שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 15 דקות

מס’ מנות: 15-20 עוגיות

סוג: פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

1 כוס קמח כוסמין מלא

חצי כפית אבקת אפיה

1 כפית קינמון

שליש כוס אבקת “כמו סוכר”

שליש כוס שמן

1 ביצה

אופן הכנה:

-לערבב את כל החומרים יחד עד לקבלת בצק אחיד.

-לרדד ולשטח את הבצק בעזרת מערוך ולקרוץ צורות.

-לסדר את העוגיות על נייר אפייה ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ- 15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות (העוגיות יוצאות מעט רכות בתוכנן אך ממשיכות להתקשות בחוץ).

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

*הערה: אם הבצק יוצא דביק, יש להוסיף קמח. אם הבצק יבש ומתפורר, יש להוסיף מעט מים.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגיות טחינה מקמח מלא
מרק עגבניות

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
שרה (19:50 25.04.2021)

יצא טעים בטירוף! אני ואמא שלי ממש ייבחנו אותם כל השבת! תודה רבה, אפרת♥️

מתכונים ב-10 דקות (20:04 25.04.2021)

איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף שרה😊

רעות (13:25 5.03.2021)

יצא ממש ממש טעים ובמרקם המצויין.
שמתי סילאן במקום האבקה “כמו סוכר” ויצא אחלה, אבל הייתי צריכה להוסיף קצת קמח.
תודה רבה (:

מתכונים ב-10 דקות (13:34 5.03.2021)

תודה רעות, שבת שלום🌺

אסתי לוין (12:41 16.02.2021)

אפשר לשים סוכר קנים כתחליף לכמו סוכר?

אסתי לוין (12:49 16.02.2021)

אשמח אם תעני לי בהקדם

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:01 16.02.2021)

כן

יסמין כהן (15:43 20.01.2021)

מתכון מעולההה טעים מאוד וקל החלפתי את האבקת כמו סוכר או מה שזה לא יהיה בשתי כפות דבש וכף סילאן ואת הקמח הכוסמין בלבן העוגיות התחסלו… תודה

מתכונים ב-10 דקות (17:43 20.01.2021)

שמחה לשמוע יסמין, תודה שחזרת לעדכן 😘

לירז (18:35 13.01.2021)

הי אפרת איך עשית את הצורות של העוגיות?
תודה מראש

מתכונים ב-10 דקות (19:06 13.01.2021)

היי לירז,
את קורצת עיגולים, משטחת אותן מעט ולוחצת עם מזלג מעל 🙂
בהצלחה 🌸

הדסה (14:41 13.01.2021)

רציתי לשאול אם אפשר להמיר בקמח שיפון?

מתכונים ב-10 דקות (18:54 13.01.2021)

היי הדסה,
לא ניסיתי.. אני מניחה שאפשרי

פרח (11:14 23.12.2020)

אם אשים סילאן במקום כמו סוכר, זה עדיין יצא קרנצ’י?

מתכונים ב-10 דקות (11:25 23.12.2020)

היי פרח,
אני מניחה שאפשר. שימי 4 כפות דבש/סילאן. אם התערובת יוצאת דביקה מידי תוסיפי עוד קמח.

שיר (18:03 21.12.2020)

היי, אפשר להשתמש בסוכרזית אם אין לי תחליך סוכר אחר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:56 21.12.2020)

אני מניחה שכן. לא ניסיתי כך שאני לא יודעת לומר מינון.

לאה (14:03 25.11.2020)

העוגיות יצאו טעימות מאד, אפשר להוסיף עוד קצת תחליף סוכר כדי להמתיק אותם קצת יותר.

מתכונים ב-10 דקות (14:31 25.11.2020)

נראה מעולה לאה!!
תודה על השיתוף ❤️

טובה (17:01 2.07.2020)

אפרת המתכונים שלך טעימים אחד אחד! כל שבוע אני מכינה עם הילדים לכבוד שבת משהו חדש ומיוחד!
כיף אדיר!
אז תודה לך!!
אם יש לי רק ממתיק סירופ זה בסדר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:02 2.07.2020)

תודה טובה 🙂
כן זה בסדר (בתנאי שאת יודעת פחות או יותר כמה לשים).

