זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 10-11 דקות
מס’ מנות: 10 פיתות זעתר
סוג: פרווה
3.5 כוסות קמח לבן (500 גרם)
כף גדושה (12 ג’) שמרים יבשים
כפית (5 ג’) סוכר
כוס ורבע (300 מ”ל) מים חמימים (*מומלץ להתחיל מכוס ולהוסיף יותר בהדרגה)
4 כפות (40 מ”ל) שמן
חצי כפית (3 ג’) מלח
לציפוי: שמן זית, תבלין זעתר
-מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר. מוסיפים מים חמימים ומערבבים. מוסיפים את השמן ולשים את הבצק במשך 3-4 דקות (כמובן שניתן ומומלץ להשתמש במיקסר עם וו לישה). אם הבצק דביק- להוסיף עוד קמח. אם הבצק יבש- להוסיף עוד קצת מים. מפזרים מעל הבצק חצי כפית מלח באופן אחיד וממשיכים ללוש במשך 4-5 דקות נוספות, עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
-מכסים את הקערה במגבת ומניחים בצד להתפחה של שעה.
-מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. כל חלק מחלקים ל-5 כדורים שווים (סה”כ 10 כדורים).
-מרפדים תבנית גדולה בנייר אפיה.
-בעזרת מערוך מרדדים כל כדור לעיגול בקוטר של 15 ס”מ ומניחים על נייר האפיה. מברישים כל עיגול בכף וחצי שמן זית ומפזרים כף זעתר (ניתן לערבב בקערית ואז למרוח על הבצק).
-מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות ואופים במשך 10-11 דקות.
*חשוב לחמם את התנור מראש (כ-10 דקות לפני)!
*אין לאפות יותר מ-4 פיתות בתבנית אחת.
- ריבועי לוטוס וקצפת |
- עוגה לבנה |
- ריבועי גבינה קפואים |
- בגט פסטו ומוצרלה |
- לחמניות בצל |
- עוגת שכבות שקדים וקצפת
אני חייבת מתכון למאפה ללא שמרים ומוצרי חלב (רק חלב בעצמו)
יש לך אולי?
או אפשר לשים אבקת אפיה במקום שמרים?
יש את המתכון הזה – חטיפי זעתר
במקום קוטג’ אפשר לנסות לשים מעדן סויה בטעם טבעי.
אפשר גם לנסות עם חלב. תתחילי בשליש כוס ותוסיפי בהדרגה עד למרקם אחיד.
מעולה. המלצתי לחברות.תודה אפרת
תודה יהודית❤️
ואוו הכנתי ויצא מושלם ממליצה לכולם…..
תודה רבה אפרת על כל המתכונים המדהימים שלך!!!
תודה לך שחזרת לשתף💜
אפשר להכין את זה כלחם שום?
(אשמח למתכון מה למרוח למעלה)
ועוד שאלה, אם אני רוצה להכפיל כמויות, את ממליצה לעשות בנפרד פעמיים או פשוט לערבב הכל בכמויות כפולות?
היי הודיה,
אפשר אבל צריך לקחת בחשבון שהשום לפעמים נשרף/משחים.
זה הרוטב (לערבב הכל ביחד): שליש כוס שמן זית + 2 כפיות שום כתוש + חצי כפית תבלין פטרוזיליה + שליש כפית מלח
אין בעיה להכפיל כמויות (רצוי להשתמש במיקסר עם וו לישה אם יש לך)
היי אפרת,
תודה על כל המתכונים הטעימים והמיוחדים!
רק שאלה-גם בחורף זמן ההתפחה הוא שעה?
היי דינה🙂
באופן כללי בחורף יש להתפיח יותר זמן, לפעמים אפילו שעתיים ויותר (כשקר מאוד).
במתכון הזה ספציפית מספיק שעה וחצי.
אני חזרתי רק כדי לומר שיצא מושלם למרות שלשתי ידנית!
אבל הייתי צריכה יותר זמן אפייה כי יש לי טוסטר אובן.
תודה רבה!!!💜
שאלה-יש לך מתכון לרוטב לבן לפיצה? רוטב שמנת…?
נראה מעולה🙂
לגבי רוטב לבן:
מיכל שמנת מתוקה
רבע כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
חצי כוס גבינת פרמז’ן מגוררת
3/4 כוס גבינת מוצרלה/צהובה מגורדת
לבשל הכל במחבת על אש בינונית-נמוכה במשך כ-10 דקות ולצנן.
האם אפשר להשתמש במיקסר ידני?
אין לי מיקסר רגיל עם קערה.
אני אף פעם לא לשתי בצק ביד…
היי הודיה,
אני לא חושבת שמיקסר ידני יהיה חזק מספיק אבל אפשר לנסות.
תצטרכי לחבר לו שני וו לישה (נראים מסולסלים).
