זמן הכנה: 10 דקות
סוג: פרווה
מצרכים:
כרובית מפורקת לפלחים
3-2 ביצים טרופות
פירורי לחם
תיבול: פפריקה מתוקה, מלח, פלפל, חצי כפית חרדל, 2 כפות רוטב צ’ילי מתוק.
אופן הכנה:
-מרתיחים מים בסיר ומוסיפים את פלחי הכרובית למשך מס’ דקות עד שמעט מתרככים.
-מוצאים, מסננים ומקררים מעט.
-מערבבים את הביצים עם מרכיבי התיבול.
-טובלים את הכרובית בתערובת הביצים ומגלגלים בפירורי לחם עד לציפוי מלא של הכרובית.
-מטגנים במחבת שחוממה מראש משני הצדדים עד להזהבה.
*ניתן להגיש עם מיונז, רוטב שום או טחינה.
האם אפשר לעשות את זה בכרובית קפוה של סנפרוסט???
כן. אין צורך לבשל במים רותחים. מספיק להפשיר מעט
מה אפשר להכין ליד זה?
שניצל, דג מטוגן, קציצות בשר, חזה עוף וכדומה.
באלי להכין את זה מה את אומרת ילדים אוהבים את זה (ילדיי די בררניים בירקות)?
היי,
זה מתכון שהרבה ילדים אוהבים, כדאי לנסות😊
הי, זה די דחוף כי אני רוצה לדעת אם להכין עכשיו-
אני רוצה להכין לשבת וזה אומר שאני אצטרך לחמם את זה. אין לי תנור, כלומר שאאלץ לחמם במיקרוגל. יורד מהאיכות?
אגב ממש אוהבת את המתכונים שלך!
היי,
שמחה שאת נהנית מהמתכונים!
אין בעיה לחמם במיקרוגל(:
מתכווןןן מעולה
מה עושים אם יש לי כרובית קפואה?
אין צורך לבשל במים רותחים. מספיק להפשיר מעט.
הי אפרת, אם אין לי פירורי לחם אפשר לטבול בקמח כוסמין?
תודה מראש
נראה לי שכן.
היי אפרת.
ראשית תודה על האתר הכי שימושי שיש.
אפשר להכין את הכרובית כמה שעות מראש? היא תישאר פריכה?
כן אפשר, רק אל תכסי אותה כי אז האדים ירככו אותה.
היי. אין אבל אין על האתר שלך.
שתדעי שהפצתי למלא חברות, תבורכי! מהה עוד…שבכל שולחן וחג את איתנו עם רעיונות פשוטים שלא חשבנו עליהם. תבורכי שבת שלום ומבורך
תודה אילנה ❤️
שבת שלום!
היי אפרת..
אתר מעולה!!
אפשר רוטב סויה/סילאן במקום צ’ילי?
תודה..
היי רותם,
אפשר לשים כף סויה וכף סילאן.
הי ייצא טעים גם עם כרובית קפואה?
כן. אין צורך לבשל במים רותחים. מספיק להפשיר מעט.
הכרובית יצאה טעימה מאוד.
ממולץ לבשל אותה כעשר דקות לפני הטיגון.
ככה היא יוצאת רכה ולא צריכה טיגון ארוך בשביל להתרכך. טיגון ארוך מתחיל לשרוף את הכרובית.
תודה אילן ושנה טובה 🙂
היי
אפשר לאפות בתנור במקום לטגן?
כן ליטל, אפשר. ראי תגובה קודמת.
בהצלחה 😉
בכמה שמן צריך לטגן? האם צריך שמן עמוק? האם ניתן לאפות גם בתנור, ואם כן לכמה זמן ובאיזה חום? תודה!
היי ליאור,
מטגנים בכחצי כוס שמן.
ניתן גם לאפות בתנור. להניח את פרחי הכרובית על נייר אפיה ולאפות בתנור בטמפ’ 190 מעלות במשך 20-30 דקות.
בהצלחה 😉
האם לפני האפייה בתנור צריך להבריש בשמן?
כן ענת, מומלץ מאוד לשמן את נייר האפיה וגם להבריש מעט את פרחי הכרובית בשמן.
מעולה! אפשר לוותר על החרדל והצ’ילי המתוק / איזה תחליף אפשר לשים במקומם?
אפשר לוותר על הצ’ילי והחרדל ולתבל רק בפפריקה, מלח ופלפל. זה יוצא טעים גם ככה 🙂
זה מסתדר בתנור עם הביצה?
כן