זמן הכנה: 10 דקות

סוג: פרווה

מצרכים:

כרובית מפורקת לפלחים

3-2 ביצים טרופות

פירורי לחם

תיבול: פפריקה מתוקה, מלח, פלפל, חצי כפית חרדל, 2 כפות רוטב צ’ילי מתוק.




אופן הכנה:

-מרתיחים מים בסיר ומוסיפים את פלחי הכרובית למשך מס’ דקות עד שמעט מתרככים.

-מוצאים, מסננים ומקררים מעט.

-מערבבים את הביצים עם מרכיבי התיבול.

-טובלים את הכרובית בתערובת הביצים ומגלגלים בפירורי לחם עד לציפוי מלא של הכרובית.

-מטגנים במחבת שחוממה מראש משני הצדדים עד להזהבה.

*ניתן להגיש עם מיונז, רוטב שום או טחינה.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
טבעות בצלטבעות בצל
אורז עם ירקות אורז עם ירקות
תגובותתגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
avatar
אלמונית פלונית (13:18 28.01.2022)

הי, זה די דחוף כי אני רוצה לדעת אם להכין עכשיו-
אני רוצה להכין לשבת וזה אומר שאני אצטרך לחמם את זה. אין לי תנור, כלומר שאאלץ לחמם במיקרוגל. יורד מהאיכות?
אגב ממש אוהבת את המתכונים שלך!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:36 28.01.2022)

היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אין בעיה לחמם במיקרוגל(:

avatar
אורלי נמני (23:45 9.03.2021)

מתכווןןן מעולה

avatar
חני (21:39 22.09.2020)

מה עושים אם יש לי כרובית קפואה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (10:41 23.09.2020)

אין צורך לבשל במים רותחים. מספיק להפשיר מעט.

avatar
Irma Shalev (14:19 11.04.2020)

הי אפרת, אם אין לי פירורי לחם אפשר לטבול בקמח כוסמין?
תודה מראש

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (22:18 11.04.2020)

נראה לי שכן.

avatar
הודיה (23:57 27.02.2020)

היי אפרת.
ראשית תודה על האתר הכי שימושי שיש.
אפשר להכין את הכרובית כמה שעות מראש? היא תישאר פריכה?

avatar
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (08:37 28.02.2020)

כן אפשר, רק אל תכסי אותה כי אז האדים ירככו אותה.

avatar
אילנה (08:53 8.02.2019)

היי. אין אבל אין על האתר שלך.
שתדעי שהפצתי למלא חברות, תבורכי! מהה עוד…שבכל שולחן וחג את איתנו עם רעיונות פשוטים שלא חשבנו עליהם. תבורכי שבת שלום ומבורך

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (09:53 8.02.2019)

תודה אילנה ❤️
שבת שלום!

avatar
רותם (12:57 16.03.2018)

היי אפרת..
אתר מעולה!!
אפשר רוטב סויה/סילאן במקום צ’ילי?
תודה..

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (13:39 16.03.2018)

היי רותם,
אפשר לשים כף סויה וכף סילאן.

avatar
מיכל (11:35 3.11.2017)

הי ייצא טעים גם עם כרובית קפואה?

avatar
אפרת - מתכונים ב10 דקות (11:56 3.11.2017)

כן. אין צורך לבשל במים רותחים. מספיק להפשיר מעט.

avatar
אילן בן עמוס (13:34 1.10.2016)

הכרובית יצאה טעימה מאוד.
ממולץ לבשל אותה כעשר דקות לפני הטיגון.
ככה היא יוצאת רכה ולא צריכה טיגון ארוך בשביל להתרכך. טיגון ארוך מתחיל לשרוף את הכרובית.

avatar
מתכונים ב-10 דקות (13:38 1.10.2016)

תודה אילן ושנה טובה 🙂

avatar
ליטל (13:34 17.02.2016)

היי
אפשר לאפות בתנור במקום לטגן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:10 17.02.2016)

כן ליטל, אפשר. ראי תגובה קודמת.
בהצלחה 😉

avatar
ליאור (14:33 14.02.2016)

בכמה שמן צריך לטגן? האם צריך שמן עמוק? האם ניתן לאפות גם בתנור, ואם כן לכמה זמן ובאיזה חום? תודה!

avatar
מתכונים ב-10 דקות (15:10 14.02.2016)

היי ליאור,
מטגנים בכחצי כוס שמן.
ניתן גם לאפות בתנור. להניח את פרחי הכרובית על נייר אפיה ולאפות בתנור בטמפ’ 190 מעלות במשך 20-30 דקות.
בהצלחה 😉

avatar
ענת (14:36 23.03.2016)

האם לפני האפייה בתנור צריך להבריש בשמן?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (14:47 23.03.2016)

כן ענת, מומלץ מאוד לשמן את נייר האפיה וגם להבריש מעט את פרחי הכרובית בשמן.

avatar
ענת (20:10 23.03.2016)

מעולה! אפשר לוותר על החרדל והצ’ילי המתוק / איזה תחליף אפשר לשים במקומם?

avatar
מתכונים ב-10 דקות (21:12 23.03.2016)

אפשר לוותר על הצ’ילי והחרדל ולתבל רק בפפריקה, מלח ופלפל. זה יוצא טעים גם ככה 🙂

לקריאת כל התגובות
ספרי מתכונים ב10 דקות