זמן הכנה: 10 דקות
מס’ מנות: 4-6 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
מיכל קצפת צמחית (250 מ”ל)
חבילת שוקולד מריר (100 גרם)
כפית שטוחה אבקת נס קפה (ניתן לוותר)
100 גרם ביסקוויטים “פתי בר” מפוררים (*לרגישים לגלוטן- להשתמש בחבילת ביסקוויט ללא גלוטן של אסם).
לקישוט: שוקולד מריר מגורד
אופן הכנה:
-מניחים את קוביות שוקולד המריר בקערת זכוכית, מוסיפים 2 כפות קצפת צמחית וממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת שוקולד חלקה ומצננים.
-מקציפים את יתרת הקצפת הצמחית עם אבקת הנס קפה עד לקבלת קצפת רכה (חצי הקצפה).
-מוסיפים לקצפת את תערובת השוקולד (חשוב שתערובת השוקולד לא תהיה חמה אחרת יווצרו גושים) ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
-מניחים בגביע שכבה של פירורי ביסקוויטים ועליה יוצקים את קצפת השוקולד. מפזרים מעל מעט שוקולד מריר מגורד.
-מעבירים למקרר או למקפיא ל-3 שעות לפחות.
- כדורי שוקולד |
- ריבועי לוטוס וקצפת |
- חיתוכיות בייגלה |
- עוגת ביסקוויטים והשחר |
- חמאת בוטנים |
- חומוס ירוק
זה יוצא טעים?
הי אפרת,
האם אפשר לשים את המוס בתבנית אחת?(לא בכוסיות) האם זה יחתך חפה?
תודה
אפשר רק אם מקפיאים אותו ואז זה כמו גלידה.
היי אפרת תגידי זה יוצא רק 6 כוסיות כי אני צריכה לפחות 12
אם את משתמשת בכוסות קטנטנות זה ייצא יותר. תלוי בגודל.
בכל מקרה אפשר להכפיל כמויות.
שלום אם אני עושה עם קצפת צימחית של ריץ אני צריכה להוסיף פודינג?
כן
שלום אפרת
המתכונים שלך מהממים
איך אני יכולה להמיס את השוקולד בלי מיקרוגל?
בסיר?
תודה.
אפשר להמיס בתנור.
לקצוץ את השוקולד ולהניח אותו בקערת זכוכית. מדליקים את התנור ומניחים את הקערה על הרשת. את השוקולד מערבבים עד להמסה מוחלטת וקבלת מרקם חלק.
אפשר להמיס בן מריא
הי אפרת,
אני מחפשת מוס חום בשביל להשים בבר ושלא יעלה יקר יש לך איזה מתכון להמליץ לי?
תודה ענקית!
היי רחל,
יש גם את המתכון הזה- מוס ממרח שוקולד
זה צריך לעמוד במקום ממוזג אחרת זה יימס.
אם אני רוצה שזה יהיה ממש בטעם קפה
אפשר להוסיף עוד קפה ועוד
סוכר או אבקת סוכר או פודינג שוקולד
כן אפשר.
ועדיף עוד אבקת סוכר.
היי,
רוצה להכין את המוס הזה לפיקניק בטיול,
עדיף שאשים במקרר ואז יביא לטיול או לשים במקפיא כדי שיפשיר כבר שם?
עדיף להקפיא ולשמור בצידנית עם קרח.
היי
אפשר להמיס בסיר ?רוצה 30 מנות
מה הכמויות?
אם אפשר תשובה..רוצה להכין תיכף למחר סליחה על הבקשה:)
היי מיכל,
אם את משתמשת בכוסות קטנות אז כמות משולשת אמורה להספיק.
בכל מקרה אני ממליצה להכין בפעמיים לפחות ולא כמות משולשת ביחד.
אפשר להמיס בסיר אבל זה צריך להיעשות על אש ממש ממש נמוכה שלא יישרף.
*אם במקרה את לא מצליחה להקציף לקצפת יציבה תכניסי את הקערה עם הקצפת למקפיא לרבע שעה, תוסיפי כף אינסטנט פודינג וניל/שוקולד ותמשיכי להקציף.
הי,
אני רואה שאני חריגה בתגובות, אבל זה ממש לא הסתדר לי… כשהמסתי את השוקולד עם השמנת, הוא נהיה קשה. חיממתי עוד טיפה ורק החמרתי את הבעיה… ניסיתי סבב נוסף הפעם בלי שמנת, אז הצלחתי להמיס את השוקולד שיהיה נוזלי, אבל ברגע שהתקרר כבר החל להתקשות… הוספתי מהר לקצפת אבל יצא לא מוצלח .. את יודעת להסביר מה יכולה להיות הבעיה? חבל לי על המצרכים שאני מבזבזת בנסיונות חח
תודה רבה על כל המתכונים, אין על האתר שלך!!
היי אסתר,
המסת במיקרוגל?
כמה זמן?
באיזה שוקולד השתמשת?
כן במיקרוגל. אולי 20 שניות? לא ממש ספרתי.
שוקולד מריר של צוקטה
זה לא אמור לקרות ובדר”כ השוקולד נמס בלי בעיה אבל היו כמה פעמים ששמעתי שהשוקולד התקשה לאחר ההמסה ואני מתחילה לחשוב שאולי זה קשור לסוג השוקולד.
האם המוס יכול לעמוד כמה שעות בבר או שצריך לאכול ישר מהמקרר?
לא מומלץ לשים אותו בבר, הוא צריך קירור.
רק הייתי חייבת להגיד לך שאנחנו כבר כמה שנים חיים על המתכונים שלך :),
וכל מתכון יותא מושלם מהשני!!
תודה❤️❤️
לא הבנתי אם שאוכלים את זה זה אמור להיות קפוא או לא כי לא כתבת שאם זה במקפיא אז להפשיר
היי ציפי,
אפשר להקפיא את זה ולהפשיר קצת לפני ההגשה ואז זה מרקם “גלידתי” יותר או לשמור במקרר וזה יהיה במרקם רך ומוסי יותר.
היי אפרת המתכונים שלך מדהימים!
הכנתי את המוס מלא פעמים והוא יצא מדהים! בפעמיים האחרונות הוא יצא קשה מאוד ולא נעים באכילה כנראה בגלל השוקולד שלא נמס לי טוב ומתקשה חשבתי אולי לא להקפיא את המוס ולשים אותו במקרר כי במרקם הזה הוא יותר רך ונעים זה אפשרי?
בטח, שימי במקרר🙂
תודה רבה רבה אין עלייך❤️❤️
הי אפרת,
אני רוצה להכין בקינוחיות חד”פ בגודל קטן יחסית
יודעת כמה אמר לצאת לי מזה?
תודה רבה!!
היי
מעריכה שיצא כ-10-12 קינוחים תלוי בגודל הכוסות(:
היי אפרת
רציתי לשאול יש לי אירוע עוד שבועיים ואני רוצה לעשות מוס טעים פרווה
אבל חשוב לי שיהיה קל כי אני לא טובה בהקצפות וכו
מה יש לך לתת לי הכי קל וטעים שיש?
היי
המתכון הזה לא מסובך ומצליח תמיד אם עוקבים אחרי ההוראות ומדייקים בכמויות(:
אני מחינה אוכל וקינוחים מהאתר שלך ומאוד נהנת תודה רבה
רציתי לשאול האם אפשר להקפיא את זה ולכמה זמן?
חג שמח
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
ניתן להקפיא כ3 שבועות.
ואווו!!
הכי קל בעולם
וטעים טעים
שמחה לשמוע😊
וואו, אפרת, אתמול הכנתי עם התלמידות שלי
הן היו מרוגשות מהתהליך {הקל}, והתוצאה {המרהיבה, והטעימה}
תודה רבה
איזה כיף שנהניתן מהמתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
תודה רבה😊יצא מווווווושלם!!
וקלי קלות👍
כיף לשמוע❤️
היי אפרת יקירה.
