זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות
סוג: פרווה
תבנית אינגליש קייק
מצרכים:
2 ביצים
1/2 כוס (100 ג’) סוכר
1/2 כוס (100 ג’) שמן
2/3 כוס (160 מ”ל) מיץ תפוזים
כוס ושליש (185 ג’) קמח תופח
למלית:
2 כפות גדושות (65 ג’) ממרח פרווה של השחר העולה
50 גרם אגוזי פקאן קצוצים (כ-1/2 כוס)
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-מערבבים בקערה (בעזרת כף או מיקסר) את הביצים. מוסיפים סוכר, שמן, מיץ תפוזים ובסוף קמח תופח. מערבבים עד לקבלת בלילה חלקה.
-יוצקים לתבנית אינגליש קייק 2/3 מכמות הבלילה. בעזרת כף יוצקים לאורך ובצורה אחידה את ממרח השחר העולה (ניתן לרכך את הממרח על-ידי חימום של מספר שניות במיקרוגל). מעל מפזרים את אגוזי הפקאן הקצוצים (משאירים כמות של 2 כפות לציפוי).
-יוצקים את שליש הבלילה שנותרה ומפזרים מעל 2 כפות אגוזי פקאן.
-אופים בתנור במשך 30-35 דקות.
הכנתי ויצא ממש טעים הבלילה.
רק שהשוקולד נחת לתחתית….
כן זה קורה שהשוקולד יורד לתחתית בזמן האפיה.
תודה שחזרת לעדכן🙂
היי אפרת המתכונים שלך עפים אצלי בבית
את אלופה !
רציתי לשאול אם אפשר להחליף את המיץ תפוזים במיץ אחר ?
היי רות 🙂
את יכולה לשים כל מיץ קל שאינו מוגז (אם הטעם שלו דומיננטי כמו מיץ מנגו אני ממליצה לערבב עם שליש כוס מים).
רק לא מיץ ענבים כדי שלא יצבע את העוגה.
ממש טעים
רעיון פשוט וגאוני
שמתי אגוזים תחונים ואגוזי לוז שבורים יאאמממייי
תודה רבה אפרת את אלופה!!!
שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה שחזרת לשתף🌷
עשיתי ויצא מעולה😍
כיף לשמוע, תודה על השיתוף!
אפרת יקרה מה שלומך?
יש לי שאלה קצת הזויה חחח 🙂
אם מכניסים את הממרח כחלק מהבלילה ומערבבים את הכל עד לבלילה אחידה – זה יצא מוצלח או שזה אחד מהרעיונות הגרועים ששמעת? חחח
היי,
זה דווקא בכלל לא רעיון גרוע(:
אפשר לשים 2 כפות ממרח+ רבע כוס אבקת קקאו ולפזר את הפקאן בתערובת.
תצא עוגת שוקולד נחמדה😊
תודה יקרה! ❤🥰
מתכון מעולה, כמו תמיד, ששמחתי שהצלחתי ל”טבען”. לא תמיד מצליח. נהנית מהאתגר 😃
טיפים למתכון, למי שמעוניין להפוך לטיבעוני:
הכל לפי המתכון, רק החלפתי לממרח נוגט פרווה.
החלפתי את הביצים בחצי כוס רסק תפוחים לא ממותק.
הוספתי כפית סודה לשתייה, כף חומץ וכף מיים.
בשלב זה הבלילה יצאה לי מאד מיימית עדיין אז הוספתי עוד רבע כוס בערך קמח רגיל. לא תופח.
מתאים יותר לתבנית אינגליש קייק גדולה, כי טיפה נזל מהתבנית החד פעמית (חשבתי על זה רק אחרי) וטיפה יותר אפייה בתנור, בגלל הגדלת הקמח, ,אבל העוגה יוצאת מעולה בסוף.
מעדן. המון תודה.
נראה מעולה 🙂
תודה שחזרת לשתף! בטוחה שזה יהיה מועיל להרבה גולשים ❤️
שלום.
תודה רבה על מתכונים נפלאים.
ניתן להחליף את מיץ התפוזים במים? מספיק טעים וטוב? (לא חלב או שמנת מתוקה כפי שכתבת בתגובות )
אני רוצה עוגה פרווה.
תודה רבה
כן אפשר.
וואי טעימה ממש!
עשיתי עם נוטלה ופתי בר
שמחה שאהבת 🙂
הי אפרת,
מהן הכמויות לשש קאפקייקס?
