זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 7 דקות
מס’ מנות: 4 מנות
מצרכים:
250 גרם נודלס (אטריות ביצים)
400 גרם חזה עוף חתוך לקוביות קטנות
4 כפות סילאן
4 כפות רוטב סויה (*מומלץ רוטב סויה בסגנון סיני – הטעם שלו הכי מעודן במיוחד לילדים)
כפית פפריקה מתוקה
אופן הכנה:
-מכינים את הנודלס לפי ההוראות שעל גבי האריזה (אם רוצים שהאטריות יהיו בצבע צהוב מומלץ להוסיף חצי כפית כורכום למי הבישול). לאחר שהנודלס מתבשלים מסננים מנוזלים ומזליפים מעל מעט שמן זית.
-במקביל, מחממים סיר עם 1-2 כפות שמן ומטגנים את קוביות חזה העוף 1-2 דקות מכל צד (ממליחים מעט). מוסיפים את הנודלס המבושל ומתבלים בסילאן, רוטב סויה ופפריקה מתוקה. מערבבים היטב עד לספיגה אחידה של הרוטב. מבשלים 2-3 דקות נוספות ומסירים מהאש.
ראו גם
- פילה עוף במחבת |
- עוף ברוטב קארי |
- בורקס חזה עוף |
- חזה עוף ברוטב חמאת בוטנים |
- בורגול עם בשר טחון |
- חזה עוף מקורמל בסילאן
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים לילדים
הי אפרת
כמו כולם נהנית מאד מהאתר!
יש לי איטריות אורז, מתאים למתכון הזה?
אם לא מה אפשר לעשות איתם?
כן אפשר
ילך טוב עם סינטה במקום עוף?
תודה על מתכונים מעולים !!
כן:)
יצא נדיר
שמחה שיצא טעים❤️
היי,
מה ההבדל בתכלס בין נודלס (אטריות ביצים) לבין סתם פסטה? יש הבדל בטעם / מרקם / איכות / משהו אחר שיש לו באמת משמעות מורגשת?
תודה
הטעם והמרקם קצת שונים.
תודה רבה!
פעם ראשונה אחרי הרבה שנים שהילד אומר תודה וליקק את הצלחת🙏
איזה כיף לשמוע!🙂
שלום אפרת יקרה,
תודה על כל המתכונים המצוינים מאד נהנית מהם!!
רציתי לשאול האם יש לך מתכון לנודלס ללא רטבים (גם לא סילאן, דבש, מייפל וכד’…) ?
תודה רבה!
היי אפרת🙂
אין לי מתכון אבל אפשר לתבל את הנולדס כמו במתכון הזה- פסטה מתובלת.
אנחנו צמחונים. האם אפשר לעשות את זה עם טופו?
כן בטח
אחלה מתכון!! קל וטעים מאד!שמתי דבש במקום סילאון והוספתי גזר מגורר כף סוכר חום ורוטב טריאקי יצא יאממ
אפרת תודה על האתר והמתכונים הטעימים הכנתי מכאן המון פעמים ותמיד מצליח!!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף ולפרגן❤️
אין על המתכונים שלך!!!!!!!
מספר 1!!
אני מכינה משהו מהאתר והכל מתחסל באותו רגע….!!!!
אין עליך!!!
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
הכי כיף לשמוע שהכל מתחסל(:
תודה על הפרגון❤
מתכון מעולה, 10 דקות ויש ארוחה טעימה ומזינה.
הכנתי פעמיים השבוע, בעלי מאוד אהב את המנה.
שמחה מאד שנהניתם מהמנה❤ תודה אלישבע!
היי אפרת
מה אפשר במקום רוטב סויה פה ואולי גם בשאר המתכונים הנפלאים באתרך
תודה מראש.
היי,
באופן כללי במקום רוטב סויה אפשר להשתמש ברוטב תמרי, ואפשר להשרות פטריות שיטאקי ולהשתמש במי ההשריה שלהן כתחליף.
אומנם הטעם שונה מעט מהמקור אך אלו תחליפים די מספקים.
בחלק מהמתכונים (כמו כאן) ניתן להוסיף מעט רוטב טריאקי אם אוהבים כדי שייתן טעם.
בנוסף, לרוב יש צורך להוסיף מעט מלח אם משמיטים את הסויה.
