שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 10-11 דקות

מס’ מנות: 10 פיתות זעתר

סוג: פרווה

מצרכים:

3.5 כוסות קמח לבן (500 גרם)

כף גדושה (12 ג’) שמרים יבשים

כפית (5 ג’) סוכר

כוס ורבע (300 מ”ל) מים חמימים (*מומלץ להתחיל מכוס ולהוסיף יותר בהדרגה)

4 כפות (40 מ”ל) שמן

חצי כפית (3 ג’) מלח

לציפוי: שמן זית, תבלין זעתר

אופן הכנה:

-מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים מים חמימים ומערבבים. מוסיפים את השמן ולשים את הבצק במשך 3-4 דקות (כמובן שניתן ומומלץ להשתמש במיקסר עם וו לישה). אם הבצק דביק- להוסיף עוד קמח. אם הבצק יבש- להוסיף עוד קצת מים. מפזרים מעל הבצק חצי כפית מלח באופן אחיד וממשיכים ללוש במשך 4-5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

-מכסים את הקערה במגבת ומניחים בצד להתפחה של שעה.

-מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. כל חלק מחלקים ל-5 כדורים שווים (סה”כ 10 כדורים).

-מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה.

-בעזרת מערוך מרדדים כל כדור לעיגול בקוטר של 15 ס”מ ומניחים על נייר האפיה. מברישים כל עיגול בכף וחצי שמן זית ומפזרים כף זעתר (ניתן לערבב בקערית ואז למרוח על הבצק).

-מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות ואופים במשך 10-11 דקות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

הערות:

*חשוב לחמם את התנור מראש (כ-10 דקות לפני)!

*אין לאפות יותר מ-4 פיתות בתבנית אחת.

הכנת מאפה זעתר

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגיות מלוחות ללא גלוטן
בלונדיז שוקולד לבן

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
ישי (18:51 30.05.2021)

הי אפרת,
אני הכנתי את המאפה, אבל יש שיטה שזה יראה יותר עגול?

מתכונים ב-10 דקות (20:06 30.05.2021)

אפשר לרדד על משטח מקומח קלות ולקרוץ עיגולים בקוטר 15 ס”מ, זה פשוט דורש קצת יותר התעסקות😊

אמונה (15:31 6.05.2021)

תודה רבה על המתכון הטעים!
ממש ארוחת ערב מצוינת.

מתכונים ב-10 דקות (15:46 6.05.2021)

שמחה שאהבת! תודה אמונה❤

שירי (10:55 1.05.2021)

אם יש לי אבן שמוט בתנור, ניתן להניח עליה?

מתכונים ב-10 דקות (20:16 1.05.2021)

היי שירי,
אפשר בהחלט😊

רחלי .ב. בן צבי (01:02 25.02.2021)

היי אפרת בטח גם את עם ההכנות לפורים אבל אני חייבת את עזרתך! בבקשה🙏
אני רוצה להכין משלוח מנות של מאפים(לחמים) לחמתי ויש כאן באתר כמה מתכונים של לחמים לדוגמא מיני מאפים מהירים
רציתי לדעת איזה מתכון את ממליצה להכין למשלוח מנות שישאר טרי וטעים אם אני מכינה היום -יום חמישי למחר בצהריים
ואיך הכי כדאי לשמור על הטריות של המאפה
סומכת רק אלייך תודה רבה על המתכונים הטעימים והקלים 😍
מאחלת לך חג פורים שמח 🤡🤡

מתכונים ב-10 דקות (01:54 25.02.2021)

היי רחלי:)
את רוב הלחמים אפשר לשמור בהקפאה עד ליום ההגשה.
אם את מכינה היום-תכניסי למקפיא בתוך שקית/ קופסה אטומה מיד כשהמאפים מתקררים, וביום שישי תוציאי כמה שעות לפני להפשרה ותסיימי את ההפשרה בחימום קצר בתנור/ במיקרו.
בנוסף למיני מאפים שהזכרת, אני ממליצה על לחם שום, בייגלה או בייגלה ירושלמי
בהצלחה ופורים שמח!.

