זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 5 דקות
סוג: בשרי
רכיבים
5-6 טורטיות (תלוי בגודל הטורטיה)
300 גרם בשר טחון
בצל בינוני טחון (ניתן לטחון במעבד מזון או בלנדר מוט)
חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור
תוספות: טחינה, עגבניה קצוצה, בצל סגול קצוץ, עלי פטרוזיליה קצוצים.
אופן ההכנה
-מערבבים בשר טחון עם בצל טחון, מלח ופלפל שחור.
-מהדקים למחצית מהטורטיה 2-3 כפות מתערובת הבשר הטחון (תלוי בגודל הטורטיה).
-משמנים מחבת בקוטר הטורטיה (חשוב להשתמש במחבת עם ציפוי נון סטיק/שאינו נדבק), ומניחים את הטורטיה עם הצד של הבשר כלפי מטה. מטגנים במשך כ-2 דקות על אש בינונית-נמוכה ובעזרת תרווד, הופכים צד. מטגנים 1-2 דקות נוספות ומעבירים לצלחת.
-מפזרים מעל טחינה, עגבניה קצוצה, בצל סגול קצוץ, פטרוזיליה קצוצה, מקפלים לחצי ואוכלים:)
View this post on Instagram
ראו גם
מתכון זה שייך לאוסף: עוף ובשר
היי, שתי שאלות ברשותך:
1. האם ניתן להשתמש בפיתה במקום בטורטיה?
2. אפשרי להכין בטוסטר פסים?
תודה רבה! אוהבת מאוד את האתר והמתכונים. כל מה שניסיתי עד כה היה קל להכנה וקצר מחמאות. תבורכי 🙂
היי מירי🙂
1. כן אפשר אבל יש לחתוך את הפיתה לרוחב (הכוונה לשני עיגולים דקים).
2. לא ניסיתי אבל זה אולי יידבק לטוסטר.
אפשר שהמחבת תהיה בקוטר יותר גדול המטורטיה?
כן אפשר
הכנתי ויצא ממש טעים
רק שכשהפכתי את הטורטיה הבשר נשאר על המחבת,
הוא לא נדבק לטורטיה
זה יכול לקרות אם לא מדביקים טוב את הבשר לטורטיה. לפעמים זה קורה אם משתמשים בבשר קפוא שהופשר וזה יכול להיות גם בגלל שימוש בסוג מחבת לא טוב (חשוב שהציפוי יהיה נון סטיק).
בכל מקרה שמחה שיצא טעים:)
השתמשתי בקפוא שהופשר,
המחבת כן היתה טובה.
ממש תודה, המתכונים שלך מעולים.
האם אפשר . להחליף את הבשר בקר לעוף או פרגיות ?
אפשר לשים חזה עוף.
האם אפשר לדעת מה הערכים של זה ?
בקישור הבא תוכל לבדוק את הערכים:
https://www.foodsdictionary.co.il/Recipes/analyzer/
כמה מנות זה בערך?
5-6 טורטיות.
אפשר טורטיה מקמחים מלאים ?
כן(:
אפשר להשתמש בנינגה
כן בתכנית טיגון באוויר.
אני חוששת מטיגון כ”כ קצר של הבשר.
האם אני יכולה לטגן את זה למשך זמן ארוך יותר?
אפשר לטגן קצת יותר עד למידת העשייה הרצויה.
נשמע טוב!
זה אמור להיות טוב אם אני מכינה כמה שעות מראש? או אפילו יום מראש?
או שיהרס לו המרקם?
היי, אפשר להכין יום קודם ולחמם, אבל הכי טעים לאכול סמוך להכנה.