טל (12:14 19.06.2020)

יצאה לי בצק ממש נוזלי, יש מצב שזה בגלל ששמתי דבש במקום סוכר? אפשר להכניס לתבנית ולאפות כעוגה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:00 19.06.2020)

סורי ראיתי עכשיו.
כבר אפית?
בהנחה והשתמשת בכוס בנפח 240 מ”ל ולא חד”פ זה כנראה בגלל הדבש. אפשר להוסיף קצת קמח עד שהתערובת מתייצבת.

מיכל (13:50 1.06.2020)

הכנו עם חצי קמח מלא וחצי קמח לבן ועם דבש במקום סוכר
יצא מדהים
אשמח לקבל מתכון להכפלה של הכמות פי 4 עם שילוב קמח מלא (או אם אפשרי רק עם קמח מלא) ועם דבש, ללא סוכר
תודה ענקית:)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:36 1.06.2020)

היי מיכל,
כמה דבש שמת?
בעוגיות לא מומלץ להכין כמות גדולה בבת אחת כי זה עלול לפגוע במרקם העוגיות.
לכן אני מציעה להכין בפעמיים, כל פעם את הכמות הזאת:
2 כוסות קמח כוסמין מלא או כוס קמח מלא + כוס קמח לבן
כפית אבקת אפיה
2 כפיות אבקת קינמון
⅔ כוס סוכר (או דבש בהתאם לכמות ששמת בפעם הראשונה כפול 2)
⅔ כוס שמן
2 ביצים

אלישבע (16:25 15.05.2020)

עוגיות מעולות!! עשיתי עם קמח רגיל ואבקת סוכר
תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:26 15.05.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אלישבע

sarsab (18:41 5.05.2020)

הכנתי עם קמח רגיל וסוכר רגיל
יצא מוושששש טעים בטירוף עם תה!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:30 5.05.2020)

שמחה שיצא טעים 🙂

אנונימי (01:14 1.05.2020)

הי אפרת,

ניתן להשתמש בשמן קוקוס?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:46 1.05.2020)

כן. באותה כמות.

מירית (16:43 2.04.2020)

האם אפשר להחליף בקמח רגיל?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:18 2.04.2020)

כן אפשר.

דבי (21:46 12.10.2019)

סליחה ששוב אני, כמה גרם זה שליש “כמו סוכר”?

זה כמות של שליש כוס סוכר רגיל?

תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:15 13.10.2019)

כן.

תמר רחל לביאד (12:51 3.02.2021)

אפשר להשתמש בסוכר רגיל?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:17 3.02.2021)

כן.

דבי (21:32 12.10.2019)

שבוע טוב!

אפשר להקפיא את התערובת?

תודה וחג שמח!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (00:15 13.10.2019)

אני חושבת שאפשר להקפיא.
חג שמח 🌺

אביה (16:18 22.09.2019)

האם ניתן להחליף את הקמח בקמח שקדים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:12 22.09.2019)

לא בטוחה.

מיכל (19:27 28.08.2019)

הכנתיייי!!!
בסוף עשיתי חצי כמות כמות כמו שהמתכון שלך.. (רק עם סוכר קוקוס)
ולעוד חצי כמות הוספתי רבע כוס קוואקר 2 כפות טחינה וכפית סילאן…
ויצא- ט-ע-י-ם-!😋😋😋
למען האמת בלי הקוואקר היה הרבה יותר טעים🤭

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:48 28.08.2019)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

מיכל (18:08 28.08.2019)

👍💛

מיכל (10:57 28.08.2019)

ועוד שאלה קטנה לפני שאני נגשת להכין…
משהו אצלי מאוד רוצה שאני יכין עוגיות בריאות עם קוואקר..
אז השאלה אם אפשר להוסיף לפה קוואקר או שאין קשר?
ואם יש קשר אז אשמח לכמות ואם צריך להוסיף נוזלים כל שהם אז אני אשמח לפירוט מה מתאים וכמה..
תודה רבה!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:50 28.08.2019)

תוסיפי רבע כוס קוואקר.
רק אם המרקם יוצא יבש או מתפורר תוסיפי כמה כפות מים לפי הצורך.