תודה נראש
היי מוניקה,
כמויות מומלצות ל-6 מאפינס:
1 ביצה גדולה
1/4 כוס (50 ג’) סוכר
1/4 כוס (50 ג’) שמן
1/3 כוס (80 מ”ל) מיץ תפוזים
שני שיש כוס (95 ג’) קמח תופח
למלית:
כף גדושה ממרח פרווה של השחר העולה
25 גרם אגוזי פקאן קצוצים (כ-1/4 כוס)
תודה על מתכונים נפלאים,
שאלתי היא האם אפשר להמיר את השוקולד בריבה?
נראה לי שכן.
האם אפשר לוותר על האגוזים?
האם אפשר לפזר למעלה שוקולד ציפס לבנים או שזה לא מתאים?
תודה
היי מיכל,
אפשר לוותר על האגוזים ואפשר לפזר מעל שוקולד צ’יפס לבן.
שלום,
רציתי לשאול, האם ניתן להמיר את השמן בחמאה? אם כן, בכמה גרם?
תודה רבה!
כן ספיר, אפשר להמיר ב100 גרם חמאה מומסת.
היי העוגה יצאה לי קצת יבשה מה אפשר לעשות?
היי איילת,
יכול להיות שלא שמת מספיק שמן? או שאפית אותה יותר מידי בתנור?
בכל אופן את יכולה להרטיב אותה עם סירופ סוכר. תחממי על אש נמוכה חצי כוס מים עם רבע סוכר עד שהסוכר נמס. תשאירי על האש עוד 5 דקות ותכבי את האש. בעזרת כף תרטיבי את העוגה מלמעלה (את לא חייבת להשתמש בכל הסירופ, תשימי לפי העין).
בהצלחה 😉
יכול להיות שלפני ממרח השוקולד לשים פרורי בסקוויט מה שיאחוז את השוקולד וייצב אותו מלשקוע
כך העוגה מאוד טעימה
והמתכונים מוצלחים ביותר
נשמע רעיון טוב, מקווה שזה יפתור את הבעיה.
אם זה אגוזים או שוקולד צ’יפס אז בדר”כ מומלץ לקמח אותם לפני שמכניסים אותם לתערובת כדי שלא ישקעו. במקרה של ממרח, אנסה לחשוב על פתרון נוסף ואם כן, כמובן שאחזור לעדכן 🙂
עשיתי בדיוק כמו שכתבת 3/4 מהעוגה
שמתי ואח”כ שמתי את השוקולד וכמו שכתבת אפילו התערובת לא כיסתה את כל השוקולד כך שמתי והשוקולג שקע ????
בטעם יצאה נפלא
העוגה יצאה טעימה מאוד
אבל השוקולד שקע לתחתית על אף שחיממתי במקרוגל
והוספתי 2 כפות מים וכך חממתי את השוקולד
והשוקולד שקע ?
היי,
זה קורה לפעמים שהשוקולד שוקע במהלך האפיה.
פעם הבאה תשימי את השוקולד ממש בחלק העליון של הבלילה. תצקי לתבנית 3/4 מהבלילה, אח”כ תוסיפי את השוקולד ומעל תשימי את רבע הבלילה שנותרה (גם אם הבלילה לא תכסה לגמרי את השוקולד זה בסדר).
הי ,
אפשר אגוזי מלך ?
כן שני, אפשר 🙂
אם אני רוצה לעשות את זה כמאפינס, כמה זמן זה צריך בתנור? וכמה צריך למלא את השקעים של התבנית? עד איזה גובה?
היי מיכל,
תמלאי את השקעים עד 2/3 גובה.
זמן האפיה אמור להתקצר ל 20-25 דקות.
ערב נעים 🙂
הי
שאלה האם ניתן להקפיא את העוגה?
היי ליאורה,
אפשר להקפיא רק חשוב לעטוף את העוגה היטב בניילון נצמד.
בוקר טוב רציתי לשאול במה אפשר להחליף את מיץ התפוזים כי כרגע אין לי?
היי ליזט,
את יכולה לשים שמנת/ חלב או כל מיץ קל שאינו מוגז (אם הטעם שלו דומיננטי ממליצה לערבב עם שליש כוס מים).
שבת שלום 🙂
ערב טוב
יש לי כמה שאלות
1) למה השחר לא נמס למרות שניסיתי להמיס אותו בשלבים.
2) מה עם תמצית וניל ,גרידת לימון וסוכר וניל. אלה דברים חשובים בעוגות בחושות.
בברכה גולייה
הי גוליה,
1. הממרח לא נמס במיקרוגל אבל פעולת החימום אמורה לרכך אותו מעט אבל לא להפוך אותו לנוזלי. יכול להיות שהממרח לא היה כל כך טרי.
2. במתכון הזה אין צורך במרכיבים שציינת וזה יוצא טעים גם בלי זה 😉
ערב נעים!
