זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 23 דקות
מס’ מנות: 4-5 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
1 בצל קטן-בינוני קצוץ
2 שיני שום קצוצות
1 גזר גדול קלוף חתוך לקוביות קטנטנות
2 כוסות אטריות דקות
6 כוסות מים רותחים
חצי כוס דחוסה עלי פטרוזיליה
תיבול: כף אבקת מרק, רבע כפית כורכום, כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
אופן הכנה:
-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים שום וגזר ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-3 דקות.
-מתבלים באבקת מרק, כורכום, מלח ופלפל שחור. מוסיפים 6 כוסות מים רותחים ומערבבים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.
-לאחר שהמים רתחו מוסיפים את האטריות הדקות ועלי הפטרוזיליה. מערבבים ומכסים את הסיר. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-15 דקות, עד שהאטריות מתבשלות.
*הערה: אם במקרה האטריות ספחו הרבה מהנוזלים, ניתן להוסיף כוס מים נוספת ולשפר תיבול בהתאם.
- מרק שום חלבי |
- מרק ברוקולי וקישואים |
- מרק ארטישוק ירושלמי |
- מרק עדשים |
- מרק ערמונים ופטריות |
- מרק צח
תגובות
היי,
אפשר להוסיף למרק גם שעועית לבנה של סנפרוסט? אם כן כמה ומתי?
תודה
היי, ניתן להוסיף כחצי כוס שעועית לבנה. וברגע שאת מוסיפה את האיטריות הוסיפי את השעועית.
בהצלחה
טעים טעים
מרק קלאסי
שכולם אוהבים
טעים גם ללא מרק עוף.
חבל להרוס את הבריאות…
ומי שממש רוצה יש את המתכון של אפרת
לאבקת מרק
איזה כיף 🙂
תודה רבה רחלי!
יום נפלא
שבוע טוב אפרת יקרה, מה שלומך? חזרתי לעדכן. הכנתי את המרק, הוספתי שוקיים ותפוחי אדמה. תיבלתי גם בתבלין חווייג". את האטריות בישלתי בנפרד. המרק יצא מעולה! המון המון תודה
נשמע מעולה רותי!
שמחה לקרוא שיצא מוצלח❤️
שבוע נפלא
מרק נהדר! האם גינגר יכול ללכת בפנים?
כן 🙂
יוואוו!!
פעם 2 שאני מכינה את זה וכל פעם זוללים את זה מחדש!
ממש ממש תודה!
טעים טעים!😋😍
תודה יקירה 🙂
שמחה לקרוא שיצא מוצלח🌸
אני לא מהבשלניות ויצא לי מעולה!!
איזה כיף 🙂
הוספתי תפו"א ובטטה
מרק קליל וטעים ליום גשום שכזה
תודה רבה
שמחה לקרוא שאהבת הדר ❤️
חג שמח!
נניח שאני רוצה להכין כמות גדולה יותר (8 מנות). כיצד יש להגדיל את הכמויות?
היי נדב,
אני מציעה פשוט להכפיל כמויות-
במקום בצל 1 קטן – 1 גדול/2 קטנים
במקום 2 שיני שום- 4 שיניים
וכן הלאה..
בהצלחה 🌸
השתמשתי בלקט ירקות ולא רק בגזר ויצא נהדר.
תודה על הרעיון וההשראה.
נראה נפלא איילת 🙂
תודה שחזרת לשתף
שבוע טוב ❤️
מתכון מעולה.קל וטעים מאוד.
תודה רבה לך
שמחה לקרוא שאהבת❤️
תודה רבה! המרק יצא מדהים! נהנינו מאד!
מעולה לימור!!
כיף לקרוא שנהנתם🌸❤️
תודה רבה אפרת!
נראה מעולה ראות! 🙂
תודה על השיתוף יקרה
טעים
נראה מעולה מישל 🙂
תודה על השיתוף 🌸
יצא מדהים
הוספתי מלאאא ירקות והיה מעולה
הכנתי אתמול בלילה בשביל היום
אבל חיסלנו את הכל איך שזה גמר להתבשל
אני רוצה להכין שוב אבל הפעם חשבתי להוסיף חוויאג\' (בעלי מאד אוהב)
זה יכול להתאים לכאן? מה הכמות בערך? יכול להחליף את האבקת מרק? (מעדיפה כמה שפחות להשתמש…)
המון המון תודה
ניתן להוסיף כפית שטוחה של חוויאג' למרק, אין בעיה
לא הייתי מחליפה את האבקת מרק בחוויאג', במידה ותרצי יש מתכון לאבקת מרק ביתית.
