שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30 דקות

סוג: פרווה

רכיבים

תבנית אינגליש קייק

2 ביצים

שליש כוס (66 ג’) סוכר

שליש כוס (80 מ”ל) שמן

חצי כפית תמצית וניל

חצי כוס (120 מ”ל) מיץ תפוזים

כוס קמח תופח (140 ג’) *אפשר לערבב כוס קמח רגיל עם כפית אבקת אפיה

רבע כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה

למילוי:

2 כפות טחינה גולמית + כף מלאה דבש או מייפל (לערבב יחד בקערית)

2 כפות גדושות אגוזי מלך טחונים

אופן ההכנה

-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומשמנים תבנית אינגליש קייק.

-מערבבים בקערית 2 כפות טחינה גולמית עם כף מלאה דבש/מייפל ומניחים בצד.

-מערבבים בקערה (בעזרת מטרפה ידנית או מיקסר) את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן, תמצית וניל ומיץ ומערבבים. מוסיפים קמח תופח ואבקת סודה לשתיה ומערבבים קלות עד לאיחוד חומרים.

-יוצקים ¾ מהבלילה לתבנית משומנת. מוסיפים את תערובת הטחינה והדבש ומפזרים אגוזים טחונים. יוצקים מעל את יתר הבלילה (הבלילה לא אמורה לכסות את כל המילוי) ומערבבים קלות עם סכין (כמו שמערבבים עוגת שיש).

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך כ-30 דקות, עד שקיסם יוצא יבש.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
רוטב ויניגרט
תבשיל הודי צמחוני

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
ענת (21:30 16.08.2021)

הכנתי עם חלב במקום מיץ תפוזים כי לא היה, יצא מצויין, עוגה נהדרת, תודה

מתכונים ב-10 דקות (23:04 16.08.2021)

שמחה ממש שאהבת את המתכון! תודה ענת🌺

Keren (16:57 15.08.2021)

היי אפרת!
יש אפשרות להוסיף משהו אחר במקום מיץ תפוזים? אני ספונטנית ואין לי בבית

מתכונים ב-10 דקות (18:09 15.08.2021)

היי קרן,
אפשר להמיר את מיץ התפוזים בחלב או חלב סויה. אם את שמה חלב כדאי להגדיל את כמות הסוכר לחצי כוס.

גילת (18:57 30.07.2021)

היי אפרת
הכנתי. העוגה יצאה טעימה מאד.
החלפתי את המיץ תפוזים בחלב סויה.
תודה רבה
שבת שלום.

מתכונים ב-10 דקות (19:06 30.07.2021)

שמחה שיצא מוצלח!
שבת שלום🌺

ורד (21:11 6.05.2021)

היי אפרת,
רציתי לדעת במה עדיף להשתמש בדבש או במייפל ומה ההבדל בעוגה כאשר משתמשים בכל אחד מהם.
תודה רבה!
נעזרת באתר המון…תבורכי!!!

מתכונים ב-10 דקות (22:03 6.05.2021)

היי ורד,
באופן כללי לדבש יש טעם יותר עדין והוא גם פחות נותן צבע שחום מאשר מייפל.
אני אישית מעדיפה במתכון הזה לשים דבש, כי לטעמי הוא משתלב יותר עם הטחינה והאגוזים.😊

ורד (23:02 6.05.2021)

תודה רבה על התגובה המהירה!
את אלופה!!!

ורד (12:00 29.03.2021)

היי אפרת, איך אפשר להפוך את העוגה לכשרה לפסח? תודה

מתכונים ב-10 דקות (12:29 29.03.2021)

היי ורד,
לא ניסיתי אבל חושבת שאפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן כשר לפסח (כמו קמח תמי או כרגיל)😊

רונית (12:35 19.02.2021)

האם הכוונה להקציף את הביצים והסוכר? יש אפשרות פשוט לערבב בכף רגילה?

מתכונים ב-10 דקות (12:38 19.02.2021)

היי רונית,
את יכולה לערבב עם מטרפה ידנית, ואם אין לך אפשר גם עם כף לערבב היטב.
שבת שלום😊

שרית (18:25 22.01.2021)

היי אפרת, רציתי לפורר גם באמצע חתיכות קטנות של חלבה שיש לי בבית, לפני הוספת החלק השני של העוגה.

האם לדעתך זה יהיה מתוק מדי עם הטחינה והסילאן?
האם זה ישקע לתחתית העוגה?

המון תודה.
אגב מכינה ללא ביצים.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:05 23.01.2021)

זה יכול לשקוע קצת, במיוחד אם הבלילה יוצאת לך דלילה. את יכולה לשים את זה יותר גבוה, הכוונה להוסיף מעל ¾ מהבלילה ואז לכסות עם יתרת הבלילה.
אם את מוסיפה פירורי חלבה אפשר לוותר על הטחינה והסילאן או לפחות לכף טחינה + חצי כף מייפל.

