שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

סוג: פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

רכיבים

תבנית אינגליש קייק

2 ביצים

שליש כוס (66 ג') סוכר

שליש כוס (80 מ"ל) שמן

חצי כפית תמצית וניל

חצי כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים

כוס קמח תופח (140 ג') *אפשר לערבב כוס קמח רגיל עם כפית אבקת אפיה

רבע כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה

למילוי:

2 כפות טחינה גולמית + כף מלאה דבש או מייפל (לערבב יחד בקערית)

2 כפות גדושות אגוזי מלך טחונים

אופן ההכנה

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים בקערית 2 כפות טחינה גולמית עם כף מלאה דבש/מייפל ומניחים בצד.

-מערבבים בקערה (בעזרת מטרפה ידנית או מיקסר) את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, תמצית וניל ומיץ ומערבבים. מוסיפים קמח תופח ואבקת סודה לשתיה ומערבבים קלות עד לאיחוד חומרים.

-יוצקים ¾ מהבלילה לתבנית משומנת. מוסיפים את תערובת הטחינה והדבש ומפזרים אגוזים טחונים. יוצקים מעל את יתר הבלילה (הבלילה לא אמורה לכסות את כל המילוי) ומערבבים קלות עם סכין (כמו שמערבבים עוגת שיש).

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מאפה גבינות מדפי אורז
תבשיל הודי צמחוני

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
נועה (17:18 19.10.2020)

יצא ממש ממש טעים. ניסיתי לעשות אותו דבר עם מילוי של קקאו שמן ואבקת סוכר יצא לא טוב. איזה עוד מילוי מתאים לעוגה הזאת? תודה אפרת!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:21 20.10.2020)

אפשר למלא ב4 כפות גדושות אגוזי מלך קצוצים דק+ כפית גדושה אבקת קינמון.

Avatar
מעין מאיר (22:56 14.10.2020)

היי אפרת, האם ניתן לוותר על התמצית וניל?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:26 15.10.2020)

כן.

Avatar
נועה (10:07 27.09.2020)

יצאה מעולה!! תודה אפרת

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:17 29.09.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה נועה

Avatar
תהילה (15:52 25.09.2020)

היי
דבר ראשון תודה ענקית על כל האתר הזה ועל המתכונים המעולים שלך אני מכינה מלאאאא דברים שתמיד יוצאים טעימים בטירוף.
דבר שני יש לי שאלה, האם אפשר לשים שקדים טחונים במקום אגוזים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:46 25.09.2020)

כן אפשר 🙂

Avatar
תהילה (11:47 27.09.2020)

תודה רבה!!
הכנתי וטרפו את הכללל!!!
גמר חתימה טובה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:43 29.09.2020)

תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

Avatar
רבקה (14:32 25.09.2020)

האם אפשר להמיר את מיץ התפוזים במים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:50 25.09.2020)

אפשר למרות שהמיץ מוסיף טעם לעוגה.
אם את שמה מים תגדילי את כמות הסוכר לחצי כוס.

Avatar
פנינה (18:17 24.09.2020)

היי,
יש לי טחינה משומשים מלא. האם זה מתאים לעוגה?
תודה על מתכונים נהדרים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:35 24.09.2020)

אפשר פשוט יהיה לזה טעם קצת יותר דומיננטי. שימי 2 כפות שטוחות.

Avatar
גל בוסקו (16:18 24.09.2020)

היי אפרת,
האם ניתן את האגוזים לפזר רק למעלה במקום שתהיה בתוך העוגה?
מבחינת אם האגוזים עלולים להשרף או שייצאו תקין.
תודה מראש

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:52 24.09.2020)

כן אפשר.

Avatar
גל בוסקו (19:17 24.09.2020)

תודה רבה.
שאלה –
אמנם שמתי כמות כפולה של "חלבה" והכל שקע מטה ..
אך האם ניתן את אותה הכמות לערבב עם כל העיסה מלכתחילה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:38 24.09.2020)

בגלל שהתערובת "כבדה" היא שוקעת, במיוחד אם מכפילים את הכמות.
אפשר לנסות לערבב עם התערובת כולה.

Avatar
גל בוסקו (21:09 24.09.2020)

חחח תודה, אנסה בפעם הבאה.
בכל מקרה העוגה כלשעצמה יצאה מצויינת.
לקח 45 דק' עד שהיתה אפויה לגמרי.
תודה 🙂

Avatar
יעל (13:43 24.09.2020)

היי אפרת,
אפשר לשים שמנת ריץ' במקום מיץ תפוזים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:53 24.09.2020)

אפשר לשים חצי כוס ריץ' + 3 כפות מים (כי השמנת סמיכה).

Avatar
אורנה (09:37 24.09.2020)

האם במרום מיץ תפוזים אפשר חלב או נוזל אחר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:45 24.09.2020)

אפשר חלב למרות שהמיץ מוסיף טעם לעוגה.
אם את שמה חלב כדאי להגדיל את כמות הסוכר לחצי כוס.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.