זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 12-15 דקות

מס’ מנות: 2-3 מנות

סוג: חלבי

מצרכים:

שקית רביולי פרמזן ריקוטה

בטטה חתוכה לקוביות קטנטנות

1 בצל בינוני קצוץ

1 שן שום כתושה

1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל)

תיבול: תבלין בזיליקום, מלח וקמצוץ פלפל שחור




אופן הכנה:

-מטגנים את הבצל במחבת עם מעט שמן או חמאה עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את הבטטה והשום ומבשלים כ-5 דקות עד שהבטטה מתרככת.

-שופכים את השמנת, מתבלים בבזיליקום, מלח ופלפל שחור ומבשלים במשך 3-4  דקות עד שהשמנת מצטמצמת ומסמיכה.

-במקביל, מכינים את הרביולי בסיר נפרד לפי הוראות ההכנה (בדר”כ מבשלים 2-3 דקות במים רתוחים ומוציאים).

-שופכים את הרוטב על הרביולי ומגישים.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
פסטה לילדיםפסטה לילדים
מתכון לפתיתים מתכון לפתיתים
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
בר (00:39 12.01.2021)

היי הייתי שמה גם אגוז מוסקט 😊😉

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:22 12.01.2021)

😍🙏

avatar
רחל (19:27 2.12.2020)

היי
אפשר להחליף את הבטטה בדלעת?
אם לא אז אשים פטריות, אבל מעדיפה שלא.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:32 2.12.2020)

היי רחל,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר, רק שימי לב שבבישול המרקם של הדלעת משתנה ויכול פחות להתאים למנה

avatar
רחל (23:53 2.12.2020)

אז לא מומלץ?
אין לי ענין אם יצא לא טעים או מרוח….

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:41 3.12.2020)

אז לא 🙂

avatar
אפרת חיומי (08:00 18.11.2020)

אפרת. אני מאוהבת באתר שלך! את מצילה אותי בכל פעם מחדש. בלי פלצנות ומוצרים שקשה להשיג.. הכל כ\”כ נגיש ונוח וכמובן טעים! כולם מרוצים.. תודה ענקית!(:

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:04 18.11.2020)

תודה על המילים החמות אפרת 🙂
אני שמחה לקרוא שאת נהנת,
יום נפלא ❤️

avatar
נועה (00:00 25.07.2021)

מסכימה
דבר ראשון שאני עושה כשאני רוצה להכין משהו זה להיכנס ל10 דקות.
הכל מצליח כאן😍

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:39 25.07.2021)

תודה נועה❤

avatar
מירי (16:57 19.10.2021)

ממש כך!! גם אני דבר ראשון ואחרון זה להכנס לאפלקציה להכין משהו ולקצור מחמאות ולהנות אז תודה ענקית ❤️🥰🙏

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:07 19.10.2021)

תודה מירי❤

avatar
מיקה (18:26 24.10.2020)

לא הבנתי צריך לבשל את הבטטה לפני?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:37 24.10.2020)

לא, הבטטה מתבשלת במחבת. חשוב לחתוך לקוביות קטנטנות.

avatar
ליסה (00:37 18.08.2020)

היי, באיזה שלב להוסיף את התבלינים?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:25 18.08.2020)

לאחר שמוסיפים את השמנת.

avatar
מיטל (20:41 1.07.2020)

הי אפרת. האתר ממש יעיל ומעולה.
יש לך אולי מתכון לרביולי בטטה או טורטליני פטריות ברוטב פרווה?
אני סומכת על המתכונים שלך….תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:28 2.07.2020)

היי מיטל,
אין לי מתכון אבל אשתדל להכין ולהעלות בהמשך 🙂

avatar
נטלי (20:37 20.02.2020)

היי אפרת האתר החדש נפלא ממש👍⁦❣️⁩
אין לי בטטה אפשר להחליף אולי לגזר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:11 20.02.2020)

היי נטלי,
קודם כל תודה 🙂
גזר נראה לי קצת פחות מתאים.
אם יש לך פטריות אז עדיף. אם לא, אפשר להכין את הרוטב בלי הבטטה.

avatar
מיכללללל (18:39 23.12.2019)

היי אפרת,
אני רוצה להכין 4 חבילות רביולי.
האם להכפיל את מרכיבי הרוטב פי 4?
תודה רבה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:56 23.12.2019)

