שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 23 דקות

מס’ מנות: 4-5 מנות

סוג: פרווה

מצרכים:

1 בצל קטן-בינוני קצוץ

2 שיני שום קצוצות

1 גזר גדול קלוף חתוך לקוביות קטנטנות

2 כוסות אטריות דקות

6 כוסות מים רותחים

חצי כוס דחוסה עלי פטרוזיליה

תיבול: כף אבקת מרק, רבע כפית כורכום, כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור




אופן הכנה:

-מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד לשקיפות קלה. מוסיפים שום וגזר ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-3 דקות.

-מתבלים באבקת מרק, כורכום, מלח ופלפל שחור. מוסיפים 6 כוסות מים רותחים ומערבבים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.

-לאחר שהמים רתחו מוסיפים את האטריות הדקות ועלי הפטרוזיליה. מערבבים ומכסים את הסיר. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-15 דקות, עד שהאטריות מתבשלות.

הפעל טיימר (15 דק’)
+
טיימר פועל

*הערה: אם במקרה האטריות ספחו הרבה מהנוזלים, ניתן להוסיף כוס מים נוספת ולשפר תיבול בהתאם.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
פיצה מבצק כרובית
פיתה מטוגנת

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
טלי (12:55 12.07.2021)

הי
האם אפשר אחרי מוסיפים את האיטריות לחמם שוב את המרק לערב?

מתכונים ב-10 דקות (14:23 12.07.2021)

כן אפשר לחמם עוד פעם לאחר הבישול.

צילה (19:27 27.06.2021)

האם הגזר הוא קריטי לטעם של המרק

מתכונים ב-10 דקות (20:13 27.06.2021)

לא, אפשר לוותר עליו ולשים ירק אחר כמו בטטה, תפו”א, קישוא וכו’.

נועה (12:09 2.08.2021)

היי
כמה תפו”א צריך לשים במקום הגזר? ופשוט לקלף ולחתוף לקוביות?

מתכונים ב-10 דקות (12:13 2.08.2021)

היי נועה,
אפשר לשים 2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות.

נועה (18:43 3.08.2021)

תודה! עוד שאלה – אם אני משתמשת בסלרי במקום בפטרויזליה, צריך לחתוך/לקצוץ את העלים או לשים שלמים? פעם ראשונה שאני מכינה מרק או בכלל משתמשת בסלרי חח

מתכונים ב-10 דקות (19:56 3.08.2021)

כדאי לחתוך את העלים לחתיכות די קטנות(:

נטע (14:48 23.06.2021)

היי אפרת,
אילו עוד ירקות ניתן להוסיף למרק,
קישוא צהוב יעבוד?,
ובאיזה שלב?
תודה רבה רבה

מתכונים ב-10 דקות (18:20 23.06.2021)

היי,
אפשר להוסיף למרק כל ירק שאוהבים: תפו”א, בטטה, קישוא, וכו’…
יש להוסיף אחרי טיגון הבצל.

עינת (18:33 9.05.2021)

היי אפרת
הכנתי פעם ראשונה יצא אליפות .
בעלי לא בקטע של בצל אז אם לא מוסיפה בצל ושום אפשרי לוותר על השמן?
תודה תודה .

מתכונים ב-10 דקות (20:04 9.05.2021)

היי עינת,
מניחה שיצא קצת פחות עשיר בטעם, אבל עדיין טעים😊

סיגי (20:26 28.04.2021)

יצא טעים וזה בדיוק מה שהייתי צריכה 🙂 תודה על עוד מתכון מוצלח.

מתכונים ב-10 דקות (21:14 28.04.2021)

שמחה מאד לשמוע! תודה לך סיגי😊

ישי (13:33 14.04.2021)

הי אפרת,
אני בדיוק מכין את המרק, והוא בצבע כתום וטעם כורכום. (עוד לא הוספתי את האטריות,) זה אמור להיות ככה?

מתכונים ב-10 דקות (15:36 14.04.2021)

היי ישי,
אם הטעם והמראה של הכורכום מאד דומיננטיים אפשר להוסיף עוד קצת מים.

ישי (15:43 14.04.2021)

הוספתי ווואו המרק באמת טעים!!

מתכונים ב-10 דקות (16:00 14.04.2021)

שמחה מאד לשמוע ישי!

miki m (15:32 19.03.2021)

תודה רבה מרק טעים

miki m (15:33 19.03.2021)

10

מתכונים ב-10 דקות (16:53 19.03.2021)

שמחה שאהבת:)

חני (18:07 2.02.2021)

המרק מעולה!!!!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:30 2.02.2021)

שמחה שאהבת 🙂

בב (14:41 20.01.2021)

היי,
אפשר להוסיף למרק גם שעועית לבנה של סנפרוסט? אם כן כמה ומתי?

