זמן הכנה: 10 דקות
סוג: פרווה
2 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים לגפרורים (מקלות דקים)
סלק בינוני קלוף וחתוך לגפרורים (מקלות דקים)
קולורבי בינוני קלוף וחתוך לגפרורים (מקלות דקים)
גבעול סלרי (כרפס) קצוץ
1-2 כפות עלי סלרי קצוצים
אפשרות תיבול 1: 3 כפות שמן זית, 2 כפות מיץ לימון, 2 כפות חומץ רגיל, כפית גדושה דבש/סילאן, רבע כפית מלח, מעט פלפל שחור.
אפשרות תיבול 2 (רוטב בסגנון אסייתי): 2 כפות רוטב סויה, 2 כפות שמן זית/קנולה, 2 כפות חומץ רגיל/תפוחים, 2 כפיות דבש/סילאן.
-מניחים את הירקות בקערה. מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת או בקערית.
-מערבבים את הרוטב עם הסלט כחצי שעה לפחות לפני ההגשה, לספיגת הטעמים.
*הסלט נשמר לפחות 3 ימים במקרר בקופסה סגורה. להגשה יפה- אפשר להכין את הסלט והרוטב מראש (אפילו יום-יומיים לפני) ולשמור בנפרד במקרר ולערבב ביניהם ביום ההגשה על מנת שהסלט יראה טרי ורענן.
הכנתי את הסלט הוא טעים מאוווד נגמר מהררררר
שמחה שיצא טעים❤️
שלום אפרת
סלט מצוין.
נהנינו מאד.
הכנתי את הרוטב הראשון.
תודה לך על המתכון.
שמחה שנהניתם:)
תודה לך שחזרת לעדכן💙
שאלה
במה אני יכולה להמיר את החומץ? אפשר בעוד לימון?
ואם כן כמה?
תתחילי בכף אחת ותטעמי.
האתר של כייפי, מחפשת רק פה מתכונים, תודה!
רציתי לשאול אם יש לך טיפ לגבי קולורבי שאחרי שאני מקלפת וחותכת, כבר למחרת הוא נהיה מר, איך אפשר למנוע את זה?
היי חנה,
הקולורבי לא אמור לקבל טעם מר.
זה קורה לך עם כל קולורבי שאת קונה?
תנסי לקנות את הקטנים.
היי
לכמה אנשים מספיק הסלט?
זה יוצא כ-4 מנות.
היי אפרת 🙂
ניסיתי את התיבול הראשון, יצא נפלא
תודה רבה
היי,
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה על השיתוף❤
היי אפרת,
מתכון ממש טעים!
מכינה בתדירות גבוהה ונהנית.
תודה רבה!
תודה לך!
חנוכה שמח ❤️
האם צנון גם מתאים פה?
כן.
היי אפרת
מתכון מושלם!!!
פעם ראשונה שאני אוכלת סלק ונהנית ממנו
תודה רבה על כל שאר המתכונים המוצלחים
האתר בשימוש יומיומי – פשוט הצלה!!!!!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שרה ושבוע נפלא!
אכלתי והתאהבתי.
קיצור ושינוי מומלץ של חברתי הנהדרת ט: לקט שורשים קנוי, תוספת נבטי חמניה ועלי בייבי ובסוף גם מעט זרעי חמניה קלויים.
מגיע למחזות הטעים בצורה מדהימה
תודה על השיתוף 🙂
חג שמח!
היי הכנתי את הסלט כמו שרשום.אי אפשר לאכול את הסלט,הסלק מאוד קשה ולא טעים.
אפשר לדעת מה הסיבה?
אולי באמת צריך לבשל את הסלק
חתכת אותו לגפרורים או גדול יותר?
בהתחלה הוא אמור להיות במרקם של הגזר. לאחר כשעה במקרר הוא מתרכך. לאחר יום במקרר הוא מתרכך יותר.
שלום אפרת רק רציתי להגיד שהסלט מעולה ו2 הרטבים מעולים כך שלא ידעתי במה לבחור אז חילקתי את הסלט ל2 הטה מעולה וכולם עפו על זה כך שיש לינעוד סלט של הביוקר לפסח תודה על כל המתכונים המעולים ניסתי הרבה מהם ובכולם נהנתי בלי סוף תודה ושוב תודה
חג כשר ושמח
שמחה לשמוע 🙂
תודה וחג שמח ❤️
היי!
