שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

מס’ מנות: 25-30 עוגיות ריבה

סוג: חלבי

רכיבים

2 כוסות (280 ג’) קמח לבן

4 כפות גדושות אבקת סוכר

120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות

2-4 כפות מיץ תפוזים

ביצה M

כפית תמצית וניל

למילוי: ריבת תות (או כל ריבה או ממרח שאוהבים)

לפיזור מעל: אבקת סוכר

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

מניחים במיקסר קמח ואבקת סוכר ומערבבים

-מוסיפים קוביות חמאה ומערבבים בפולסים עד שמתקבלת תערובת במרקם של חול רטוב.

-מוסיפים ביצה, 2 כפות מיץ תפוזים ותמצית וניל ומערבבים עד שהתערובת מתגבשת לכדור בצק (יש להוסיף מיץ במידת הצורך).

-מרדדים את הבצק על נייר אפיה בעזרת מערוך לעובי של 3 מ”מ ובעזרת קורצן פרח קורצים פרחים.

-בחצי מהעוגיות – קורצים עיגולים קטנים במרכז כל פרח (בעזרת קורצן עגול קטן).

-מסדרים במרווחים קלים על נייר אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות ואופים במשך 12-15 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב מעט בשוליים (לא יותר מידי).

-מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לגמרי.

-על העוגיות עם החור מפזרים אבקת סוכר. את העוגיות השלמות הופכים ומניחים במרכז כל עוגיה כחצי כפית ריבה. מניחים את העוגיות עם החור מעל העוגיות עם הריבה.

עוגיות פרח ריבה, מתכון לעוגיות ריבה, עוגיות סנדוויץ ריבה

 

ראו גם
עוגת קינמון ואגוזים לפסחעוגת קינמון ואגוזים לפסח
גלידת בננה בטעם שוקולד גלידת בננה בטעם שוקולד
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
שרית (06:05 31.01.2025)

הוקר טוב!
אני מעוננינת עשות עם קמח כוסמין
מה הינויים לעשייה?
אף פעם לא עבדתי עם קמח הזה

avatar
שרית (06:22 31.01.2025)

ומה הכמות של השמן קוקוס? הוא נוזלי

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:14 31.01.2025)

היי שרית,
את המיץ תוסיפי רק במקרה הצורך ובהדרגה.
לא מומלץ להשתמש בשמן קוקוס. יהיה לך קשה לקרוץ לעוגיות

avatar
חני מושקוביץ (10:58 28.01.2025)

אפשר להשתמש עם שמן/ מרגרינה במקום חמאה כדי שיהיה פרווה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:27 28.01.2025)

כן, עדיף מרגרינה כדי לשמור על המרקם

avatar
גרין שרה (21:55 30.12.2024)

הי רציתי לדעת אם חייב לערבב במיקסר

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:48 31.12.2024)

בגלל שהחמאה קרה אז יותר קל לעבוד עם מיקסר, כך הבצק נעשה אחיד יותר מהר.
אם את רוצה לעבוד בלי מיקסר תחכי שהחמאה תהיה רכה (בטמפ’ החדר) אבל לא מומסת.

avatar
אוריה (20:07 23.07.2024)

היי
כתוב למעלה בתיאור פרווה ובמתכון יש חמאה שזה לגמרי חלבי .
יכול להיות מטעה .. לתשומת ליבכם.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (00:01 24.07.2024)

תודה ששמת לב❤️
תוקן.

avatar
דבורה (19:38 7.07.2024)

אבקת אפיה אין במתכון?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:39 8.07.2024)

אין

avatar
פנינה (10:07 5.07.2024)

היי אפרת,

ניתן להשתמש בנטורינה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:51 5.07.2024)

כן

avatar
הדסה (22:09 15.11.2023)

היי אפרת אני נהנת מאד מהמתכונים הקלים והטעימים מאד!!!!!!!!!!!!
שאלה -הבצק יצא לי דביק איך זה צריך לצאת? ומה צריך להוסיף?
תודה ובשורות טובות

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (07:41 16.11.2023)

