זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 12-15 דקות
מס’ מנות: 16 מאפינס
סוג: חלבי/ פרווה
מצרכים:
2 ביצים
שני שליש כוס (133 ג’) סוכר
שני שליש (133 ג’) כוס שמן
כוס וחצי (360 מ”ל) מים חמים (לא רותחים)
2 כוסות (280 ג’) קמח תופח (או 2 כוסות קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפיה)
4 כפות (40 ג’) אבקת שוקולית
חומרים לקצפת:
מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית (250 מ”ל)
3 כפות (30 ג’) אינסטנט פודינג וניל
שליש כוס (80 מ”ל) חלב (לפרווה ניתן להשתמש בחלב סויה או קוקוס או לוותר על החלב)
אופן הכנה:
הכנת מאפינס שוקולד:
-מחממים תנור ל180 מעלות ומשמנים היטב תבניות שקעים.
-מערבבים בקערה את הקמח עם אבקת האפיה והשוקולית.
-בקערה נפרדת מערבבים בעזרת מטרפה את הביצים עם הסוכר. מוסיפים שמן ומים חמים ומערבבים. בסוף מוסיפים את קערת הקמחים ומערבבים קלות עד לאיחוד החומרים (אין לערבב יותר מידי).
-יוצקים את הבלילה לתבניות שקעים משומנות בגובה 3/4 מהשקע ואופים בתנור במשך 12-15 דקות (ניתן לנעוץ קיסם במרכז המאפינס ולבדוק האם יוצא יבש).
-מוציאים את המאפינס מהתנור ומניחים לו להתקרר לגמרי (אחרת הוא ימיס את הקצפת).
הכנת הקצפת:
מקציפים בקערה את השמנת במשך כחצי דקה. מוסיפים אינסטנט פודינג וניל וחלב וממשיכים להקציף עד לקבלת קצפת יציבה. שומרים את הקצפת במקפיא עד שהמאפינס מתקררים לגמרי.
הרכבת מאפינס שוקולד עם קצפת:
חותכים את המאפינס באמצע באופן שווה. ממלאים חלק אחד בכף גדושה מהקצפת וסוגרים עם החלק השני.
*מכסים ושומרים במקרר.
טיפ: כדי שהחלק העליון יהיה ישר, הפכתי את החלקים בצורה כזאת שהחלק התחתון והישר הוא העליון.
- ריבועי לוטוס וקצפת |
- עוגת אספרסו |
- עוגה לבנה |
- קינוח גבינה והשחר |
- ריבועי גבינה קפואים |
- עוגה עם ציפוי קראנץ
יש לי קצפת שהיא כבר מוכנה מוקצפת. האם זה בסדר להשתמש בה? ואם כן איך משתנה אופן הכנה?
תודה!
כן אפשר. אין שינוי.
פשוט להוסיף את שאר החומרים?
כן
אפשר להשתמש בתבניות סופלה בשביל לקרוץ את העיגולים?
אין כדאי קריצה של עיגולים.
רק לצקת את הבלילה לתבנית המאפינס.
שלום אני הכנתי את זה ובפנים משום מה לא נאפה לי רק מבחוץ חתכתי לשתיים וזה ממש רטוב הבפנים למה זה לא נאפה טוב?
היי רחל,
אם המאפינס נשארו רטובים מבפנים זה אומר שהם לא נאפו עד הסוף, והיית צריכה להשאיר אותם בתנור עד שיהיו אפויים לגמרי.
האם בדקת עם קיסם לפני שהוצאת אותם מהתנור?
סיבה נוספת יכולה להיות חוסר דיוק בכמויות המרכיבים/ שימוש בכוס שאינה כוס מדידה.
יש תחליף לאינסטנט פודינג..?
היי,
אפשר לוותר על הפודינג למרות שהוא מייצב את הקצפת וגם מוסיף טעם.
בכל מקרה חשוב שמיכל השמנת יהיה קר מאוד לפני ההקצפה וכך גם החלב. מומלץ אפילו להכניס אותם למקפיא 10-15 דקות לפני ההקצפה.
כדאי להוסיף לקצפת כפית תמצית וניל וכ-2 כפות אבקת סוכר (או סוכר לבן אם אין אבקת סוכר).