ראשית תודה על המתכונים הנפלאים
משתמשת באופן קבוע באתר שלך.
שאלה: הכנתי את המוס היום בצהריים עבור ערב חג (יום חמישי בערב)- מה את ממליצה להשאיר במקרר או להקפיא ולהפשיר שעה לפני הארוחה?
היי
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר להקפיא ולהפשיר כשעתיים לפני הארוחה.
תודה רבה! יצא ממש מוצלח. שיהיה לך חג שמח!!
כיף לשמוע!
חג שמח🙂
הי אפרת, השוקולד צריך להראות פרורים או נוזלי, כי יצא לי פרורים, תודה
היי,
התערובת אמורה לצאת חלקה ולא פירורית. כנראה שהקצפת יתר על המידה(:
תנסי להוסיף עוד קצת קצפת ולהקציף ממש מעט עד שהמרקם מסתדר.
הי אפרת,
ציננתי את השוקולד כדי להוסיף לקצפת, אך אחרי הצינון השוקולד כבר לא נוזלי, איך להמשיך?
היי,
כמה זמן ציננת את השוקולד והאם בטמפ’ החדר?
את יכולה לתת חימום קצרצר במיקרו ולהמשיך בהכנה כשהשוקולד די נוזלי אך לא חם.
הי אפרת,
אוהבת מאד את האתר,
אני מחפשת מתכון טוב וטעים למנה אחרונה שמכיל ממרח חלווה (יש לי בבית ועוד רגע פג תוקף 🙂 )
אולי יש לך רעיון?
תודה מראש
היי,
מצרפת מתכונים:
כדורי שוקולד וחלבה,
מאפינס חלבה,
ריבועי שוקולד וחלבה.
בנוסף, אפשר להכין עוגת שמרים במילוי חלבה ושוקולד צ’יפס או עוגיות מגולגלות/סנדוויץ’ במילוי ממרח חלבה.
בהצלחה(:
אפשר לשים במקום קצפת צמחית ביצים?
תודה רבה!
היי,
אפשר להכין מוס מביצים אבל אין לי מתכון (בגדול יש להקציף חלבונים עם סוכר, לערבב חלמונים עם שוקולד מומס בטמפ’ החדר ולקפל בעדינות עם הקצף).
את יכולה להשתמש בחלק המוצק בלבד של קרם קוקוס במקום הקצפת.
היי אפרת,
הביסקוויטים חובה או שאפר גם בלעדיהם?
תודה מראש…
היי,
הביסקוויטים מוסיפים אבל אפשר לוותר עליהם(:
בכמה צריך להכפיל אם אני רוצה תבנית בינונית?
היי,
אף פעם לא ניסיתי להכין בתבנית, אבל אני מעריכה שהכפלת כמויות פי 3 תתאים לתבנית מלבנית בינונית (לא קטנה).
הי
מתכון מעולה
קל להכנה וטעים ממש
לדעתי יצא קצת מדי בטעם שוקולד
מה אפשר לשים מעל במקום השוקולד?
תודה
היי,
שמחה מאד שיצא מוצלח(:
אפשר להוסיף במקום השוקולד כל תוספת שאוהבים: קצפת, פירות יער/תותים, קרוקנט (ברס), שערות חלווה, קוקוס קלוי ועוד.
היי אפרת הכנתי כמה פעמים ויצא מושלם! יש
מצב לשדרג את המוס ולהכין עוד שכבה? ואם כן על איזו שכבה את ממליצה?
היי,
שמחה מאד שאהבת את המתכון!
אפשר להכין עוד שכבה בטעם וניל או נוגט וכדומה.
אני מעונינת להכין, אם אני רוצה להכפיל כמויות כמה מכל דבר?
תודה ולילה טוב!
היי,
אם את מעוניינת לקבל כמות גדולה פי 2- תכפילי את כל הכמויות פי 2.
חג שמח(:
היי אפרת ,
הכנתי את המוס המון פעמים ויצא מושלם ! בחג במקום ריצ’ השתמשתי בגלידן והמוס יצא לי קשה מאוד מרקם מוזר ולא רך התבאסתי..אמרו לי שהייתי צריכה לדלל את הגלידן עם מים ואז להשתמש .
אשמח לעזרה בכמה מים לדלל 250 מ”ל גלידן ?והאם לעשות את אופן ההכנה רגיל?
תודה רבה.
היי,
שמחה שיצא מוצלח!
את הגלידן יש לדלל במים בחצי מהכמות שלו- למשל על 250 מ”ל גלידן יש לשים 125 מ”ל מים. יש להקציף במיקסר בדומה לשמנת מתוקה רגילה.
הי אפרת
לפני שנה פחות יומיים הכנתי את הקינוח המושלם הזה
ופתאום נזכרתי בו שוב אז…
הכנתי עוד פעם
שנה טובה ותודה על כל המתכונים המצוינים
איזה כיף שאהבת את המתכון ושחזרת אליו השנה(:
תודה על השיתוף❤
הייי תודה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
מושלם!!!!!!!
מרקם יפה ויציב
תתפלאי, אבל עשיתי את אותה כמות המצרכים ויצא לי 18 מנות… 😉
שמחה שיצא מוצלח❤
יצא לך 18 יחידות? זה המון!
אולי השתמשת בכוסות קטנות מאד…
תודה שחזרת לשתף😊
דווקא הכוסות היו גדולות יחסית..
נראה לי שפשוט חבילת הקצפת שלי גדולה
כן, אם ככה זה הגיוני(:
היי
אני רוצה להכין לשבת, נראה טוב!
רציתי לשאול אם אפשר להחליף פירורי ביסקוויטים בפירורי לחם?
תודה לך
היי,
אפשר להשתמש בכל עוגייה אחרת. פירורי לחם יהיו קצת פחות מוצלחים כאן.
פעם מי סופר שאני מכינה את זה וכולם עפים על זה
תודה
איזה כיף שאתם נהנים מהמתכון! תודה שחזרת לשתף🌺
אין דברים כאלה ממש מושלם כולם אהבו
שמחה מאד שאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף❤
היי
4-6 מנות אומר 4-6 כוסיות?
היי,
נכון(:
שלום אפרת, רק רציתי להעיר הערה קטנה-
יש באג באופציה של ההדפסה. זה לא מדפיס, אלא פותח בכרטיסייה חדשה את המתכון.
תודה!😊
היי,
בדקתי לך עכשיו וההדפסה תקינה.
המתכון אכן נפתח בכרטיסיה חדשה, יש לחכות כמה שניות וחלון ההדפסה יפתח.
בהצלחה(:
היי אפרת 🙂
שאלה- האם תחתית הביסקוויטים יכולה להיות כשכבה אמצעית, בין שתי שכבות מוס?
אותה שאלה לגבי המתכון הנפלא “”קינוח קרם קפה וגבינה”.
תודה מראש 🙂
היי,
זו לא בדיוק שכבה משום שמדובר בפירורי ביסקוויט בלבד ללא מרכיב מאחד.
לכן אפשר לפזר אותם בהתאם להעדפתך בין השכבות של הקינוחים אך זה לא ייצור שכבה אחידה ויציבה.
בהצלחה(:
היי אפרת,
אם אני רוצה לשלש כמויות לשים פשוט הכל קפוא?
והאם לשים 6 כפות של קצפת של ריצ’?
היי,
אין שינוי באופן ההכנה, רק הכמויות גדלות פי 3.
לכמות הכפולה פי 3 יש לשים 3 מיכלי קצפת צמחית.
האם את הקערה אפשר לעשות פלסטיק ולא זכוכית?
ממש קריטי
האתר ממש מושקע ומהמם אני לוקחת ממנו מלאאא מתכונים תודה רבה אפרת
היי,
שמחה ממש שאת נהנית מהמתכונים באתר!
אפשר להכין בכל כוס קינוח שיש לך- גם פלסטיק.
