זמן בישול/אפייה: 20 דקות
מס’ מנות: 10-12 לחמניות
סוג: חלבי
3.5 כוסות (500 גרם) קמח לבן
כף שמרים יבשים (8 גרם)
רבע כוס (50 ג’) סוכר
3 ביצים
⅔ כוס (180 מ”ל) חלב חמים (לא רותח)
80 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר
כפית מלח
לציפוי: ביצה טרופה + כף חלב
-מערבבים בקערת מיקסר את הקמח, השמרים והסוכר.
-מוסיפים ביצים, חלב וחמאה רכה ומערבבים כדקה. מוסיפים את המלח ולשים במשך כ-8 דקות לפחות, עד שמתקבל בצק חלק ורך.
-יוצרים מהבצק כדור, מניחים בקערה משומנת ומכסים במגבת. מתפיחים בטמפ’ החדר (עדיף במקום חמים בבית) במשך כשעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
-מוציאים את האויר מהבצק ומחלקים לכדורים בגודל שווה.
-מניחים את הכדורים בתבנית על נייר אפיה, מכסים ומניחים שוב להתפחה במשך כ-30 דקות.
-מברישים את החלק העליון בתערובת של ביצה טרופה וחלב ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ-20 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות.
הלחמניות במיטבן ביום ההכנה. אפשר להקפיאן מיד אחרי הצינון.
View this post on Instagram
היי אפרת. משתמשת המון במתכונים שלך. שאלה. עשיתי בדיוק לפי המידות ויצא לי נוזלי מידי ולכן הוספתי קמח. לא תהיה לי בעיה שיצא לא אורירי?
רק עוד שאלה. פעם עשיתי חלה יצא טעים אבל לא אורירי. מה אני עושה לא נכון? יוצא דחוס. אולי בגלל שאני עושה ללא מיקסר? אין לי
להבא תוסיפי את הנוזלים בהדרגה ולפי הצורך.
האווריריות היא קשורה ללישה ולהתפחה.
יכול להיות שאת לא לשה מספיק את הבצק במיוחד אם את לשה ידנית.
חשוב ללוש לפחות 12 דקות ואפילו יותר.
חשוב גם שהבצק יתפח כמו שצריך, עד הכפלת הנפח.
הי אפרת,
אין על המתכונים שלך…קלים וטעימים…
רציתי לשאול האם אפשר להכין את הבצק והצורה היום בלילה ולהכניס לתנור מחר על הבוקר?
או שזה לא ילך טוב….
תודה ענקית ופורים שמח!!!!
כן אפשר.
פורים שמח💜
תודה רבה
האםאפשר במקום שמרים יבשים להכין ראש עיסה עם שמרים טריים . אוהבת את הריח של השמרים וביבשים אין ריח. תודה
היי רינה,
במקום שמרים יבשים את יכולה לשים 25 גרם שמרים טריים.
כל המתכונים שלך פצצה!!!! תודה!!!!
שאלה- הביצים באיזה גודל- M L? ואם זה 3M ויש לי רק L אז אם אני מכפילה כמויות (ל1 קג בצק) לשים 6 או 5 L?
היי🙂
כעקרון אפשר עדיין לשים 3 ביצים אבל אם את מכפילה כמויות אפשר לשים 5 ביצים.
אפרת שלום .
במקום לחמם חלב במיקרוגל או על הגז .
אפשר לחמם אותו עם מים רותחים ?
הכוונה לשים בכוס מים רותחים ואחרי זה חלב ?
ואם כן אז כמה מים לשים בכוס ?
והאם זה ייעשה את הלחמניות אותו דבר ?
תודה .
כן אפשר לשים שליש כוס מים רותחים ושליש כוס חלב מהמקרר.
זה לא ישפיע אל התוצאה:)
אני צריך שהלחמניות יהיו מלוחות כמה מהסוכר להוריד או שהן לא מתוקות צאוד
הלחמניות לא מאוד מתוקות אבל בכל מקרה אפשר להפחית ל2 כפות סוכר.
3 ביצים זה לא הרבה מידי לחצי קילו?
בלחמניות הספציפיות האלה לא🙂
היי איך ניתן לשמור לאחר האפייה ? במקרר או בחוץ בכלי אטום ?
אפשר בכלי אטום על השיש. אם את רוצה לשמור את זה יותר מ12 שעות אני ממליצה להקפיא. כך זה יישמר הכי טרי.
תודה רבה. לכמה ימים ניתן לשמור על השיש ? פחות מעוניינת להקפיא
לאחר יום אחד זה מתחיל לאבד קצת מהטריות.
היי הבצק יצא דביא וזה אחרי שהוספתי עוד קצת קמח מה עושים ?
היי
ניתן להוסיף עוד טחפה קמח ולעבוד על משטח מקומח.