מיכל (13:02 27.08.2019)

שלום😊
*האם אפשר במקום “אבקת כמו סוכר” לשים “סוכר קוקוס”??
ואשמח לדעת האם הוא טוב כתחליף סוכר למי שיש פצעי בגרות ברמה קלה….
*ראיתי שעל העוגיות יש פסים עשית אותם עם מזלג?
*אני רוצה לעשות עוגיות שטוחות וגדולות עם הידיים, בלי קורצנים אפשרי?
תודה מראש💛

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:50 27.08.2019)

אם את אוהבת את הטעם של סוכר קוקוס אז אין בעיה.
כן, הפסים נעשו עם מזלג.
אפשר לא לקרוץ.
אני לא יודעת אם סוכר קוקוס טוב לאקנה אבל הוא יותר טוב מסוכר לבן רגיל.

ט.ב.י (17:35 11.08.2019)

שלום. אשמח להבין- יש לי ממתיק סטיוויה בשקיות. כל שקית שווה במתיקותה ל2 כפיות סוכר.
כמה כפיות סוכר יש במתכון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:02 11.08.2019)

כדאי לשים 6-7 שקיות אחרת יש לזה טעם לוואי.

צופיה (22:10 14.10.2018)

ואוווו יצא פשוט מעדן!!!!!!!!!
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!
עשיתי את זה עם כוסמין מלא ו 3.5 כפות דבש
אין דברים כאלה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:16 15.10.2018)

שמחה שיצא טעים!
תודה צופיה ויום מקסים 🌺

מרים (08:45 5.10.2018)

האם אפשר להשתמש בקמח רגיל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:42 5.10.2018)

כן בטח.

שירה (17:22 21.09.2018)

אפשר לעשות ללא סוכר בכלל כאילו בלי ממתיק ובלי סוכר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:45 21.09.2018)

לדעתי זה ייצא חסר טעם.

מרים (16:30 7.05.2018)

לא הבנתי כמה תחליף סוכר צריך לשים ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:36 7.05.2018)

הכי מומלץ להשתמש באבקת “כמו סוכר” של סוכרזית ואז אפשר לשים כשליש כוס.

מרים (20:04 9.05.2018)

ושיש תחליף נוזלי מה הכמות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:04 9.05.2018)

זה משתנה בין התחליפים. מה רשום על האריזה לגבי המתיקות? רשום כמה כפית ממתיק שווה?

מרים (00:27 17.05.2018)

כפית זה 62 גרם סוכר

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:34 17.05.2018)

אם רשום שכפית מהתחליף הנוזלי שווה 62 גרם סוכר זה אומר שמספיק לשים קצת פחות מ-2 כפיות, כי הכמות שבמתכון היא 100 גרם סוכר.

שירה (10:36 20.04.2018)

אפשר להכין בלי סוכר ובלי תחליף סוכר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:28 20.04.2018)

לדעתי זה ייצא חסר טעם.

דבי (23:51 6.03.2018)

אלפי תודות לך!

לא הבנתי מה הבעיה באבקה שבשקיות, אבל תודה לך.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:39 7.03.2018)

אין בעיה באבקה שבשקיות פשוט המינון שם הוא שונה והטעם לוואי יותר חזק.

דבי (22:15 6.03.2018)

ערב טוב אפרת,

האם אפשר כל עוגה לאפות עם תחליף סוכר והאם “כמו סוכר” הוא הכי משובח, לדעתך?