שרית (19:32 19.12.2020)

היי ,
האם הבצק הזה יתאים לאפיית הפיצות עם בצל מטוגן ופרג למעלה ?

מתכונים ב-10 דקות (20:50 19.12.2020)

אני מניחה שאפשרי 🙂

יעל (17:20 20.10.2020)

איזה עוד טיבול אפשר חוץ מזעתר?
מתכון אליפון קבוע בבית

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:18 20.10.2020)

אפשר להכין עם אחד מהתיבולים במתכון הזה- מיני מאפים מהירים (רעיונות לתוספות בתחתית המתכון).

רבקי (13:58 17.01.2021)

מתכון מספר 1 בסופש שנגמר הלחם בחמישי לפני החלות של שבת!!
התחלנו עם הזעתר והשתדרגנו לפפריקה עם בצל מטוגן חלומי!! כמו במאפיה!
אפשר גם זעתר עם פפריקה ואבקת שום ומלח
בתאבון

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:24 17.01.2021)

שמחה שיצא טעים!
תודה רבקי 🙂

דבורה (17:41 4.10.2020)

היי, יש שמן זית גם בתוך הבצק, או שה4 כפות שמן זה לציפוי? אני באמצע הכנה אשמח לתשובה מהירה 🙃

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:44 4.10.2020)

4 כפות שמן זה לתוך הבצק.
בלי קשר, יש לשים שמן בציפוי.

שרה וילהלם (08:25 20.01.2021)

למריחה

הודיה (19:21 14.08.2020)

היי אפרת,
1. אפשר בלי מיקסר?
2. יש אפשרות להכין רק ל-2 אנשים? נגיד 2 פיתות לכל אחד.. את יכולה לרשום לי כמויות בהתאם?
תודה 🙏
(האתר שלך הפלא ואני תמיד משתמשת בו)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:02 15.08.2020)

1. אפשר ללוש ידנית.
2. אפשר להכין מחצית כמויות:
1+3/4 כוסות קמח לבן (250 גרם)
חצי כף גדושה שמרים יבשים
חצי כפית סוכר
2/3 כוס (150 מ”ל) מים חמימים
2 כפות שמן
רבע כפית מלח
לציפוי: שמן זית, תבלין זעתר

הודיה (12:55 27.09.2020)

יצא מושלם!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:44 29.09.2020)

תודה הודיה, נראה מעולה 🙂

לינוי :] (17:46 13.07.2020)

יצא נדיר

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:48 13.07.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה לינוי

עינת (10:15 2.07.2020)

היי

משתמשת בשמרים טריים גרגרים ידוע לי שלא רצוי לערבב סוכר עם שמרים

אשמח לדעת שזו טעות

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:21 2.07.2020)

דווקא ההפך. הסוכר מסייע לפעולת השמרים.

שרה נתניהוהופההולה (17:11 24.01.2021)

שמרים מערבבים עם סוכר ומים פושרים כדי שיתפחו

עינת (10:12 2.07.2020)

היי

כמה רסק תפוחים אפשר במקום השמן ?

בתודה מראש.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:21 2.07.2020)

לא חושבת שכדאי לשים יותר מ2 כפות.

שלומית (12:00 16.06.2020)

יצא רך וטעים, 8 פיתות אפיתי קצת פחות מ-10 דקות

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:42 16.06.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שלומית

מירב (16:08 26.05.2020)

נישאר לי קצת בצק והא כבר יומיים שוכב במקרר (לא פריזר). האם עוד אפשר להשתמש בו, או שכבר לזרוק? לכמה ימים יכול להישמר במרר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:25 26.05.2020)

אני חושבת שאפשר.
כדאי לנסות לאפות היום.

שגית (09:49 25.05.2020)

שלום אפרת, שמתי כף וחצי של שמן זית ויצאה כמות מוגזמת מאוד. האם הפיתה אמורה להיות ספוגה בשמן בהגזמה או שפשוט לשים הרבה פחות שמן.? וגם כמה בערך זעתר אמורים לשים?
תודה

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:27 25.05.2020)

היי שגית,
אולי הכף שלך גדולה? זה אמור להראות כמו בתמונה בתחתית המתכון.
אם זה נראה לך יותר מידי שימי כף אחת שמן זית.
יש לשים כף זעתר על כל פיתה. אם הכף שלך גדולה שימי כף שטוחה.