האם אפשר להשתמש בקולפן זוליינים לצורך המתכון?
כן.
האם יש צורך בבישול הסלק לפני או לא?
לא, אין צורך.
חג שמח ושנה טובה 🌺
חוץ ממה שאני נהנת מהאתר ומהסגנון בישול שלך,
אני נדהמת מהסבלנות שלך לענות מיליון פעם על כל שאלה..
תודה רבה מיכל ❤️
יום מקסים
האם אפשר במקום לחתוך לגפרורים לרסק גס בפומפייה?
כן, אפשר.
על איזה מעבד מזון את ממליצה כדי לבצע תחיתוכים? מעוניינת לרכוש
היי יפית,
אני השתמשתי במנדולינה. צירפתי לינק לסרטון באחת התגובות.
יום מקסים 🙂
היי
האם אפשרי להחליף את הקולורבי בירק אחר?
אפשר לשים במקום צנון או פשוט לוותר על הקולורבי.
הי,
האם יש תחליף לסלרי או שהטא נותן את כל הטעם?
הסלרי מוסיף טעם אבל אפשר לוותר עליו. אם רוצים אפשר לשים מעט עלי כוסברה או פטרוזיליה קצוצים.
שנה טובה 🙂
שלום אפרת, תודה על שלל מתכונים מעולים!
אני רוצה להכין את הרוטב הראשון ויש לי חומץ תפוחים ולא רגיל, האם אפשרי? שוב תודה!
כן, אפשר.
שלום,
ושוב שאלה בעניין החיתוך למקלות:
קניתי מנדולינה מסוג BORNER V5, שאמורה להיות מומלצת, וממש לא יצאו לי מקלות כמו שיצאו לך.
באיזה מנדולינה השתמשת (או שבעצם אולי בסכין?)
היי נועם,
השתמשתי באותה מנדולינה כמו שיש לך. זה קשור לסוג הלהבים ששמת ולאופן החיתוך.
ממליצה להסתכל בסרטון המצורף https://www.youtube.com/watch?v=HKS9Ughceeo, דקה 11:23 עד 12:30.
וגם דקה 24.
שלום וחג שבועות שמח
תודה רבה למתכונים הניפלאים
אודה לך אם תוכלי בבקשה להדגים/ להסביר
כיצד חותכים גזר לרצועות דקות כלכך
חג שמח
היי אירית,
השתמשתי במכשיר לחיתוך שנקרא מנדולינה. אם אין לך מכשיר אפשר לחתוך עם סכין. לחתוך את הגזר לחצי ולאחר מכן לרוחב באמצע ולחתוך לרצועות דקות.
חג שמח 🙂
אפרת יקרה שלום
הסלט עם הרוטב הראשון מעולה! חתכתי את הירקות עם מנדולינה. כמה ימים מראש אפשר להכין את הירקות ללא הרוטב לאירוח?
היי מיכל,
אפשר לחתוך את הירקות יום-יומיים לפני ולשמור בקופסה אטומה במקרר (או בקערה עטופה בניילון נצמד).
המשך יום מקסים 🙂
הכמות של המטבל תואמת לכמות של הירקות?
הכנתי עכשיו ונראה לי מאד קצת מטבל לעומת הירקות, זה יספיק?
הכמות אמורה להיות מתאימה. אם לדעתך חסר, את יכולה להכין כמות נוספת של התיבול.
שבוע טוב ומבורך!!
חייבת לציין שהכנתי את הסלט לארוחת שבת וכולם כלכך התענגו עליו וממש המחמאות לא פסקו-הכנתי עם הרוטב הראשון
תודה רבה אפרת! אין על האתר שלך גם הכל מהיר וגם בדרך כלל מצרכים זמינים-ממש תענוג!!
תודה יעל, שמחה לשמוע!
שבוע טוב 🙂
היו לי אורחים והכנתי גם את סלט הזה !
וכולנו התענגנו עליו ! הרוטב הראשון מעולה וטעים .
תודה רבה לך !
תודה תמר 🙂
הכנתי עם הרוטב הראשון במקום הסלרי השתמשתי בבצל ירוק.
חגיגה לעיניים ולפה…
תודה ושבוע טוב!
מעולה!
תודה שרי ושבוע נפלא 🙂
הי..
אני ממש שונאת חומץ יש לזה תחליף?