שמחה מאד לשמוע שאת נהנית מהמתכונים באתר(:
היי מה יכול להיות תחליף לאיטריות אם אין לי?
פסטה/פתיתים/ איטריות חיטה דקיקות
מה עדיף?
היי,
אפשר להכין את המתכון עם פסטה ואפשר גם עם אטריות.
היי אפרת. האם רוטב צ’ילי יכול להשתלב במתכון? אוהבת וחושבת האם יכול להשתלב. ואם כן מה הכמות? תודה
היי,
אפשר להוסיף כף-שתיים רוטב צ’ילי לתיבול(:
היי אפרת
נודלס (ללא ביצים )גם מתאים?
תודה מראש וחג שמח.
היי עינת,
כן, אפשר להשתמש גם בנודלס.
חג שמח❤
היי האם במקום סויה אפשר לשים רוטב לחזה עוף (חרדל ודבש)?
תודה רבה !!
אם אוהבים את הטעם אפשר🙂
האם טעים גם אחרי כמה שעות/ יום?
לא כמו באותו רגע, אבל אחרי חימום חוזר זה גם מעולה:)
שלום אפרת,
האם אפשר לדעתך להכען עם סגטי במקום נודלס?
תודה על מתכונים נפלאים:)
היי שיר,
אין בעיה, רק שימי לב לא לבשל את הפסטה יתר על המידה
יום נפלא 🙂
תודה רבה:)
וגם לשאול האם ניתן להקפיא את נתחי העוף לאחר הבישול (בנפרד מהנודלס/ספגטי)?
כן.
פשוט טעייםםםם..
נראה מעולהההה יסמין
תודה על השיתוף יקירה 🌸
הכנתי כמות כפולה. חוסל.
תודה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה תמרה
היי אפרת
אני רוצה להכין את הנודלס כתוספת, בלי החזה עוף. האם צריך לשנות משהו במרכיבים או בהכנה
תודה רבה
אין צורך לשנות.
היי, חשבתי להכין בדיוק באותו האופן עם בשר טחון.
1. האם זה מתאים?
2. האם אפשר להקפיא את השר הטחון והירקות המוקפצים לפני שמוסיפי את הנודלס?
כן לשתי השאלות 🙂
היי מותק
אני חייבת תשובה דחוףף
יכול להיות קשור לטגן גם גמבה ובצל ולהוסיף
או שהגמבה תהרוס??
תודה ענקית אחלה מתכונים
ממליצה לכולם
כן אפשר.
האם אפשר לוותר על הסילאן
אפשר לשים 2-3 כפות דבש או סירופ מייפל במקום.
הכנתי את המתכון לפי ההוראות. פעם ראשונה שהכנתי נודלס אטריות אורז דקיקות לפי מה שהיה כתוב על האריזה. כשטעמתי את הנודלס הוא היה מעט מסטיק, למרות היותו רך ונראה מוכן לאכילה. האם זה אמור להיות טעמו או שהיה עלי להשאירו זמן רב יותר במים רותחים?
זה בדר”כ המרקם של אטריות אורז.
המתכון הכי פשוט והכי טעים שהכנתי.. את גאון, תודה!
שמחה שאהבת 🙂
תודה שירה
בוקר טוב אפרת
מה אפשר במקום הרוטב ססויה משהו דל נתרן?
תודה ויום טוב.
היי עינת,
אין לי רעיון (הסויה מוסיפה טעם).
אם את לא רוצה להשתמש בסויה פשוט תוותרי עליה ותוסיפי מלח לפי הטעם.
אפשר במקום סילאן לשים דבש?
כן. בגלל שהדבש מתוק יותר לדעתי מספיק 3 כפות.
יצא מאוד טעים.
הוספתי בצל מטוגן, ברוקולי, קישוא ותירס.
תודה!
מעולה 🙂
תודה שרה ושבת שלום!
תודה רבה עשיתי עם ספגטי ויצא מצוין! ממש טעים
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
עשיתי את המרק אתמול.
שמתי 2 כפות דבש במקום סילאן.
יצא מעט מתקתק
אכלו ממנו שני מבוגרים ונהנו מאד.
פעם ראשונה שאני משתמש ברוטב סויה הודות לך.
האם אפשר היה להוסיף ירקות כלשהן לחזה בזמן הטגון?
התכונתי לנודלס, כמובן.