ליאת (09:41 25.05.2020)

הכנתי היום ויצא מאוד לא מוצלח.
במגש הראשון, לאחר 10 דקות בול בתנור, הפיתותו יצאו קשות כמו אבן.
במגש השני בתנור, לאחר 10 דקות היו חצי עשויות וחצי בציות עדיין.
משהו במירקם של הפיתות לא מסתדר לי. מה זה יכול להיות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:50 25.05.2020)

היי ליאת,
ממש מוזר. בשתי הפעמים אפית על אותה טמפ’ ואותה תוכנית בתנור? חום עליון וחום תחתון? (לא טורבו, נכון?)
הבצק יצא לך נוח? התפחת אותו שעה? הוא תפח?

ליאת (09:53 25.05.2020)

פתאום ראיתי את ההודעה אז סליחה על הכפילות..
הבצק יצא נהדר, מירקם מצוין ולא דביק בכלל.
אפיתי על 200 מעלות בתנור שחומם מראש, חום עליון ותחתון ולא טורבו..התפחתי את הבצק כל הלילה במקרר מכוסה בניילון ניצמד והוא תפח מאוד מאוד יפה..
לשתי אותו קצת מייד כשהוצאתי מהמקרר, אולי אסור ללוש בצק אחרי שתפח..?או מה יכול להיות?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:31 25.05.2020)

נשמע שהכל עשית בסדר. אין בעיה שלשת אותו קצת אחרי שתפח.
זה פשוט מוזר שפעם אחת יצא קשה מידי ופעם שניה לא אפוי מספיק.
נשארו לך פיתות? אם כן, נסי לעשות ניסוי על פיתה אחת ולאפות אותה בתנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך 15 דקות אבל חשוב שתעקבי אחרי האפיה ותוודאי שהפיתות לא משחימות יותר מידי.

ליאת (10:59 25.05.2020)

כן נישאר, אנסה. התנור שלי דיי חזק, זה יכול להיות בגלל זה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:31 25.05.2020)

כן.

נטע (10:57 20.05.2020)

היי אפרת, רציתי לשאול אם אני מכינה את המתכון בערב, ומקפיאה את הפיתות במקפיא, אני יוכל לחמם אותן ולהשתמש איתן בבוקר?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:27 20.05.2020)

כן.

עינת (13:05 15.03.2020)

היי אפרת
הכנתי עם קמח כוסמין לבן שמרים טריים ורסק תפוחים במקום שמן מניסיון קודם יוצא מוצלח

העיניין הוא שגם עם כוס ורבע מים ו4 כפות רסק תפוחים הבצק יוצא דביק

ואז מוסיפה קמח

לדעתך מה עדיף להפחית מהכוס ורבע מים או מארבע כפות רסק תפוחים או גם וגם כדי שהבצק יצא פחות דביק כבר מראש?

תודה והמשך טוב.

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:35 15.03.2020)

מספיק לשים 2 כפות רסק תפוחים.
עדיף קודם לשים את הקמח ואח”כ להוסיף נוזלים בהדרגה לפי הצורך.

עינת (10:28 15.03.2020)

בוקר טוב אפרת

עם קמח כוסמין 80 אחוז עשוי להצליח?
אם לא אשתמש בקמח כוסמין לבן
ושאלה נוספת קראתי איפשהו שרצוי להוציא את החומרים מהמקרר שיהיו בטמפרתטורת החדר לפני שמתחילים (קמח אבקת אפייה וכדומה אצלי במקרר)

מה דעתך?

ואם כן מה לגבי שמרים טריים משנה שהם ישר מהמקרר?

תודה לך .

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:34 15.03.2020)

נראה לי שכן.
בשימוש עם שמרים כדאי להשתמש בקמחים בטמפ’ החדר.
שמרים טריים אין בעיה שהם ישירות מהמקרר.