תודה

מתכונים ב-10 דקות (18:39 20.01.2021)

היי, ניתן להוסיף כחצי כוס שעועית לבנה. וברגע שאת מוסיפה את האיטריות הוסיפי את השעועית.
בהצלחה

רחלי טויטו (16:13 11.01.2021)

טעים טעים
מרק קלאסי
שכולם אוהבים
טעים גם ללא מרק עוף.
חבל להרוס את הבריאות…
ומי שממש רוצה יש את המתכון של אפרת
לאבקת מרק

מתכונים ב-10 דקות (16:45 11.01.2021)

איזה כיף 🙂
תודה רבה רחלי!
יום נפלא

רותי ב. (09:36 10.01.2021)

שבוע טוב אפרת יקרה, מה שלומך? חזרתי לעדכן. הכנתי את המרק, הוספתי שוקיים ותפוחי אדמה. תיבלתי גם בתבלין חווייג”. את האטריות בישלתי בנפרד. המרק יצא מעולה! המון המון תודה

מתכונים ב-10 דקות (10:22 10.01.2021)

נשמע מעולה רותי!
שמחה לקרוא שיצא מוצלח❤️
שבוע נפלא

טל (18:01 9.01.2021)

מרק נהדר! האם גינגר יכול ללכת בפנים?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:04 9.01.2021)

כן 🙂

א.ש. (19:40 3.01.2021)

יוואוו!!
פעם 2 שאני מכינה את זה וכל פעם זוללים את זה מחדש!
ממש ממש תודה!
טעים טעים!😋😍

מתכונים ב-10 דקות (21:23 3.01.2021)

תודה יקירה 🙂
שמחה לקרוא שיצא מוצלח🌸

הדר (14:53 16.12.2020)

אני לא מהבשלניות ויצא לי מעולה!!
איזה כיף 🙂
הוספתי תפו”א ובטטה
מרק קליל וטעים ליום גשום שכזה
תודה רבה

מתכונים ב-10 דקות (15:01 16.12.2020)

שמחה לקרוא שאהבת הדר ❤️
חג שמח!

נדב (17:05 6.12.2020)

נניח שאני רוצה להכין כמות גדולה יותר (8 מנות). כיצד יש להגדיל את הכמויות?

מתכונים ב-10 דקות (18:52 6.12.2020)

היי נדב,
אני מציעה פשוט להכפיל כמויות-
במקום בצל 1 קטן – 1 גדול/2 קטנים
במקום 2 שיני שום- 4 שיניים
וכן הלאה..
בהצלחה 🌸

איילת מיטש (20:46 4.12.2020)

השתמשתי בלקט ירקות ולא רק בגזר ויצא נהדר.
תודה על הרעיון וההשראה.

מתכונים ב-10 דקות (17:53 5.12.2020)

נראה נפלא איילת 🙂
תודה שחזרת לשתף
שבוע טוב ❤️

מ (12:55 2.12.2020)

מתכון מעולה.קל וטעים מאוד.
תודה רבה לך

מתכונים ב-10 דקות (13:04 2.12.2020)

שמחה לקרוא שאהבת❤️

לימור (16:05 28.11.2020)

תודה רבה! המרק יצא מדהים! נהנינו מאד!

מתכונים ב-10 דקות (16:29 28.11.2020)

מעולה לימור!!
כיף לקרוא שנהנתם🌸❤️

ראות (21:04 22.11.2020)

תודה רבה אפרת!

מתכונים ב-10 דקות (21:20 22.11.2020)

נראה מעולה ראות! 🙂
תודה על השיתוף יקרה

מישל כץ (21:47 16.11.2020)

טעים

מתכונים ב-10 דקות (09:01 17.11.2020)

נראה מעולה מישל 🙂
תודה על השיתוף 🌸

חני (15:31 15.11.2020)

יצא מדהים
הוספתי מלאאא ירקות והיה מעולה
הכנתי אתמול בלילה בשביל היום
אבל חיסלנו את הכל איך שזה גמר להתבשל
אני רוצה להכין שוב אבל הפעם חשבתי להוסיף חוויאג\’ (בעלי מאד אוהב)
זה יכול להתאים לכאן? מה הכמות בערך? יכול להחליף את האבקת מרק? (מעדיפה כמה שפחות להשתמש…)
המון המון תודה

מתכונים ב-10 דקות (17:26 15.11.2020)

ניתן להוסיף כפית שטוחה של חוויאג’ למרק, אין בעיה
לא הייתי מחליפה את האבקת מרק בחוויאג’, במידה ותרצי יש מתכון לאבקת מרק ביתית.
בהצלחה 🙂

איתן (11:38 18.11.2020)

סתם שתדעי שחוואיג מרק זה שילוב עיקרי של 3 תבלינים כורכום כמון ופלפל שחור אז אם יש למתכון תבלין כורכום ופלפל שחור בהחלט את יכולה להחליף את הכורכום והפלפל שחור בחוואיג מרק והכמון שנוסף תמיד מוסיף טעם טוב….

מתכונים ב-10 דקות (11:50 18.11.2020)

נכון מאוד איתן 🙂
תודה רבה על השיתוף

אוראל (14:29 15.11.2020)

תודה רבה על המתכון
יצא קטלני ביותר
( לא נוספתי פטרוזליה למרק ) אבל עדין יצא טעים

מתכונים ב-10 דקות (14:56 15.11.2020)

תודה רבה על השיתוף אוראל, נראה מעולה!!
שבוע נפלא❤️

אביגיל (14:28 30.09.2020)

היי אפרת,
אשמח לדעת אם במקום אטריות אפשר לשים נודלס
אם כן כמה זמן לבשל?
תודה על האתר המדהים.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:46 30.09.2020)

כן אפשר.
לא אמור להיות שינוי בזמנים.