אם לא יילך תלושי ביד, זה לא נורא. רק חשוב ללוש לפחות 10 דקות.
אוקיי, אנסה ללוש ביד.
עוד שאלה:
אם אני רוצה להכין עם רוטב פיצה וגבינות, האם זמן האפייה משתנה?
צריך קודם לאפות קצת בלי התוספות ורק אחר כך עם?
או פשוט למרוח ולאפות 11 דקות עם הכל?
תודה רבה מראש💜
כדאי לאפות 5-7 דקות בנפרד ואז להוציא ולשים רוטב ותוספות ולהחזיר לאפיה עד שהגבינה נמסה.
באפיה השנייה עם התוספות כדאי להניח את התבנית על הרשת הכי תחתונה של התנור.
היי תודה רבה על המתכון
יצא מטורף , אני מכינה אותו מלא, וכולם טורפים~~~
שמחה לשמוע!
תודה תהילה🙂
שלום הדר
דבר ראשון רציתי להגיד לך תודה אני משתמשת הרבה במתכונים שלך הם ממש קלים ומובנים.
רציתי לשאול בבקשה האם זה מתכון דווקא לפיתות או שאני יכולה לעשות גם לחמניות קשר קטנות ואז להכניס יותר לתנור (במתכון כתוב לא להכניס יותר מארבע)
היי מרים,
את יכולה לעשות לחמניות קשר קטנות אבל כדאי להתפיח אותן שעה-שעה וחצי לפני שאת מכניסה לתנור כדי שלא ייצאו דחוסות.
אם כך, אין בעיה להכניס לתנור כמה שנכנס בתבנית (להניח במרווחים כמובן כדי שיהיה ללחמניות מקום לתפוח).
היי דבר ראשון תודה רבה על המתכונים המגרים רציתי לשאול למה הבצק נשאר לי דביק למרות שאני הוספתי כבר קמח מה אפשר לעשות?????? תודה רבה רבה!!!
היי הדר,
אם הוא לא מאוד דביק אפשר להתפיח אותו ככה (דווקא כככל שהוא רך וקצת דביק הוא יוצא יותר מוצלח).
אחרי ההתפחה אפשר לחלק אותו לכדורים עם ידיים משומנות או רטובות.
משום מה יצא לי ללא טעם.. יש סיבה? הכנסתי ישר לתנור ולא חיכתי 10 דק
חימום התנור לפני הוא מאוד חשוב. זה חשוב לתוצאה הסופית ולמרקם של המאפה.
האם אפשר להכין עם תוספת של רסק, גבינה צהובה וזיתים כמו פיצה?
היי
אפשר(:
יש אפשרות איכשהוא במחבת…?
(אין לי תנור חלבי)
כן אפשר כמו במתכון הזה- פיתות במחבת.
אחרי שהופכים צד לשים את הזעתר והשמן.
פעם ראשונה שהכנתי כי הבת שלי ביקשה פיתה זעתר ויש לי ניסיון מעולה עם המתכונים באתר. לשנו בידיים והבצק יצא טוב. הכנתי עם זעתר אמיתי תוצרת בית שקיבלתי ממישהי שהכינה ויצא ממש ממש טעים. פעם הבאה נכפיל כמויות.
שמחה מאד שאהבתן את המתכון!
אין צורך במילים
וואו נראה מדהים🥰
יצא נהדר
שמחה לשמוע!
אפרת יקרה 🙂
תודה על האתר ועל מתכונים טובים !!!
הכנתי את הפיתות אתמול ומשום מה הן יצאו קצת קשות. יודעת להגיד לי מה הסיבה? הגודל של כל אחת יותר קטן מהמתכון…ועדיין … יבש. אשמח להארה. תודה !!
היי
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
חשוב להשתמש בכוס מדידה בנפח 240 מל, להקפיד על לישה יסודית וארוכה מספיק והתפחה למשך הדרוש. כמו כן יכול להיות שהיה צריך לאפות כמה דקות פחות(:
אפרת המיוחדת.
יצא טעים!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שאלה: תמיד קשה לי להחליט איזה בצק להכין… הרבה מתכונים מאד דומים
מה ההבדלים? (זה באמת משנה קצת יותר או פחות שמרים/מלח/ שמן וכו’?)
היי
שמחה שיצא טעים!
אין הרבה הבדל בין בצקי שמרים שונים מלבד המרקם ומעט בטעם (מתוק יותר או פחות).
האם אפשר להכין אותן כפיתות ממש ממש קטנות? בגודל ביס?
כן, רק שזמן האפייה יתקצר מעט.
היי אפרת,במידה ומשתמשת בשרים טריים מה הכמות ?
היי
שימי 25 גרם שמרים טריים.
קל וטעים!
נעזרת המון באתר, תודה!!!
