זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 10-11 דקות

מס’ מנות: 10 פיתות זעתר

סוג: פרווה

מצרכים:

3.5 כוסות קמח לבן (500 גרם)

כף גדושה (12 ג’) שמרים יבשים

כפית (5 ג’) סוכר

כוס ורבע (300 מ”ל) מים חמימים (*מומלץ להתחיל מכוס ולהוסיף יותר בהדרגה)

4 כפות (40 מ”ל) שמן

חצי כפית (3 ג’) מלח

לציפוי: שמן זית, תבלין זעתר




אופן הכנה:

-מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים מים חמימים ומערבבים. מוסיפים את השמן ולשים את הבצק במשך 3-4 דקות (כמובן שניתן ומומלץ להשתמש במיקסר עם וו לישה). אם הבצק דביק- להוסיף עוד קמח. אם הבצק יבש- להוסיף עוד קצת מים. מפזרים מעל הבצק חצי כפית מלח באופן אחיד וממשיכים ללוש במשך 4-5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

-מכסים את הקערה במגבת ומניחים בצד להתפחה של שעה.

-מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. כל חלק מחלקים ל-5 כדורים שווים (סה”כ 10 כדורים).

-מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה.

-בעזרת מערוך מרדדים כל כדור לעיגול בקוטר של 15 ס”מ ומניחים על נייר האפיה. מברישים כל עיגול בכף וחצי שמן זית ומפזרים כף זעתר (ניתן לערבב בקערית ואז למרוח על הבצק).

-מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות ואופים במשך 10-11 דקות.

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

הערות:

*חשוב לחמם את התנור מראש (כ-10 דקות לפני)!

*אין לאפות יותר מ-4 פיתות בתבנית אחת.

הכנת מאפה זעתר

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

ראו גם
עוגיות מלוחות ללא גלוטןעוגיות מלוחות ללא גלוטן
בלונדיז שוקולד לבן בלונדיז שוקולד לבן
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
שרי ב. (21:47 26.07.2022)

וואו נראה מטורףף איזה ריחח

מאפה זעתר
avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:52 26.07.2022)

שמחה מאד שיצא מוצלח, נראה טעים ומזמין! תודה על השיתוף🌺

avatar
רבקה (14:48 28.03.2022)

היי אפרת,
דחוף! הבצק כרגע נמצא בתפיחה אך שכחתי לשים מלח. מה אפשר לעשות? אשמח לעזרתך הדחופה
תודה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:32 28.03.2022)

היי רבקה,
את יכולה לערבב את המלח עם כפית מים שימס מעט, להוסיף לבצק וללוש עד לאיחוד. יתכן שינוי קל במרקם בעקבות כך(:

avatar
שרה (10:28 15.03.2022)

הי אפרת.
תודה על המתכונים!
מצוינים אחד אחד!
אני רוצה להכין כמות גדולה ולהקפיא.
מה ההמלצה כדי שיצא טעים גם אחרי מקפיא…?
תודה רבה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:21 15.03.2022)

היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים❤
יש להקפיא בשקית או כלי אטום, כמה דעות לפני ההגשה להפשיר על השיש ולסיום לתת אפייה של כמה דקות על 170- 180 מעלות.
בהצלחה!

avatar
הודיה (14:56 9.03.2022)

היי 🙂
ניסיתי להכין אתמול אבל אחרי שעה של התפחה היה מעל הבצק מן שכבה קשה ויבשה כזאת, את מבינה למה אני מתכוונת?
מה אפשר לעשות כדי שזה לא יקרה? אולי למרוח שמן זית למעלה (לפני ההתפחה)

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:30 9.03.2022)

היי,
המעטה הקשה שאת מדברת עליו עשוי לקרות מכמה סיבות:
1. חוסר בנוזלים בבצק- האם השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות?
2. לישה לא מספיקה
3. התפחה בכלי לא אטום
מריחה של מעט שמן על הבצק לפני ההתפחה אכן מסייעת לכך(:

avatar
אנה (07:16 24.07.2022)

מכסים עם ניילון נצמד את הקערה איפה שתופח הבצק

avatar
מלכה (12:07 4.03.2022)

קודם כל אתר מדהים! מתכונים מצויינים אחד אחד =)
2 שאלות…
*ניתן לאפות 2 תבניות במקביל על טורבו?
*אפשרי להכין את בסיסי הפיתות בחמישי ולהקפיא ובמוצ”ש להפשיר ולאפות?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:50 4.03.2022)