המתכון יצא ממש מוצלח!
תודה!
שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף🌺
מה זה להטריף את הביצים עם מטרפה? זה חלק במיקסר?
האם ניתן לעשות זאת עם כף?
היי תרצה,
אין צורך במיקסר. אפשר לערבב עם כף, אבל מומלץ לערבב עם מטרפה ידנית😊
יצא טוב אבל כמות הקצפת מוגזמת!
היי,
הקצפת אמורה להספיק בנדיבות למאפינס:)
כמובן שאת לא חייבת למלא את המאפינס בכל הכמות אם את מעדיפה שיהיה מעט יותר מילוי.
עשיתי את מה שכתוב במתכון ב-ד-י-ו-ק לפי ההוראות, ויצא לי ממש ספוגי ונמתח כמו גומי, בטעם של שוקו. זה מה שאמור לצאת????🤔🤔🤔
חשוב לי להדגיש אפרת שזה לא מתכון ראשון שאני מנסה מהאתר שלך. כל המתכונים האחרים היו ממש מוצלחים!!!! אהבתי. אבל זה פשוט לא עבד, ואני לא מצליחה להבין למה. כן היה בא לי לנסות את זה שוב, אז… אולי תוכלי לומר לי מה לדעתך הבעיה?
היי יעל,
האם דייקת בכמויות החומרים? האם אפית מספיק זמן ובדקת עם קיסם שיוצא יבש? מהתיאור שלך נשמע שהיו עודף נוזלים בבלילה או שלא אפית מספיק.
בעיה אחרת שיכולה להיות הסיבה לכך היא שאחד המרכיבים היה מקולקל.
האם אפשר לשים קמח אורז?
קמח אורז לא אבל אפשר להשתמש בקמח תמי או “כרגיל” (2 כוסות קמח + שקית אבקת אפיה).
יצא לי ממש לא טוב.. אחרי שחיכיתי שיתקרר וחתכתי את המאפינס באמצע ושמתח קצפת היא נמרחה ויצאה מכל הצדדים.. מה לא עשיתי טוב?
אולי המאפינס היה עדיין קצת חם והמיס את הקצפת או שהקצפת היתה רכה ולא מספיק יציבה.
אין לי חלב קוקוס או חלב סויה ורוצה להפוך את זה לפרווה מה אפשר במקום להשתמש?
אפשר לשים רבע כוס מים קרים.
יצא פשוט מעולה. נחטף כמו פיצוחים
שמחה לשמוע 🙂
תודה יערה
יצא פשוט מושלם! קל ויאמיייי
הכנתי לכבוד ראש השנה!
אני לא אופה בכלל וקשה לי עם זה
אבל רק תמתכונים שלך אני עושה!
🙂
תודה!!!
מהמם 😍
תודה מיכל ושנה טובה!
אני רוצה להכין את המתכון בתבנית אינגליש קייק, מה כמות המצרכים?
ואם אני רוצה מעל לעשות (חוץ מהקצפת באמצע) גנאש/ ציפוי שוקולד למעלה ,איך לעשות?
היי פריאל,
כמויות לתבנית אינגליש קייק אחת:
2 ביצים
שליש כוס סוכר
שליש כוס שמן
3/4 כוס מים חמים
כוס קמח תופח (או כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה)
2 כפות שוקולית
לקצפת:
חצי מיכל קצפת
כף וחצי פודינג וניל
5 כפות חלב קר
לציפוי גנאש – יש להמיס 50 גרם שוקולד מריר + רבע כוס שמנת מתוקה.
אפשר לשים קקאו במקום שוקולית?
ואת הציפוי גנאש זה כשהעוגה חמה או קרה?
ועוד שאלה, בחלק המתכונים שלך אחרי ששמים את הציפוי את כותבת לכסות בניילון נצמד שיצא אורירי. זה מתאים גם לעוגה הזו?
אפשר לשים קקאו במקום שוקולית (4 כפות שטוחות) אך יהיה צורך להגדיל את כמות הסוכר לכוס אחת לפחות (במקום 2/3) כי הקקאו מר.
לפני שממלאים בקרם חשוב לצנן את העוגה לגמרי לכן את הגנאש כדאי לשים כשהעוגה קרה.
