שום דבר לא נמצא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול/אפייה: 17-20 דקות

מס’ מנות: 3-4 מנות

ספרי מתכונים ב10 דקות

מצרכים:

500 גרם חזה עוף פרוס לרצועות דקות או חתוך לקוביות

בצל גדול קצוץ גס

גמבה חתוכה לרצועות דקות

שן שום חתוכה לפרוסות דקות

תיבול: חצי כוס צ'ילי מתוק, כפית פפריקה מתוקה, מלח פלפל

אופן הכנה:

-מטגנים את חזה העוף דקה מכל צד (עד שמשנים צבעם ללבן) ומעבירים לקערה ללא הנוזלים שהופרשו.

-מטגנים בצל במחבת עד להזהבה.

-מוסיפים את הגמבה והשום ומבשלים עד שהגמבה מתרככת.

– מוסיפים את העוף ומתבלים. לאחר 4 דקות מוצאים מהאש.

*מומלץ להגיש עם אורז לבן.

ספרי מתכונים ב10 דקות
ראו גם
עוגת גנאש שוקולד
כבד עוף בסילאן

תגובות

לפני שאתם שואלים חפשו בתגובות תשובות לשאלותיכם

הוספת תגובה
Avatar
ענאל (09:22 20.05.2020)

היי אפרת, יש לי בבית רק צ'ילי חריף, את חושבת שזה יצא טוב עם זה?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:57 20.05.2020)

זה ייצא ממש חריף 🙂
אבל נראה לי אפשר לשים 3 כפות ולהוסיף כ-2 כפות סילאן או דבש.

Avatar
רותם (11:43 10.05.2020)

האם אפשר להכין את זה בתנור?

אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות
אפרת סיאצ'י - מתכונים ב10 דקות (13:04 10.05.2020)

אפשר. כדאי להכין לפי אופן ההכנה שבמתכון הזה- חזה עוף בתנור.
את הגמבה מומלץ לחתוך קטן.

Avatar
רינת (16:13 12.11.2017)

היי אפרתי שבוע טוב האם אפשר להשתמש בפילה עוף במקום בחזה עוף?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (16:23 12.11.2017)

כן, אפשר.
שבוע נפלא 🙂

Avatar
טליה (20:34 2.10.2017)

היי כמה מלח ופלפל?

אפרת - מתכונים ב10 דקות
אפרת - מתכונים ב10 דקות (20:36 2.10.2017)

בין רבע לשליש כפית מלח וקמצוץ פלפל שחור.

Avatar
אלכס (20:10 4.03.2017)

שיניתי רצת ויצא טעים.
לא היו יותר מדי ירקות אז טיגנתי בצל, אחרי זה קרוב.
הוספתי גזר עם עפונה (שימורים)
הוספתי את העוף עם הצ'ילי והתבלינים ויצא לא רע בכלל.

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (21:38 4.03.2017)

מעולה 🙂 שמחה שיצא טעים.
תודה שחזרת לעדכן.

Avatar
אסתי (19:26 21.09.2016)

הכנתי ויצא טעיםםםםםםםםםםםםםםםםם!!!
תודה רבה על הטתר המדהים הזה!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:37 21.09.2016)

תודה אסתי, שמחה לשמוע 🙂

Avatar
שיר (10:26 6.07.2016)

יצא מצויין!!! תודה רבה!!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (10:30 6.07.2016)

איזה כיף שחזרת לעדכן!
תודה שיר ויום מקסים 🙂

Avatar
שיר (12:45 5.07.2016)

אפשר להוסיף גזר/תפו"א?
אם כן אז כמה ומתי להוסיף את הירק?
והאם צריך לשנות את כמויות התיבול?
תודה מראש!

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (13:19 5.07.2016)

היי שיר,
אפשר. נראה לי שתפו"א יהיה יותר מתאים.
לאחר טיגון הבצל תוסיפי תפו"א בינוני או גדול קלוף חתוך לקוביות קטנות (ככל שיהיו קטנות כך יתבשלו יותר מהר). אח"כ כסי את המחבת ובשלי במשך 10 דקות על אש בינונית-נמוכה. יש להרים את המכסה ולערבב מידי פעם. תוסיפי את השום והגמבה והמשיכי לבשל עם מכסה עד שתפוחי האדמה והגמבה מתרככים (ניתן לבדוק בעזרת נעיצת מזלג). בכל משך הבישול יש להרים את המכסה ולערבב מידי פעם. חשוב להשתמש במחבת/סיר עם ציפוי שאינו נדבק כמו טפלון. אני חושבת שאת יכולה להשאיר את כמויות התיבול כמו שהן.
בהצלחה 🙂

Avatar
יצחק (09:23 22.02.2016)

שלום, יש לי פלפל צהובה- אפשר להחליף עם הגמבה?

Avatar
יצחק (09:24 22.02.2016)

*צהוב

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (09:33 22.02.2016)

כן יצחק, אפשר.
יום נפלא 🙂

Avatar
מיכל (20:33 11.09.2014)

ניסיתי, יצא סוף הדרך

מתכונים ב-10 דקות
מתכונים ב-10 דקות (20:37 11.09.2014)

שמחה לשמוע מיכל 🙂

לקריאת כל התגובות
הגעת לתפריט הנגישות, לחץ ENTER על מנת לדלג על התפריט.