היי מלכה,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר לאפות 2 תבניות בו זמנית, ואפשר להקפיא את הפיתות לפני האפייה ולאפות לאחר הפשרה.

avatar
שהם (23:02 14.02.2022)

תודה על האתר המדהים שלך!
אם כבר יש לי פיתה, ואני רוצה לעשות עם זעתר איך אני אעשה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (11:56 15.02.2022)

היי שהם,
תכיני לפי המתכון הזה לפיתה עם זעתר(:

avatar
שהם (20:14 15.02.2022)

תודה רבה.

avatar
אורית (11:55 9.02.2022)

האם ניתן לאפות בסיר גריל את הפיתות

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:23 9.02.2022)

היי,
אפשר לאפות בסיר גריל, רק שימי לב להיזהר מאפיית יתר(:

avatar
אורית (14:18 9.02.2022)

תודה

avatar
הדס (21:12 29.01.2022)

נראה מושלם
איך אפשר להמיר ללא גלוטן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (22:43 29.01.2022)

היי,
אני מניחה שאפשר להמיר את הקמח בקמח ללא גלוטן (כמו “תמי” או “כרגיל” או מולינו” וכדומה). התוצאה תהיה שונה מעט.

avatar
הדס (22:50 29.01.2022)

יש לי מולינו כחול, את יודעת לאמר לי כמויות?
כמות מים?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (23:58 29.01.2022)

מולינו כחול זה מצוין. אין שינוי בכמויות המרכיבים, אך תתחילי בכוס אחת של מים ותוסיפי לפי הצורך- יתכן שצריך אפילו יותר מכוס ורבע מים, עד שיתקבל בצק דביק יחסית.
שינוי נוסף הוא שאין צורך בהתפחה של שעה לפני יצירת העיגולים: לאחר הלישה יש לרדד וליצור עיגולים ואז להניח אותם להתפחה של כשעה. לאחר ההתפחה למרוח שמן וזעתר ולאפות.
*מכינה אותך שלא תיבהלי😊 הבצק דביק ולכן כדאי לעבוד עם ידיים מקומחות, מערוך מקומח ועל משטח מקומח.
בהצלחה!

avatar
פולינה (13:51 29.01.2022)

יצא ממש טעים. המתכונים שלך מככבים אצלי במטבח 🙂
אפשר למרוח תערובת שום, שמן זית ופטרוזיליה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:56 29.01.2022)

שמחה שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח! אפשר למרוח את התערובת הזו.

avatar
בתאל (18:19 19.01.2022)

שכחתי להוסיף שמן ונזכרתי רק בסוף שסיימתי להכין את הבצק אפשר לשים בסוף את השמן הזית?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:46 19.01.2022)

היי,
אפשר אבל כדאי להוסיף אותו בהדרגה.

avatar
בתיוש (17:06 27.12.2021)

מה אפשר להכין עם הבצק שנישאר?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (18:19 27.12.2021)

היי,
אני לא בטוחה שהבנתי, איזה בצק אמור להישאר? יש ליצור מכל הבצק כ-10 עיגולים(:

avatar
בתיוש (17:05 27.12.2021)

יצא מושלם אין מילים תודה ענקית על האתר!!!!!!!!!!!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:30 27.12.2021)

שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה על הפרגון🌺

avatar
שימרית (20:58 24.12.2021)

יצא מדהים!!!! חוסל גם על ידי הילדים (:
תודה רבה.

מאפה זעתר
avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:56 25.12.2021)

איזה כיף שאהבתם את המתכון, נראה מעולה ממש! תודה על השיתוף❤

avatar
רות (16:57 10.10.2021)

היי
הכנתי את זה לשבת והכל חוסלללל
זללנו את זה
היה מעולה !!!
הכנתי מקמח כוסמין 80% ויצא מעולה
תודה רבה 😍

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:24 10.10.2021)

שמחה ממש שאהבתם את המתכון! תודה רות על השיתוף❤

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:24 10.10.2021)

שמחה ממש שאהבתם את המתכון! תודה רות על השיתוף❤

avatar
ישי (18:51 30.05.2021)

הי אפרת,
אני הכנתי את המאפה, אבל יש שיטה שזה יראה יותר עגול?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:06 30.05.2021)

אפשר לרדד על משטח מקומח קלות ולקרוץ עיגולים בקוטר 15 ס”מ, זה פשוט דורש קצת יותר התעסקות😊

avatar
משהי (18:01 30.03.2022)

