זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
סוג: חלבי
תבנית אינגליש קייק או תבנית מרובעת 17X17 ס”מ
2 ביצים M
חצי כוס (100 ג’) סוכר
שליש כוס (80 מ”ל) שמן
חצי כוס (120 מ”ל) חלב
חצי כפית תמצית וניל
כוס (140 ג’) קמח תופח (או כוס קמח לבן+ כפית אבקת אפיה)
לציפוי:
75 גרם שוקולד לבן + 2 כפות שמנת להקצפה/לבישול
סוכריות צבעוניות (לא חובה)
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
-מערבבים בעזרת מטרפה את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, חלב, תמצית וניל ובסוף את הקמח ומערבבים עד לאיחוד החומרים. (הערה: לאחר הוספת הקמח לא מומלץ לערבב יותר מידי כי ערבוב יתר עלול לפגוע באווריריות העוגה).
-יוצקים לתבנית משומנת ואופים במשך 30-35 דקות (עד שקיסם יוצא יבש).
-מכינים את הציפוי: ממיסים קוביות שוקולד לבן עם שמנת, מערבבים לתערובת חלקה ויוצקים מעל העוגה לאחר שהיא מוכנה.
- ריבועי לוטוס וקצפת |
- עוגת אספרסו |
- ריבועי גבינה קפואים |
- בגט פסטו ומוצרלה |
- לחמניות בצל |
- עוגת שכבות שקדים וקצפת
אשמח ממש לקוד קופון. אנחנו בדיוק צריכים להתחדש. יכול להיות שגם אקנה לאחותי.
הי אפרת, קודם כל תודה על המתכונים המופלאים! חוזרת לפה כל פעם… האם אפשר לצפות את העוגה במשהו אחר? או להשאיר אותה ללא ציפוי?
אפשר גם ללא ציפוי
ניתן להוסיף גם שמנת מתוקה למרכיבי העוגה? זה יגרום לה להיות יותר רכה ואוורירית?
כן, אפשר לשים לשלב רבע כוס שמנת + רבע כוס חלב.
הי, אחרי שהוצאתי את העוגה ושמתי את הקרם צריך לשים במקרר או שזה יתיבש לבד? זה די דחוף, תודה.❤️
סורי ראיתי עכשיו.
כל עוד זה לא קצפת אפשר לשמור בחוץ.
היי, צריך לשמור את העוגה במקרר? ואפשר להשים שמנת במקום חלב?
אפשר לשמור בחוץ במקום קריר ויבש.
אפשר לשים כף שמן + כף חלב.
אם יש לי ביצה L לשים 1?
זה דחוף..
בכל זאת כדאי לשים 2 ביצים
היי אפרת, אפשר להכין מזה עוגת שכבות? כלומר לחצות ולמלא בקרם. השאלה אם היא מספיק רכה בשביל זה. תודה מראש.
כן אפשר.
מומלץ לחתוך את העוגה רק לאחר שהיא התקררה לגמרי.
מה אפשר במקום תמצית וניל ?
אפשר לשים שקית סוכר וניל (ולהפחית מכמות הסוכר כף שטוחה).
אם אין לך אפשר להכין גם בלי
שלום אפרת! מה אפשר לשים במקור שמנת/ריץ’ וכד’? מתאים לציפוי מים או חלב צמחי או משהו אחר?
אפשר לשים כף מים/חלב צמחי וכף שמן.
תודה 🙂 שבת שלום!
תודה
בדיוק עכשיו אני טושה אותט , ושמתי לב ששכחת לכתוב תמצית וניל למעלה
נכון, הוספתי תודה🙂
נראה מתכון פצצה💪
אם אני רוצה להכין בתבנית חד”פ רגילה איזו כמות אני צריכה להכין?
היי שני,
אם זו תבנית מלבנית קטנה בגודל 30X21 אז יש להכפיל ב-2
אם זו תבנית מלבנית בינונית בגודל 25X32 אז יש להכפיל ב-3