איזה כיף לשמוע🥰
מתכון קל ופשוט יצא מעולה
איזה כיף שאהבת את המתכון, נראה מעולה!
תודה שחזרת לשתף❤️
יצא מושלםם וטעיםם
שמחה מאד לשמוע(:
היי אהובה! הכל אצלך מושלם! רוצה לנסות את
המתכון הזה אבל יש לי רק קמח מלא- יצא מוצלח? בשביל חצי כמות פשוט לחלוק את כל המצרכים לחצי?
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים(:
אפשר להשתמש בקמח מלא, פשוט המרקם יהיה יותר כבד.
לחצי כמות שמים חצי מכל הכמויות.
בהצלחה!
כמה עולה הספר?
חסום לי הקישור לקניה.
היי,
תשאירי מס’ טלפון ונחזור אליך עם כל הפרטים לרכישה(:
רוצה לצפות בפפריקה ושמן זית
מה הכמויות המומלצות?
כ-10-15 כפות שמן, כ-5 כפות פפריקה לא גדושות.
האם יכול לצאת טוב מקמח 80%?
כן, אפשר. המרקם יהיה מעט יותר כבד.
הכפלתי כמויות. ויצא פשוט טעייייםםם!! כרגיל, כמו כל המתכונים המושלמים שלך.
תודה רבה:)
שמחה שיצא מוצלח ושאהבת את המתכון❤
תודה שחזרת לשתף😊
היי אפרת, שמתי בטעות כף שמרים שטוחה במקום גדושה, כעת הבצק בהתפחה, זה משמעותי לבצק? אם כן, יש דרך לתקן אותו?
היי,
זה לא אמור להשפיע משמעותית על התוצאה(:
יופי😊, תודה רבה!!
וואו נראה מטורףף איזה ריחח
שמחה מאד שיצא מוצלח, נראה טעים ומזמין! תודה על השיתוף🌺
היי אפרת,
דחוף! הבצק כרגע נמצא בתפיחה אך שכחתי לשים מלח. מה אפשר לעשות? אשמח לעזרתך הדחופה
תודה
היי רבקה,
את יכולה לערבב את המלח עם כפית מים שימס מעט, להוסיף לבצק וללוש עד לאיחוד. יתכן שינוי קל במרקם בעקבות כך(:
הי אפרת.
תודה על המתכונים!
מצוינים אחד אחד!
אני רוצה להכין כמות גדולה ולהקפיא.
מה ההמלצה כדי שיצא טעים גם אחרי מקפיא…?
תודה רבה!
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים❤
יש להקפיא בשקית או כלי אטום, כמה דעות לפני ההגשה להפשיר על השיש ולסיום לתת אפייה של כמה דקות על 170- 180 מעלות.
בהצלחה!
היי 🙂
ניסיתי להכין אתמול אבל אחרי שעה של התפחה היה מעל הבצק מן שכבה קשה ויבשה כזאת, את מבינה למה אני מתכוונת?
מה אפשר לעשות כדי שזה לא יקרה? אולי למרוח שמן זית למעלה (לפני ההתפחה)
היי,
המעטה הקשה שאת מדברת עליו עשוי לקרות מכמה סיבות:
1. חוסר בנוזלים בבצק- האם השתמשת בכוס מדידה ודייקת בכמויות?
2. לישה לא מספיקה
3. התפחה בכלי לא אטום
מריחה של מעט שמן על הבצק לפני ההתפחה אכן מסייעת לכך(:
מכסים עם ניילון נצמד את הקערה איפה שתופח הבצק
קודם כל אתר מדהים! מתכונים מצויינים אחד אחד =)
2 שאלות…
*ניתן לאפות 2 תבניות במקביל על טורבו?
*אפשרי להכין את בסיסי הפיתות בחמישי ולהקפיא ובמוצ”ש להפשיר ולאפות?
היי מלכה,
שמחה מאד שאת נהנית מהמתכונים!
אפשר לאפות 2 תבניות בו זמנית, ואפשר להקפיא את הפיתות לפני האפייה ולאפות לאחר הפשרה.
תודה על האתר המדהים שלך!
אם כבר יש לי פיתה, ואני רוצה לעשות עם זעתר איך אני אעשה?
היי שהם,
תכיני לפי המתכון הזה לפיתה עם זעתר(:
תודה רבה.
האם ניתן לאפות בסיר גריל את הפיתות
היי,
אפשר לאפות בסיר גריל, רק שימי לב להיזהר מאפיית יתר(:
תודה
נראה מושלם
איך אפשר להמיר ללא גלוטן?
היי,
אני מניחה שאפשר להמיר את הקמח בקמח ללא גלוטן (כמו “תמי” או “כרגיל” או מולינו” וכדומה). התוצאה תהיה שונה מעט.