לעשות את זה יותר עגול מלכתחילה

avatar
אמונה (15:31 6.05.2021)

תודה רבה על המתכון הטעים!
ממש ארוחת ערב מצוינת.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:46 6.05.2021)

שמחה שאהבת! תודה אמונה❤

avatar
שירי (10:55 1.05.2021)

אם יש לי אבן שמוט בתנור, ניתן להניח עליה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:16 1.05.2021)

היי שירי,
אפשר בהחלט😊

avatar
רחלי .ב. בן צבי (01:02 25.02.2021)

היי אפרת בטח גם את עם ההכנות לפורים אבל אני חייבת את עזרתך! בבקשה🙏
אני רוצה להכין משלוח מנות של מאפים(לחמים) לחמתי ויש כאן באתר כמה מתכונים של לחמים לדוגמא מיני מאפים מהירים
רציתי לדעת איזה מתכון את ממליצה להכין למשלוח מנות שישאר טרי וטעים אם אני מכינה היום -יום חמישי למחר בצהריים
ואיך הכי כדאי לשמור על הטריות של המאפה
סומכת רק אלייך תודה רבה על המתכונים הטעימים והקלים 😍
מאחלת לך חג פורים שמח 🤡🤡

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:54 25.02.2021)

היי רחלי:)
את רוב הלחמים אפשר לשמור בהקפאה עד ליום ההגשה.
אם את מכינה היום-תכניסי למקפיא בתוך שקית/ קופסה אטומה מיד כשהמאפים מתקררים, וביום שישי תוציאי כמה שעות לפני להפשרה ותסיימי את ההפשרה בחימום קצר בתנור/ במיקרו.
בנוסף למיני מאפים שהזכרת, אני ממליצה על לחם שום, בייגלה או בייגלה ירושלמי
בהצלחה ופורים שמח!.

avatar
שרית (19:32 19.12.2020)

היי ,
האם הבצק הזה יתאים לאפיית הפיצות עם בצל מטוגן ופרג למעלה ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:50 19.12.2020)

אני מניחה שאפשרי 🙂

avatar
יעל (17:20 20.10.2020)

איזה עוד טיבול אפשר חוץ מזעתר?
מתכון אליפון קבוע בבית

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:18 20.10.2020)

אפשר להכין עם אחד מהתיבולים במתכון הזה- מיני מאפים מהירים (רעיונות לתוספות בתחתית המתכון).

avatar
רבקי (13:58 17.01.2021)

מתכון מספר 1 בסופש שנגמר הלחם בחמישי לפני החלות של שבת!!
התחלנו עם הזעתר והשתדרגנו לפפריקה עם בצל מטוגן חלומי!! כמו במאפיה!
אפשר גם זעתר עם פפריקה ואבקת שום ומלח
בתאבון

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:24 17.01.2021)

שמחה שיצא טעים!
תודה רבקי 🙂

avatar
דבורה (17:41 4.10.2020)

היי, יש שמן זית גם בתוך הבצק, או שה4 כפות שמן זה לציפוי? אני באמצע הכנה אשמח לתשובה מהירה 🙃

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:44 4.10.2020)

4 כפות שמן זה לתוך הבצק.
בלי קשר, יש לשים שמן בציפוי.

avatar
שרה וילהלם (08:25 20.01.2021)

למריחה

avatar
הודיה (19:21 14.08.2020)

היי אפרת,
1. אפשר בלי מיקסר?
2. יש אפשרות להכין רק ל-2 אנשים? נגיד 2 פיתות לכל אחד.. את יכולה לרשום לי כמויות בהתאם?
תודה 🙏
(האתר שלך הפלא ואני תמיד משתמשת בו)

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (23:02 15.08.2020)

1. אפשר ללוש ידנית.
2. אפשר להכין מחצית כמויות:
1+3/4 כוסות קמח לבן (250 גרם)
חצי כף גדושה שמרים יבשים
חצי כפית סוכר
2/3 כוס (150 מ”ל) מים חמימים
2 כפות שמן
רבע כפית מלח
לציפוי: שמן זית, תבלין זעתר

avatar
הודיה (12:55 27.09.2020)

יצא מושלם!

מאפה זעתר
avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (15:44 29.09.2020)

תודה הודיה, נראה מעולה 🙂

avatar
לינוי :] (17:46 13.07.2020)

יצא נדיר

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:48 13.07.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה לינוי

avatar
עינת (10:15 2.07.2020)

היי

משתמשת בשמרים טריים גרגרים ידוע לי שלא רצוי לערבב סוכר עם שמרים

אשמח לדעת שזו טעות

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:21 2.07.2020)

דווקא ההפך. הסוכר מסייע לפעולת השמרים.

avatar
שרה נתניהוהופההולה (17:11 24.01.2021)

שמרים מערבבים עם סוכר ומים פושרים כדי שיתפחו

avatar
עינת (10:12 2.07.2020)

היי

כמה רסק תפוחים אפשר במקום השמן ?

בתודה מראש.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:21 2.07.2020)

לא חושבת שכדאי לשים יותר מ2 כפות.

avatar
שלומית (12:00 16.06.2020)

יצא רך וטעים, 8 פיתות אפיתי קצת פחות מ-10 דקות

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:42 16.06.2020)

שמחה לשמוע 🙂
תודה שלומית

avatar
מירב (16:08 26.05.2020)

נישאר לי קצת בצק והא כבר יומיים שוכב במקרר (לא פריזר). האם עוד אפשר להשתמש בו, או שכבר לזרוק? לכמה ימים יכול להישמר במרר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:25 26.05.2020)

אני חושבת שאפשר.
כדאי לנסות לאפות היום.

avatar
שגית (09:49 25.05.2020)

שלום אפרת, שמתי כף וחצי של שמן זית ויצאה כמות מוגזמת מאוד. האם הפיתה אמורה להיות ספוגה בשמן בהגזמה או שפשוט לשים הרבה פחות שמן.? וגם כמה בערך זעתר אמורים לשים?
תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:27 25.05.2020)

היי שגית,
אולי הכף שלך גדולה? זה אמור להראות כמו בתמונה בתחתית המתכון.
אם זה נראה לך יותר מידי שימי כף אחת שמן זית.
יש לשים כף זעתר על כל פיתה. אם הכף שלך גדולה שימי כף שטוחה.

avatar
ליאת (09:41 25.05.2020)

הכנתי היום ויצא מאוד לא מוצלח.
במגש הראשון, לאחר 10 דקות בול בתנור, הפיתותו יצאו קשות כמו אבן.
במגש השני בתנור, לאחר 10 דקות היו חצי עשויות וחצי בציות עדיין.
משהו במירקם של הפיתות לא מסתדר לי. מה זה יכול להיות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:50 25.05.2020)

היי ליאת,
ממש מוזר. בשתי הפעמים אפית על אותה טמפ’ ואותה תוכנית בתנור? חום עליון וחום תחתון? (לא טורבו, נכון?)
הבצק יצא לך נוח? התפחת אותו שעה? הוא תפח?

avatar
ליאת (09:53 25.05.2020)

פתאום ראיתי את ההודעה אז סליחה על הכפילות..
הבצק יצא נהדר, מירקם מצוין ולא דביק בכלל.
אפיתי על 200 מעלות בתנור שחומם מראש, חום עליון ותחתון ולא טורבו..התפחתי את הבצק כל הלילה במקרר מכוסה בניילון ניצמד והוא תפח מאוד מאוד יפה..
לשתי אותו קצת מייד כשהוצאתי מהמקרר, אולי אסור ללוש בצק אחרי שתפח..?או מה יכול להיות?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:31 25.05.2020)

נשמע שהכל עשית בסדר. אין בעיה שלשת אותו קצת אחרי שתפח.
זה פשוט מוזר שפעם אחת יצא קשה מידי ופעם שניה לא אפוי מספיק.
נשארו לך פיתות? אם כן, נסי לעשות ניסוי על פיתה אחת ולאפות אותה בתנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך 15 דקות אבל חשוב שתעקבי אחרי האפיה ותוודאי שהפיתות לא משחימות יותר מידי.

avatar
ליאת (10:59 25.05.2020)

כן נישאר, אנסה. התנור שלי דיי חזק, זה יכול להיות בגלל זה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:31 25.05.2020)

כן.

avatar
נטע (10:57 20.05.2020)

היי אפרת, רציתי לשאול אם אני מכינה את המתכון בערב, ומקפיאה את הפיתות במקפיא, אני יוכל לחמם אותן ולהשתמש איתן בבוקר?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:27 20.05.2020)

כן.

avatar
עינת (13:05 15.03.2020)

היי אפרת
הכנתי עם קמח כוסמין לבן שמרים טריים ורסק תפוחים במקום שמן מניסיון קודם יוצא מוצלח

העיניין הוא שגם עם כוס ורבע מים ו4 כפות רסק תפוחים הבצק יוצא דביק

ואז מוסיפה קמח

לדעתך מה עדיף להפחית מהכוס ורבע מים או מארבע כפות רסק תפוחים או גם וגם כדי שהבצק יצא פחות דביק כבר מראש?

