שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

סוג: חלבי

רכיבים

תבנית אינגליש קייק או תבנית מרובעת 17X17 ס”מ

2 ביצים M

חצי כוס (100 ג’) סוכר

שליש כוס (80 מ”ל) שמן

חצי כוס (120 מ”ל) חלב

חצי כפית תמצית וניל

כוס (140 ג’) קמח תופח (או כוס קמח לבן+ כפית אבקת אפיה)

לציפוי:

75 גרם שוקולד לבן + 2 כפות שמנת להקצפה/לבישול

סוכריות צבעוניות (לא חובה)

0/5 (0 Reviews)

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

0/5 (0 Reviews)
אופן ההכנה

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.

-מערבבים בעזרת מטרפה את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, חלב, תמצית וניל ובסוף את הקמח ומערבבים עד לאיחוד החומרים. (הערה: לאחר הוספת הקמח לא מומלץ לערבב יותר מידי כי ערבוב יתר עלול לפגוע באווריריות העוגה).

-יוצקים לתבנית משומנת ואופים במשך 30-35 דקות (עד שקיסם יוצא יבש).

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

-מכינים את הציפוי: ממיסים קוביות שוקולד לבן עם שמנת, מערבבים לתערובת חלקה ויוצקים מעל העוגה לאחר שהיא מוכנה.

ראו גם
חמאת בוטניםחמאת בוטנים
מוחיטו מוחיטו
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
אנונימי (22:25 10.05.2025)

אני עשיתי לפי ההוראות, ופלי הופתעתי העוגה לא יצאה טוב בכלל, ההוראות לא היו מפורתות ולא היה כלום שמיחד את העוגה.
חוץ מזה יצא בסדר.

0/5 (0 Reviews)
avatar
מודי (12:06 3.05.2025)

מתכון פשוט,אבל הסבר חסר ולא מפורט:לשם דוגמא הוספת הקמח בכמויות קטנות ולא,פשוט מוסיפים קמח מה שגורם לגושים בבלילה שגם ככה עדיף לא לערבב יותר מדי,אין פירוט על איזה מצב אפייה התנור חומם,אין פירוט של מרקם הבלילה שיכול לעזור להבין את המתכון…

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:19 4.05.2025)

את הקמח אפשר להוסיף בבת אחת. מומלץ לנפות אותו לפני.
מצב אפיה תמיד חום עליון ותחתון, אלא אם כן רשום אחרת.
הבלילה לא צריכה לצאת סמיכה מידי ולא דלילה. שימוש בכוס נכונה (240 מ”ל) חשוב.

0/5 (0 Reviews)
avatar
אילה (01:31 1.05.2025)

הכנתי את העוגה והיא יצאה יאמי! תודה!
שאלה קטנה, העוגה יצאה טיפונת דחוסה וטיפונת רטובה
הקיסם בסוף האפיה היה יבש לחלוטין, והשארתי בתנור להתקרר.
מה יכול להיות הבעיה?
להקציף ביצים יכול להיות פתרון מוצלח?
ועוד משהו, העוגה מלמעלה התבקעה, מה לעשות שלא יקרה שוב?

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:41 1.05.2025)

היי אילה,
אם העוגה יצאה קצת דחוסה ורטובה, זה אומר שהיא לא היתה אפויה לגמרי שהוצאת אותה מהתנור (לפעמים כדאי לבדוק במספר מקומות עם קיסם כדי לוודא).
לגבי ההתבקעות של החלק העליון, זה יכול לקרות. את יכולה פשוט להפוך אותה:)

0/5 (0 Reviews)
avatar
לאה (09:31 17.11.2024)

הי, שאלה- איך ניתן להפוך את המתכון לפרווה? לשים מים במקום חלב וריץ’ במקום שמנת זה יהיה בסדר?