תודה רבה ולילה טוב!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:24 6.03.2018)

היי דבי,
כל עוגה שמכינים עם תחליף מלאכותי יוצאת עם טעם לוואי אבל מכל הממתיקים שניסיתי עם “כמו סוכר” הטעם יצא הכי נסבל ופחות עם טעם לוואי חזק כמו יתר הממתיקים.
כמעט כל עוגה אפשר להמיר בה את הסוכר ל”כמו סוכר”. ההמרה היא קלה כי הכמות היא אותה כמות מבחינת נפח. הכוונה שלדוג’ חצי כוס סוכר = חצי כוס כמו סוכר.
שימי לב רק שמדובר בקופסה הגדולה של סוכרזית ולא באבקה המגיעה באריזות קטנות. מצרפת תמונה.

ספיר (16:11 4.02.2018)

אוקיי תודה רבה על תגובה מפורטת, אעדכן בהמשך איך יצא!

ספיר (15:24 4.02.2018)

היי, אפשר להשתמש בכוס קמח כוסמין מלא במקום קמח תופח? ואם אני רוצה להשתמש בסילאן, כמה סילאן לשים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:07 4.02.2018)

כן. אפשר לשים כוס קמח כוסמין מלא ולערבב אותו עם כפית שטוחה אבקת אפיה.
אפשר לשים 3-4 כפות סילאן. קחי בחשבון שהעוגיות יהיו במתיקות מעודנת.
הסילאן מרטיב את התערובת לכן אם התערובת יוצאת במקרה נוזלית מידי יש להוסיף עוד קצת קמח.

דינה (14:54 12.08.2016)

סוכר וניל יכול להיות תחליף לסוכר רגיל?…וכמה צריך לשים???

מתכונים ב-10 דקות (15:39 12.08.2016)

היי דינה,
סוכר וניל זה בעצם סוכר לבן עם וניל (מבחינת כמויות זה אותו דבר). מומלץ לשלב ולא להמיר את כל הכמות כדי שלא יהיה טעם חזק מידי של וניל.

אנונימית גאה (21:28 13.02.2016)

שלום. חברה שלי חולה סכרת ויש לה יומולדת השבוע ואני רוצה להפתיע אותה… איזה תחלייפים לסוכר יש?

מתכונים ב-10 דקות (23:24 13.02.2016)

היי,
קיימים מגוון של תחליפי סוכר חלקם טבעיים וחלקם מלאכותיים שניתן להשתמש בהם. אני ממליצה לך לברר באיזה ממתיק היא משתמשת בדר”כ ולהשתמש בו. חשוב לקרוא על גבי האריזה את המינון ולשים במתיקות של חצי כוס סוכר.
אני גם ממליצה להמיר את הקמח התופח לקמח מלא ומבחינת טעם- עדיף להשתמש בקמח כוסמין מלא. כמובן שיש להוסיף לקמח כפית שטוחה אבקת אפיה.
בהצלחה 😉

אנונימית גאה (07:18 14.02.2016)

תודה!!!

ליסה (16:46 4.10.2015)

היי האם חייבים לעטוף את הבצק בניילון צמוד ולשים במקרר לשעה? ובקשר לצורה של העוגיות- אפשר גם סתם לעשות אותן עגולות רגילות?

מתכונים ב-10 דקות (17:31 4.10.2015)

היי ליסה,
לא חייבים. פשוט קל יותר לעבוד עם הבצק אח”כ.
לגבי הצורות- בטח.
חג שמח 🙂

ליסה (16:37 12.09.2015)

האם ניתן להחליף את תחליף הסוכר במשהו אחר? יותר בריא נגיד דבש או סילאן?

מתכונים ב-10 דקות (18:30 12.09.2015)

היי ליסה,
אני מניחה שאפשר. שימי 4 כפות דבש/סילאן. אם התערובת יוצאת דביקה מידי תוסיפי עוד קמח.
שנה טובה 🙂

ליסה (20:52 12.09.2015)

תודה ואת השמן אפשר לשים שמן זית? ובמקום קמח תופח קמח מלא?

מתכונים ב-10 דקות (20:59 12.09.2015)

כן, את יכולה לשים שמן זית.
ממליצה לשים חצי כוס קמח מלא, חצי כוס קמח לבן וכפית אבקת אפיה.

נטע (15:28 29.08.2015)

שלום, האם ניתן להחליף את הקמח תופח בקמח מלא? ואם כן האם צריך להוסיף אבקת אפייה?