תודה והמשך טוב.

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:35 15.03.2020)

מספיק לשים 2 כפות רסק תפוחים.
עדיף קודם לשים את הקמח ואח”כ להוסיף נוזלים בהדרגה לפי הצורך.

avatar
עינת (10:28 15.03.2020)

בוקר טוב אפרת

עם קמח כוסמין 80 אחוז עשוי להצליח?
אם לא אשתמש בקמח כוסמין לבן
ושאלה נוספת קראתי איפשהו שרצוי להוציא את החומרים מהמקרר שיהיו בטמפרתטורת החדר לפני שמתחילים (קמח אבקת אפייה וכדומה אצלי במקרר)

מה דעתך?

ואם כן מה לגבי שמרים טריים משנה שהם ישר מהמקרר?

תודה לך .

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (17:34 15.03.2020)

נראה לי שכן.
בשימוש עם שמרים כדאי להשתמש בקמחים בטמפ’ החדר.
שמרים טריים אין בעיה שהם ישירות מהמקרר.

avatar
יוחנן הטשואל (22:12 30.01.2020)

פגז !! זה מה שאשתי אוכלת כל השבוע

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:36 31.01.2020)

שמחה לשמוע 🙂

avatar
סיגל מוסייל (20:43 21.01.2020)

יצא מעולה
את אלופה !!!!11

מאפה זעתר
avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:26 21.01.2020)

ואו נראה מעולה!
תודה סיגל 🙂

avatar
עינת (13:29 3.01.2020)

היי אפרת

לגבי מיקסר אםשרי מיקסר ידני או חייב מיקסר יותר רציני עם הקערה מהכבדים יותר?

והאם גם ערבוב בכף יהיה טוב?

תודה. ושבת שלום.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:51 3.01.2020)

בצקים עם שמרים כדאי להשתמש במיקסר עם וו לישה (עם הקערה).
אם אין לך אפשר לערבב בכף אח”כ ללוש עם הידיים לפי הזמנים הרשומים במתכון.
שבת שלום 🙂

avatar
לימור (10:05 3.12.2019)

האם הבצק מתאים גם לפיצה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:50 3.12.2019)

כן.

avatar
שירה (14:12 28.10.2019)

היי אפרת, אני צריכה לקחת את הפיתות לבית ספר בבוקר, אם אכין יום לפני איפה הן יישמרו הכי טריות ביום למחרת?
תודה מראש

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (23:03 28.10.2019)

אפשר לשמור על השיש בשקית סגורה היטב.

avatar
מאיה (23:59 17.08.2019)

נראה אחלה מתכון , תאמרי בבקשה אפשר להקפיא חלק מהבצק או לחלופין איך אני מכינה חצי כמות? תודה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:27 18.08.2019)

כן אפשר להקפיא את הפיתות לאחר האפיה או להכין מחצית מכל הכמויות.

avatar
פנינה דניאל (19:13 22.08.2019)

למה הפיתות יוצאות קשה כמו אבן, ולא רכות?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:28 22.08.2019)

את אופה בחום עליון וחום תחתון? כמה זמן אפיה?
אולי התנור שלך חזק מידי ולהבא כדאי לאפות ב 180-190 מעלות.

avatar
גליה (14:49 31.07.2019)

תודה על המתכון הנפלא!!
תזכי להצליח עוד ולעלות מעלה…

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:03 31.07.2019)

תודה ❤️

avatar
אורית (18:58 30.07.2019)

היי אפרת,
אפשר להשתמש הקמח ללא גלוטן?
או שיש מתכון אחר… לא מצאתי באתר המהם הזה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:52 30.07.2019)

היי אורית,
לא ניסיתי להכין עם קמח ללא גלוטן אבל אם זו תערובת קמחים כמו קמח תמי או קמח כרגיל אני מניחה שאפשר.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:52 30.07.2019)

היי אורית,
לא ניסיתי להכין עם קמח ללא גלוטן אבל אם זו תערובת קמחים כמו קמח תמי או קמח כרגיל אני מניחה שאפשר.

avatar
תמר (18:43 17.06.2019)

תודה רבה על המתכונים הנפלאים והיחס והתגובות!!
למרות שאין לי כ”כ רקע במטבח, מכינה הרבה מתכונים שלך ויוצא מעולה!!!
תודה לך!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:59 17.06.2019)

שמחה לשמוע!
תודה תמר 🙂

avatar
עינת (09:52 22.05.2019)

בוקר טוב אפרת

למה תמיד יוצא לי טעם לוואי כשמשתמשת בשמרים טריים של שימרית ?