יש לי מולינו כחול, את יודעת לאמר לי כמויות?
כמות מים?
מולינו כחול זה מצוין. אין שינוי בכמויות המרכיבים, אך תתחילי בכוס אחת של מים ותוסיפי לפי הצורך- יתכן שצריך אפילו יותר מכוס ורבע מים, עד שיתקבל בצק דביק יחסית.
שינוי נוסף הוא שאין צורך בהתפחה של שעה לפני יצירת העיגולים: לאחר הלישה יש לרדד וליצור עיגולים ואז להניח אותם להתפחה של כשעה. לאחר ההתפחה למרוח שמן וזעתר ולאפות.
*מכינה אותך שלא תיבהלי😊 הבצק דביק ולכן כדאי לעבוד עם ידיים מקומחות, מערוך מקומח ועל משטח מקומח.
בהצלחה!
יצא ממש טעים. המתכונים שלך מככבים אצלי במטבח 🙂
אפשר למרוח תערובת שום, שמן זית ופטרוזיליה?
שמחה שאהבת את המתכון ושיצא מוצלח! אפשר למרוח את התערובת הזו.
שכחתי להוסיף שמן ונזכרתי רק בסוף שסיימתי להכין את הבצק אפשר לשים בסוף את השמן הזית?
היי,
אפשר אבל כדאי להוסיף אותו בהדרגה.
מה אפשר להכין עם הבצק שנישאר?
היי,
אני לא בטוחה שהבנתי, איזה בצק אמור להישאר? יש ליצור מכל הבצק כ-10 עיגולים(:
יצא מושלם אין מילים תודה ענקית על האתר!!!!!!!!!!!
שמחה מאד שאהבת את המתכון! תודה על הפרגון🌺
יצא מדהים!!!! חוסל גם על ידי הילדים (:
תודה רבה.
איזה כיף שאהבתם את המתכון, נראה מעולה ממש! תודה על השיתוף❤
היי
הכנתי את זה לשבת והכל חוסלללל
זללנו את זה
היה מעולה !!!
הכנתי מקמח כוסמין 80% ויצא מעולה
תודה רבה 😍
שמחה ממש שאהבתם את המתכון! תודה רות על השיתוף❤
שמחה ממש שאהבתם את המתכון! תודה רות על השיתוף❤
הי אפרת,
אני הכנתי את המאפה, אבל יש שיטה שזה יראה יותר עגול?
אפשר לרדד על משטח מקומח קלות ולקרוץ עיגולים בקוטר 15 ס”מ, זה פשוט דורש קצת יותר התעסקות😊
לעשות את זה יותר עגול מלכתחילה
תודה רבה על המתכון הטעים!
ממש ארוחת ערב מצוינת.
שמחה שאהבת! תודה אמונה❤
אם יש לי אבן שמוט בתנור, ניתן להניח עליה?
היי שירי,
אפשר בהחלט😊
היי אפרת בטח גם את עם ההכנות לפורים אבל אני חייבת את עזרתך! בבקשה🙏
אני רוצה להכין משלוח מנות של מאפים(לחמים) לחמתי ויש כאן באתר כמה מתכונים של לחמים לדוגמא מיני מאפים מהירים
רציתי לדעת איזה מתכון את ממליצה להכין למשלוח מנות שישאר טרי וטעים אם אני מכינה היום -יום חמישי למחר בצהריים
ואיך הכי כדאי לשמור על הטריות של המאפה
סומכת רק אלייך תודה רבה על המתכונים הטעימים והקלים 😍
מאחלת לך חג פורים שמח 🤡🤡
היי רחלי:)
את רוב הלחמים אפשר לשמור בהקפאה עד ליום ההגשה.
אם את מכינה היום-תכניסי למקפיא בתוך שקית/ קופסה אטומה מיד כשהמאפים מתקררים, וביום שישי תוציאי כמה שעות לפני להפשרה ותסיימי את ההפשרה בחימום קצר בתנור/ במיקרו.
בנוסף למיני מאפים שהזכרת, אני ממליצה על לחם שום, בייגלה או בייגלה ירושלמי
בהצלחה ופורים שמח!.
היי ,
האם הבצק הזה יתאים לאפיית הפיצות עם בצל מטוגן ופרג למעלה ?
אני מניחה שאפשרי 🙂
איזה עוד טיבול אפשר חוץ מזעתר?
מתכון אליפון קבוע בבית
אפשר להכין עם אחד מהתיבולים במתכון הזה- מיני מאפים מהירים (רעיונות לתוספות בתחתית המתכון).
מתכון מספר 1 בסופש שנגמר הלחם בחמישי לפני החלות של שבת!!
התחלנו עם הזעתר והשתדרגנו לפפריקה עם בצל מטוגן חלומי!! כמו במאפיה!
