זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
סוג: חלבי
תבנית אינגליש קייק או תבנית מרובעת 17X17 ס”מ
2 ביצים M
חצי כוס (100 ג’) סוכר
שליש כוס (80 מ”ל) שמן
חצי כוס (120 מ”ל) חלב
חצי כפית תמצית וניל
כוס (140 ג’) קמח תופח (או כוס קמח לבן+ כפית אבקת אפיה)
לציפוי:
75 גרם שוקולד לבן + 2 כפות שמנת להקצפה/לבישול
סוכריות צבעוניות (לא חובה)
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
-מערבבים בעזרת מטרפה את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, חלב, תמצית וניל ובסוף את הקמח ומערבבים עד לאיחוד החומרים. (הערה: לאחר הוספת הקמח לא מומלץ לערבב יותר מידי כי ערבוב יתר עלול לפגוע באווריריות העוגה).
-יוצקים לתבנית משומנת ואופים במשך 30-35 דקות (עד שקיסם יוצא יבש).
-מכינים את הציפוי: ממיסים קוביות שוקולד לבן עם שמנת, מערבבים לתערובת חלקה ויוצקים מעל העוגה לאחר שהיא מוכנה.
- עוגת גבינה אפויה |
- עוגה בחושה עם לוטוס |
- עוגת גבינה וביסקוויטים |
- עוגת שוקולד עסיסית ואוורירית |
- אוזני המן אלפחורס |
- חביתה מגולגלת
אני עשיתי לפי ההוראות, ופלי הופתעתי העוגה לא יצאה טוב בכלל, ההוראות לא היו מפורתות ולא היה כלום שמיחד את העוגה.
חוץ מזה יצא בסדר.
מתכון פשוט,אבל הסבר חסר ולא מפורט:לשם דוגמא הוספת הקמח בכמויות קטנות ולא,פשוט מוסיפים קמח מה שגורם לגושים בבלילה שגם ככה עדיף לא לערבב יותר מדי,אין פירוט על איזה מצב אפייה התנור חומם,אין פירוט של מרקם הבלילה שיכול לעזור להבין את המתכון…
את הקמח אפשר להוסיף בבת אחת. מומלץ לנפות אותו לפני.
מצב אפיה תמיד חום עליון ותחתון, אלא אם כן רשום אחרת.
הבלילה לא צריכה לצאת סמיכה מידי ולא דלילה. שימוש בכוס נכונה (240 מ”ל) חשוב.
הכנתי את העוגה והיא יצאה יאמי! תודה!
שאלה קטנה, העוגה יצאה טיפונת דחוסה וטיפונת רטובה
הקיסם בסוף האפיה היה יבש לחלוטין, והשארתי בתנור להתקרר.
מה יכול להיות הבעיה?
להקציף ביצים יכול להיות פתרון מוצלח?
ועוד משהו, העוגה מלמעלה התבקעה, מה לעשות שלא יקרה שוב?
היי אילה,
אם העוגה יצאה קצת דחוסה ורטובה, זה אומר שהיא לא היתה אפויה לגמרי שהוצאת אותה מהתנור (לפעמים כדאי לבדוק במספר מקומות עם קיסם כדי לוודא).
לגבי ההתבקעות של החלק העליון, זה יכול לקרות. את יכולה פשוט להפוך אותה:)
הי, שאלה- איך ניתן להפוך את המתכון לפרווה? לשים מים במקום חלב וריץ’ במקום שמנת זה יהיה בסדר?
כן אפשר. ושוקולד לבן פרווה
אשמח ממש לקוד קופון. אנחנו בדיוק צריכים להתחדש. יכול להיות שגם אקנה לאחותי.
הי אפרת, קודם כל תודה על המתכונים המופלאים! חוזרת לפה כל פעם… האם אפשר לצפות את העוגה במשהו אחר? או להשאיר אותה ללא ציפוי?
אפשר גם ללא ציפוי
ניתן להוסיף גם שמנת מתוקה למרכיבי העוגה? זה יגרום לה להיות יותר רכה ואוורירית?
כן, אפשר לשים לשלב רבע כוס שמנת + רבע כוס חלב.
הי, אחרי שהוצאתי את העוגה ושמתי את הקרם צריך לשים במקרר או שזה יתיבש לבד? זה די דחוף, תודה.❤️
סורי ראיתי עכשיו.
כל עוד זה לא קצפת אפשר לשמור בחוץ.
היי, צריך לשמור את העוגה במקרר? ואפשר להשים שמנת במקום חלב?
אפשר לשמור בחוץ במקום קריר ויבש.
אפשר לשים כף שמן + כף חלב.
אם יש לי ביצה L לשים 1?
זה דחוף..
בכל זאת כדאי לשים 2 ביצים
היי אפרת, אפשר להכין מזה עוגת שכבות? כלומר לחצות ולמלא בקרם. השאלה אם היא מספיק רכה בשביל זה. תודה מראש.
כן אפשר.
מומלץ לחתוך את העוגה רק לאחר שהיא התקררה לגמרי.
מה אפשר במקום תמצית וניל ?
אפשר לשים שקית סוכר וניל (ולהפחית מכמות הסוכר כף שטוחה).
אם אין לך אפשר להכין גם בלי
שלום אפרת! מה אפשר לשים במקור שמנת/ריץ’ וכד’? מתאים לציפוי מים או חלב צמחי או משהו אחר?
אפשר לשים כף מים/חלב צמחי וכף שמן.
תודה 🙂 שבת שלום!
תודה
בדיוק עכשיו אני טושה אותט , ושמתי לב ששכחת לכתוב תמצית וניל למעלה
נכון, הוספתי תודה🙂
נראה מתכון פצצה💪
אם אני רוצה להכין בתבנית חד”פ רגילה איזו כמות אני צריכה להכין?
היי שני,
אם זו תבנית מלבנית קטנה בגודל 30X21 אז יש להכפיל ב-2
אם זו תבנית מלבנית בינונית בגודל 25X32 אז יש להכפיל ב-3