שום דבר לא נמצא

מס’ מנות: 2 כיכרות

סוג: פרווה

ספרי מתכונים ב10 דקות

רכיבים

500 גרם קמח כוסמין לבן (אפשר לשלב קמח כוסמין לבן עם קמח כוסמין מלא ביחס שווה) *כ-4 כוסות דחוסות

כף (10 ג’) שמרים יבשים

כף (6 ג’) משפר אפיה (*ראו הערה בתחתית המתכון)

כפית מלאה (6 ג’) סוכר

כוס ורבע (300 מ”ל) מים פושרים

2 כפות (20 מ”ל) שמן

כף שטוחה מלח

תוספות (לא חובה): אגוזי מלך, צימוקים, זיתים קצוצים (כשליש כוס מכל תוספת)

אופן ההכנה

-מניחים בקערת מיקסר (עם וו לישה): קמח כוסמין, שמרים יבשים, משפר אפיה, סוכר ומערבבים.

-מוסיפים מים פושרים ולשים עד שמתקבל בצק נוח (מומלץ להוסיף את המים בהדרגה ולפי הצורך. אם הבצק יבש/פירורי- יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה. אם הבצק דביק מידי- יש להוסיף מעט קמח). מוסיפים 2 כפות שמן ולשים את הבצק במשך 2 דקות. מוסיפים מלח וממשיכים ללוש את הבצק כ-5 דקות נוספות.

-משמנים קערה גדולה ומניחים בה את הבצק. מכסים במגבת ומתפיחים במשך שעה-שעה וחצי, עד להכפלת הנפח.

-מוציאים את האוויר מהבצק ומחלקים ל-2 חלקים שווים. לכל בצק מוסיפים תוספות שאוהבים ולשים לאיחוד חומרים (אני הוספתי לבצק אחד אגוזים וצימוקים ולשני זיתים קצוצים).

-בעזרת הידיים יוצרים 2 כיכרות ומניחים במרווחים בתבנית התנור על נייר אפיה. מכסים במגבת ומתפיחים במשך כשעה, עד להכפלת הנפח.

-מחממים תנור מראש ל250 מעלות (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד), מפזרים מעט קמח על הכיכרות ובאמצעות סכין חדה (ובעדינות) חורצים בכל כיכר 3 חריצים.

-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 10 דקות (חום עליון ותחתון).

הפעל טיימר (10 דק’)
+
טיימר פועל

מנמיכים ל-190 מעלות ואופים במשך 22-25 דקות נוספות. הלחם מוכן כאשר הוא שחום בחלק העליון ונקישה בתחתיתו יוצרת צליל חלול.

הפעל טיימר (22 דק’)
+
טיימר פועל

-מוציאים את הלחם מהתנור ומצננים על רשת עד לקירור מוחלט. (מניחים את רשת התנור על השיש או מעל התבנית ועליה מניחים את הלחם).

טיפים והערות

*בגלל שקמח כוסמין לא מכיל הרבה גלוטן מומלץ להוסיף לבצק משפר אפיה שמשפר את תפיחת הבצק ואת אווריריות המאפה.

*אם לא אוכלים את הלחם באותו יום מומלץ להקפיא אותו. לאחר שהלחם מתקרר אפשר לפרוס לפרוסות, לחלק לשקיות ולהקפיא. לפני שאוכלים – יש להפשיר על השיש ולהכניס לתנור שחומם מראש ל190 מעלות לכמה דקות.

*הלחם אמור לצאת קצת מתפורר בחיתוך אז לא להתרגש – זה בגלל סוג הקמח.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
ריבועי טחינה ואגוזים
נודלס עם פרגיות

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
עינת (12:30 14.06.2021)

היי אפרת
אפשרי לערבב עם כף (אין לי מיקסר)
או מיקסר ידני?

בתודה לך.

מתכונים ב-10 דקות (13:51 14.06.2021)

היי,
אפשר בהחלט לערבב ידנית, פשוט עם מיקסר הלישה טובה יותר ומהירה יותר, ואילו ידנית זה לוקח יותר זמן ופחות נוח כי הבצק דביק בהתחלה.
בהצלחה😊

שיראל וקנין (21:20 13.06.2021)

היי אפרת, המשפר אפיה קריטי? מעדיפה לא להכניס דברים כאלה
תודה ענקית על מתכונים מהממים שאני לא מפחדת לנסות אפילו על אורחים D:

מתכונים ב-10 דקות (22:31 13.06.2021)

היי,
המשפר אפייה לא קריטי. אמנם מאד חשוב למרקם אך את יכולה לוותר עליו.
בהצלחה, ושמחה שאת נהנית מהמתכונים😊

‫יוליה (10:02 10.06.2021)

חייבת לציין שאני מכינה לחם כוסמין כל הזמן, בעיניי, השמרים מיותרים ולפעמים יש אנשים שזה ממש לא בריא להם. אני מכינה עם גביע אשל\יוגורט עזים, חצי כפית סודה לשתייה, קצת סוכר, קצת מלח ושמן זית. וזה יוצא מדהים בלי השמים ומשפרי האפיה. כמובן שזו רק הצעה 🙂

מתכונים ב-10 דקות (10:17 10.06.2021)

תודה על הטיפ יוליה😊
השמרים מעניקים את המרקם הייחודי של הלחם, אבל כמובן שיש מתכונים מוצלחים ללא שמרים- בעלי מרקם שונה מעט.

רחלי (11:51 10.06.2021)

בוקר טוב
תודה על כל המתכונים המדהימים!!!
האם יש לך מתכון מוצלח ללחם כוסמין ללא שמרים -פרווה -לא חלבי?
אני רגישה לשמרים ומחפשת מתכון מוצלח אבל פרווה!
תודה
רחלי

מתכונים ב-10 דקות (12:59 10.06.2021)

היי רחלי,
סורי, אין מתכון כזה.
מה שכן את יכולה לנסות להכין את המתכון ללחם בירה עם קמח כוסמין.
בהצלחה😊

הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.