בהצלחה 🙂
סתם שתדעי שחוואיג מרק זה שילוב עיקרי של 3 תבלינים כורכום כמון ופלפל שחור אז אם יש למתכון תבלין כורכום ופלפל שחור בהחלט את יכולה להחליף את הכורכום והפלפל שחור בחוואיג מרק והכמון שנוסף תמיד מוסיף טעם טוב….
נכון מאוד איתן 🙂
תודה רבה על השיתוף
תודה רבה על המתכון
יצא קטלני ביותר
( לא נוספתי פטרוזליה למרק ) אבל עדין יצא טעים
תודה רבה על השיתוף אוראל, נראה מעולה!!
שבוע נפלא❤️
היי אפרת,
אשמח לדעת אם במקום אטריות אפשר לשים נודלס
אם כן כמה זמן לבשל?
תודה על האתר המדהים.
כן אפשר.
לא אמור להיות שינוי בזמנים.
מבשלים את המרק רק רבע שעה?
והגזר מספיק להתרכך?
תודה
כן, בתנאי שהגזר חתוך לקוביות קטנטנות.
חתכתי בטעות לקוביות גדולות…
תודה על התשובה המהירה
אין על האתר הזה-אני לוקחת מתכונים רק מכאן!
בעלי אמר לי-מאז שהתחלת לבשל מהאתר הזה-אני יותר אוהב לאכול בבית מאשר בחוץ.
תודה
❤️
הי אפרת
יש אפשרות להכין את האיטריות בנפרד
כן, אפשר להכין את האטריות בנפרד ולהוסיף למרק לפני שאוכלים.
אפרת שלום,
האם ניתן להשתמש בפסטה בלאג\'ו במקום האטריות?
אם כן, כמה להוסיף ולכמה זמן?
תודה רבה
כן, אפשר לשים בערך 2 כוסות.
אם זאת פסטה בצורת ספגטי כדאי לשבור לחתיכות יותר קטנות לפני שימוש.
אין שינוי בזמנים.
האם אפשרי להוסיף בטטה/תפוחי אדמה???
כן אפשר.
הי אפרת,
מזל טוב על האתר החדש.
רציתי לברר לגבי ההדפסה. למרות שאני כותבת ללא תמונות. הוא עדיין מדפיס לי את התמונה ללא אפשרות למחוק כמו שהיה באתר הקודם.
יש אפשרות כזאת?
תודה
היי כרמית,
שלחתי לבדיקה.
חזרתי לעדכן שעכשיו מדפיס בסדר.
וגם שהמרק יצא מצוין.
ממש המרק שאמא שלי הייתה מכינה לי כשהייתי ילדה.
שמחה לשמוע 🙂
*יש עוד כמה דברים קטנים שצריך לסדר בהדפסה. מאמינה שתוך כמה ימים כבר יהיה אפשר להדפיס את כל המתכונים ללא תמונות.
תודה כרמית
ניסיתי פעם אחת להכין ומאז זה המתכון האהוב על הבנים שלי , מבקשים אותו לפחות פעמיים בשבוע לארוחת ערב
תודה!
שמחה לשמוע 🙂
תודה שלי
טעיםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם
שמחה שאהבת 🙂
תודה זוהר
היי, רציתי לדעת אם אפשר להוסיף גם קישואים למרק, אם כן, באיזה שלב? ובאיזה גודל לחתוך אותם?
אפשר להוסיף 2 קישואים חתוכים לקוביות קטנות (יחד עם הגזר).
הי, תודה רבה על כל המתכונים המדהימים, רציתי לשאול אני בדיוק מכינה והייתי בטוחה שיש לי אטריות דקות, אך אין לי והתחלתי לבשל, רציתי לשאול אם כמות המים משתנה במידה ואשים במקום אטריות אורז רחבות ?
לא, אין שינוי.
בכל מקרה תמיד אפשר להוסיף יותר מים בסוף ולשפר תיבול.
אפרת, אפשר להשתמש בגזר גמדי? ואם כן, יש הבדל בינו ובין גזר רגיל חתוך? מבחינת זמנים? אודה לתשובה מהירה
כן אפשר. אם זה משקית קפואה אין בעיה. אם זה טרי אז אפשר לחתוך אותו קצת.
