זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 5-6 מנות
סוג: בשרי
חבילת ספגטי (500 גרם)
חצי בצל בינוני קצוץ דק
400-500 גרם חזה עוף חתוך לקוביות
תיבול לעוף: שליש כפית מלח, חצי כפית פפריקה מתוקה, קמצוץ פלפל שחור, כף מלאה קורנפלור/קמח
2 שיני שום קצוצות
חצי כוס עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים
2 כפות גדושות רסק עגבניות
כוס וחצי (360 מ”ל) מים רותחים
תיבול: כף סילאן (או כפית סוכר), חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור, כפית פטרוזיליה/כוסברה מיובשת (לא חובה)
-מבשלים את הספגטי לפי ההוראות על גבי האריזה ומעבירים למסננת.
-במקביל, מחממים סיר רחב עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה (מומלץ להשתמש בסיר עם ציפוי שאינו נדבק).
-מתבלים את קוביות חזה העוף במלח, פפריקה, פלפל שחור וקורנפלור ומערבבים היטב. מוסיפים לסיר את קוביות חזה העוף ומטגנים כדקה מכל צד.
-מוסיפים שום קצוץ, עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות ומים רותחים. מערבבים ומתבלים בסילאן, מלח, פלפל שחור ותבלין מיובש. מערבבים ומכסים את הסיר. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך 10 דקות.
-מוסיפים לסיר את הספגטי המבושל ומערבבים היטב, עד לספיגת הטעמים. מכסים ומבשלים במשך כ-5 דקות, תוך כדי ערבוב מידי פעם.
*מי שאוהב חריף, מומלץ לפזר על המנה קמצוץ פפריקה חריפה.
- פסטה עם פטריות |
- חזה עוף מקורמל בסילאן |
- ספגטי בפסטו ועגבניות |
- פסטה בעגבניות ושום |
- חזה עוף עם שעועית ירוקה |
- בצק פילו ממולא חזה עוף
היי,
האם עגבניות חתוכות דק של מוטי נחשבות עגבניות מרוסקות? זה בסדר להשתמש בזה במתכון?
תודה.
היי,
אפשר להשתמש גם בזה למתכון(:
תודה רבה
יצא מעולה!!!
תודה
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף🌺
היי… אני חדשה אצלך באתר ובדרך כלל לא כותבת תגובות
כאן הייתי חייבת הכנתי בחיים שלי מלא סוגים של פסטה וחזה עוף ללא שום הצלחה להגיע לטעמים שילדיי יחסלו את כל הצלחת וללא מריבות איתם
זו פעם ראשונה ששניהם חיסלו יותר נכון טרפו את הצלחות.. אני רק אשגחתי שישאירו צלחת בשלימותה… אז תודה רבה שהכרתי אותך והמשיך לנסות שאר המתכונים… תודה רבה כל כך קל ופשות וטעים 💖
היי,
איזה כיף שאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף❤
אפרת הי, יצא מעולה !!! ממש טעים 🙂 תודה רבה על עוד מתכון מוצלח.
שמחה שאהבת את המתכון! תודה ששיתפת❤
אפשר לעשות את זה אם עוף טחון
היי אודל,
מומלץ שהעוף יהיה קצוץ גס ולא טחון כי כך הוא משתלב יותר טוב(:
יצא ממש טעים!! תודה!
איזה כיף שאהבת את המתכון! תודה על השיתוף❤
ממש טעים
שמחה שאהבת❤
אפשר לוותר על חצי כוס עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים?
ועל כף מלאה קורנפלור/קמח?
ללא עגבניות יצא יבש מדי… אפשר לוותר על הקורנפלור אך פחות כדאי.
אני עשיתי הכל לפי המתכון אבל וויתרתי על העגבניות מרוסקות ויצא ממש טוב.
(לא יצא לי יבש)
שמחה לשמוע! תודה הדס😊
תודה אפרת! עוד מתכון קל וטעים!!!!!!
איזה כיף שאהבת!😊
ממש ממש טעים.
מתכון מעולה, קל ופשוט
תודה רבה ושבוע מקסים.
איזה כיף לשמוע! תודה יקירה😊
למה תייגת מתכון בסיר אחד וזה ב2 סירים חח
חח ההכנה של הספגטי לא נחשבת😊 אבל נכון, בסופו של דבר משתמשים בשני סירים…
מעולה.
טעים מאוד.
תודה!
שמחה לשמוע שאהבת❤️
הי אפרת, הקורנפלור מדביק לי את קוביות העוף אחת לשניה. זה אמור להיות ככה? האם זה אומר שאני צריכה לשים יותר קורנפלור או פחות? או שזה אומר שהקורנפלור מקולקל (אם יש דבר כזה)?
היי,
אולי שמת אותם צפוף בסיר?
שמת כף קורנפלור על כמות של 400-500 גרם עוף?
הכנתי, יצא מושלםם- יום אחרי הכנתי את המתכון רק בלי הבשר גם יצא נדירר!!
תודה על כל המתכונים 🙂
תודה חנה!
שמחה לקרוא שיצא מוצלח ❤️
מקווה שיצא טוב
היי אפרת
תבלין אורגאנו או בזילקום מיובש(גם תבלין)באותה כמות כמו במתכון המקורי
יכול להתאים במקום פטרוזילה /כוסברהמיובשת?
תודה .
אפשר אבל שימי חצי כפית כי הטעם שלהם יותר דומיננטי.
היי אפרת
אני רואהרק רוטב עגבניות מרוכז בסופר
לא רשום רסק עגבניות הקופאית אומרת שזה אותו דבר (אני לא בטוחה)
אולי כבר אפשר להכין מעגבניות רק
מה לשיםלב ברוטב כדי שיהיה הכי קרוב לרסקעגבניות
בתודה מראש
היי עינת
הקופאית צדקה, רוטב עגבניות מרוכז בסופר זה ממש רסק עגבניות
תוכלי להשתמש בו במתכון הזה
בהצלחה♥
מה אפשר להוסיף במקום סליאן?
