זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 20-23 דקות
מס’ מנות: 12 לחמניות
סוג: פרווה
מצרכים:
2 כוסות (260 ג’) קמח מלא
כוס וחצי (210 ג’) קמח לבן
כף מלאה (11 ג’) שמרים יבשים
כפית (5 ג’) סוכר
¾ כוס (180 מ”ל) מים חמימים
4 כפות סילאן
שליש כוס (80 מ”ל) שמן זית או קנולה
כפית (5 ג’) מלח
70 גרם אגוזים קצוצים שבורים (לא חובה)
30 גרם צימוקים (לא חובה)
לציפוי: ביצה טרופה ושומשום (*לגרסה הטבעונית ניתן להבריש בשמן זית במקום ביצה)
אופן הכנה:
-מערבבים את הקמחים עם השמרים והסוכר. מוסיפים מים חמימים ומערבבים כדקה. מוסיפים סילאן ושמן ולשים את הבצק במשך 3-4 דקות (רצוי להשתמש במיקסר עם וו לישה). אם הבצק דביק- להוסיף עוד קמח. אם הבצק יבש- להוסיף עוד קצת מים.
-מוסיפים אגוזים וצימוקים ומפזרים מעל הבצק כפית מלח באופן אחיד. ממשיכים ללוש במשך כ-5 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד, מעט דביק אך נוח לעבודה.
-משמנים מעט קערה גדול, מניחים בתוכה את הבצק ומכסים את הקערה במגבת. מניחים בצד להתפחה של שעה עד שעה וחצי במקום חמים בבית, עד להכפלת הנפח.
-מוציאים מהבצק את האוויר ומניחים לתפיחה נוספת עד להכפלת הנפח.
-מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. כל חלק מחלקים ל-6 חלקים שווים ומכל חלק יוצרים כדור (סה”כ 12 כדורים).
-מרפדים תבנית ענקית בנייר אפיה ומניחים את הכדורים במרווחים זה מזה. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה-שעה וחצי, עד הכדורים תופחים.
-מברישים בעדינות את הלחמניות (בחלקן העליון) בביצה טרופה ומפזרים שומשום.
-מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך 20-23 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות (יש לחמם את התנור מראש כ-7 דקות לפני).
-מצננים לגמרי לפני שאוכלים.
הערות:
*ניתן לשמור את הלחמניות בשקית אטומה כ-24 שעות. לאחר מכן כדאי להקפיא.
*הלחמניות נשמרות במקפיא עד חודש.
*אפשר לוותר על האגוזים ו/או הצימוקים.
היי אפרת
אפשר להכין את הלחמניות רק מקמח מלא?
אפשר לוותר על הסילאן?
תודה
פחות מומלץ. זה ייצא דחוס מידי.
אפשר להפחית מכמות הסילאן. לוותר לגמרי פחות מומלץ.
הי אפרת,
אפשר במקום קמח מלא לשלב קמת לבן וסובין?
אם כן- מה היחס ביניהם?
תודה!
האמת שלא ניסיתי כך שאני לא יודעת.
היי אפרת,
מתכון ממש מצויין אהבתי!!!
השתמשתי ב3 וחצי כוסות קמח כוסמין 100% מלא
וויתרתי על הסוכר וכן שמתי כמו שכתבת 4 כפות סילאן..
השאלה היא אם אני מכפילה את הכמות לקילו אז אני בעצם אמורה לשים
8 כפות סילאן?? ולשתי קילו 16 כפות סילאן? זה המוןןןןןןן
בדר”כ במתכונים שמים לקילו אחד בין כף אחת של סוכר עד ארבע כפות..
עוד שאלה, אם אני אחליף את הסילאן לדבש הטעם ישתנה לטובה או לרעה או שזה אותו דבר? תודהה:)
היי
שמחה שאהבת את המתכון(:
כמות הסילאן מתאימה למתכון כי הלחמניות מעט מתוקות וכן משום שקמח מלא יוצא קצת פחות מתוק.
את יכולה להפחית מעט לפי הטעם, יצא פחות מתוק.
היי אפרת יקרה,אין לי סילאן וגם לא דבש. אפשר לשים במקום מייפל?
היי
עדיף להוסיף עוד 3 כפות סוכר.
וואלה יצא לי אכלה
שמחה לשמוע(:
אם אני לא רוצה להתפיח אז אפשר לוותר על השמרים?
השמרים וההתפחה הכרחיים על מנת שיצא לחם.
טוב, תודה.
מה קורה אם לא מוסיפים שמרים?
יוצא מאפה שטוח ושונה מלחמנייה😊
זה הדבר הכי טעים בעולם שאכלתי!! אני לא צוחקת!!
תודה אפרת על המתכון אני מכינה את זה כל הזמן❤
איזה כיף שאת נהנית מהמתכון!
תודה על הפרגון❤
שלום לכולם יש לי שאלה אני רוצה להכין לחם לשבת אבל אני רוצה לערבב עם שתי קמחים עם קמח כוסמין 80 אחוז וקמח מלא איך עושים את זה
היי,
אפשר לשים חצי כמות קמח מלא וחצי כמות קמח כוסמין ללא שינוי נוסף במתכון. המרקם יצא שונה מעט.
יש להוסיף את המים בהדרגה ולפי הצורך.
הכנתי לכבוד שבת, ויצא מדהים!!! אוורירי וטעים, הוספתי אגוזים וצימוקים וממש שידרג..
תודה רבה! בצק נהדר וכיפי לעבודה:)
שמחה מאד שיצא מוצלח! התוספות נשמעות מעולה(:
תודה על השיתוף❤
שלום,
המתכון נראה מצוין, אולי את יודעת כמה קלוריות יוצא ללחמניה?
היי,
תלוי בגודל הלחמניות, אבל יש כ-130 קלוריות בלחמנייה.
תוכלי לבדוק בעצמך לגבי על מתכון בקישור הבא: https://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/analyzer/
היי אפרת קודם כל שתדעי שאני מכורה למתכונים שלך.
באיזו עוצמה ללוש במיקסר ?
ובאיזו עוצמה לשים במיקסר בצקים של חלות ומאפים ?
היי מזל,
אפשר ללוש על עוצמה גבוהה וקרובה למקסימלית.
בוקר טוב אפרת
אפשר קמח כוסמין מלא וקמח כוסמין לבן (כקמח לבן|)?
תמיד כשמכינה עם שמרים (גרגירי שמרים טריים )
מרגישים את השמרים כטעם לואי
תאריך השמרים תקף
מה עושים איך נמנעים מכך?
בתודה מראש.
ושבת שלום
היי,
אפשר קמח כוסמין מלא וגם כוסמין לבן.
ממליצה לך לנסות להימנע מהתפחת יתר על מנת להפחית את טעם לוואי של השמרים.
אפשר גם לנסות להשתמש בשמרים יבשים כדי להפחית בטעם.
מתאים גם לחלות לשבת?
תודה על המענה האדיב, וכמובן על אוצר המתכונים שאין כמוהו בעולם!
היי שני,
המתכון מתאים גם לחלות(:
תודה על המילים החמות❤
יצא מטריף!!!
בזקנו מעט קצח.
תודה ענקית
איזה כיף שאהבתם את המתכון! תודה על השיתוף❤
הי אפרתי..
אני מעונינת לעשות 2 ק”ג
אפשר כמויות?
שאלה שניה אני רוצה לעשות עם הבצקק הזה גם את עוגת שמרים ושוקולד האם זה אפשרי?
היי שרית,
כמויות ל-2 קילו קמח:
קילו קמח מלא
קילו קמח לבן
4 כפות מלאות (44 ג’) שמרים יבשים
2 כפות סוכר
3 כוסות (720 מ”ל) מים חמימים
16 כפות סילאן
כוס ושליש (320 מ”ל) שמן זית או קנולה
4 כפיות מלח
280 גרם אגוזים קצוצים שבורים (לא חובה)
120 גרם צימוקים (לא חובה)
לציפוי: ביצה טרופה ושומשום (*לגרסה הטבעונית ניתן להבריש בשמן זית במקום ביצה)
לשאלתך, פחות הייתי ממליצה לעשות עם הבצק הזה עוגת שמרים כי הוא יבש יותר ופחות רך.
את יכולה להכין את הבצק שמרים במתכון הזה לעוגת שמרים שוקולד. אפשר להמיר את הקמח הלבן לקמח מלא, אבל כדאי לשלב לפחות כוס אחת קמח לבן והיתר מלא.
בהצלחה😊
יאם!!
נראה טעיםםםם:)
הכנתי כבר פעמיים כשכל הקמח קמח 80% מלא. אחרי 2 התפחות יצרתי לחמניות והקפאתי על מגש אפיה. אחרי ההקפאה יכולתי להעביר לשקית. כשרציתי לחמניות טריות הוצאתי לטמפ’ החדר והפשרתי(זה קטן אז מפשיר מהר) וה פחתי ואז אפיתי כרגיל. כולם מאוד נהנו מהתוצאה והיו לחמניות טריות לארוחת בוקר בלי לקום מוקדם.
תודה רבה!
רעיון מעולה:) שמחה שנהניתם😊
היי,
אפשר במקום הקמח הלבן קמח שמרים? ובמקום המלא קמח שיפון?
היי נופר, ערב טוב😄
ניתן להחליף את הקמח הלבן בקמח שמרים, ותורידי מהמתכון את הכף שמרים במקום.
את הקמח המלא ניתן להחליף בקמח שיפון, אך אני פחות ממליצה בגלל שהקמח שיפון יוצא מעט חמצמץ.
בהצלחה בהכנה 🌸
הי רק לוודא, צריך 3 התפחות? תודה! מיכל
נכון מיכל
פעמיים שהבצק בתוך הקערה ופעם אחת שהלחמניות מתפיחות
שבת שלום ❤️
הי אפרת, נראה מעולה. אני רוצה להכין אך שלא ייצאו לחמניות מתוקות. כמה סילאן לשים (אני אשים גם צימוקים)? תודה עח אתר נפלא , אני תמיד בודקת קודם את המתכונים שבאתר שלך!
המתיקות בלחמניה הזאת היא מאוד עדינה, אך תוכלי להוריד מכמות הסילאן לטעמך
תודה רבה מיכל 🙂
יום נפלא ❤️
הכנתי ויצא כל כך טעים! לא האמנתי שאני הכנתי את זה.. בזכותך! ❤ תודה 🙂 עם דבש כי נגמר הסילאן.
שמחה שיצא טעים ❤️
תודה שחזרת לעדכן!
שלום אפרת,
מים חמימים – האם להרתיח ולחכות שיתקרר מעט או שאלו מים בטמפ’ החדר?
אפשר לערבב מים רותחים עם מים קרים ביחס שווה.
הכנתי ויצא ממש טעים, הבעיה היחידה היא שזה לא יצא אוורירי. מה אפשר לשפר?
זה בגלל הקמח המלא.
אפשר להבא להוסיף משפר אפיה.
שלום וברכה, אפשר בבקשה את אותו מתכון (קמח לבן ומלא ביחד) רק לכמות של 1 קילו ?
תודה רבה !
היי דוד,
מצורפות כמויות לקילו קמח:
500 גרם קמח מלא
500 גרם קמח לבן
2 כפות מלאות (22 ג’) שמרים יבשים
כף סוכר
כוס וחצי (360 מ”ל) מים חמימים
8 כפות סילאן
שני שליש כוס (160 מ”ל) שמן זית או קנולה
2 כפיות מלח
140 גרם אגוזים קצוצים שבורים (לא חובה)
60 גרם צימוקים (לא חובה)
לציפוי: ביצה טרופה ושומשום (*לגרסה הטבעונית ניתן להבריש בשמן זית במקום ביצה)
היי
האם השמרים צריכים להיות כף גדושה שמרים יבשים או כף שטוחה ?
הכנתי והבצק לא תפח לי כי אולי לא עשיתי בדיוק את הכמויות של הקמח ובגלל זה או בגלל המדידה של הכפות שמרים..
כף מלאה (יותר קרובה לגדושה).
היי אפרת. אני רוצה לקבל בבקשה מתכון לחלה מקמח מלא לפי קילו. אני רוצה להכין שלושה קילו בצק
היי שלי,
את רוצה שארשום לך כמות לקילו או ל-3 קילו?
הלחמניות יוצאות טעימות מאוד, תודה רבה!
יש לי שתי שאלות (השאלות לא קשורות אחת לשנייה):
1. האם אפשר להכין את הלחמניות עם מילוי, נגיד תפוחי עץ? אם כן, מה השינוי בשלבי ההכנה ובזמן האפיה? וגם, אולי יש ך הצעה למילוי מוצלח?
2. האם אפשר להמיר חלק מהשמן בתחליף (חשבתי על רסק תפוחי עץ) בלי שזה יפגע בטעם? אם כן, כתבי בבקשה את כמויות השמן ואת רסק התפוחים (אן תחליף אחר)
תודה רבה!
1. לא ניסיתי, מניחה שאפשר. לא אמור להיות שינוי.
2. ממליצה לשים רק כף רסק תפוחים ו5 כפות שמן זית.
הי אפרת
אף פעם לא ניסיתי להכין לחמניות מקמח מלא עכשיו בדיאטה ורוצה לנסות, מה את ממליצה בתור התחלה שלא ייצא לי דחוס ויותר טעים . להשתמש בקמח כוסמין לבן לכל המתכון או לשלב מלא עם לבן כמו שכתבת?
היי הדס,
בתור התחלה כדאי להשתמש בקמח כוסמין לבן לכל המתכון.
בפעם השניה שתכיני תנסי לשלב חצי כמות קמח מלא.
הכנתי פעם אחת את הלחמניות, השתמשתי בקמח כוסמין מלא (בתור קמח מלא), יצא נהדר, תודה רבה על המתכון!
יש לי כמה שאלות:
1. אני רוצה בפעם הבאה להכין את הבצק יום לפני בערב , לשים אותו במקרר ולמחרת בבוקר לאפות. האם זה יכול לעבוד? אם כן, באיזה שלב מעבירים את הבצק למקרר? חשבתי להכניס למקרר מיד לאחר הוצאת האוויר, בבוקר להוציא, לעושת לחמיות, להתפיח כ-90 דקות ולאפות. האם זה נשמע נכון?
2. חשבתי להכין עם קמח שיפון מלא (בתור החלק של הקמח המלא), ואני לא רוצה שיהיה דחוס מדי. אולי יש לך טיפים?
3. אני גם רוצה לעשות שוב עם קמח כוסמין+צימוקים, האם מתאים להוסיף קינמון? אם כן, להוסיף לבצק או לצפות מבחוץ? אם לבצק, באיזה שלב, האם בשלב שמוסיפים צימוקים?
ושוב תודה על המתכונים הפשוטים והטעימים שלך!
היי מרים,
1. אפשר להכניס למקרר מיד לאחר הוצאת האוויר. לשים בקערה גדולה ולכסות אותה בניילון נצמד (זה יתפח שוב עד הבוקר).
2. אני פחות ממליצה להכין מקמח שיפון מלא. המרקם שלו יוצא דחוס. עדיף קמח מלא רגיל או כוסמין מלא.
3. אני חושבת שעדיף לצפות מבחוץ.
היי יש לך אתר נהדר
בקשר ללחמניות ישנה אפשרות לאפות את הלחמניות בתבנית מאפינס?
אני חושבת שכן אבל בכל מקרה יש להתפיח.
אפשר להשאיר את הבצק כשהוא כבר מחולק ללחמניות להתפחה במקרר כל הלילה?
אפשר אבל בגלל שזו התפחה שהיא בדר”כ קצרה יותר עדיף להתפיח בחוץ ולאפות.
אפשר שכל הכמות תהיה קמח מלא? ואיזה תחליף יש לסילאן (לחולה סכרת)
אפשר אבל המרקם ייצא קצת דחוס.
במקום סילאן אפשר לשים תחליף סוכר שמתאים לסוכרתיים (המינון משתנה בהתאם לסוג התחליף).
תודה.
הי אפרתוש יש לי כמה שאלות,אם הקמח שלי הוא 70% מלא או 80% אני פשוט שמה את אותו כמות של קמח עם הלבן, נכון?
וזה מתוק? כי אני רוצה מתוק שיהיה כארוחת צהריים לילדים.
כן, את שמה 2 כוסות קמח מלא 70% או 80% + כוס וחצי קמח לבן.
זה מאוד עדין במתיקות שלו. אם את רוצה שזה יהיה יותר מתוק מומלץ להוסיף עוד 2 כפות סוכר.
לא יוצא דחוס?
כי בעיקרון אני אלופה בלחמים אבל בזמן האחרון מכינה רק לחם חום כי אני בדיאטה, יוצא טעים אבל טיפה דחוס, מה את אומרת
לחמניות מקמח מלא תמיד יוצאות דחוסות יותר מלחמניות מקמח לבן. אבל עדיין זה יוצא טעים 🙂
אולי את יודעת ברכתם המוציא או מזונות?
לדעתי המוציא.
לחמניות קמח מלא.
יצאו נהדרות, רכות.
אין על המתכונים שלך.
שמחה שיצא טעים 🙂
תודה איריס
למה צריך כ”כ הרבה זמן של התפחה בכל שלב ?
קמח מלא גורם למרקם פחות אוורירי מאשר קמח לבן לכן מומלץ להתפיח 3 פעמים.
ההתפחה הראשונה והשלישית הן החשובות ביותר. על ההתפחה השניה אפשר לוותר.
יש להתפיח עד שהבצק מכפיל את נפחו. בימים חמים זה לוקח פחות זמן.
היי אפרת
יש סוכוי שיצא אכיל גם ללא שמן ? האם יש משהו במקום שמן?
תודה
השמן תורם למרקם הבצק . לא ניסיתי להכין בלי שמן בכלל או עם תחליף. מאמינה שזה ייצא קצת יותר יבש.
אפרת שלום אפשר בקמח כוסמין? תודה על כל המתכונים הנפלאים והנגישים.רחל
אם זה קמח כוסמין לבן אפשר להשתמש איתו לכל המתכון.
אם זה קמח כוסמין מלא אז אפשר להשתמש בו במקום הקמח המלא ולשלב איתו קמח לבן (כי בצק מקמח כוסמין מלא תופח פחות טוב).
ניסית לעשות רק מקמח מלא 80% איך יוצא? (הכותרת היא לחמניות מקמח מלא 🙂 )
הבעיה היא שכאשר מכינים עם קמח מלא בלבד הלחמניות יוצאות במרקם דחוס מידי.
אם זה קמח מלא 80% אני מניחה שהמרקם ייצא מוצלח יותר מאשר קמח מלא 100% ואז אפשר להשתמש בקמח הזה ללא שילוב של קמח לבן.
שלום
אפשר לעשות הכל מקח לבן?
יצא טוב?
כן. זה ייצא דווקא יותר אוורירי.
מתי מוסיפים את המלח
מוסיפים אגוזים וצימוקים ומפזרים מעל הבצק כפית מלח באופן אחיד.
היי, תודה על המתכון.
יעבוד אם דבש במקום סילאן?
כן.