זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 35-45 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 ביצים
שליש כוס “כמו סוכר” או כל ממתיק אחר במתיקות של שליש כוס סוכר
רבע כוס שמן
רבע כוס מיץ תפוזים סחוט טבעי
כוס ורבע קמח שקדים
¾ כפית אבקת אפיה
שליש כוס קוקוס
קליפה מגורדת מתפוז קטן
אופן הכנה:
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים בקערית קמח שקדים, אבקת אפיה, קוקוס וגרידת תפוז.
-בקערה חדשה מקציפים במיקסר את הביצים עם “כמו סוכר” במשך 2-3 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
-מוסיפים שמן ומיץ ומערבבים.
-מוסיפים את תערובת הקמחים ומערבבים בעדינות בעזרת כף (לא במיקסר) עד לאיחוד חומרים.
-יוצקים לתבנית משומנת ואופים במשך 35-45 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
הערות:
העוגה יוצאת קצת נמוכה. היא תופחת ולאחר מכן צונחת מעט.
*אם במהלך האפיה העוגה משחימה בחלק העליון מומלץ להנמיך את המעלות ל-170.
- עוגה אישית ללא סוכר |
- ריבועי גבינה וקקאו |
- עוגת גבינה ללא סוכר |
- מאפינס ללא סוכר |
- בראוניז ללא סוכר |
- מאפינס שיבולת שועל
היי, האם יש אפשרות להשתמש במקום הממתיק בדבש או סילאן? או שהם ישנו את המרקם של הביסקוויט ולכן לא כדאי?
אפשר לשים רבע כוס דבש או מייפל טבעי.
אם אני שמה סוכר לבן איזה כמות נחוצה?
תודה
שליש כוס סוכר.
תודה רבה
האם אפשר לשים שמן קוקוס ?
כן אפשר לשים רבע כוס שמן קוקוס במצבו הנוזלי.
אפרת יקרה, האם אפשר להחליף את השמן בחמאה? אם כן – האם צריך להמס אותה? ובאיזו כמות? תודה מראש
במקום השמן אפשר להמיס 50 גרם חמאה:)
היי אפרת,כאן בפלורידה כל הקוקוסים ממותקים, האם להשתמש בקוקוס טרי?
היי אורית,
אם זה ממותק וחשוב לך שזה יהיה ללא סוכר אז תוותרי על הקוקוס (קוקוס טרי פחות מתאים).
האם אאפשר לערבב את שתי התערובות(של הקמחים ושל הביצים המוקצפות)עם מטרפה ולא עם כף?
היי
אפשר(:
היי
אם אין לי ממתיק במה אני אוכל להשתמש?
יש סיכוי להכין את זה עם סילאן ללא תוספת סוכר במקום הממתיק?
תודה
היי
זה אפשרי אך יצא במרקם פחות יציב וטעם פחות מתוק.
היי, האם ניתן להחליף את הביצים ברסק תפוחים (כדי להפוך את העוגה לטבעונית)?
היי, אני לא בטוחה שזה יהיה מוצלח היות והעוגה ללא גלוטן.
שבת שלום לך
רציתי לדעת כמה קלוריות לפרוסה? תודה מראש! והאם נחשבת לדלת קלוריות ודלת שומן?
היי מירי,
מצרפת לך קישור למחשבון קלוריות שבעזרתו תוכלי לחשב ערך תזונתי לכל כמות שתרצי:
https://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/analyzer/
העוגה נחשבת לדיאטטית משום שאין בה קמח לבן וסוכר (וכמות השמן בה לא גדולה).
שבוע טוב!
תודה לך אפרת!
חן חן!
אהבתי מאוד את הלינק ששלחת לי. שימושי ביותר!
אפרת,
תודה רבה!
יצא מעולה. הוספתי חמוציות במקום שוקולד וכן כוס רסק תפוע לתוספת לחות.
ממש טעים!
איזה כיף שיצא טעים(: נראה מוצלח מאד!
תודה שחזרת לשתף❤
תודה רבה על המתכון.
אני אישית לא אוהב קוקוס, החלפתי אותו לקמח רגיל. כל הנוזלים (כולל הביצים) בטמפרטורת החדר.
העוגה תפחה מאוד יפה ולא נפלה לאחר קירור.
מעל שמתי שקדים גרוסים.
הילד עף על העוגה.
איזה כיף שאהבתם את המתכון ושיצא מוצלח! תודה שחזרת לשתף🌺
וואו יצא שלמות!!!
לא חשבתי שיצא כל כך טעים ויציב,
וגם היא יצאה די גבוהה, ממש לא צנחה הרבה.
תודה ענקית על כל המתכונים האלופים שלך🤗
שמחה מאד שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון😊 תודה שחזרת לשתף(:
היי תודה על כל המתכונים… אני מכינה דברים רק דרך האתר הזה..
