שום דבר לא נמצא

זמן בישול/אפייה: 20 דקות

מס’ מנות: 10-12 לחמניות

סוג: חלבי

רכיבים

3.5 כוסות (500 גרם) קמח לבן

כף שמרים יבשים (8 גרם)

רבע כוס (50 ג’) סוכר

3 ביצים

⅔ כוס (180 מ”ל) חלב חמים (לא רותח)

80 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר

כפית מלח

לציפוי: ביצה טרופה + כף חלב

רוצים את המתכונים המנצחים שבאתר בספרים? לחצו והזמינו עכשיו!

לא בטוחים באיזו כוס להשתמש? לחצו כאן

 

אופן ההכנה

-מערבבים בקערת מיקסר את הקמח, השמרים והסוכר.

-מוסיפים ביצים, חלב וחמאה רכה ומערבבים כדקה. מוסיפים את המלח ולשים במשך כ-8 דקות לפחות, עד שמתקבל בצק חלק ורך.

-יוצרים מהבצק כדור, מניחים בקערה משומנת ומכסים במגבת. מתפיחים בטמפ’ החדר (עדיף במקום חמים בבית) במשך כשעה וחצי, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

-מוציאים את האויר מהבצק ומחלקים לכדורים בגודל שווה.

-מניחים את הכדורים בתבנית על נייר אפיה, מכסים ומניחים שוב להתפחה במשך כ-30 דקות.

-מברישים את החלק העליון בתערובת של ביצה טרופה וחלב ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ-20 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות.

הפעל טיימר (20 דק’)
+
טיימר פועל
טיפים והערות

הלחמניות במיטבן ביום ההכנה. אפשר להקפיאן מיד אחרי הצינון.

 

ראו גם
גלידת קרמל מלוחגלידת קרמל מלוח
עוגיות חמאה צבעוניות עוגיות חמאה צבעוניות
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים – השאלות חוזרות על עצמן אז בבקשה חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם. 

הוספת תגובה
avatar
חגית (07:55 29.04.2024)

היי אפרת. משתמשת המון במתכונים שלך. שאלה. עשיתי בדיוק לפי המידות ויצא לי נוזלי מידי ולכן הוספתי קמח. לא תהיה לי בעיה שיצא לא אורירי?

avatar
חגית (08:04 29.04.2024)

רק עוד שאלה. פעם עשיתי חלה יצא טעים אבל לא אורירי. מה אני עושה לא נכון? יוצא דחוס. אולי בגלל שאני עושה ללא מיקסר? אין לי

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:02 30.04.2024)

להבא תוסיפי את הנוזלים בהדרגה ולפי הצורך.
האווריריות היא קשורה ללישה ולהתפחה.
יכול להיות שאת לא לשה מספיק את הבצק במיוחד אם את לשה ידנית.
חשוב ללוש לפחות 12 דקות ואפילו יותר.
חשוב גם שהבצק יתפח כמו שצריך, עד הכפלת הנפח.

avatar
שרה (08:24 24.03.2024)

הי אפרת,
אין על המתכונים שלך…קלים וטעימים…
רציתי לשאול האם אפשר להכין את הבצק והצורה היום בלילה ולהכניס לתנור מחר על הבוקר?
או שזה לא ילך טוב….
תודה ענקית ופורים שמח!!!!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (09:30 24.03.2024)

כן אפשר.
פורים שמח💜

avatar
שרה (09:36 24.03.2024)

תודה רבה

avatar
רינה (10:02 17.02.2024)

האםאפשר במקום שמרים יבשים להכין ראש עיסה עם שמרים טריים . אוהבת את הריח של השמרים וביבשים אין ריח. תודה

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:50 17.02.2024)

היי רינה,
במקום שמרים יבשים את יכולה לשים 25 גרם שמרים טריים.

avatar
ענב (14:05 28.01.2024)

כל המתכונים שלך פצצה!!!! תודה!!!!
שאלה- הביצים באיזה גודל- M L? ואם זה 3M ויש לי רק L אז אם אני מכפילה כמויות (ל1 קג בצק) לשים 6 או 5 L?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (19:53 28.01.2024)

היי🙂
כעקרון אפשר עדיין לשים 3 ביצים אבל אם את מכפילה כמויות אפשר לשים 5 ביצים.

avatar
הודיה (23:44 10.12.2023)

אפרת שלום .
במקום לחמם חלב במיקרוגל או על הגז .
אפשר לחמם אותו עם מים רותחים ?
הכוונה לשים בכוס מים רותחים ואחרי זה חלב ?
ואם כן אז כמה מים לשים בכוס ?
והאם זה ייעשה את הלחמניות אותו דבר ?
תודה .

