זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 15 דקות
מס’ מנות: 15-20 עוגיות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 כוס קמח כוסמין מלא
חצי כפית אבקת אפיה
1 כפית קינמון
שליש כוס אבקת “כמו סוכר”
שליש כוס שמן
1 ביצה
אופן הכנה:
-לערבב את כל החומרים יחד עד לקבלת בצק אחיד.
-לרדד ולשטח את הבצק בעזרת מערוך ולקרוץ צורות.
-לסדר את העוגיות על נייר אפייה ולאפות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ- 15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות (העוגיות יוצאות מעט רכות בתוכנן אך ממשיכות להתקשות בחוץ).
הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל
*הערה: אם הבצק יוצא דביק, יש להוסיף קמח. אם הבצק יבש ומתפורר, יש להוסיף מעט מים.
לגבי הבצק הוא לא היה חם ולא קר אלא צונן ועדין יוצא כמות של שמן גם אחרי שאני מנסה להוציא מהשמן עדין יוצא שמן והבצק רק מתפורר
עדיין לא אפית?
באפיה זה אמור להסתדר.
הי שבוע טוב
הכנתי שוב את העוגיות ושמתי אותם כמויות בדיוק ונוזל מלאאא שמן מדוע???
שבוע טוב,
זה יכול לקרות אם הבצק קצת חם אבל זה אמור להסתדר אחרי אפיה.
הי העוגיות יצאו מעולה ומאוווד מומלץ לעשות בדיוק את אותם הכמויות
ועכשיו לשאלתי האם אפשר לשמור את העוגיות במקרר או במקפיא ואם כן כמה זמן
תודה ויום מקסים
שמחה שיצא טעים🙂
אפשר לשמור 5-6 ימים על השיש בקופסה סגורה ואפשר להקפיא למשך חודש ויותר.
תודה על המתכונים המקסימים
האם אפשר להשתמש באריתריטול ואם כן באיזו כמות?
היי איטה,
יש כל מיני סוגים. אם בקופסה ורשום על זה שזה אחד לאחד כמו סוכר לבן אז שימי בין רבע לשליש כוס.
מסביב לעוגיות היתה תסיסה
אין לי מושג של מה
היי,
נראה שזו תערובת של שמן וממתיק כמו סוכר.
האם השתמשת בכוס מדידה בנפח 240 מ”ל ודייקת בכמויות?
שלום אפרת,
מה הכמות שצריך לשים אם אני משתמשת בסוכרה דיאט?
היי,
ככל הידוע לי זה יוצא כפית ושליש-כפית וחצי. ממליצה לבדוק בכל מקרה את יחס ההמרה הכתוב על האריזה.
יש להשתמש בכמות ששווה לשליש כוס סוכר.
הייי אפרת , רציתי לדעת כמה עוגיות יוצאות בערך מהכמות הזו? תודה רבה ויש לך אתר ניפלא ❤
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהאתר(:
מהכמות יוצאות כ-15-20 עוגיות.
ואי הכנצי עכשיו את הבצק הכלץי כמות והוא יצא בסדר כזה אבל םחדתי שזה דביק אז הוספץי טיפה של מים בקטנה קטנה מממש ואז זה ניהיה לי כגר מימי ונוזלי כזה וכמה שהוספתי קמח זה עדיין נשאר אוצו דבר הוסתי עוד ביצה לבדוק אולי בגלל זה ואותו דבר נשאר אני לא יודעת מה לעשותבאבה הכנתי עם דבש במקום סוכר ונפלה לי חתיכה קטנה כזו פיצית מהבצק שלפני שהוספתי לו עוד מים ועכשיו הוא מרגיש לי בסדר ועשיתי טעות מה אני עושה לזרוק לפח או שאפשר להציל אותו איכשהו? תודה
קודם כל כדאי לדעת שכאשר הבצק דביק לא מוסיפים עוד מים או ביצה אלא קמח (אחרת הבצק ייהפך עוד יותר דביק).
בנוסף גם הדבש עשוי לשנות את המרקם לקצת יותר רך ונוזלי.
נסי להוסיף עוד קצת קמח ולהימנע מהתעסקות יתר עם הבצק. את יכולה גם לגלגל כדורים ולשטח עם הידיים אם בלתי אפשרי לקרוץ צורות.
תודה רבה!
העוגיות יצאו ממש טעימות!!
אולי הייתי מורידה קצת שמן לפעם הבאה
איזה כיף שיצא טעים!