מתכונים ב-10 דקות (16:26 29.08.2015)

היי נטע,
אני מניחה שאפשר (חייבת לציין שלא ניסיתי). את יכולה לשים כוס קמח מלא + כפית אבקת אפיה.
אם התערובת תצא יבשה או פירורית, תוסיפי מעט מים בהדרגה.

אורית (22:34 10.05.2015)

שלום,

הכמויות וההוראות במתכון אינן מדויקות. כשכותבים “ממתיק בכמות של חצי כוס סוכר” צריך לציין איזה ממתיק: אבקתי, גרגירי או נוזלי? כשמשתמשים בממתיק נוזלי, כגון מייפל, אגבה, סילאן וכיו”ב, מתקבלת תערובת נוזלית ולא בצק. לתערובת הזו יש להוסיף לפחות עוד כוס וחצי קמח כדי שתהפוך לבצק של ממש. בשימוש במייפל (שהוא הממתיק המומלץ לסוכרתיים) או בממתיקים דומים אני ממליצה להכין עם שתיים וחצי כוסות של קמח תופח מלא.
לתשומת לבכם.

תודה,
אורית

בת אל (21:24 23.04.2015)

אפשר להכין את זה עם קמח מלא?

מתכונים ב-10 דקות (21:30 23.04.2015)

היי בת אל,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר. אם הבצק יוצא יבש/פירורי יש להוסיף מים.

לירז (11:27 27.02.2015)

אני פשוט אוהבת את המתכונים שלך!
כבר יצא לי להכין הרבה מתכונים מוצלחים מהאתר,
הכנתי את העוגיות האלו והן יצאו ממש טעימות!
אפילו הילדים שלי אהבו…
איזה כיף לדעת שאין בהן מרגרינה וסוכר (:
שבת נפלאה !

מתכונים ב-10 דקות (13:09 27.02.2015)

איזה כיף לקבל תגובה כזאת!
תודה לירז ושבת שלום 🙂

חני (22:09 11.10.2014)

אתר ממש חמוד ומועיל!
הכנתי עכשיו את העוגיות קינמון ודבש…יצא מדהים! תודה

מתכונים ב-10 דקות (00:09 12.10.2014)

תודה חני, אני שמחה לשמוע 🙂

אוריה (21:45 29.04.2014)

מתנצלת על רוח הבאסה שאפיינה את תגובתי הקודמת. העוגיות יצאו לא רעות בסופו של דבר. תודה על הטיפים!

מתכונים ב-10 דקות (21:52 29.04.2014)

תודה שחזרת לעדכן 🙂

אוריה (16:50 29.04.2014)

פעם שלישית שאני מנסה מתכון שלך, ומתאכזבת. הבצק יוצא כל כך דביק והכול נדבק על הידיים ואני לא מצליחה ללוש את זה בכלל. כך יצא גם עם עוגיות חמאת הבוטנים וגם עם שיבול שועל ושוקולד. פשוט מעצבן

מתכונים ב-10 דקות (17:23 29.04.2014)

הי אוריה, אני מאוד מצטערת לשמוע וחבל שלא שאלת בפעם הראשונה איך להתמודד עם בצק דביק.
בכל אופן ולהבא, אם מצוין במתכון שאמור להתקבל בצק מעט דביק (כמו בעוגיות שיבולת שועל) בסך הכל צריך מידי פעם להרטיב את הידיים, ליצור במהירות עוגיות ולהניח על נייר אפיה. אין צורך ללוש את הבצק רק לערבב עם כף.
לגבי מתכון זה, אם היית מוסיפה מעט קמח הבצק היה נוח לעבודה והיית מצליחה לרדד אותו בקלות.
לגבי עוגיות חמאת הבוטנים, מאחר ואין קמח במתכון, אם הבצק יוצא דביק מערבבים את העיסה עם כף ומניחים בעזרת הכף עוגיות על נייר אפיה.
ובכל אופן- העוגיות יוצאות טעימות גם אם הבצק דביק.
בהצלחה בפעם הבאה 😉

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.