חני (14:57 24.07.2020)

מבשלים את המרק רק רבע שעה?
והגזר מספיק להתרכך?
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:02 24.07.2020)

כן, בתנאי שהגזר חתוך לקוביות קטנטנות.

חני (16:10 24.07.2020)

חתכתי בטעות לקוביות גדולות…
תודה על התשובה המהירה
אין על האתר הזה-אני לוקחת מתכונים רק מכאן!
בעלי אמר לי-מאז שהתחלת לבשל מהאתר הזה-אני יותר אוהב לאכול בבית מאשר בחוץ.
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:18 24.07.2020)

❤️

רחל (12:45 26.03.2020)

הי אפרת
יש אפשרות להכין את האיטריות בנפרד

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:47 26.03.2020)

כן, אפשר להכין את האטריות בנפרד ולהוסיף למרק לפני שאוכלים.

אני (17:51 23.03.2020)

אפרת שלום,
האם ניתן להשתמש בפסטה בלאג\’ו במקום האטריות?
אם כן, כמה להוסיף ולכמה זמן?
תודה רבה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:51 23.03.2020)

כן, אפשר לשים בערך 2 כוסות.
אם זאת פסטה בצורת ספגטי כדאי לשבור לחתיכות יותר קטנות לפני שימוש.
אין שינוי בזמנים.

רומי (19:14 22.02.2020)

האם אפשרי להוסיף בטטה/תפוחי אדמה???

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:42 22.02.2020)

כן אפשר.

כרמית (12:37 27.01.2020)

הי אפרת,
מזל טוב על האתר החדש.
רציתי לברר לגבי ההדפסה. למרות שאני כותבת ללא תמונות. הוא עדיין מדפיס לי את התמונה ללא אפשרות למחוק כמו שהיה באתר הקודם.

יש אפשרות כזאת?

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:22 27.01.2020)

היי כרמית,
שלחתי לבדיקה.

כרמית (13:38 31.01.2020)

חזרתי לעדכן שעכשיו מדפיס בסדר.
וגם שהמרק יצא מצוין.
ממש המרק שאמא שלי הייתה מכינה לי כשהייתי ילדה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:45 31.01.2020)

שמחה לשמוע 🙂
*יש עוד כמה דברים קטנים שצריך לסדר בהדפסה. מאמינה שתוך כמה ימים כבר יהיה אפשר להדפיס את כל המתכונים ללא תמונות.
תודה כרמית

שלי (19:06 22.01.2020)

ניסיתי פעם אחת להכין ומאז זה המתכון האהוב על הבנים שלי , מבקשים אותו לפחות פעמיים בשבוע לארוחת ערב
תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:04 22.01.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שלי

זוהר (20:32 11.01.2020)

טעיםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:11 12.01.2020)

שמחה שאהבת 🙂
תודה זוהר

ורד (11:34 2.01.2020)

היי, רציתי לדעת אם אפשר להוסיף גם קישואים למרק, אם כן, באיזה שלב? ובאיזה גודל לחתוך אותם?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:47 2.01.2020)

אפשר להוסיף 2 קישואים חתוכים לקוביות קטנות (יחד עם הגזר).

שובל (14:30 5.12.2019)

הי, תודה רבה על כל המתכונים המדהימים, רציתי לשאול אני בדיוק מכינה והייתי בטוחה שיש לי אטריות דקות, אך אין לי והתחלתי לבשל, רציתי לשאול אם כמות המים משתנה במידה ואשים במקום אטריות אורז רחבות ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:14 5.12.2019)

לא, אין שינוי.
בכל מקרה תמיד אפשר להוסיף יותר מים בסוף ולשפר תיבול.

רוני (16:54 1.12.2019)

אפרת, אפשר להשתמש בגזר גמדי? ואם כן, יש הבדל בינו ובין גזר רגיל חתוך? מבחינת זמנים? אודה לתשובה מהירה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:37 1.12.2019)

כן אפשר. אם זה משקית קפואה אין בעיה. אם זה טרי אז אפשר לחתוך אותו קצת.

שירי (15:15 28.11.2019)

הכנתי עם הרבה ירקות ויצא נדיר. מרק מדוייק לארוחת ערב. תודה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:06 28.11.2019)

שמחה שיצא טעים 🌺

נעמי (21:12 13.11.2019)

הי,
אין לי עלי פטרוזיליה כרגע
אפשר לשים פטרוזיליה יבשה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:24 14.11.2019)

שימי עלים אחרים טריים כמו כוסברה, סלרי, שמיר.

מירב (22:12 8.11.2019)

היי איזה סוג אטריות את שמה במרק (אטריות ביצים?)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:29 9.11.2019)

אטריות רגילות אבל אפשר לשים גם אטריות ביצים.