הכנתי עם הרבה ירקות ויצא נדיר. מרק מדוייק לארוחת ערב. תודה!
שמחה שיצא טעים 🌺
הי,
אין לי עלי פטרוזיליה כרגע
אפשר לשים פטרוזיליה יבשה?
שימי עלים אחרים טריים כמו כוסברה, סלרי, שמיר.
היי איזה סוג אטריות את שמה במרק (אטריות ביצים?)
אטריות רגילות אבל אפשר לשים גם אטריות ביצים.
היי אפרת, שוקלת להכין לסעודת מפסקת מחר (במקום מה שכבר תכננתי – פשוט המתכון הזה כל כך מגרה!) – אם אין לי אפשרות להכין את אבקת המרק שלך כרגע וגם אין קנוי, מה את ממליצה לשים במקום? אולי תערובת של חוואיג'/ עוד קצת כורכום / קמח תפו"א / פלפל שחור (ואם כן באיזה יחס?) ? אני מתכוונת להוסיף עלי כוסברה ועלי סלרי טריים וגם חושבת שאוסיף קוביות קישוא ותפו"א. אשמח ל"חוות דעת" שלך! תודה רבה ולילה טוב 🙂
היי אודליה,
את יכולה להתחיל מכפית חוואיג' ולטעום. מלח ופלפל שחור תוסיפי לפי הטעם. עלי כוסברה ועלי סלרי טריים אמורים גם להוסיף טעם.
גמר חתימה טובה 🌺
תודה רבה אפרת! גמר חתימה טובה וצום קל!! 🙂
היי אפרת,
כמה זמן לחמם את השמן בסיר?
אני משתמשת בבצל חתוך קפוא של סנפרוסט – כמה ממנו לשים?
כמה זמן בערך לוקח לבצל עד שהוא מזהיב, כלומר כמה זמן לטגן?
תודה על המתכון
חצי דקה.
שימי חצי כוס.
4-5 דקות.
היי אפרת, לדעתך אפשר להוסיף פטריות שמפיניון?
כן. יש לטגן אותן עם הבצל והגזר.
וואו,יצא פשוט מושלם!
אחלה מתכונים
תודה
שמחה לשמוע 🙂
תודה אלמוג
האם ניתן להוסיף תפו"א ומתי?
אפשר להוסיף תפוח אדמה חתוך לקוביות קטנטנות בשלב שמוסיפים את הגזר.
מתכון מעולה, תודה !
הכנתי בלי אטריות והוספתי גם כרובית ויצא טעים ממש!! 🙂
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
הי אפשר לותר על אבק. מרק?
לא מומלץ במקרה הזה. לדעתי בלי אבקת מרק זה ייצא קצת תפל.
הי אפרת
לא אוכלים אצלנו אבקת מרק עוף.אני מבינה שהיא חשובה למתכון, ובכל זאת במה אפשר להחליף אותה?
תודה
את יכולה לשים בסביבות כפית חוואיג' ולטעום. מלח ופלפל שחור תוסיפי לפי הטעם. מומלץ להוסיף גם עלי כוסברה ועלי סלרי טריים.
בוקר אור אפרת! גיליתי את האתר שלך לא מזמן ואני נהנת מכל רגע.
יש לי כמה שאלות כלליות לגבי מרקים כי זה מה שבעיקר מכינה
1. בכמה מתכונים צריך פטרוזיליה קצוצה ואני מתבאסת לקנות חבילה ולזרוק את השאר אז רציתי לקבל קנה מידה כללי: לכמה כפיות/כפות שווה כל קוביה של פטרוזיליה קפואה? יודעת שזה לא אותו הטעם ובכל זאת.
2. בהרבה מתכוני מרקים שלך מדובר על שום קצוץ ואני תוהה האם הכוונה לשום שאני כותשת עם המכשיר הזה מברזל שכותש שום או למשהו אחר? אם משהו אחר אז מה? אגב יש לי בבית מכשיר קטן לקציצת עשהי תיבול – נראה לך זה מתאים גם לקציצת שום או שעדיף לכתוש או משהו אחר?
3. וויכוח עם חברה: בהרבה מתכונים שלך צריך לחמם סיר עם שמן. אני שמה שמן בסיר ושמה על הכיריים לחצי דקה.. לברתי טוענת שצריך לחמם קודם את הסיר ורק אז להוסיף שמן.. מי צודקת ומה עדיף?