אפשר גם זעתר עם פפריקה ואבקת שום ומלח
בתאבון
שמחה שיצא טעים!
תודה רבקי 🙂
היי, יש שמן זית גם בתוך הבצק, או שה4 כפות שמן זה לציפוי? אני באמצע הכנה אשמח לתשובה מהירה 🙃
4 כפות שמן זה לתוך הבצק.
בלי קשר, יש לשים שמן בציפוי.
למריחה
היי אפרת,
1. אפשר בלי מיקסר?
2. יש אפשרות להכין רק ל-2 אנשים? נגיד 2 פיתות לכל אחד.. את יכולה לרשום לי כמויות בהתאם?
תודה 🙏
(האתר שלך הפלא ואני תמיד משתמשת בו)
1. אפשר ללוש ידנית.
2. אפשר להכין מחצית כמויות:
1+3/4 כוסות קמח לבן (250 גרם)
חצי כף גדושה שמרים יבשים
חצי כפית סוכר
2/3 כוס (150 מ”ל) מים חמימים
2 כפות שמן
רבע כפית מלח
לציפוי: שמן זית, תבלין זעתר
יצא מושלם!
תודה הודיה, נראה מעולה 🙂
יצא נדיר
שמחה לשמוע 🙂
תודה לינוי
היי
משתמשת בשמרים טריים גרגרים ידוע לי שלא רצוי לערבב סוכר עם שמרים
אשמח לדעת שזו טעות
דווקא ההפך. הסוכר מסייע לפעולת השמרים.
שמרים מערבבים עם סוכר ומים פושרים כדי שיתפחו
היי
כמה רסק תפוחים אפשר במקום השמן ?
בתודה מראש.
לא חושבת שכדאי לשים יותר מ2 כפות.
יצא רך וטעים, 8 פיתות אפיתי קצת פחות מ-10 דקות
שמחה לשמוע 🙂
תודה שלומית
נישאר לי קצת בצק והא כבר יומיים שוכב במקרר (לא פריזר). האם עוד אפשר להשתמש בו, או שכבר לזרוק? לכמה ימים יכול להישמר במרר?
אני חושבת שאפשר.
כדאי לנסות לאפות היום.
שלום אפרת, שמתי כף וחצי של שמן זית ויצאה כמות מוגזמת מאוד. האם הפיתה אמורה להיות ספוגה בשמן בהגזמה או שפשוט לשים הרבה פחות שמן.? וגם כמה בערך זעתר אמורים לשים?
תודה
היי שגית,
אולי הכף שלך גדולה? זה אמור להראות כמו בתמונה בתחתית המתכון.
אם זה נראה לך יותר מידי שימי כף אחת שמן זית.
יש לשים כף זעתר על כל פיתה. אם הכף שלך גדולה שימי כף שטוחה.
הכנתי היום ויצא מאוד לא מוצלח.
במגש הראשון, לאחר 10 דקות בול בתנור, הפיתותו יצאו קשות כמו אבן.
במגש השני בתנור, לאחר 10 דקות היו חצי עשויות וחצי בציות עדיין.
משהו במירקם של הפיתות לא מסתדר לי. מה זה יכול להיות?
היי ליאת,
ממש מוזר. בשתי הפעמים אפית על אותה טמפ’ ואותה תוכנית בתנור? חום עליון וחום תחתון? (לא טורבו, נכון?)
הבצק יצא לך נוח? התפחת אותו שעה? הוא תפח?
פתאום ראיתי את ההודעה אז סליחה על הכפילות..
הבצק יצא נהדר, מירקם מצוין ולא דביק בכלל.
אפיתי על 200 מעלות בתנור שחומם מראש, חום עליון ותחתון ולא טורבו..התפחתי את הבצק כל הלילה במקרר מכוסה בניילון ניצמד והוא תפח מאוד מאוד יפה..
לשתי אותו קצת מייד כשהוצאתי מהמקרר, אולי אסור ללוש בצק אחרי שתפח..?או מה יכול להיות?
נשמע שהכל עשית בסדר. אין בעיה שלשת אותו קצת אחרי שתפח.
זה פשוט מוזר שפעם אחת יצא קשה מידי ופעם שניה לא אפוי מספיק.
נשארו לך פיתות? אם כן, נסי לעשות ניסוי על פיתה אחת ולאפות אותה בתנור שחומם מראש ל190 מעלות במשך 15 דקות אבל חשוב שתעקבי אחרי האפיה ותוודאי שהפיתות לא משחימות יותר מידי.
כן נישאר, אנסה. התנור שלי דיי חזק, זה יכול להיות בגלל זה?
כן.
היי אפרת, רציתי לשאול אם אני מכינה את המתכון בערב, ומקפיאה את הפיתות במקפיא, אני יוכל לחמם אותן ולהשתמש איתן בבוקר?
כן.