אודליה (23:46 7.10.2019)

היי אפרת, שוקלת להכין לסעודת מפסקת מחר (במקום מה שכבר תכננתי – פשוט המתכון הזה כל כך מגרה!) – אם אין לי אפשרות להכין את אבקת המרק שלך כרגע וגם אין קנוי, מה את ממליצה לשים במקום? אולי תערובת של חוואיג’/ עוד קצת כורכום / קמח תפו”א / פלפל שחור (ואם כן באיזה יחס?) ? אני מתכוונת להוסיף עלי כוסברה ועלי סלרי טריים וגם חושבת שאוסיף קוביות קישוא ותפו”א. אשמח ל”חוות דעת” שלך! תודה רבה ולילה טוב 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:11 8.10.2019)

היי אודליה,
את יכולה להתחיל מכפית חוואיג’ ולטעום. מלח ופלפל שחור תוסיפי לפי הטעם. עלי כוסברה ועלי סלרי טריים אמורים גם להוסיף טעם.
גמר חתימה טובה 🌺

אודליה (09:22 8.10.2019)

תודה רבה אפרת! גמר חתימה טובה וצום קל!! 🙂

אלה (23:07 7.07.2019)

היי אפרת,
כמה זמן לחמם את השמן בסיר?
אני משתמשת בבצל חתוך קפוא של סנפרוסט – כמה ממנו לשים?
כמה זמן בערך לוקח לבצל עד שהוא מזהיב, כלומר כמה זמן לטגן?
תודה על המתכון

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:08 8.07.2019)

חצי דקה.
שימי חצי כוס.
4-5 דקות.

עדי (00:00 25.03.2019)

היי אפרת, לדעתך אפשר להוסיף פטריות שמפיניון?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:25 25.03.2019)

כן. יש לטגן אותן עם הבצל והגזר.

אלמוג (15:51 28.02.2019)

וואו,יצא פשוט מושלם!
אחלה מתכונים
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:58 28.02.2019)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אלמוג

ערן (08:44 28.02.2019)

האם ניתן להוסיף תפו”א ומתי?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:05 28.02.2019)

אפשר להוסיף תפוח אדמה חתוך לקוביות קטנטנות בשלב שמוסיפים את הגזר.

עדי (19:42 26.02.2019)

מתכון מעולה, תודה !
הכנתי בלי אטריות והוספתי גם כרובית ויצא טעים ממש!! 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:49 26.02.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

דנה (14:51 15.02.2019)

הי אפשר לותר על אבק. מרק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:34 15.02.2019)

לא מומלץ במקרה הזה. לדעתי בלי אבקת מרק זה ייצא קצת תפל.

טובה (01:23 10.10.2019)

הי אפרת
לא אוכלים אצלנו אבקת מרק עוף.אני מבינה שהיא חשובה למתכון, ובכל זאת במה אפשר להחליף אותה?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:43 10.10.2019)

את יכולה לשים בסביבות כפית חוואיג’ ולטעום. מלח ופלפל שחור תוסיפי לפי הטעם. מומלץ להוסיף גם עלי כוסברה ועלי סלרי טריים.

אירן (08:28 12.02.2019)

בוקר אור אפרת! גיליתי את האתר שלך לא מזמן ואני נהנת מכל רגע.
יש לי כמה שאלות כלליות לגבי מרקים כי זה מה שבעיקר מכינה
1. בכמה מתכונים צריך פטרוזיליה קצוצה ואני מתבאסת לקנות חבילה ולזרוק את השאר אז רציתי לקבל קנה מידה כללי: לכמה כפיות/כפות שווה כל קוביה של פטרוזיליה קפואה? יודעת שזה לא אותו הטעם ובכל זאת.
2. בהרבה מתכוני מרקים שלך מדובר על שום קצוץ ואני תוהה האם הכוונה לשום שאני כותשת עם המכשיר הזה מברזל שכותש שום או למשהו אחר? אם משהו אחר אז מה? אגב יש לי בבית מכשיר קטן לקציצת עשהי תיבול – נראה לך זה מתאים גם לקציצת שום או שעדיף לכתוש או משהו אחר?
3. וויכוח עם חברה: בהרבה מתכונים שלך צריך לחמם סיר עם שמן. אני שמה שמן בסיר ושמה על הכיריים לחצי דקה.. לברתי טוענת שצריך לחמם קודם את הסיר ורק אז להוסיף שמן.. מי צודקת ומה עדיף?

כמו כן רציתי לשאול אם יש לך במקרה מתכונים עם טופו?

גיליתי את האתר שלך במקרה לפני כחודשיים ומאז נהנת מכל רגע במטבח

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:04 13.02.2019)

1. במרקים כדאי להשתמש בפטרוזיליה טריה. אם אין ברירה אפשר להוסיף 2 קוביות קפואות.
2. שום קצוץ – זה שום חתוך עם סכין לחתיכות קטנות. שום כתוש – זה שום שכתוש עם כותש שום מברזל.
3. לא משנה.
מצורף לינק – מתכונים עם טופו.

