זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 25-30 עוגיות ריבה
סוג: חלבי
2 כוסות (280 ג’) קמח לבן
4 כפות גדושות אבקת סוכר
120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
2-4 כפות מיץ תפוזים
ביצה M
כפית תמצית וניל
למילוי: ריבת תות (או כל ריבה או ממרח שאוהבים)
לפיזור מעל: אבקת סוכר
מניחים במיקסר קמח ואבקת סוכר ומערבבים
-מוסיפים קוביות חמאה ומערבבים בפולסים עד שמתקבלת תערובת במרקם של חול רטוב.
-מוסיפים ביצה, 2 כפות מיץ תפוזים ותמצית וניל ומערבבים עד שהתערובת מתגבשת לכדור בצק (יש להוסיף מיץ במידת הצורך).
-מרדדים את הבצק על נייר אפיה בעזרת מערוך לעובי של 3 מ”מ ובעזרת קורצן פרח קורצים פרחים.
-בחצי מהעוגיות – קורצים עיגולים קטנים במרכז כל פרח (בעזרת קורצן עגול קטן).
-מסדרים במרווחים קלים על נייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ואופים במשך 12-15 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב מעט בשוליים (לא יותר מידי).
-מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי.
-על העוגיות עם החור מפזרים אבקת סוכר. את העוגיות השלמות הופכים ומניחים במרכז כל עוגיה כחצי כפית ריבה. מניחים את העוגיות עם החור מעל העוגיות עם הריבה.
עוגיות פרח ריבה, מתכון לעוגיות ריבה, עוגיות סנדוויץ ריבה
View this post on Instagram
הוקר טוב!
אני מעוננינת עשות עם קמח כוסמין
מה הינויים לעשייה?
אף פעם לא עבדתי עם קמח הזה
ומה הכמות של השמן קוקוס? הוא נוזלי
היי שרית,
את המיץ תוסיפי רק במקרה הצורך ובהדרגה.
לא מומלץ להשתמש בשמן קוקוס. יהיה לך קשה לקרוץ לעוגיות
אפשר להשתמש עם שמן/ מרגרינה במקום חמאה כדי שיהיה פרווה
כן, עדיף מרגרינה כדי לשמור על המרקם
הי רציתי לדעת אם חייב לערבב במיקסר
בגלל שהחמאה קרה אז יותר קל לעבוד עם מיקסר, כך הבצק נעשה אחיד יותר מהר.
אם את רוצה לעבוד בלי מיקסר תחכי שהחמאה תהיה רכה (בטמפ’ החדר) אבל לא מומסת.
היי
כתוב למעלה בתיאור פרווה ובמתכון יש חמאה שזה לגמרי חלבי .
יכול להיות מטעה .. לתשומת ליבכם.
תודה ששמת לב❤️
תוקן.
אבקת אפיה אין במתכון?
אין
היי אפרת,
ניתן להשתמש בנטורינה?
כן
היי אפרת אני נהנת מאד מהמתכונים הקלים והטעימים מאד!!!!!!!!!!!!
שאלה -הבצק יצא לי דביק איך זה צריך לצאת? ומה צריך להוסיף?
תודה ובשורות טובות
היי🙂
באיזה כוס השתמשת? כמה כפות מיץ הוספת?
במקרה כזה יש להוסיף עוד קמח.
יצא דביק כי יש טעות במתכון, כתוב 2 כוסות קמח ובמשקל כתוב 180 גרם, שאת טעות 2 כוסות קמח זה 280, ולכן יצא לך דביק כי חסר קמח
תודה רבה!! עזרתם מאד
היי אפרת יקרה
מה שלומך?
הכפלתי את הכמות.
במידה ואני רוצה לשמור את העוגיות ליותר מ-3 ימים, האם עליי לאחסן אותן במקרר או בקופסא אטומה בחוץ? או לחלופין להקפיא?
תודה רבה! ערב שקט ורגוע
היי
העוגיות נשמרות במקרר כ-5 ימים ובמקפיא כחודש.
לילה שקט🩷
היי אפרת. אם אין לי אבקת סוכר? אפשר לוותר או מה התחליף? תודה
היי
אפשר לשים סוכר רק שהוא יורגש יותר בבצק(:
היי, אפשר לשים את הבצק במקרר ולעשות את העוגיות יום אחרי?
היי
פחות כדאי אבל אפשר.
האם העוגיות נשמרות גם בלי קירור?
כן, הן במיטבן למשך יומיים שלושה.
אני חייבת מתכון של עוגיות שילדים יכולים להכין מהם צורות .בצק שיהיה להם נח לעבוד ולא דביק עם מרכיבים בסיסיים .אשמח לתגובה מהירה
היי,
מצרפת מתכון לעוגיות חמאה. ניתן להמיר את החמאה במחמאה/מזולה.
בעיקרון מישהי אמרה לי שאם שמים שמן ולא מרגרינה זה יוצא דביק ולא נוח לעבוד .זה נכון?
נכון, שמן הופך את הבצק לפחות נוח לעבודה.
אפשר להחליף במקום ביצה למשהו טבעוני?
והאם זה ילך עם קמח כוסמין (מלא)?
תודה:)
היי,
אפשר לוותר על הביצה ובמידת הצורך להוסיף מעט חלב/מים. אפשר להשתמש בקמח כוסמין אך המרקם יצא פחות מוצלח.
אפשר להשתמש בבצק זה לעוגיות פריכות ולהוסיף קקאו?
כן, אפשר.
אפשר לשים מיץ קלמנטינות במקום מיץ תפוזים?
כן(:
היי,
איך אפשר לעשות את זה פרווה?
תודה רבה
היי
אפשר להשתמש במחמאה.
אם אני רוצה להחליף את החמאה במרגרינה, כמה אני צריכה לשים?
אותה כמות(:
אפשר מים עם וכר במקום מיץ או לימונדה?
פחות מומלץ, אבל אפשר לשים מים מעורבבים עם שליש כפית סוכר.
דוקא מיקסר בוש?
לא(: