מס’ מנות: 2 כיכרות
סוג: פרווה
500 גרם קמח כוסמין לבן (אפשר לשלב קמח כוסמין לבן עם קמח כוסמין מלא ביחס שווה) *כ-4 כוסות דחוסות
כף (10 ג’) שמרים יבשים
כף (6 ג’) משפר אפיה (*ראו הערה בתחתית המתכון)
כפית מלאה (6 ג’) סוכר
כוס ורבע (300 מ”ל) מים פושרים
2 כפות (20 מ”ל) שמן
כף שטוחה מלח
תוספות (לא חובה): אגוזי מלך, צימוקים, זיתים קצוצים (כשליש כוס מכל תוספת)
-מניחים בקערת מיקסר (עם וו לישה): קמח כוסמין, שמרים יבשים, משפר אפיה, סוכר ומערבבים.
-מוסיפים מים פושרים ולשים עד שמתקבל בצק נוח (מומלץ להוסיף את המים בהדרגה ולפי הצורך. אם הבצק יבש/פירורי- יש להוסיף כמה כפות מים בהדרגה. אם הבצק דביק מידי- יש להוסיף מעט קמח). מוסיפים 2 כפות שמן ולשים את הבצק במשך 2 דקות. מוסיפים מלח וממשיכים ללוש את הבצק כ-5 דקות נוספות.
-משמנים קערה גדולה ומניחים בה את הבצק. מכסים במגבת ומתפיחים במשך שעה-שעה וחצי, עד להכפלת הנפח.
-מוציאים את האוויר מהבצק ומחלקים ל-2 חלקים שווים. לכל בצק מוסיפים תוספות שאוהבים ולשים לאיחוד חומרים (אני הוספתי לבצק אחד אגוזים וצימוקים ולשני זיתים קצוצים).
-בעזרת הידיים יוצרים 2 כיכרות ומניחים במרווחים בתבנית התנור על נייר אפיה. מכסים במגבת ומתפיחים במשך כשעה, עד להכפלת הנפח.
-מחממים תנור מראש ל250 מעלות (חשוב שהתנור יהיה חם מאוד), מפזרים מעט קמח על הכיכרות ובאמצעות סכין חדה (ובעדינות) חורצים בכל כיכר 3 חריצים.
-מכניסים לתנור החם ואופים במשך 10 דקות (חום עליון ותחתון).
מנמיכים ל-190 מעלות ואופים במשך 22-25 דקות נוספות. הלחם מוכן כאשר הוא שחום בחלק העליון ונקישה בתחתיתו יוצרת צליל חלול.
-מוציאים את הלחם מהתנור ומצננים על רשת עד לקירור מוחלט. (מניחים את רשת התנור על השיש או מעל התבנית ועליה מניחים את הלחם).
*בגלל שקמח כוסמין לא מכיל הרבה גלוטן מומלץ להוסיף לבצק משפר אפיה שמשפר את תפיחת הבצק ואת אווריריות המאפה.
*אם לא אוכלים את הלחם באותו יום מומלץ להקפיא אותו. לאחר שהלחם מתקרר אפשר לפרוס לפרוסות, לחלק לשקיות ולהקפיא. לפני שאוכלים – יש להפשיר על השיש ולהכניס לתנור שחומם מראש ל190 מעלות לכמה דקות.
*הלחם אמור לצאת קצת מתפורר בחיתוך אז לא להתרגש – זה בגלל סוג הקמח.
אפשר להשתמש ב כוסמין 80% או כוסמין מלא בלי כוסמין להן?
זה ייצא פחות אוורירי אבל עדיף כוסמין 80%.
האם אפשר לשלב קמח רגיל וקמח כוסמין ומה יחס הקמח וכמה מים להוסיף?
בתודה מראש
אפשר לשים 250 ג’ קמח רגיל ו250 ג’ קמח כוסמין.
אין שינוי בכמות המים.
היי🙂🙂🙂 רציתי לשאול אם אני יכולה לשים זרעי פשתן וציה? זה מתאים ללחם הזה?
לא ניסיתי אבל נראה לי שכן.
תתחילי בכמות קטנה.
איך להגין לחם כוסמין מקמח המכיל כבר שמרים?
היי מלי,
אותו דבר פשוט לא שמים שמרים.
מה קורה אם מכינים את הלחם עם שמרים טריים?
אין בעיה להכין עם שמרים טריים:)
היי, האם אפשר להשתמש באבקת אפייה במקום בשמרים?
היי,
לא, אבקת אפייה תשנה לחלוטין את המרקם.
היי יצא מדהים, מאד טעים ומיוחד, תודה רבה🙂
שמחה מאד שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף❤
היי, האם אפשר להכין את הבצק יום לפני, ולשים במקרר מכוסה להתפחה ?
היי,
אפשר, אבל לא מומלץ להשאיר את הבצק במקרר למשך יותר מלילה או קצת יותר(:
אפרת אני מאוהבת באתר שלך! יש לך מלא דברים מטורפים
והכי כיף קלים קלים!!!!תודה ענקית
אני מחפשת מרשם מוצלח לחלות מכוסמין מלא….אני חושבת שהמים הם הבעיה אצלי ולא רוצה שהחלות יפלו ויהיו דחוסות.(אני שומרת על סוכר ומכינה כל שבת את העוגת גזר שלך ללא סוכר-פשוט טעימה מאד!!!אפילו הילדים אוכלים בתאבון!)
תודה מראש על הכל
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים (וגם מעוגת הגזר😊)!
אין לי מתכון לחלות מקמח כוסמין, אבל אפשר להכין את המתכון לחלה עם קמח כוסמין. את המים יש להוסיף בהדרגה ולפי הצורך, ולהימנע מהתעסקות יתר עם הבצק לאחר הלישה.
היי אפרת האם אפשר עם קמח לבן רגיל? ועוד שאלה איך סוגרים לכיכר אחרי ששמים את התוספות? יש אולי סרטון?
ואיך אופים? על טורבו?
אפשר על טורבו.
היי,
אפשר להכין עם קמח רגיל, יתכן ויהיה צורך להוסיף מעט מים (אם הבצק יצא יבש מדי תוסיפי מים בהדרגה ולפי הצורך).
אחרי התוספות פשוט לשים לפיזור אחיד של התוספות בבצק ואז מחלקים את הבצק ל-2 ויוצרים בתנועות מעגליות כלפי פנים כיכרות.
אם לא שמתי משפר אפיה ושמתי בטעות 10 גרם סוכר זה בסדר?
כן, זה בסדר(:
המשפר בא עם סוכר לא?
נכון.
האם ניתן להשתמש רק בקמח כוסמין מלא?
אפשר אבל פחות מומלץ כי המרקם ישתנה ויהיה יותר כבד ודחוס.
הי אפתי עם הלחם באמת עם קמח כוסמין מלא וללא סוכר ואגוזים ומשפר אפיה. הטעם יצא מושלם! כולם אהבו:)
אני רוצה להגדיל את הכמות ל1 קילו, מה המתכון?
איזה כיף שיצא מוצלח(:
לקילו קמח יש להכפיל את שאר הכמויות פי 2.
בוקר טוב לבלוגרית ולאגדה:)
אני אוהב לאפות לחם ביתי בעיקר בעזרת הידע והסובלנות שלך הגעתי לתוצאות מעולות
אבל אני יוצא מוקדם מהבוקר לעבודה וחוזר בשעה די מאוחרת ואת העיסה שאני עושה אני מקפיא
אם אשים במקרר להתפחה איטית במקרר בבוקר לפני היציאה לעבודה וכשאחזור אשים להתפחה בתנור כמו שהסברת לי על 50-60 מעלות בתנור כבוי זה יעבוד?
היי חיים,
לאחר התפחה ארוכה יחסית במקרר אין צורך להיעזר בשיטה להתפחה מהירה (היות והבצק תופח מהר לאחר ההתפחה הארוכה).
לכן מספיק רק להוציא אותו מחוץ למקרר ולהיזהר מהתפחת יתר.
אני רוצה לחסוך זמן והמתנה של שעה זה הרבה מדי לפעמים
השאלה עם עין פקוחה על ההתפחה האופציה של ההתפחה בתנור קיימת?
כן, זה גם אפשרי.
ערב טוב אפרת 🙂
איך עושים התפחה חמה(הכוונה שהתנור ממש פועל)?
הבנתי שזה בסביבות ה50-60 מעלות ואם כן כמה זמן?
חייב להגיד לך אפיתי בתנור משהו אחר וכשהוא היה עדיין טיפה חם/חמים הכנסתי את העיסה ממש במקרה להתפחה יצאו תוצאות מרהיבות
היי חיים,
התפחה בתנור לרוב נעשית בתנור כבוי, לאחר חימום בטמפ’ של 50 מעלות.
זמן ההתפחה הוא עד להכפלת הנפח, נע בין חצי שעה לשעה בד”כ.
בוקר טוב אפרת:)
שאלת תם גם כשזה קפוא לחלוטין?
הכוונה שהבצק קפוא?
אם הבצק קפוא זמן ההתפחה יתארך.
בוקר טוב ושבוע טוב אפרת:)
עשיתי עיסת לחם שיפון ותמיד כאני אופה אותה היא יוצאת מאוד שחומה למעלה
יש דרך לתת לה קריספיות וברק מלמעלה? (חשבתי על לשים קערית זכוכית בתחתית התנור עם מים רותחים/חמימים זה יתפוס?)
דרך אגב אני מורח מים על הטופ של העיסה או ביצה מהולה במים
היי,
אפשר לשים קערה עם מים בתחתית התנור ואפשר למרוח שמן במקום מים, זה נותן קצת יותר קריספיות.
אפשר גם לאפות על מצב חום עליון כדקה-שתיים בסיום האפייה.
זה יוצא שחום עם שמן ואני מחפש ברק וקריספיות אני שם 40 דק על 190 להוריד ל30?
השמן נותן השחמה יפה וגם ברק, אז זה לשיקולך(:
אתה בכוונה לא אופה על 250? כי גם האפייה ההתחלתית בחום גבוה נותנת קריספיות.
אם אתה אופה על 190 מההתחלה- זמן האפייה בסביבות 40 דקות.
גמר חתימה טובה אפרת:)
מאחל לך שהשנה תהיה טובה פי 2 מהקודמת
אם אני משמן תבנית של בערך אינגליש קייק
כמה שמן יספיק כף?(זאת אומרת 15 גרם)או כמות אחרת?
היי חיים,
אין צורך לשמן עם הרבה שמן, כמות של כחצי כפית עד כפית מספיקה.
גמר חתימה טובה ושנה נפלאה🌺
שנה טובה אפרת:)
אם עשיתי עיסת בצק ובדיעבד נזכרתי שלא לשתי את הבצק אלא ישר חילקתי לכדורים והקפאתי כשאוציא כדור אחד מהקפאה אפשר אחרי שיפשיר ללוש אותו ואז לשים להתפחה?
היי,
אתה מתכוון שלא הוצאת את האוויר מהבצק אחרי ההתפחה?
אם כן- תוכל ללוש קלות אחרי ההפשרה ולהמשיך בהכנה לפי המתכון.
שנה טובה(:
ערב טוב אפרת ושנה טובה:)
אם אני מרגיש שהלחם נאפה מעולה למעלה ובתחתית לא אפשר להפוך את החלק התחתון למעלה ולאפות עוד כמה דקות?
היי,
אפשר.
שנה טובה🍯
ועוד שאלה אני עושה חריצים למעלה בשביל תפיחה יפה וחתיכית
אם אחרוץ גם למטה זה בסדר?
אין צורך לחרוץ גם למטה. גם התעסקות רבה מדי עם הבצק לא תורמת למרקם ולמראה(:
שנה טובה אפרת 🙂
מאחל לך שתמשיכי להיות הבלוגרית מספר 1 בתחום הקולינריה:)
רק שאלה אם בכל זאת אחרוץ למטה מה יקרה?
תודה על המילים החמות(:
לא אמור לקרות משהו מיוחד, מלבד הצורה של הלחם שעלולה מעט להתעוות בעקבות כך.
שנה טובה🌺
שבת שלום אפרת:)
שאלה לגבי קמח שיפון מלא שקצת לא קשורה
אם שמתי קמח שמרים של אסם ב700 גרם וקמח שיפון מלא ב300 כמה מים?
הבנתי שקמח שיפון הוא לוחם קשוח שקשה להתפיח בגלל הדלות בגלוטן
כמה מ”ל מים על הכמויות שאמרתי
היי,
כמות המים הדרושה לקילו הקמחים ששמת אמורה להיות 2 ורבע כוסות או קצת יותר- תלוי איך יצא הבצק ואם יהיה צורך בעוד קצת מים.
540 מ”ל?
נכון(:
להוסיף בהדרגה ולפי הצורך.
היי אפרת:)
חייב להגיד הקמח הזה(שיפון) הוא לוחם נורדי קשוח ביותר
נלחמתי עם הבצק מלחמת עולם בסוף הצלחתי לגבש אותו
והאמת יצא טעים בטירוף בהחלט שוה את המאמץ
אבל הוא מתפורר ולא תפח בתנור (התפחתי אותו במשך 3 שעותבתנור)
כשאכלתי את הלחם התפורר לי בידיים מה אפשר לעשות
כשלחם מתפורר זה בגלל כמות מים יתרה התפחה יתרה או משהו אחר?
האמת זה קמח סופר בריא חבל שאין לך מתכון בשבילו פה באתר
היי,
שמחה שלמרות הכל יצא טעים(:
קמח שיפון הוא אחד הקמחים היותר בעייתיים שיש, מהסיבה הזו גם אין באתר מתכונים איתו.
קמח שיפון נוטה לגרום למרקם פירורי גם כשעושים הכל נכון וטוב.
הבצק לא תופח כ”כ וזה בסדר. דווקא התפחת יתר עלולה לפגוע במרקם וחשוב להימנע מכך.
שלום אפרת.
אפשר בבקשה כמויות לכיכר לחם אחת? תודה רבה מראש! 💐
היי,
לכיכר לחם אחת יש להכין מחצית מהכמויות (250 גרם קמח, חצי כף שמרים, חצי כף משפר אפייה, חצי כפית סוכר, כוס+ כף מים, כף שמן, חצי כף מלח).
היי אפרת אם אני משתמש רק בקמח כוסמין לבן כמה כוסות קמח אני צריך לשים ואיזה גודל כוס? תודה רבה על המתכונים הם מושלמים ותמיד אני מקבל מחמאות
היי,
יש לשים 500 גרם- כ-4 כוסות דחוסות.
שמחה ממש שאתה נהנה מהמתכונים(:
היי אפרת:)
שאלה קצת מצחיקה יש לי תנור שלא יכול להגיע ל200 מעלות מסיבה כזו אחרת טכנית,כמה זמן זה יהיה בתנור על 190?
הכוונה אמרת 10 ב250 עוד 22-25 דקות 190 כמה זמן לאפות אם טמפרטורה היא 190 לאורך כל האפיה?
היי,
האפייה הראשונית על חום גבוה יוצרת את המרקם הקראנצ’י מבחוץ, כך שבלעדיה יהיה שינוי במרקם הלחם.
אפשר לאפות על 190 מעלות למשך כ-40 דקות.
צהרים טובים, אני רוצה להכין בעז”ה את המתכון הזה, יש לי רק כמה שאלות
אין לי מיקסר, האם יצא לי טוב בלישה ביד?
האם אפשר לעשות מקילו קמח ולהכפיל כמויות או שלא יצא טוב?
יש לי תבנית ללחם (אינגליש קייק מנרוסטה) אפשר לעשות בה או שעדיף להכין בתבנית רגילה? אם אפשר להשתמש בה, זה יכיל כמו 2 כיכרות או כיכר אחת?
תודה רבה על הכל!
היי,
-לישה ידנית עשויה להיות קצת יותר ארוכה וקשה מאשר לישה במיקסר, אבל זה אפשרי.
– אפשר להכין מקילו קמח כמות כפולה.
– אפשר בהחלט להשתמש בתבנית לחם, אם היא יחסית גבוהה היא תספיק לכיכר אחת, ואם נמוכה יחסית- עדיף להכין את הכמות במתכון בשתי תבניות כאלו.
בהצלחה!
בוקר ושבוע טוב אפרת:)
שאלה על בעיה קבועה שיש לי
אני יוצא לעבודה מאוד מוקדם בבוקר ויש לי עיסה של לחם שהיא מחולקת ללחמניות שמוקפאות אצלי
כל שבוע כשאני רוצה להפשיר את הלחם אני מוציא אותו כשאני חוזר וממתין המון זמן עד שיפשיר ולאחר מכן שיתפח על מגש האפיה עצמו
אפשר להוציא אותו להפשרה מ07:00 בבוקר עד שאני חוזר בערך ב17
והאם לאחר מכן אני צריך לתת לו לתפוח על המגש בנוסף(כי יודע שזה קריטי ללחם טעים ואיכותי)
יודע שמציב לך שאלה אתגרית כי זה חורג בהרבה מהזמנים הרגילים המומלצים להפשרה אשמח אם תעזרי לי 🙂
היי חיים,
הפשרה מ7 עד 5 היא ארוכה מדי ועלולה לגרום לבצק להחמיץ.