יוחנן הטשואל (22:12 30.01.2020)

פגז !! זה מה שאשתי אוכלת כל השבוע

אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:36 31.01.2020)

שמחה לשמוע 🙂

סיגל מוסייל (20:43 21.01.2020)

יצא מעולה
את אלופה !!!!11

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:26 21.01.2020)

ואו נראה מעולה!
תודה סיגל 🙂

עינת (13:29 3.01.2020)

היי אפרת

לגבי מיקסר אםשרי מיקסר ידני או חייב מיקסר יותר רציני עם הקערה מהכבדים יותר?

והאם גם ערבוב בכף יהיה טוב?

תודה. ושבת שלום.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:51 3.01.2020)

בצקים עם שמרים כדאי להשתמש במיקסר עם וו לישה (עם הקערה).
אם אין לך אפשר לערבב בכף אח”כ ללוש עם הידיים לפי הזמנים הרשומים במתכון.
שבת שלום 🙂

לימור (10:05 3.12.2019)

האם הבצק מתאים גם לפיצה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:50 3.12.2019)

כן.

שירה (14:12 28.10.2019)

היי אפרת, אני צריכה לקחת את הפיתות לבית ספר בבוקר, אם אכין יום לפני איפה הן יישמרו הכי טריות ביום למחרת?
תודה מראש

אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:03 28.10.2019)

אפשר לשמור על השיש בשקית סגורה היטב.

מאיה (23:59 17.08.2019)

נראה אחלה מתכון , תאמרי בבקשה אפשר להקפיא חלק מהבצק או לחלופין איך אני מכינה חצי כמות? תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:27 18.08.2019)

כן אפשר להקפיא את הפיתות לאחר האפיה או להכין מחצית מכל הכמויות.

פנינה דניאל (19:13 22.08.2019)

למה הפיתות יוצאות קשה כמו אבן, ולא רכות?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:28 22.08.2019)

את אופה בחום עליון וחום תחתון? כמה זמן אפיה?
אולי התנור שלך חזק מידי ולהבא כדאי לאפות ב 180-190 מעלות.

גליה (14:49 31.07.2019)

תודה על המתכון הנפלא!!
תזכי להצליח עוד ולעלות מעלה…

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:03 31.07.2019)

תודה ❤️

אורית (18:58 30.07.2019)

היי אפרת,
אפשר להשתמש הקמח ללא גלוטן?
או שיש מתכון אחר… לא מצאתי באתר המהם הזה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:52 30.07.2019)

היי אורית,
לא ניסיתי להכין עם קמח ללא גלוטן אבל אם זו תערובת קמחים כמו קמח תמי או קמח כרגיל אני מניחה שאפשר.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:52 30.07.2019)

היי אורית,
לא ניסיתי להכין עם קמח ללא גלוטן אבל אם זו תערובת קמחים כמו קמח תמי או קמח כרגיל אני מניחה שאפשר.

תמר (18:43 17.06.2019)

תודה רבה על המתכונים הנפלאים והיחס והתגובות!!
למרות שאין לי כ”כ רקע במטבח, מכינה הרבה מתכונים שלך ויוצא מעולה!!!
תודה לך!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:59 17.06.2019)

שמחה לשמוע!
תודה תמר 🙂

עינת (09:52 22.05.2019)

בוקר טוב אפרת

למה תמיד יוצא לי טעם לוואי כשמשתמשת בשמרים טריים של שימרית ?

על פי הכמות והם לא מקולקלים.

יום טוב ותודה מראש.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:07 22.05.2019)

זה לא אמור לקרות. טעם לוואי יכול להיות כתוצאה מהוספת כמות שמרים גדולה מהרצוי (כדאי להשתמש במשקל) או התפחת יתר.
זה קורה לך גם בשמרים טריים שמגיעים בקוביה?

דבי (18:57 19.05.2019)

האם ניתן להכין לילה לפני את הבצק? אם כן אז האם להתפיח במקרר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:26 19.05.2019)

כן, לשים בקערה גדולה ולעטוף אותה בניילון נצמד.

