שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 12-15 דקות

מס’ מנות: 2-3 מנות

סוג: חלבי

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

שקית רביולי פרמזן ריקוטה

בטטה חתוכה לקוביות קטנטנות

1 בצל בינוני קצוץ

1 שן שום כתושה

1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל)

תיבול: תבלין בזיליקום, מלח וקמצוץ פלפל שחור

אופן הכנה:

-מטגנים את הבצל במחבת עם מעט שמן או חמאה עד להזהבה קלה.

-מוסיפים את הבטטה והשום ומבשלים כ-5 דקות עד שהבטטה מתרככת.

-שופכים את השמנת, מתבלים בבזיליקום, מלח ופלפל שחור ומבשלים במשך 3-4  דקות עד שהשמנת מצטמצמת ומסמיכה.

-במקביל, מכינים את הרביולי בסיר נפרד לפי הוראות ההכנה (בדר”כ מבשלים 2-3 דקות במים רתוחים ומוציאים).

-שופכים את הרוטב על הרביולי ומגישים.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
פסטה לילדים
מתכון לפתיתים

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
בר (00:39 12.01.2021)

היי הייתי שמה גם אגוז מוסקט 😊😉

מתכונים ב-10 דקות (10:22 12.01.2021)

😍🙏

רחל (19:27 2.12.2020)

היי
אפשר להחליף את הבטטה בדלעת?
אם לא אז אשים פטריות, אבל מעדיפה שלא.

מתכונים ב-10 דקות (23:32 2.12.2020)

היי רחל,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר, רק שימי לב שבבישול המרקם של הדלעת משתנה ויכול פחות להתאים למנה

רחל (23:53 2.12.2020)

אז לא מומלץ?
אין לי ענין אם יצא לא טעים או מרוח….

מתכונים ב-10 דקות (09:41 3.12.2020)

אז לא 🙂

אפרת חיומי (08:00 18.11.2020)

אפרת. אני מאוהבת באתר שלך! את מצילה אותי בכל פעם מחדש. בלי פלצנות ומוצרים שקשה להשיג.. הכל כ\”כ נגיש ונוח וכמובן טעים! כולם מרוצים.. תודה ענקית!(:

מתכונים ב-10 דקות (10:04 18.11.2020)

תודה על המילים החמות אפרת 🙂
אני שמחה לקרוא שאת נהנת,
יום נפלא ❤️

נועה (00:00 25.07.2021)

מסכימה
דבר ראשון שאני עושה כשאני רוצה להכין משהו זה להיכנס ל10 דקות.
הכל מצליח כאן😍

מתכונים ב-10 דקות (00:39 25.07.2021)

תודה נועה❤

מיקה (18:26 24.10.2020)

לא הבנתי צריך לבשל את הבטטה לפני?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:37 24.10.2020)

לא, הבטטה מתבשלת במחבת. חשוב לחתוך לקוביות קטנטנות.

ליסה (00:37 18.08.2020)

היי, באיזה שלב להוסיף את התבלינים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:25 18.08.2020)

לאחר שמוסיפים את השמנת.

מיטל (20:41 1.07.2020)

הי אפרת. האתר ממש יעיל ומעולה.
יש לך אולי מתכון לרביולי בטטה או טורטליני פטריות ברוטב פרווה?
אני סומכת על המתכונים שלך….תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:28 2.07.2020)

היי מיטל,
אין לי מתכון אבל אשתדל להכין ולהעלות בהמשך 🙂

נטלי (20:37 20.02.2020)

היי אפרת האתר החדש נפלא ממש👍⁦❣️⁩
אין לי בטטה אפשר להחליף אולי לגזר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:11 20.02.2020)

היי נטלי,
קודם כל תודה 🙂
גזר נראה לי קצת פחות מתאים.
אם יש לך פטריות אז עדיף. אם לא, אפשר להכין את הרוטב בלי הבטטה.

מיכללללל (18:39 23.12.2019)

היי אפרת,
אני רוצה להכין 4 חבילות רביולי.
האם להכפיל את מרכיבי הרוטב פי 4?
תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:56 23.12.2019)

אם כל שקית היא 400 גרם אז יכול להיות שיהיה מספיק להכפיל ב-3.
בכל מקרה, גם אם את מכפילה מספיק לשים בצל בינוני אחד ובטטה אחת גדולה.

