זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 40 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 בצל קטן קצוץ דק
1 גמבה גדולה קצוצה דק
2 עגבניות גדולות קצוצות
2 שיני שום כתושות
1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
2/3 כוס מים רותחים
1 כף גדושה רסק עגבניות
תיבול: כפית פפריקה מתוקה , כפית סוכר, מלח ופלפל
אופן הכנה:
-מטגנים את הבצל עם 2 כפות שמן זית עד להזהבה קלה. מוסיפים את הגמבה, העגבניות והשום. ממליחים מעט ומבשלים עם מכסה כ-5 דקות עד שהירקות מעט מתרככים.
-מוסיפים את המים ומתבלים. מבשלים עם מכסה, תוך כדי ערבוב מידי פעם, במשך כ-25 דקות.
הפעל טיימר (25 דק’)
+
טיימר פועל
-מוסיפים את הפטרוזיליה, מבשלים 5 דקות נוספות ומסירים מהאש. לאחר צינון שומרים במקרר.
*הערה: במשך הבישול יש להוסיף מים במידת הצורך.
סלט טורקי מתכון, סלט תורכי, סלט טורקי ביתי
ראו גם
היי אפרת. האם במקום פטרוזיליה אפשר כוסברה? או עדיף שלא? תודה רבה
היי
אפשר(:
כמה זמן נשאר במקרר?
היי יעל,
מומלץ להכין סלטים כמה שיותר קרוב לזמן ההגשה. בכל מקרה, הסלט נשמר כ-3 ימים במקרר.
נשמע מתכון למטבוחה לא לטורקי
יצא מושלם! כולם נהנו.
מומלץ בחום! (-אבל לאכול קר…)
תודה 💜
האם ניתן להכין את הסלט גם ללא פטרויליה?
כן.
בוקר טוב אפרת
לגבי הסוכר במתכון
זה כדי לבטל את החמיצות של רסק העגבניות ?
במקרה זה השתמשתי בעגבניות מרוסקות ועגבניות רגילות בלי רסק .
האם סוכר נחוץ גם פה?
תודה ויום טוב.
כן. את לא חייבת להוסיף סוכר.
תודה רבה ,
הכנתי יצא טעים מאוד.
שמחה לשמוע 🙂
תודה שירה
בוקר טובה אפרת
האם אפשר להשתמש פה בעגבניות מרוסקות קנוי או להוסיף עגבניות טריות ואם כן כמה?
או שאפשר לותר על רסק העגבניות ?
ולגבי הסוכר ניתן לוותר?
תודה לך .
היי עינת,
במקום רסק את יכולה לשים רבע כוס עגבניות מרוסקות קנוי.
אפשר לוותר על הסוכר אבל כדאי לטעום בסוף ולוודא שלא חמצמץ בטעם.
שלום
אפשר להכין עם פטרוזיליה מיובשת ?
אם כן – כמה ?
תודה על הכול
אפשר לשים חצי כפית.
חג שמח ושנה טובה 🙂
אפשר להשתמש עגבניות מקולפות מקופסא. עקב המחיר הגבוה
כן בטח.
מה ניתן להוציא שיצא קצת חריף?
אפשר לטגן עם הגמבה חצי פלפל חריף. אפשרות נוספת היא להוסיף לתיבול כרבע כפית פפריקה חריפה.
האם אפשר להכין את הסלט הטורקי עם כל המצרכים המופיעים במתכון אבל בלי בישול?
לא בטוחה אם ייצא מוצלח.
בטורק לא מוסיפים כמון?
לא חייבים אבל מי שרוצה יכול להוסיף כשליש כפית כמון.
היי!
ראשית, תודה על כל המתכונים!
ורציתי לשאול בקשר לסלט טורקי
1. האם הכמות מספיקה ל10 נפשות?
2. לא הבנתי מה לעשות עם העגבניות, האם לרסק אותם או לחתוך לקוביות?
תודה רבה!
היי שרה,
ל10 אנשים אפשר להכפיל כמויות ב-2. זה בתנאי שמוגשות עוד מנות ליד.
את העגבניות יש לקצוץ דק כמו לסלט קצוץ.
שבת שלום 🙂
הי אפרת,
מה שלומך?
המטבוחה נראית מעולה! יש לי שאלות של טירונים לגבי העגבניות – האם צריך לקלף והאם משתמשים בכל העגבניה כולל הזרעים?
המון תודה 🙂
יסמין
סלט טורקי כמובן. טירונים, כבר אמרתי? 🙂
היי יסמין,
כל שאלה מתקבלת בברכה 😉
משתמשים בכל העגבניה (כולל הזרעים) ואין צורך לקלף, פשוט לקצוץ אותן איך שהן.
בהצלחה!
המון תודה!
המשך יום נעים 🙂
יצא מאוד טעים אבל כמו מטבוחה..
איפה טעיתי?
היי בניה,
האם קצצת את העגבניות והגמבה או שגירדת?
יצא כמו מטבוחה מבחינת הטעם או המרקם?
יצא כ”כ טעים, שהצטערתי שלא הכנתי כפול. תודה רבה!!
תודה סיון, איזה כיף לשמוע 🙂
מתכון מוצלח ביותר כמו השאר
תודה עדן! שבת שלום 🙂
טעים טעים. תודה רבה.
בשמחה מרים!