טעיתי בהדפסה ויצא השם בלועזית ממך סליחה
ערב טוב יקרתי
יש לי כמה שאלות בבקשה מעוניינת לקבל תשובות:
1 למה השחר לא הפך לנוזלי במיקרו למרות שהמסתי אותו כל פעם קצר ועוד כמה פעמים אבל נשאר גושים ופירורי.
2 מה עם תמצית וניל וסוכר וניל וגרידת לימון אלה דברים חשובים לעוגות בחושות , לא מוזכרים במתכון של העוגה הזאת.
תודההההההה לךךךך
שלום אתר נהדר
עשיתי העוגה טעימה כולם אכלו ממנה והלכו לשטוף ידים כי השוקולד שקע בתחתית.
גוליה
הי גוליה,
ממרח השוקולד שקע גם כששמת אותו על 2/3 מהבלילה? אם כן כנראה שהוא היה מעט מוצק ופחות נוזלי ולכן שקע.
בכל אופן, שמחה שהעוגה יצאה טעימה 🙂
שלום,
קודם כל אתר מצויין אני כבר עשיתי כמה דברים והכל יצא מוצלח….
שאלה, רשמת בתבנית אינגלייש קייק, האם זה החד פעמי, זה התבנית היחידה שיש לי .
תודה רבה
היי יאנה,
שמחה לשמוע שאת אוהבת את האתר 🙂
כן, הכוונה לתבנית החד פעמית.
שבת שלום
וואו… קלה וטעימה בטירוף. מפחדת שאגמור אותה לפני שמישהו יגיע. תודה על כל המתכונים. שבת שלום
היי גליה,
שמחה שאהבת 😉
תודה ושבת שלום!
אפשר להחליף את השחר לנוטלי אם אין?
אפשר גם שוקולד רגיל במקום נוטלה כי גם זה התחסל?
היי גלית,
כן, אפשר להשתמש בכל ממרח וגם בשוקולד מריר מומס (50 גרם).
יצא מעולה!! אני רוצה להודות לך מקרב לב על האתר המעולה ובמתכונים הזריזים והטעימים! בזכותך חזרתי לאהוב את המטבח 😉 ו משפחתי מאושרת. וכן על הזמינות שלך והמענה לשאלות. תודה רבה ושאפו
תודה רבה אנה היקרה! כיף גדול לשמוע 🙂
אפשר להשתמש בממרח נוטלה במקום שחרי?
תודה
כן בטח.
יצא ממש טעים , תודה רבה לך 🙂
תודה חן, שמחה שאהבת 🙂
אפשר להשתמש בקמח שיפון במקום קמח מלא?
הי,
לא ניסיתי להשתמש בקמח שיפון בעוגות כך שאינני יודעת. בדר”כ אני משתמשת בקמח כוסמין או קמח מלא בשילוב קמח לבן רגיל.
שלום! הכנתי את העוגה עכשיו ויש לי כמה שאלות: 1) הממרח שקע בתחתית העוגה ולא כמו שמופיע בתמונה באמצע.2) את כתבת שזה בין 35-40 דקות אפיה אצלי זה היה כמעט 55 דקות ולמטה לא כל כך נאפתה לי. הוצאתי אותה והפכתי אותה . אשמח לקבל תשובות דרך אגב העוגה טעימה ממש! שבת שלום ומבורך shila
היי,
לגבי הממרח ששקע- זה יכול לקרות כאשר הממרח יותר כבד מהבלילה (בדר”כ כשהוא נעשה יותר מוצק מנוזלי) ולכן הוא שוקע (אגב, תשימי לב שגם בתמונה עיקר הממרח הוא למטה 🙂 )
לגבי משך האפיה- אם אפית בתבנית אינגליש קייק זה לא אמור לקחת יותר מ40 דקות ב180 מעלות. יכול להיות שאפית על טמפ’ נמוכה יותר או בתכנית אחרת?
אני שמחה שלמרות כל זה העוגה יצאה טעימה 😉
שבת שלום ומבורך!
היי כאחד שאופה לא מעט ואף עוסק בתחום {קונדיטור}ניסיתי מסקרנות ויצאה מעולה
אגב אני שידרגתי מעט והוספתי קוקוס מעל המלית יצא מעולה .תודה למדתי עוד עוגה טעימה ומדהימה
תודה דניאל 🙂
היי!
רציתי לשאול כמה שאלות.
1. מה הדרך הטובה ביותר למרוח את השוקולד? כשניסיתי למרוח השוקולד שקע למטה, והיא קשה למרוח את זה על מלית העוגה.