הדר (07:50 14.11.2019)

היי אפרת 🙂
תודה על המתכונים המעולים!
למען חסכון בכלים 😆 אפשר לבשל את הרביולי ברוטב? (מכפילה את הרוטב ל600 גרם רביולי)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:27 14.11.2019)

לא מומלץ. עדיף לבשל את הרביולי קודם במים אחרת הוא לא יתרכך כמו שצריך.
יום מקסים 🌺

יונה (07:27 25.06.2019)

אפשר להכין מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:08 25.06.2019)

אפשר להכין את הרוטב והרביולי מראש ולשמור בנפרד. לפני ההגשה לערבב בניהם.

אורנה (21:24 26.12.2018)

היי
עשיתי את המתכון הזה עם רביולי בטטה.
גירדתי את הבטטה במקום לחתוך לקוביות.
יצא מעולה!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:27 27.12.2018)

מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

Orit (21:12 22.09.2018)

חג שמח אפרת,
האם אפשר להוסיף פטריות לבטטה או שזה לא מתאים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:29 22.09.2018)

אפשר. את הפטריות כדאי לטגן בהתחלה כ-5 דקות ואז להוסיף את קוביות הבטטה והשום ולהמשיך כרגיל.
חג שמח 🌺

מיכל (11:24 23.08.2018)

היי אפרת, יש לך מתכון לרוטב לרביולי ללא שמנת? למשל על בסיס שמן זית? או אולי פסטו? תודה! מיכל

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:13 23.08.2018)

היי מיכל,
יש מתכון של ניוקי שאולי יכול להתאים גם לרביולי – ניוקי עם עגבניות שרי. ממליצה להכפיל את כמות שמן הזית.

צופיה (13:47 21.08.2018)

היי אפרת,
אפשר להחליף את הבטטה בתפוחי אדמה או שזה לא ייצא טוב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:34 21.08.2018)

פחות מומלץ. עדיף בטטה.

מלכה (15:46 24.05.2018)

אין לי תבלין בזיליקום, אני יכולה לא לשים בכלל או תבלין אחר שאת ממליצה? תודה מראש.

מלכה (15:50 24.05.2018)

ועוד שאלה לידע כללי; מתי אני יכולה להחליף שמנת לבישול בשמנת מתוקה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:50 24.05.2018)

בדר”כ כשרשום שמנת מתוקה ואין צורך להקציף את השמנת, ניתן להשתמש בשמנת לבישול.
ולהפך – כשרשום שמנת לבישול כמעט תמיד אפשר להשתמש בשמנת מתוקה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:47 24.05.2018)

אפשר לוותר על הבזיליקום.

בתאל (12:15 18.05.2018)

שמנת מתוקה לבישול?כי ראיתי רק שמנת מתוקה להקצפה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:56 20.05.2018)

יש שמנת מתוקה ויש שמנת לבישול. במקרה הזה שני הסוגים מתאימים, עם שמנת מתוקה זה יוצא יותר עשיר.

קרינה (17:35 25.12.2017)

היי אפרת , הכנתי היום עם פיטריות משימורים כמות כפולה וכול מי שטעם אמר שטעים…תודה רבה .בחמאה טיגנתי את הפיטריות משימורים 2 קופסאות הוספתי שום כתוש את השמנת גם 2 חבילות מלח ולפלם ותבלין פטרוזיליה מיובשת וקצת שום גבישי עירבבתי ושפכתי מעל הרביולי ומעל פיזאתי גבינה צהובה ודמתי לתנור עד שהזהיב ויוצא מאוד טעים תודה רבה לכם על המענה והרעיונות לבישול למדתי הרבה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:39 25.12.2017)

נראה טעים! תודה קרינה 🙂

איריס (17:26 3.12.2017)

היי! מתה על המתכונים באתר.
קראתי במקומות אחרים שגם מומלץ להוסיף אגוז מוסקט. היית ממליצה? במידה וכן, כמה?
הולכת לנסות את המתכון היום, אעדכן 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:59 3.12.2017)

היי איריס,
אפשר להוסיף בין רבע לשליש כפית אגוז מוסקט, לפי הטעם.
בהצלחה 😉

נויה (14:48 4.05.2020)

אני ממליצה ממש על אגוז מוסקט הוא מוסיף ממש טעם טוב ככה אני תמיד עושה

דליה (13:37 9.11.2017)

שלום
יש לי מיכל קצפת צמחית במתיקות מעודנת, האם זה אותו דבר? אפשר להשתמש במקום השמנת המתוקה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:37 9.11.2017)

היי דליה,
אפשר אבל לטעמי עדיף להשתמש בשמנת חלבית ולא צמחית במקרה הזה.

