שום דבר לא נמצא
    >

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 30-35 דקות

סוג: פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

תבנית אינגליש קייק

מצרכים:

2 ביצים

1/2 כוס (100 ג') סוכר

1/2 כוס (100 ג') שמן

2/3 כוס (160 מ"ל) מיץ תפוזים

כוס ושליש (185 ג') קמח תופח

למלית:

2 כפות גדושות (65 ג') ממרח פרווה של השחר העולה

50 גרם אגוזי פקאן קצוצים (כ-1/2 כוס)

אופן הכנה:

-מחממים תנור ל180 מעלות.

-מערבבים בקערה (בעזרת כף או מיקסר) את הביצים. מוסיפים סוכר, שמן, מיץ תפוזים ובסוף קמח תופח. מערבבים עד לקבלת בלילה חלקה.

-יוצקים לתבנית אינגליש קייק 2/3 מכמות הבלילה. בעזרת כף יוצקים לאורך ובצורה אחידה את ממרח השחר העולה (ניתן לרכך את הממרח על-ידי חימום של מספר שניות במיקרוגל). מעל מפזרים את אגוזי הפקאן הקצוצים (משאירים כמות של 2 כפות לציפוי).

-יוצקים את שליש הבלילה שנותרה ומפזרים מעל 2 כפות אגוזי פקאן.

-אופים בתנור במשך 30-35 דקות.

הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
פירה כרובית
קציצות קינואה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
קארין (18:00 18.06.2020)

שלום.
תודה רבה על מתכונים נפלאים.
ניתן להחליף את מיץ התפוזים במים? מספיק טעים וטוב? (לא חלב או שמנת מתוקה כפי שכתבת בתגובות )
אני רוצה עוגה פרווה.
תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:24 18.06.2020)

כן אפשר.

Avatar
שרה (12:39 1.04.2018)

וואי טעימה ממש!
עשיתי עם נוטלה ופתי בר

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:20 1.04.2018)

שמחה שאהבת 🙂

Avatar
מוניקה (10:12 26.02.2018)

הי אפרת,
מהן הכמויות לשש קאפקייקס?
תודה נראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:29 26.02.2018)

היי מוניקה,
כמויות מומלצות ל-6 מאפינס:
1 ביצה גדולה
1/4 כוס (50 ג') סוכר
1/4 כוס (50 ג') שמן
1/3 כוס (80 מ"ל) מיץ תפוזים
שני שיש כוס (95 ג') קמח תופח
למלית:
כף גדושה ממרח פרווה של השחר העולה
25 גרם אגוזי פקאן קצוצים (כ-1/4 כוס)

Avatar
דנה (21:45 30.11.2017)

תודה על מתכונים נפלאים,
שאלתי היא האם אפשר להמיר את השוקולד בריבה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:47 30.11.2017)

נראה לי שכן.

Avatar
מיכל (15:48 27.10.2016)

האם אפשר לוותר על האגוזים?
האם אפשר לפזר למעלה שוקולד ציפס לבנים או שזה לא מתאים?
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:04 27.10.2016)

היי מיכל,
אפשר לוותר על האגוזים ואפשר לפזר מעל שוקולד צ'יפס לבן.

Avatar
ספיר (16:17 6.04.2016)

שלום,

רציתי לשאול, האם ניתן להמיר את השמן בחמאה? אם כן, בכמה גרם?

תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:10 6.04.2016)

כן ספיר, אפשר להמיר ב100 גרם חמאה מומסת.