רציתי לשאול האם ישנה אפשרות להשתמש בממתיק ‘מתוקל’ השווה למתיקות של 40 % סוכר…?
והאם אפשר לא לשים גרידה ולשים במקום המיץ, מיץ ענבים?
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים באתר!
אפשר להשתמש בכל ממתיק שהוא- גם מתוק קל ביחס של שליש כוס סוכר.
אפשר לוותר על גרידת תפוז, אבל לא מומלץ לשים מיץ ענבים כי הטעם לא יהיה מוצלח.
את יכולה לשים במקום מיץ תפוזים חלב/ חלב סויה או לערבב רבע כוס מים+ כף מיץ לימון.
העוגה לא תפחה אבל זה לא נורא, כי המרקם שלה לא דחוס אבל מה שמבאס שהיא התפוררה לגמריי. עשיתי לפי המתכון בדיוק
היי,
העוגה לא אמורה לתפוח במיוחד, אך היא לא אמורה לצאת מאד מתפוררת…
האם דייקת בכמויות והשתמשת בכוס מדידה?
אפית במשך הדרוש ווידאת שהעוגה אפויה לחלוטין לפני סיום האפייה?
גם לי העוגה יצאה טעימה אך מתפוררת.
האם זה בגלל הקוקוס (הוא לא מתגבל עם העיסה)?
יש תחליף לקוקוס, אך עם ערך פחממי שווה?
היי,
העוגה מתפוררת בגלל שאין בה קמח…
במקום קוקוס ניתן לשים אגוזים טחונים.
מה אפשר במקום הקוקוס? והאם אפשר חלב במקום תפוזים
היי,
אפשר לוותר על הקוקוס ואפשר לשים חלב במקום מיץ תפוזים.🙂
אם שמים חלב במקום מיץ תפוזים אז אפשר לוותר גם על הקליפה?
אם לא אוהבים בכלל טעם תפוזי אפשר לוותר, אך הגרידה מוסיפה מאד.
האם אפשר להקפיא??
היי שרית,
אפשר להקפיא. חשוב לעטוף את העוגה היטב כדי לשמור על הטעם והמרקם.
עוגה טעימה ובריאה ⚘ החלפתי מיץ תפוז וגרידת תפוז בלימון סחוט וגרידת לימון כי זה מה שהיה לי .. יצא מאד טעים ובריא. תודה על המתכון
נראה מעולה! שמחה שאהבת את המתכון😊
הי,
הכנתי את העוגה. הקיסם יצא יבש אבל היא לא יצאה מוכנה.
מה יכולה להיות הסיבה? תודה!
היי אלומה,
האם העוגה יצאה רכה ולחה או עיסתית ולא אפויה?
אם היא רק יצאה לחה זה בסדר- זה המרקם שלה.
אם יצאה לא אפויה- כנראה שלא אפית מספיק זמן והיה צריך עוד כמה דקות אפייה.
יצאה עסיסית ולא אפויה. בפעם הבאה אאפה על טמפ’ נמוכה יותר . עשיתי ממנה מעין צנים. יצא טעים! תודה!!!
אהבתי את הרעיון😊 בהצלחה!
שלום אפרת,
אחלה אתר ואחלה מתכונים ♥️👍
אם אני רוצה להחליף לדבש, איזה כמות אני צריכה לשים?
ואם אני עדיין צריכה להקציף?
תודה🌹
היי,
פחות מומלץ להמיר את הסוכר בדבש- אני לא בטוחה שהמרקם יצא זהה, אבל אפשר לשים רבע כוס דבש.
רצוי להקציף כדי לקבל מרקם אוורירי.
שבת שלום😊
שלום אפרת,
מה זה “כמו סוכר” ואיפה אפשר לקנות אותו?
תודה,
היי מרים,
כמו סוכר הוא תחליף סוכר לאפייה. מדובר באבקה שנותנת מתיקות כמו סוכר רגיל רק ללא סוכרים.
כיום אפשר להשיג כמעט בכל סופר.
אגב, אפשר להשתמש בכל תחליף סוכר שמתאים לאפייה, לא חייב דווקא כמו סוכר.🙂
תודה ענקית לך
אין על המתכונים שלך
אני מאוד נהנית!
תודה ושבת שלום😊
רציתי לדעת אם קיים קמח שקדים בחנויות הרגילות ..?או רק בחנוית אפיה.?
אפשר להשיג כיום כמעט בכל סופר😊
אפשר להחליף במקום תפוז לימון
היי,
אפשר לערבב רבע כוס מים+ כף מיץ לימון.
במקום הקליפה, אפשר לגרד לימון או לוותר על זה.
עשיתי עם לימון יצא מדהים לא מפסיקה ליישר 😀
איזה כיף לשמוע! תודה על השיתוף🌺
בוקר טוב אפרת
מיץ תפוזים רגיל טבעי מבית טבע הולך?