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:03 11.12.2023)

כן אפשר לשים שליש כוס מים רותחים ושליש כוס חלב מהמקרר.
זה לא ישפיע אל התוצאה:)

avatar
גיל-לי (16:28 6.12.2023)

אני צריך שהלחמניות יהיו מלוחות כמה מהסוכר להוריד או שהן לא מתוקות צאוד

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:57 6.12.2023)

הלחמניות לא מאוד מתוקות אבל בכל מקרה אפשר להפחית ל2 כפות סוכר.

avatar
רחל (17:15 26.11.2023)

3 ביצים זה לא הרבה מידי לחצי קילו?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:48 26.11.2023)

בלחמניות הספציפיות האלה לא🙂

avatar
מירב (17:01 9.11.2023)

היי איך ניתן לשמור לאחר האפייה ? במקרר או בחוץ בכלי אטום ?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (18:29 9.11.2023)

אפשר בכלי אטום על השיש. אם את רוצה לשמור את זה יותר מ12 שעות אני ממליצה להקפיא. כך זה יישמר הכי טרי.

avatar
מירב (18:31 9.11.2023)

תודה רבה. לכמה ימים ניתן לשמור על השיש ? פחות מעוניינת להקפיא

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (20:44 9.11.2023)

לאחר יום אחד זה מתחיל לאבד קצת מהטריות.

avatar
עפרי (13:56 15.09.2023)

היי הבצק יצא דביא וזה אחרי שהוספתי עוד קצת קמח מה עושים ?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:08 15.09.2023)

היי
ניתן להוסיף עוד טחפה קמח ולעבוד על משטח מקומח.
האם השתמשת בכוס מדידה בנפח 240 מל ודייקת בכמויות?

avatar
נדי (11:50 21.08.2023)

אפרת מדהים מדהים מדהים אין לי מילים כל המתכונים שלך אמיתיייייים עם מוצרים זמינים רובם בריאים והטעם מזין ומזזזמין.
לגבי המתכון אם אני רוצה בפרווה ולכמות קילו במה את מציעה להחליף את 360 מיל חלב

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:42 21.08.2023)

תודה על המילים הטובות!
אפשר להשתמש במים או חלב סויה במקום חלב, ובמחמאה במקום חמאה.
לקילו קמח יש להכפיל כמויות פי 2.

avatar
מרגו (09:08 17.08.2023)

טיפ צרפתי:
תכניסו לכל כדור בצק קוביית שוקולד.
בכל ביס נוזל שוקולד! זה מעדן!

avatar
מירי (15:47 11.08.2023)

אפשר לחמם את החלב עם טיפה מים רותחים?
כתבת שצריך רק חמים ולא רותח אז נראה לי שזה ידלל אותו בכמות ממש מזערית, לא?
תודה!

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (16:09 11.08.2023)

כן, אין בעיה:)

avatar
אודל גריידי-שר (15:34 2.08.2023)

עשיתי פרווה ויצא ממש טעים

avatar
מתכונים ב-10 דקות (17:45 2.08.2023)

איזה כיף שיצא מוצלח❤️

avatar
תמר (16:51 27.07.2023)

אפשר קמח מלא/כוסמין / כל קמח בריא אחר?
או שלמתכון הזה חייב קמח לבן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:43 28.07.2023)

אפשר קמח כוסמין/מלא אבל המרקם יהיה כבד יותר.

avatar
א (20:54 10.07.2023)

מתכון מעולה!! קל ופשוט ויוצא אוורירי כמו ענן!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:42 10.07.2023)

איזה כיף שאהבת את המתכון!
תודה שחזרת לשתף❤️

avatar
חגית (07:28 8.07.2023)

היי האם חייבים מיקסר? אין לי

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:53 8.07.2023)