האם השתמשת בכוס מדידה בנפח 240 מל ודייקת בכמויות?
אפרת מדהים מדהים מדהים אין לי מילים כל המתכונים שלך אמיתיייייים עם מוצרים זמינים רובם בריאים והטעם מזין ומזזזמין.
לגבי המתכון אם אני רוצה בפרווה ולכמות קילו במה את מציעה להחליף את 360 מיל חלב
תודה על המילים הטובות!
אפשר להשתמש במים או חלב סויה במקום חלב, ובמחמאה במקום חמאה.
לקילו קמח יש להכפיל כמויות פי 2.
טיפ צרפתי:
תכניסו לכל כדור בצק קוביית שוקולד.
בכל ביס נוזל שוקולד! זה מעדן!
אפשר לחמם את החלב עם טיפה מים רותחים?
כתבת שצריך רק חמים ולא רותח אז נראה לי שזה ידלל אותו בכמות ממש מזערית, לא?
תודה!
כן, אין בעיה:)
עשיתי פרווה ויצא ממש טעים
איזה כיף שיצא מוצלח❤️
אפשר קמח מלא/כוסמין / כל קמח בריא אחר?
או שלמתכון הזה חייב קמח לבן?
אפשר קמח כוסמין/מלא אבל המרקם יהיה כבד יותר.
מתכון מעולה!! קל ופשוט ויוצא אוורירי כמו ענן!
איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️
היי האם חייבים מיקסר? אין לי
היי
מומלץ ללוש במיקסר, אבל אפשר גם ידנית(:
היי אפרת. נראה מתכון מעולה!! ממש עושה חשק להכין.
כמה קריטי שהחלב יהיה חמים?מנסה לעשות את ההכנה הכי קלה שאפשר😆
היי
חשוב שהחלב יהיה חמים או לפחות פושר ולא קר, זה עלול לפגוע במרקם.
הי אפרת,
אתר מדהים כתבת שאשפר שלים שמן במקום חמאה כמה שמן?
היי
אפשר לשים 70 מ”ל שמן(:
היי יש לך אתר מדהים! אני תמיד מחפשת בו מתכונים, תודה רבה לך!
שאלה- אפשר להחליף את החמאה בשמן? אני לא רוצה שזה יהיה חלבי ואני לא משתמשת במרגרינה מטעמי בריאות…
היי
איזה כיף שאת נהנית מהאתר!
אפשר לשים שמן, המרקם והטעם מעט ישתנו.
תודה! אלופה שאת!
התחתנתי לא מזמן ובזכות המתכונים שלך בעלי נהנה ממגוון של דברים טעימים…
איזה כיף לשמוע🥰
נראה מתכון מעולה
אשמח לכמות של קילו
תודה רבה
היי
שמחה שאהבת את המתכון!
לקילו קמח יש להכפיל כמויות פי 2:
קילו קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים ( 16 גרם)
חצי כוס (100 ג’) סוכר
6 ביצים
1/3 1 כוסות (360 מ”ל) חלב חמים (לא רותח)
160 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר
2 כפיות מלח
לציפוי: 2 ביצים טרופות + 2 כפות חלב
היי אפרת,
אני מכינה לא מעט מהמתכונים שלך וזמן האפייה לרוב תואם בדיוק לתנור שלי, אבל במתכון הזה זה ממש לא הספיק. הלחמניות נשארו לא מוכנות. הוצאתי אותן ולתתי להתקרר. כשעברו כמה שעות וטעמנו הן לא מוכנות.
האם יש אפשרות להשלים את האפייה לאחר מס’ שעות בחוץ? היו בניילון.
היי
אפשר לאפות לאחר קירור. המרקם עלול להיעשות טיפה יותר יבש.
יש אפשרות להכין את זה פרווה?
אפשר לשים מחמאה/מזולה, וחלב סויה במקום חלב.
אני לא משתמשת בחלב סויה אז אפשר מים נראה לי שאולי גם חלב קוקוס יכול גם לא?
אפשר מים, חלב קוקוס יתן מעט טעם של קוקוס אבל אם אוהבים אפשר.
בוקר טוב אפרת,
מרענן לקבל על הבוקר מרשם חדש ומבטיח:)
שתי שאלות לגביו, ותודה מראש:
1. איך את מחממת את החלב? האם חלב מהמקרר אינו טוב?
2. מה פשר ההנחיה המדויקת לגבי סוג המיקסר?
מניחה שגם מיקסר אחר יכול לספק את אותה סחורה, לא?
היי,
שמחה שהמתכון מצא חן בעיניך(:
1. אפשר לחמם קלות במיקרוגל או על הגז.
2. המיקסר הזה ספציפית מודד את הכמויות כפי שרואים בסרטון. אבל כל מיקסר יעשה את פעולת הלישה🙂
אה… חמוד.
תודה