2. איך יודעים כשהעוגה מוכנה? האם להסתמך על זמן האפייה? או שצריך לנעוץ קיסם?
תודה!!
היי דניאלה,
1. אם הממרח קשה אפשר לחמם אותו מעט במיקרוגל כדי לרכך אותו. אין צורך למרוח את הממרח אלא להניח/לפזר אותו בצורה אחידה מעל הבלילה (עושים את זה בעזרת כף ואם הממרח מוצק מידי נעזרים בכף נוספת כדי לעזור לזה לרדת).
2. יש לנעוץ קיסם ואם הוא יוצא יבש העוגה מוכנה (לעיתים נדבק שוקולד נוזלי לקיסם וזה בסדר, העיקר שהבלילה תהיה מוכנה).
בהצלחה ושבת שלום 😉
אפשר להחליף שוקולד השחר בנוטלה?
בטח מורן 🙂
יצא טעים מאוד. ברור שבפעם הבאה אכין ישר כמות כפולה.
מעולה!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי,אם אני משתמשת בקמח רגיל במקום קמח תופח כמה כפיות אבקת אפיה אני צריכה לשים?
תודה.
היי אורנה,
כוס ושליש קמח רגיל + כפית ושליש אבקת אפיה (חשוב לערבב היטב את הקמח עם אבקת האפיה לפני שמוסיפים לשאר החומרים).
יום נפלא 🙂
תודה רבה , אני הולכת להכין ואעדכן איך יצא.
עוגה מצוינת!
תודה אלומה 🙂
היי
הכנתי את העוגה והיא מאדדד טעימה אבל השוקולד שקע לי למטה :/ מישהי יודעת למה?..
תודה :))
היי שיר,
זה יכול לקרות כאשר הממרח כבד יותר מהבלילה ולכן הוא שוקע במהלך האפיה.
פעם הבאה כדי שהממרח יהיה גבוה יותר אפשר להוסיף כמות של 2/3 בלילה ואז את הממרח והפקאן ומעל זה את 1/3 הבלילה שנותרה.
האם צריך להפריד חלבונים וחלבונים או ששמים את כל המצרכים יחד ומערבבים?
היי רגינה,
אין צורך להפריד, שמים הכל בקערה ומערבבים. הכי פשוט 😉
היי
עוד עוגה נפלאה שלא מאכזבת!
יצא טעיםם וקל להכנה.
תודה לך ושבוע טוב
היי אורנה,
תודה לך שאת חוזרת לעדכן 🙂
שבוע נפלא!
שבוע טוב אין על המתכונים שלך נשתי את כעוגת מאפינס שוקולד ציפס ישר התחסלה..רציתי לדעת מה הכמויות לתבנית חד פעמי עגולה 26?תודה רבה
תודה סימה 🙂
לתבנית חד פעמית עגולה יש להכפיל כמויות: 4 ביצים, 1 כוס סוכר, 1 כוס שמן, כוס ושליש מיץ תפוזים, 2+2/3 כוסות קמח תופח. לציפוי: 4 כפות גדושות ממרח + כוס אגוזים קצוצים.
מאחר והתבנית גדולה אני ממליצה לאפות את העוגה ב170 מעלות (אני מאמינה שזמן האפיה יתארך ל45 דקות עד שעה, תבדקי עם קיסם).
שבוע נפלא!
היי תודה על התשובה .אפשר במקום תפוזים להשתמש בחלב?
כן, אפשר לשים חלב או שמנת מתוקה.
היי אם אני רוצה את המתכון חלבי מה אני צריכה לשנות? והקטע עם השוקלד ..פשוט אני שופכת לאורך את השוקלד ואז שמה את מחצית הבליחה השניה?
היי ספיר,
למתכון חלבי השתמשי בממרח חלבי.
ונכון, את יוצקת את הממרח לאורך העוגה ומעל זה את יוצקת את מחצית הבלילה השניה.
אם הממרח מעט קשה, אפשר לחמם אותו מספר שניות במיקרוגל כדי לרכך אותו מעט.
ואוווו יצאה עולה מעולה!!
תודה שרון 🙂
בוקר טוב.
נראה טעיםםם
אני קונה רק השחר חלבי.
מאמינה שאין בעיה להשתמש בה, העוגה פשוט הופכת לחלבית.
אני צודקת?
שבת שלום
היי אורנה,
את צודקת בהחלט 😉
שבת שלום!
העוגה ניראת מדהימה ועסיסית.יש מצב לוותר על האגוזים? בבית לא אוהבים.תודה
כן בטח ענתי.
את יכולה לשים במקום 1/3 כוס פירורי ביסקוויטים מתוקים ואת יכולה לוותר בכלל.
יום נפלא!