מה שכן, יתכן ואפשר להוציא בבוקר מהמקפיא למקרר ולתת לבצק להפשיר במקרר עד 5.
כמה זמן הפשרה בחוץ לאחר מכן
חצי שעה אמורה להספיק.
אז התפחה במגש עוד חצי שעה או לא צריך?
התכוונתי שלאחר ההוצאה מהמקרר חצי שעה התפחה מספיקה.
בוקר טוב אפרת:)
בעיניי את כוכבת על בתחום המתכונים
בעיניי מה שאת עושה שמנגישה לבשלנים מתחילים את המתכונים בצורה קלה וברורה זה מלאכת קודש קבלי שאפו:)(אומר מנסיון אישי אחרי שניסיתי על עצמי)
שאלה על בעיה שחוזרת על עצמה כשאני עושה את עיסת הלחם כל הזמן החלק העליון של העיסה מתגבש ומקבל צורה ותמיד למטה בתחתית העיסה נשאר קמח שהוא יבש שלא מתגבש לעיסה וזה מאוד מתסכל כי אני צריך לעבוד פי 3 עד שהעיסה כולה מתגבשת
האירי את עיניי עם פתרון לעניין:)
הכמויות מים שאני משתמש הן בערך חצי על כמות הקמח
500 מ”ל מים על קילו
250 מ”ל מים על 500 גרם
למה זה קורה לי אולי להוסיף שמן או משהו אחר אשמח לכיוון
תודה מראש על התשובה
היי,
ראשית תודה על המילים החמות, שמחה שאתה נהנה מהמתכונים!
לגבי הלחם- אתה לש ידנית או עם מיקסר? יתכן שהכמות גדולה מדי עבור המיקסר ולכן הלישה אינה מיטבית בחלק התחתון של הבצק. לישה ידנית לאחר הלישה במיקסר תפתור את הבעיה.
לגבי כמות המים- 250 מ”ל זה מעט פחות מהדרוש בד”כ בלחמי כוסמין. ממליצה לך להיצמד לכמויות במתכון כדי לקבל תוצאה מיטבית.
כמה זה כמות מים ללחם כוסמין על קילו קמח כוסמין
500 גרם קמח לאפיית לחם 500 גרם קמח כוסמין
לדעתך 600 מ”ל יספיק או שזה הרבה מדי
היחס המומלץ הוא כ-350 מ”ל מים על חצי קילו קמח כוסמין. לעיתים יש צורך במעט יותר מים.
אפשר לעשות עם קמח חיטה לבן?
או שיש לך מתכון אחר שטוב עם קמח רגיל?
היי,
אפשר להכין עם קמח לבן, יתכן ויהיה צורך להוסיף מעט מים.
היי, אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא? תודה
היי,
אפשר להשתמש בקמח כוסמין מלא, המרקם עשוי לצאת טיפה יותר כבד🙂
תודה!
אפשר 250/250 עם קמח לבן(קמח לאפיית לחם)?
ואם הולך על קילו אז הכל מוכפל בכמויות של הרכיבים
היי,
אפשר לשלב 250 גרם משני סוגי הקמחים.
לכמות של קילו קמח יש להכפיל את כל הכמויות פי 2.
בהצלחה(:
במתכונים שלך זה תמיד מצליח:)
בוקר טוב אפרת:)
אפשר במקום הסוכר לשים דבש?
היי חיים,
אפשר להמיר את הסוכר בכפית דבש, אך המרקם ייעשה דביק יותר.
הי אפרת,
יש הבדל אם שמים זיתים (שזו תוספת רטובה) או תוספות אחרות (אגוזים/צימוקים)? האם זה משפיע מבחינת הנוזלים ששמים?
תודה, מיכל
היי מיכל,
תוספות רטובות כמו זיתים או תירס בשימורים יש לסנן לפני ההוספה כדי שלא יתווספו נוזלים.
האם יש לך לביבות מקמח כוסמין מבצק רך נוזלי שאפשר לשפוך לתבניות אישיות עגולות
היי,
אפשר להכין את המתכון הזה עם קמח כוסמין + רבע כפית אבקת אפייה. אם את מעדיפה לאפות אפשר לשמן תבניות מאפינס קטנות ולאפות.
היי,
האם אני יכולה להשתמש בשמרים טריים + משפר של שמרית?
