זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 12-15 דקות
מס’ מנות: 2-3 מנות
סוג: חלבי
מצרכים:
שקית רביולי פרמזן ריקוטה
בטטה חתוכה לקוביות קטנטנות
1 בצל בינוני קצוץ
1 שן שום כתושה
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ”ל)
תיבול: תבלין בזיליקום, מלח וקמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מטגנים את הבצל במחבת עם מעט שמן או חמאה עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את הבטטה והשום ומבשלים כ-5 דקות עד שהבטטה מתרככת.
-שופכים את השמנת, מתבלים בבזיליקום, מלח ופלפל שחור ומבשלים במשך 3-4 דקות עד שהשמנת מצטמצמת ומסמיכה.
-במקביל, מכינים את הרביולי בסיר נפרד לפי הוראות ההכנה (בדר”כ מבשלים 2-3 דקות במים רותחים ומוציאים).
-שופכים את הרוטב על הרביולי ומגישים.
האם אפשר במקום שמנת מתוקה, שמנת לבישול?
כן
אם מכינים יום מראש, האם לשפוך את הרוטב על הרביולי בעת ההכנה או בעת ההגשה?
היי
עדיף סמוך להגשה.
היי אפרת
אני מעונינת להכין את הרביולי בכמות כפולה עם הרוטב פטריות מה הכמויות שאני צריכה לרוטב?
תודה
היי,
לכמות כפולה יש להכפיל כמויות פי 2(:
אני מחפשת רעיון לתוספת שישתלב יפה עם הרביולי, יש לך אולי רעיון? – תודה!
היי,
אפשר להכין פוקצ’ה, תפוח אדמה מוקרם, לחם שום, וכן פשטידה חלבית או קיש.
האם ניתן להוסיף לבטטה גם תפוח אדמה?
תודה
היי,
אפשר, אבל פחות כדאי כי אז המנה תהיה עמוסה מדי.
הי אפרת!
קניתי רביולי פטריות, האם אפשר להשתמש בו במתכון הזה? ואם כן האם יש אלו שינויים שכדאי לי לעשות?
היי,
המתכון מתאים גם לרביולי פטריות, את יכולה גם להכין רוטב שמנת פטריות שישתלב מעולה.
תודה על התשובה המהירה!
וגם כמה גרם רביולי צריך למתכון הזו?
למתכון הנוכחי- שקית רביולי.
למתכון של הרוטב פטריות שצירפתי לך- 250 גרם (קצת יותר מחצי שקית).
קניתי רביולי גבינות בטטה ופיטריות, אפשר לשלב בניהם?
היי,
אפשר(:
היי אפרת האם אני קונה את הרביולי במכולת? פשוט אף פעם לא ראיתי רביולי להכנה במכולת
היי,
ניתן למצוא רביולי במקררים ברוב הסופרים.
היי אפרת,
1) הבנתי שזה מתאים גם לרביולי בטטה,זה נכון?
ומה ההבדל בינהם, עם הגבינה זה יותר טעים?
2) אפשר לעשות עם שמנת לבישול (9%) במקום השמנת מתוקה??
מה ההבדל?
תודה רבה וסליחה על כל השאלות.
(טוב בכל זאת פעם ראשונה שאני רוצה להכין רביולי 😄)
היי,
1. נכון, ההבדל הוא שברביולי בטטה המילוי הוא בטטה ולא גבינות(:
2. אפשר, השמנת המתוקה מעניקה מרקם סמיך וטעים קצת יותר.
אפשר לשים גם בלי בטטה?
היי,
אפשר לוותר על הבטטה.
היי הייתי שמה גם אגוז מוסקט 😊😉
😍🙏
זה מתאים?
נשמע לי מוזר 🤔
אשמח לדעת אם זה מומלץ וטעים שאני אדע אם לשים או לא.😃
זה מתאים, לא כולם אוהבים אך יש הטוענים שאגוז מוסקט משדרג את הטעם בכל מנה.
היי
אפשר להחליף את הבטטה בדלעת?
אם לא אז אשים פטריות, אבל מעדיפה שלא.
היי רחל,
לא ניסיתי אבל אני מניחה שאפשר, רק שימי לב שבבישול המרקם של הדלעת משתנה ויכול פחות להתאים למנה
אז לא מומלץ?