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:28 17.11.2024)

כן אפשר. ושוקולד לבן פרווה

0/5 (0 Reviews)
avatar
meitalg8133 (10:10 26.09.2024)

אשמח ממש לקוד קופון. אנחנו בדיוק צריכים להתחדש. יכול להיות שגם אקנה לאחותי.

0/5 (0 Reviews)
avatar
נועה (11:19 20.09.2024)

הי אפרת, קודם כל תודה על המתכונים המופלאים! חוזרת לפה כל פעם… האם אפשר לצפות את העוגה במשהו אחר? או להשאיר אותה ללא ציפוי?

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:28 20.09.2024)

אפשר גם ללא ציפוי

0/5 (0 Reviews)
avatar
הדר (14:08 9.08.2024)

ניתן להוסיף גם שמנת מתוקה למרכיבי העוגה? זה יגרום לה להיות יותר רכה ואוורירית?

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:04 9.08.2024)

כן, אפשר לשים לשלב רבע כוס שמנת + רבע כוס חלב.

0/5 (0 Reviews)
avatar
השף (22:16 8.08.2024)

הי, אחרי שהוצאתי את העוגה ושמתי את הקרם צריך לשים במקרר או שזה יתיבש לבד? זה די דחוף, תודה.❤️

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:09 9.08.2024)

סורי ראיתי עכשיו.
כל עוד זה לא קצפת אפשר לשמור בחוץ.

0/5 (0 Reviews)
avatar
טליה (20:48 31.07.2024)

היי, צריך לשמור את העוגה במקרר? ואפשר להשים שמנת במקום חלב?

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:02 1.08.2024)

אפשר לשמור בחוץ במקום קריר ויבש.
אפשר לשים כף שמן + כף חלב.

0/5 (0 Reviews)
avatar
אחת שיודעת לבשל (14:16 19.07.2024)

אם יש לי ביצה L לשים 1?
זה דחוף..

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:23 19.07.2024)

בכל זאת כדאי לשים 2 ביצים

0/5 (0 Reviews)
avatar
דינה (18:09 10.07.2024)

היי אפרת, אפשר להכין מזה עוגת שכבות? כלומר לחצות ולמלא בקרם. השאלה אם היא מספיק רכה בשביל זה. תודה מראש.

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:35 11.07.2024)

כן אפשר.
מומלץ לחתוך את העוגה רק לאחר שהיא התקררה לגמרי.

0/5 (0 Reviews)
avatar
ברכה (21:27 6.07.2024)

מה אפשר במקום תמצית וניל ?

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:14 7.07.2024)

אפשר לשים שקית סוכר וניל (ולהפחית מכמות הסוכר כף שטוחה).
אם אין לך אפשר להכין גם בלי

0/5 (0 Reviews)
avatar
דבורי (09:43 4.07.2024)

שלום אפרת! מה אפשר לשים במקור שמנת/ריץ’ וכד’? מתאים לציפוי מים או חלב צמחי או משהו אחר?

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:19 4.07.2024)

אפשר לשים כף מים/חלב צמחי וכף שמן.

0/5 (0 Reviews)
avatar
דבורי (05:40 5.07.2024)

תודה 🙂 שבת שלום!

0/5 (0 Reviews)
avatar
רשא (09:46 2.07.2024)

תודה
בדיוק עכשיו אני טושה אותט , ושמתי לב ששכחת לכתוב תמצית וניל למעלה

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:00 2.07.2024)

נכון, הוספתי תודה🙂

0/5 (0 Reviews)
avatar
שני (19:26 1.07.2024)

נראה מתכון פצצה💪
אם אני רוצה להכין בתבנית חד”פ רגילה איזו כמות אני צריכה להכין?

0/5 (0 Reviews)
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:14 2.07.2024)

היי שני,
אם זו תבנית מלבנית קטנה בגודל 30X21 אז יש להכפיל ב-2
אם זו תבנית מלבנית בינונית בגודל 25X32 אז יש להכפיל ב-3

0/5 (0 Reviews)
לקריאת כל התגובות