Avatar
איילת (13:19 7.08.2015)

היי העוגה יצאה לי קצת יבשה מה אפשר לעשות?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:35 7.08.2015)

היי איילת,
יכול להיות שלא שמת מספיק שמן? או שאפית אותה יותר מידי בתנור?
בכל אופן את יכולה להרטיב אותה עם סירופ סוכר. תחממי על אש נמוכה חצי כוס מים עם רבע סוכר עד שהסוכר נמס. תשאירי על האש עוד 5 דקות ותכבי את האש. בעזרת כף תרטיבי את העוגה מלמעלה (את לא חייבת להשתמש בכל הסירופ, תשימי לפי העין).
בהצלחה 😉

Avatar
דבורה (13:27 5.07.2015)

יכול להיות שלפני ממרח השוקולד לשים פרורי בסקוויט מה שיאחוז את השוקולד וייצב אותו מלשקוע

כך העוגה מאוד טעימה
והמתכונים מוצלחים ביותר

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:14 5.07.2015)

נשמע רעיון טוב, מקווה שזה יפתור את הבעיה.
אם זה אגוזים או שוקולד צ'יפס אז בדר"כ מומלץ לקמח אותם לפני שמכניסים אותם לתערובת כדי שלא ישקעו. במקרה של ממרח, אנסה לחשוב על פתרון נוסף ואם כן, כמובן שאחזור לעדכן 🙂

Avatar
דבורה (12:53 5.07.2015)

עשיתי בדיוק כמו שכתבת 3/4 מהעוגה
שמתי ואח"כ שמתי את השוקולד וכמו שכתבת אפילו התערובת לא כיסתה את כל השוקולד כך שמתי והשוקולג שקע ????
בטעם יצאה נפלא

Avatar
דבורה (12:30 5.07.2015)

העוגה יצאה טעימה מאוד
אבל השוקולד שקע לתחתית על אף שחיממתי במקרוגל
והוספתי 2 כפות מים וכך חממתי את השוקולד
והשוקולד שקע ?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (12:38 5.07.2015)

היי,
זה קורה לפעמים שהשוקולד שוקע במהלך האפיה.
פעם הבאה תשימי את השוקולד ממש בחלק העליון של הבלילה. תצקי לתבנית 3/4 מהבלילה, אח"כ תוסיפי את השוקולד ומעל תשימי את רבע הבלילה שנותרה (גם אם הבלילה לא תכסה לגמרי את השוקולד זה בסדר).

Avatar
שני (09:53 29.05.2015)

הי ,
אפשר אגוזי מלך ?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:56 29.05.2015)

כן שני, אפשר 🙂

Avatar
מיכל (22:26 11.05.2015)

אם אני רוצה לעשות את זה כמאפינס, כמה זמן זה צריך בתנור? וכמה צריך למלא את השקעים של התבנית? עד איזה גובה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:36 11.05.2015)

היי מיכל,
תמלאי את השקעים עד 2/3 גובה.
זמן האפיה אמור להתקצר ל 20-25 דקות.
ערב נעים 🙂

Avatar
ליאורה (19:03 19.03.2015)

הי
שאלה האם ניתן להקפיא את העוגה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:00 19.03.2015)

היי ליאורה,
אפשר להקפיא רק חשוב לעטוף את העוגה היטב בניילון נצמד.

Avatar
ליזט (08:37 13.03.2015)

בוקר טוב רציתי לשאול במה אפשר להחליף את מיץ התפוזים כי כרגע אין לי?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:45 13.03.2015)

היי ליזט,
את יכולה לשים שמנת/ חלב או כל מיץ קל שאינו מוגז (אם הטעם שלו דומיננטי ממליצה לערבב עם שליש כוס מים).
שבת שלום 🙂

Avatar
גוליה (22:34 9.03.2015)

ערב טוב
יש לי כמה שאלות
1) למה השחר לא נמס למרות שניסיתי להמיס אותו בשלבים.
2) מה עם תמצית וניל ,גרידת לימון וסוכר וניל. אלה דברים חשובים בעוגות בחושות.
בברכה גולייה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:49 9.03.2015)

הי גוליה,
1. הממרח לא נמס במיקרוגל אבל פעולת החימום אמורה לרכך אותו מעט אבל לא להפוך אותו לנוזלי. יכול להיות שהממרח לא היה כל כך טרי.
2. במתכון הזה אין צורך במרכיבים שציינת וזה יוצא טעים גם בלי זה 😉
ערב נעים!