הודיה (15:10 1.01.2020)

שלום אירן, וגם אפרת. אני מכינה מרקים על בסיס קבוע. ובגלל שגם “מכשירה” את הירק אז מעצבן על כל חתיכת עלה להשרות לשפשף היטב וכו, גם אם זה של גוש קטיף… אולי לאפרת המקסימה או כל מי שמכינה המון מתכונים זה לא מרגיש בזבוז אבל אני באמת מבינה את המקום שאירן שאלה לכן מה שאני עושה זה לוקחת שקית ירק ( פטרוזיליה, כוסברה, סלרי, נענע וכו’)… שוטפת היטב ומשרה בקערה עם מי סבון וקצת מלח, אחרי כמה דק משפשפת היטב היטב כל עלה מתחת זרם מים ומניחה בייבוש ( מסננת פסטה) , לאחר מכן אני חותכת קצוץ או לפי הגודל הרצוי, מכניסה לשקית ומאחסנת במקפיא. ( על כל שקית רושמת את שם הירק). בגלל שאני מייבשת ולא חותכת רטוב אז הוא יוצא כמו טרי, ירוק ורענן. מומלץ ביותר. כך יש תמיד זמין וב”שלוף” ולא להתחיל לשטוף לקצוץ וכו בשביל כמה עלים. כשרואה שעומד להיגמר ממלאה את המלאי שוב. מומלץ בחום. אפילו בסלטים אני שמה ומבטיחה שלא מרגישים בהבדל. העלים ככ ירוקים וטריים. מקסימום תוצאה במינימום זמן🤗
)הוספתי תמונה של המרק הנל באמצע הבישול, לא יודעת אם מבחינים בגלל האדים אבל בהחלט הכל ירוק וטרי)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:33 1.01.2020)

תודה על השיתוף 🙂

מוניקה (11:24 22.01.2019)

אפרת יקרה
האם אפשר או כדאי להוסיף גם איטריות וגם אורז לבן?
אני מחפשת מרק עם אורז אבל ללא עבניות וחשבתי על המרק הזה בשינוי כמות האיטריות.
האם את חושבת שזה יילך?

תודה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:07 22.01.2019)

היי מוניקה 🙂
אפשר להכין את המרק הזה רק עם אורז. מספיק לשים כחצי כוס אורז יבש כי הוא מתנפח וסופח נוזלים.
לגבי שילוב עם אטריות, זה אפשרי. עניין של טעם.

נחמה (15:44 8.01.2019)

כמה פשוט וקל ככה טעים ומחמם!!!! תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:06 8.01.2019)

שמחה שנהנית 🙂
תודה שחזרת לעדכן!

מורן (16:26 6.01.2019)

מושלם פשוט אין! טעים קל ותמיד כשבא מרק נשאר רק להרתיח מים עם מה שיש בבית והטיבול הזה טעים!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:50 6.01.2019)

תודה מורן, שמחה שאהבת 🙂

גל (16:28 24.12.2018)

אם יש לי איטריות בינוניות לא להרתיח בנםרד ואז להוסיף למרק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:58 24.12.2018)

להוסיף למרק כמו את האטריות הדקות.

שפית בת 12 (19:17 22.12.2018)

ממש טעים וקליל תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:35 22.12.2018)

שמחה שאהבת 🙂

אלה (15:14 17.12.2018)

מרק מושלםם.הילדים מתים עליו.תודהה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:13 17.12.2018)

שמחה לשמוע 🙂
תודה אלה

רותי סולטן (22:34 11.12.2018)

תודה רבה יצא מעולה!!
בעלי ואני ממש התענגנו!
לא היה לי גזר אז שמתי בטטה וזה נראה לי יצא מוצלח עוד יותר…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:12 12.12.2018)

שמחה שנהניתם 🙂
תודה רותי ויום נפלא!

שרון (16:49 3.12.2018)

וואוו מתכון מדהים וממש טעים, הוספתי תפוחי אדמה ויצא מרק מושלם!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:10 3.12.2018)

שמחה שאהבת 🙂

מרים (11:36 22.11.2018)

אם משתמשים באטריות דקיקות להוסיף עדיין בהתחלה או יותר מאוחר כי הם צרכות 3 דקות בישול בעיקרון?

ואם אני מוסיפה תפוח אדמה צריך יותר זמן בבישול?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:11 22.11.2018)

היי מרים,
את האטריות הדקיקות תוסיפי 5-7 דקות לקראת סיום הבישול.
אם את מוסיפה תפו”א זמן הבישול עשוי להתארך. תחתכי אותו לקוביות כדי שיתרכך מהר יותר.

מיכל (16:20 14.11.2018)

נראה טוב לא הכנתי עדיין…

דנה (20:06 6.11.2018)

מבשלים 15 דקות עם מכסה סגור או פתוח?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:34 6.11.2018)

מכסה סגור.