על פי הכמות והם לא מקולקלים.

יום טוב ותודה מראש.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:07 22.05.2019)

זה לא אמור לקרות. טעם לוואי יכול להיות כתוצאה מהוספת כמות שמרים גדולה מהרצוי (כדאי להשתמש במשקל) או התפחת יתר.
זה קורה לך גם בשמרים טריים שמגיעים בקוביה?

avatar
דבי (18:57 19.05.2019)

האם ניתן להכין לילה לפני את הבצק? אם כן אז האם להתפיח במקרר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (19:26 19.05.2019)

כן, לשים בקערה גדולה ולעטוף אותה בניילון נצמד.

avatar
מיכל (12:26 29.03.2019)

הי אפרת, הכנתי עם קמח כוסמין ויצא מעולה! מה שכן, למחרת הפיתות התייבשו (שמתי בקופסה סגורה). איך שומרים על הטריות יום למחרת? תודה, מיכל.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:55 29.03.2019)

היי מיכל,
קמח כוסמין נוטה להתייבש מהר יותר ולכן כדאי להקפיא באותו יום שמכינים (לאחר שהפיתות התקררו) וכל פעם להפשיר כמות שאוכלים.
לגבי הפיתות שהתייבשו, נסי לחמם פיתה אחת במיקרוגל, אולי זה יעזור קצת.

avatar
ליעד (09:24 7.03.2019)

היי,
משוגעת על האתר הזה והמתכונים פה
האם אפשר להכין עם קמח שמרים? אם כן מה הכמויות

תודה 🙂

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:25 7.03.2019)

היי ליעד 🙂
אפשר לשים 3.5 כוסות קמח שמרים ולוותר על השמרים.

avatar
שרה (19:43 25.02.2019)

הי,
האם ניתן לעשות מקמח כוסמין 80%?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:00 25.02.2019)

כן אפשר.

avatar
עינת (15:22 1.02.2019)

היי אפרת

האם מתאים פה מיקסר ידני עם וו לישה?
נאמר לי בחנות שהוא לא מתאים לבצק לא מספיק חזק ידוע לך האם כן אפשרי להשתמש בו במתכון זה?
תודה

avatar
עינת (15:15 1.02.2019)

היי אפרת
האם ניתן להשתמש בשמרים טריים במקום שמרים יבשים?
ואם כן מהי הכמות?

תודות.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:43 1.02.2019)

היי עינת,
אפשר לשים 25 גרם שמרים טריים.
לא בטוחה אם מיקסר ידני מספיק חזק ללוש את הבצק. עדיף ללוש ביד אם אין לך מיקסר רגיל.

avatar
רותם (19:23 21.01.2019)

היי,🌸

תקשיבי מתכון סוף הדרך.

הבצק נוח לעבודה הקטנים שלי עזרו,עשו אחד משלהם (בני שנתיים ושלוש וחצי).

התענגנו על כל ביס ממש טעים.

תודה רבה לך על כל המתכונים.😊

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:11 21.01.2019)

נראה מעולה!
שמחה שנהניתם מההכנה ומהטעם 🙂

avatar
שרית (17:58 18.12.2018)

יצא ממש מעולה וטעים

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:22 18.12.2018)

תודה שרית, שמחה שאהבת 🙂

avatar
שרית (11:14 11.12.2018)

האם כדאי להוסיף משפר אפיה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:54 11.12.2018)

לא חייב במקרה הזה. משפר אפיה טוב יותר לחלות ומאפים אווריריים.
יום מקסים 🙂

avatar
שרית (11:11 11.12.2018)

נראה מתכון ממש קל, עד שמתחשק להוציא את המיקסר ולהכין…
תודה 🙂

avatar
רבקי פריד (15:53 6.12.2018)

עשיתי את הפיתות יצא מעולה. הטעם של המאפיה בבית!!!
תענוג.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:26 6.12.2018)

איזה כיף לשמוע 🙂
תודה רבקי וחג שמח 🌷

avatar
אמא לתינוקות (10:25 6.12.2018)

יצא סוף!! בצק מעולה! מכינה שוב היום.
תודה:-)

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:28 6.12.2018)

שמחה שאהבת 🙂
תודה וחג שמח!

avatar
חוי (15:44 5.12.2018)

הי אפרת,
אתר מקסים ופרקטי.
משתמשת בו המוןן.
תודה רבה!