היי שלמה,
פעם הבאה אפשר להפחית בכמות הדבש ואז זה ייצא פחות מתוק.
אפשר בהחלט להוסיף ירקות. את הירקות יש להוסיף בהתחלה ולבשל עד לריכוך כמעט מלא ואז להוסיף את חזה העוף. אפשר גם לטגן בצל.
יום מעולה 🙂
תוגה אפרת.
התכונתי בטיגון.
אולי ירקות חתוכים דקיקות.
כן. אפשר לחתוך ירקות דק ולטגן.
אפשר לשים מקרוני/פסטה רגיל במקום איטריות
כן.
שלום!
רציתי לדעת איך אני יכולה להדפיס את המתכונים?
אני לוחצת על הדפסה וגם על הסמל למטה ושום דבר לא זז…
אשמח לתגובה.
היי גאולה,
אצלי זה עובד באופן תקין.
ניסית ללחוץ על אפשרות הדפסה מעל המתכון בצד שמאל וגם על הסמל בחלק התחתון?
באיזה דפדפן את גולשת? נסי להדפיס מדפדפן אחר.
יצא טעים מאוד!!
תודה:-)
שמחה לשמוע!
תודה אורית 🌷
מכון מצוין, כלום עבודה.
תודה רבה
תודה איריס 🙂
שלום
אם יש לי בבית אטריות ביצים אבל הדקות והקצרות(כאלה ששמים במרק) ויש לי גם ספגטי הרגיל
מה עדיף?
נראה לי עדיף ספגטי.
היי אפרת, האם יש לך רעיון איך אפשר להכין את המנה עם טופו במקום עוף?
היי דנה,
את קוביות הטופו כדאי להשרות לפחות 10 דקות ברוטב סויה ואז להכין בדיוק כמו שמכינים את העוף.
אגב יש באתר מתכון לנודלס עם טופו וירקות.
הכנתי לארוחת צהרים ויצא ממש טעים!!
שמחה לשמוע! תודה שרי 🌷
במה אפשר להחליף את הסילאן? דבש יעבוד? כמו כן, בהנחה שאני רוצה להכין את המנה הזאת למבוגרת (אני :)) ולא לילדים, האם ניתן להוסיף תבלינים נוספים כדי שיהיה טעם קצת יותר מעניין? תודה!
כן, אפשר לשים דבש (הסילאן פשוט מוסיף יותר צבע).
את יכולה להוסיף בצל מטוגן ו/או חצי כפית פפריקה חריפה אם את אוהבת (או לפזר קצת תבלין צ’ילי חריף).
מאוד אוהבת את האתר שלך!!! הוא מזכיר לי תבשילים מהעבר וזה עוזר מאוד. ובנוסף חלק ניכר מהסלטים שלך פשוט ניפלאים וברובם לא הכרתי אז מלא תודות.
תודה אורית 🙂
כרגיל אחלה של מתכונים מוצלחים אחד אחד
יש לי שאלה לגבי החזה עוף. אנחנו צמחוניים ויש לטבעול חזה עוף פרווה יש אפשרות להשתמש בו למתכון הזה? בעיקרון הוא צריך רק חימום במחבט של כרבע שעה וזה? בכלל אם תוכלי להעלות מתכונים עם המוצרים האלה ולא הטופו אני מאמינה שהרבה ישמחו
תודה ויום מעולה
כן, את יכולה להשתמש בזה במקום בחזה העוף.
האמת שכבר הרבה זמן אני רוצה להעלות מתכונים עם המוצרים האלה אבל אני לא מגיעה לזה. אעשה יותר מאמץ 🙂
יצא מעולה!
תודה סיון, שמחה לשמוע 🙂
יום מקסים
היי, רציתי לשאול האם ניתן להמיר את הפפריקה בתבלין אחר? או שהוא משמעותי למתכון?
תודה רבה ויום טוב
אפשר לוותר על הפפריקה.
יום מקסים 🙂
נשמע מצוין!
במידה ואני רוצה להוסיף אפונה וגרגרי תירס למנה, מתי מומלץ לעשות זאת?
היי דניאל,
אפשר להוסיף גרגירי תירס ואפונה (משימורים או שקית קפואה) לאחר שטיגנת את חזה העוף. לבשל כ-3 דקות, להוסיף את הנודלס ולהמשיך כרגיל.
יום מקסים 🌷