תודה שחזרת לשתף❤️
תמונה מקרוב
שמחה שיצא טעים, נראה מעולה!
חשוב לדייק בכמויות גם כשמכפילים את הכמות. היות ושמת רק ביצה אחת הבצק יצא קשה לעבודה(:
הכנתי הכפלתי כמויות ושמתי רק ביצה אחת הבצק קשה לעבודה
אבל בכל זאת יצא מוצלח וטעים
האם אפשר להסתדר בלי מערוך וקורץ צורות ופשוט להכין עיגול ולשטח עם כפית?
היי,
זה אפשרי, רק צריך להקפיד לשטח טוב את העוגיות כדי שהן לא יהיו עבות.
היי אפרת, אפשרי חמאה במקום שמן ואם כן, כמה גרם? רוצה עוגיות חמאתיות..🙂 אפשר להוסיף אגוזי פקאן קצוצים?
היי,
אפשר להשתמש ב-90 גרם חמאה מומסת או להכין את המתכון הזה לעוגיות חמאה ולהוסיף לו חצי כפית קינמון.
אפשר להוסיף פקאנים קצוצים(:
אחלה רעיון, תודה! 😍
האם ניתן להחליף את הקמח בקמח שקדים?
מחפשת מתוכנים לעוגיות עבור חולה סכרת, ללא סוכר וללא קמח,גם לא כוסמין
היי מנוחה,
לא ניסיתי להמיר את הקמח בקמח שקדים כך שאני לא בטוחה איך יצא.
מצרפת לך מתכונים שהם ללא סוכר וללא קמח:
עוגה מקמח שקדים ללא סוכר,
עוגיות שקדים ללא סוכר,
עוגיות שיבולת שועל ללא סוכר,עוגיות שומשום ללא סוכר..
בנוסף, כדאי לדעת שאפשר להמיר ברוב המתכונים את הסוכר בממתיק מלאכותי.
תודה על המענה
במידה ויש לך עוד מתכונים,אוכל עוגות ללא סוכר קמח או פחמימות אשמח מאוד לקבל,
הכול מסיבות רפואיות לצערי
דרך אגב ניסתי עם קמח שקדים ויצא סביר מאוד
הנה עוד מתכונים שעשויים להתאים לך:
לחמניות טחינה ללא גלוטן
עוגיות דבש ואגוזים ללא גלוטן (את כף הסוכר שבמתכון תוכלי להחמיר בתחליף כמו סוכר)
לביבות תירס ללא גלוטן
פיצה מבצק מוצרלה
פיצה מבצק כרובית
ספגטי קישואים.
יצא טעים בטירוף! אני ואמא שלי ממש ייבחנו אותם כל השבת! תודה רבה, אפרת♥️
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף שרה😊
יצא ממש ממש טעים ובמרקם המצויין.
שמתי סילאן במקום האבקה “כמו סוכר” ויצא אחלה, אבל הייתי צריכה להוסיף קצת קמח.
תודה רבה (:
תודה רעות, שבת שלום🌺
אפשר לשים סוכר קנים כתחליף לכמו סוכר?
אשמח אם תעני לי בהקדם
כן
מתכון מעולההה טעים מאוד וקל החלפתי את האבקת כמו סוכר או מה שזה לא יהיה בשתי כפות דבש וכף סילאן ואת הקמח הכוסמין בלבן העוגיות התחסלו… תודה
שמחה לשמוע יסמין, תודה שחזרת לעדכן 😘
הי אפרת איך עשית את הצורות של העוגיות?
תודה מראש
היי לירז,
את קורצת עיגולים, משטחת אותן מעט ולוחצת עם מזלג מעל 🙂
בהצלחה 🌸
רציתי לשאול אם אפשר להמיר בקמח שיפון?
היי הדסה,
לא ניסיתי.. אני מניחה שאפשרי
אם אשים סילאן במקום כמו סוכר, זה עדיין יצא קרנצ’י?
היי פרח,
אני מניחה שאפשר. שימי 4 כפות דבש/סילאן. אם התערובת יוצאת דביקה מידי תוסיפי עוד קמח.
היי, אפשר להשתמש בסוכרזית אם אין לי תחליך סוכר אחר?
אני מניחה שכן. לא ניסיתי כך שאני לא יודעת לומר מינון.
העוגיות יצאו טעימות מאד, אפשר להוסיף עוד קצת תחליף סוכר כדי להמתיק אותם קצת יותר.
נראה מעולה לאה!!
