זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול/אפייה: 17-20 דקות
מס’ מנות: 3-4 מנות
500 גרם חזה עוף פרוס לרצועות דקות או חתוך לקוביות
בצל גדול קצוץ גס
גמבה חתוכה לרצועות דקות
שן שום חתוכה לפרוסות דקות
תיבול: חצי כוס צ’ילי מתוק, כפית פפריקה מתוקה, מלח פלפל
אופן הכנה:
-מטגנים את חזה העוף דקה מכל צד (עד שמשנים צבעם ללבן) ומעבירים לקערה ללא הנוזלים שהופרשו.
-מטגנים בצל במחבת עד להזהבה.
-מוסיפים את הגמבה והשום ומבשלים עד שהגמבה מתרככת.
– מוסיפים את העוף ומתבלים. לאחר 4 דקות מוצאים מהאש.
*מומלץ להגיש עם אורז לבן.
יש לך מתכון טעיםםם לחזה עוף בלי בצל?
את יכולה להכין לפי המדריך הזה או זה(:
היי אפרת יצא טעים אבל העוף יצא קצת יבש , מה הסיבה שיכולה להיות? אחרי 10 דקות העוף היה עדיין קשה אז בישלתי חצי שעה כדי שהוא יתרכך אבל הוא יצא יבש, אולי מבישול יתר?
היי,
חזה עוף הוא חלק יחסית יבש וצריך לדעת לעבוד איתו.
חשוב לדייק בכמויות התיבול כדי שיהיו מספיק נוזלים, וכן חשוב להימנע מבישול יתר שמייבש את העוף.
אפשר לכסות את המחבת בשלב הטיגון כדי שהעוף יתבשל היטב.
היי אפרת, יצא טעים מאד 😃
הוספתי גם פפריקה חריפה בשביל העיקצוץ
שמחה מאד שיצא מוצלח! נראה טעים ומזמין😊
ערב טוב, אם הוצאתי חזה עוף לשיש במטבח מהמקפיא מ 10 בבוקר ואני רוצה לבשל אותו ב 20 בערב אפשר?
היי,
כן, זה אמור להספיק להפשרה מלאה.
שלום. אפשר לוותר על הגמבה?
אפשר 🙂
תודה רבה!
היי אפרת, יש לי בבית רק צ’ילי חריף, את חושבת שזה יצא טוב עם זה?
זה ייצא ממש חריף 🙂
אבל נראה לי אפשר לשים 3 כפות ולהוסיף כ-2 כפות סילאן או דבש.
האם אפשר להכין את זה בתנור?
אפשר. כדאי להכין לפי אופן ההכנה שבמתכון הזה- חזה עוף בתנור.
את הגמבה מומלץ לחתוך קטן.
היי אפרתי שבוע טוב האם אפשר להשתמש בפילה עוף במקום בחזה עוף?
כן, אפשר.
שבוע נפלא 🙂
היי כמה מלח ופלפל?
בין רבע לשליש כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור.
שיניתי רצת ויצא טעים.
לא היו יותר מדי ירקות אז טיגנתי בצל, אחרי זה קרוב.
הוספתי גזר עם עפונה (שימורים)
הוספתי את העוף עם הצ’ילי והתבלינים ויצא לא רע בכלל.
מעולה 🙂 שמחה שיצא טעים.
תודה שחזרת לעדכן.
הכנתי ויצא טעיםםםםםםםםםםםםםםםםם!!!
תודה רבה על הטתר המדהים הזה!
תודה אסתי, שמחה לשמוע 🙂
יצא מצויין!!! תודה רבה!!
איזה כיף שחזרת לעדכן!
תודה שיר ויום מקסים 🙂
אפשר להוסיף גזר/תפו”א?
אם כן אז כמה ומתי להוסיף את הירק?
והאם צריך לשנות את כמויות התיבול?
תודה מראש!
היי שיר,
אפשר. נראה לי שתפו”א יהיה יותר מתאים.
לאחר טיגון הבצל תוסיפי תפו”א בינוני או גדול קלוף חתוך לקוביות קטנות (ככל שיהיו קטנות כך יתבשלו יותר מהר). אח”כ כסי את המחבת ובשלי במשך 10 דקות על אש בינונית-נמוכה. יש להרים את המכסה ולערבב מידי פעם. תוסיפי את השום והגמבה והמשיכי לבשל עם מכסה עד שתפוחי האדמה והגמבה מתרככים (ניתן לבדוק בעזרת נעיצת מזלג). בכל משך הבישול יש להרים את המכסה ולערבב מידי פעם. חשוב להשתמש במחבת/סיר עם ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון. אני חושבת שאת יכולה להשאיר את כמויות התיבול כמו שהן.
בהצלחה 🙂
שלום, יש לי פלפל צהובה- אפשר להחליף עם הגמבה?
*צהוב
כן יצחק, אפשר.
יום נפלא 🙂
ניסיתי, יצא סוף הדרך
שמחה לשמוע מיכל 🙂