שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 40 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

1 בצל קטן קצוץ דק

1 גמבה גדולה קצוצה דק

2 עגבניות גדולות קצוצות

2 שיני שום כתושות

1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה

2/3 כוס מים רותחים

1 כף גדושה רסק עגבניות

תיבול: כפית פפריקה מתוקה , כפית סוכר, מלח ופלפל




אופן הכנה:

-מטגנים את הבצל עם 2 כפות שמן זית עד להזהבה קלה. מוסיפים את הגמבה, העגבניות והשום. ממליחים מעט ומבשלים עם מכסה כ-5 דקות עד שהירקות מעט מתרככים.

-מוסיפים את המים ומתבלים. מבשלים עם מכסה, תוך כדי ערבוב מידי פעם, במשך כ-25 דקות.

הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל

-מוסיפים את הפטרוזיליה, מבשלים 5 דקות נוספות ומסירים מהאש. לאחר צינון שומרים במקרר.

*הערה: במשך הבישול יש להוסיף מים במידת הצורך.

סלט טורקי מתכון, סלט תורכי, סלט טורקי ביתי

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
שיפודי עגבניות שרי ופטריותשיפודי עגבניות שרי ופטריות
שיפודי ירקות שיפודי ירקות
תגובותתגובות

שימו לב – לפני שאתם שואלים בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם.

הוספת תגובה
avatar
אופיר (17:04 27.10.2023)

היי אפרת. האם במקום פטרוזיליה אפשר כוסברה? או עדיף שלא? תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:46 28.10.2023)

היי
אפשר(:

avatar
יעל (00:50 23.03.2021)

כמה זמן נשאר במקרר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:22 23.03.2021)

היי יעל,
מומלץ להכין סלטים כמה שיותר קרוב לזמן ההגשה. בכל מקרה, הסלט נשמר כ-3 ימים במקרר.

avatar
בלי רסק ועם בישול (19:27 8.11.2020)

נשמע מתכון למטבוחה לא לטורקי

avatar
שירה גלבוע (23:28 25.07.2020)

יצא מושלם! כולם נהנו.
מומלץ בחום! (-אבל לאכול קר…)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:56 26.07.2020)

תודה 💜

avatar
אביטל (15:57 6.02.2020)

האם ניתן להכין את הסלט גם ללא פטרויליה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:36 6.02.2020)

כן.

avatar
עינת (13:14 2.12.2019)

בוקר טוב אפרת

לגבי הסוכר במתכון
זה כדי לבטל את החמיצות של רסק העגבניות ?

במקרה זה השתמשתי בעגבניות מרוסקות ועגבניות רגילות בלי רסק .

האם סוכר נחוץ גם פה?

תודה ויום טוב.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:51 2.12.2019)

כן. את לא חייבת להוסיף סוכר.

avatar
שירה (08:26 31.05.2019)

תודה רבה ,
הכנתי יצא טעים מאוד.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:47 31.05.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שירה

avatar
עינת (08:52 6.11.2018)

בוקר טובה אפרת

האם אפשר להשתמש פה בעגבניות מרוסקות קנוי או להוסיף עגבניות טריות ואם כן כמה?

או שאפשר לותר על רסק העגבניות ?

ולגבי הסוכר ניתן לוותר?

תודה לך .

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:03 6.11.2018)

היי עינת,
במקום רסק את יכולה לשים רבע כוס עגבניות מרוסקות קנוי.
אפשר לוותר על הסוכר אבל כדאי לטעום בסוף ולוודא שלא חמצמץ בטעם.

avatar
יעקב (23:56 6.09.2018)

שלום
אפשר להכין עם פטרוזיליה מיובשת ?
אם כן – כמה ?
תודה על הכול

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:47 7.09.2018)

אפשר לשים חצי כפית.
חג שמח ושנה טובה 🙂

avatar
Zipi (17:48 22.06.2018)

אפשר להשתמש עגבניות מקולפות מקופסא. עקב המחיר הגבוה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:03 22.06.2018)

כן בטח.

avatar
רויטל (09:55 17.06.2018)

מה ניתן להוציא שיצא קצת חריף?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:47 17.06.2018)

אפשר לטגן עם הגמבה חצי פלפל חריף. אפשרות נוספת היא להוסיף לתיבול כרבע כפית פפריקה חריפה.

avatar
דורית (19:16 24.05.2018)

האם אפשר להכין את הסלט הטורקי עם כל המצרכים המופיעים במתכון אבל בלי בישול?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:06 24.05.2018)

לא בטוחה אם ייצא מוצלח.

avatar
רן (06:26 25.01.2017)

בטורק לא מוסיפים כמון?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:57 25.01.2017)

לא חייבים אבל מי שרוצה יכול להוסיף כשליש כפית כמון.

avatar
שרה (19:47 18.08.2016)

היי!
ראשית, תודה על כל המתכונים!
ורציתי לשאול בקשר לסלט טורקי
1. האם הכמות מספיקה ל10 נפשות?
2. לא הבנתי מה לעשות עם העגבניות, האם לרסק אותם או לחתוך לקוביות?
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:45 19.08.2016)

היי שרה,
ל10 אנשים אפשר להכפיל כמויות ב-2. זה בתנאי שמוגשות עוד מנות ליד.
את העגבניות יש לקצוץ דק כמו לסלט קצוץ.
שבת שלום 🙂

avatar
יסמין (14:29 20.07.2016)

הי אפרת,
מה שלומך?
המטבוחה נראית מעולה! יש לי שאלות של טירונים לגבי העגבניות – האם צריך לקלף והאם משתמשים בכל העגבניה כולל הזרעים?

המון תודה 🙂
יסמין

avatar
יסמין (14:29 20.07.2016)

סלט טורקי כמובן. טירונים, כבר אמרתי? 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:58 20.07.2016)

היי יסמין,
כל שאלה מתקבלת בברכה 😉
משתמשים בכל העגבניה (כולל הזרעים) ואין צורך לקלף, פשוט לקצוץ אותן איך שהן.
בהצלחה!

avatar
יסמין (17:07 20.07.2016)

המון תודה!

המשך יום נעים 🙂

avatar
בניה (22:31 9.02.2016)

יצא מאוד טעים אבל כמו מטבוחה..
איפה טעיתי?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:39 10.02.2016)

היי בניה,
האם קצצת את העגבניות והגמבה או שגירדת?
יצא כמו מטבוחה מבחינת הטעם או המרקם?

avatar
סיון (18:41 20.04.2015)

יצא כ”כ טעים, שהצטערתי שלא הכנתי כפול. תודה רבה!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:43 20.04.2015)

תודה סיון, איזה כיף לשמוע 🙂

avatar
עדן (18:25 17.04.2015)

מתכון מוצלח ביותר כמו השאר

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:26 17.04.2015)

תודה עדן! שבת שלום 🙂

avatar
מרים (17:55 22.10.2014)

טעים טעים. תודה רבה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:30 22.10.2014)

בשמחה מרים!

לקריאת כל התגובות