במקרה הזה אין צורך לעטוף בניילון נצמד אבל כן חשוב לכסות את העוגה, אפשר גם בנייר אלומיניום.
תודה אלופה!
מה אפשר לשים בציפוי במקום שמנת מתוקה? יש לי רק בשביל הקצפת..
אפשר להמיס 50 גרם שוקולד מריר עם כף שמן וכף מים.
תודה! הסתכלתי במתכון אחר שלך איך לעשות !
חזרתי לעדכן.. הכנתי לשבת! בתבנית אינגליש קייק.. הוספתי ציפוי שוקולד יצא טעים!! תודה!!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה שחזרת לעדכן.
שבוע נפלא!
היי ☺
הכנתי היום את המאפינס, לא היה לי שוקולית אז שמתי קקאו במקום.
יצא מושלםם!!!
תודה על המתכון!
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה מירי
ניתן לעשות את בקצפת ללא מיקסר?
לא.
אפשר להכין כעוגה שלמה?
כן. הכמות במתכון מתאימה לתבנית מלבנית בגודל 22X31 או עגולה 24 (או 22.5 אם זו תבנית מקרטון).
זמן האפיה עשוי להתארך ל 30-40 דקות (מומלץ לנעוץ קיסם במרכז העוגה ולבדוק אם יוצא יבש).
חשוב להמתין שהעוגה תתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה.
היי
יש לי תבנית של 6 עוגות אישיות מסיליקון בצורת עוגות קטנות האם חייבים לחתוך את אותן ולשים את הקצפת באמצע או שאפשר פשוט לזלף אותה מלמעלה?
אפשר לזלף את הקצפת מלמעלה.
אם אני עושה פרווה במקום חלב קוקוס או סויה אפשר לשים מים
אפשר לשים רבע כוס מים קרים.
המתכון מצוין, אפיתי כמה פעמים ויצא מעולה (במיוחד אחרי כמה שעות במקרר). אפשר כמויות לכ-6 עד 8 מאפינס? תודה רבה
היי שירה,
כמויות מומלצות:
2 ביצים
שליש כוס סוכר
שליש כוס שמן
3/4 כוס מים חמים
כוס קמח תופח (או כוס קמח רגיל + כפית אבקת אפיה)
2 כפות שוקולית
לקצפת:
חצי מיכל קצפת
כף וחצי פודינג וניל
5 כפות חלב קר
תודה רבה!! (אני אשתמש בחצי אבקת אפיה) חודש טוב
יש לי תבנית סיליקון או מתכת, יש עדיפות כלשהיא או לא משנה?
תודה
לדעתי עדיף סיליקון.
אפשר להקפיא? עם או בלי הקצפת??
היי אסתר,
אפשר להקפיא עם הקצפת או בלי הקצפת.
הי אפרת.
תוכלי בבקשה לרשום לי מידות ל6 מאפינס וקצפת?
תודה רבה על כל העזרה!!
היי שירן,
כמויות ל6 יחידות:
ביצה קטנה
רבע כוס סוכר
רבע כוס שמן
חצי כוס מים חמים (לא רותחים)
שני שליש כוס קמח תופח
כף וחצי אבקת שוקולית
חומרים לקצפת:
חצי מיכל מיכל שמנת מתוקה/ קצפת צמחית
כף גדושה אינסטנט פודינג וניל
4 כפות חלב
האם אפשר להכין את הקצפת ללא אינסטנט פודינג? תודה.
אפשר למרות שהפודינג מייצב את הקצפת וגם מוסיף טעם.
בכל מקרה חשוב שמיכל השמנת יהיה קר מאוד לפני ההקצפה וכך גם החלב. מומלץ אפילו להכניס אותם למקפיא 10-15 דקות לפני ההקצפה.
לגבי הטעם, כדאי להוסיף להקצפה עצמה כפית תמצית וניל וכ-2 כפות אבקת סוכר (או סוכר לבן אם אין אבקת סוכר).
היי אפרת
מה הכמויות לשלוש תבניות של אינגליש קייק?