רותם (17:43 5.11.2018)

היי,
בסוף הוספתי שתי כוסות פתיתים.
הוספתי עוד כפית אבקת.מרק
ו3 גבעולי סלרי (אוהבים אצלנו מאוד)

טעים מאוד תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:51 5.11.2018)

מעולה 🙂
תודה רותם

רותם (17:09 5.11.2018)

היי אפרתי,
איך אני מקווה שתעני לי בזמן חח..
אני כבר באמצע המרק באתי לשפוך אטריות וגיליתי שנגמר לי..
ראיתי שאפשר לשפוך פתיתים במקום
אפשר לדעת כמה ואיך?

יעל ב (16:51 5.11.2018)

מרק פשוט מעולה!!!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:52 5.11.2018)

תודה יעל 🙂

מירי (17:13 3.11.2018)

אפשרלהשתמש בחוויאג’ במקום אבקת מרק?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:31 3.11.2018)

אפשר אבל קחי בחשבון שבגלל שזה מרק צח יכול להיות שהחוויאג’ לא לגמרי יעשה את העבודה.
תתחילי מכפית חוואיג’ ותטעמי.

ניצן קרואני (12:56 31.10.2018)

היי רוצה להכין לילדים…
מה אפשר לשים במקום אבקת מרק ??

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:21 31.10.2018)

היי ניצן,
אני ממליצה לקנות אבקת מרק מרכיבים טבעיים בלבד (יש של אסם) או להכין אבקת מרק ביתית.
אני חוששת שבלי אבקת מרק זה ייצא קצת תפל.

דן (23:25 30.10.2018)

הכנתי את המרק שלך וזה התפקשש לי.. יצא לי תבשיל סופר טעים של אטריות אבל לא מרק.. אין נוזל.. בכלל.. הכל נספג.. אולי כי השארתי את המרק לכמה שעות טובות והאטריות ספגו את הנוזל
רוצה להשאיר את האטריות במקרר ומחר רק להכין את הנוזל ואז לערבב עם האטריות מהיום.
כמה שאלות
1. בהנחה שהפעם לא יהיו אטריות שיספגו מים כמה מים את מציעה לשים?
2. מה לעשות מבחינת התבלינים? אותן כמויות?
3. כמה זמן לבשל את המרק?
4. כשאוסיף לסיר את האטריות מהיום כמה זמן לבשל כי הן כבר מבושלות ולמעשה צריכות רק להתחמם?
תודה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:31 31.10.2018)

היי דן,
כנראה שהמרק עמד והאטריות ספגו את כל הנוזלים.
אם אתה מכין רק את המרק אפשר להכין עם 5 כוסות מים. כדאי לטגן בצל קטן או חצי בצל קצוץ ולהוסיף שן שום קצוצה (זה מוסיף טעם למרק). לתבל באותו תיבול, למעט מלח שכדאי להוסיף לפי הטעם. את המרק כדאי לבשל 10-15 דקות.
בגלל שהאטריות כבר מבושלות יותר מידי אני מציעה להוסיף אותן למרק רגע לפני שאוכלים ולא לבשל אותן יחד עם המרק כדי שלא יהיו רכות מידי. לדעתי ברגע שתוסיף אותן לקערית עם מרק חם הן יתחממו מיד.
יום מעולה 🙂

סבטה (23:15 30.10.2018)

אפרת שלום, הכנתי את המרק שלך אתמול ויצא מעולה, כל הבית התלהב!
הבת שלי ביקשה שאני אכין לה את אותו המרק בדיוק אבל בלי האטריות (הגברת בדיאטה).
האם משהו מבחינת כמות המים או התבלינים או הירקות משתנה?
מה קורה מבחינת זמן בישול?
ועוד שאלה – אם הבת תסכים שאסים לה עוף במרק איך עושים את זה מבחינת זמן הבישול והתבלינים
תודה רבה לך על מתכונים משגעים ובמילותיו של הבן הקטן שלי “אמא זה מרק יותר טעים משל סבתא” הסבתא זאת חמותי.. תודה לך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:24 31.10.2018)

היי סבטה,
קודם כל אני שמחה שיצא טעים 🙂
אין שינוי בתיבול או בזמן הבישול. בלי אטריות זה ייצא פשוט מרק צח. אם היא אוהבת גריסים אפשר להוסיף כחצי כוס.
אפשר להוסיף חלקי עוף לאחר טיגון הבצל ולטגן כדקה מכל צד. לאחר מכן להוסיף שום וגזר, לתבל ולהוסיף מים רותחים. לבשל את המרק במשך שעה. לאחר מכן להוסיף עלי פטרוזיליה ולבשל 5-10 דקות נוספות.
יום מקסים 🌺

לוסי (00:41 30.10.2018)

כמה זמן בערך מטגנים את הבצל עד שהוא הופך לשקוף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:13 30.10.2018)

3-5 דקות.