אין לי ענין אם יצא לא טעים או מרוח….
אז לא 🙂
אפרת. אני מאוהבת באתר שלך! את מצילה אותי בכל פעם מחדש. בלי פלצנות ומוצרים שקשה להשיג.. הכל כ\”כ נגיש ונוח וכמובן טעים! כולם מרוצים.. תודה ענקית!(:
תודה על המילים החמות אפרת 🙂
אני שמחה לקרוא שאת נהנת,
יום נפלא ❤️
מסכימה
דבר ראשון שאני עושה כשאני רוצה להכין משהו זה להיכנס ל10 דקות.
הכל מצליח כאן😍
תודה נועה❤
ממש כך!! גם אני דבר ראשון ואחרון זה להכנס לאפלקציה להכין משהו ולקצור מחמאות ולהנות אז תודה ענקית ❤️🥰🙏
תודה מירי❤
לא הבנתי צריך לבשל את הבטטה לפני?
לא, הבטטה מתבשלת במחבת. חשוב לחתוך לקוביות קטנטנות.
היי, באיזה שלב להוסיף את התבלינים?
לאחר שמוסיפים את השמנת.
הי אפרת. האתר ממש יעיל ומעולה.
יש לך אולי מתכון לרביולי בטטה או טורטליני פטריות ברוטב פרווה?
אני סומכת על המתכונים שלך….תודה
היי מיטל,
אין לי מתכון אבל אשתדל להכין ולהעלות בהמשך 🙂
היי אפרת האתר החדש נפלא ממש👍❣️
אין לי בטטה אפשר להחליף אולי לגזר?
היי נטלי,
קודם כל תודה 🙂
גזר נראה לי קצת פחות מתאים.
אם יש לך פטריות אז עדיף. אם לא, אפשר להכין את הרוטב בלי הבטטה.
היי אפרת,
אני רוצה להכין 4 חבילות רביולי.
האם להכפיל את מרכיבי הרוטב פי 4?
תודה רבה
אם כל שקית היא 400 גרם אז יכול להיות שיהיה מספיק להכפיל ב-3.
בכל מקרה, גם אם את מכפילה מספיק לשים בצל בינוני אחד ובטטה אחת גדולה.
היי אפרת 🙂
תודה על המתכונים המעולים!
למען חסכון בכלים 😆 אפשר לבשל את הרביולי ברוטב? (מכפילה את הרוטב ל600 גרם רביולי)
לא מומלץ. עדיף לבשל את הרביולי קודם במים אחרת הוא לא יתרכך כמו שצריך.
יום מקסים 🌺
אפשר להכין מראש
אפשר להכין את הרוטב והרביולי מראש ולשמור בנפרד. לפני ההגשה לערבב בניהם.
היי
עשיתי את המתכון הזה עם רביולי בטטה.
גירדתי את הבטטה במקום לחתוך לקוביות.
יצא מעולה!!!
מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
חג שמח אפרת,
האם אפשר להוסיף פטריות לבטטה או שזה לא מתאים?
אפשר. את הפטריות כדאי לטגן בהתחלה כ-5 דקות ואז להוסיף את קוביות הבטטה והשום ולהמשיך כרגיל.
חג שמח 🌺
היי אפרת, יש לך מתכון לרוטב לרביולי ללא שמנת? למשל על בסיס שמן זית? או אולי פסטו? תודה! מיכל
היי מיכל,
יש מתכון של ניוקי שאולי יכול להתאים גם לרביולי – ניוקי עם עגבניות שרי. ממליצה להכפיל את כמות שמן הזית.
היי אפרת,
אפשר להחליף את הבטטה בתפוחי אדמה או שזה לא ייצא טוב?
פחות מומלץ. עדיף בטטה.
אין לי תבלין בזיליקום, אני יכולה לא לשים בכלל או תבלין אחר שאת ממליצה? תודה מראש.
ועוד שאלה לידע כללי; מתי אני יכולה להחליף שמנת לבישול בשמנת מתוקה?
בדר”כ כשרשום שמנת מתוקה ואין צורך להקציף את השמנת, ניתן להשתמש בשמנת לבישול.
ולהפך – כשרשום שמנת לבישול כמעט תמיד אפשר להשתמש בשמנת מתוקה.