תודה על השיתוף ❤️
אפרת המתכונים שלך טעימים אחד אחד! כל שבוע אני מכינה עם הילדים לכבוד שבת משהו חדש ומיוחד!
כיף אדיר!
אז תודה לך!!
אם יש לי רק ממתיק סירופ זה בסדר?
תודה טובה 🙂
כן זה בסדר (בתנאי שאת יודעת פחות או יותר כמה לשים).
יצאה לי בצק ממש נוזלי, יש מצב שזה בגלל ששמתי דבש במקום סוכר? אפשר להכניס לתבנית ולאפות כעוגה?
סורי ראיתי עכשיו.
כבר אפית?
בהנחה והשתמשת בכוס בנפח 240 מ”ל ולא חד”פ זה כנראה בגלל הדבש. אפשר להוסיף קצת קמח עד שהתערובת מתייצבת.
הכנו עם חצי קמח מלא וחצי קמח לבן ועם דבש במקום סוכר
יצא מדהים
אשמח לקבל מתכון להכפלה של הכמות פי 4 עם שילוב קמח מלא (או אם אפשרי רק עם קמח מלא) ועם דבש, ללא סוכר
תודה ענקית:)
היי מיכל,
כמה דבש שמת?
בעוגיות לא מומלץ להכין כמות גדולה בבת אחת כי זה עלול לפגוע במרקם העוגיות.
לכן אני מציעה להכין בפעמיים, כל פעם את הכמות הזאת:
2 כוסות קמח כוסמין מלא או כוס קמח מלא + כוס קמח לבן
כפית אבקת אפיה
2 כפיות אבקת קינמון
⅔ כוס סוכר (או דבש בהתאם לכמות ששמת בפעם הראשונה כפול 2)
⅔ כוס שמן
2 ביצים
עוגיות מעולות!! עשיתי עם קמח רגיל ואבקת סוכר
תודה רבה!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה אלישבע
הכנתי עם קמח רגיל וסוכר רגיל
יצא מוושששש טעים בטירוף עם תה!!
שמחה שיצא טעים 🙂
הי אפרת,
ניתן להשתמש בשמן קוקוס?
כן. באותה כמות.
האם אפשר להחליף בקמח רגיל?
כן אפשר.
סליחה ששוב אני, כמה גרם זה שליש “כמו סוכר”?
זה כמות של שליש כוס סוכר רגיל?
תודה רבה!
כן.
אפשר להשתמש בסוכר רגיל?
כן.
שבוע טוב!
אפשר להקפיא את התערובת?
תודה וחג שמח!
אני חושבת שאפשר להקפיא.
חג שמח 🌺
האם ניתן להחליף את הקמח בקמח שקדים?
לא בטוחה.
הכנתיייי!!!
בסוף עשיתי חצי כמות כמות כמו שהמתכון שלך.. (רק עם סוכר קוקוס)
ולעוד חצי כמות הוספתי רבע כוס קוואקר 2 כפות טחינה וכפית סילאן…
ויצא- ט-ע-י-ם-!😋😋😋
למען האמת בלי הקוואקר היה הרבה יותר טעים🤭
תודה שחזרת לעדכן 🙂
👍💛
ועוד שאלה קטנה לפני שאני נגשת להכין…
משהו אצלי מאוד רוצה שאני יכין עוגיות בריאות עם קוואקר..
אז השאלה אם אפשר להוסיף לפה קוואקר או שאין קשר?
ואם יש קשר אז אשמח לכמות ואם צריך להוסיף נוזלים כל שהם אז אני אשמח לפירוט מה מתאים וכמה..
תודה רבה!!
תוסיפי רבע כוס קוואקר.
רק אם המרקם יוצא יבש או מתפורר תוסיפי כמה כפות מים לפי הצורך.
שלום😊
*האם אפשר במקום “אבקת כמו סוכר” לשים “סוכר קוקוס”??
ואשמח לדעת האם הוא טוב כתחליף סוכר למי שיש פצעי בגרות ברמה קלה….
*ראיתי שעל העוגיות יש פסים עשית אותם עם מזלג?
*אני רוצה לעשות עוגיות שטוחות וגדולות עם הידיים, בלי קורצנים אפשרי?
תודה מראש💛
אם את אוהבת את הטעם של סוכר קוקוס אז אין בעיה.
כן, הפסים נעשו עם מזלג.
אפשר לא לקרוץ.
אני לא יודעת אם סוכר קוקוס טוב לאקנה אבל הוא יותר טוב מסוכר לבן רגיל.