תהילה (12:37 24.03.2017)

האם אפשר לוותר על הבצל או להחליף במשהו אחר? בעלי לא נוגע בבצל מבושל.

מתכונים ב-10 דקות (12:46 24.03.2017)

אפשר לוותר על הבצל.

אלונה (15:48 12.11.2018)

נו אז מה? את עבד שלו?
זה מה יש כפרה. לא טוב לך תאכל בחוץ.

אני (20:02 22.12.2020)

תרגעי.. זה בעלה לא חבר שלה.

יופי (14:11 22.01.2017)

היי אני מכינה עכשיו והבטטה קשה עדיין.לא צריך לבשל אותה לחוד לפני???

מתכונים ב-10 דקות (14:13 22.01.2017)

יש לבשל את הבטטה עד שהיא מתרככת ורק אחכ לשפוך את השמנת.

קרינה (01:47 15.12.2016)

היי אפרת,
רציתי לישאול אם אני רוצה להכין עם פטריות ושחכתי ליקנות טריות ווש לי פטריות בשימורים, ובלי בצל ובטטה האם אפשר לטגן את השום ולטגן כמה דקות את הפיטריות ואז לשים את השמנת?המון תודות הכנתי עם המתכון הזה עם שום ופטריות טריות ויצא מאוד טעים והפעם יש לי בשימורים ורציתי לדעת איך ניתן להכין כדי שיצא לי טוב.
שוב תודה.

מתכונים ב-10 דקות (09:55 15.12.2016)

היי קרינה,
אפשר להכין עם פטריות משימורים. זה עדיין ייצא טעים אך פחות ממה שהיה מתקבל אם היית משתמשת בפטריות טריות.
אפשר לטגן את השום והפטריות ולהוסיף שמנת.
יום מקסים 🙂

אסתי אור (18:09 6.12.2016)

האמת את הרוטב לפסטה או רביולי.. אני עושה עם קרם קוקוס מי שאוהב. פחות שומן ובריא. וזה יוצא ממש טעים. במקום השמנת מתוקה או שמנת לבישול. מומלץ..

מתכונים ב-10 דקות (19:15 6.12.2016)

נשמע מעולה 🙂

רינת א. (22:03 13.12.2016)

רוטב מעולה בכלום עבודה.

מתכונים ב-10 דקות (22:33 13.12.2016)

תודה רינת 🙂

מיתר (14:25 9.11.2016)

היי,
האם אפשר להכין את הרוטב הזה גם עם פסטה?
אנחנו בערך שישה סועדים, מה יהיו הכמויות?
תודה רבה ויום טוב (:

מתכונים ב-10 דקות (14:35 9.11.2016)

היי מיתר,
אפשר להכין את הרוטב עם פסטה.
אם מוגשות לצד זה מנות נוספות אז לדעתי מספיק להכין חבילה וחצי של פסטה (750 גרם) ואלה הכמויות של הרוטב:
2 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות קטנטנות
2 בצלים בינוניים קצוצים
3 שיני שום כתושות
3 מיכלי שמנת מתוקה (750 מ”ל) – אפשר לשלב 1 שמנת מתוקה + 2 שמנת לבישול
כפית שטוחה תבלין בזליקום, מלח ופלפל לפי הטעם.
אם לא מוגשות מנות נוספות אז כדאי להכין 2 חבילות פסטה ו-4 מיכלי שמנת.
יום נפלא 🙂

מיתר (15:49 9.11.2016)

נשמע מצויין! תודה רבה (:
אעדכן איך יצא

קרינה (23:44 12.09.2016)

היי אפרת,
הכנתי עם פטריות במקום הבטטה ויצא טעים תודה.

מתכונים ב-10 דקות (08:20 13.09.2016)

מעולה!
תודה קרינה 🙂

ראומה (19:28 29.06.2016)

ט-עים! (-:

מתכונים ב-10 דקות (19:50 29.06.2016)

תודה ראומה, שנחה שאהבת 🙂

אמא לתינוקות (12:47 21.06.2016)

פעם ראשונה שהכנתי רביולי בכלל (הכנתי לשבועות) וקל וחומר רוטב לרביולי…ממש התפללתי שיהיה טעים, כי אני ממש לא מבינה בזה, ונכנסתי להגיב רק כדי להמליץ בחום!!