היי אפרת
הכנתי עם קמח כוסמין לבן שמרים טריים ורסק תפוחים במקום שמן מניסיון קודם יוצא מוצלח
העיניין הוא שגם עם כוס ורבע מים ו4 כפות רסק תפוחים הבצק יוצא דביק
ואז מוסיפה קמח
לדעתך מה עדיף להפחית מהכוס ורבע מים או מארבע כפות רסק תפוחים או גם וגם כדי שהבצק יצא פחות דביק כבר מראש?
תודה והמשך טוב.
מספיק לשים 2 כפות רסק תפוחים.
עדיף קודם לשים את הקמח ואח”כ להוסיף נוזלים בהדרגה לפי הצורך.
בוקר טוב אפרת
עם קמח כוסמין 80 אחוז עשוי להצליח?
אם לא אשתמש בקמח כוסמין לבן
ושאלה נוספת קראתי איפשהו שרצוי להוציא את החומרים מהמקרר שיהיו בטמפרתטורת החדר לפני שמתחילים (קמח אבקת אפייה וכדומה אצלי במקרר)
מה דעתך?
ואם כן מה לגבי שמרים טריים משנה שהם ישר מהמקרר?
תודה לך .
נראה לי שכן.
בשימוש עם שמרים כדאי להשתמש בקמחים בטמפ’ החדר.
שמרים טריים אין בעיה שהם ישירות מהמקרר.
פגז !! זה מה שאשתי אוכלת כל השבוע
שמחה לשמוע 🙂
יצא מעולה
את אלופה !!!!11
ואו נראה מעולה!
תודה סיגל 🙂
היי אפרת
לגבי מיקסר אםשרי מיקסר ידני או חייב מיקסר יותר רציני עם הקערה מהכבדים יותר?
והאם גם ערבוב בכף יהיה טוב?
תודה. ושבת שלום.
בצקים עם שמרים כדאי להשתמש במיקסר עם וו לישה (עם הקערה).
אם אין לך אפשר לערבב בכף אח”כ ללוש עם הידיים לפי הזמנים הרשומים במתכון.
שבת שלום 🙂
האם הבצק מתאים גם לפיצה?
כן.
היי אפרת, אני צריכה לקחת את הפיתות לבית ספר בבוקר, אם אכין יום לפני איפה הן יישמרו הכי טריות ביום למחרת?
תודה מראש
אפשר לשמור על השיש בשקית סגורה היטב.
נראה אחלה מתכון , תאמרי בבקשה אפשר להקפיא חלק מהבצק או לחלופין איך אני מכינה חצי כמות? תודה
כן אפשר להקפיא את הפיתות לאחר האפיה או להכין מחצית מכל הכמויות.
למה הפיתות יוצאות קשה כמו אבן, ולא רכות?
את אופה בחום עליון וחום תחתון? כמה זמן אפיה?
אולי התנור שלך חזק מידי ולהבא כדאי לאפות ב 180-190 מעלות.
תודה על המתכון הנפלא!!
תזכי להצליח עוד ולעלות מעלה…
תודה ❤️
היי אפרת,
אפשר להשתמש הקמח ללא גלוטן?
או שיש מתכון אחר… לא מצאתי באתר המהם הזה.
היי אורית,
לא ניסיתי להכין עם קמח ללא גלוטן אבל אם זו תערובת קמחים כמו קמח תמי או קמח כרגיל אני מניחה שאפשר.
היי אורית,
לא ניסיתי להכין עם קמח ללא גלוטן אבל אם זו תערובת קמחים כמו קמח תמי או קמח כרגיל אני מניחה שאפשר.
תודה רבה על המתכונים הנפלאים והיחס והתגובות!!
למרות שאין לי כ”כ רקע במטבח, מכינה הרבה מתכונים שלך ויוצא מעולה!!!
תודה לך!
שמחה לשמוע!
תודה תמר 🙂
בוקר טוב אפרת
למה תמיד יוצא לי טעם לוואי כשמשתמשת בשמרים טריים של שימרית ?
על פי הכמות והם לא מקולקלים.
יום טוב ותודה מראש.
זה לא אמור לקרות. טעם לוואי יכול להיות כתוצאה מהוספת כמות שמרים גדולה מהרצוי (כדאי להשתמש במשקל) או התפחת יתר.
זה קורה לך גם בשמרים טריים שמגיעים בקוביה?
האם ניתן להכין לילה לפני את הבצק? אם כן אז האם להתפיח במקרר?
כן, לשים בקערה גדולה ולעטוף אותה בניילון נצמד.
הי אפרת, הכנתי עם קמח כוסמין ויצא מעולה! מה שכן, למחרת הפיתות התייבשו (שמתי בקופסה סגורה). איך שומרים על הטריות יום למחרת? תודה, מיכל.