אפשר לוותר על הבזיליקום.
תודה רבה,
קורה לי הרבה שאין לי בזיליקום ויש מתכונים עם,
איזה תבלין יכול להחליף אותו אם רוצים
היי,
זה ממש תלוי בסוג המתכון…
במתכון הנוכחי אפשר פשוט לוותר על הבזיליקום.
במתכוני תבשילים ניתן לשים במקומו בחלק מהפעמים טימין/רוזמרין/כוסברה.
שמנת מתוקה לבישול?כי ראיתי רק שמנת מתוקה להקצפה
יש שמנת מתוקה ויש שמנת לבישול. במקרה הזה שני הסוגים מתאימים, עם שמנת מתוקה זה יוצא יותר עשיר.
היי אפרת , הכנתי היום עם פיטריות משימורים כמות כפולה וכול מי שטעם אמר שטעים…תודה רבה .בחמאה טיגנתי את הפיטריות משימורים 2 קופסאות הוספתי שום כתוש את השמנת גם 2 חבילות מלח ולפלם ותבלין פטרוזיליה מיובשת וקצת שום גבישי עירבבתי ושפכתי מעל הרביולי ומעל פיזאתי גבינה צהובה ודמתי לתנור עד שהזהיב ויוצא מאוד טעים תודה רבה לכם על המענה והרעיונות לבישול למדתי הרבה.
נראה טעים! תודה קרינה 🙂
היי! מתה על המתכונים באתר.
קראתי במקומות אחרים שגם מומלץ להוסיף אגוז מוסקט. היית ממליצה? במידה וכן, כמה?
הולכת לנסות את המתכון היום, אעדכן 🙂
היי איריס,
אפשר להוסיף בין רבע לשליש כפית אגוז מוסקט, לפי הטעם.
בהצלחה 😉
אני ממליצה ממש על אגוז מוסקט הוא מוסיף ממש טעם טוב ככה אני תמיד עושה
שלום
יש לי מיכל קצפת צמחית במתיקות מעודנת, האם זה אותו דבר? אפשר להשתמש במקום השמנת המתוקה
היי דליה,
אפשר אבל לטעמי עדיף להשתמש בשמנת חלבית ולא צמחית במקרה הזה.
האם אפשר לוותר על הבצל או להחליף במשהו אחר? בעלי לא נוגע בבצל מבושל.
אפשר לוותר על הבצל.
נו אז מה? את עבד שלו?
זה מה יש כפרה. לא טוב לך תאכל בחוץ.
תרגעי.. זה בעלה לא חבר שלה.
היי אני מכינה עכשיו והבטטה קשה עדיין.לא צריך לבשל אותה לחוד לפני???
יש לבשל את הבטטה עד שהיא מתרככת ורק אחכ לשפוך את השמנת.
היי אפרת,
רציתי לישאול אם אני רוצה להכין עם פטריות ושחכתי ליקנות טריות ווש לי פטריות בשימורים, ובלי בצל ובטטה האם אפשר לטגן את השום ולטגן כמה דקות את הפיטריות ואז לשים את השמנת?המון תודות הכנתי עם המתכון הזה עם שום ופטריות טריות ויצא מאוד טעים והפעם יש לי בשימורים ורציתי לדעת איך ניתן להכין כדי שיצא לי טוב.
שוב תודה.
היי קרינה,
אפשר להכין עם פטריות משימורים. זה עדיין ייצא טעים אך פחות ממה שהיה מתקבל אם היית משתמשת בפטריות טריות.
אפשר לטגן את השום והפטריות ולהוסיף שמנת.
יום מקסים 🙂
האמת את הרוטב לפסטה או רביולי.. אני עושה עם קרם קוקוס מי שאוהב. פחות שומן ובריא. וזה יוצא ממש טעים. במקום השמנת מתוקה או שמנת לבישול. מומלץ..
נשמע מעולה 🙂
רוטב מעולה בכלום עבודה.
תודה רינת 🙂
היי,
האם אפשר להכין את הרוטב הזה גם עם פסטה?
אנחנו בערך שישה סועדים, מה יהיו הכמויות?
תודה רבה ויום טוב (:
היי מיתר,
אפשר להכין את הרוטב עם פסטה.
