מצרכים להכנת דובשניות
- שליש כוס (65 ג’) שמן
- רבע כוס (85 ג’) דבש
- 4 כפות מלאות (55 ג’) סוכר
- כפית (5 ג’) תמצית וניל
- כפית (5 ג’) אבקת קינמון
- 1 ביצה
- כוס וחצי (210 ג’) קמח
- כפית שטוחה (4 ג’) אבקת אפיה
- רבע כפית (2 ג’) אבקת סודה לשתיה
- *אבקת סוכר לציפוי (כרבע כוס)
איך מכינים דובשניות?
- מערבבים בקערה (בעזרת כף/מטרפה) שמן, דבש, סוכר, תמצית וניל, אבקת קינמון וביצה.
- מערבבים בקערית נפרדת קמח, אבקת אפיה וסודה ולשתיה ומוסיפים לתערובת הנוזלים. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה ורכה.
- מכניסים למקפיא לחצי שעה (ניתן גם לשים במקרר כמה שעות).
- מחממים תנור ל180 מעלות (יש לחמם את התנור לפחות 7 דקות לפני האפיה).
- פורשים נייר אפיה על תבנית התנור. יוצרים כדורים קטנים בקוטר של 2.5 ס”מ, מצפים באבקת סוכר ומניחים על נייר האפיה במרווחים קלים. משטחים בעזרת האצבעות לעוגיות בעובי של כ-1 ס”מ.
- אופים בתנור במשך 15 דקות. מוצאים ומניחים לדובשניות להתקרר לגמרי.
הפעל טיימר (15 דק’)+טיימר פועל
הערה: אפשר להוסיף לתערובת העוגיות קמצוץ הל, ציפורן או אגוז מוסקט.
גולשים משתפים
מתלבטים אם המתכון באמת מצליח? יש לכם שאלות? כנסו לתגובות, תראו תמונות אמיתיות של גולשים שהכינו וצילמו את התוצאה, קראו הערות וטיפים קטנים שעושים את ההבדל וכמובן אל תשכחו לשתף גם אותנו ואת הגולשים :)
תגיות
אהבתם? שתפו את המתכון
כל מתכון טוב מתחיל בזה שהוא מגיע אליכם קודם
הצטרפו לרשימת התפוצה שלנו וגלו טעמים חדשים כל שבוע.
נסו גם את אלו
מתכונים לחורף חם ומפנק
מוצרים מ- 10 דק’ שופינג
מחפשים מתכונים נוספים?
405 תגובות
כניסה
405 תגובות
החדשות ביותר
הישנות ביותר
המדורגות ביותר
תגובות בגוף המתכון
הצג את כל התגובות