אפי (23:17 29.10.2018)

אני בשלנית מתחילה ורק המתכונים שלך מצליחים לי.
כמה שאלות לגבי המתכון (סליחה על ההצפה):
1. יש לי שום כתוש בצנצנת. אפשר במקום הטרי ואם כן כמה לשים?
2. בגלל שיש רגישות לגלוטן משתמשת בספגטי ללא גלוטן, זה בסדר? כמה לשים? האם זמן הבישול משתנה? האם כמות המים משתנה? האם משה ברכיבים/תיבול משתנה?
3. יש לי פטרוזיליה יבשה – כמה לשים ממנה? אפשר במקום הטרייה? אם אמצא גם קפואה מה עדיף טרי או קפוא וכמה לשים מהקפוא?
4. רוצה להוסיף 4 שוקי עוף, איך מכינים אותם? מה בדיוק עושים? כמה זמן מבשלים? מה בדר הפעולות?
5. בגלל העוף האם משהו ברכיבים/תיבול/כמות מים משתנה?
סליחה על ההצפה והמון תודה על מתכונים מדהימים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:18 30.10.2018)

היי אפי,
1. כפית שום כתוש.
2. אין שינוי.
3. עדיף פטרוזיליה טריה (במרקים עדיף תמיד להשתמש בעלים טריים). אם אין לך שימי 2-3 קוביות קפואות או כפית פטרוזיליה יבשה.
4. את העוף יש להוסיף לאחר טיגון הבצל ולטגן כדקה מכל צד. לאחר מכן להוסיף שום וגזר, לתבל ולהוסיף מים רותחים. לבשל את המרק במשך שעה. לאחר מכן מוסיפים אטריות ועלי פטרוזיליה. ומבשלים במשך כ-15 דקות, עד שהאטריות מתבשלות.
5. אין שינוי.
בהצלחה 🙂

פנינה (14:00 25.10.2018)

יצא טעיםםםםם
תודה על כל המתכונים!
יעיל ביותר!!!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:19 25.10.2018)

שמחה שאהבת 🙂
תודה פנינה

אלה (00:57 16.10.2018)

אני מכינה את המרק הזה כבר פעם שלישית.כל כך פשוט קל וטעים.תודה רבה💜

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:16 16.10.2018)

כיף לשמוע 🙂
תודה אלה ויום מקסים

טל (00:22 13.10.2018)

וואו יצא לי נדיייייר וממש ממש טעים תודה על המתכון
נ.ב פעם ראשונה שאני מכינה מרק 😂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:14 13.10.2018)

נראה מעולה 🙂
תודה על השיתוף!

ננה (19:25 15.09.2018)

היי אפשר לעשות גם עם עוף

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:20 15.09.2018)

כן אפשר להוסיף חלקי עוף. את העוף יש להוסיף לאחר טיגון הבצל ולטגן כדקה מכל צד. לאחר מכן להוסיף שום וגזר, לתבל ולהוסיף מים רותחים. לבשל את המרק במשך שעה. לאחר מכן מוסיפים אטריות דקות ועלי פטרוזיליה. ומבשלים במשך כ-15 דקות, עד שהאטריות מתבשלות.

עפרה (15:46 20.08.2018)

האם ניתן להמיר באטריות דקיקות

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:03 20.08.2018)

כן.

צופיה (12:22 6.08.2018)

יצא כל כך משביע וטעים! תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:15 6.08.2018)

שמחה שנהנית 🙂
תודה צופיה

יעלה (21:10 19.07.2018)

ואווו יצא ממש ממש טעים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:12 19.07.2018)

שמחה שאהבת 🙂
תודה שחזרת לעדכן.

shishi (18:03 4.07.2018)

הי אפרת,
אפשר לשים כוסברה? אין לי פטרוזיליה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:15 4.07.2018)

כן אפשר.

יעל (19:09 3.07.2018)

כהרגלך,טעים טעים טעים!!!
הוספתי גם קישוא,תפוח אדמה ועלי סלרי-יצא שלמות
תודה רבה !

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:25 3.07.2018)

שמחה לשמוע!
תודה יעל 🌷

רבקה (10:34 14.05.2018)

בוקר טוב!
המתכונים שלך מעולים אני משתמשת בהם הרבה ומאוד נהנת, תודה רבה!

ולשאלה: האם אפשר להכניס למרק גזר גמדי במקום הגזר הרגיל, וא”כ אז כמה?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:39 14.05.2018)

כן בטח. בסביבות כוס – כוס וחצי גזר גמדי.
יום מקסים 🙂

יערית (11:59 18.03.2018)

שלום
רציתי לדעת אם אפשר להוסיף שעועית ירוקה ואם כן מתי וכמה זמן לבשל?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:55 18.03.2018)

היי יערית,
לא בטוחה אם שעועית ירוקה מתאימה כל כך.

יעל (17:43 22.02.2018)

שלום! אפשר לשים פסטה במקום אטריות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:41 22.02.2018)

כן. עדיף פסטה מסוג ספגטי ומומלץ לשבור את הפסטה לחתיכות יותר קטנות לפני שמוסיפים למרק.

אביבה (10:42 21.02.2018)

הי יש לי בבית קוביות קפואות של שמיר כוסברה ופטרוזיליה . ידוע לי שטעמם פחות מורגש במרקים . מה את ממליצה לשים במרק זה ומה כמות הקוביות ? תודה מראש .

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:50 21.02.2018)

היי אביבה,
את יכולה לשלב. תתחילי ב-2 קוביות פטרוזיליה וקוביה אחת שמיר או כוסברה ותטעמי.

