שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

2 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים לגפרורים (מקלות דקים)

סלק בינוני קלוף וחתוך לגפרורים (מקלות דקים)

קולורבי בינוני קלוף וחתוך לגפרורים (מקלות דקים)

גבעול סלרי (כרפס) קצוץ

1-2 כפות עלי סלרי קצוצים

אפשרות תיבול 1: 3 כפות שמן זית, 2 כפות מיץ לימון, 2 כפות חומץ רגיל, כפית גדושה דבש/סילאן, רבע כפית מלח, מעט פלפל שחור.

אפשרות תיבול 2 (רוטב בסגנון אסייתי): 2 כפות רוטב סויה, 2 כפות שמן זית/קנולה, 2 כפות חומץ רגיל/תפוחים, 2 כפיות דבש/סילאן.

אופן הכנה:

-מניחים את הירקות בקערה. מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת או בקערית.

-מערבבים את הרוטב עם הסלט כחצי שעה לפחות לפני ההגשה, לספיגת הטעמים.

*הסלט נשמר לפחות 3 ימים במקרר בקופסה סגורה. להגשה יפה- אפשר להכין את הסלט והרוטב מראש (אפילו יום-יומיים לפני) ולשמור בנפרד במקרר ולערבב ביניהם ביום ההגשה על מנת שהסלט יראה טרי ורענן.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
מוס שוקולד לבן
צילי קון קרנה

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
שרה (22:38 12.12.2020)

היי אפרת,
מתכון ממש טעים!
מכינה בתדירות גבוהה ונהנית.
תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:46 12.12.2020)

תודה לך!
חנוכה שמח ❤️

נאוה (01:43 11.03.2020)

האם צנון גם מתאים פה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:00 11.03.2020)

כן.

שרה (23:55 23.11.2019)

היי אפרת
מתכון מושלם!!!
פעם ראשונה שאני אוכלת סלק ונהנית ממנו
תודה רבה על כל שאר המתכונים המוצלחים
האתר בשימוש יומיומי – פשוט הצלה!!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:45 24.11.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שרה ושבוע נפלא!

yael (12:31 12.10.2019)

אכלתי והתאהבתי.
קיצור ושינוי מומלץ של חברתי הנהדרת ט: לקט שורשים קנוי, תוספת נבטי חמניה ועלי בייבי ובסוף גם מעט זרעי חמניה קלויים.
מגיע למחזות הטעים בצורה מדהימה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:19 12.10.2019)

תודה על השיתוף 🙂
חג שמח!

שלומית (15:02 18.08.2019)

היי הכנתי את הסלט כמו שרשום.אי אפשר לאכול את הסלט,הסלק מאוד קשה ולא טעים.
אפשר לדעת מה הסיבה?
אולי באמת צריך לבשל את הסלק

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:28 18.08.2019)

חתכת אותו לגפרורים או גדול יותר?
בהתחלה הוא אמור להיות במרקם של הגזר. לאחר כשעה במקרר הוא מתרכך. לאחר יום במקרר הוא מתרכך יותר.

אילנית (18:15 9.04.2019)

שלום אפרת רק רציתי להגיד שהסלט מעולה ו2 הרטבים מעולים כך שלא ידעתי במה לבחור אז חילקתי את הסלט ל2 הטה מעולה וכולם עפו על זה כך שיש לינעוד סלט של הביוקר לפסח תודה על כל המתכונים המעולים ניסתי הרבה מהם ובכולם נהנתי בלי סוף תודה ושוב תודה
חג כשר ושמח

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:04 9.04.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה וחג שמח ❤️

אלינה (09:32 26.12.2018)

היי!
האם אפשר להשתמש בקולפן זוליינים לצורך המתכון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:56 26.12.2018)

כן.

ברכה (07:38 9.09.2018)

האם יש צורך בבישול הסלק לפני או לא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:33 9.09.2018)

לא, אין צורך.
חג שמח ושנה טובה 🌺

מיכל (23:47 23.05.2018)

חוץ ממה שאני נהנת מהאתר ומהסגנון בישול שלך,
אני נדהמת מהסבלנות שלך לענות מיליון פעם על כל שאלה..

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:31 24.05.2018)

תודה רבה מיכל ❤️
יום מקסים

נועה (13:21 23.01.2018)

האם אפשר במקום לחתוך לגפרורים לרסק גס בפומפייה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:37 23.01.2018)

כן, אפשר.

יפית (07:57 23.01.2018)

על איזה מעבד מזון את ממליצה כדי לבצע תחיתוכים? מעוניינת לרכוש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:34 23.01.2018)

היי יפית,
אני השתמשתי במנדולינה. צירפתי לינק לסרטון באחת התגובות.
יום מקסים 🙂

רינת (14:36 23.11.2017)

היי

האם אפשרי להחליף את הקולורבי בירק אחר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:14 23.11.2017)

אפשר לשים במקום צנון או פשוט לוותר על הקולורבי.