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (15:52 5.12.2018)

תודה חוי ❤️
חג שמח!

avatar
אהובה (16:02 4.12.2018)

היי אפרת.תודה על מתכון מעולה יצא לי מקילו 20 פיתות זעתר מצויינות אתר הזה מקסים חג שמח

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (17:11 4.12.2018)

תודה לך שחזרת לעדכן!
חג שמח 🌷

avatar
פדות (15:35 3.12.2018)

הייייי אפרת! תודה רבה על כל המתכונחם המפנקים שאת מפרסמת…. הפיתות נראות פצצה שווה לנסות להיכן אותם

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:14 3.12.2018)

תודה פדות 🙂

avatar
נורית (14:56 2.12.2018)

אפשר להכין בלי שמרים? עם אבקת אפייה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:22 2.12.2018)

פחות מתאים.

avatar
דנה (14:36 2.12.2018)

היי אפרת,
נראה מעולה. תודה על כל המתכונים המוצלחים. רוצה להכין היום ליום רביעי
האם ניתן להקפיא?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:42 2.12.2018)

כן אפשר להקפיא.

avatar
דנה (16:41 2.12.2018)

תודה רבה 🙂

avatar
לירון ג'ורג'י (13:53 30.11.2018)

אחד הבצקיםם!!!

תודההה

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (14:50 30.11.2018)

נראה מעולה!
תודה על השיתוף 🙂

avatar
לילך (20:20 29.11.2018)

הי,
רציתי לשאול אם אפשר במקום סוכר להשתמש בסטיביה או בתחליף סוכר אחר?
אני מורידה את הסוכר מכל מה שאני מכינה ויש לי בבית בעיקר תחליפי סוכר.
אשמח לדעת.
תודה.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:44 29.11.2018)

הסוכר תורם לפעולת השמרים אבל אם את נמענת מסוכר תוותרי עליו. אין צורך בתחליף.

avatar
רותם (19:32 29.11.2018)

היי אפרת,
הפיתות צריכות להיות קשות ולהתרכך בהדקגה שזה יוצא מיד מהתנור?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:40 29.11.2018)

הפיתות יוצאות מהתנור כשהן רכות. אם הן קשות זה אומר שהן היו בתנור 2-3 דקות יותר מידי.

avatar
אהובה (19:22 29.11.2018)

היי אפרת. תודה על המתכונים הנהדרים.כמה פיתות יצא מקילו קמח אם אפשר לקבל מתכון מדויק אני אשמח מאד שוב תודה.שבת שלום.

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (21:38 29.11.2018)

היי אהובה,
מקילו קמח אמורות לצאת כ-20 פיתות.
קילו קמח לבן
2 כפות גדושות שמרים יבשים
כף סוכר
2.5 כוסות מים חמימים (*מומלץ להתחיל מכוס ולהוסיף יותר בהדרגה)
שליש כוס שמן
כפית מלח
לציפוי: שמן זית תבלין זעתר

avatar
פדות (16:30 29.11.2018)

היי אפרת!!! רק רציתי להגיד לך תודה על כל המתכונים הטעימים שאת שולחת אנחנו נהנים מאוד בבית!!!!!!!! תודה ענקית

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:35 29.11.2018)

בשמחה ❤️

avatar
מירי (14:04 29.11.2018)

איך זה יצא עם קמח כוסמין?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:59 29.11.2018)

אם זה קמח כוסמין לבן אז בסדר.
אם זה קמח כוסמין מלא כדאי לשלב עם קמח לבן כדי שהמרקם ייצא מוצלח יותר.

avatar
רותי רונן (09:55 29.11.2018)

שלום אפרת
האם אפשר להשתמש בקמח שמרים להכנת הפיתות ? זה חוסך המון זמן והתעסקות…. הוא גם תופח במהירות
בברכה ותודה על אתר נפלא
רותי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:08 29.11.2018)

אפשר ואז יש לוותר על השמרים.

avatar
אסתר (09:24 29.11.2018)

נראה מדהים!
אפשר להכין את הפיתות עם קמח מלא?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:08 29.11.2018)

אני חושבת שכן. לדעתי כדאי לשלב עם קמח לבן (לפחות כוס קמח לבן) כדי שהמרקם לא ייצא דחוס מידי.