מיכל (12:26 29.03.2019)

הי אפרת, הכנתי עם קמח כוסמין ויצא מעולה! מה שכן, למחרת הפיתות התייבשו (שמתי בקופסה סגורה). איך שומרים על הטריות יום למחרת? תודה, מיכל.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:55 29.03.2019)

היי מיכל,
קמח כוסמין נוטה להתייבש מהר יותר ולכן כדאי להקפיא באותו יום שמכינים (לאחר שהפיתות התקררו) וכל פעם להפשיר כמות שאוכלים.
לגבי הפיתות שהתייבשו, נסי לחמם פיתה אחת במיקרוגל, אולי זה יעזור קצת.

ליעד (09:24 7.03.2019)

היי,
משוגעת על האתר הזה והמתכונים פה
האם אפשר להכין עם קמח שמרים? אם כן מה הכמויות

תודה 🙂

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:25 7.03.2019)

היי ליעד 🙂
אפשר לשים 3.5 כוסות קמח שמרים ולוותר על השמרים.

שרה (19:43 25.02.2019)

הי,
האם ניתן לעשות מקמח כוסמין 80%?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:00 25.02.2019)

כן אפשר.

עינת (15:22 1.02.2019)

היי אפרת

האם מתאים פה מיקסר ידני עם וו לישה?
נאמר לי בחנות שהוא לא מתאים לבצק לא מספיק חזק ידוע לך האם כן אפשרי להשתמש בו במתכון זה?
תודה

עינת (15:15 1.02.2019)

היי אפרת
האם ניתן להשתמש בשמרים טריים במקום שמרים יבשים?
ואם כן מהי הכמות?

תודות.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:43 1.02.2019)

היי עינת,
אפשר לשים 25 גרם שמרים טריים.
לא בטוחה אם מיקסר ידני מספיק חזק ללוש את הבצק. עדיף ללוש ביד אם אין לך מיקסר רגיל.

רותם (19:23 21.01.2019)

היי,🌸

תקשיבי מתכון סוף הדרך.

הבצק נוח לעבודה הקטנים שלי עזרו,עשו אחד משלהם (בני שנתיים ושלוש וחצי).

התענגנו על כל ביס ממש טעים.

תודה רבה לך על כל המתכונים.😊

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:11 21.01.2019)

נראה מעולה!
שמחה שנהניתם מההכנה ומהטעם 🙂

שרית (17:58 18.12.2018)

יצא ממש מעולה וטעים

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:22 18.12.2018)

תודה שרית, שמחה שאהבת 🙂

שרית (11:14 11.12.2018)

האם כדאי להוסיף משפר אפיה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:54 11.12.2018)

לא חייב במקרה הזה. משפר אפיה טוב יותר לחלות ומאפים אווריריים.
יום מקסים 🙂

שרית (11:11 11.12.2018)

נראה מתכון ממש קל, עד שמתחשק להוציא את המיקסר ולהכין…
תודה 🙂

רבקי פריד (15:53 6.12.2018)

עשיתי את הפיתות יצא מעולה. הטעם של המאפיה בבית!!!
תענוג.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:26 6.12.2018)

איזה כיף לשמוע 🙂
תודה רבקי וחג שמח 🌷

אמא לתינוקות (10:25 6.12.2018)

יצא סוף!! בצק מעולה! מכינה שוב היום.
תודה:-)

אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:28 6.12.2018)

שמחה שאהבת 🙂
תודה וחג שמח!

חוי (15:44 5.12.2018)

הי אפרת,
אתר מקסים ופרקטי.
משתמשת בו המוןן.
תודה רבה!

אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:52 5.12.2018)

תודה חוי ❤️
חג שמח!

