זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 50 דקות
מס’ מנות: כ-4 מנות
סוג: פרווה
מצרכים:
בטטה, תפו”א, קישוא, גזר, כרובית, גמבה, בצל, שעועית ירוקה קפואה (לא חובה).
תיבול: שמן זית, מלח ופלפל גרוס גס.
אופן הכנה:
חותכים את הירקות באיזו צורה שתרצו (חתכתי לקוביות), מניחים בקערה ומתבלים.
מכניסים לתנור בחום 190 מעלות כ- 50 דקות.
הפעל טיימר (50 דק’)
+
טיימר פועל
ירקות אפויים בתנור, מתכון לירקות בתנור
ראו גם
אפרת היקרה – אני וכל המשפחה נהנים כל כך מהמתכונים שלך!
באיזו שעועית ירוקה השתמשת במתכון? קפואה? חתוכה או שלמה? עדינה או רגילה?
והאם ירקות קפואים בשקית (שעועית ירוקה, ברוקולי, כרובית) צריך להרתיח לפני כן? כך ראיתי במתכונים אחרים ועכשיו מבינה שאולי לא חייבים.
תודה רבה.
היי גליתה, בוקר טוב🙂
לגבי השעועית הירוקה- זה לא משנה. שימי מה שיש לך.
ירקות קפואים בשקית מספיק להפשיר. אין צורך להרתיח.
היי
איך אפשר להכין בלי שמן?
כדאי לשים לפחות כף אחת אחרת זה ייצא ממש יבש.
היי אפרת, אני רוצה להכין כמות גדולה ולשמור במקרר לכמה ימים. איך את ממליצה לחמם שלא ייצא מושי? אם בכלל יש דרך..
היי גלי, הכי טוב להכניס לתנור שחומם מראש ל190 מעלות.
תודה רבה
הכנתי ונראה מעולה!
שאלה
האם מתאים להוסיף קטניות כמו עדשים /בורגול וכו
או שהם רק בבישול?
פחות מתאים. עדיף בבישול:)
היי,מה גודל התבנית ? אפשר פיירקס ?
תלוי בכמות הירקות וכן, אפשר פיירקס.
אפרת מהממת ! מאוהבת במתכונים המדוייקים והמוצלחים תמיד ! אין כמוך !
רציתי לשאול, האם אפשר לחתוך ולתבל ולשמור במקרר עד לערב לזמן האפייה ??
היי,
תודה על המילים החמות!
אפשר לחתוך ולתבל ולשמור בתבנית מכוסה כמה שעות עד לאפייה.
תודה אפרתי 😘
הכנתי ויצא מושלם ! הוספתי ברוקולי ב25 דקות האחרונות של האפייה ובצלצלים קטנים שהוספתי לתבנית שממש שדרגו את ההצגה 🔥🔥🔥
תודה אהובה.
שמחה כל כך שיצא מוצלח!
תודה שחזרת לשתף😊
תודה רבה על האתר הנפלא והמתכונים המהממים יש לי ילד סרבן אכילה ובזכות המתכונים כאן הוא אוכל!!!!!!!!!!!!!!!!!!! כל הכבוד
שמחה שאתם נהנים מהמתכונים!
תודה שחזרת לשתף❤
מושלם!!!
שמחה מאד שיצא טעים! נראה מעולה🙂
תודה שחזרת לשתף(:
האם אפשר לשים עם כל הירקות האלו גם כרוב חתוך?
היי,
אפשר להוסיף גם כרוב חתוך.
בהצלחה!
האם אפשר לשים כחלק מהירקות, גם שיני שום שלימות קלופות? או שהן ישרפו ולא מתאים?
היי,
אפשר להוסיף שיני שום קלופות שלימות, הן ישחימו אך לא אמורות להישרף.
האם אפשר להשתמש בכרובית וברוקולי קפואים במתכון הזה? אם כן, איך?