כמו כן רציתי לשאול אם יש לך במקרה מתכונים עם טופו?
גיליתי את האתר שלך במקרה לפני כחודשיים ומאז נהנת מכל רגע במטבח
1. במרקים כדאי להשתמש בפטרוזיליה טריה. אם אין ברירה אפשר להוסיף 2 קוביות קפואות.
2. שום קצוץ – זה שום חתוך עם סכין לחתיכות קטנות. שום כתוש – זה שום שכתוש עם כותש שום מברזל.
3. לא משנה.
מצורף לינק – מתכונים עם טופו.
שלום אירן, וגם אפרת. אני מכינה מרקים על בסיס קבוע. ובגלל שגם "מכשירה" את הירק אז מעצבן על כל חתיכת עלה להשרות לשפשף היטב וכו, גם אם זה של גוש קטיף… אולי לאפרת המקסימה או כל מי שמכינה המון מתכונים זה לא מרגיש בזבוז אבל אני באמת מבינה את המקום שאירן שאלה לכן מה שאני עושה זה לוקחת שקית ירק ( פטרוזיליה, כוסברה, סלרי, נענע וכו')… שוטפת היטב ומשרה בקערה עם מי סבון וקצת מלח, אחרי כמה דק משפשפת היטב היטב כל עלה מתחת זרם מים ומניחה בייבוש ( מסננת פסטה) , לאחר מכן אני חותכת קצוץ או לפי הגודל הרצוי, מכניסה לשקית ומאחסנת במקפיא. ( על כל שקית רושמת את שם הירק). בגלל שאני מייבשת ולא חותכת רטוב אז הוא יוצא כמו טרי, ירוק ורענן. מומלץ ביותר. כך יש תמיד זמין וב"שלוף" ולא להתחיל לשטוף לקצוץ וכו בשביל כמה עלים. כשרואה שעומד להיגמר ממלאה את המלאי שוב. מומלץ בחום. אפילו בסלטים אני שמה ומבטיחה שלא מרגישים בהבדל. העלים ככ ירוקים וטריים. מקסימום תוצאה במינימום זמן🤗
)הוספתי תמונה של המרק הנל באמצע הבישול, לא יודעת אם מבחינים בגלל האדים אבל בהחלט הכל ירוק וטרי)
תודה על השיתוף 🙂
אפרת יקרה
האם אפשר או כדאי להוסיף גם איטריות וגם אורז לבן?
אני מחפשת מרק עם אורז אבל ללא עבניות וחשבתי על המרק הזה בשינוי כמות האיטריות.
האם את חושבת שזה יילך?
תודה מראש
היי מוניקה 🙂
אפשר להכין את המרק הזה רק עם אורז. מספיק לשים כחצי כוס אורז יבש כי הוא מתנפח וסופח נוזלים.
לגבי שילוב עם אטריות, זה אפשרי. עניין של טעם.
כמה פשוט וקל ככה טעים ומחמם!!!! תודה
שמחה שנהנית 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
מושלם פשוט אין! טעים קל ותמיד כשבא מרק נשאר רק להרתיח מים עם מה שיש בבית והטיבול הזה טעים!
תודה מורן, שמחה שאהבת 🙂
אם יש לי איטריות בינוניות לא להרתיח בנםרד ואז להוסיף למרק?
להוסיף למרק כמו את האטריות הדקות.
ממש טעים וקליל תודה רבה!
שמחה שאהבת 🙂
מרק מושלםם.הילדים מתים עליו.תודהה
שמחה לשמוע 🙂
תודה אלה
תודה רבה יצא מעולה!!
בעלי ואני ממש התענגנו!
לא היה לי גזר אז שמתי בטטה וזה נראה לי יצא מוצלח עוד יותר…
שמחה שנהניתם 🙂
תודה רותי ויום נפלא!
וואוו מתכון מדהים וממש טעים, הוספתי תפוחי אדמה ויצא מרק מושלם!!
שמחה שאהבת 🙂
אם משתמשים באטריות דקיקות להוסיף עדיין בהתחלה או יותר מאוחר כי הם צרכות 3 דקות בישול בעיקרון?
ואם אני מוסיפה תפוח אדמה צריך יותר זמן בבישול?