אשמח לדעת באיזה גודל כוס השתמשת – מה הנפח שלה, אפילו אם לא מדויק – כי בתמונה אי אפשר לראות ממש כלום אפילו לא סדר גודל… (אני רוצה להכין 50 מנות קטנות והדבר חשוב לי לחישוב הכמות)
תודה מראש! ועל כל המתכונים הכל כך מוצלחים!!
היי,
השתמשתי בכוס קטנה יחסית- בנפח 100 מ”ל. תצטרכי להכפיל כמויות בערך פי 10.
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים(:
ב”ה
שלום אפרת יקרה,
הכנתי את המוס- יצא טעים!
לא ככ ידעתי איך לזלף אותו לתוך הכוסיות. הכנסתי למזרק זילוף, אך בתוך הכוסיות זה יצא כמו קישוט ולא דחוס בתוך הכוס(כמו משקה/ נראה בתמונה).
איך אפשר לזלף?
הקצפת מידי קצפת בשביל להניח עם כפית בתוך כל כוסית..
תודה!
היי,
למראה אסתטי במיוחד ניתן להעביר את הקצפת לשקית זילוף ולהיעזר בה.
יואו אפשרת יצא מה זה טובבב תודה את ענקיתתתתתתתתתת
שמחה מאד שיצא מוצלח! תודה על השיתוף🌺
אפרת יקרה!
דבר ראשון תודה על כל המתכונים המדהימים!!! הכנתי את המוס הזה לבר המצווה של אחי ויצא פצצות. עכשיו אני רוצה להכין אותו חלבי. אפשר לעשות עם קצפת חלבית במקום צמחית? תודה רבה:)
היי,
איזה כיף שאהבתם את המתכון!
אפשר להשתמש בשמנת מתוקה במקום השמנת הצמחית.
תודה!
היי אפרת!
חיפשתי קינוח פרווה בלי ביצים (כל המלאי שלי מכיל ביצים לצערי), בגלל שפעת העופות וכל זה אני ממש חוששת עכשיו להשתמש בביצים חיות,
הכנתי אתמול את המוס הזה, כמעט בלי ללכלך כלים, בכמה דקות, היה לי מוס מענג לשבת!!
בגלל שהילדים קטנים, חילקתי לשתי תבניות אינגליש כדי שיהיו מנות נמוכות, ואפורר בסקויטים כדי לפזר לכל ילד על המנה שלו…
תודה תודה!!
שבת שלום!
היי, שמחה שאהבתם את המתכון! תודה ששיתפת❤
מושלם
שמחה שאהבת את המתכון(: תודה על השיתוף😊
יצא מהמהם תודה רבה
איזה כיף שיצא מוצלח! נראה מעולה😊
שבת שלום
יצא לי קצת מר מה אני עושה?
היי רחלי,
יכול להיות ששמת קצת יותר מכפית שטוחה נס קפה?
את יכולה להקציף עוד רבע כוס שמנת מתוקה+ כף אבקת סוכר ולהקציף עוד ממש קצת.
היי אפרת
האתר שלך מהמם!! מתכונים שוים מאד
רציתי לשאול הקצפתי את הקצפת והוספתי גם פודינג וניל הקצפתי מדי הרבה והיא נהיתה כבר קשה
איך אפשר להשתמש בה ? אני חא מצחיחה לזלף כך
ואין לי עוד קצפת להוסיף
אם אוסיף מים זה יעזור?
היי רבקי,
לרוב לא ניתן לתקן קצפת שהקצפת יותר מדי, אבל אפשר להוסיף כמה כפות שמנת מתוקה ולהקציף עוד ממש קצת- לפעמים זה עוזר.
חוזרת לעדכן אותך שתדעי
רציתי שישאר פרוה אז כן הוספתי בסוף רק קצת מים ויצא פיצוץ!!!! מרקם מצוין וטעם מהמם!!
תודה
איזה כיף שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לעדכן(:
בוקר טוב
הכנתי ויצא מהמם בטעם.
רק כתוב שהכמות היא ל4-6 מנות, ויצא לי הרבהההה יותר, בסביבות 18,
אמנם זה גם תלוי בגודל הכוס, אבל אעפ״י זה הפרש מדי גדול, לא?
מהכמות שיצאה לי, אם הייתי מכינה 4 מנות בלבד כל אחד היה מקבל צלחת מרק מלאה 🙂
וואו מעניין, 18 מנות זה המון… אני באמת לא יודעת להגיד איך זה קרה אם דייקת בכמויות🙂
יצא טעיםםםםםם!!!!!!!!!!!!!!!!
איזה כיף! נראה מושלם😊
תודה רבה על המתכון
זה יצא ממש ממש יפה וטעים
כולם מאוד מאוד התלהבו
איזה כיף שאהבתם את המתכון! תודה על הפרגון😊
יצא מושלם! תודה 💜
נראה אליפות! תודה על השיתוף❤
תודה אפרת על המתכון המהממם יצא מושלם!!!!
איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה מעולה!
חג שמח🌺
הי אפרת אם יש גושים בקצפת בכל אןפן זה משנה לטעם הסופי?
היי שיר,
זה לא קריטי לטעם(:
הי אפרת,
כמה זמן אפשר לשמור במקרר?
תודה
היי,
המוס במיטבו כ-4 ימים במקרר(:
אם אני מכינה היום יום שלישי ומקפיאה וסוגרת כל אחד בניםרד עם מכסה ורוצה להגיש בשבת זה יהיה טוב?
היי,
המוס יישמר, אך כמובן שככל שתכיני סמוך להגשה כך הוא יהיה טעים יותר(:
אפרת את פשוט אלופה, כשאני רוצה להרכיב תפריט אני נכנסת דבר ראשון לכאן… והרבה מהמתכונים שלך אני כבר יודעת בעל פה.. ואפילו הילדים כבר מכינים לבד!
רציתי לשאול משהו שמציק לי בהכנת עוגות, לאחר קיפול/עטיפת החלבונים לחלמונים יש להוסיף קמח – ותמיד נהיים לי גושים של קמח – גם אם אני מפזרת לאט. איך אני מונעת היווצרות גושים?
תודה רבה רבה על כל האוכל הטעים שבזכותך מוגש בבתי ישראל,
חג שמח! נחמי
היי נחמי,
תודה לך על הפרגון😊 שמחה שאתם נהנים מהמתכונים באתר!
בגדול אין כל כך מה לעשות כנגד הגושים- זו תופעה שכיחה וטבעית שנוצרת כתוצאה ממגע של חומרים נוזלים ויבשים. מה שכן יכול לעזור זה לנפות את הקמח ולהוסיף אותו בהדרגה לתערובת.
חג שמח(:
תודה על התגובה המהירה.
אני קונה קמח מנופה בשביל לחסוך עבודה, אז לנפות נראה לי כבד…
חמותי טוענת ששמים קודם את הקמח ורק אח”כ את הנוזלים – אבל בכל המתכונים עם הפרדת ביצים שאני מכירה כתוב הפוך…
אז אין לזה שום פטנט? איך עושים המקצוענים?
הוספת הקמח לתערובת תוך ניפוי (גם בקמח מנופה) עשויה להיות יעילה אבל כמובן איך שמסתדר לך…
לא ידוע לי על פטנט מסוים מלבד מה שכבר כתבתי לך(:
לא ניסיתי בעצמי וגם לא שמעתי לגבי מה שכתבת לשים קודם את הקמח ואז את התערובת, אבל את יכולה לנסות.
בהצלחה!
אני אף פעם לא יודעת כמה זמן להקציף כדי שתצא קצפת טובה. אם אני מקציפה מעל 4 דקות היא כבר הופכת להיות קשה ממש ברמה שפחות נוח למרוח את זה על עוגות למשל.
כמה דקות לדעתך להקציף פה? בשני השלבים…
איך אדע שהגעתי למרקם הנכון? אני לא רוצה שיצא לי קשה.