היי,
אפשר להשתמש בירקות קפואים, ללא שינוי נוסף (כמובן שאין צורך לחתוך אותם).
האם לכסות את הירקות בזמן אפיה עם נייר כסף ?
היי,
אין צורך לכסות. אם התנור שלך חזק במיוחד אפשר לכסות לתחילת האפייה ולאחר כחצי שעה להמשיך ללא הכיסוי.
האם יתאים לשים דלעת במקום בטטה?
היי,
אפשר לשים דלעת (כדאי לחתוך אותה לחתיכות קטנות יותר כי לוקח לה יותר זמן להתבשל מאשר לבטטה)🙂
איך מומלץ לתבל את הירקות ?
מספיק תיבול פשוט של כ-3 כפות שמן זית, מלח וקמצוץ פלפל שחור.
יצא מושלם .תמיד כיף ובריא לאוכל תוספת ירקות לארוחה.תודה על עוד מתכון מוצלח.
קניתי פתיתי כרובית של סנפורסט -יש לך רעיון לאיזה מתכון או אולי במקרה יש באתר פה?תודה
היי,
את יכולה לבשל/לאפות את הכרובית כתוספת למנה בשרית או להכין מהם לביבות כרובית ותירס😊.
תודה!! יצא מעולה! בסוף אני אשמין מירקות 😉
אם זה מירקות זה מצוין 🙂
חסר לנו שנשמין אפילו מירקות😢
שמתי בטטה ותפוחי אדמה בנוסף לירקות הנ”ל במשך שעה וחצי, והתפוחי אדמה עדיין קשים..מה עושים?
אם יש לך מיקרוגל, תוציאי את תפוחי האדמה ותשימי במיקרו במשך כמה דקות עד לריכוך.
אם אין לך, תוציאי את התבנית מהתנור ותחזירי רק את תפוחי האדמה להמשך אפיה, עד שיתרככו.
היי
ניתן להשתמש בתערובת קפואה של ברוקולי כרובית וגזר?
כן אפשר. מומלץ להפשיר ולייבש לפני.
אשמח לדעת איך זה יוצא אחרי חימום על הפלטה? תודה על כך המתכונים המוצלחים
אין בעיה לחמם על הפלטה.
הי אפרת, זה הולך טוב גם עם כרוב?
כן.
היי אפרת,
האם אפשר להכין בטוסטר אובן? לצערי אין לי תנור. אם אפשר, אז האם החום וזמן האפייה משתנים?
כן אפשר.
תתחילי בטמפ’ שרשומה במתכון ותעקבי אחרי האפיה.
והאם את הסילאן אני מוסיפה בלי קשר לשמן הזית? כלומר גם וגם??
כמה שמן זית לשים?
בערך 3-4 כפות שמן זית, תלוי בכמות הירקות.
סילאן אפשר להוסיף בלי קשר לשמן.
תודה על המתכונים הנהדרים
האם אופים פתוח או מכוסה ?
פתוח.
האם אפשר להכין את אותם הירקות עם אותו תיבול במחבת פסים דו צדדית?
כן.
היי,
תודה על המתכון.
אפשר להוסיף סילאן? אם כן, לפני האפייה או אחרי?
אפשר להוסיף 1-2 כפות סילאן לפני האפיה.
ת ו ד ה למתכון המעולה,
אני הוספתי גם סלסלת פטריות שמפיניון,זה יצא מעולה.
אגב ,
למי שממהר ההכנה במחבת היא רק 20 דקות,
במחבת עם הפטריות לא הוספתי שמן,הם הגירו מספיק נוזלים.
תודה שירן 🙂
האם ניתן להוסיף סלק?
כן אפשר.
שלום רב,
אני מודה ומתוודה שאני לא משתפת אתכם בחוויות הקולינריה שלי.
החלטתי לשתף שאני עושה שימוש רב במתכונים שאתם מפרסמים וההצלחה קוטפת מחמאות רבות.