היי מיכל,
שימי מיץ לימון במקום.
אפשר להוסיף תפוח עץ. משתלב יפה. מנסיון.
תודה דרורה 🙂
הי.מאוד מוסיף גם תפוח עץ חתוך לגפרורים
תודה מיכל, נשמע מצוין 🙂
הי שוב..:)
קניתי מנדולינה!!!
הסלק לא צריך בישול? ככה לחתוך אותו איך שהוא?
תודה רבה!!!
מעולה! תתחדשי 😉
בסלט הזה משתמשים בסלק טרי ואין צורך לבשל אותו לפני.
היי.. תמיד תהיתי איך אפשר לחתוך את הירקות למקלות????
היי יהודית,
יש מכשיר לחיתוך ירקות שנקרא גם “מנדולינה” שחותך את הירקות לגפרורים.
אפשר לחתוך גם באמצעות מעבד מזון שמחברים לו להב מיוחד.
יש קולפן מיוחד משונן שחותך לגפרורים.
ויש את השיטה הרגילה עם סכין 🙂
שלום, האם ניתן לשים את התיבול הנ”ל בשבת עצמה? לא בעניין הטעם אלא מבחינה הלכתית?
אני יודעת שיש איסורים רבים בעניין תיבולים שונים בשבת.בתודה מראש
היי תמי,
אני באמת לא יודעת. אני ממליצה לך להתייעץ עם רב.
ערב נעים 🙂
האיסור בשבת הוא רק למלוח, וגם בזה יש אופנים שמותר, אבל שאר תבלינים אין איסור
מה זה, שאל את הרב?
שבוע טוב!
עשיתי ויצא מאד טעים רק שלדעתי כדאי לעשות בלי הסלק. זה מאד טעים כך. גם כששמתי שנייה לפני האוכל זה העביר צבע.
מה לדעתך אפשר במקום?
תודה רבה!
היי דבי,
את יכולה לשים צנון, רצועות גמבה, נבטים סיניים, אולי אפילו רצועות כרוב סגול.
שבוע טוב ומבורך 🙂
איזה רוטב יותר טעים??? זה דחוףףף
היי רויטל,
שניהם טעימים. הרוטב השני יותר מיוחד ובסגנון אסייתי. תחליטי מה יותר לטעמך לפי המרכיבים.
בהצלחה 😉
הי אפרת!
אני מכינה את הסלט לשבת ורציתי לשאול האם כשאשמור את הירקות בתערובת (בלי הרוטב) לא יעברו צבעים מירק לירק?
ובחצי שעה עם הרוטב ישמרו הצבעים?
תודה רבה!!!
היי דבי,
כשהירקות יבשים (בלי רוטב) אז אפילו שהם חתוכים ומעורבבים, הצבע פחות יורד מהסלק אבל כשמתבלים אותם אז הסלק כן צובע מעט את הירקות האחרים. ככל שהסלט יותר זמן עם הרוטב אז הירקות נצבעים יותר אבל גם מתרככים יותר ונראים פחות רעננים.
הסלט (עם הרוטב) טעים מאוד בעיקר יום אחרי לאחר שהטעמים נספגים בירקות אבל אם חשוב לך שהסלט יראה רענן אז תתבלי אותו כחצי שעה-שעה לפני ההגשה.
בהצלחה 😉
יש לי רעיון! לתבל כל ירק בנפרד או לפחות את הסלק בנפרד ולפני האוכל לערבב הכל. תודה ושבת שלום!
רעיון מעולה! מספיק להפריד רק את הסלק.
שבת שלום 🙂
מה את אומרת?
האם הרוטב מתאחד בערבוב או צריך בלנדר?
כן, מספיק לערבב ידנית. אין צורך בבלנדר.
סלט שורשים הרבה יותר מעולה אחרי יומיים
את הסלק צריך לבשל?
לא שירי, אין צורך.
סלק מבושל טעים יותר:
הכנתי עם סלק מבושל ,ויצא הרבה יותר טעים ,מאשר עם סלק ללא בישול.
שלום רב,
רציתי לשאול עם איזה קולפן הצלחת לחתוך כך כל אחד מהירקות, או שזה חתוך בסכין?
תודה
היי אורית,
השתמשתי במכשיר לחיתוך ירקות (“מנדולינה”) אבל אפשר לחתוך גם בסכין.