תודה על המענה
והמשך יום נעים
כן 🙂
אני הוספתי כף קקאו וללא קוקוס יצאה עוגה מושלמת וטעימה
שמחה לקרוא שאהבת דנה ❤️
שבוע נפלא
אפשר לוותר על תחליף הסוכר ודומיו ?
או שאולי לשים במקום שליש כוס סילאן?
היי אלמוג,
אפשר לשים סילאן אבל מבחינת טעם עדיף לשים מייפל טבעי או דבש. אם אין בעיה שהעוגה תהיה במתיקות מעודנת מומלץ לשים רבע כוס כדי שזה לא ידלל יותר מידי את הבלילה.
תודה רבה!
האם אפשרי לשים במקום שמן רגיל, שמן קוקוס?
כן. אפשר לשים רבע כוס שמן קוקוס נוזלי.
וואוו אין על האתר שלך אוהבת אותו מאוד!!
יש לך אולי מתכונים מלוחים מקמח שקדים כמו קרקרים וכאלה???
תודה!!! 🙂
אין לי אבל אשתדל להכין ולהעלות בהמשך 🙂
תודה אשמח!!
תודה, גם אני אשמח.
עוגה מדהימה!
כל פעם שבא לי לפנק את האורחים או המשפחה מכינה את העוגה הזאת ואין אחד שלא עף עליה, עוגה מושלמת רכה ופאדג\’ית ! תודה
שמחה לשמוע 🙂
תודה סטלה
הכנתי היום, פעם ראשונה שאופה עוגה לבד ויצא מעולה 🙂 עם סטיביה אגב 👍 בעלי גם מבסוט, תודה על המתכונים הברורים והמדויקים כל כך גם למתחילים!!!
שמחה שיצא מוצלח 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
איזה פרי תחליפי אפשר במקום תפוז…?
למעי רגיז אסור תפוז לכן שואלת..
במקום מיץ תפוזים אפשר לשים תרכיז כלשהו עם מים או לערבב רבע כוס מים+ כף מיץ לימון.
אם הכוונה לקליפה, אפשר לגרד לימון או לוותר על זה.
יצאה לי כהה ולא אכילה 😠😠לא מבינה למה?
זה נשמע כאילו העוגה נאפתה יותר מידי או נאפתה בתוכנית טורבו. יכול להיות?
דרך אגב באיזה כוס השתמשת?
ראשית,האתר שלך נפלא נהנת ממנו המון!
האם יש לך מתכוני עוגות ללא סוכר וללא מחליפיו אולי דבש
או משהו כזה במקום סוכר ומקמח כוסמין/מלא?
כן. מצרפת מתכונים:
עוגת תבלינים
מאפינס דבש וקינמון (*אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק)
האם אפשר לשים שקדים טחונים במקום קמח שקדים?
אם אלה שקדים טחונים דק אז כן.
האם ניתן להשתמש בקמח כוסמין מלא במקום קמח שקדים?
עדיף להכין את המתכון הזה- עוגת תפוזים מקמח כוסמין. במקום סוכר אפשר לשים “כמו סוכר”.
תודה העוגה יצאה נפלאה
במקום כמו סוכר הוספתי סירופ אגבה
ומעל סליסים של שקדים
עוגת שבת
👍
תודה לך על העדכון 🙂
הי האם אפשר להשתמש בסירופ אגבה במקום כמו סוכר ?
נראה לי שכן.
איזה כמות צריך לממתיק “ספלנדה”?
אפרת,
תודה רבה רבה על המתכון.
אשמח לעוד מתכונים כאלו שהם דלי פחמימה ויכולים להתאים לסוכרתיים.
תבורכי.
היי נירה,
מצרפת מתכונים ללא סוכר וללא גלוטן.
שליש כוס “כמו סוכר” או כל ממתיק אחר במתיקות של שליש כוס סוכר
מה זה כמו סוכר ? יש לזה שם ? תודה צדוק
שלום אברהם,
“כמו סוכר” זה ממתיק של חב’ סוכרזית. מצרפת תמונה.
מה אפשר לשים במקום קוקוס?
אפשר לוותר על הקוקוס.
היי
יש לך מתכונים למי שסובל מרפלוקס וחומציות
סורי אין לי.
הי,
מה אפשר לשים במקום מיץ התפוזים?
תודה וסופ”ש נפלא.
את יכולה לשים תרכיז כלשהו או לשים כף מיץ לימון ולהוסיף עד רבע כוס מים.
היי, יש לך מתכונים לעוגות /עוגיות נטולות פחמימות וסוכר? שיתאימו לנשים עם סכרת הריון? וגם מתכונים ללא גלוטן נוספים? תודה מראש.
היי שרית,
יש בראוניז ללא סוכר וללא גלוטן.
עוגיות שומשום ללא סוכר
עוגיות שקדים פרוסים ללא סוכר
עוגיות כל טוב
עוגיות שיבולת שועל ללא סוכר