היי
מומלץ ללוש במיקסר, אבל אפשר גם ידנית(:

avatar
אסתי (12:01 6.07.2023)

היי אפרת. נראה מתכון מעולה!! ממש עושה חשק להכין.
כמה קריטי שהחלב יהיה חמים?מנסה לעשות את ההכנה הכי קלה שאפשר😆

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:16 6.07.2023)

היי
חשוב שהחלב יהיה חמים או לפחות פושר ולא קר, זה עלול לפגוע במרקם.

avatar
נעמי (20:39 5.07.2023)

הי אפרת,
אתר מדהים כתבת שאשפר שלים שמן במקום חמאה כמה שמן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (20:46 5.07.2023)

היי
אפשר לשים 70 מ”ל שמן(:

avatar
שירה (13:29 2.07.2023)

היי יש לך אתר מדהים! אני תמיד מחפשת בו מתכונים, תודה רבה לך!
שאלה- אפשר להחליף את החמאה בשמן? אני לא רוצה שזה יהיה חלבי ואני לא משתמשת במרגרינה מטעמי בריאות…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:37 2.07.2023)

היי
איזה כיף שאת נהנית מהאתר!
אפשר לשים שמן, המרקם והטעם מעט ישתנו.

avatar
שירה (23:01 2.07.2023)

תודה! אלופה שאת!
התחתנתי לא מזמן ובזכות המתכונים שלך בעלי נהנה ממגוון של דברים טעימים…

avatar
מתכונים ב-10 דקות (00:21 3.07.2023)

איזה כיף לשמוע🥰

avatar
מוריה (19:31 29.06.2023)

נראה מתכון מעולה
אשמח לכמות של קילו
תודה רבה

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:13 30.06.2023)

היי
שמחה שאהבת את המתכון!
לקילו קמח יש להכפיל כמויות פי 2:
קילו קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים ( 16 גרם)
חצי כוס (100 ג’) סוכר
6 ביצים
1/3 1 כוסות (360 מ”ל) חלב חמים (לא רותח)
160 גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר
2 כפיות מלח
לציפוי: 2 ביצים טרופות + 2 כפות חלב

avatar
אנה (16:35 29.06.2023)

היי אפרת,
אני מכינה לא מעט מהמתכונים שלך וזמן האפייה לרוב תואם בדיוק לתנור שלי, אבל במתכון הזה זה ממש לא הספיק. הלחמניות נשארו לא מוכנות. הוצאתי אותן ולתתי להתקרר. כשעברו כמה שעות וטעמנו הן לא מוכנות.
האם יש אפשרות להשלים את האפייה לאחר מס’ שעות בחוץ? היו בניילון.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (01:06 30.06.2023)

היי
אפשר לאפות לאחר קירור. המרקם עלול להיעשות טיפה יותר יבש.

avatar
ברוריה (19:07 28.06.2023)

יש אפשרות להכין את זה פרווה?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (19:21 28.06.2023)

אפשר לשים מחמאה/מזולה, וחלב סויה במקום חלב.

avatar
ברוריה (10:34 30.06.2023)

אני לא משתמשת בחלב סויה אז אפשר מים נראה לי שאולי גם חלב קוקוס יכול גם לא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:45 30.06.2023)

אפשר מים, חלב קוקוס יתן מעט טעם של קוקוס אבל אם אוהבים אפשר.

avatar
מירי (10:58 28.06.2023)

בוקר טוב אפרת,
מרענן לקבל על הבוקר מרשם חדש ומבטיח:)
שתי שאלות לגביו, ותודה מראש:
1. איך את מחממת את החלב? האם חלב מהמקרר אינו טוב?
2. מה פשר ההנחיה המדויקת לגבי סוג המיקסר?
מניחה שגם מיקסר אחר יכול לספק את אותה סחורה, לא?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (12:16 28.06.2023)

היי,
שמחה שהמתכון מצא חן בעיניך(:
1. אפשר לחמם קלות במיקרוגל או על הגז.
2. המיקסר הזה ספציפית מודד את הכמויות כפי שרואים בסרטון. אבל כל מיקסר יעשה את פעולת הלישה🙂

avatar
מירי (12:24 28.06.2023)

אה… חמוד.
תודה

לקריאת כל התגובות