.03.2020)

אפשר אבל קחי בחשבון שהמתיקות תהיה רק מהשוקולד המריר.

avatar
נורית (14:38 16.02.2021)

בהחלט אפשר בלי סוכר – אני שמתי רסק תפוחים (כף יותר) ויצא פצצה. גם החלפתי את השוקולד בצימוקים באותה כמות.

avatar
עדיין נורית (20:32 16.02.2021)

בעצם לא מתוק מספיק.. אפשר להוסיף יותר מ3 כפות רסק תפוחים 😁

מתכון לעוגיות שיבולת שועל ללא קמח
avatar
אלה (13:44 14.03.2020)

האם ניתן להחליף את חלבון הביצה במשהו שאינו מהחי?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:18 14.03.2020)

אין לי רעיון שידביק את החומרים במקרה הזה.

avatar
רותם שמול (13:47 19.02.2020)

היי,

האם אפשר לוותר על הקוקוס? 🙂

אתר מעולה אגב!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:27 19.02.2020)

כן אפשר 🙂

avatar
אנט (18:45 4.07.2019)

במה ניתן להחליף את החלבון?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:01 4.07.2019)

סורי, אין לי רעיון שידביק את החומרים במקרה הזה.

avatar
אלומה (16:41 4.09.2020)

אני שמעתי פעם שאפשר להקציף את המים של השימורי חומוס ולהוסיף לזה קצת אבקת סוכר כדי שיהיה לזה טעם טוב יותר

avatar
נטלי (20:22 30.08.2018)

שלום
האם ניתן להחליף את השמן בטחינה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:54 30.08.2018)

אפשר אבל השאלה אם זה יפגע בפריכות. לא ניסיתי אז אין לי מושג.

avatar
ריקי (13:36 3.06.2018)

היי, רציתי לשאול האם אפשר להחליף את השוקולד המריר במצרך אחר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:58 3.06.2018)

על מה חשבת?
אפשר לשים חמוציות, צימוקים, שוקולד צ’יפס.

avatar
רחלי (22:29 31.05.2018)

האם ניתן להחליף את הסוכר בתחליף סוכר

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:42 31.05.2018)

כן אפשר.

avatar
נועה (08:47 4.05.2018)

היי,

האם אפשר לשים גם שוקולד וגם צימוקים?

avatar
ויקי (16:40 3.05.2018)

האם אפשר לשים צימוקים במקום שוקולד?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:50 3.05.2018)

כן אפשר.

avatar
עינת (13:55 25.04.2018)

תודה

avatar
עינת (21:13 23.04.2018)

היי

האם אפשר להשתמש בסוכר חום או מה אפשר במקום סוכר ?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:21 23.04.2018)

היי עינת,
אפשר בעזרת מטרפה ידנית אבל לדעתי ההקצפה תהיה פחות תפוחה.
אפשר לשים סוכר חום.

avatar
עינת (21:11 23.04.2018)

היי אפרת
האם יש דרך אחרת להקציף את החלבונים במקום מיקסר ?

avatar
יפעת (19:49 22.04.2018)

הי, האם ניתן להחליף או להוסיף חמאה כדי שפריכות העוגיות תישמר מעבר ליממה? אחרת חבל כל פעם לחמם לפני האכילה בשביל עוגיה אחת או שתיים…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:35 22.04.2018)

אפשר לנסות לשים 40 גרם חמאה מומסת במקום השמן. מקווה שזה אכן יעזור.

avatar
מלכה (18:43 22.04.2018)

כמה שאני אוהבת את המתכונים שלך!!! מחכה לאימייל שלך כל שבוע 😊
תודה על המדריך לחלקי בשר 👍🏻👍🏻👍🏻
מלכה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:00 22.04.2018)

תודה מלכה היקרה, כיף לשמוע 🌷

avatar
פיטוסי סנדרין (08:45 22.04.2018)

שלום
במה אפשר להחליף את הקוקוס? קוקוס לא אהוב אצלינו.
תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:20 22.04.2018)

במקום הקוקוס אפשר לשים שומשום או אגוזים טחונים דק.
שבוע נפלא 🌷

avatar
ספיר (08:09 22.04.2018)

היי, רציתי לדעת האם שיבולת שועל היא ללא גלוטן? או שיש סוגים שיוצרו במיוחד? לדוגמא כמו בקמח שמיוצר במיוחד ללא גלוטן. תודה מראש. ספיר

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:19 22.04.2018)

היי ספיר,
יש סוגים שהם ללא גלוטן. צריך להיות רשום על האריזה “ללא גלוטן”.
שבוע מקסים 🌷

avatar
מיטל (19:53 21.04.2018)

שלום רב האם אפשר להשתמש בביצים שלמות? אפשר קוואקר דק? תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:55 21.04.2018)

היי מיטל,
במקום 2 חלבונים אפשר לשים ביצה אחת גדולה אבל אז יהיה כדאי להגדיל את כמות השמן לרבע כוס.
קוואקר דק פחות מומלץ.

avatar
לי (01:18 21.04.2018)

ניתן להכין עם שיבולת שועל לא עבה? האחת שנמכרת בקופסאות, קוויקאר?
או זה לא יתפוס? אני ממש לא רוצה להכין להתאכזב ולזרוק.
ואם כן, אותן כמויות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:52 21.04.2018)

לדעתי פחות מומלץ אם חשוב לך שזה ייצא פריך.

לקריאת כל התגובות