המשיכו כך, לדעתי כל מטבח צריך שתהיה לו אפליקציה ותך כדי מחשבה על הכנות שבת או אמצע שבוע ואפילו חגים, להיכנס לאפליקציה ולדלות את המתכונים שהי מדברים אליכם.
אני הרווחתי. תודה לכם!!!!
תודה אילנה ❤️
תודה יצא מעולה..מתענגת כל השבוע..מתכונייך נפלאים לא מפספסת אותם💐💐
כיף לשמוע, תודה 💗
פשוט אוהבת את המתכוניםםם שלך💜
תודה אלה ❤️
האם אפשר ברוקולי במקום כרובית? תודה על אתר נפלא
כן. מומלץ להוסיף את פרחי הברוקולי כ-20 דקות לפני סיום האפיה כדי שלא יישרפו.
האם צריך לבשל קצת את הכרובית?תודה
לא, אין צורך. היא מתרככת באפיה.
הכנתי את הירקות האלה לביתי, היא מה זה אהבה! אני אפילו הוספתי ברוקולי ושעועית צהובה, זה מאוד מאוד טעים בתוספת אורז לבן. טעים טעים טעים
נשמע מצוין 🙂
תודה על העדכון ושבוע נפלא.
היי אפרת. חשבתי להכין היום את הירקות הללו ולצד זה חזה עוף שלם פרוס לא עד הסוף עם סילאן חרדל שום וכו. כמה זמן נראה לך שהחזה צריך בתנור? וכמה מעלות?
היי הדס,
כדאי לכסות את חזה העוף ולשים בתנור ב190 מעלות במשך כ-20 דקות ואז להסיר את נייר הכסף, למרוח עוד קצת מהתיבול ולאפות כ-10 דקות נוספת.
עכשיו עכשיו יצא מהתנור!
תענוג!
תודה 🙂
מעולה! בתאבון 🙂
וואו יצא ממש ממש טעים!
תמיד ירקות בתנור יוצר לי יבש וחסר טעם והתבאסתי בכלל לנסות להכין שוב…
הכנתי את המתכון עם הסילאן ויצא ממש עסיסי וכיפי! אימצתי!!
שמחה לשמוע גילי!
תודה שחזרת לעדכן 🙂
גם אני הכנתי והוספתי סילאןןן.מעדןןן
מעולה 🙂
האם אני יכולה לבשל בתנור שעועית לבנה/עדשים/פול/חומוס של סנפרוסט?
היי תמי,
כל הקטניות של סנפרוסט הן כבר מבושלות לכן תלוי מה את רוצה להכין. אם תשימי אותם סתם ככה בתבנית בתנור הם יתייבשו. אם תשלבי אותם בתוך תבשיל עם רוטב או ירקות זה בסדר.
שבת שלום 🙂
האם צריך לכסות את התבנית בניר אלומיניום לפני שמכניסים לתנור ?
מה אפשר לשים במקום שמן זית אין לי כרגע בבית?
תודה רבה מראש!!!!!
הי אביבית,
את יכולה להשתמש גם בשמן אחר, עדיף קנולה אם יש לך.
אין צורך לכסות את התבנית בנייר אלומיניום אבל אם התנור שלך חזק תשימי לב שהירקות לא נשרפים ואם כן, תורידי את המעלות ל180.
יום נפלא 🙂
האם אפשר שעועית ירוקה מקופסת שימורים?
כן, אפשר עם שעועית ירוקה מקופסת שימורים.
האם אפשר שעועית מקופסת שימורים?
כן אפשר.
לתנור***
היי דפנה,
ירקות קפואים מספיק להפשיר 5-10 דקות לפני שמתבלים אותם ומכניסים אותם לתנור.
כרובית טרייה מבשלים 5 דקות במים רותחים.
צריך לבשל את השעועית הקפואה והכרובית לפני שמכניסים לנור??
האם אפשר להשתמש בירקות קפואים?
הי רבקה,
אפשר.
סופשבוע נעים 🙂
ק