זמן בישול/אפייה: 30 דקות
מס’ מנות: 20 עוגיות
סוג: חלבי
2 כוסות (280 ג’) קמח לבן
חצי כפית אבקת אפיה
כף וחצי אבקת קקאו
3 כפות גדושות אבקת סוכר
100 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר (לא מומסת)
1 ביצה
2-4 כפות מים (להוסיף בהדרגה)
למילוי:
ממרח חלב או איזה ממרח שאתם אוהבים (רצוי לבחור ממרח בצבע לבן או בהיר)
4-5 אצבעות קינדר
-מחממים תנור מראש ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפיה.
-מערבבים בקערת המיקסר (וו גיטרה) את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד ונוח לעבודה. יש להוסיף מים בהדרגה ולפי הצורך (אם הבצק עדיין קשה ומתפורר, מומלץ להוסיף עוד מים מעבר לכמות הרשומה במתכון עד שהבצק יתרכך, יתגמש ויהיה נוח לעבודה).
-בערת מערוך מרדדים את הבצק על נייר אפיה למלבן בעובי של כחצי ס”מ. מורחים את הממרח באופן אחיד ואת אצבעות הקינדר מניחים בשורה צמוד לצד שבו רוצים לגלגל.
-מגלגלים את הבצק בעדינות לרולדה ומסמנים עם סכין פרוסות ברוחב כ-2 ס”מ (הסימון נועד להקל על החיתוך לאחר האפיה).
-מניחים על נייר אפיה ואופים במשך כ-30 דקות.
-מוצאים מהתנור ומצננים לרולדה להתקרר לטמפ’ החדר.
-רק לאחר שהרולדה התקררה, חותכים בזהירות לפרוסות לפי הסימון.
אפשר להחליף את החמאה בשמן?
במקרה הזה נראה לי שייצא פחות מוצלח.
אם בכל זאת את רוצה לנסות אז הייתי מחליפה רק חצי מהכמות ושמה 50 גרם חמאה ורבע כוס שמן.
אפשר ריבה במקום ממרח או בננה מרוסקת? או לוותר על ממרח?
עדיף לוותר על הממרח אבל כן כדאי לשים קינדר לפחות.
שלום
תודה על האתר המדהים
משמש אותי המווון
האם אפשר להחליף את השוקולד בשוקולד מריר פשוט?
תודה רבה
אפשר
ואפשר גם לשים רק ממרח
אפשר עם קינדר בואנו?
הוא יותר גדול אבל נראה לי שכן:)
בטח עם קינדר בואנו זה יכל להיות נהדר!
היי,
האמת שלא יצא לי כזה טוב.
גם חשבתי שאפשר לוותר על הממרח, טעות. הבצק עצמו לא מספיק מתוק והממרח נדרש.
אבל קשה קצת למרוח, צריך שהממרח יהיה ממש נוזלי כדי שהבצק לא ייהרס מהמריחה.
אבל עדיין נראה לי מתכון נהדר, אצמד יותר להוראות בפעם הבאה.
אני בכוונה לא עשיתי את הבצק מתוק, בגלל הממרח.
לא נורא, ניסית:)
אני פשוט אוהבת את התגובות שלך אפרת, אתממש מנטורית!
❤️❤️