זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
2 ביצים
שליש כוס (66 ג’) סוכר
שליש כוס (80 מ”ל) שמן
חצי כפית תמצית וניל
חצי כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים
כוס קמח תופח (140 ג’) *אפשר לערבב כוס קמח רגיל עם כפית אבקת אפיה
רבע כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
למילוי:
2 כפות טחינה גולמית + כף מלאה דבש או מייפל (לערבב יחד בקערית)
2 כפות גדושות אגוזי מלך טחונים
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.
-מערבבים בקערית 2 כפות טחינה גולמית עם כף מלאה דבש/מייפל ומניחים בצד.
-מערבבים בקערה (בעזרת מטרפה ידנית או מיקסר) את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, תמצית וניל ומיץ ומערבבים. מוסיפים קמח תופח ואבקת סודה לשתיה ומערבבים קלות עד לאיחוד חומרים.
-יוצקים ¾ מהבלילה לתבנית משומנת. מוסיפים את תערובת הטחינה והדבש ומפזרים אגוזים טחונים. יוצקים מעל את יתר הבלילה (הבלילה לא אמורה לכסות את כל המילוי) ומערבבים קלות עם סכין (כמו שמערבבים עוגת שיש).
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- עוגה עם ציפוי קראנץ |
- עוגת שמרים פרווה |
- עוגת שוקולד עסיסית |
- עוגת תפוזים אוורירית
הי, הכנתי עם קמח מלא, שמן זרעי ענבים וסוכר חום ויצא מעולה!
מה שכן- הרוטב של הטחינה והדבש הגיע לתחתית העוגה. מה לעשות כדי שפעם הבאה יתחלק יותר בעוגה? אולי עדיף לערבב עם יתר הבלילה? תודה מיכל
היי
הרוטב אמור להגיע גם לתחתית העוגה. יכול להיות שבגלל השימוש בסוכר חום ושמן ענבים המרקם מעט השתנה והרבה מהרוטב צנח לתחתית.
היי, יש לי בבית טחינה מלאה.
האם אפשרי להכין איתה?
היי,
כן, אפשר(:
הכנתי עם חלב במקום מיץ תפוזים כי לא היה, יצא מצויין, עוגה נהדרת, תודה
שמחה ממש שאהבת את המתכון! תודה ענת🌺
היי אפרת!
יש אפשרות להוסיף משהו אחר במקום מיץ תפוזים? אני ספונטנית ואין לי בבית
היי קרן,
אפשר להמיר את מיץ התפוזים בחלב או חלב סויה. אם את שמה חלב כדאי להגדיל את כמות הסוכר לחצי כוס.
היי אפרת
הכנתי. העוגה יצאה טעימה מאד.
החלפתי את המיץ תפוזים בחלב סויה.
תודה רבה
שבת שלום.
שמחה שיצא מוצלח!
שבת שלום🌺
היי אפרת,
רציתי לדעת במה עדיף להשתמש בדבש או במייפל ומה ההבדל בעוגה כאשר משתמשים בכל אחד מהם.
תודה רבה!
נעזרת באתר המון…תבורכי!!!
היי ורד,
באופן כללי לדבש יש טעם יותר עדין והוא גם פחות נותן צבע שחום מאשר מייפל.
אני אישית מעדיפה במתכון הזה לשים דבש, כי לטעמי הוא משתלב יותר עם הטחינה והאגוזים.😊
תודה רבה על התגובה המהירה!
את אלופה!!!
היי אפרת, איך אפשר להפוך את העוגה לכשרה לפסח? תודה
היי ורד,
לא ניסיתי אבל חושבת שאפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן כשר לפסח (כמו קמח תמי או כרגיל)😊
האם הכוונה להקציף את הביצים והסוכר? יש אפשרות פשוט לערבב בכף רגילה?
היי רונית,
את יכולה לערבב עם מטרפה ידנית, ואם אין לך אפשר גם עם כף לערבב היטב.
שבת שלום😊
היי אפרת, רציתי לפורר גם באמצע חתיכות קטנות של חלבה שיש לי בבית, לפני הוספת החלק השני של העוגה.
האם לדעתך זה יהיה מתוק מדי עם הטחינה והסילאן?
האם זה ישקע לתחתית העוגה?