תודה!
היי הודיה,
אין בהקצפה דקות מדויקות כי זמן ההקצפה משתנה בין סוגי השמנת, דרגת הקור שלהן וחוזק/סוג המיקסר.
בהערכה לא מדויקת, הייתי אומרת שחצי הקצפה לוקחת כחצי דקה ושאר ההקצפה לוקחת כדקה- דקה וחצי.
טיפ ממני- אפשר וכדאי לעצור במהלך ההקצפה כדי לבדוק אם הקצפת כבר יציבה.
בהצלחה!
יכולים להחליף את הביסקוויטים בעוגיות לוטוס או עוגיות אחרות וכו”
כן, בטח(:
היי הכנתי את הקצפת והכוסוץ גבוהות מדי האם אפשר להשאיר את הקצפת במקרר כמה שעות עד שאביא כוסות מתאימות? ואיך עושים שלא ישאר סימנים של שוקולד על הדפנות?
היי נטע,
כן, אפשר לשמור במקרר כמה שעות.
לא הבנתי מה הכוונה סימני שוקולד על הדפנות? הרי המוס נמצא בתוך הכוסיות(:
לא הבנתי, שממיסים את השוקולד שמים 2 כפות קצפת צימחית או 2 כפות מים?
תודה רבה.
היי רננה,
את השוקולד ממיסים עם הקצפת.
אני מנסה להקציף עם מקציף ידני, וזה לוקח לי המוןןן זמןן! את יודעת אולי מה הבעיה?
זה לוקח עשרים דקות- חצי שעה..!
היי יפעה,
יש מקציפים ידניים שהם בעוצמה חלשה יחסית ולכן באמת לוקח המון זמן להקציף איתם (מניסיון, גם לי היה אחד כזה😊). הכי מומלץ להקציף עם מיקסר.
אפשר להכין עם ריצ’ במקום שמנת.
כן, אפשר😊
ברוך השם יצא ממש יפה ונראה ממש טעים תודה רבה אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך
רק שאלה קטנה מה עדיף להקפיא אותם 3 שעות או להשים במקרר?
אין בעיה להכניס למקרר ללא הקפאה לפני, פשוט ההקפאה תורמת להתייצבות מהירה.
שמחה שיצא מוצלח❤
אוקי תודה רבה
אלופההההה!!!
את הביסקוויטים שמים ככה לבד?
בלי לערבב עם עוד משהו… זה נראה בתמונה שזה מעורבב עם עוד משהו.
מה אפשר להוסיף לביסקוויטים?
אין צורך להוסיף לביסקוויטים עוד משהו, אבל אפשר להוסיף להם שוקולד מגורד או אגוזים קצוצים.
אפשר לזלף על הביסקוויט קרמל או מייפל
היי אפרת😍
תודה על מתכונים מדהימים!!!!
מה זה אומר חצי הקצפה?
היי טל,
יש להקציף את השמנת עם הנס קפה כחצי דקה-דקה עד שהיא מסמיכה אך עדיין רכה. זה נקרה חצי הקצפה משום שעדיין לא נוצרת קצפת יציבה.😊
היי אפרת!
כמה זמן מקסימום לפני ההגשה אפשר להכין את המוס? הכוונה אם אני אכין כמה ימים לפני ההגשה זה יישאר במצב ממש טוב?
תודה
היי לבנת,
אפשר להכין יום- יומיים לפני ההגשה ולהקפיא, מומלץ להעביר למקרר כשעה לפני ההגשה כדי שקצת יתרכך.
פורים שמח!!!
אין על המתכונים שלך הכל ממש מצליח לי ממש תודה רבה
סליחה על השאלה אני לא רגילה להשתמש בריץ לא צריך להוסיף פה סוכר זה מספיק מתוק?
הסתדרתי יצא מעדן תודה רבה!
כל הכבוד טלי!🌺
היי טלי,
אין צורך להוסיף סוכר כי הריץ’, הביסקוויטים והשוקולד יוצרים את המתיקות:)
יצא פשוט מעדן עולמי
אין עליך ותודה על המתכון…………………………………………………………………………………………………………………………………
שמחה שיצא טעים !
תודה 🙂
היי אפרת רציתי לדעת כמה מנות יוצא מהמתכון הזה?
4-6 מנות בערך
הי אפרת.
יש לי נסיון מצוין עם מוס הזה, כולם לקקו את האצבעות…
אני מעוניינת להכין ממנו בערך 40 מנות, בכוסות קטנות יחסית- לבר.
מה הכמות לדעתך שאני אמורה לעשות מכל דבר?
תודה ענקית.
היי דבורי,
בגלל שאני לא יודעת בדיוק מה גודל הכוס אני מציעה שתתחילי בכמות כפולה ותראי איזו כמות יוצאת לך.
בכל מקרה כדאי לקנות מראש 6 מיכלי קצפת צמחית ו6 חבילות שוקולד 2 חבילות ביסקוויטים.
אפרת יצה תים
אפרת ושבת שלום
שמחה לשמוע:) שבת שלום
המוס יצא ממש ממש טעים… תודה על המתכון!!
שמחה לשמוע 🙂
הי אפרת !
המוס יצא טעים מאוווד!!!!
שמחה לשמוע 🙂
שלום אפרת
תודה רבה על המתכונים הטעימים וההענות!
הכנסתי מהמוס ויצא ממש טעים, נשארה לי כמות גדולה בקערה
השאלה אם אפשר להקפיא ככה בקערה, וביום שישי להפשיר ולהכניס לכוסות או שהמרקם יהרס?
תודה רבה!
כן אפשר.
תודה רבה!
היי אפרת המוס ניראה ממש טעים!!
אפשר במקום במיקרוגל בתנור??
כן, אפשר להמיס בתנור.
תודה!
היי, מה הכמות של מוס שמתקבל מהמתכון הזה?
והאם אפשר להקפיא? (זה ייצא מרקם רך של גלידה? או שצריך להפשיר במקרר לפני ההגשה?)
זה יוצא 4-6 כוסות קטנות.
אפשר להקפיא אבל מומלץ להעביר למקרר כשעה לפני ההגשה כדי שקצת יתרכך.
יצא טעים
שמחה לשמוע 🙂
ערב טוב!
אפשר להכין מוס שוקלד בלי שמנת או קצפת? ביצים במקום?
אפשר לשים בבסיס בצק לעוגת גבינה מפורר אחרי אפיה?
תודה רבה ושבת שלום!
הפסקתי לקבל תזכורות למייל על תשובה שלך, פעם כבר הסברת לי היכן התקלה ושכחתי…
היי דבי,
אפשר להכין מוס מביצים אבל אין לי מתכון (בגדול יש להקציף חלבונים עם סוכר, לערבב חלמונים עם שוקולד מומס בטמפ’ החדר ולקפל בעדינות עם הקצף).
אפשר לפזר פירורי בצק אפוי מעל המוס אבל מומלץ לשים את המוס קודם במקפיא להתייצבות.
את לא מקבלת כי המייל שהזנת בטופס התגובה לא נכון (רשמת 3 אותיות ואז gmail.com).
שבת שלום 🌺
תודה על תשובתך !
האם אפשר להקפיא ולהפשיר כמה פעמים, מוס שעשוי מביצים?
תודה ושבוע טוב לך!
שבוע טוב🌺
בגלל שזה מביצים עדיף להמנע מהפשרה והקפאה כמה פעמים.
מה זה אומר מצננים? אני בדיוק מכינה את המוס ממליצה בחום
סלייחה ניכתב בטעות
הכוונה שיש להניח לתערובת השוקולד להתקרר קצת לפני שמוסיפים לקצפת, כדי שלא תפגע בהקצפה.
אין עליךךךךךךך
הצלת אותייייי!!!!!!!😍😍😍
מושלם!!😍
תודה חני
היי, אני רוצה לחתוך פירות ולהוסיף למעלה במקום השוקולד המגורד.