אם מוגשות לצד זה מנות נוספות אז לדעתי מספיק להכין חבילה וחצי של פסטה (750 גרם) ואלה הכמויות של הרוטב:
2 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות קטנטנות
2 בצלים בינוניים קצוצים
3 שיני שום כתושות
3 מיכלי שמנת מתוקה (750 מ”ל) – אפשר לשלב 1 שמנת מתוקה + 2 שמנת לבישול
כפית שטוחה תבלין בזליקום, מלח ופלפל לפי הטעם.
אם לא מוגשות מנות נוספות אז כדאי להכין 2 חבילות פסטה ו-4 מיכלי שמנת.
יום נפלא 🙂
נשמע מצויין! תודה רבה (:
אעדכן איך יצא
היי אפרת,
הכנתי עם פטריות במקום הבטטה ויצא טעים תודה.
מעולה!
תודה קרינה 🙂
ט-עים! (-:
תודה ראומה, שנחה שאהבת 🙂
פעם ראשונה שהכנתי רביולי בכלל (הכנתי לשבועות) וקל וחומר רוטב לרביולי…ממש התפללתי שיהיה טעים, כי אני ממש לא מבינה בזה, ונכנסתי להגיב רק כדי להמליץ בחום!!
יצא מעלף, טעים טעים טעים! כולם רצו עוד:-)
תודה רבה אפרת!
איזה כיף לשמוע! 🙂
תודה שחזרת לעדכן והמשך יום מעולה!
יש לי רביולי בטטות. המתכון הזה לרוטב יתאים?
כן רינת.
חג שמח 🙂
לכמה צלחות זה מספיק?
היי ליעד,
2-3 מנות, תלוי בכמות ששמים.
שבוע טוב 🙂
בלוג נהדר גם עבור בשלניות ותיקות.מתכונים נהדרים.מומלץ.תודה רבה.
תודה עטוש 🙂
שלום, איך עושים את הבצק של הרביולי והמילוי? אין אצלנו לקנות את זה,
היי גיטי,
לצערי אין באתר מתכון לבצק רביולי 🙂
איזה רוטב מומלץ לרביולי בטטה ללא שמנת?
היי לירז,
אפשר להכין רוטב עגבניות או רוטב שמבוסס על שמן זית: מטגנים בצל ופטריות חתוכות. מוסיפים למחבת שמן זית (כשליש כוס). מתבלים במלח, פלפל שחור ועשבי תיבול קצוצים לפי הטעם: פטרוזיליה, טימין, אורגנו וכו’. ניתן להוסיף גם שן שום כתושה.
שלום וכל הכבוד על האתר המדהים!
האם ניתן להשתמש ברוטב זה לכל סוגי הרביולי הקנויים? רביולי 4 גבינות, רביולי בטטה…
תודה רבה
תודה 🙂
כן, אפשר להשתמש ברוטב לכל סוגי הרביולי. אפשר גם לגוון ולשים במקום הבטטה פטריות חתוכות.
יום נפלא!
יצא מצוין (עם שמנת 10% שומן), ובאמת 10 דקות עבודה.
שמחה לשמוע נורית 🙂
תודה ושבת שלום!
המתכונים באתר הזה מדהימים ובתור אחת שלומדת לבשל זה ממש עוזר. אפשר להחליף את הבטטה בירק אחר ועם לא העם זה יהיה טעים בלי בטטה?
תודה קרן, אני שמחה לשמוע 🙂
אפשר להכין גם בלי בטטה אבל מומלץ יותר להחליף את הבטטה בפטריות שמפיניון חתוכות.
שבוע נפלא!
אנחנו יותר אוהבים רביולי בטטה.אפשרי לשנות את הסוג רביולי ?
כן, אפשר.
בשלנית חדשה-
איזה שמנת מתוקה צריך לקנות? זה משנה אם זה שמנת לבישול?
הי נופר, אפשר להשתמש בשני הסוגים. שמנת לבישול או מתוקה.
יש עדיפות ל32% או 38%?
לא משנה(:
היי מתכונים קלים ומעולים!!
שאלה לגבי השן שום- שן שלמה/ כתושה/ חתוכה?
תודה 🙂
תודה חני 🙂
שן שום כתושה (אוסיף במתכון).