avatar
אורלי אטיאס (08:16 29.11.2018)

אפרת שלום
אני רכשתי את הספר הראשון שלך האם יש עוד ספרים או מתכונים חדשים שאפשר לקבל במייל כדי לההוסיף למרשמים הנהדרים והמוצלחים
בברכה
אורלי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:51 29.11.2018)

היי אורלי,
בקרוב תצא סדרת ספרים מחולקים לפי נושאים. אעדכן על כך בניוזלטר ובאתר.
יום מקסים 🙂

avatar
נעמי (23:40 28.11.2018)

למה בעצם לא לאפות יותר מארבע יתות בתבנית – אם יש מקום ליותר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:05 29.11.2018)

לא אמור להיות מקום ליותר.

avatar
הילה (19:59 28.11.2018)

רוצה להשתמש בתערובת להכנת מאפי שמרים ללא גלוטן של אוסם. כמה מהתערובת לשים? ואם משתמשים בה כבר לא צריך עוד שמרים בנוסף? מה לגבי שאר המרכיבים מים וכו משהו משתנה? משהו בשלבי/זמני ההכנה משתנה?
כמו כן רציתי לשאול כמה שמן זית וזעתר לשים מעל כל פיתה? והאם לעברבב את השמן עם הזעתר קודם או איך?
ועוד שאלה איזה גודל תבנית חד פעמית צריך? האם חד פעמי זה בסדר?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:30 28.11.2018)

אותה כמות. צריך שמרים.
מים יש להוסיף בהדרגה עד שמתקבל בצק נוח.
אין שינוי ביתר הדברים.
קודם שמן אח”כ זעתר.
תבנית חד פעמית ענקית.

avatar
שרה סג (01:00 28.11.2018)

היי אפרת, לפני כודשיים יצאתי מהבית של ההורים לדירת שותפות. רוצה לקנות מיקסר אבל לא מהיקרים של קיצ’ן אייד אלא משהו ופשוט. יש לך מיקסר שאת יכולה להמליץ עליו? האם מיקסר פשוט יעיל לכל הפעולות? ולגבי הוו לישה שכתבת עליו במתכון מה זה? יש אותו גם במיקסרים פשוטים? תודה על אתר מדהים ובעיקר מגוון

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:28 28.11.2018)

היי,
אני ממליצה שתעברי על התגובות במדריך שימוש במיקסר. יש שם מידע והמלצות.

avatar
רחל טס (11:03 27.11.2018)

היי אפרת, בקשה קצת לא שגרתית.. אני נהנת מאוד מהאתר שלך כבר כמה חודשים ובתור אמא לילדה של אוכלת גלוטן ובתור אחת שמארחת המון צמחונים אני תמיד מוצאת משהו טעים וקל להכין.. אנחנו גרים בישובי ים המלח ובסביבתו המון “בני דודים” מוכרים פיתות זעתר כאלה וכל כך עצוב לי על הבבת שלי שתמיד רוצה ולא יכולה כי היא לא אוכלת גלוטן.. הייתי מאוד רוצה ללהפתיע אותה ולהכין לה את המתכון הזה ללא גלוטןן.. אשמח אם תוכלי לחשוב על דרך שבה אוכל להכין לה את זה.. רק אציין שבגלל שאנחנו מישובי ים המלח אין לנו כל כך גישה לסופרים גדולים ובמרכול יש רק או קמח רב תכליתי של כרגיל או קמח שמרים ללא גלוטן של אוסם.. דברים כמו קונדיטור וכו’ אין לנו.. אשמח מאוד אם תוכלי לעזור לי לשמח את הילדה שלי

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (12:10 27.11.2018)

לדעתי זה אמור לעבוד עם תערובת להכנת מאפי שמרים ללא גלוטן של אסם. את המים כדאי יהיה להוסיף בהדרגה ולפי הצורך.

avatar
אלמוג (00:16 27.11.2018)

נראה מדהים, הולכת לנסות מחר!
תודה שאת כל הזמן מחדש ומפתיעה

avatar
רבקה ס. (15:43 26.11.2018)

וואי וואי וואי חלום חיי
בבקשה תגידי שאפשר להכין את זה בצורה שהיא ללא גלוטן
בבקשה בבקשה בבקשה
תכף לוקחת ביס מהמסך מרוב שזה נראה טוב

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:02 26.11.2018)

לא ניסיתי אבל שמעתי שאפשר להכין פיתות זעתר עם קמח תמי.

לקריאת כל התגובות