אפשרי? מה ישתלב עם השוקולד?
תודה 🙂
תותים או פירות יער קפואים.
הכנתי והמתכון פצצה!! תודה רבה לך אפרת היקרה!!
שמחה שיצא טעים 🙂
אשמל קבל את הכמויות המדויקות ל 20 איש בכוסות קטנות ..
תודה רבה לך!!!!
ידוע לך מה נפח הכוסות? אם אלה כוסות ממש קטנות כמו בתמונה אפשר להכפיל כמויות ב-2.
אני רוצה את הטעם יותר שוקולדי (לא מחבבת את הטעם הדומיננטי של הריצ\’). מה לדעתך יקרה אם אשים 150% מכמות השוקולד? (150 גרם שוקולד על כל 250 מ\”ל שמנת) זה יעבוד?
כן, אפשר.
היי
מאוד אוהבת את האתר והמתכונים שלך!
התלהבתי מהקינוח הזה ורציתי לשאול לכמה מנות זה מתאים?
האם זה מוגש בכוסות קפה שחור קטנות כאלו?
ושאלה לא קשורה האם יש לך מתכון לרוטב צ’ימיצ’ורי?
תודה מראש 🙂
היי ליהי 🙂
הכמות במתכון מספיקה ל 4-6 מנות, תלוי בגודל הכוסות ובכמות שממלאים. אפשר להכין בכוסות קפה שחור קטנות או כוסות הגשה חד פעמיות.
אין לי מתכון לרוטב צ’ימיצ’ורי.
הכנתי לשבת ויצא ממש טעים! אהבתי את זה שאין ביצים במתכון, תודה רבה!!
שמחה שיצא טעים 🙂
שלום. כמה מנות יוצאות מהמתכון הזה?
הכמות במתכון מספיקה ל 4-6 מנות, תלוי בגודל הכוסות ובכמות שממלאים. אם משתמשים בכוסות ממש קטנות הכמות היא גדולה יותר (7-9 יחידות).
היי אפרת בתמונה רואים כדורי ביסקוויטים איך עושים אותם או איך אפשר להרטיב קצת את הביסקוויטים זה נראה לי קצת יבש
זה לא כדורים 🙂 זה נראה ככה בגלל הכוס.
בגלל שיש מוס על הפירורים הם נעשים פחות יבשים.
הי אפרת, כרגיל חיפשתי בכל הרשת ובסוף חזרתי לכאן, אפשר להחליף את השוקולד לנוגט? או שיש לך מתכון מה לעשות עם נוגט, יש לי מלא ואני לא יודעת מה עושים איתו
תודה על הכל.
כן, אפשר להכין עם נוגט.
קודם כל רציתי להגיד שהמתכון פצצה !!! מכינה אותו שוב ושוב, מקפיאה והוא מציל אותי כל פעם מחדש כשרוצים קינוח ואים כוח להכין!
שאלה- אם אני רוצה לשנות למוס לוטוס, אפשר לחמם חצי קופסת ממרח לוטוס במקום ה100 גרם שוקולד מריר, ומכאן להמשיך כמו במתכון?
תודה רבה וחג שמח!!!😁
כן אפשר 🙂
חג שמח!
היי
האם ניתן להכין את המוס היום ומחר לשים בכוסיות?
תודה
כן. אפשר כבר היום לשים בכוסות ולשמור במקרר עטוף בניילון נצמד.
האם אפשר להשתמש בצימקאו במקום שוקולד מריר?
כן.
אפרת שלום,
תודה על המתכונים המדהימים שלך. אני נהנית מהם בכל פעם מחדש.
רציתי לשאול אם אפשר להשתמש בשוקולד לבן במקום? כדי לקבל מוס לבן…
והאם מבחינת המרקם של המוס ניתן להרכיב בכוסיות מוס בשני צבעים?
תודה רבה!
היי חנה,
מצורף מתכון למוס שוקולד לבן.
אפשר להרכיב בכוסיות מוס בשני צבעים.
פורים שמח 🙂
הי…יש לי שאלה..השןקולד התקרר ונהפך לעיסה מוצקה…לכן נהיו גושים במוס, למרות ששמתי בו גם קצת מים וגם טיפה שמן…מה ניתן לעשות שלא יקרה פעם הבאה? כי בעיקרון ממש אהבתי את המתכון 😊
היי חדוה,
השוקולד כנראה חומם קצת יותר ממה שצריך. פעם הבאה תמיסי אותו עם 2 כפות שמנת מתוקה. תתחילי ב-20 שניות ותערבבי. אם עדיין קשה תחזירי ל10 שניות נוספות.
אפיתי בראוניז כשרה לפסח (לבן שלי יש צליאק) ובזמן שהייתה בתנור הכנתי מוס, כשהתקררה מרחתי אותו מעליה- יצא מדהים והכי חשוב עבודה של רבע שעה גג!
נשמע מעולה 🙂
תודה שחזרת לעדכן!
היי אפרת,
אפשר להשתמש במוס כמילוי וציפוי לעוגת שכבות? הוא יציב מספיק? או שכדאי להוסיף אינסטנט פודינג?
תודה 😙
כדאי להוסיף 2-3 כפות אינסטנט פודינג.
היי אפרת,
סופסוף עשינו יומולדת וזה מה שיצא 😊
יש גם שיכבה באמצע שלא רואים..טעים להפליא!! תודה רבה ❤
נראה מושלם 😍
תודה על השיתוף והמון מזל טוב ליאיר 🙂
היי אפשר במוס שוקולד מריר שוקולד חלב??
כן. המוס ייצא יותר בהיר.
הי
כמה כוסות יוצא ממתכון אחד?
זה תלוי בגודל הכוסות ובכמות שממלאים. אם משתמשים בכוסות ממש קטנות הכמות יכולה לצאת 7-9 יחידות. כוסות בינוניות-קטנות 4-6 יחידות.
היי אפשר עם קצפת רגילה של טרה (38%) ?
כן.
היי אפרת.
את המוס חייב להגיש קפוא?
או שאני יכולה להפשיר את זה 3 שעות קודם?
אפשר לשים אותו במקרר, לא חייבים להקפיא.
יצא לא נורמלי, פעם שניה שאני מכינה והפעם כמות כפולה
שמחה לשמוע 🙂
היי אפרת,
לא מכינים מוס עם ביצים?
יש לך מתכון קליל למוס עם ביצים?
סורי, אין לי מתכון.
מוס אכן מכינים מביצים אבל מחשש לסלמונלה אני נמנעת מכך.
היי האם ניתן להחליף את הנס קפה במנת אספרסו ?
אפשר אבל כדאי לשים ממש מעט וחשוב שזה יהיה במצב נוזלי וקר כדי שלא יפגע בהקצפה.
היי
אם אני רוצה לזלף את עמוס מעל שכבת בראוניז כמנה אחרונה זה אפשרי???
כן בטח.
הי אפרת
לא צריך להוסיף להקצפה אינסטנט פודינג?
אין צורך במקרה הזה.
היי 🙂
שאלה, אם אני אכין את המוס במוצש להכניס למקרר או למקפיא? אני צריכה את זה לחג בראשון בערב..
וכמה זמן באופן כללי זה נשמר טוב ואפשר לאכול מזה?
זה נשמר במקרר כ-4 ימים.
אם רוצים ליותר זמן אפשר להקפיא.
היי, אני רוצה להכין את זה בתור עוגת מוס…
אפשר כמויות? והאם זה יצא טוב וטעים?
אשמח שתעני לי במהירות…
שבת שלום!!!
יש מתכון לעוגת מוס שוקולד.
שנה טובה 🙂
היי. אפשר לוותר על הנס קפה? זה יפגע בטעם?
אפשר. הטעם לא ייפגע.