היי מרים,
את האטריות הדקיקות תוסיפי 5-7 דקות לקראת סיום הבישול.
אם את מוסיפה תפו"א זמן הבישול עשוי להתארך. תחתכי אותו לקוביות כדי שיתרכך מהר יותר.
נראה טוב לא הכנתי עדיין…
מבשלים 15 דקות עם מכסה סגור או פתוח?
מכסה סגור.
היי,
בסוף הוספתי שתי כוסות פתיתים.
הוספתי עוד כפית אבקת.מרק
ו3 גבעולי סלרי (אוהבים אצלנו מאוד)
טעים מאוד תודה
מעולה 🙂
תודה רותם
היי אפרתי,
איך אני מקווה שתעני לי בזמן חח..
אני כבר באמצע המרק באתי לשפוך אטריות וגיליתי שנגמר לי..
ראיתי שאפשר לשפוך פתיתים במקום
אפשר לדעת כמה ואיך?
מרק פשוט מעולה!!!!!
תודה יעל 🙂
אפשרלהשתמש בחוויאג' במקום אבקת מרק?
אפשר אבל קחי בחשבון שבגלל שזה מרק צח יכול להיות שהחוויאג' לא לגמרי יעשה את העבודה.
תתחילי מכפית חוואיג' ותטעמי.
היי רוצה להכין לילדים…
מה אפשר לשים במקום אבקת מרק ??
היי ניצן,
אני ממליצה לקנות אבקת מרק מרכיבים טבעיים בלבד (יש של אסם) או להכין אבקת מרק ביתית.
אני חוששת שבלי אבקת מרק זה ייצא קצת תפל.
הכנתי את המרק שלך וזה התפקשש לי.. יצא לי תבשיל סופר טעים של אטריות אבל לא מרק.. אין נוזל.. בכלל.. הכל נספג.. אולי כי השארתי את המרק לכמה שעות טובות והאטריות ספגו את הנוזל
רוצה להשאיר את האטריות במקרר ומחר רק להכין את הנוזל ואז לערבב עם האטריות מהיום.
כמה שאלות
1. בהנחה שהפעם לא יהיו אטריות שיספגו מים כמה מים את מציעה לשים?
2. מה לעשות מבחינת התבלינים? אותן כמויות?
3. כמה זמן לבשל את המרק?
4. כשאוסיף לסיר את האטריות מהיום כמה זמן לבשל כי הן כבר מבושלות ולמעשה צריכות רק להתחמם?
תודה מראש
היי דן,
כנראה שהמרק עמד והאטריות ספגו את כל הנוזלים.
אם אתה מכין רק את המרק אפשר להכין עם 5 כוסות מים. כדאי לטגן בצל קטן או חצי בצל קצוץ ולהוסיף שן שום קצוצה (זה מוסיף טעם למרק). לתבל באותו תיבול, למעט מלח שכדאי להוסיף לפי הטעם. את המרק כדאי לבשל 10-15 דקות.
בגלל שהאטריות כבר מבושלות יותר מידי אני מציעה להוסיף אותן למרק רגע לפני שאוכלים ולא לבשל אותן יחד עם המרק כדי שלא יהיו רכות מידי. לדעתי ברגע שתוסיף אותן לקערית עם מרק חם הן יתחממו מיד.
יום מעולה 🙂
אפרת שלום, הכנתי את המרק שלך אתמול ויצא מעולה, כל הבית התלהב!
הבת שלי ביקשה שאני אכין לה את אותו המרק בדיוק אבל בלי האטריות (הגברת בדיאטה).
האם משהו מבחינת כמות המים או התבלינים או הירקות משתנה?
מה קורה מבחינת זמן בישול?
ועוד שאלה – אם הבת תסכים שאסים לה עוף במרק איך עושים את זה מבחינת זמן הבישול והתבלינים
תודה רבה לך על מתכונים משגעים ובמילותיו של הבן הקטן שלי "אמא זה מרק יותר טעים משל סבתא" הסבתא זאת חמותי.. תודה לך!
היי סבטה,
קודם כל אני שמחה שיצא טעים 🙂
אין שינוי בתיבול או בזמן הבישול. בלי אטריות זה ייצא פשוט מרק צח. אם היא אוהבת גריסים אפשר להוסיף כחצי כוס.