היי מיכל,
קמח כוסמין נוטה להתייבש מהר יותר ולכן כדאי להקפיא באותו יום שמכינים (לאחר שהפיתות התקררו) וכל פעם להפשיר כמות שאוכלים.
לגבי הפיתות שהתייבשו, נסי לחמם פיתה אחת במיקרוגל, אולי זה יעזור קצת.
היי,
משוגעת על האתר הזה והמתכונים פה
האם אפשר להכין עם קמח שמרים? אם כן מה הכמויות
תודה 🙂
היי ליעד 🙂
אפשר לשים 3.5 כוסות קמח שמרים ולוותר על השמרים.
הי,
האם ניתן לעשות מקמח כוסמין 80%?
כן אפשר.
היי אפרת
האם מתאים פה מיקסר ידני עם וו לישה?
נאמר לי בחנות שהוא לא מתאים לבצק לא מספיק חזק ידוע לך האם כן אפשרי להשתמש בו במתכון זה?
תודה
היי אפרת
האם ניתן להשתמש בשמרים טריים במקום שמרים יבשים?
ואם כן מהי הכמות?
תודות.
היי עינת,
אפשר לשים 25 גרם שמרים טריים.
לא בטוחה אם מיקסר ידני מספיק חזק ללוש את הבצק. עדיף ללוש ביד אם אין לך מיקסר רגיל.
היי,🌸
תקשיבי מתכון סוף הדרך.
הבצק נוח לעבודה הקטנים שלי עזרו,עשו אחד משלהם (בני שנתיים ושלוש וחצי).
התענגנו על כל ביס ממש טעים.
תודה רבה לך על כל המתכונים.😊
נראה מעולה!
שמחה שנהניתם מההכנה ומהטעם 🙂
יצא ממש מעולה וטעים
תודה שרית, שמחה שאהבת 🙂
האם כדאי להוסיף משפר אפיה?
לא חייב במקרה הזה. משפר אפיה טוב יותר לחלות ומאפים אווריריים.
יום מקסים 🙂
נראה מתכון ממש קל, עד שמתחשק להוציא את המיקסר ולהכין…
תודה 🙂
עשיתי את הפיתות יצא מעולה. הטעם של המאפיה בבית!!!
תענוג.
איזה כיף לשמוע 🙂
תודה רבקי וחג שמח 🌷
יצא סוף!! בצק מעולה! מכינה שוב היום.
תודה:-)
שמחה שאהבת 🙂
תודה וחג שמח!
הי אפרת,
אתר מקסים ופרקטי.
משתמשת בו המוןן.
תודה רבה!
תודה חוי ❤️
חג שמח!
היי אפרת.תודה על מתכון מעולה יצא לי מקילו 20 פיתות זעתר מצויינות אתר הזה מקסים חג שמח
תודה לך שחזרת לעדכן!
חג שמח 🌷
הייייי אפרת! תודה רבה על כל המתכונחם המפנקים שאת מפרסמת…. הפיתות נראות פצצה שווה לנסות להיכן אותם
תודה פדות 🙂
אפשר להכין בלי שמרים? עם אבקת אפייה?
פחות מתאים.
היי אפרת,
נראה מעולה. תודה על כל המתכונים המוצלחים. רוצה להכין היום ליום רביעי
האם ניתן להקפיא?
כן אפשר להקפיא.
תודה רבה 🙂
אחד הבצקיםם!!!
תודההה
נראה מעולה!
תודה על השיתוף 🙂
הי,
רציתי לשאול אם אפשר במקום סוכר להשתמש בסטיביה או בתחליף סוכר אחר?
אני מורידה את הסוכר מכל מה שאני מכינה ויש לי בבית בעיקר תחליפי סוכר.
אשמח לדעת.
תודה.
הסוכר תורם לפעולת השמרים אבל אם את נמענת מסוכר תוותרי עליו. אין צורך בתחליף.
היי אפרת,
הפיתות צריכות להיות קשות ולהתרכך בהדקגה שזה יוצא מיד מהתנור?
הפיתות יוצאות מהתנור כשהן רכות. אם הן קשות זה אומר שהן היו בתנור 2-3 דקות יותר מידי.
היי אפרת. תודה על המתכונים הנהדרים.כמה פיתות יצא מקילו קמח אם אפשר לקבל מתכון מדויק אני אשמח מאד שוב תודה.שבת שלום.
היי אהובה,
מקילו קמח אמורות לצאת כ-20 פיתות.
קילו קמח לבן
2 כפות גדושות שמרים יבשים
כף סוכר
2.5 כוסות מים חמימים (*מומלץ להתחיל מכוס ולהוסיף יותר בהדרגה)
שליש כוס שמן
כפית מלח
לציפוי: שמן זית תבלין זעתר
היי אפרת!!! רק רציתי להגיד לך תודה על כל המתכונים הטעימים שאת שולחת אנחנו נהנים מאוד בבית!!!!!!!! תודה ענקית
בשמחה ❤️
איך זה יצא עם קמח כוסמין?