תודה ויום מוצלח
היי שלי,
ל3 תבניות אינגליש קייק חד פעמית יש להכפיל כמויות ב1.5: 3 ביצים, כוס סוכר, כוס שמן, 2+1/4 כוסות מים חמים, 3 כוסות קמח תופח, 6 כפות אבקת שוקולית. לגבי הציפוי: מיכל וחצי שמנת + 4.5 כפות פודינג וניל + חצי כוס חלב.
יום נפלא 🙂
כמה מאפינס אמורים לצאת לי סה”כ?
אין לי תבנית שקעים אני יכולה להשתמש בניירות מאפינס רגילים ?
כ-16 מאפינס.
אני לא בטוחה שהבלילה תחזיק בניירות מאפינס דקים אלא אם כן הכוונה לסוג היותר קשיח (קוקטים מנייר קרטון).
יצא ממש ממש טעים
שמחה לשמוע 🙂
תודה תומר ושבת שלום
אני רוצה את המאפינס כעוגה בתבנית 26 עגולה מה המתכון ומה כמות שמנת ואינטנס וניל וחלב בקצפת לודה
היי רפי,
כמויות לתבנית 26:
3 ביצים (רצוי גדולות)
כוס סוכר
כוס שמן
2+1/4 מים חמים (לא רותחים)
3 כוסות קמח תופח (או 3 כוסות קמח רגיל מעורבב עם 3 כפיות אבקת אפיה)
6 כפות אבקת שוקולית
חומרים לקצפת:
2 מיכלי שמנת מתוקה/ קצפת צמחית
6 כפות אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס חלב (לפרווה ניתן להשתמש בחלב סויה או קוקוס או לוותר על החלב)
שבת שלום 🙂
חייבת לחזור לעדכן שהכנתי ויצא מושלם!!!!
כולם נהנו ממש.
המון תודה לך זה פשוט כיף לדעת מראש שהמתכון יצליח. ואחר כך הוא מצליח עוד יותר!!!
שמחה לשמוע!
תודה שחזרת לעדכן ושבוע נפלא 🙂
תודה! כרגיל כיף לקרוא ולהכין מתכונים שלך!
האם אפשר להכניס למכשיר להכנת מאפינס במקום לתנור? אמור לצאת אותו דבר?
כן שרה, אפשר.
זה אמור לצאת אותו דבר, בהתאם לגודל השקע.
יום נפלא 🙂
היי,
עשיתי בדיוק לפי המתכון, ויצא לי יותר מידי שמן!
הקפדתי במדידה, אפילו לאחר יציקת הבלילה לתבניות- השמן התחיל לצוף ומרגישים מאוד את השמן.
חוץ מזה זה יצא מאוד טעים! ואני אוהבת מאוד את המתכונים שלך!…
היי עדן,
שמת שני שליש כוס שמן? באיזה שמן השתמשת?
שלום אפרת
הכמות תספיק לשתי תבניות אינגליש קייק?
תודה =]
כן ענת
ועוד שאלה
האם את הביצים צריך להקציף?
היי
יש לי שאלה אני רוצה להכין את המאפינס בצורה של עוגה ואחרי הקצפת לחתוך את העוגה לחיתוכיות אישיות (כמו שקונים מוכן)
השאלה שלי היא האם לתבנית מאלומינים בגודל בערך כפול אינגליש קייק צריך להכין את אותה כמות או להכפיל?
היי שלי,
אין צורך להקציף את הביצים, אפשר לערבב ידנית עם כף או מטרפה.
הכמות במתכון מתאימה לתבנית מלבנית בגודל 22X31 (ממליצה למדוד ולוודא כי אכן מדובר באותה תבנית). זמן האפיה עשוי להתארך ל 30-40 דקות (מומלץ לנעוץ קיסם במרכז העוגה ולבדוק אם יוצא יבש).
חשוב להמתין שהעוגה תתקרר לגמרי לפני שחותכים אותה.
בהצלחה 🙂
ואווו הכנתי ויצא אחד הטעימים באמתת גם טעים וגם ממש ממש ממש קל להכנה
תודה נטע, שמחה שאהבת 🙂
יום נפלא!
היי רציתי לדעת אם אני יכולה להכניס קוביית שוקולד לבלילה כהפתעה?
היי חלי,
אפשר אבל קחי בחשבון שכשהעוגה מתקררת לטמפ’ החדר השוקולד מתקשה.