אהובה (16:02 4.12.2018)

היי אפרת.תודה על מתכון מעולה יצא לי מקילו 20 פיתות זעתר מצויינות אתר הזה מקסים חג שמח

אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:11 4.12.2018)

תודה לך שחזרת לעדכן!
חג שמח 🌷

פדות (15:35 3.12.2018)

הייייי אפרת! תודה רבה על כל המתכונחם המפנקים שאת מפרסמת…. הפיתות נראות פצצה שווה לנסות להיכן אותם

אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:14 3.12.2018)

תודה פדות 🙂

נורית (14:56 2.12.2018)

אפשר להכין בלי שמרים? עם אבקת אפייה?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:22 2.12.2018)

פחות מתאים.

דנה (14:36 2.12.2018)

היי אפרת,
נראה מעולה. תודה על כל המתכונים המוצלחים. רוצה להכין היום ליום רביעי
האם ניתן להקפיא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:42 2.12.2018)

כן אפשר להקפיא.

דנה (16:41 2.12.2018)

תודה רבה 🙂

לירון ג'ורג'י (13:53 30.11.2018)

אחד הבצקיםם!!!

תודההה

אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:50 30.11.2018)

נראה מעולה!
תודה על השיתוף 🙂

לילך (20:20 29.11.2018)

הי,
רציתי לשאול אם אפשר במקום סוכר להשתמש בסטיביה או בתחליף סוכר אחר?
אני מורידה את הסוכר מכל מה שאני מכינה ויש לי בבית בעיקר תחליפי סוכר.
אשמח לדעת.
תודה.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:44 29.11.2018)

הסוכר תורם לפעולת השמרים אבל אם את נמענת מסוכר תוותרי עליו. אין צורך בתחליף.

רותם (19:32 29.11.2018)

היי אפרת,
הפיתות צריכות להיות קשות ולהתרכך בהדקגה שזה יוצא מיד מהתנור?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:40 29.11.2018)

הפיתות יוצאות מהתנור כשהן רכות. אם הן קשות זה אומר שהן היו בתנור 2-3 דקות יותר מידי.

אהובה (19:22 29.11.2018)

היי אפרת. תודה על המתכונים הנהדרים.כמה פיתות יצא מקילו קמח אם אפשר לקבל מתכון מדויק אני אשמח מאד שוב תודה.שבת שלום.

אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:38 29.11.2018)

היי אהובה,
מקילו קמח אמורות לצאת כ-20 פיתות.
קילו קמח לבן
2 כפות גדושות שמרים יבשים
כף סוכר
2.5 כוסות מים חמימים (*מומלץ להתחיל מכוס ולהוסיף יותר בהדרגה)
שליש כוס שמן
כפית מלח
לציפוי: שמן זית תבלין זעתר

פדות (16:30 29.11.2018)

היי אפרת!!! רק רציתי להגיד לך תודה על כל המתכונים הטעימים שאת שולחת אנחנו נהנים מאוד בבית!!!!!!!! תודה ענקית

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:35 29.11.2018)

בשמחה ❤️

מירי (14:04 29.11.2018)

איך זה יצא עם קמח כוסמין?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:59 29.11.2018)

אם זה קמח כוסמין לבן אז בסדר.
אם זה קמח כוסמין מלא כדאי לשלב עם קמח לבן כדי שהמרקם ייצא מוצלח יותר.

רותי רונן (09:55 29.11.2018)

שלום אפרת
האם אפשר להשתמש בקמח שמרים להכנת הפיתות ? זה חוסך המון זמן והתעסקות…. הוא גם תופח במהירות
בברכה ותודה על אתר נפלא
רותי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:08 29.11.2018)

אפשר ואז יש לוותר על השמרים.

אסתר (09:24 29.11.2018)

נראה מדהים!
אפשר להכין את הפיתות עם קמח מלא?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:08 29.11.2018)

אני חושבת שכן. לדעתי כדאי לשלב עם קמח לבן (לפחות כוס קמח לבן) כדי שהמרקם לא ייצא דחוס מידי.