שלום. אשמח להבין- יש לי ממתיק סטיוויה בשקיות. כל שקית שווה במתיקותה ל2 כפיות סוכר.
כמה כפיות סוכר יש במתכון?
כדאי לשים 6-7 שקיות אחרת יש לזה טעם לוואי.
ואוווו יצא פשוט מעדן!!!!!!!!!
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!
עשיתי את זה עם כוסמין מלא ו 3.5 כפות דבש
אין דברים כאלה!
שמחה שיצא טעים!
תודה צופיה ויום מקסים 🌺
האם אפשר להשתמש בקמח רגיל?
כן בטח.
אפשר לעשות ללא סוכר בכלל כאילו בלי ממתיק ובלי סוכר?
לדעתי זה ייצא חסר טעם.
לא הבנתי כמה תחליף סוכר צריך לשים ?
הכי מומלץ להשתמש באבקת “כמו סוכר” של סוכרזית ואז אפשר לשים כשליש כוס.
ושיש תחליף נוזלי מה הכמות?
זה משתנה בין התחליפים. מה רשום על האריזה לגבי המתיקות? רשום כמה כפית ממתיק שווה?
כפית זה 62 גרם סוכר
אם רשום שכפית מהתחליף הנוזלי שווה 62 גרם סוכר זה אומר שמספיק לשים קצת פחות מ-2 כפיות, כי הכמות שבמתכון היא 100 גרם סוכר.
אפשר להכין בלי סוכר ובלי תחליף סוכר?
לדעתי זה ייצא חסר טעם.
אלפי תודות לך!
לא הבנתי מה הבעיה באבקה שבשקיות, אבל תודה לך.
אין בעיה באבקה שבשקיות פשוט המינון שם הוא שונה והטעם לוואי יותר חזק.
ערב טוב אפרת,
האם אפשר כל עוגה לאפות עם תחליף סוכר והאם “כמו סוכר” הוא הכי משובח, לדעתך?
תודה רבה ולילה טוב!
היי דבי,
כל עוגה שמכינים עם תחליף מלאכותי יוצאת עם טעם לוואי אבל מכל הממתיקים שניסיתי עם “כמו סוכר” הטעם יצא הכי נסבל ופחות עם טעם לוואי חזק כמו יתר הממתיקים.
כמעט כל עוגה אפשר להמיר בה את הסוכר ל”כמו סוכר”. ההמרה היא קלה כי הכמות היא אותה כמות מבחינת נפח. הכוונה שלדוג’ חצי כוס סוכר = חצי כוס כמו סוכר.
שימי לב רק שמדובר בקופסה הגדולה של סוכרזית ולא באבקה המגיעה באריזות קטנות. מצרפת תמונה.
אוקיי תודה רבה על תגובה מפורטת, אעדכן בהמשך איך יצא!
היי, אפשר להשתמש בכוס קמח כוסמין מלא במקום קמח תופח? ואם אני רוצה להשתמש בסילאן, כמה סילאן לשים?
כן. אפשר לשים כוס קמח כוסמין מלא ולערבב אותו עם כפית שטוחה אבקת אפיה.
אפשר לשים 3-4 כפות סילאן. קחי בחשבון שהעוגיות יהיו במתיקות מעודנת.
הסילאן מרטיב את התערובת לכן אם התערובת יוצאת במקרה נוזלית מידי יש להוסיף עוד קצת קמח.
סוכר וניל יכול להיות תחליף לסוכר רגיל?…וכמה צריך לשים???
היי דינה,
סוכר וניל זה בעצם סוכר לבן עם וניל (מבחינת כמויות זה אותו דבר). מומלץ לשלב ולא להמיר את כל הכמות כדי שלא יהיה טעם חזק מידי של וניל.
שלום. חברה שלי חולה סכרת ויש לה יומולדת השבוע ואני רוצה להפתיע אותה… איזה תחלייפים לסוכר יש?
היי,
קיימים מגוון של תחליפי סוכר חלקם טבעיים וחלקם מלאכותיים שניתן להשתמש בהם. אני ממליצה לך לברר באיזה ממתיק היא משתמשת בדר”כ ולהשתמש בו. חשוב לקרוא על גבי האריזה את המינון ולשים במתיקות של חצי כוס סוכר.
אני גם ממליצה להמיר את הקמח התופח לקמח מלא ומבחינת טעם- עדיף להשתמש בקמח כוסמין מלא. כמובן שיש להוסיף לקמח כפית שטוחה אבקת אפיה.