מתכונים ממש ממש מצויינים, בזכותם אני במטבח!! 🙂
שאלה די דחופה, הוספתי את השוקולד לשמנת ולאחר שערבבתי והקצפתי המוס שהתקבל היה מאוד נוזלי.. זה בסדר? ואם לא איך לתקן?
אשמח לתשובה מהירה
היי הודיה
זה לא טוב שהמוס נוזלי. תוציאי אותו מהמקרר, תוסיפי 2 כפות אינסטנט פודינג בטעם שוקולד או וניל אם יש לך ותקציפי עד למרקם יציב.
מעולהההה
ממש כמו מילקי
וכמובן הכפלתי כמויות ושילבתי עוגיות שוקולד צ’יפס עם פתי בר.
נראה מעולה!
תודה לירון 🌷
הי,
אפשר ריצ’ במקום קצפת צמחית?
כן בטח
היי!
כשהכנתי את המוס ראיתי שכתבת לשים מים עם השוקולד כשממיסים אותו ושמעתי שזה הורס את השוקולד, ניסיתי בכל זאת לשים מים ויצא לי מלה גושים קטנים של שוקולד.
אני חושבת שכדאי לשים יין במקום, זה עושה את השוקולד נוזלי יותר (ככה אני עושה בדרך כלל)…
תודה על הטיפ 🙂
מה הכמות של המתכון ?לכמה כוסיות מספיק?
זה תלוי בגודל הכוסות ובכמות שממלאים. אם משתמשים בכוסות ממש קטנות הכמות יכולה לצאת 7-9 יחידות. כוסות בינוניות 4-6 יחידות.
שלום,
נראה מעולה, מתכננת להכין את המתכון למשלוחי מנות לצד קערית תותים.
3 שאלות:
1. כמה זמן מראש כדאי להכין?
2. האם המרקם שלו מספיק נוח בשביל לזלף לתוך כוסות קינוח קטנות?
3. מבחינת תוספת טעם- האם את ממליצה להכניס קצת ליקר שוקולד? ואם כן אז באיזו כמות?
תודה ופורים שמח (-:
היי ניצן,
1. אפשר להכין יום-יומיים מראש.
2. כן.
3. אפשר להוסיף כמה טיפות ליקר שוקולד.
הקינוח צריך להיות במקרר אז חשוב שלא ישהה יותר מידי זמן בחוץ כדי שלא יימס.
פורים שמח 🙂
יצא מעולה וטעים. תודה
שמחה לשמוע 🙂
שלום לך אפרת,
אני מתכוונת לעשות מחר בבוקר את המוס ולכן אשמח לתשובה מהירה.
אם יש לי חצי מיכל שמנת מתוקה בלבד, לכמה כוסות זה יספיק ואיזה גודל?
תודה ותמשיכיבבלוג ובמתכונים הטעימים ויוצאי הכלל!
היי,
חצי מיכל שמנת יספיק ל 2-4 מנות תלוי בגודל הכוס. אני ממליצה לך להכין בכוסות קטנות. אני השתמשתי בכוס קטנה בנפח של 100 מ”ל.
היי! אשמח לדעת באיזו גודל כוס ההגשה שלך. דחוף!!!!!!!!! תודה רבה מראש!★★★★
היי אפרת, אשמח לדעת לכמה יחידות המתכון מיועד. די דחוף!!! תודה
בוקר טוב,
הכמות במתכון מספיקה ל 4-6 מנות, תלוי בגודל הכוסות ובכמות שממלאים. אם משתמשים בכוסות ממש קטנות הכמות היא גדולה יותר (7-9 יחידות).
מהיר הכנה וטעים מאוד!!!
תודה שלי, שמחה שאהבת 🙂
היי ניסיתי להכין את המוס שוקולד שלך, ולצערי תערובת השוקולד עם קצפת לא מתייצבת, זה ממש נוזלי . מה ניתן לעשות? (הקפה שהוספתי היה מעט נוזלי כי היה לי רק מגורען ורציתי שיימס אבל זה ממש מעט מים.) מה ניתן לעשות?
היי יוכי,
אני ממליצה להכניס את קערת הקצפת למקפיא למשך 10-15 דקות שתהיה קרה מאוד אבל לא קפואה. להוציא ולהוסיף 2 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג בטעם שוקולד ולהמשיך להקציף במיקסר.
היי, אתר מעולה! תודה רבה!!!
אין לי מקרוגל, אפשר להמיס את השוקולד על הגז עם המים? זה יהיה קרם חלק או שחייבים בן מארי וכאלה….?
כן אפשר. רק חשוב לחמם על האש הנמוכה ביותר ולוודא שזה לא נשרף.
שלום
כדי לצנן את השוקולד אפשר לשים במקרר? על מנת שיהיה יותר מהיר
תודה מראש, אתר מעולה!
כן בטח.
שנה טובה 🙂
הי, נראה לי שהגובה שרשמתי נמחקה..
קודם כל תודה על האתר המעולה! מטיילת פה הרבה:)
האם אפשר להשתמש בריץ שהוקצף כבר עם פודינג וניל לקצפת יציבה? אפשר להמיס את השוקולד ופשוט לאחד את התערובות?..
תודה!
היי,
יכול להיות שהקצפת תפגע אם תערבבי אותה עם השוקולד המומס.
אם נשארה לך שמנת מתוקה, אני ממליצה להקציף כחצי מיכל שמנת עם השוקולד המומס ורק אז לקפל עם קרם הוניל.
תודה רבה:)
אולי יש לך רעיון למהו אחר שאפשר להכין מהקצפת שנשארה?
מצרפת רעיונות:
בראוניז שוקולד וקצפת
מאפינס במילוי קצפת
קצפת עם אגוזים
קינוח קצפת
קסטה
תודה:)
הי, האתר שלך מעולה! מוצאת את עצמי מסתובבת פה הרבה:)
שאלה- הקצפתי אתמול ריץ עם פודינג וניל לצורך קישוט עוגה ונשארו לי שאריות. יש מצב להמיס עכשיו שוקולד מריר, להוסיף לקצפת ולהכין מהן את הכוסות?.. ואם כן, רק להמיס ולקפל לקצפת?
תודה:)
הי.
רעיון מה ניתן לעשות מכמות גדולה שנשארה לי מהמוס?
האם ניתן להקפיא?
כן, אפשר להקפיא.
שבת שלום 🙂
שלום וברכה!
אשמח לקבל שובה כיצד במקום פתי בר אוכל להפוך מוס זה לגשר לפסח
והאם אפשר ללא ביסקוויטים בכלל
תודה וחג שמח יעל
היי יעל,
אפשר להכין בלי פירורים בכלל.
חג שמח 🙂
הי
לא יותר פשוט להמיס את השוקולד על הגז עם חצי שמנת מתוקה/ריץ ולהמשיך את אותו תהליך? אשמח לתשובה.
היי סימה,
את יכולה להמיס את השוקולד עם 2-3 כפות שמנת מתוקה. לא יותר. אחרת לא תוכלי להקציף את השמנת שחוממה (שמנת חמה קשה להקציף).
הי
הכנתי כמות כפולה בכלי אחד. נשאר לי לא מעט מוס. האם יש דרך להקפיא או להכין משאריות המוס איזה קינוח? תודה!
אפשר להקפיא ואפשר להכין מזה קינוחים נוספים לדוג’:
קינוח קצפת
מאפינס גלידה
גלידת קרם עוגיות ופצפוצי שוקולד
קסטה ביתית
עוגת ביסקוויטים אישית
אם אני צריכה לעשות את זה לכמות גדולה.. ואני צריכה שזה יעלה לי הכי קצת אז זה יעבוד עם קצפת קנויה?? מהבקבוקים? אשמח עם תעני לי בהקדם…
היי גילה,
מה הכוונה לקצפת קנויה? לקצפת בספריי? אם כן, זה לא מתאים להכין את המוס עם זה.
אם הכוונה לקצפת שאפשר להקציף אז אין בעיה.
לאיזה כמות זה יוצא?