זאב (23:09 21.01.2021)

האם הכפלה של הדבש והטחינה ישביחו את העוגה או יגרמו לה להיות דחוסה וכבדה?
ותודה על האתר המהמם

מתכונים ב-10 דקות (07:50 22.01.2021)

היי,
אין צורך להכפיל זה בהחלט יגרום לעוגה להיות דחוסה וכבדה יותר.
בהצלחה😃

רותם שחר (21:15 18.01.2021)

היי אפרת ניתן לוותר על הסודה לשתייה ?

מתכונים ב-10 דקות (08:20 19.01.2021)

בוקר טוב רותם😁 תוכלי להחליף את הסודה לשתייה באבקת אפייה.

ויקטוריה ששני (22:45 29.12.2020)

האם ניתן להכין עם קמח כוסמין?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:38 30.12.2020)

כן.

ויקטוריה (10:34 30.12.2020)

כוסמין מלא? או לא חשוב?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (11:18 30.12.2020)

עדיף כוסמין לבן או כוסמין 70% כדי שלא ייצא דחוס.

ויקטוריה (13:51 30.12.2020)

אלף תודות מבטיחה לעדכן

שירה (20:49 23.11.2020)

כיצד ניתן להפוך את העוגה לטבעונית?

מתכונים ב-10 דקות (23:50 23.11.2020)

היי שירה
במקום הביצים תוכלי להשתמש ברסק תפוחים או בננה בשלה מעוכה
ביצה = ¼ כוס מחית פירות (כ-60 גרם) או ½ בננה

נועה (17:18 19.10.2020)

יצא ממש ממש טעים. ניסיתי לעשות אותו דבר עם מילוי של קקאו שמן ואבקת סוכר יצא לא טוב. איזה עוד מילוי מתאים לעוגה הזאת? תודה אפרת!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:21 20.10.2020)

אפשר למלא ב4 כפות גדושות אגוזי מלך קצוצים דק+ כפית גדושה אבקת קינמון.

מעין מאיר (22:56 14.10.2020)

היי אפרת, האם ניתן לוותר על התמצית וניל?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:26 15.10.2020)

כן.

נועה (10:07 27.09.2020)

יצאה מעולה!! תודה אפרת

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:17 29.09.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה נועה

תהילה (15:52 25.09.2020)

היי
דבר ראשון תודה ענקית על כל האתר הזה ועל המתכונים המעולים שלך אני מכינה מלאאאא דברים שתמיד יוצאים טעימים בטירוף.
דבר שני יש לי שאלה, האם אפשר לשים שקדים טחונים במקום אגוזים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:46 25.09.2020)

כן אפשר 🙂

תהילה (11:47 27.09.2020)

תודה רבה!!
הכנתי וטרפו את הכללל!!!
גמר חתימה טובה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:43 29.09.2020)

תודה לך שחזרת לעדכן 🙂

רבקה (14:32 25.09.2020)

האם אפשר להמיר את מיץ התפוזים במים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:50 25.09.2020)

אפשר למרות שהמיץ מוסיף טעם לעוגה.
אם את שמה מים תגדילי את כמות הסוכר לחצי כוס.

פנינה (18:17 24.09.2020)

היי,
יש לי טחינה משומשים מלא. האם זה מתאים לעוגה?
תודה על מתכונים נהדרים

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:35 24.09.2020)

אפשר פשוט יהיה לזה טעם קצת יותר דומיננטי. שימי 2 כפות שטוחות.

גל בוסקו (16:18 24.09.2020)

היי אפרת,
האם ניתן את האגוזים לפזר רק למעלה במקום שתהיה בתוך העוגה?
מבחינת אם האגוזים עלולים להשרף או שייצאו תקין.
תודה מראש

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:52 24.09.2020)

כן אפשר.

גל בוסקו (19:17 24.09.2020)

תודה רבה.
שאלה –
אמנם שמתי כמות כפולה של “חלבה” והכל שקע מטה ..
אך האם ניתן את אותה הכמות לערבב עם כל העיסה מלכתחילה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:38 24.09.2020)

בגלל שהתערובת “כבדה” היא שוקעת, במיוחד אם מכפילים את הכמות.
אפשר לנסות לערבב עם התערובת כולה.

גל בוסקו (21:09 24.09.2020)

חחח תודה, אנסה בפעם הבאה.
בכל מקרה העוגה כלשעצמה יצאה מצויינת.
לקח 45 דק’ עד שהיתה אפויה לגמרי.
תודה 🙂

יעל (13:43 24.09.2020)

היי אפרת,
אפשר לשים שמנת ריץ’ במקום מיץ תפוזים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:53 24.09.2020)

אפשר לשים חצי כוס ריץ’ + 3 כפות מים (כי השמנת סמיכה).

אורנה (09:37 24.09.2020)

האם במרום מיץ תפוזים אפשר חלב או נוזל אחר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (14:45 24.09.2020)

אפשר חלב למרות שהמיץ מוסיף טעם לעוגה.
אם את שמה חלב כדאי להגדיל את כמות הסוכר לחצי כוס.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.