ירדנה קמהג'י (13:37 19.01.2018)

היייי שוב אני
האם ניתן להמהיר את האטריות בפתיתים?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:44 19.01.2018)

נראה לי שכן למרות שאם יש לך אטריות דקות נראה לי שעדיף.

אנונימי (11:40 19.01.2018)

היי יש לי שאלה מה עושים עם האחריות כששמים אותם צריך שהם יהיו מבושלות כבר או שעדיין לא והכל ביחד יתבשל את יכולה לענות עכשו כי ממש עכשיו אני מכינה וזה דחוף

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:54 19.01.2018)

הן מתבשלות במרק. מוסיפים אותן יבשות.

סמדר (16:07 5.01.2018)

יצא טעים! השום ממש משדרג את המרק לטעמי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:09 5.01.2018)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה סמדר ושבת שלום

דודו (20:15 4.01.2018)

מתי שמים את עלי סלרי???

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:41 4.01.2018)

עלי פטרוזיליה או סלרי מוסיפים לאחר שמוסיפים את האטריות.

קארן (17:12 4.01.2018)

הי, תודה על המתכון המנצח הזה…יאמי , מחמם מזין וטעים להפליא! תודה תודה תודה (:

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:37 4.01.2018)

תודה קארן, שמחה שיצא טעים 🙂

תהילה (21:27 30.12.2017)

היי אני גם חושבת שצריך להוסיף יותר מים כי זה כמעט בלי אבל סך הכל טעים מאוד

אפרת - מתכונים ב10 דקות (07:44 31.12.2017)

תודה תהילה.
שבוע נפלא 🙂

קריסטינה (14:06 27.12.2017)

היי יקירה. לצערי , המרק יצא כמעט ללא מים.
אני השתמשתי באיטריות דקיקות. האם כדאי להוסיף עוד כוס מעם ולהמשיך לבשל?
תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:28 27.12.2017)

מוזר, שמת 6 כוסות מים? בכל מקרה תוסיפי עוד 1-2 כוסות מים ותתקני תיבול לפי הטעם.

שירה (14:36 26.12.2017)

ברגעים אילו ממש מתענגת על המרק המוצלח הזה!!!!! ממש תודה אפשר לשמור אותו גם למחר (אם יהיה סיכוי שישאר משהוא ) האטריות לא נהיות סמרטוט?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:42 26.12.2017)

שמחה שאת נהנית 🙂
לדעתי אפשר לשמור אותו במקרר, לא רואה בעיה.

אמא (21:37 23.12.2017)

אפשר לשים גם קוביות תפו”א ובטטה אם כן כמה?
ומה בעניין עלי סלרי?
תודה על כל המתכונים המצוינים והקלים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:52 23.12.2017)

כן, אפשר להוסיף קוביות של תפו”א קטן וחצי בטטה בינונית.
עלי סלרי משתלבים תמיד מעולה במרק.

לין (21:29 21.12.2017)

יצא מאוד מאוד טעים קל ופשוט תודה על עוד מתכון טעים ככ

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:33 21.12.2017)

תודה לין, שמחה שאהבת 🙂

יעל (19:10 21.12.2017)

מרק מצויין וטעים מאד

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:15 21.12.2017)

תודה יעל, נראה מעולה! 🙂

יעל (18:39 21.12.2017)

יצא טעים מאד מאד! תודה רבה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:13 21.12.2017)

נראה מצוין! תודה יעל 🙂

יעל (18:03 21.12.2017)

יש לי אטריות דקיקות אפשר להכין איתן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:08 21.12.2017)

כן, אפשר.

אמא (14:35 21.12.2017)

מה אפשר לשים במקום כורכום?
ולכמה מנות הכמות הנ”ל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:57 21.12.2017)

היי,
הכורכום מוסיף טעם וצבע למרק. אם אין לך תכיני בלי.
הכמות מספיקה ל4-5 מנות.

גפן (15:31 19.12.2017)

נראה ממש טעים😋
ננסה ונעדכן

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:32 19.12.2017)

בהצלחה 😉

מישל (11:25 19.12.2017)

שלום! אתמול אפיתי מאפינס גזר בריא של הספר שלך עשיתי מתכון כפול וכבר נגמר! כי היה מאוד טעים! וגם מרק שעועית לבנה! חנוכה שמח! תצליחי תמיד!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:52 19.12.2017)

שמחה לשמוע!
תודה מישל ♥️
המשך יום מקסים וחג שמח!

רונית (12:08 25.12.2017)

היי.איפה ניתן למצוא המתכון דל מרק שעועית לבנה או לקבל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:57 25.12.2017)

מצרפת לינק- מרק שעועית.

שלי אבלי (09:30 19.12.2017)

כ”כ פשוט וכ”כ טעים..
אבל..רק עם האבקת מרק הבריאה שלך !!
תודה רבה על עוד מתכון קל וטעים:)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:35 19.12.2017)

תודה שלי 🙂
יום מקסים!

יעקב (14:00 20.01.2019)

שלום
על איזה אבקת מרק מדובר ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:00 20.01.2019)
לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.