יצא מעלף, טעים טעים טעים! כולם רצו עוד:-)
תודה רבה אפרת!

מתכונים ב-10 דקות (13:00 21.06.2016)

איזה כיף לשמוע! 🙂
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום מעולה!

רינת (09:51 11.06.2016)

יש לי רביולי בטטות. המתכון הזה לרוטב יתאים?

מתכונים ב-10 דקות (10:15 11.06.2016)

כן רינת.
חג שמח 🙂

ליעד (21:27 28.05.2016)

לכמה צלחות זה מספיק?

מתכונים ב-10 דקות (22:02 28.05.2016)

היי ליעד,
2-3 מנות, תלוי בכמות ששמים.
שבוע טוב 🙂

עטוש (19:45 3.03.2016)

בלוג נהדר גם עבור בשלניות ותיקות.מתכונים נהדרים.מומלץ.תודה רבה.

מתכונים ב-10 דקות (20:47 3.03.2016)

תודה עטוש 🙂

גיטי (16:45 3.02.2016)

שלום, איך עושים את הבצק של הרביולי והמילוי? אין אצלנו לקנות את זה,

מתכונים ב-10 דקות (21:48 3.02.2016)

היי גיטי,
לצערי אין באתר מתכון לבצק רביולי 🙂

לירז מנדל (13:15 4.04.2015)

איזה רוטב מומלץ לרביולי בטטה ללא שמנת?

מתכונים ב-10 דקות (17:24 4.04.2015)

היי לירז,
אפשר להכין רוטב עגבניות או רוטב שמבוסס על שמן זית: מטגנים בצל ופטריות חתוכות. מוסיפים למחבת שמן זית (כשליש כוס). מתבלים במלח, פלפל שחור ועשבי תיבול קצוצים לפי הטעם: פטרוזיליה, טימין, אורגנו וכו’. ניתן להוסיף גם שן שום כתושה.

טירונית במטבח (11:27 25.03.2015)

שלום וכל הכבוד על האתר המדהים!
האם ניתן להשתמש ברוטב זה לכל סוגי הרביולי הקנויים? רביולי 4 גבינות, רביולי בטטה…
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (11:33 25.03.2015)

תודה 🙂
כן, אפשר להשתמש ברוטב לכל סוגי הרביולי. אפשר גם לגוון ולשים במקום הבטטה פטריות חתוכות.
יום נפלא!

נורית (16:30 19.12.2014)

יצא מצוין (עם שמנת 10% שומן), ובאמת 10 דקות עבודה.

מתכונים ב-10 דקות (16:47 19.12.2014)

שמחה לשמוע נורית 🙂
תודה ושבת שלום!

קרן (04:39 9.11.2014)

המתכונים באתר הזה מדהימים ובתור אחת שלומדת לבשל זה ממש עוזר. אפשר להחליף את הבטטה בירק אחר ועם לא העם זה יהיה טעים בלי בטטה?

מתכונים ב-10 דקות (08:05 9.11.2014)

תודה קרן, אני שמחה לשמוע 🙂
אפשר להכין גם בלי בטטה אבל מומלץ יותר להחליף את הבטטה בפטריות שמפיניון חתוכות.
שבוע נפלא!

קרן (11:43 4.08.2014)

אנחנו יותר אוהבים רביולי בטטה.אפשרי לשנות את הסוג רביולי ?

מתכונים ב-10 דקות (12:06 4.08.2014)

כן, אפשר.

נופר (10:50 5.05.2014)

בשלנית חדשה-
איזה שמנת מתוקה צריך לקנות? זה משנה אם זה שמנת לבישול?

מתכונים ב-10 דקות (11:46 5.05.2014)

הי נופר, אפשר להשתמש בשני הסוגים. שמנת לבישול או מתוקה.

חני (18:44 16.02.2014)

היי מתכונים קלים ומעולים!!
שאלה לגבי השן שום- שן שלמה/ כתושה/ חתוכה?
תודה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (19:46 16.02.2014)

תודה חני 🙂
שן שום כתושה (אוסיף במתכון).

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.