לי (00:42 20.09.2017)

הי,
האם יש תחליף לסלרי או שהטא נותן את כל הטעם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:15 20.09.2017)

הסלרי מוסיף טעם אבל אפשר לוותר עליו. אם רוצים אפשר לשים מעט עלי כוסברה או פטרוזיליה קצוצים.
שנה טובה 🙂

מיטל (18:50 14.08.2017)

שלום אפרת, תודה על שלל מתכונים מעולים!
אני רוצה להכין את הרוטב הראשון ויש לי חומץ תפוחים ולא רגיל, האם אפשרי? שוב תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:43 14.08.2017)

כן, אפשר.

נועם (21:44 11.07.2017)

שלום,

ושוב שאלה בעניין החיתוך למקלות:
קניתי מנדולינה מסוג BORNER V5, שאמורה להיות מומלצת, וממש לא יצאו לי מקלות כמו שיצאו לך.
באיזה מנדולינה השתמשת (או שבעצם אולי בסכין?)

מתכונים ב-10 דקות (22:39 11.07.2017)

היי נועם,
השתמשתי באותה מנדולינה כמו שיש לך. זה קשור לסוג הלהבים ששמת ולאופן החיתוך.
ממליצה להסתכל בסרטון המצורף https://www.youtube.com/watch?v=HKS9Ughceeo, דקה 11:23 עד 12:30.
וגם דקה 24.

אירית (08:50 30.05.2017)

שלום וחג שבועות שמח
תודה רבה למתכונים הניפלאים

אודה לך אם תוכלי בבקשה להדגים/ להסביר
כיצד חותכים גזר לרצועות דקות כלכך
חג שמח

מתכונים ב-10 דקות (09:41 30.05.2017)

היי אירית,
השתמשתי במכשיר לחיתוך שנקרא מנדולינה. אם אין לך מכשיר אפשר לחתוך עם סכין. לחתוך את הגזר לחצי ולאחר מכן לרוחב באמצע ולחתוך לרצועות דקות.
חג שמח 🙂

מיכל (14:27 7.03.2017)

אפרת יקרה שלום
הסלט עם הרוטב הראשון מעולה! חתכתי את הירקות עם מנדולינה. כמה ימים מראש אפשר להכין את הירקות ללא הרוטב לאירוח?

מתכונים ב-10 דקות (15:35 7.03.2017)

היי מיכל,
אפשר לחתוך את הירקות יום-יומיים לפני ולשמור בקופסה אטומה במקרר (או בקערה עטופה בניילון נצמד).
המשך יום מקסים 🙂

יהודית (12:34 27.01.2017)

הכמות של המטבל תואמת לכמות של הירקות?
הכנתי עכשיו ונראה לי מאד קצת מטבל לעומת הירקות, זה יספיק?

מתכונים ב-10 דקות (13:55 27.01.2017)

הכמות אמורה להיות מתאימה. אם לדעתך חסר, את יכולה להכין כמות נוספת של התיבול.

יעל (23:00 14.01.2017)

שבוע טוב ומבורך!!
חייבת לציין שהכנתי את הסלט לארוחת שבת וכולם כלכך התענגו עליו וממש המחמאות לא פסקו-הכנתי עם הרוטב הראשון
תודה רבה אפרת! אין על האתר שלך גם הכל מהיר וגם בדרך כלל מצרכים זמינים-ממש תענוג!!

מתכונים ב-10 דקות (23:42 14.01.2017)

תודה יעל, שמחה לשמוע!
שבוע טוב 🙂

תמר (22:44 23.11.2016)

היו לי אורחים והכנתי גם את סלט הזה !
וכולנו התענגנו עליו ! הרוטב הראשון מעולה וטעים .
תודה רבה לך !

מתכונים ב-10 דקות (09:01 24.11.2016)

תודה תמר 🙂

sari (10:09 20.11.2016)

הכנתי עם הרוטב הראשון במקום הסלרי השתמשתי בבצל ירוק.
חגיגה לעיניים ולפה…
תודה ושבוע טוב!

מתכונים ב-10 דקות (10:11 20.11.2016)

מעולה!
תודה שרי ושבוע נפלא 🙂

מיכל (18:29 2.06.2016)

הי..
אני ממש שונאת חומץ יש לזה תחליף?

מתכונים ב-10 דקות (19:01 2.06.2016)

היי מיכל,
שימי מיץ לימון במקום.

דרורה (08:52 12.02.2016)

אפשר להוסיף תפוח עץ. משתלב יפה. מנסיון.

מתכונים ב-10 דקות (09:10 12.02.2016)

תודה דרורה 🙂

מיכל (07:02 19.01.2016)

הי.מאוד מוסיף גם תפוח עץ חתוך לגפרורים

מתכונים ב-10 דקות (10:20 19.01.2016)

תודה מיכל, נשמע מצוין 🙂

יהודית (23:19 18.01.2016)

הי שוב..:)
קניתי מנדולינה!!!
הסלק לא צריך בישול? ככה לחתוך אותו איך שהוא?
תודה רבה!!!