אפשר להוסיף חלקי עוף לאחר טיגון הבצל ולטגן כדקה מכל צד. לאחר מכן להוסיף שום וגזר, לתבל ולהוסיף מים רותחים. לבשל את המרק במשך שעה. לאחר מכן להוסיף עלי פטרוזיליה ולבשל 5-10 דקות נוספות.
יום מקסים 🌺
כמה זמן בערך מטגנים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף?
3-5 דקות.
אני בשלנית מתחילה ורק המתכונים שלך מצליחים לי.
כמה שאלות לגבי המתכון (סליחה על ההצפה):
1. יש לי שום כתוש בצנצנת. אפשר במקום הטרי ואם כן כמה לשים?
2. בגלל שיש רגישות לגלוטן משתמשת בספגטי ללא גלוטן, זה בסדר? כמה לשים? האם זמן הבישול משתנה? האם כמות המים משתנה? האם משה ברכיבים/תיבול משתנה?
3. יש לי פטרוזיליה יבשה – כמה לשים ממנה? אפשר במקום הטרייה? אם אמצא גם קפואה מה עדיף טרי או קפוא וכמה לשים מהקפוא?
4. רוצה להוסיף 4 שוקי עוף, איך מכינים אותם? מה בדיוק עושים? כמה זמן מבשלים? מה בדר הפעולות?
5. בגלל העוף האם משהו ברכיבים/תיבול/כמות מים משתנה?
סליחה על ההצפה והמון תודה על מתכונים מדהימים
היי אפי,
1. כפית שום כתוש.
2. אין שינוי.
3. עדיף פטרוזיליה טריה (במרקים עדיף תמיד להשתמש בעלים טריים). אם אין לך שימי 2-3 קוביות קפואות או כפית פטרוזיליה יבשה.
4. את העוף יש להוסיף לאחר טיגון הבצל ולטגן כדקה מכל צד. לאחר מכן להוסיף שום וגזר, לתבל ולהוסיף מים רותחים. לבשל את המרק במשך שעה. לאחר מכן מוסיפים אטריות ועלי פטרוזיליה. ומבשלים במשך כ-15 דקות, עד שהאטריות מתבשלות.
5. אין שינוי.
בהצלחה 🙂
יצא טעיםםםםם
תודה על כל המתכונים!
יעיל ביותר!!!
שמחה שאהבת 🙂
תודה פנינה
אני מכינה את המרק הזה כבר פעם שלישית.כל כך פשוט קל וטעים.תודה רבה💜
כיף לשמוע 🙂
תודה אלה ויום מקסים
וואו יצא לי נדיייייר וממש ממש טעים תודה על המתכון
נ.ב פעם ראשונה שאני מכינה מרק 😂
נראה מעולה 🙂
תודה על השיתוף!
היי אפשר לעשות גם עם עוף
כן אפשר להוסיף חלקי עוף. את העוף יש להוסיף לאחר טיגון הבצל ולטגן כדקה מכל צד. לאחר מכן להוסיף שום וגזר, לתבל ולהוסיף מים רותחים. לבשל את המרק במשך שעה. לאחר מכן מוסיפים אטריות דקות ועלי פטרוזיליה. ומבשלים במשך כ-15 דקות, עד שהאטריות מתבשלות.
האם ניתן להמיר באטריות דקיקות
כן.
יצא כל כך משביע וטעים! תודה
שמחה שנהנית 🙂
תודה צופיה
ואווו יצא ממש ממש טעים
שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
הי אפרת,
אפשר לשים כוסברה? אין לי פטרוזיליה
כן אפשר.
כהרגלך,טעים טעים טעים!!!
הוספתי גם קישוא,תפוח אדמה ועלי סלרי-יצא שלמות
תודה רבה !
שמחה לשמוע!
תודה יעל 🌷
בוקר טוב!
המתכונים שלך מעולים אני משתמשת בהם הרבה ומאוד נהנת, תודה רבה!
ולשאלה: האם אפשר להכניס למרק גזר גמדי במקום הגזר הרגיל, וא"כ אז כמה?
תודה
כן בטח. בסביבות כוס – כוס וחצי גזר גמדי.
יום מקסים 🙂
שלום
רציתי לדעת אם אפשר להוסיף שעועית ירוקה ואם כן מתי וכמה זמן לבשל?
תודה
היי יערית,
לא בטוחה אם שעועית ירוקה מתאימה כל כך.
