שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

סוג: פרווה

רכיבים

תבנית אינגליש קייק

2 ביצים

שליש כוס (66 ג’) סוכר

שליש כוס (80 מ”ל) שמן

חצי כפית תמצית וניל

חצי כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים

כוס קמח תופח (140 ג’) *אפשר לערבב כוס קמח רגיל עם כפית אבקת אפיה

רבע כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה

למילוי:

2 כפות טחינה גולמית + כף מלאה דבש או מייפל (לערבב יחד בקערית)

2 כפות גדושות אגוזי מלך טחונים

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים בקערית 2 כפות טחינה גולמית עם כף מלאה דבש/מייפל ומניחים בצד.

-מערבבים בקערה (בעזרת מטרפה ידנית או מיקסר) את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, תמצית וניל ומיץ ומערבבים. מוסיפים קמח תופח ואבקת סודה לשתיה ומערבבים קלות עד לאיחוד חומרים.

-יוצקים ¾ מהבלילה לתבנית משומנת. מוסיפים את תערובת הטחינה והדבש ומפזרים אגוזים טחונים. יוצקים מעל את יתר הבלילה (הבלילה לא אמורה לכסות את כל המילוי) ומערבבים קלות עם סכין (כמו שמערבבים עוגת שיש).

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
ראו גם
רוטב ויניגרטרוטב ויניגרט
תבשיל הודי צמחוני תבשיל הודי צמחוני
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
מיכל (01:23 19.08.2023)

הי, הכנתי עם קמח מלא, שמן זרעי ענבים וסוכר חום ויצא מעולה!
מה שכן- הרוטב של הטחינה והדבש הגיע לתחתית העוגה. מה לעשות כדי שפעם הבאה יתחלק יותר בעוגה? אולי עדיף לערבב עם יתר הבלילה? תודה מיכל

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:38 19.08.2023)

היי
הרוטב אמור להגיע גם לתחתית העוגה. יכול להיות שבגלל השימוש בסוכר חום ושמן ענבים המרקם מעט השתנה והרבה מהרוטב צנח לתחתית.

avatar
אירית (21:43 12.01.2023)

היי, יש לי בבית טחינה מלאה.
האם אפשרי להכין איתה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:01 12.01.2023)

היי,
כן, אפשר(:

avatar
ענת (21:30 16.08.2021)

הכנתי עם חלב במקום מיץ תפוזים כי לא היה, יצא מצויין, עוגה נהדרת, תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:04 16.08.2021)

שמחה ממש שאהבת את המתכון! תודה ענת🌺

avatar
Keren (16:57 15.08.2021)

היי אפרת!
יש אפשרות להוסיף משהו אחר במקום מיץ תפוזים? אני ספונטנית ואין לי בבית

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:09 15.08.2021)

היי קרן,
אפשר להמיר את מיץ התפוזים בחלב או חלב סויה. אם את שמה חלב כדאי להגדיל את כמות הסוכר לחצי כוס.

avatar
גילת (18:57 30.07.2021)

היי אפרת
הכנתי. העוגה יצאה טעימה מאד.
החלפתי את המיץ תפוזים בחלב סויה.
תודה רבה
שבת שלום.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:06 30.07.2021)

שמחה שיצא מוצלח!
שבת שלום🌺

avatar
ורד (21:11 6.05.2021)

היי אפרת,
רציתי לדעת במה עדיף להשתמש בדבש או במייפל ומה ההבדל בעוגה כאשר משתמשים בכל אחד מהם.
תודה רבה!
נעזרת באתר המון…תבורכי!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:03 6.05.2021)

היי ורד,
באופן כללי לדבש יש טעם יותר עדין והוא גם פחות נותן צבע שחום מאשר מייפל.
אני אישית מעדיפה במתכון הזה לשים דבש, כי לטעמי הוא משתלב יותר עם הטחינה והאגוזים.😊

avatar
ורד (23:02 6.05.2021)

תודה רבה על התגובה המהירה!
את אלופה!!!

avatar
ורד (12:00 29.03.2021)

היי אפרת, איך אפשר להפוך את העוגה לכשרה לפסח? תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:29 29.03.2021)

היי ורד,
לא ניסיתי אבל חושבת שאפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן כשר לפסח (כמו קמח תמי או כרגיל)😊

avatar
רונית (12:35 19.02.2021)

האם הכוונה להקציף את הביצים והסוכר? יש אפשרות פשוט לערבב בכף רגילה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:38 19.02.2021)

היי רונית,
את יכולה לערבב עם מטרפה ידנית, ואם אין לך אפשר גם עם כף לערבב היטב.
שבת שלום😊

avatar
שרית (18:25 22.01.2021)

היי אפרת, רציתי לפורר גם באמצע חתיכות קטנות של חלבה שיש לי בבית, לפני הוספת החלק השני של העוגה.

האם לדעתך זה יהיה מתוק מדי עם הטחינה והסילאן?
האם זה ישקע לתחתית העוגה?