מתכונים ב-10 דקות (23:21 18.01.2016)

מעולה! תתחדשי 😉
בסלט הזה משתמשים בסלק טרי ואין צורך לבשל אותו לפני.

יהודית (16:19 14.01.2016)

היי.. תמיד תהיתי איך אפשר לחתוך את הירקות למקלות????

מתכונים ב-10 דקות (17:23 14.01.2016)

היי יהודית,
יש מכשיר לחיתוך ירקות שנקרא גם “מנדולינה” שחותך את הירקות לגפרורים.
אפשר לחתוך גם באמצעות מעבד מזון שמחברים לו להב מיוחד.
יש קולפן מיוחד משונן שחותך לגפרורים.
ויש את השיטה הרגילה עם סכין 🙂

תמי (18:35 4.01.2016)

שלום, האם ניתן לשים את התיבול הנ”ל בשבת עצמה? לא בעניין הטעם אלא מבחינה הלכתית?
אני יודעת שיש איסורים רבים בעניין תיבולים שונים בשבת.בתודה מראש

מתכונים ב-10 דקות (19:27 4.01.2016)

היי תמי,
אני באמת לא יודעת. אני ממליצה לך להתייעץ עם רב.
ערב נעים 🙂

ישראל (17:49 8.02.2016)

האיסור בשבת הוא רק למלוח, וגם בזה יש אופנים שמותר, אבל שאר תבלינים אין איסור

נו (21:01 4.02.2016)

מה זה, שאל את הרב?

דבי (23:24 2.01.2016)

שבוע טוב!
עשיתי ויצא מאד טעים רק שלדעתי כדאי לעשות בלי הסלק. זה מאד טעים כך. גם כששמתי שנייה לפני האוכל זה העביר צבע.
מה לדעתך אפשר במקום?
תודה רבה!

מתכונים ב-10 דקות (10:34 3.01.2016)

היי דבי,
את יכולה לשים צנון, רצועות גמבה, נבטים סיניים, אולי אפילו רצועות כרוב סגול.
שבוע טוב ומבורך 🙂

רויטל (20:34 2.01.2016)

איזה רוטב יותר טעים??? זה דחוףףף

מתכונים ב-10 דקות (21:07 2.01.2016)

היי רויטל,
שניהם טעימים. הרוטב השני יותר מיוחד ובסגנון אסייתי. תחליטי מה יותר לטעמך לפי המרכיבים.
בהצלחה 😉

דבי (18:01 31.12.2015)

הי אפרת!

אני מכינה את הסלט לשבת ורציתי לשאול האם כשאשמור את הירקות בתערובת (בלי הרוטב) לא יעברו צבעים מירק לירק?
ובחצי שעה עם הרוטב ישמרו הצבעים?
תודה רבה!!!

מתכונים ב-10 דקות (18:35 31.12.2015)

היי דבי,
כשהירקות יבשים (בלי רוטב) אז אפילו שהם חתוכים ומעורבבים, הצבע פחות יורד מהסלק אבל כשמתבלים אותם אז הסלק כן צובע מעט את הירקות האחרים. ככל שהסלט יותר זמן עם הרוטב אז הירקות נצבעים יותר אבל גם מתרככים יותר ונראים פחות רעננים.
הסלט (עם הרוטב) טעים מאוד בעיקר יום אחרי לאחר שהטעמים נספגים בירקות אבל אם חשוב לך שהסלט יראה רענן אז תתבלי אותו כחצי שעה-שעה לפני ההגשה.
בהצלחה 😉

דבי (18:49 31.12.2015)

יש לי רעיון! לתבל כל ירק בנפרד או לפחות את הסלק בנפרד ולפני האוכל לערבב הכל. תודה ושבת שלום!

מתכונים ב-10 דקות (19:07 31.12.2015)

רעיון מעולה! מספיק להפריד רק את הסלק.
שבת שלום 🙂

דבי (22:29 31.12.2015)

מה את אומרת?

האם הרוטב מתאחד בערבוב או צריך בלנדר?

מתכונים ב-10 דקות (22:32 31.12.2015)

כן, מספיק לערבב ידנית. אין צורך בבלנדר.

אורית (12:34 31.12.2015)

סלט שורשים הרבה יותר מעולה אחרי יומיים

שירי (15:50 30.12.2015)

את הסלק צריך לבשל?

מתכונים ב-10 דקות (16:18 30.12.2015)

לא שירי, אין צורך.

דנה שרון (21:57 23.04.2017)

סלק מבושל טעים יותר:
הכנתי עם סלק מבושל ,ויצא הרבה יותר טעים ,מאשר עם סלק ללא בישול.

אורית (21:03 28.12.2015)

שלום רב,
רציתי לשאול עם איזה קולפן הצלחת לחתוך כך כל אחד מהירקות, או שזה חתוך בסכין?
תודה

מתכונים ב-10 דקות (21:07 28.12.2015)

היי אורית,
השתמשתי במכשיר לחיתוך ירקות (“מנדולינה”) אבל אפשר לחתוך גם בסכין.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.