שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

סוג: חלבי

רכיבים

תבנית אינגליש קייק או תבנית מרובעת 17X17 ס”מ

2 ביצים M

חצי כוס (100 ג’) סוכר

שליש כוס (80 מ”ל) שמן

חצי כוס (120 מ”ל) חלב

חצי כפית תמצית וניל

כוס (140 ג’) קמח תופח (או כוס קמח לבן+ כפית אבקת אפיה)

לציפוי:

75 גרם שוקולד לבן + 2 כפות שמנת להקצפה/לבישול

סוכריות צבעוניות (לא חובה)

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.

-מערבבים בעזרת מטרפה את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, חלב, תמצית וניל ובסוף את הקמח ומערבבים עד לאיחוד החומרים. (הערה: לאחר הוספת הקמח לא מומלץ לערבב יותר מידי כי ערבוב יתר עלול לפגוע באווריריות העוגה).

-יוצקים לתבנית משומנת ואופים במשך 30-35 דקות (עד שקיסם יוצא יבש).

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-מכינים את הציפוי: ממיסים קוביות שוקולד לבן עם שמנת, מערבבים לתערובת חלקה ויוצקים מעל העוגה לאחר שהיא מוכנה.

ראו גם
חמאת בוטניםחמאת בוטנים
מוחיטו מוחיטו
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
יהלום (10:10 26.09.2024)

אשמח ממש לקוד קופון. אנחנו בדיוק צריכים להתחדש. יכול להיות שגם אקנה לאחותי.

avatar
נועה (11:19 20.09.2024)

הי אפרת, קודם כל תודה על המתכונים המופלאים! חוזרת לפה כל פעם… האם אפשר לצפות את העוגה במשהו אחר? או להשאיר אותה ללא ציפוי?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:28 20.09.2024)

אפשר גם ללא ציפוי

avatar
הדר (14:08 9.08.2024)

ניתן להוסיף גם שמנת מתוקה למרכיבי העוגה? זה יגרום לה להיות יותר רכה ואוורירית?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:04 9.08.2024)

כן, אפשר לשים לשלב רבע כוס שמנת + רבע כוס חלב.

avatar
השף (22:16 8.08.2024)

הי, אחרי שהוצאתי את העוגה ושמתי את הקרם צריך לשים במקרר או שזה יתיבש לבד? זה די דחוף, תודה.❤️

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:09 9.08.2024)

סורי ראיתי עכשיו.
כל עוד זה לא קצפת אפשר לשמור בחוץ.

avatar
טליה (20:48 31.07.2024)

היי, צריך לשמור את העוגה במקרר? ואפשר להשים שמנת במקום חלב?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:02 1.08.2024)

אפשר לשמור בחוץ במקום קריר ויבש.
אפשר לשים כף שמן + כף חלב.

avatar
אחת שיודעת לבשל (14:16 19.07.2024)

אם יש לי ביצה L לשים 1?
זה דחוף..

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:23 19.07.2024)

בכל זאת כדאי לשים 2 ביצים

avatar
דינה (18:09 10.07.2024)

היי אפרת, אפשר להכין מזה עוגת שכבות? כלומר לחצות ולמלא בקרם. השאלה אם היא מספיק רכה בשביל זה. תודה מראש.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:35 11.07.2024)

כן אפשר.
מומלץ לחתוך את העוגה רק לאחר שהיא התקררה לגמרי.

avatar
ברכה (21:27 6.07.2024)

מה אפשר במקום תמצית וניל ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:14 7.07.2024)

אפשר לשים שקית סוכר וניל (ולהפחית מכמות הסוכר כף שטוחה).
אם אין לך אפשר להכין גם בלי

avatar
דבורי (09:43 4.07.2024)

שלום אפרת! מה אפשר לשים במקור שמנת/ריץ’ וכד’? מתאים לציפוי מים או חלב צמחי או משהו אחר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:19 4.07.2024)

אפשר לשים כף מים/חלב צמחי וכף שמן.

avatar
דבורי (05:40 5.07.2024)

תודה 🙂 שבת שלום!

avatar
רשא (09:46 2.07.2024)

תודה
בדיוק עכשיו אני טושה אותט , ושמתי לב ששכחת לכתוב תמצית וניל למעלה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:00 2.07.2024)

נכון, הוספתי תודה🙂

avatar
שני (19:26 1.07.2024)

נראה מתכון פצצה💪
אם אני רוצה להכין בתבנית חד”פ רגילה איזו כמות אני צריכה להכין?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:14 2.07.2024)

היי שני,
אם זו תבנית מלבנית קטנה בגודל 30X21 אז יש להכפיל ב-2
אם זו תבנית מלבנית בינונית בגודל 25X32 אז יש להכפיל ב-3

לקריאת כל התגובות