אם כל שקית היא 400 גרם אז יכול להיות שיהיה מספיק להכפיל ב-3.
בכל מקרה, גם אם את מכפילה מספיק לשים בצל בינוני אחד ובטטה אחת גדולה.

avatar
הדר (07:50 14.11.2019)

היי אפרת 🙂
תודה על המתכונים המעולים!
למען חסכון בכלים 😆 אפשר לבשל את הרביולי ברוטב? (מכפילה את הרוטב ל600 גרם רביולי)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:27 14.11.2019)

לא מומלץ. עדיף לבשל את הרביולי קודם במים אחרת הוא לא יתרכך כמו שצריך.
יום מקסים 🌺

avatar
יונה (07:27 25.06.2019)

אפשר להכין מראש

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:08 25.06.2019)

אפשר להכין את הרוטב והרביולי מראש ולשמור בנפרד. לפני ההגשה לערבב בניהם.

avatar
אורנה (21:24 26.12.2018)

היי
עשיתי את המתכון הזה עם רביולי בטטה.
גירדתי את הבטטה במקום לחתוך לקוביות.
יצא מעולה!!!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:27 27.12.2018)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

avatar
Orit (21:12 22.09.2018)

חג שמח אפרת,
האם אפשר להוסיף פטריות לבטטה או שזה לא מתאים?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:29 22.09.2018)

אפשר. את הפטריות כדאי לטגן בהתחלה כ-5 דקות ואז להוסיף את קוביות הבטטה והשום ולהמשיך כרגיל.
חג שמח 🌺

avatar
מיכל (11:24 23.08.2018)

היי אפרת, יש לך מתכון לרוטב לרביולי ללא שמנת? למשל על בסיס שמן זית? או אולי פסטו? תודה! מיכל

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:13 23.08.2018)

היי מיכל,
יש מתכון של ניוקי שאולי יכול להתאים גם לרביולי – ניוקי עם עגבניות שרי. ממליצה להכפיל את כמות שמן הזית.

avatar
צופיה (13:47 21.08.2018)

היי אפרת,
אפשר להחליף את הבטטה בתפוחי אדמה או שזה לא ייצא טוב?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:34 21.08.2018)

פחות מומלץ. עדיף בטטה.

avatar
מלכה (15:46 24.05.2018)

אין לי תבלין בזיליקום, אני יכולה לא לשים בכלל או תבלין אחר שאת ממליצה? תודה מראש.

avatar
מלכה (15:50 24.05.2018)

ועוד שאלה לידע כללי; מתי אני יכולה להחליף שמנת לבישול בשמנת מתוקה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:50 24.05.2018)

בדר”כ כשרשום שמנת מתוקה ואין צורך להקציף את השמנת, ניתן להשתמש בשמנת לבישול.
ולהפך – כשרשום שמנת לבישול כמעט תמיד אפשר להשתמש בשמנת מתוקה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:47 24.05.2018)

אפשר לוותר על הבזיליקום.

avatar
בתאל (12:15 18.05.2018)

שמנת מתוקה לבישול?כי ראיתי רק שמנת מתוקה להקצפה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:56 20.05.2018)

יש שמנת מתוקה ויש שמנת לבישול. במקרה הזה שני הסוגים מתאימים, עם שמנת מתוקה זה יוצא יותר עשיר.

avatar
קרינה (17:35 25.12.2017)

היי אפרת , הכנתי היום עם פיטריות משימורים כמות כפולה וכול מי שטעם אמר שטעים…תודה רבה .בחמאה טיגנתי את הפיטריות משימורים 2 קופסאות הוספתי שום כתוש את השמנת גם 2 חבילות מלח ולפלם ותבלין פטרוזיליה מיובשת וקצת שום גבישי עירבבתי ושפכתי מעל הרביולי ומעל פיזאתי גבינה צהובה ודמתי לתנור עד שהזהיב ויוצא מאוד טעים תודה רבה לכם על המענה והרעיונות לבישול למדתי הרבה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:39 25.12.2017)

נראה טעים! תודה קרינה 🙂

avatar
איריס (17:26 3.12.2017)

היי! מתה על המתכונים באתר.
קראתי במקומות אחרים שגם מומלץ להוסיף אגוז מוסקט. היית ממליצה? במידה וכן, כמה?
הולכת לנסות את המתכון היום, אעדכן 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:59 3.12.2017)