המשך יום נפלא 🙂
תודה .
עוד שאלה. אני צריכה להכין את זה ליום שבת. חשבתי להכין מאפינס ואת הקצפת להניח מעל.השאלה אם זה ישמר יציב עד שבת או שאניח את הקצפת בשבת? ומה הכמויות לכמות כפולה של מאפינס?
אני מאמינה שזה יישמר יציב עד יום שבת אז או שתכיני היום את הקצפת ותניחי מעל או שתניחי אותה ביום שבת (בכל אופן את הקצפת את יכולה להכין כבר היום ולשמור בקערה או שקית זילוף במקרר עד שבת).
כמות כפולה יוצאת הרבה להכנה בפעם אחרת. כשמכינים כמות גדולה מידי לפעמים המרקם של המאפינס נפגע לכן אני ממליצה להכין בפעמיים (זה יוצא כ-30 מאפינס).
היי אפרת,
הכנתי ויצא טעים המאפינס, אפשר להכין בתבנית סיליקון בצורת דובי את העוגה?ניראה לי התבנית בקוטר 26 סמ
המון תודות.
היי קרינה,
אם זו תבנית בקוטר 26 אלה הכמויות:
4 ביצים
כוס סוכר
כוס שמן
2+1/4 כוסות מים חמים (לא רותחים)
3 כוסות קמח תופח (או 3 כוסות קמח רגיל + 3 כפיות אבקת אפיה)
6 כפות אבקת שוקולית
*חשוב לשמן היטב את התבנית ולהמתין עד שהעוגה תתקרר לגמרי לפני שמחלצים אותה מהתבנית אחרת היא עלולה להתפרק.
*אם את משתמשת באבקת קקאו במקום שוקולית, הגדילי את כמות הסוכר לכוס וחצי לפחות.
*אני מניחה שזמן האפיה יתארך ל 35-40 דקות.
אוקיי תודה רבה ואם יש לי ביצים בגודל M כמה לשים לעוגה?
שוב תודה.
שימי 3 ביצים כדי שהמאפינס יהיו יציבים יותר.
היי,
יש לי עוד שאלה האם ניתן להישתמש בקקאו במקום השוקולית? כי יש לי המון קקאו ורציתי להישתמש בו וכמה ניתן לשים לעוגה במקום השוקולית?
תודה רבה על המתכונים.
את יכולה לשים קקאו במקום שוקולית באותה כמות אך יהיה צורך להגדיל את כמות הסוכר לכוס אחת (במקום 2/3) כי הקקאו מר.
אגב יהיה טעים גם אם תשלבי חצי כמות קקאו וחצי כמות שוקולית או לפחות כף אחת של שוקולית.
היי אפרת,
אני צריכה דחוף עזרה בבקשה אני צריכה להכין למחר לגן מאפינס לילדים ליום הולדת של הבן שלי והגננת אמרה הכי טוב יהיה מאפינס בלי הרבה קרם לילדים מה את ממליצה לי להכין שיהיה טעים ורך? אפשר קישור למתכון?ואיך אפשר לעשות קישוטים למאפינס שיהיה יפה וחגיגי?
תודה רבה.
היי קרינה,
את יכולה להכין את המתכון הזה ופשוט לוותר על מילוי הקרם ולהכין במקום ציפוי שוקולד ולפזר מעל סוכריות צבעוניות, סוכריות עדשים או כל קישוט אחר שבא לך 🙂
מצורף לינק לציפוי שוקולד.
בהצלחה וחג שמח 🙂
תודה רבה אכין ואעדכן.
הי,
אין לי תבנית שקעים….אפשר לקנות מנג’טים חד פעמיים ? איזה גודל?
שאלה נוספת, למה כשאני אופה עוגות בתבניות חד פעמיות, זה לא נאפה טוב כמו בתבנית רגילה?
היי שלומית,
עדיף להשתמש בתבניות שקעים (עטרות נייר) חד פעמיות מקרטון קשה ולא במנג’טים מנייר דק כי הם פחות יציבים.
חשוב מאוד לשמן היטב את התבניות לפני שיוצקים לתוכן את הבלילה ויש למלא אותן עד גובה 2/3 מהשקע.