המון תודה.
אגב מכינה ללא ביצים.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:05 23.01.2021)

זה יכול לשקוע קצת, במיוחד אם הבלילה יוצאת לך דלילה. את יכולה לשים את זה יותר גבוה, הכוונה להוסיף מעל ¾ מהבלילה ואז לכסות עם יתרת הבלילה.
אם את מוסיפה פירורי חלבה אפשר לוותר על הטחינה והסילאן או לפחות לכף טחינה + חצי כף מייפל.

avatar
זאב (23:09 21.01.2021)

האם הכפלה של הדבש והטחינה ישביחו את העוגה או יגרמו לה להיות דחוסה וכבדה?
ותודה על האתר המהמם

avatar
מתכונים ב-10 דקות (07:50 22.01.2021)

היי,
אין צורך להכפיל זה בהחלט יגרום לעוגה להיות דחוסה וכבדה יותר.
בהצלחה😃

avatar
רותם שחר (21:15 18.01.2021)

היי אפרת ניתן לוותר על הסודה לשתייה ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:20 19.01.2021)

בוקר טוב רותם😁 תוכלי להחליף את הסודה לשתייה באבקת אפייה.

avatar
ויקטוריה ששני (22:45 29.12.2020)

האם ניתן להכין עם קמח כוסמין?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:38 30.12.2020)

כן.

avatar
ויקטוריה (10:34 30.12.2020)

כוסמין מלא? או לא חשוב?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:18 30.12.2020)

עדיף כוסמין לבן או כוסמין 70% כדי שלא ייצא דחוס.

avatar
ויקטוריה (13:51 30.12.2020)

אלף תודות מבטיחה לעדכן

avatar
שירה (20:49 23.11.2020)

כיצד ניתן להפוך את העוגה לטבעונית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:50 23.11.2020)

היי שירה
במקום הביצים תוכלי להשתמש ברסק תפוחים או בננה בשלה מעוכה
ביצה = ¼ כוס מחית פירות (כ-60 גרם) או ½ בננה

avatar
נועה (17:18 19.10.2020)

יצא ממש ממש טעים. ניסיתי לעשות אותו דבר עם מילוי של קקאו שמן ואבקת סוכר יצא לא טוב. איזה עוד מילוי מתאים לעוגה הזאת? תודה אפרת!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:21 20.10.2020)

אפשר למלא ב4 כפות גדושות אגוזי מלך קצוצים דק+ כפית גדושה אבקת קינמון.

avatar
מעין מאיר (22:56 14.10.2020)

היי אפרת, האם ניתן לוותר על התמצית וניל?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:26 15.10.2020)

כן.

avatar
נועה (10:07 27.09.2020)

יצאה מעולה!! תודה אפרת

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:17 29.09.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה נועה

avatar
תהילה (15:52 25.09.2020)

היי
דבר ראשון תודה ענקית על כל האתר הזה ועל המתכונים המעולים שלך אני מכינה מלאאאא דברים שתמיד יוצאים טעימים בטירוף.
דבר שני יש לי שאלה, האם אפשר לשים שקדים טחונים במקום אגוזים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:46 25.09.2020)

כן אפשר 🙂

avatar
תהילה (11:47 27.09.2020)

תודה רבה!!
הכנתי וטרפו את הכללל!!!
גמר חתימה טובה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:43 29.09.2020)

תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

avatar
רבקה (14:32 25.09.2020)

האם אפשר להמיר את מיץ התפוזים במים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:50 25.09.2020)

אפשר למרות שהמיץ מוסיף טעם לעוגה.
אם את שמה מים תגדילי את כמות הסוכר לחצי כוס.

avatar
פנינה (18:17 24.09.2020)

היי,
יש לי טחינה משומשים מלא. האם זה מתאים לעוגה?
תודה על מתכונים נהדרים

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:35 24.09.2020)

אפשר פשוט יהיה לזה טעם קצת יותר דומיננטי. שימי 2 כפות שטוחות.

avatar
גל בוסקו (16:18 24.09.2020)

היי אפרת,
האם ניתן את האגוזים לפזר רק למעלה במקום שתהיה בתוך העוגה?
מבחינת אם האגוזים עלולים להשרף או שייצאו תקין.
תודה מראש

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:52 24.09.2020)

כן אפשר.

avatar
גל בוסקו (19:17 24.09.2020)

תודה רבה.
שאלה –
אמנם שמתי כמות כפולה של “חלבה” והכל שקע מטה ..
אך האם ניתן את אותה הכמות לערבב עם כל העיסה מלכתחילה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:38 24.09.2020)

בגלל שהתערובת “כבדה” היא שוקעת, במיוחד אם מכפילים את הכמות.
אפשר לנסות לערבב עם התערובת כולה.

avatar
גל בוסקו (21:09 24.09.2020)

חחח תודה, אנסה בפעם הבאה.
בכל מקרה העוגה כלשעצמה יצאה מצויינת.
לקח 45 דק’ עד שהיתה אפויה לגמרי.
תודה 🙂

avatar
יעל (13:43 24.09.2020)

היי אפרת,
אפשר לשים שמנת ריץ’ במקום מיץ תפוזים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:53 24.09.2020)

אפשר לשים חצי כוס ריץ’ + 3 כפות מים (כי השמנת סמיכה).

avatar
אורנה (09:37 24.09.2020)

האם במרום מיץ תפוזים אפשר חלב או נוזל אחר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:45 24.09.2020)

אפשר חלב למרות שהמיץ מוסיף טעם לעוגה.
אם את שמה חלב כדאי להגדיל את כמות הסוכר לחצי כוס.

לקריאת כל התגובות