היי🙂
באיזה כוס השתמשת? כמה כפות מיץ הוספת?
במקרה כזה יש להוסיף עוד קמח.

avatar
יהודה (14:56 20.12.2023)

יצא דביק כי יש טעות במתכון, כתוב 2 כוסות קמח ובמשקל כתוב 180 גרם, שאת טעות 2 כוסות קמח זה 280, ולכן יצא לך דביק כי חסר קמח

avatar
הדסה (19:30 20.12.2023)

תודה רבה!! עזרתם מאד

avatar
ניצן .ה. (19:13 24.10.2023)

היי אפרת יקרה
מה שלומך?

הכפלתי את הכמות.
במידה ואני רוצה לשמור את העוגיות ליותר מ-3 ימים, האם עליי לאחסן אותן במקרר או בקופסא אטומה בחוץ? או לחלופין להקפיא?

תודה רבה! ערב שקט ורגוע

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:04 25.10.2023)

היי
העוגיות נשמרות במקרר כ-5 ימים ובמקפיא כחודש.
לילה שקט🩷

avatar
אופיר (14:31 18.10.2023)

היי אפרת. אם אין לי אבקת סוכר? אפשר לוותר או מה התחליף? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:40 18.10.2023)

היי
אפשר לשים סוכר רק שהוא יורגש יותר בבצק(:

avatar
חוי (12:56 27.09.2023)

היי, אפשר לשים את הבצק במקרר ולעשות את העוגיות יום אחרי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:50 27.09.2023)

היי
פחות כדאי אבל אפשר.

avatar
אסתר (17:36 23.08.2023)

האם העוגיות נשמרות גם בלי קירור?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:20 23.08.2023)

כן, הן במיטבן למשך יומיים שלושה.

avatar
ברכה (21:22 16.07.2023)

אני חייבת מתכון של עוגיות שילדים יכולים להכין מהם צורות .בצק שיהיה להם נח לעבוד ולא דביק עם מרכיבים בסיסיים .אשמח לתגובה מהירה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:47 17.07.2023)

היי,
מצרפת מתכון לעוגיות חמאה. ניתן להמיר את החמאה במחמאה/מזולה.

avatar
ברכה (12:46 17.07.2023)

בעיקרון מישהי אמרה לי שאם שמים שמן ולא מרגרינה זה יוצא דביק ולא נוח לעבוד .זה נכון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:41 17.07.2023)

נכון, שמן הופך את הבצק לפחות נוח לעבודה.

avatar
אוריאל (22:55 23.04.2023)

אפשר להחליף במקום ביצה למשהו טבעוני?
והאם זה ילך עם קמח כוסמין (מלא)?
תודה:)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:56 24.04.2023)

היי,
אפשר לוותר על הביצה ובמידת הצורך להוסיף מעט חלב/מים. אפשר להשתמש בקמח כוסמין אך המרקם יצא פחות מוצלח.

avatar
נ (18:43 20.04.2023)

אפשר להשתמש בבצק זה לעוגיות פריכות ולהוסיף קקאו?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:38 20.04.2023)

כן, אפשר.

avatar
אסתר (18:38 20.04.2023)

אפשר לשים מיץ קלמנטינות במקום מיץ תפוזים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:35 20.04.2023)

כן(:

avatar
רבקה (11:33 20.04.2023)

היי,
איך אפשר לעשות את זה פרווה?
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:30 20.04.2023)

היי
אפשר להשתמש במחמאה.

avatar
מירי (11:27 20.04.2023)

אם אני רוצה להחליף את החמאה במרגרינה, כמה אני צריכה לשים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:26 20.04.2023)

אותה כמות(:

avatar
נ (10:15 20.04.2023)

אפשר מים עם וכר במקום מיץ או לימונדה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:21 20.04.2023)

פחות מומלץ, אבל אפשר לשים מים מעורבבים עם שליש כפית סוכר.

avatar
שרה (09:49 20.04.2023)

דוקא מיקסר בוש?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:19 20.04.2023)

לא(:

לקריאת כל התגובות