אם זה קמח כוסמין לבן אז בסדר.
אם זה קמח כוסמין מלא כדאי לשלב עם קמח לבן כדי שהמרקם ייצא מוצלח יותר.
שלום אפרת
האם אפשר להשתמש בקמח שמרים להכנת הפיתות ? זה חוסך המון זמן והתעסקות…. הוא גם תופח במהירות
בברכה ותודה על אתר נפלא
רותי
אפשר ואז יש לוותר על השמרים.
נראה מדהים!
אפשר להכין את הפיתות עם קמח מלא?
אני חושבת שכן. לדעתי כדאי לשלב עם קמח לבן (לפחות כוס קמח לבן) כדי שהמרקם לא ייצא דחוס מידי.
אפרת שלום
אני רכשתי את הספר הראשון שלך האם יש עוד ספרים או מתכונים חדשים שאפשר לקבל במייל כדי לההוסיף למרשמים הנהדרים והמוצלחים
בברכה
אורלי
היי אורלי,
בקרוב תצא סדרת ספרים מחולקים לפי נושאים. אעדכן על כך בניוזלטר ובאתר.
יום מקסים 🙂
למה בעצם לא לאפות יותר מארבע יתות בתבנית – אם יש מקום ליותר?
לא אמור להיות מקום ליותר.
רוצה להשתמש בתערובת להכנת מאפי שמרים ללא גלוטן של אוסם. כמה מהתערובת לשים? ואם משתמשים בה כבר לא צריך עוד שמרים בנוסף? מה לגבי שאר המרכיבים מים וכו משהו משתנה? משהו בשלבי/זמני ההכנה משתנה?
כמו כן רציתי לשאול כמה שמן זית וזעתר לשים מעל כל פיתה? והאם לעברבב את השמן עם הזעתר קודם או איך?
ועוד שאלה איזה גודל תבנית חד פעמית צריך? האם חד פעמי זה בסדר?
אותה כמות. צריך שמרים.
מים יש להוסיף בהדרגה עד שמתקבל בצק נוח.
אין שינוי ביתר הדברים.
קודם שמן אח”כ זעתר.
תבנית חד פעמית ענקית.
היי אפרת, לפני כודשיים יצאתי מהבית של ההורים לדירת שותפות. רוצה לקנות מיקסר אבל לא מהיקרים של קיצ’ן אייד אלא משהו ופשוט. יש לך מיקסר שאת יכולה להמליץ עליו? האם מיקסר פשוט יעיל לכל הפעולות? ולגבי הוו לישה שכתבת עליו במתכון מה זה? יש אותו גם במיקסרים פשוטים? תודה על אתר מדהים ובעיקר מגוון
היי,
אני ממליצה שתעברי על התגובות במדריך שימוש במיקסר. יש שם מידע והמלצות.
היי אפרת, בקשה קצת לא שגרתית.. אני נהנת מאוד מהאתר שלך כבר כמה חודשים ובתור אמא לילדה של אוכלת גלוטן ובתור אחת שמארחת המון צמחונים אני תמיד מוצאת משהו טעים וקל להכין.. אנחנו גרים בישובי ים המלח ובסביבתו המון “בני דודים” מוכרים פיתות זעתר כאלה וכל כך עצוב לי על הבבת שלי שתמיד רוצה ולא יכולה כי היא לא אוכלת גלוטן.. הייתי מאוד רוצה ללהפתיע אותה ולהכין לה את המתכון הזה ללא גלוטןן.. אשמח אם תוכלי לחשוב על דרך שבה אוכל להכין לה את זה.. רק אציין שבגלל שאנחנו מישובי ים המלח אין לנו כל כך גישה לסופרים גדולים ובמרכול יש רק או קמח רב תכליתי של כרגיל או קמח שמרים ללא גלוטן של אוסם.. דברים כמו קונדיטור וכו’ אין לנו.. אשמח מאוד אם תוכלי לעזור לי לשמח את הילדה שלי
לדעתי זה אמור לעבוד עם תערובת להכנת מאפי שמרים ללא גלוטן של אסם. את המים כדאי יהיה להוסיף בהדרגה ולפי הצורך.
נראה מדהים, הולכת לנסות מחר!
תודה שאת כל הזמן מחדש ומפתיעה
וואי וואי וואי חלום חיי
בבקשה תגידי שאפשר להכין את זה בצורה שהיא ללא גלוטן
בבקשה בבקשה בבקשה
תכף לוקחת ביס מהמסך מרוב שזה נראה טוב
לא ניסיתי אבל שמעתי שאפשר להכין פיתות זעתר עם קמח תמי.