זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
חבילת אטריות רחבות מבושלות (400 גרם)
1 בצל קטן קצוץ
סלסלת פטריות שמפניון טריות חתוכות גס
1/2 חבילת שעועית ירוקה שלמה קפואה (עדיף עדינה)
רוטב: 4 כפות סילאן, 2 כפות צ'ילי מתוק, 1 כף רוטב סויה, מלח ופלפל שחור.
אופן הכנה:
-מחממים מחבת רחבה עם שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
-מוסיפים את הפטריות והשעועית הירוקה, ממליחים מעט ומבשלים עם מכסה על אש בינונית תוך כדי ערבוב מידי פעם.
הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל
-לאחר כ-10 דקות, מוסיפים את האטריות המבושלות ומתבלים בסילאן, צ'ילי מתוק, סויה, מלח ופלפל. מערבבים היטב לספיגת הטעמים במשך 3-5 דקות.
ראו גם
- תבשיל שעועית ירוקה ואפונה |
- שעועית ירוקה פיקנטית |
- תבשיל כרוב עם שעועית ירוקה |
- מרק ערמונים ופטריות |
- שעועית ירוקה עם בטטה |
- שעועית ירוקה וברוקולי
מתכון זה שייך לאוסף: מתכונים צמחוניים
תגובות
במה אפשר להחליף את הפיטריות?
אפשר לוותר על הפטריות.
הי אפרת
אני רוצה לתת את המתכון לבחור צעיר שמבשל רק לעצמו.
מ 400 גרם אטריות יוצאת כמות גדולה מדי ופסטה מתקלקלת יחסית מהר.
כמה פסטה צריך לבשל כדי שיספיק לו ל 4 מנות לא גדולות. כמובן שהשאלה מתייחסת גם לכמויות של שאר המצרכים.
היי, הכמות שבמתכון מספיקה לכ-4 מנות.
האם אפשר להכין עם ספגטי?
כן אפשר.
תודה, הכנתי עם ספגטי והיה מעולה
תודה שחזרת לעדכן 🙂
יצא מושלםםםם
כמו כל המתכונים שלך
שמחה לשמוע, תודה אורית 🙂
הי האם ניתן להחליף את השעועית בירק אחר?
כן. אפשר לשים קישואים או גזר.
היי אפרת,
האם לדעתך אטריות אורז יצא טעים?
אני חושבת שכן.
הי, אפשרי להשתמש בפתיתים במקום בפסטה?
נראה לי שכן.
יצא מווושלם!!
תודה שירה, שמחה שאהבת 🙂
היי אפרת
הכנתי בליי ב סילאן וכלי שועית ויצא סוף.
מעולה 🙂
תודה אורית.
היי אפרת
עכשיו עכשיו מכינה את המתכון ,
האם את השעועית הירוקה להוסיף ישירות קפואה מן השקית ללא בישול? ללא מים?
ונראה לי שקצת נשרף לי או מתיבשת התחתית של הסיר להוסיף מים?
המון תודה לך מראש.
כן. זה מפשיר בבישול.
הי
מה ניתן לשים במקום צילי וסויה?
אפשר להכין את זה רק עם סילאן, מלח ופלפל שחור. לטעם קצת פיקנטי אפשר להוסיף חצי כפית פפריקה חריפה או רבע כפית תבלין צ'ילי חריף.
שבוע נפלא 🙂
היי
אפשרי להשתמש בפיטריות שיטאקי במקום הפיטריות שמוזכרות ?
זה ישנה מבחינת טעם?
כן אפשר בהחלט.
יצא בסדר.
מתוק מידיי.
היי ניקי
המתכון נראה טוב
האם אפשרי להשתמש פה באיטריות שעועית או איטריות מקמח אחר זה ישנה?
ןהאם אפשדרי לשים שמן שומשום או שמן זית במקום הסילאן ןהרוטב סויה? או שיש משהו אחר גם?
ןמה אפשר במקום הצ'ילי מתוק?
סליחה התבלבלתי בשם
אפרת נכון?
היי עינת,
אפשר להשתמש באטריות שעועית. הטעם יהיה שונה כי הטעם של האטריות הוא שונה אבל עדיין יהיה טעים.
את יכולה לתבל בשמן שומשום/זית, תבלין פפריקה מתוקה, מלח ופלפל שחור. אפשר גם לפזר מעט קצת תבלין צ'ילי חריף.
תודה לך
אתר נפלא .
מה הכוונה רוטב סילאן / סילאן רגיל או אולי יש משהו אחר שנקרא רוטב סילאן
הכוונה לסילאן רגיל (מחקתי את המילה רוטב).
יום מקסים 🙂
יצא טעיםםםםםםםםם! תודה אפרת
שמתי פטריות משימורים ונראה לי שקופסא אחת לא מספיקה.
אין מילים על האתר- אני מכורה סופית…..!
איזה כיף לשמוע!
תודה שרה 🙂
היי,
אטריות בינוניות גם טוב? או שזה יהפך לעיסה דביקית מידי?
כן שרה, נראה לי שאפשר להכין גם עם אטריות בינוניות.
היי תודה על המתכונים, כאמא עובדת ועסוקה במיוחד האתר מציל אותי לא פעם.
האם ניתן להשתמש בשעועית מקופסת שימורים?
היי רחל,
שמחה שהאתר מועיל עבורך 🙂
וכן, אני מניחה שאת יכולה להשתמש בשעועית ירוקה משימורים.
האם האטריות הם אטריות ביצים?
היי אירית,
אלה אטריות רגילות אבל אפשר להשתמש גם באטריות ביצים.
נראה טעים אבל הילדים לא אוכלים שעועית . אז חשבתי לוותר ולשים במקום רצועות חזה עוף מה דעתך?
נשמע מעולה 🙂
נשמע נהדר! איך אני יכולה לשלב בפנים גם בשר בקר?
היי לירן,
מומלץ להשתמש ברצועות בקר דקות (סינטה או אנטריקוט) שמתבשלות מהר ואז לטגן אותן כחצי דקה-דקה מכל צד (אחרי טיגון הבצל) ואז להוסיף פטריות ושעועית ירוקה ולהמשיך במתכון כרגיל.
שבוע טוב 🙂
הי, אפשר בלי צ'ילי וסויה? אני לא אוהבת… תודה
היי מירי,
אז תכיני רק עם סילאן, מלח ופלפל.
אפשרות אחרת היא לשים רוטב טריאקי אם את אוהבת (גם במקום הסילאן).
הכנתי ויצא מעולה! תודה רבה!!
שמחה לשמוע! תודה בת-שבע 🙂
הי,אפשר להשתמש הפטריות מקופסאת שימורים?
כן אפשר.
הי, אני לא מוצאת את האיטריות האלה. אפשר לקבל את היצרן / שם שלהם ?
היי ענת,
רשום על השקית "אטריות רחבות" וזה של חב' אוסם (למרות שיש עוד כמה חברות שמייצרות את זה).
תודה על מתכון האטריות עם פטריות וכו'. מאד נהנית תמיד מכל המתכונים.
שאלה: טיפשית האם במקום השעועית בקופסת שימורים אפשר להשתמש בשעועית קפואה?
תודה, לאה ס.
היי לאה,
אני שמחה לשמוע שאת נהנת מהמתכונים 🙂
לגבי השעועית- הכוונה לשעועית קפואה (רשמתי בטעות מקופסת שימורים). בזכותך תיקנתי את הטעות 😉