המון תודה.
אגב מכינה ללא ביצים.
זה יכול לשקוע קצת, במיוחד אם הבלילה יוצאת לך דלילה. את יכולה לשים את זה יותר גבוה, הכוונה להוסיף מעל ¾ מהבלילה ואז לכסות עם יתרת הבלילה.
אם את מוסיפה פירורי חלבה אפשר לוותר על הטחינה והסילאן או לפחות לכף טחינה + חצי כף מייפל.
האם הכפלה של הדבש והטחינה ישביחו את העוגה או יגרמו לה להיות דחוסה וכבדה?
ותודה על האתר המהמם
היי,
אין צורך להכפיל זה בהחלט יגרום לעוגה להיות דחוסה וכבדה יותר.
בהצלחה😃
היי אפרת ניתן לוותר על הסודה לשתייה ?
בוקר טוב רותם😁 תוכלי להחליף את הסודה לשתייה באבקת אפייה.
האם ניתן להכין עם קמח כוסמין?
כן.
כוסמין מלא? או לא חשוב?
עדיף כוסמין לבן או כוסמין 70% כדי שלא ייצא דחוס.
אלף תודות מבטיחה לעדכן
כיצד ניתן להפוך את העוגה לטבעונית?
היי שירה
במקום הביצים תוכלי להשתמש ברסק תפוחים או בננה בשלה מעוכה
ביצה = ¼ כוס מחית פירות (כ-60 גרם) או ½ בננה
יצא ממש ממש טעים. ניסיתי לעשות אותו דבר עם מילוי של קקאו שמן ואבקת סוכר יצא לא טוב. איזה עוד מילוי מתאים לעוגה הזאת? תודה אפרת!!!
אפשר למלא ב4 כפות גדושות אגוזי מלך קצוצים דק+ כפית גדושה אבקת קינמון.
היי אפרת, האם ניתן לוותר על התמצית וניל?
כן.
יצאה מעולה!! תודה אפרת
שמחה לשמוע 🙂
תודה נועה
היי
דבר ראשון תודה ענקית על כל האתר הזה ועל המתכונים המעולים שלך אני מכינה מלאאאא דברים שתמיד יוצאים טעימים בטירוף.
דבר שני יש לי שאלה, האם אפשר לשים שקדים טחונים במקום אגוזים?
כן אפשר 🙂
תודה רבה!!
הכנתי וטרפו את הכללל!!!
גמר חתימה טובה!
תודה לך שחזרת לעדכן 🙂
האם אפשר להמיר את מיץ התפוזים במים?
אפשר למרות שהמיץ מוסיף טעם לעוגה.
אם את שמה מים תגדילי את כמות הסוכר לחצי כוס.
היי,
יש לי טחינה משומשים מלא. האם זה מתאים לעוגה?
תודה על מתכונים נהדרים
אפשר פשוט יהיה לזה טעם קצת יותר דומיננטי. שימי 2 כפות שטוחות.
היי אפרת,
האם ניתן את האגוזים לפזר רק למעלה במקום שתהיה בתוך העוגה?
מבחינת אם האגוזים עלולים להשרף או שייצאו תקין.
תודה מראש
כן אפשר.
תודה רבה.
שאלה –
אמנם שמתי כמות כפולה של “חלבה” והכל שקע מטה ..
אך האם ניתן את אותה הכמות לערבב עם כל העיסה מלכתחילה?
בגלל שהתערובת “כבדה” היא שוקעת, במיוחד אם מכפילים את הכמות.
אפשר לנסות לערבב עם התערובת כולה.
חחח תודה, אנסה בפעם הבאה.
בכל מקרה העוגה כלשעצמה יצאה מצויינת.
לקח 45 דק’ עד שהיתה אפויה לגמרי.
תודה 🙂
היי אפרת,
אפשר לשים שמנת ריץ’ במקום מיץ תפוזים?
אפשר לשים חצי כוס ריץ’ + 3 כפות מים (כי השמנת סמיכה).
האם במרום מיץ תפוזים אפשר חלב או נוזל אחר?
אפשר חלב למרות שהמיץ מוסיף טעם לעוגה.
אם את שמה חלב כדאי להגדיל את כמות הסוכר לחצי כוס.