היי,
הכמות מספיקה ל 4-6 מנות, תלוי באיזה גודל כוס משתמשים.
היי אשמח לתגובה מהירה.
אפשר להשתמש בקרם קוקוס במקום שמנת צמחית?
היי רויטל,
כדי להקציף קרם קוקוס בצורה מוצלחת מומלץ לקרר אותו כל הלילה במקרר ואז להקציף רק את החלק השומני.
כמה זמן צריך להקציף את השמנת?
היי כרמל,
יש להקציף את השמנת עם הנס קפה כחצי דקה-דקה עד שהיא מסמיכה אך עדיין רכה.
לאחר מכן מוסיפים את תערובת השוקולד ומקציפים 2-3 דקות נוספות, עד שהקצפת נעשית יציבה.
תודה על התשובה המהירה!
היי,
אפשר להשתמש בשמנת להקצפה במקום שמנת מתוקה?
כן
הי מה קורה??
האם המוס יוצא יציב בכדי לזלף אותו??
היי רננה,
אולי הפיה קטנה מידי? את יכולה להשאיר את המוס קצת בטמפ’ החדר והוא יתרכך.
המתכונים שלך מעולים!! אני תמיד נעזרת בהם!
לאיזה כמות זה בערך יספיק?
מכינה לערב צוות של הבן זוג..
היי אבישג,
שמחה שאת נהנית מהאתר 🙂
הכמות במתכון מספיקה ל 4-6 מנות, תלוי בגודל הכוסות ובכמות שממלאים. אם משתמשים בכוסות ממש קטנות הכמות היא גדולה יותר (7-9 יחידות).
היי!
אני עכשיו באמצע להכין את המוס 🙂
השוקולד לא נוזלי. הוא כמו קרם קשיח יחסית. זה אמור להיות ככה? להוסיף מים ולחמם?
היי אלישבע,
אם השוקולד מוצק אפשר לדלל אותו במים. חשוב שהוא יהיה נוזלי כדי שההקצפה לא תפגע. חשוב גם לקרר אותו לטמפ’ החדר ולהוסיף אותו לקצפת בהדרגה ותוך כדי הקצפה כדי שההקצפה תצליח.
בהצלחה 🙂
תודה! דיללתי בקצת מים והשוקולד יצא מעולה.
אפשר להוסיף מעל שקדים/אגוזים קצוצים במקום שוקולד? כי זה נראה לי כמו פצצת שוקולד..
מעולה 🙂
וכן בטח, אפשר להוסיף מעל שקדים או אגוזים קצוצים/טחונים.
היי!
המתכון נשמע מעולה =)
אני מתכננת להכין את המוס לאירוע, שיצא בין 30 ל50 כוסות (אני מתכננת כוסות קטנות מאוד, כמו של ליקר.)
בכמה להכפיל א הכמות?
היי אלישבע,
אם אלה כוסות קטנות אני מניחה שאם תכפילי את כל החומרים ב-4 זה יספיק.
בהצלחה והמשך יום נפלא 🙂
היי מה אני יכולה להוסיף מעל הכל חוץ משוקולד? פתי בר? קוקוס?
היי אוריה,
את יכולה לקשט בפירורי פתי בר או אגוזים טחונים.
תודה רבה על כל המתכונים הטעימים…
רציתי לשאול שאלה נוספת אם אפשר לעשות שכבות שכבה ביסקוויטים מוס….
ואם אפשר להוסיף עוד שכבה חדשה…שיהיה 3 שכבות שונות.
היי ליאת,
בטח, את יכולה לעשות שכבת מוס, שכבת ביסקוויטים וכו’.
לגבי שכבה שלישית את יכולה לשים שברי פקאן מסוכרים או להכין מוס וניל ואז יהיו לך שני צבעים של מוס (מתכון למוס וניל: להקציף מיכל קצפת צמחית + 3 כפות מלאות אבקת אינסטנט פודינג וניל + שליש כוס חלב סויה או רבע כוס מים קרים).
שלום.
רציתי לדעת איך אפשר לפורר את הביסקוויטים בצורה הכי יעילה?
והאם עדיף פתי בר או לוטוס ( האם המוס יוצא מתוק?)
היי ליאת,
אם יש לך מעבד מזון את יכולה להשתמש בו (את שאריות הפירורים ניתן לאחסן בשקית ולשמור במקרר או במקפיא עד לשימוש הבא). אם לא, אפשר לשים את הביסקוויטים בשקית אוכל כפולה (כי לפעמים שקית אחת נקרעת), להניח על קרש חיתוך או משטח כלשהו ולפורר בעזרת מערוך או משהו כבד ע”י מכות קטנות והפעלת לחץ עם הידיים. זה מתפורר די מהר.
לדעתי עדיף פתי בר. עם עוגיות לוטוס יכול שייצא מתוק מידי אבל שוב, זה עניין של טעם כי במוס עצמו אין תוספת של סוכר מעבר למתיקות שיש בקצפת הצמחית ובשוקולד המריר כך שהמוס עצמו לא מתוק מידי.
בהצלחה ויום מקסים 🙂
יש לי שאלה
ראיתי שרשמת למישהי בתגובה שאפשר לעשות את הקרמים של הקסטה הביתית בכוס
רציתי לשאול, אני רוצה לעשות שכבה פתי בר כפירורים מעל שכבה של קרם וניל מעל שכבה פתי בר שוב מעל קרם שוקולד וככה עד שמסתיימת הכוס
השאלה כמה זמן לפני כדאי להכין את הקינוח והאם מספיק לשמור במקרר או שצריך במקפיא?
אני רוצה את זה לשישי בערב ואם ישאר אז גם לשבת לצהריים
תודה
היי מיכל,
מה שאת רוצה להכין נשמע מעולה 🙂
הקינוח נשמר במקרר 3-4 ימים או במקפיא כשבועיים. יש לכסות את הכוס בניילון נצמד.
בהצלחה וחג שמח!
אחרי שמערבבים את השוקולד עם הקצפת, צריך להקציף שוב או רק לערבב? והאם אפשר להשתמש במכשיר להקצפה ידנית?
היי נטע,
מקציפים כל הזמן, גם כשמוסיפים את תערובת השוקולד לקצפת.
לגבי המכשיר, אם הוא מיועד להקצפה אז לא אמורה להיות בעיה.
בהצלחה ושבוע טוב 🙂
יצא מדהים!
את פשוט אלופה, כל מתכון שאני מכינה יוצא טעים מאוד.
כל המשפחה נהנית ביחד איתי.
תמיד מחכה לעוד מתכונים שלך 🙂
תודה ענת היקרה 🙂
היי רציתי לדעת אם יש משו אחר שאפשר לשים בתחתית חוץ מכדור שוקולד אבל שיהיה באותו רעיון
היי מיכלי,
לגבי התחתית- את יכולה לשים אגוזים טחונים או לערבב פירורי קורנפלקס רגיל עם ממרח שוקולד (על כל כוס קורנפלקס שימי כף וחצי ממרח ותערבבי היטב).
בהצלחה ושבת שלום 🙂
מה כמות הכוסות שיוצאת פחות או יותר?
היי מיטל,
6-7 כוסות קטנות או 4-5 כוסות בינוניות.
המשך יום מקסים
אוף איזה באסה לא יצא לי טוב
א.המוס לא מספיק מתןק
ב. ההתקשקשות עם הכוסות לקחה לי זמן-היה אפשר לעשות בתבנית?
ג. השוקולד והקצפת לא התערבבו יפה אלא זה נראה כמו נקודות.. עכשיו זה במקפיא
יש מה לעשות כדי לתקן את הנעשה?מה לא עשיתי טוב?!
היי מור,
האם הקצפת את התערובת עד לקצפת יציבה? המוס היה קשה ויציב?
להמתקה אפשר לפזר מעל אבקת סוכר. בסופו של דבר אבקת הסוכר תמס בתוך המוס ולא יראו אותה.