שלום! אפשר לשים פסטה במקום אטריות?
כן. עדיף פסטה מסוג ספגטי ומומלץ לשבור את הפסטה לחתיכות יותר קטנות לפני שמוסיפים למרק.
הי יש לי בבית קוביות קפואות של שמיר כוסברה ופטרוזיליה . ידוע לי שטעמם פחות מורגש במרקים . מה את ממליצה לשים במרק זה ומה כמות הקוביות ? תודה מראש .
היי אביבה,
את יכולה לשלב. תתחילי ב-2 קוביות פטרוזיליה וקוביה אחת שמיר או כוסברה ותטעמי.
היייי שוב אני
האם ניתן להמהיר את האטריות בפתיתים?
נראה לי שכן למרות שאם יש לך אטריות דקות נראה לי שעדיף.
היי יש לי שאלה מה עושים עם האחריות כששמים אותם צריך שהם יהיו מבושלות כבר או שעדיין לא והכל ביחד יתבשל את יכולה לענות עכשו כי ממש עכשיו אני מכינה וזה דחוף
הן מתבשלות במרק. מוסיפים אותן יבשות.
יצא טעים! השום ממש משדרג את המרק לטעמי
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה סמדר ושבת שלום
מתי שמים את עלי סלרי???
עלי פטרוזיליה או סלרי מוסיפים לאחר שמוסיפים את האטריות.
הי, תודה על המתכון המנצח הזה…יאמי , מחמם מזין וטעים להפליא! תודה תודה תודה (:
תודה קארן, שמחה שיצא טעים 🙂
היי אני גם חושבת שצריך להוסיף יותר מים כי זה כמעט בלי אבל סך הכל טעים מאוד
תודה תהילה.
שבוע נפלא 🙂
היי יקירה. לצערי , המרק יצא כמעט ללא מים.
אני השתמשתי באיטריות דקיקות. האם כדאי להוסיף עוד כוס מעם ולהמשיך לבשל?
תודה
מוזר, שמת 6 כוסות מים? בכל מקרה תוסיפי עוד 1-2 כוסות מים ותתקני תיבול לפי הטעם.
ברגעים אילו ממש מתענגת על המרק המוצלח הזה!!!!! ממש תודה אפשר לשמור אותו גם למחר (אם יהיה סיכוי שישאר משהוא ) האטריות לא נהיות סמרטוט?
שמחה שאת נהנית 🙂
לדעתי אפשר לשמור אותו במקרר, לא רואה בעיה.
אפשר לשים גם קוביות תפו"א ובטטה אם כן כמה?
ומה בעניין עלי סלרי?
תודה על כל המתכונים המצוינים והקלים.
כן, אפשר להוסיף קוביות של תפו"א קטן וחצי בטטה בינונית.
עלי סלרי משתלבים תמיד מעולה במרק.
יצא מאוד מאוד טעים קל ופשוט תודה על עוד מתכון טעים ככ
תודה לין, שמחה שאהבת 🙂
מרק מצויין וטעים מאד
תודה יעל, נראה מעולה! 🙂
יצא טעים מאד מאד! תודה רבה
נראה מצוין! תודה יעל 🙂
יש לי אטריות דקיקות אפשר להכין איתן?
כן, אפשר.
מה אפשר לשים במקום כורכום?
ולכמה מנות הכמות הנ"ל?
היי,
הכורכום מוסיף טעם וצבע למרק. אם אין לך תכיני בלי.
הכמות מספיקה ל4-5 מנות.
נראה ממש טעים😋
ננסה ונעדכן
בהצלחה 😉
שלום! אתמול אפיתי מאפינס גזר בריא של הספר שלך עשיתי מתכון כפול וכבר נגמר! כי היה מאוד טעים! וגם מרק שעועית לבנה! חנוכה שמח! תצליחי תמיד!
שמחה לשמוע!
תודה מישל ♥️
המשך יום מקסים וחג שמח!
היי.איפה ניתן למצוא המתכון דל מרק שעועית לבנה או לקבל?
מצרפת לינק- מרק שעועית.
כ"כ פשוט וכ"כ טעים..
אבל..רק עם האבקת מרק הבריאה שלך !!
תודה רבה על עוד מתכון קל וטעים:)
תודה שלי 🙂
יום מקסים!
שלום
על איזה אבקת מרק מדובר ?
מתכון לאבקת מרק ביתית.