Avatar
גוליה (22:30 9.03.2015)

טעיתי בהדפסה ויצא השם בלועזית ממך סליחה

Avatar
يعنار (22:28 9.03.2015)

ערב טוב יקרתי
יש לי כמה שאלות בבקשה מעוניינת לקבל תשובות:
1 למה השחר לא הפך לנוזלי במיקרו למרות שהמסתי אותו כל פעם קצר ועוד כמה פעמים אבל נשאר גושים ופירורי.
2 מה עם תמצית וניל וסוכר וניל וגרידת לימון אלה דברים חשובים לעוגות בחושות , לא מוזכרים במתכון של העוגה הזאת.
תודההההההה לךךךך

Avatar
גוליה (22:53 8.03.2015)

שלום אתר נהדר
עשיתי העוגה טעימה כולם אכלו ממנה והלכו לשטוף ידים כי השוקולד שקע בתחתית.

גוליה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (23:05 8.03.2015)

הי גוליה,
ממרח השוקולד שקע גם כששמת אותו על 2/3 מהבלילה? אם כן כנראה שהוא היה מעט מוצק ופחות נוזלי ולכן שקע.
בכל אופן, שמחה שהעוגה יצאה טעימה 🙂

Avatar
יאנה (16:36 27.02.2015)

שלום,
קודם כל אתר מצויין אני כבר עשיתי כמה דברים והכל יצא מוצלח….
שאלה, רשמת בתבנית אינגלייש קייק, האם זה החד פעמי, זה התבנית היחידה שיש לי .
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:49 27.02.2015)

היי יאנה,
שמחה לשמוע שאת אוהבת את האתר 🙂
כן, הכוונה לתבנית החד פעמית.
שבת שלום

Avatar
גליה (10:33 20.02.2015)

וואו… קלה וטעימה בטירוף. מפחדת שאגמור אותה לפני שמישהו יגיע. תודה על כל המתכונים. שבת שלום

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:41 20.02.2015)

היי גליה,
שמחה שאהבת 😉
תודה ושבת שלום!

Avatar
גלית (16:47 11.02.2015)

אפשר להחליף את השחר לנוטלי אם אין?

Avatar
גלית (16:51 11.02.2015)

אפשר גם שוקולד רגיל במקום נוטלה כי גם זה התחסל?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:33 11.02.2015)

היי גלית,
כן, אפשר להשתמש בכל ממרח וגם בשוקולד מריר מומס (50 גרם).

Avatar
אנה (18:57 9.02.2015)

יצא מעולה!! אני רוצה להודות לך מקרב לב על האתר המעולה ובמתכונים הזריזים והטעימים! בזכותך חזרתי לאהוב את המטבח 😉 ו משפחתי מאושרת. וכן על הזמינות שלך והמענה לשאלות. תודה רבה ושאפו

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:24 9.02.2015)

תודה רבה אנה היקרה! כיף גדול לשמוע 🙂

Avatar
לאנא (09:24 29.01.2015)

אפשר להשתמש בממרח נוטלה במקום שחרי?
תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:25 29.01.2015)

כן בטח.

Avatar
חן (16:37 19.01.2015)

יצא ממש טעים , תודה רבה לך 🙂

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (16:45 19.01.2015)

תודה חן, שמחה שאהבת 🙂

Avatar
שלום (19:31 3.01.2015)

אפשר להשתמש בקמח שיפון במקום קמח מלא?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:26 3.01.2015)

הי,
לא ניסיתי להשתמש בקמח שיפון בעוגות כך שאינני יודעת. בדר"כ אני משתמשת בקמח כוסמין או קמח מלא בשילוב קמח לבן רגיל.