לגבי אפית העוגות, מה הכוונה שהעוגות לא נאפות טוב? יכול להיות שפשוט לוקח להן יותר זמן להאפות?
באיזה תבניות חד פעמיות את משתמשת? סוג (קרטון/אלומיניום) וגודל?
תודה אשה יקרה
האם אפשר קקאו במקום שוקולית במאפינס ?
היי אלייה,
אפשר אבל אז כדאי להגדיל את כמות הסוכר לכוס אחת.
שבוע טוב 🙂
האם החלב קוקוס יוסיף לטעם מכיוון שזה לא חובה רשמת אבל אני עושה את זה פרווה
היי חלי,
אם יש לך חלב קוקוס אז מומלץ לשים כי זה מעשיר את הקצפת אבל גם אם לא, זה עדיין יוצא טעים.
שבת שלום 🙂
תןדה מאמי , ועוד שאלה האם לחמם את התנור מראש ל180 ? זה אובן דרך אגב האם את יודעת מה המעלות באובן ?
ועוד משהו אם מה לשמן את התבנית שקעים ??
כן, חשוב שהתנור יהיה חם מאוד כשמכניסים את המאפינס. בגדול זה אמור להיות גם 180 מעלות בטוסטר אובן אבל זה תלוי בטוסטר עצמו (לפי המעלות שאת אופה בו בדר”כ).
את השקעים משמנים עם שמן. אפשר לרסס תרסיס שמן או לשפוך קצת שמן בכל שקע ולהבריש את כל השקע עם מברשת סיליקון או פשוט למרוח עם נייר מגבת.
סליחה פשוט חמתי הביאה לי קרם קוקוס האם אפשרי להמיר את חלב הקוקוס ?
כן אפשר להשתמש בקרם קוקוס.
האם אפשר לעשות אותה עוגה רגילה בתבני עגולה?
כן גאדה, אפשר להכין את העוגה בתבנית עגולה בקוטר 24.
שבוע נפלא 🙂
אפשר לצפות בגאנש שוקולד ומעל לקשט בסוכריות או קוקוס או כל קישוט שאוהבים זה פשוט יפה וטעים וזה עוגות קטנות אישיות
תודה לך על המתכון
רעיון מעולה, תודה סיגלית 🙂
יום נפלא
הי, אם אני מכינה את המאפינס ביום שישי לארוחת שבת למחרת, אני שמה את מילוי הקצפת ביום ההגשה? ואם כן לשמור את הקצפת במקפיא עד למחרת?
היי אורלי,
את יכולה למלא את המאפינס בקצפת כבר ביום שישי ולשמור במקרר בתוך קופסה סגורה עד למחרת.
בהצלחה 😉
תודה רבה
במילה אחת:וואוו!!!!הכנתי לשבת והאורחים ליקקו את האצבעות ורק רצו לדעת את המתכון המדהים הזהה.המאפינס עוגתיים ואוריריים,חויה להכין,תענוג לחיך!!תודה ענקית!!
תודה רחלי! איזה כיף לשמוע 🙂
שבוע מעולה
אפרת אין עלייך.
יצא לי להציץ במתכונים של אוספ ושל כל מיני באפליקציות למיניהן. והאתר שלך הכי הכי קריא.קל ופשוט.
את רושמת ומסבירה בצורה כל כך ברורה שאין מצב לא להבין. ומדגישה אם צריך.
פשוט אלופה.
שאלוקים יתן לך רק טוב. אמן.
תודה רבה יאיר!
זה יותר מ- 15 דקות
היי,
אפשר להקפיא את המיאפינס כמה ימים? וביום ההגשה למלא בקרם האם ישאר טרי וטעים?
תודה שרה
כן שרה. רק חשוב לעטוף את המאפינס היטב בניילון נצמד או לשמור בקופסה אטומה.
שבוע נפלא 🙂
אולי יש אפשרות לעשות אותה ב תבנית אנגליש קיק ?
כי המאפינס שיש לי ממש קצת!
היי,
אפשר אבל הכמות מספיקה לתבנית אינגליש קייק (יש למלא את הבלילה בגובה 3/4 מהתבנית) + 4-5 מאפינס.
וואלה אהבתי.נראה מעולה. ינוסה בקרוב.
תודה דבי, בהצלחה 😉