בהצלחה 😉
תודה!!!
היי האם חייבים לעטוף את הבצק בניילון צמוד ולשים במקרר לשעה? ובקשר לצורה של העוגיות- אפשר גם סתם לעשות אותן עגולות רגילות?
היי ליסה,
לא חייבים. פשוט קל יותר לעבוד עם הבצק אח”כ.
לגבי הצורות- בטח.
חג שמח 🙂
האם ניתן להחליף את תחליף הסוכר במשהו אחר? יותר בריא נגיד דבש או סילאן?
היי ליסה,
אני מניחה שאפשר. שימי 4 כפות דבש/סילאן. אם התערובת יוצאת דביקה מידי תוסיפי עוד קמח.
שנה טובה 🙂
תודה ואת השמן אפשר לשים שמן זית? ובמקום קמח תופח קמח מלא?
כן, את יכולה לשים שמן זית.
ממליצה לשים חצי כוס קמח מלא, חצי כוס קמח לבן וכפית אבקת אפיה.
שלום, האם ניתן להחליף את הקמח תופח בקמח מלא? ואם כן האם צריך להוסיף אבקת אפייה?
היי נטע,
אני מניחה שאפשר (חייבת לציין שלא ניסיתי). את יכולה לשים כוס קמח מלא + כפית אבקת אפיה.
אם התערובת תצא יבשה או פירורית, תוסיפי מעט מים בהדרגה.
שלום,
הכמויות וההוראות במתכון אינן מדויקות. כשכותבים “ממתיק בכמות של חצי כוס סוכר” צריך לציין איזה ממתיק: אבקתי, גרגירי או נוזלי? כשמשתמשים בממתיק נוזלי, כגון מייפל, אגבה, סילאן וכיו”ב, מתקבלת תערובת נוזלית ולא בצק. לתערובת הזו יש להוסיף לפחות עוד כוס וחצי קמח כדי שתהפוך לבצק של ממש. בשימוש במייפל (שהוא הממתיק המומלץ לסוכרתיים) או בממתיקים דומים אני ממליצה להכין עם שתיים וחצי כוסות של קמח תופח מלא.
לתשומת לבכם.
תודה,
אורית
אפשר להכין את זה עם קמח מלא?
היי בת אל,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר. אם הבצק יוצא יבש/פירורי יש להוסיף מים.
אני פשוט אוהבת את המתכונים שלך!
כבר יצא לי להכין הרבה מתכונים מוצלחים מהאתר,
הכנתי את העוגיות האלו והן יצאו ממש טעימות!
אפילו הילדים שלי אהבו…
איזה כיף לדעת שאין בהן מרגרינה וסוכר (:
שבת נפלאה !
איזה כיף לקבל תגובה כזאת!
תודה לירז ושבת שלום 🙂
אתר ממש חמוד ומועיל!
הכנתי עכשיו את העוגיות קינמון ודבש…יצא מדהים! תודה
תודה חני, אני שמחה לשמוע 🙂
מתנצלת על רוח הבאסה שאפיינה את תגובתי הקודמת. העוגיות יצאו לא רעות בסופו של דבר. תודה על הטיפים!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
פעם שלישית שאני מנסה מתכון שלך, ומתאכזבת. הבצק יוצא כל כך דביק והכול נדבק על הידיים ואני לא מצליחה ללוש את זה בכלל. כך יצא גם עם עוגיות חמאת הבוטנים וגם עם שיבול שועל ושוקולד. פשוט מעצבן
הי אוריה, אני מאוד מצטערת לשמוע וחבל שלא שאלת בפעם הראשונה איך להתמודד עם בצק דביק.
בכל אופן ולהבא, אם מצוין במתכון שאמור להתקבל בצק מעט דביק (כמו בעוגיות שיבולת שועל) בסך הכל צריך מידי פעם להרטיב את הידיים, ליצור במהירות עוגיות ולהניח על נייר אפיה. אין צורך ללוש את הבצק רק לערבב עם כף.
לגבי מתכון זה, אם היית מוסיפה מעט קמח הבצק היה נוח לעבודה והיית מצליחה לרדד אותו בקלות.
לגבי עוגיות חמאת הבוטנים, מאחר ואין קמח במתכון, אם הבצק יוצא דביק מערבבים את העיסה עם כף ומניחים בעזרת הכף עוגיות על נייר אפיה.
ובכל אופן- העוגיות יוצאות טעימות גם אם הבצק דביק.
בהצלחה בפעם הבאה 😉