אורלי אטיאס (08:16 29.11.2018)

אפרת שלום
אני רכשתי את הספר הראשון שלך האם יש עוד ספרים או מתכונים חדשים שאפשר לקבל במייל כדי לההוסיף למרשמים הנהדרים והמוצלחים
בברכה
אורלי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:51 29.11.2018)

היי אורלי,
בקרוב תצא סדרת ספרים מחולקים לפי נושאים. אעדכן על כך בניוזלטר ובאתר.
יום מקסים 🙂

נעמי (23:40 28.11.2018)

למה בעצם לא לאפות יותר מארבע יתות בתבנית – אם יש מקום ליותר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:05 29.11.2018)

לא אמור להיות מקום ליותר.

הילה (19:59 28.11.2018)

רוצה להשתמש בתערובת להכנת מאפי שמרים ללא גלוטן של אוסם. כמה מהתערובת לשים? ואם משתמשים בה כבר לא צריך עוד שמרים בנוסף? מה לגבי שאר המרכיבים מים וכו משהו משתנה? משהו בשלבי/זמני ההכנה משתנה?
כמו כן רציתי לשאול כמה שמן זית וזעתר לשים מעל כל פיתה? והאם לעברבב את השמן עם הזעתר קודם או איך?
ועוד שאלה איזה גודל תבנית חד פעמית צריך? האם חד פעמי זה בסדר?

אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:30 28.11.2018)

אותה כמות. צריך שמרים.
מים יש להוסיף בהדרגה עד שמתקבל בצק נוח.
אין שינוי ביתר הדברים.
קודם שמן אח”כ זעתר.
תבנית חד פעמית ענקית.

שרה סג (01:00 28.11.2018)

היי אפרת, לפני כודשיים יצאתי מהבית של ההורים לדירת שותפות. רוצה לקנות מיקסר אבל לא מהיקרים של קיצ’ן אייד אלא משהו ופשוט. יש לך מיקסר שאת יכולה להמליץ עליו? האם מיקסר פשוט יעיל לכל הפעולות? ולגבי הוו לישה שכתבת עליו במתכון מה זה? יש אותו גם במיקסרים פשוטים? תודה על אתר מדהים ובעיקר מגוון

אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:28 28.11.2018)

היי,
אני ממליצה שתעברי על התגובות במדריך שימוש במיקסר. יש שם מידע והמלצות.

רחל טס (11:03 27.11.2018)

היי אפרת, בקשה קצת לא שגרתית.. אני נהנת מאוד מהאתר שלך כבר כמה חודשים ובתור אמא לילדה של אוכלת גלוטן ובתור אחת שמארחת המון צמחונים אני תמיד מוצאת משהו טעים וקל להכין.. אנחנו גרים בישובי ים המלח ובסביבתו המון “בני דודים” מוכרים פיתות זעתר כאלה וכל כך עצוב לי על הבבת שלי שתמיד רוצה ולא יכולה כי היא לא אוכלת גלוטן.. הייתי מאוד רוצה ללהפתיע אותה ולהכין לה את המתכון הזה ללא גלוטןן.. אשמח אם תוכלי לחשוב על דרך שבה אוכל להכין לה את זה.. רק אציין שבגלל שאנחנו מישובי ים המלח אין לנו כל כך גישה לסופרים גדולים ובמרכול יש רק או קמח רב תכליתי של כרגיל או קמח שמרים ללא גלוטן של אוסם.. דברים כמו קונדיטור וכו’ אין לנו.. אשמח מאוד אם תוכלי לעזור לי לשמח את הילדה שלי

אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:10 27.11.2018)

לדעתי זה אמור לעבוד עם תערובת להכנת מאפי שמרים ללא גלוטן של אסם. את המים כדאי יהיה להוסיף בהדרגה ולפי הצורך.

אלמוג (00:16 27.11.2018)

נראה מדהים, הולכת לנסות מחר!
תודה שאת כל הזמן מחדש ומפתיעה

רבקה ס. (15:43 26.11.2018)

וואי וואי וואי חלום חיי
בבקשה תגידי שאפשר להכין את זה בצורה שהיא ללא גלוטן
בבקשה בבקשה בבקשה
תכף לוקחת ביס מהמסך מרוב שזה נראה טוב

אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:02 26.11.2018)

לא ניסיתי אבל שמעתי שאפשר להכין פיתות זעתר עם קמח תמי.

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.