Avatar
shila (17:16 25.12.2014)

שלום! הכנתי את העוגה עכשיו ויש לי כמה שאלות: 1) הממרח שקע בתחתית העוגה ולא כמו שמופיע בתמונה באמצע.2) את כתבת שזה בין 35-40 דקות אפיה אצלי זה היה כמעט 55 דקות ולמטה לא כל כך נאפתה לי. הוצאתי אותה והפכתי אותה . אשמח לקבל תשובות דרך אגב העוגה טעימה ממש! שבת שלום ומבורך shila

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:49 25.12.2014)

היי,
לגבי הממרח ששקע- זה יכול לקרות כאשר הממרח יותר כבד מהבלילה (בדר"כ כשהוא נעשה יותר מוצק מנוזלי) ולכן הוא שוקע (אגב, תשימי לב שגם בתמונה עיקר הממרח הוא למטה 🙂 )
לגבי משך האפיה- אם אפית בתבנית אינגליש קייק זה לא אמור לקחת יותר מ40 דקות ב180 מעלות. יכול להיות שאפית על טמפ' נמוכה יותר או בתכנית אחרת?
אני שמחה שלמרות כל זה העוגה יצאה טעימה 😉
שבת שלום ומבורך!

Avatar
דניאל (19:08 18.12.2014)

היי כאחד שאופה לא מעט ואף עוסק בתחום {קונדיטור}ניסיתי מסקרנות ויצאה מעולה
אגב אני שידרגתי מעט והוספתי קוקוס מעל המלית יצא מעולה .תודה למדתי עוד עוגה טעימה ומדהימה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:04 18.12.2014)

תודה דניאל 🙂

Avatar
דניאלה (13:10 28.11.2014)

היי!
רציתי לשאול כמה שאלות.
1. מה הדרך הטובה ביותר למרוח את השוקולד? כשניסיתי למרוח השוקולד שקע למטה, והיא קשה למרוח את זה על מלית העוגה.
2. איך יודעים כשהעוגה מוכנה? האם להסתמך על זמן האפייה? או שצריך לנעוץ קיסם?
תודה!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:56 28.11.2014)

היי דניאלה,
1. אם הממרח קשה אפשר לחמם אותו מעט במיקרוגל כדי לרכך אותו. אין צורך למרוח את הממרח אלא להניח/לפזר אותו בצורה אחידה מעל הבלילה (עושים את זה בעזרת כף ואם הממרח מוצק מידי נעזרים בכף נוספת כדי לעזור לזה לרדת).
2. יש לנעוץ קיסם ואם הוא יוצא יבש העוגה מוכנה (לעיתים נדבק שוקולד נוזלי לקיסם וזה בסדר, העיקר שהבלילה תהיה מוכנה).
בהצלחה ושבת שלום 😉

Avatar
מורן (12:53 28.11.2014)

אפשר להחליף שוקולד השחר בנוטלה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:01 28.11.2014)

בטח מורן 🙂

Avatar
אורנה (22:06 26.11.2014)

יצא טעים מאוד. ברור שבפעם הבאה אכין ישר כמות כפולה.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (22:08 26.11.2014)

מעולה!
תודה שחזרת לעדכן 🙂

Avatar
אורנה גולדנברג (14:46 26.11.2014)

היי,אם אני משתמשת בקמח רגיל במקום קמח תופח כמה כפיות אבקת אפיה אני צריכה לשים?
תודה.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (14:54 26.11.2014)

היי אורנה,
כוס ושליש קמח רגיל + כפית ושליש אבקת אפיה (חשוב לערבב היטב את הקמח עם אבקת האפיה לפני שמוסיפים לשאר החומרים).
יום נפלא 🙂

Avatar
אורנה (19:44 26.11.2014)

תודה רבה , אני הולכת להכין ואעדכן איך יצא.