היי נתלי,
תוכלי לשים כפית דבש במקום, או כפית סוכר כמו שרשום במתכון
בהצלחה♥
יצא מושלם!
הכנתי צהריים לילדים והכל התחסל
תודה על עוד מתכון מעולה 🙂
שמחה לקרוא שנהנתם יקירה
סופ”ש נעים♥
——-
מזמינה אתכם לרכוש את ספרי המתכונים האהובים עלייכם, במבצע מיוחד ועם שליח עד הבית-
https://10dakot-shop.co.il/
תודה אפרת. הכנתי אתמול והילדים מאד אהבו (וגם אנחנו) לא שאר מספיק להיום אז ביקשו שגם היום אכין שוב 🙂
שמחה שכולכם אהבתם ❤️
תודה יעל
היי אפרת
לגבי חזה עוף
יש פילה חזה עוף שזה חלק מחזה עוף ויש חזה עוף
מה רצוי למתכון הזה?
בתודה מראש.
לא משנה. הפילה יותר רך.
היי
אני משערת שעגבניות מרוסקות מבקבוק ולא משימורים
גם טוב?
תודה ושבת שלום.
כן.
היי אפרת
אפשרי להוסיף מספר גזרים?
תודה על המענה .
כן רק כדאי לרכך אותם קודם ע”י בישול במים או טיגון במחבת.
היי אפרת יש לי בזיליקום יבש האם מתאים ?
כן שימי חצי כפית.
טעים ממש!
מה הסיבה לקונפלור/קמח?
תודה על האתר!
היי אפרת,
זה גורם לחזה עוף להיות רך יותר.
היי, מתאים גם עם פסטה קצרה?
כן אפשר.
שלום אפרת,
מה אני יכולה לעשות כדי שחתיכות העוף לא ידבקו לי לפני הטיגון? אני רוצה שיצא לי חתיכות- חתיכות, ולא משטח גדול… ניסיתי להוסיף עוד קורנפלור ולא עזר
כדאי להשתמש במחבת/סיר עם ציפוי שאינו נדבק.
היי
אפשר לוותר על העגבניות המרוסקות?
אפשר לרסק או לגרד בפומפיה כ-2 עגבניות רגילות.
היי
בלי רסק עגבניות ורק עם עגבניות מרוסקות (חצי כוס
גם יצא טעים? ןהאם בלי הרסק עגבניות להוריד את הסוכר או הסילאן או שזה לא קשור רק לרסק העגבניות ?
תודה ושבת שלום ומבורך .
הרבה יותר טעים עם רסק אבל אפשר להכין גם בלי ואם כן, כדאי להוסיף עוד רבע כוס עגבניות מרוסקות.
כדאי להוסיף את הסילאן/סוכר, במיוחד אם את לא שמה רסק.
בוקר אור!
אני רוצה להגיש מאכל בשרי קר בשבת, בשר בקר או עוף, יש לך רעיון ?
תודה רבה!
מה עם סלט עוף קר?
את חזה העוף אפשר לטגן היום ולשמור בקופסה במקרר.
סלט ורוטב גם אפשר להכין יום לפני ולשמור בנפרד. לפני ההגשה לערבב בכל יחד.
היי אפרת היקרה, רוצה להכין לארוחת צהריים את המתכון. הסתכלתי בחומרים של המתכון, לדעתי לא ייצא מספיק חריף כי הילדים שלי ובעלי מאוד אוהבים אוכל פיקנטי וחריף. איזה תבלין אוכל להוסיף כדי שייצא טעים ופיקנטי? אפשר להוסיף שום?
יום טוב
אפשר להוסיף יותר שום ואפשר להוסיף פפריקה חריפה לפי הטעם.
היי
האם אפשר להכין ללא עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים או לרסק עגבניות רגילות?
אפשר לרסק כ-2 עגבניות רגילות.
הכנתי ויצא טעים!
מאז הכנתי עוד פעמיים בלי העוף כתוספת לדברים אחרחים וזה יוצא ספגטי פשוט אחד הטעימים
שמחה לשמוע ❣️
היי יקירה. הכמות קצת גדולה לי ורוצה להכין חצי מכמות הפסטה עם כל כמות העוף. מה אני צריכה לשנות במרכיבים או בהכנה או בתיבול? תודה מראש!
היי דבורה,
תכיני מחצית מכל הכמויות, כולל התיבול.
אין שינוי באופן או בזמן ההכנה.
גם מחצית מהתיבול לעוף למרות שאכין את כל כמות העוף שבמתכון?
בוקר טוב 🙂
אם את מכינה את כל כמות העוף שבמתכון אז התיבול של העוף אינו משתנה.
דרך אגב, אם את אוהבת יותר רוטב את יכולה להשאיר את כל יתר הכמויות כמו שהן. .
יצא טעים תודה רבה! חיזקתי קצת מכל תבלין כי בהתחלה יצא לי קצת תפל.
נראה מעולה 🙂
תודה נעמה
בהחלט.
אצלי היה חסר טעם.בפעם הבאה אכפיל ב1.5 את מרכיבי הרוטב.
הטעם מזכיר לי את הילדות 🙂
תודה ארז 🙂
היי אפרת.
המתכון נראה מעולה,
אנסה בקרוב ואעדכן.
(נראה לי רק שברשימת רכיבי התיבול לעוף הושמטה המילה “פפריקה”, כתוב רק “מתוקה”.
תודה ויום נעים
נילי
נכון, תודה רבה 🙂