אפשר לצקת את זה לתבנית אחת או כלי אחד אם לא רוצים לחלק למנות אישיות.
לגבי הנקודות- זה כנראה בגלל שתערובת השוקולד הייתה עדיין קצת חמה כשהוספת אותה לקצפת. לא נורא, זה לא משהו שאמור לפגוע בטעם.
אני רוצה להכין בגירסה חלבית.. אפשר להחליף את הריצ’ בשמנת? צריך להוסיף סוכר אם עושים את זה?
כן בטח. אפשר להכין עם שמנת מתוקה ואין צורך להוסיף סוכר.
מכינים בדיוק באותו אופן.
בהצלחה ושבת שלום 🙂
היי, האם מומלץ לדעתך להוסיף מייפל על שכבת הביסקווטים או שזה יהיה מתוק מידי?
תודה ושבת שלום!!
היי אדוה,
המייפל אכן ימתיק את זה. אם את רוצה לשלב משהו נוסף שייתן עוד טעם אפשר להמיס במיקרוגל מעט שוקולד מריר עם כף מים עד לבלילה נוזלית חלקה ולהזליף מעל הביסקוויטים ומעל זה לשים את קרם מוס השוקולד.
שבת שלום 🙂
היי האם אוכל לעשות תמתכון עם עוגיות לוטוס ולא פתי בר, האם ייצא טוב ?
והאם לא כדאי להשים מחמאה קצת מומסת על הביסקוויטים כביכול שידבקו ויוסיף טעם ?
היי נטלי,
אין בעיה להכין עם עוגיות לוטוס רק קחי בחשבון שהן יותר מתוקות מהפתי בר.
אם רוצים שהשכבה התחתונה תצא יציבה ולא פירורית, אפשר לערבב את הפירורים עם חמאה מומסת ולהדק בתחתית.
יום נפלא 🙂
הכנתי ויצא פשוט נהדר!! הרבה תודה, קליל וטעים! שידרגתי בקטנה עם כף ברנדי לתוך השוקולד המומס ומלמעלה בסוף הנחתי דובדבן מסוכר 🙂 חג שמח.
נשמע מעולה!
תודה שחזרת לעדכן וחג שמח 🙂
היי, אני רוצה להכין יותר מנות
אז פשוט להכפיל את הכמות?
נכון 🙂
חג שמח!
פשוט אתר מהמם ! תודה תודה תודה! הכנתי את המוס שוקולד לקינוח אחרי קידוש וכולם פשוט אכלו הכל! הפתעתי את עצמי :)) הכנתי המון מהמתכונים מהאתר והכל פשוט טעים וקל!
איזה כיף לשמוע קרן!
תודה שחזרת לעדכן ושנה טובה 🙂
שלום. תודה רבה על האתר פשוט מושלם אישתי הכינה השבת מוס שוקולד והילדים אמר שלא טעמו כזה בשום מקום אחר
תודה אסף! אני ממש שמחה לשמוע 🙂
שבוע נפלא
לאיזו כמות המתכון מספיק?
היי לילי,
בסביבות 5-6 מנות, תלוי בגודל הגביעים ובכמות שממלאים.
תודה על השירות, שבת שלום!
לא צריך סוכר?!
היי מרים,
אין צורך להוסיף סוכר מאחר והקצפת הצמחית והשוקולד המריר מתוקים מספיק.
הי. אני רוצה להכין את זה היום בשביל שבת. השאלה שלי היא האם להקפיא? ואם כן כמה זמן לפני ההגשה להוציא??
כן חלי, את יכולה להקפיא.
תעבירי למקרר כשעתיים לפני ההגשה.
הי, אם אני רוצה להכין את הקינוח הזה חלבי במקום 2 כפות מים לשים חלב ?
הילדים שלי לא אוהבים שוקולד מריר ניתן להכין עם שוקולד חלב או שזה פחות טעים?
תודה
היי סילבי,
כן את יכולה לשים חלב. לגבי השוקולד, אני מניחה שאת יכולה להשתמש בשוקולד חלב למרות שלאחר שזה מוכן כמעט ולא מרגישים שזה שוקולד מריר.
אני אחד שאף פעם לא נכנסתי למטבח ומאחר והמצב החדש שנוצר לא השאיר לי ברירה ומאז שגיליתי את האתר הנ”ל קיבלתי אומץ ואני לא מפסיק מלבשל לאפות ולהכין מנות אחרונות. כל הכבוד ותודה.
יוסיס.
תודה יוסיס, כיף גדול לשמוע 🙂
יום נפלא!
מתכון מעולה!! תודה רבה!!
תודה ברכה 🙂
שלום!
רציתי לדעת אם אפשר להחליף את אבקת הנס קפה בקפה רגיל?
הי יפית,
אני חוששת שהטעם של הקפה יהיה דומיננטי מידי לכן הייתי ממליצה לוותר.
אוקיי תודה!
אבל כתוב באופן ההכנה שצריך להקציף את השמנת עם אבקת הנס קפה אז פשוט להקציף רק את השמנת?
כן, תקציפי את השמנת לבד חצי הקצפה (בערך כדקה) ואז תוסיפי את השוקולד המומס לאחר שהתקרר מעט ותמשיכי להקציף עד שהקצפת תהיה יציבה. ממליצה לשים את השמנת במקפיא כ-7 דקות לפני ההקצפה (ככל שהשמנת קרה יותר כך ההקצפה יותר מוצלחת).
שאלת תם: האם במקום להמיס במיקרו אפשר לעשות אותו הדבר בתנור או בסיר?
הי לאה,
בוודאי. ההמסה במיקרוגל זאת הדרך הקלה והמהירה אבל אפשר גם להמיס את קוביות השוקולד בסיר קטן על הגז או בתנור (בדר”כ בתנור זה לוקח הכי הרבה זמן).
שבוע נפלא 🙂
יוואו איזה טעות! התבלבלתי וחשבתי שכתוב 2 כוסות מים ולא שתי כפות מים! מה אני אעשה עם זה עכשיו?!
היי שימי,
כנראה שיש היום משהו מבלבל באוויר.. אתה לא הראשון שהתבלבלת במתכונים 😉
מקווה ששמת לב לזה עוד בהתחלה ושהיה ניתן להציל את המתכון 🙂
שבת שלום!
שבוע טוב היו אצלי אורחים אז החלטתי לפנק אותם בקינוח. ..
יצא טעים מאוד הם נשארו ללא מילים.
תודה רבה
הי אורטל,
שמחה מאוד לשמוע 😉
תודה על השיתוף ושבוע נפלא!
אם אני מכינה את הקסטה בכוסות את ממליצה להישתמש בשמנת צמחית או מתוקה?
ואם כדאי לשים בסקוויטים בתחתית ?
מבחינת טעם עדיף שמנת מתוקה.
וכן, מומלץ לשים ביסקוויטים בתחתית, זה מוסיף למראה ולטעם 😉 אם זה בכוסות אז אפשר לפורר אותם לפני.
תודה רבה;-)
לכמה מנות המתכון?
הי צופית,
תלוי בגודל הגביעים ובכמות בכל גביע (ניתן למלא עד הסוף או עד 3/4 גביע).
זה יוצא בסביבות 7-9 מנות.
שנה טובה 🙂
המתכונים שלכם ממש קלים וטעימים…
רציתי לדעת עם יש מתכון של מוס שוקולד ווניל ?
תודה אורטל 🙂
אין באתר מתכון למוס שוקולד ווניל אבל אני מצרפת מתכון ל”קסטה ביתית” ואפשר להכין את זה באותו אופן רק במקום לשים את הקרם בין הביסקווטים אפשר להניח בכוס הגשה – חצי וניל וחצי שוקולד ולשמור במקרר.
https://www.10dakot.co.il/%D7%A7%D7%A1%D7%98%D7%94-%D7%91%D7%99%D7%AA%D7%99%D7%AA/
מתכונים