זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 30 דקות
מס’ מנות: 4-6 מאפינס
סוג: חלבי
מצרכים:
150 גרם פסטה מבושלת מסוג “מקרוני” (כוס וחצי פסטה מבושלת)
1 ביצה
1 כף שמן זית
1 כף מלאה קטשופ
1/3 כוס גבינה צהובה מגורדת
2 כפות זיתים קצוצים
תבלין אורגנו/ בזיליקום (לא חובה)
אופן הכנה:
-מחממים תנור ל180 מעלות.
-מערבבים את כל החומרים בקערה ויוצקים לתבנית שקעים/מאפינס.
-אופים במשך כ-30 דקות עד להזהבה.
הפעל טיימר (30 דק’)
+
טיימר פועל
מקרוני וגבינה, פשטידת ספגטי, פשטידת מקרוני
ראו גם
אמא שלי הכינה את המתכון בתבנית אינגלישקייק עם רסק עגבניות מתובל במקום קטשופ
לקקתי את השפתיים
נ.ב תודה על המתכונים הטעימיםםםםםםםם😋😋😋
היי,
שמחה שאהבת את המתכון!
תודה על הפרגון(:
מושלם.
עשיתי עם ספגטי מלא ויצא סופר טעים!
תודה 😆
שמחה מאד לשמוע! תודה על השיתוף🌺
היי אפרת,
1. חייבים לשים את הגבינה צהובה? (אני רוצה שייצא לי פרווה…)
2. אפשר לעשות את זה לא רק עם פסטה מקרוני?
היי,
אני רואה שמצאת מתכון שניתן להכין פרווה לפני שראיתי את התגובה הזו שלך😊
השבתי לך בתגובה הקודמת לגבי הגבינה- שניתן לוותר עליה.
אפשר גם להכין עם פסטה מסוג אחר אבל יצא קצת פחות מוצלח(:
היי,
אני רוצה להכין את המתכון לתבנית של 12 מאפינס.
1. הכוונה לספגטי?
2. בכמה להכפיל את הכמויות של הביצים ושאר המצרכים?
תודה ושבוע טוב
1. כן, ספגטי.
2. אם זאת תבנית מאפינס מסיליקון מספיק להכפיל ב-2 (זה לא אמור לצאת גבוה).
צריך לשמן את התבניות שקעים?
כן, רצוי.
היי האם אפשר ללא זיתים? אני פשוט לא אוהבת
כן.
אפשר להכין בתבנית גדולה רגילה או אינגליש קייק ולחתוך אחרי האפייה במקום תבנית שקעים? זה יצא טוב?
אני חושבת שאפשר להכפיל את כל הכמויות ב-2 ולהכין בתבנית אינגליש קייק אבל כדאי יהיה להוסיף ביצה נוספת כדי שהתערובת תהיה יציבה (זאת אומרת לשים סה”כ 3 ביצים).
האם אפשר להחליף את הקטשופ בקצת רסק עגבניות?
כן רונה, אפשר.
היי יש לנו תנור טוסטר אובן ויש לו טיימר של מספרים מאחד עד עשר או שתיםעשרה נדמה לי וכך גם המעלות. תמיד דברים סוג של נשרפים כי כל פעם אני סתם שמה..את יודעת אולי מה אומר מאה שמונים ומעלות וכיצד להשתמש בתנור זה? תודה מראש
היי,
אין לי ניסיון עם טוסטר כזה. זה עניין של ניסוי וטעייה. מה שצריך לעשות זה לנסות כל פעם ולשפר. אם יש לך חוברת הוראות של הטוסטר אני מניחה שזה רשום שם. אם לא, אפשר לנסות להתקשר ליצרן או לחנות שמוכרת טוסטר כזה ולשאול.
שבת שלום ושנה טובה 🙂
אפשר להקפיא?
היי מאיה,
לא ניסיתי להקפיא אבל לא חושבת שאמורה להיות בעיה.
שבוע נפלא 🙂
שלום אפרת!
לכמה יחידות מספיק המתכון לעיל?
האם כדאי לחתוך קצת את הפסטה שיהיה פחות ארוך?
האם זה טעים בטמפ’ החדר?
תוכלי להגיד לי כמויות לחבילת פסטה שלמה?
תודה מראש!
היי גלית,
הכמות במתכון מספיקה ל4-6 יחידות, תלוי בגודל השקעים.
אפשר לחתוך אבל זה לא קריטי כי בסופו של דבר הספגטי נדבק ליחידה אחת לאחר האפיה.
לדעתי זה טעם יותר חם אבל אפשר לאכול את זה גם בטמפ’ החדר.
כמה יחידות את רוצה להכין? מחבילת פסטה שלמה (500 גרם) תצא כמות גדולה (נראה לי פי 5-6 מהכמות במתכון) זאת אומרת שצריך להכפיל את כל הכמויות ב-5 לפחות.
אני רוצה להכין 30-40 יח’
את חושבת שחבילה אחת תספיק לי?
אם את אופה בתבנית שקעים מסיליקון אז הכמות אמורה להספיק.
אפשר לוותר על הגבינה? (רגישה לדברי חלב)
כן אפשר.
תודה
שלום
ברצוני לשבח את האתר והמתכונים הטעימים . מתכונים מאוד מוצלחים!!
תודה מאיה! 🙂
היי
אפשר להשתמש בגבינה צהובה רגילה ולא מגורדת פשוט אחתוך לחתיכות קטנות?
כן מאיה, אפשר.
היי, האם לדעתך ניתן להשתמש בספגטי מקמח מלא מבלי להסתכן בחנק?!
נכון, ספגטי מקמח מלא פחות טעים אבל אולי זאת ההזדמנות להשתמש בו. נראה לי שבשילוב עם המרכיבים במתכון והאפיה בתנור זה עלול לצאת טעים 😉
בכל מקרה, אם תחליטי לנסות אשמח לקבל עדכון!