היי איריס,
אפשר להוסיף בין רבע לשליש כפית אגוז מוסקט, לפי הטעם.
בהצלחה 😉

avatar
נויה (14:48 4.05.2020)

אני ממליצה ממש על אגוז מוסקט הוא מוסיף ממש טעם טוב ככה אני תמיד עושה

avatar
דליה (13:37 9.11.2017)

שלום
יש לי מיכל קצפת צמחית במתיקות מעודנת, האם זה אותו דבר? אפשר להשתמש במקום השמנת המתוקה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:37 9.11.2017)

היי דליה,
אפשר אבל לטעמי עדיף להשתמש בשמנת חלבית ולא צמחית במקרה הזה.

avatar
תהילה (12:37 24.03.2017)

האם אפשר לוותר על הבצל או להחליף במשהו אחר? בעלי לא נוגע בבצל מבושל.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:46 24.03.2017)

אפשר לוותר על הבצל.

avatar
אלונה (15:48 12.11.2018)

נו אז מה? את עבד שלו?
זה מה יש כפרה. לא טוב לך תאכל בחוץ.

avatar
אני (20:02 22.12.2020)

תרגעי.. זה בעלה לא חבר שלה.

avatar
יופי (14:11 22.01.2017)

היי אני מכינה עכשיו והבטטה קשה עדיין.לא צריך לבשל אותה לחוד לפני???

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:13 22.01.2017)

יש לבשל את הבטטה עד שהיא מתרככת ורק אחכ לשפוך את השמנת.

avatar
קרינה (01:47 15.12.2016)

היי אפרת,
רציתי לישאול אם אני רוצה להכין עם פטריות ושחכתי ליקנות טריות ווש לי פטריות בשימורים, ובלי בצל ובטטה האם אפשר לטגן את השום ולטגן כמה דקות את הפיטריות ואז לשים את השמנת?המון תודות הכנתי עם המתכון הזה עם שום ופטריות טריות ויצא מאוד טעים והפעם יש לי בשימורים ורציתי לדעת איך ניתן להכין כדי שיצא לי טוב.
שוב תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (09:55 15.12.2016)

היי קרינה,
אפשר להכין עם פטריות משימורים. זה עדיין ייצא טעים אך פחות ממה שהיה מתקבל אם היית משתמשת בפטריות טריות.
אפשר לטגן את השום והפטריות ולהוסיף שמנת.
יום מקסים 🙂

avatar
אסתי אור (18:09 6.12.2016)

האמת את הרוטב לפסטה או רביולי.. אני עושה עם קרם קוקוס מי שאוהב. פחות שומן ובריא. וזה יוצא ממש טעים. במקום השמנת מתוקה או שמנת לבישול. מומלץ..

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:15 6.12.2016)

נשמע מעולה 🙂

avatar
רינת א. (22:03 13.12.2016)

רוטב מעולה בכלום עבודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:33 13.12.2016)

תודה רינת 🙂

avatar
מיתר (14:25 9.11.2016)

היי,
האם אפשר להכין את הרוטב הזה גם עם פסטה?
אנחנו בערך שישה סועדים, מה יהיו הכמויות?
תודה רבה ויום טוב (:

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:35 9.11.2016)

היי מיתר,
אפשר להכין את הרוטב עם פסטה.
אם מוגשות לצד זה מנות נוספות אז לדעתי מספיק להכין חבילה וחצי של פסטה (750 גרם) ואלה הכמויות של הרוטב:
2 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות קטנטנות
2 בצלים בינוניים קצוצים
3 שיני שום כתושות
3 מיכלי שמנת מתוקה (750 מ”ל) – אפשר לשלב 1 שמנת מתוקה + 2 שמנת לבישול
כפית שטוחה תבלין בזליקום, מלח ופלפל לפי הטעם.
אם לא מוגשות מנות נוספות אז כדאי להכין 2 חבילות פסטה ו-4 מיכלי שמנת.
יום נפלא 🙂

avatar
מיתר (15:49 9.11.2016)

נשמע מצויין! תודה רבה (:
אעדכן איך יצא

avatar
קרינה (23:44 12.09.2016)

היי אפרת,
הכנתי עם פטריות במקום הבטטה ויצא טעים תודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:20 13.09.2016)

מעולה!
תודה קרינה 🙂

avatar
ראומה (19:28 29.06.2016)

ט-עים! (-:

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:50 29.06.2016)

תודה ראומה, שנחה שאהבת 🙂

avatar
אמא לתינוקות (12:47 21.06.2016)

פעם ראשונה שהכנתי רביולי בכלל (הכנתי לשבועות) וקל וחומר רוטב לרביולי…ממש התפללתי שיהיה טעים, כי אני ממש לא מבינה בזה, ונכנסתי להגיב רק כדי להמליץ בחום!!