Avatar
אלומה (19:49 10.11.2014)

עוגה מצוינת!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:57 10.11.2014)

תודה אלומה 🙂

Avatar
שיר (21:22 6.11.2014)

היי
הכנתי את העוגה והיא מאדדד טעימה אבל השוקולד שקע לי למטה :/ מישהי יודעת למה?..
תודה :))

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:29 6.11.2014)

היי שיר,
זה יכול לקרות כאשר הממרח כבד יותר מהבלילה ולכן הוא שוקע במהלך האפיה.
פעם הבאה כדי שהממרח יהיה גבוה יותר אפשר להוסיף כמות של 2/3 בלילה ואז את הממרח והפקאן ומעל זה את 1/3 הבלילה שנותרה.

Avatar
רגינה (18:53 6.11.2014)

האם צריך להפריד חלבונים וחלבונים או ששמים את כל המצרכים יחד ומערבבים?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (19:08 6.11.2014)

היי רגינה,
אין צורך להפריד, שמים הכל בקערה ומערבבים. הכי פשוט 😉

Avatar
אורנה (21:11 1.11.2014)

היי
עוד עוגה נפלאה שלא מאכזבת!
יצא טעיםם וקל להכנה.
תודה לך ושבוע טוב

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:14 1.11.2014)

היי אורנה,
תודה לך שאת חוזרת לעדכן 🙂
שבוע נפלא!

Avatar
סימה (18:32 1.11.2014)

שבוע טוב אין על המתכונים שלך נשתי את כעוגת מאפינס שוקולד ציפס ישר התחסלה..רציתי לדעת מה הכמויות לתבנית חד פעמי עגולה 26?תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (18:39 1.11.2014)

תודה סימה 🙂
לתבנית חד פעמית עגולה יש להכפיל כמויות: 4 ביצים, 1 כוס סוכר, 1 כוס שמן, כוס ושליש מיץ תפוזים, 2+2/3 כוסות קמח תופח. לציפוי: 4 כפות גדושות ממרח + כוס אגוזים קצוצים.
מאחר והתבנית גדולה אני ממליצה לאפות את העוגה ב170 מעלות (אני מאמינה שזמן האפיה יתארך ל45 דקות עד שעה, תבדקי עם קיסם).
שבוע נפלא!

Avatar
ספיר (20:17 31.10.2014)

היי תודה על התשובה .אפשר במקום תפוזים להשתמש בחלב?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:52 31.10.2014)

כן, אפשר לשים חלב או שמנת מתוקה.

Avatar
ספיר (17:00 31.10.2014)

היי אם אני רוצה את המתכון חלבי מה אני צריכה לשנות? והקטע עם השוקלד ..פשוט אני שופכת לאורך את השוקלד ואז שמה את מחצית הבליחה השניה?

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (17:14 31.10.2014)

היי ספיר,
למתכון חלבי השתמשי בממרח חלבי.
ונכון, את יוצקת את הממרח לאורך העוגה ומעל זה את יוצקת את מחצית הבלילה השניה.
אם הממרח מעט קשה, אפשר לחמם אותו מספר שניות במיקרוגל כדי לרכך אותו מעט.

Avatar
שרון (13:03 31.10.2014)

ואוווו יצאה עולה מעולה!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:37 31.10.2014)

תודה שרון 🙂

Avatar
אורנה (07:42 31.10.2014)

בוקר טוב.
נראה טעיםםם
אני קונה רק השחר חלבי.
מאמינה שאין בעיה להשתמש בה, העוגה פשוט הופכת לחלבית.
אני צודקת?
שבת שלום

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (07:46 31.10.2014)

היי אורנה,
את צודקת בהחלט 😉
שבת שלום!

Avatar
ענתי (11:26 29.10.2014)

העוגה ניראת מדהימה ועסיסית.יש מצב לוותר על האגוזים? בבית לא אוהבים.תודה

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (11:36 29.10.2014)

כן בטח ענתי.
את יכולה לשים במקום 1/3 כוס פירורי ביסקוויטים מתוקים ואת יכולה לוותר בכלל.
יום נפלא!

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.