האתר משתמש בעוגיות כדי לנתח את תעבורת הגולשים, לייעודי אבטחת המידע שלכם ובאתרו המסור מילויו או חצייה על "מאשר/ת הכל" מהווים הסכמה לשימוש בעוגיות בהתאם למדיניות הפרטיות.
כפית סילאן, רבע כפית מלח, רבע כפית כמון, מעט פלפל שחור
אופן ההכנה
כדי להיפטר מהמרירות של החציל – מניחים את קוביות החציל במסננת ומפזרים עליהן מלח גס. משאירים במשך חצי שעה-שעה, עד שהחצילים מזיעים ומפשירים נוזלים. שוטפים את קוביות החציל מהמלח ומסננים.
מחממים סיר עם כף שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
מוסיפים את השום וקוביות החצילים ומערבבים במשך כ-2 דקות. מוסיפים את הגמבה ומערבבים כדקה.
מתבלים ברסק עגבניות, סילאן, כמון, מלח ופלפל ומוזגים מים רותחים. מערבבים, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך כ30 דקות (יש להרים את המכסה מידי פעם ולערבב. אם התבשיל מתייבש, יש להוסיף מים).