יצא מעלף, טעים טעים טעים! כולם רצו עוד:-)
תודה רבה אפרת!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:00 21.06.2016)

איזה כיף לשמוע! 🙂
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום מעולה!

avatar
רינת (09:51 11.06.2016)

יש לי רביולי בטטות. המתכון הזה לרוטב יתאים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (10:15 11.06.2016)

כן רינת.
חג שמח 🙂

avatar
ליעד (21:27 28.05.2016)

לכמה צלחות זה מספיק?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:02 28.05.2016)

היי ליעד,
2-3 מנות, תלוי בכמות ששמים.
שבוע טוב 🙂

avatar
עטוש (19:45 3.03.2016)

בלוג נהדר גם עבור בשלניות ותיקות.מתכונים נהדרים.מומלץ.תודה רבה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:47 3.03.2016)

תודה עטוש 🙂

avatar
גיטי (16:45 3.02.2016)

שלום, איך עושים את הבצק של הרביולי והמילוי? אין אצלנו לקנות את זה,

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:48 3.02.2016)

היי גיטי,
לצערי אין באתר מתכון לבצק רביולי 🙂

avatar
לירז מנדל (13:15 4.04.2015)

איזה רוטב מומלץ לרביולי בטטה ללא שמנת?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:24 4.04.2015)

היי לירז,
אפשר להכין רוטב עגבניות או רוטב שמבוסס על שמן זית: מטגנים בצל ופטריות חתוכות. מוסיפים למחבת שמן זית (כשליש כוס). מתבלים במלח, פלפל שחור ועשבי תיבול קצוצים לפי הטעם: פטרוזיליה, טימין, אורגנו וכו’. ניתן להוסיף גם שן שום כתושה.

avatar
טירונית במטבח (11:27 25.03.2015)

שלום וכל הכבוד על האתר המדהים!
האם ניתן להשתמש ברוטב זה לכל סוגי הרביולי הקנויים? רביולי 4 גבינות, רביולי בטטה…
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:33 25.03.2015)

תודה 🙂
כן, אפשר להשתמש ברוטב לכל סוגי הרביולי. אפשר גם לגוון ולשים במקום הבטטה פטריות חתוכות.
יום נפלא!

avatar
נורית (16:30 19.12.2014)

יצא מצוין (עם שמנת 10% שומן), ובאמת 10 דקות עבודה.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (16:47 19.12.2014)

שמחה לשמוע נורית 🙂
תודה ושבת שלום!

avatar
קרן (04:39 9.11.2014)

המתכונים באתר הזה מדהימים ובתור אחת שלומדת לבשל זה ממש עוזר. אפשר להחליף את הבטטה בירק אחר ועם לא העם זה יהיה טעים בלי בטטה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (08:05 9.11.2014)

תודה קרן, אני שמחה לשמוע 🙂
אפשר להכין גם בלי בטטה אבל מומלץ יותר להחליף את הבטטה בפטריות שמפיניון חתוכות.
שבוע נפלא!

avatar
קרן (11:43 4.08.2014)

אנחנו יותר אוהבים רביולי בטטה.אפשרי לשנות את הסוג רביולי ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:06 4.08.2014)

כן, אפשר.

avatar
נופר (10:50 5.05.2014)

בשלנית חדשה-
איזה שמנת מתוקה צריך לקנות? זה משנה אם זה שמנת לבישול?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:46 5.05.2014)

הי נופר, אפשר להשתמש בשני הסוגים. שמנת לבישול או מתוקה.

avatar
חני (18:44 16.02.2014)

היי מתכונים קלים ומעולים!!
שאלה לגבי השן שום- שן שלמה/ כתושה/ חתוכה?
תודה 🙂

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:46 16.02.2014)

תודה חני 🙂
שן שום כתושה (אוסיף במתכון).

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות