שום דבר לא נמצא
ספרי מתכונים ב10 דקות

לחמניות מקמח מלא עם אגוזים וצימוקים, רכות וטעימות. 10 דקות והבצק מוכן להתפחה. 

לחמניות מקמח מלא

מצרכים (12 לחמניות):

2 כוסות (260 ג') קמח מלא

כוס וחצי (210 ג') קמח לבן

כף מלאה (11 ג') שמרים יבשים

כפית (5 ג') סוכר

¾ כוס (180 מ"ל) מים חמימים

4 כפות סילאן

שליש כוס (80 מ"ל) שמן זית או קנולה

כפית (5 ג') מלח

70 גרם אגוזים קצוצים שבורים (לא חובה)

30 גרם צימוקים (לא חובה)

לציפוי: ביצה טרופה ושומשום (*לגרסה הטבעונית ניתן להבריש בשמן זית במקום ביצה)

אופן הכנה:

-מערבבים את הקמחים עם השמרים והסוכר. מוסיפים מים חמימים ומערבבים כדקה. מוסיפים סילאן ושמן ולשים את הבצק במשך 3-4 דקות (רצוי להשתמש במיקסר עם וו לישה). אם הבצק דביק- להוסיף עוד קמח. אם הבצק יבש- להוסיף עוד קצת מים. 

-מוסיפים אגוזים וצימוקים ומפזרים מעל הבצק כפית מלח באופן אחיד. ממשיכים ללוש במשך כ-5 דקות נוספות עד לקבלת בצק אחיד, מעט דביק אך נוח לעבודה.

-משמנים מעט קערה גדול, מניחים בתוכה את הבצק ומכסים את הקערה במגבת. מניחים בצד להתפחה של שעה עד שעה וחצי במקום חמים בבית, עד להכפלת הנפח.

 -מוציאים מהבצק את האוויר ומניחים לתפיחה נוספת עד להכפלת הנפח.

-מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים. כל חלק מחלקים ל-6 חלקים שווים ומכל חלק יוצרים כדור (סה"כ 12 כדורים).

-מרפדים תבנית ענקית בנייר אפיה ומניחים את הכדורים במרווחים זה מזה. מכסים במגבת ומתפיחים כשעה-שעה וחצי, עד הכדורים תופחים.

-מברישים בעדינות את הלחמניות (בחלקן העליון) בביצה טרופה ומפזרים שומשום.

-מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ואופים במשך 20-23 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות (יש לחמם את התנור מראש כ-7 דקות לפני).

-מצננים לגמרי לפני שאוכלים.

הערות:

*ניתן לשמור את הלחמניות בשקית אטומה כ-24 שעות. לאחר מכן כדאי להקפיא.

*הלחמניות נשמרות במקפיא עד חודש.

*אפשר לוותר על האגוזים ו/או הצימוקים.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
שיפודי הודו בתנור
תבשיל ירקות בטריאקי

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
מרים (12:18 21.07.2020)

הלחמניות יוצאות טעימות מאוד, תודה רבה!
יש לי שתי שאלות (השאלות לא קשורות אחת לשנייה):
1. האם אפשר להכין את הלחמניות עם מילוי, נגיד תפוחי עץ? אם כן, מה השינוי בשלבי ההכנה ובזמן האפיה? וגם, אולי יש ך הצעה למילוי מוצלח?
2. האם אפשר להמיר חלק מהשמן בתחליף (חשבתי על רסק תפוחי עץ) בלי שזה יפגע בטעם? אם כן, כתבי בבקשה את כמויות השמן ואת רסק התפוחים (אן תחליף אחר)
תודה רבה!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:57 22.07.2020)

1. לא ניסיתי, מניחה שאפשר. לא אמור להיות שינוי.
2. ממליצה לשים רק כף רסק תפוחים ו5 כפות שמן זית.

Avatar
הדס (17:21 20.07.2020)

הי אפרת
אף פעם לא ניסיתי להכין לחמניות מקמח מלא עכשיו בדיאטה ורוצה לנסות, מה את ממליצה בתור התחלה שלא ייצא לי דחוס ויותר טעים . להשתמש בקמח כוסמין לבן לכל המתכון או לשלב מלא עם לבן כמו שכתבת?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (21:14 20.07.2020)

היי הדס,
בתור התחלה כדאי להשתמש בקמח כוסמין לבן לכל המתכון.
בפעם השניה שתכיני תנסי לשלב חצי כמות קמח מלא.

Avatar
מרים (21:48 1.07.2020)

הכנתי פעם אחת את הלחמניות, השתמשתי בקמח כוסמין מלא (בתור קמח מלא), יצא נהדר, תודה רבה על המתכון!
יש לי כמה שאלות:
1. אני רוצה בפעם הבאה להכין את הבצק יום לפני בערב , לשים אותו במקרר ולמחרת בבוקר לאפות. האם זה יכול לעבוד? אם כן, באיזה שלב מעבירים את הבצק למקרר? חשבתי להכניס למקרר מיד לאחר הוצאת האוויר, בבוקר להוציא, לעושת לחמיות, להתפיח כ-90 דקות ולאפות. האם זה נשמע נכון?
2. חשבתי להכין עם קמח שיפון מלא (בתור החלק של הקמח המלא), ואני לא רוצה שיהיה דחוס מדי. אולי יש לך טיפים?
3. אני גם רוצה לעשות שוב עם קמח כוסמין+צימוקים, האם מתאים להוסיף קינמון? אם כן, להוסיף לבצק או לצפות מבחוץ? אם לבצק, באיזה שלב, האם בשלב שמוסיפים צימוקים?
ושוב תודה על המתכונים הפשוטים והטעימים שלך!

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:14 2.07.2020)

היי מרים,
1. אפשר להכניס למקרר מיד לאחר הוצאת האוויר. לשים בקערה גדולה ולכסות אותה בניילון נצמד (זה יתפח שוב עד הבוקר).
2. אני פחות ממליצה להכין מקמח שיפון מלא. המרקם שלו יוצא דחוס. עדיף קמח מלא רגיל או כוסמין מלא.
3. אני חושבת שעדיף לצפות מבחוץ.

Avatar
שלומית (23:36 28.03.2020)

היי יש לך אתר נהדר
בקשר ללחמניות ישנה אפשרות לאפות את הלחמניות בתבנית מאפינס?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (12:15 29.03.2020)

אני חושבת שכן אבל בכל מקרה יש להתפיח.

Avatar
יעלה (18:50 23.02.2020)

אפשר להשאיר את הבצק כשהוא כבר מחולק ללחמניות להתפחה במקרר כל הלילה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:36 23.02.2020)

אפשר אבל בגלל שזו התפחה שהיא בדר"כ קצרה יותר עדיף להתפיח בחוץ ולאפות.

Avatar
bar (19:39 18.02.2020)

אפשר שכל הכמות תהיה קמח מלא? ואיזה תחליף יש לסילאן (לחולה סכרת)

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:15 18.02.2020)

אפשר אבל המרקם ייצא קצת דחוס.
במקום סילאן אפשר לשים תחליף סוכר שמתאים לסוכרתיים (המינון משתנה בהתאם לסוג התחליף).

Avatar
בר (21:31 18.02.2020)

תודה.

Avatar
שרית (18:44 2.10.2019)

הי אפרתוש יש לי כמה שאלות,אם הקמח שלי הוא 70% מלא או 80% אני פשוט שמה את אותו כמות של קמח עם הלבן, נכון?
וזה מתוק? כי אני רוצה מתוק שיהיה כארוחת צהריים לילדים.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (22:29 2.10.2019)

כן, את שמה 2 כוסות קמח מלא 70% או 80% + כוס וחצי קמח לבן.
זה מאוד עדין במתיקות שלו. אם את רוצה שזה יהיה יותר מתוק מומלץ להוסיף עוד 2 כפות סוכר.

Avatar
מרי (15:41 24.09.2019)

לא יוצא דחוס?
כי בעיקרון אני אלופה בלחמים אבל בזמן האחרון מכינה רק לחם חום כי אני בדיאטה, יוצא טעים אבל טיפה דחוס, מה את אומרת

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:29 24.09.2019)

לחמניות מקמח מלא תמיד יוצאות דחוסות יותר מלחמניות מקמח לבן. אבל עדיין זה יוצא טעים 🙂

Avatar
שרון בן עמי (11:33 19.09.2019)

אולי את יודעת ברכתם המוציא או מזונות?

Avatar
שרה (14:59 20.09.2019)

לדעתי המוציא.

Avatar
איריס בוסקילה (14:53 15.09.2019)

לחמניות קמח מלא.
יצאו נהדרות, רכות.
אין על המתכונים שלך.

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:14 16.09.2019)

שמחה שיצא טעים 🙂
תודה איריס

Avatar
אפי (08:47 9.09.2019)

למה צריך כ"כ הרבה זמן של התפחה בכל שלב ?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:31 9.09.2019)

קמח מלא גורם למרקם פחות אוורירי מאשר קמח לבן לכן מומלץ להתפיח 3 פעמים.
ההתפחה הראשונה והשלישית הן החשובות ביותר. על ההתפחה השניה אפשר לוותר.
יש להתפיח עד שהבצק מכפיל את נפחו. בימים חמים זה לוקח פחות זמן.

Avatar
עינת (15:06 8.09.2019)

היי אפרת
יש סוכוי שיצא אכיל גם ללא שמן ? האם יש משהו במקום שמן?

תודה

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (18:43 8.09.2019)

השמן תורם למרקם הבצק . לא ניסיתי להכין בלי שמן בכלל או עם תחליף. מאמינה שזה ייצא קצת יותר יבש.

Avatar
רחלי (13:55 5.09.2019)

אפרת שלום אפשר בקמח כוסמין? תודה על כל המתכונים הנפלאים והנגישים.רחל

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:09 5.09.2019)

אם זה קמח כוסמין לבן אפשר להשתמש איתו לכל המתכון.
אם זה קמח כוסמין מלא אז אפשר להשתמש בו במקום הקמח המלא ולשלב איתו קמח לבן (כי בצק מקמח כוסמין מלא תופח פחות טוב).

Avatar
מרים (09:30 5.09.2019)

ניסית לעשות רק מקמח מלא 80% איך יוצא? (הכותרת היא לחמניות מקמח מלא 🙂 )

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (10:12 5.09.2019)

הבעיה היא שכאשר מכינים עם קמח מלא בלבד הלחמניות יוצאות במרקם דחוס מידי.
אם זה קמח מלא 80% אני מניחה שהמרקם ייצא מוצלח יותר מאשר קמח מלא 100% ואז אפשר להשתמש בקמח הזה ללא שילוב של קמח לבן.

Avatar
שולמית (09:02 5.09.2019)

שלום
אפשר לעשות הכל מקח לבן?
יצא טוב?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:05 5.09.2019)

כן. זה ייצא דווקא יותר אוורירי.

Avatar
סמי (08:22 5.09.2019)

מתי מוסיפים את המלח

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:23 5.09.2019)

מוסיפים אגוזים וצימוקים ומפזרים מעל הבצק כפית מלח באופן אחיד.

Avatar
דבורה (08:15 5.09.2019)

היי, תודה על המתכון.
יעבוד אם דבש במקום סילאן?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (08:19 5.09.2019)

כן.

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.