זה מגיע ביחד וכנראה מעורבב.
תודה רבה!
היי,
כן אפשר ואפילו מומלץ🙂
מאוד אוהבת את המתכונים שלך:)
האם יש לך מתכון ללחם כוסמין באופה לחם? תודה
היי,
איזה כיף שאת נהנית מהמתכונים!
אין לי כ”כ ניסיון עם אופה לחם, אבל אני מניחה שאפשר להכין בו כל מתכון. הנה מתכון מעולה ללחם כוסמין.
בהצלחה!
מה זה משפר אפייה? גרה בחו״ל
היי דנה,
משפר אפיה זו תערובת שמשפרת את תפיחת הבצק ואת אווריריות המאפה. אם אין לך איך להשיג את יכולה לוותר על זה(:
יצא פצצה!
עוד תמונה
וואו נראה מעולה! תודה על השיתוף❤
אפשר להכין מלחם כוסמין מלא בלבד?
הכוונה מקמח כוסמין מלא
אפשר, אבל המרקם יצא כבד יותר(:
יצא מושלם הכנתי למוצאי צום ט’ באב ופשוט לא נשאר פירור גם בקרב הצעירים הלא צמים.
זה פשוט החליק בגרון והתיישב טוב בבטן בלי לעשות את כל הכאבים של אחרי הצום
תודה רבה
שמחה ממש שאהבתם! תודה ששיתפת שירה🌺
היי אפרת !
אני רוצה להכין את בלחם מקמח כוסמין לבן ללא תוספות של קמחים אחרים. המתכון נשאר אותו דבר ? תודה!
היי קרן,
אפשר להכין מקמח כוסמין לבן בלבד, ללא שינוי במתכון.
בהצלחה🌺
אם אני רוצה להכין חלה מקמח כוסמין, אפשר להשתמש במתכון הזה? מה היית ממליצה לעשות?
היי,
אפשר להכין חלה מהבצק הזה, אבל הוא פחות נוח לקליעה ויותר נוח ליצירת כיכר לחם/ לחמניות עגולות.
את יכולה להכין את המתכון לחלה הזה עם קמח כוסמין.
אני משתמשת במתכון של הלחמניות שום,
מוסיפה קצת סוכר ומלח, קולעת (כמובן כולל התפחה)
שמה בתבניות אליפטיות
ומורחת מעל ביצה עם קפה וסוכר…
זה יוצא מדהים!!! כל ביס תענוג!
❤
היי אפרת
אפשרי לערבב עם כף (אין לי מיקסר)
או מיקסר ידני?
בתודה לך.
היי,
אפשר בהחלט לערבב ידנית, פשוט עם מיקסר הלישה טובה יותר ומהירה יותר, ואילו ידנית זה לוקח יותר זמן ופחות נוח כי הבצק דביק בהתחלה.
בהצלחה😊
היי אפרת, המשפר אפיה קריטי? מעדיפה לא להכניס דברים כאלה
תודה ענקית על מתכונים מהממים שאני לא מפחדת לנסות אפילו על אורחים D:
היי,
המשפר אפייה לא קריטי. אמנם מאד חשוב למרקם אך את יכולה לוותר עליו.
בהצלחה, ושמחה שאת נהנית מהמתכונים😊
חייבת לציין שאני מכינה לחם כוסמין כל הזמן, בעיניי, השמרים מיותרים ולפעמים יש אנשים שזה ממש לא בריא להם. אני מכינה עם גביע אשל\יוגורט עזים, חצי כפית סודה לשתייה, קצת סוכר, קצת מלח ושמן זית. וזה יוצא מדהים בלי השמים ומשפרי האפיה. כמובן שזו רק הצעה 🙂
תודה על הטיפ יוליה😊
השמרים מעניקים את המרקם הייחודי של הלחם, אבל כמובן שיש מתכונים מוצלחים ללא שמרים- בעלי מרקם שונה מעט.
בוקר טוב
תודה על כל המתכונים המדהימים!!!
האם יש לך מתכון מוצלח ללחם כוסמין ללא שמרים -פרווה -לא חלבי?
אני רגישה לשמרים ומחפשת מתכון מוצלח אבל פרווה!
תודה
רחלי
היי רחלי,
סורי, אין מתכון כזה.
מה שכן את יכולה לנסות להכין את המתכון ללחם בירה עם קמח כוסמין.
בהצלחה😊